Gość: polonus tylko miller.. IP: *.rasserver.net 06.09.03, 03:42 moze wygrac ten konkurs..:) "...nasz premiere umie czytac i sam czyta poranna prase...", ale ciagle sie podpisuje robiac blad w nazwisku...:( Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 MILLER LESZEK 06.09.03, 11:48 "Umiem czytać i co więcej umiem to czynić samodzielnie" Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia BEZAPELACYJNIE! 06.09.03, 12:19 minderbinder1 napisał: > "Umiem czytać i co więcej umiem to czynić samodzielnie" Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 BEZAPELACYJNIE TO JA WYSZEDŁEM NA IDIOTĘ 06.09.03, 12:33 Trochę to głupio wygląda w tym poście powyżej :) Proszę się tym nie sugerować. Ja bym z takim tekstem nie wyskoczył. No ale ja nie jestem premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia SPROSTOWANIE! 06.09.03, 12:51 Ty mb1 nie musisz nikomu udowadniać, że umiesz czytać i rozumiesz tekst. Ja Ci wierzę:) Bezgranicznie. Kiedy Miller zapewnia, że "Umiem czytać i co więcej umiem to czynić samodzielnie" to jest to mocno podejrzane. Nie ufam mu. Też bezgranicznie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie do wiary Leszek odznaczony IP: *.acn.waw.pl 06.09.03, 14:57 z jego strony internetowej; "Kawaler Orderu Uśmiechu przyznanego na wniosek łódzkich dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Leszek odznaczony 06.09.03, 15:56 Gość portalu: nie do wiary napisał(a): > z jego strony internetowej; > "Kawaler Orderu Uśmiechu przyznanego na wniosek łódzkich dzieci" > Biedne dzieci. Nie wiedzą, co czynią. A Miller orderami nie pogardzi. A teraz ze strony Oli (to już było na forum) www.jakubowska.pl/php/galeria/html/004.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciąg dalszy Re: Leszek odznaczony IP: *.acn.waw.pl 06.09.03, 16:06 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: nie do wiary napisał(a): > > > z jego strony internetowej; > > "Kawaler Orderu Uśmiechu przyznanego na wniosek łódzkich dzieci" > > > > Biedne dzieci. Nie wiedzą, co czynią. A Miller orderami nie pogardzi. > > A teraz ze strony Oli (to już było na forum) > > www.jakubowska.pl/php/galeria/html/004.html "gdy sie farsa zmienia w dramat" Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 GADZINOWSKI PIOTR 06.09.03, 14:01 "Ale skoro jest około 18 � 20 proc. frajerów, którzy gotowi są iść na łep Tuska- Olechowskiego-Płażyńskiego, no to śmierć tym frajerom. Po odejściu od urn wyborczych, przez 4 lata, reklamacji politycznych nie uwzględnia się" Ech...miałem dać komentarz, ale chyba się powstrzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ IDE O ZAKLAD,ZE TRZEJ POLICJANCI Z TYCH SA Z SLD IP: *.ny325.east.verizon.net 07.09.03, 02:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek PASTUSIAK LONGIN, czyli ars nonrespondi IP: *.biaman.pl 07.09.03, 13:03 W kategorii "Umiejętność wytrwałego i wkurwiającego nieodpowiadania na pytanie" Poniżej to tylko fragment, on tak jeszcze dłużej nie-odpowiadał. Jacek Żakowski: A czy pan potrafi mi wytłumaczyć dlaczego przewodniczący Nałęcz tak bardzo się upiera, żeby zaprosić prokuratorów na posiedzenie komisji a nie wzywać ich w trybie kodeksowym, co by zmuszało ich do składania zeznań od przysięgą? Jak pan rozumie takie stanowisko? Longin Pastusiak: Mnie się wydaje, że gdybym ja był przewodniczącym takiej spec komisji, która bada poważny problem i poważny zarzut to tez chciałbym wiedzieć do jakich wniosków i jaką wiedzę posiadają prokuratorzy, żeby tutaj nie było jakichś dwoistości po prostu wniosków do jakich dojdzie komisja i wniosków do jakich doszli czy dojdą prokuratorzy. Ja uważam czy synchronizacja działań między prokuraturą a komisją jest pożądana i może służyć tylko lepszemu wyjaśnieniu sprawy. Jacek Żakowski: A czy powinni być prokuratorzy nadzorujący sprawę Rywina, pana zdaniem, wezwani na posiedzenie komisji jako świadkowie i przesłuchani przez tą komisje? Longin Pastusiak: Tzn., współpraca między komisją, z tego co wiem, a prokuraturą istniała. Prokuratorzy spotykali się z komisją i odpowiadali również na pytania członków komisji. Jacek Żakowski: No tak, ale to jest różnica, czy oni odpowiadają odpowiadają, czy zeznają pod przysięgą i odpowiedzialnością karną. Longin Pastusiak: Tak, w każdym razie, ta współpraca była. No więc, jeżeli ta współpraca przyczyniła się również do podniesienia jakości, powiedziałbym, pracy komisji, to było to zjawisko pożądane. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: PASTUSIAK LONGIN, czyli ars nonrespondi 07.09.03, 13:25 W sprawie nieodpowiadania na pytania to tutaj masz dopiero majstersztyk. Już wrzucałem ten link na forum, ale nie wiem, czy czytałeś. Nie wiem też, czy zdołasz przebrnąć przez całość. Maja Jankowska, przewodnicząca młodzieżówki Samoobrony (studentka politologii!) www.radiozet.pl/rozmowy_gosc.html?wid=29128 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek JANKOWSKA MAJA , czyli ars nonrespondi IP: *.biaman.pl 07.09.03, 13:29 Czytałem, pamiętam! To też jest szkoła PRL-owsko-PZPRowska. Myślę, ża Maję możemy śmiało właczyć do naszego konkursu. What's a difference, anyway? Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: JANKOWSKA MAJA , czyli ars nonrespondi 07.09.03, 13:33 Gość portalu: bratek napisał(a): > Czytałem, pamiętam! > To też jest szkoła PRL-owsko-PZPRowska. Myślę, ża Maję możemy śmiało właczyć do > > naszego konkursu. What's a difference, anyway? Masz rację. SO, SLD - co za różnica? Musimy przecież pamiętać, że forma nie stanowi o treści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b MAJA i LONGIN IP: *.biaman.pl 07.09.03, 13:41 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: bratek napisał(a): > > > Czytałem, pamiętam! > > To też jest szkoła PRL-owsko-PZPRowska. Myślę, ża Maję możemy śmiało włacz > yć > do > > > > naszego konkursu. What's a difference, anyway? > > Masz rację. SO, SLD - co za różnica? Musimy przecież pamiętać, że forma nie > stanowi o treści. Actually, forma decyduje o treści. Innymi słowy istnieje różnica pomiędzy "Czasem Apokalipsy" a "Rambo 2", choć niby obydwa o tej samej wojnie :) Tyle że ja specjalnej różnicy co do fromy i treści pomiędzu Pastusiakim Longinem a Jankowską Mają nie widzę. On ma oczywiście ciut więcej bolszewickiego polotu, ona za to siermiężnego uroku tępej krowy. Ale to szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: MAJA i LONGIN 07.09.03, 13:48 Pisząc o formie i treści, miałem na myśli SLD i Samoobronę. Nie zaprzeczysz chyba, że w odbiorze społecznym jest jednak pewna różnica co do formy. Podkreślam, w odbiorze społecznym. Natomiast co do treści, to elektoraty, a raczej elektorat obu partii nie dostrzega treści, a raczej jej braku. Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: MAJA i LONGIN 08.09.03, 16:04 minderbinder1 napisał: > Pisząc o formie i treści, miałem na myśli SLD i Samoobronę. Nie zaprzeczysz > chyba, że w odbiorze społecznym jest jednak pewna różnica co do formy. > Podkreślam, w odbiorze społecznym. Natomiast co do treści, to elektoraty, a > raczej elektorat obu partii nie dostrzega treści, a raczej jej braku. No jak tam, dotarło to wreszcie do Ciebie?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 I jak? 08.09.03, 17:17 I jak, chyba nie doszło, co? Wysłałem i wszystko wyglądało normalnie, ale teraz zobaczyłem, że nie mam tego w wysłanych. Sprawdź, w razie co, odpiszę jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: I jak? IP: *.biaman.pl 08.09.03, 17:28 nie dotarlo. try another account Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: I jak? 08.09.03, 17:52 Gość portalu: züberman napisał(a): > nie dotarlo. try another account OK, teraz już zapewne poszło. Na Gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Te wszystkie nielogiczne wypowiedzi 07.09.03, 16:10 mogą być powodem odejścia od sprawdzonych schematów :) www.komunizm.px.pl/belkot.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b :) IP: *.biaman.pl 07.09.03, 17:18 tę stronę b. dobrze pamiętam. Ktoś juz ją kiedyś tu podrzucał - pewnie Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: :) 07.09.03, 17:27 Gość portalu: b napisał(a): > tę stronę b. dobrze pamiętam. Ktoś juz ją kiedyś tu podrzucał - pewnie Ty? Nie, o ile pamiętam, to podrzucał T1S. Ale głowy pod topór w tej sprawie nie podłożę. Pamięć dobra, ale ryzyko zawsze pozostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: :) IP: *.biaman.pl 07.09.03, 17:36 Niestety, Polska przerypała z Holandia 2:3. Teraz Rosja gra z Jugosławia, tj. Serbią i Czarnogóą. Ale będzie bój. Obstawiam S. i Cz. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: :) 07.09.03, 17:47 Gość portalu: b napisał(a): > Niestety, Polska przerypała z Holandia 2:3. Teraz Rosja gra z Jugosławia, tj. > Serbią i Czarnogóą. Ale będzie bój. Obstawiam S. i Cz. Oglądałem tylko dwa sety meczu Pol-Hol. Polowałem na wypowiedź Oleksego na TVN24, którą słyszałem dzisiaj rano. W sprawie zmian w Konstytucji. A mówiąc dokładniej, zmniejszenia liczby posłów i senatorów. Niestety tej wypowiedzi już nie puszczają. A mówił, że, gdyby to miało polepszyć jakość parlamentu, to oni by to już dawno zrobili :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: :) IP: *.biaman.pl 07.09.03, 19:47 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: b napisał(a): > > > Niestety, Polska przerypała z Holandia 2:3. Teraz Rosja gra z Jugosławia, > tj. > > Serbią i Czarnogóą. Ale będzie bój. Obstawiam S. i Cz. > > Oglądałem tylko dwa sety meczu Pol-Hol. Polowałem na wypowiedź Oleksego na > TVN24, którą słyszałem dzisiaj rano. W sprawie zmian w Konstytucji. A mówiąc > dokładniej, zmniejszenia liczby posłów i senatorów. Niestety tej wypowiedzi już > > nie puszczają. A mówił, że, gdyby to miało polepszyć jakość parlamentu, to oni > by to już dawno zrobili :) słyszałem rano jak o tym mówili podczas spotkania z Olejnik. Pamietam, ze J. Oleksy był "sceptyczny", powodu nie pamiętam. Tzn. znam powód (za mało miejsc dla towarzyszy w parlamencie, a trzeci i czwarty garnitur już się niecierpliwi), natomiast nie pamiętam oficjalnego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: :) IP: *.biaman.pl 08.09.03, 15:46 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: b napisał(a): > > > Niestety, Polska przerypała z Holandia 2:3. Teraz Rosja gra z Jugosławia, > tj. > > Serbią i Czarnogóą. Ale będzie bój. Obstawiam S. i Cz. > > Oglądałem tylko dwa sety meczu Pol-Hol. Polowałem na wypowiedź Oleksego na > TVN24, którą słyszałem dzisiaj rano. W sprawie zmian w Konstytucji. A mówiąc > dokładniej, zmniejszenia liczby posłów i senatorów. Niestety tej wypowiedzi już > > nie puszczają. A mówił, że, gdyby to miało polepszyć jakość parlamentu, to oni > by to już dawno zrobili :) mb1, czy zauważyłeś najnowsze wieści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zübermail Re: A o co chodzi? IP: *.biaman.pl 08.09.03, 15:50 poszukaj uwaznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman MULLER LESZEK, WT, beza programowa IP: *.biaman.pl 07.09.03, 22:39 "Nasza koncepcja wymiaru wschodniego Unii Europejskiej oznacza przede wszystkim, że chcielibyśmy być bazą programową dla Unii Europejskiej w stosunku do Wschodu" No no, chcieliby być bazą programową w stosunku. Ambitniacy. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa JAKUBOWSKA PINOKIO ALEKSANDRA 08.09.03, 09:09 "W czasie prac nad ustawą o RTV nie dochodziło do nieprawidłowości i jestem to gotowa udowodnić przed komisją - mówiła wczoraj w Sejmie minister Aleksandra Jakubowska. Jej zdaniem ustawa powstawała "w świetle reflektorów" i jest "krystalicznie czysta", nie ma więc powodu, by wstrzymać prace. - Słyszeliście państwo do tej pory wyłącznie wypowiedzi jednej strony, przedstawicieli Agory i przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Juliusza Brauna, poczekajcie na moje zeznania - mówiła do dziennikarzy." Krystalicznie czysta jak Nałęczowianka. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: JAKUBOWSKA PINOKIO ALEKSANDRA 08.09.03, 09:15 Oczywiście nie wczoraj tylko 11.03.2003. Jaka Ola taka ustawa. Ustawa już padła... Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: JAKUBOWSKA PINOKIO ALEKSANDRA 08.09.03, 09:18 pokrzywa.pokrzywa napisał: > Oczywiście nie wczoraj tylko 11.03.2003. > > Jaka Ola taka ustawa. Ustawa już padła... Będzie wielki huk! Przygnieść może, co daj Boże, innych pinokiowatych! Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa aktyw SLD Województwa Śląskiego 08.09.03, 15:01 " Nie bać się własnego cienia [tytuł] Notowania Sojuszu Lewicy Demokratycznej spadają. Dlatego potrzebna jest wewnętrzna dyskusja co zrobić by zmienić kiepski w ostatnich miesiącach wizerunek naszej partii. Osobiście mam kilka pomysłów w tej kwestii. Przede wszystkim należałoby poprawić funkcjonowanie instytucji publicznych. W wielu Urzędach Pracy, Urzędach Skarbowych, Zakładach Ubezpieczeń Społecznych itd. na kierowniczych stanowiskach funkcjonują jeszcze ludzie związani z poprzednim, prawicowym układem. Trzeba wreszcie przestać bać się "własnego cienia" i zrobić z tym porządek. Oczywiście nie ma zasadzie TKM, ale racjonalnej polityki kadrowej, obsadzając te stanowiska rzeczywistymi fachowcami, których nie brakuje." 03.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman wymysliłes to?? IP: *.biaman.pl 08.09.03, 15:05 pokrzywa.pokrzywa napisał: > " > Nie bać się własnego cienia [tytuł] > > Notowania Sojuszu Lewicy Demokratycznej spadają. Dlatego > potrzebna jest wewnętrzna dyskusja co zrobić by zmienić > kiepski w ostatnich miesiącach wizerunek naszej partii. > Osobiście mam kilka pomysłów w tej kwestii. > Przede wszystkim należałoby poprawić funkcjonowanie > instytucji publicznych. W wielu Urzędach Pracy, Urzędach > Skarbowych, Zakładach Ubezpieczeń Społecznych itd. na > kierowniczych stanowiskach funkcjonują jeszcze ludzie > związani z poprzednim, prawicowym układem. Trzeba > wreszcie przestać bać się "własnego cienia" i zrobić z > tym porządek. Oczywiście nie ma zasadzie TKM, ale > racjonalnej polityki kadrowej, obsadzając te stanowiska > rzeczywistymi fachowcami, których nie brakuje." > > 03.2003 jeśli to jest autentyczne, to czas uciekać z tego kraju! qrwa mać! Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: wymysliłes to?? 09.09.03, 07:57 Gość portalu: züberman napisał(a): > jeśli to jest autentyczne, to czas uciekać z tego kraju! qrwa mać! Materiał jest zawarty w: "Spojrzenia" - gazeta regionalna Sojuszu Lewicy Demokratycznej woj. Śląskiego Autorem jest Andrzej Zając. Jeżeli to ten Zając to jest posłem SLD tej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a zatem ZAJĄC ANDRZEJ, aktywista ze Śląska IP: *.biaman.pl 09.09.03, 14:54 Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 RAKOWSKI MIECZYSŁAW 08.09.03, 15:36 "Jestem za zjednoczeniem [z UE], choćby dlatego, by ktoś tę rozmemłaną słowiańszczyznę wziął za pysk i wymusił w działaniu stosowanie rachunku ekonomicznego, by zaczęło się tu nam wszystkim lepiej żyć." "Uważam, że w polskich warunkach partia, która pragmatyzm pojmuje jako koncentrowanie się tylko na praktycznych działaniach, sama siebie wpędza na pozycje zubożenia intelektualnego. Dla mnie życie umysłowie partii jest sprawą nadrzędną, a tego - w moim przekonaniu - w SLD jest za mało." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: RAKOWSKI MIECZYSŁAW IP: *.biaman.pl 08.09.03, 15:40 minderbinder1 napisał: > "Jestem za zjednoczeniem [z UE], choćby dlatego, by ktoś tę rozmemłaną > słowiańszczyznę wziął za pysk i wymusił w działaniu stosowanie rachunku > ekonomicznego, by zaczęło się tu nam wszystkim lepiej żyć." > > "Uważam, że w polskich warunkach partia, która pragmatyzm pojmuje jako > koncentrowanie się tylko na praktycznych działaniach, sama siebie wpędza na > pozycje zubożenia intelektualnego. Dla mnie życie umysłowie partii jest sprawą > nadrzędną, a tego - w moim przekonaniu - w SLD jest za mało." > no więc jak zostanie liderem listy europejskiej, to życie intelektualne podskoczy o 100 procent, a jeśli jeszcze bedzie tam Wiatr Jerzy, to i dwieście. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: RAKOWSKI MIECZYSŁAW 08.09.03, 16:05 minderbinder1 napisał: > "Jestem za zjednoczeniem [z UE], choćby dlatego, by ktoś tę rozmemłaną > słowiańszczyznę wziął za pysk i wymusił w działaniu stosowanie rachunku > ekonomicznego, by zaczęło się tu nam wszystkim lepiej żyć." > > "Uważam, że w polskich warunkach partia, która pragmatyzm pojmuje jako > koncentrowanie się tylko na praktycznych działaniach, sama siebie wpędza na > pozycje zubożenia intelektualnego. Dla mnie życie umysłowie partii jest sprawą > nadrzędną, a tego - w moim przekonaniu - w SLD jest za mało." > Sprytnie wybrałeś cytaty. Czy to z ostatniego okresu? W pierwszym zdaniu pisze, że fajnie by było gdyby EU wzięła nas za pysk i nauczyła stosować rachunek ekonomiczny. W drugim wyraża pretensje do sld, że pragmatyczne zamiast ideologiczne. Czyżby i on startował w konkursie na bałwana? Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: RAKOWSKI MIECZYSŁAW 08.09.03, 16:11 basia.basia napisała: > minderbinder1 napisał: > > > "Jestem za zjednoczeniem [z UE], choćby dlatego, by ktoś tę rozmemłaną > > słowiańszczyznę wziął za pysk i wymusił w działaniu stosowanie rachunku > > ekonomicznego, by zaczęło się tu nam wszystkim lepiej żyć." > > > > "Uważam, że w polskich warunkach partia, która pragmatyzm pojmuje jako > > koncentrowanie się tylko na praktycznych działaniach, sama siebie wpędza n > a > > pozycje zubożenia intelektualnego. Dla mnie życie umysłowie partii jest > sprawą > > nadrzędną, a tego - w moim przekonaniu - w SLD jest za mało." > > > > Sprytnie wybrałeś cytaty. Czy to z ostatniego okresu? > > W pierwszym zdaniu pisze, że fajnie by było gdyby EU wzięła > nas za pysk i nauczyła stosować rachunek ekonomiczny. > W drugim wyraża pretensje do sld, że pragmatyczne zamiast > ideologiczne. Błędne odczytanie: w pierwszym cytacie on prezentuje swoje partyjne życie umysłowe ("rozmemłana słowiańszczyzna"), a w drugim - ponieważ wie, że SLD jest dobra w rachunku ekonomicznym tylko, jeśli chodzi o dochody partii oraz jej zasłużonych członków - krytykuje, że jednak za mało tej pragmatyki ("SLD ma za mało")... Zaraz, zabrakło wódki, napije się i będę tłumaczył dalej. Ergo: tow. Rakowski utożsamia życie intelektualne z życiem ekonomicznym. > Czyżby i on startował w konkursie na bałwana? Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: RAKOWSKI MIECZYSŁAW 08.09.03, 16:16 basia.basia napisała: > Sprytnie wybrałeś cytaty. Czy to z ostatniego okresu? > > W pierwszym zdaniu pisze, że fajnie by było gdyby EU wzięła > nas za pysk i nauczyła stosować rachunek ekonomiczny. > W drugim wyraża pretensje do sld, że pragmatyczne zamiast > ideologiczne. > > Czyżby i on startował w konkursie na bałwana? To są cytaty z "Polityki", z sierpnia 2002r. Nie czytałem całego artykułu, a te wypowiedzi są ze strony z cytatami polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: premier mietek Re: RAKOWSKI MIECZYSŁAW IP: *.acn.waw.pl 08.09.03, 17:23 minderbinder1 napisał: > "Uważam, że w polskich warunkach partia, która pragmatyzm pojmuje jako > koncentrowanie się tylko na praktycznych działaniach, sama siebie wpędza na > pozycje zubożenia intelektualnego. Dla mnie życie umysłowie partii jest sprawą > nadrzędną, a tego - w moim przekonaniu - w SLD jest za mało." > Otóż to! Zanim ukradniesz, pomyśl jak to zrobić by cie nie złapali. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: RAKOWSKI MIECZYSŁAW 08.09.03, 23:21 Cytuję z pamięci. "Do parlamentu europejskiego powinny startować osoby znane w Europie oraz z dużym doświadczeniem. Czy ja się do takich osób zaliczam? To oczywiste." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman zdaje się "odpowiedź jest oczywista" IP: *.biaman.pl 08.09.03, 23:29 minderbinder1 napisał: > Cytuję z pamięci. > "Do parlamentu europejskiego powinny startować osoby znane w Europie oraz z > dużym doświadczeniem. Czy ja się do takich osób zaliczam? To oczywiste." Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: RAKOWSKI MIECZYSŁAW gorący zwolennik UE 09.09.03, 20:05 „– Pan jest zwolennikiem wejścia Polski do Unii Europejskiej. Rzecze pan, że wówczas nastanie kres polskiej filozofii »jakoś to będzie«... – Nie będzie można też powoływać się na bohaterstwo Polaków w walce o wolność, na przegrane powstania, decydujący wkład w obalenie muru berlińskiego, zwycięstwo nad komunizmem itd. To mało kogo na Zachodzie obchodzi. Natomiast twarde reguły gry gospodarczej – jak najbardziej. Do świata złudzeń zaliczyć należy pogląd, a raczej nadzieję, że po przyjęciu Polski do Unii szybko znajdziemy się w objęciach dobrobytu. Owszem, wkład UE w unowocześnianie polskiej gospodarki będzie znaczny, ale przepaści cywilizacyjnej między Polską a Europą Zachodnią nie zasypie się w 10 lub 15 lat. Pracowały na nią wieki. W wielkim skrócie: tam odbywała się rewolucja przemysłowa, a Polska magnacka i szlachecka odpowiedziała na nią latyfundiami i pełną pańszczyzną”. 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: można i tak RAKOWSKI MIECZYSŁAW, ekonomista pełną gębą IP: *.biaman.pl 09.09.03, 20:16 minderbinder1 napisał: > „– Pan jest zwolennikiem wejścia Polski do Unii Europejskiej. Rzecz > e pan, że > wówczas nastanie kres polskiej filozofii »jakoś to będzie«... > > – Nie będzie można też powoływać się na bohaterstwo Polaków w walce o wol > ność, > na przegrane powstania, decydujący wkład w obalenie muru berlińskiego, > zwycięstwo nad komunizmem itd. To mało kogo na Zachodzie obchodzi. Natomiast > twarde reguły gry gospodarczej – jak najbardziej. CZY KTOŚ PAMIĘTA, JAK TE TWARDE REGUŁY TOW. RAKOWSKI WPROWADZAŁ? Do świata złudzeń zalic > zyć > należy pogląd, a raczej nadzieję, że po przyjęciu Polski do Unii szybko > znajdziemy się w objęciach dobrobytu. Owszem, wkład UE w unowocześnianie > polskiej gospodarki będzie znaczny, ale przepaści cywilizacyjnej między Polską > a Europą Zachodnią nie zasypie się w 10 lub 15 lat. Pracowały na nią wieki. W wielkim skrócie: tam odbywała się rewolucja przemysłowa, a Polska magnacka i > szlachecka odpowiedziała na nią latyfundiami i pełną pańszczyzną”. > TAK DALEKO PAMIĘCIĄ SIĘGAC NIE TRZEBA, TOWARZYSZU RAKOWSKI. WYSTARCZY WŁASNE POKOLENIE. > 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oświecony Re: Konkurs na Bałwana SLD. Nowy kandydat IP: *.acn.waw.pl 08.09.03, 16:51 Tak tutaj opluwamy Pana Premiera Leszka Millera i jego Partię, ale czy na prawdę zdajemy sobie sprawę z tego dlaczego jest ak źle? A może to nie jest wcale wina SLD-PZPR? Taki na przykład Marek Pol, obwołany już przez wszystkich oszołomów najgorszym ministrem, nieudacznikiem, półgłówkiem. Ale czy na pewno to jego wina? Tow. Ed wyjaśnia dlaczego budownicwo pada, nie powstają centymetry (te w przeciwieństwie do milimetrów nie biją) nowych autostrad. Autor: Gość: Ed IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl Data: 04-09-2003 22:29 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- W dużym uproszczeniu mozna powiedzieć, że do roku 1989 z funduszy państwowych budowało się zakłady przcy i mieszkania, a dzisiaj kościoły i plebanie. Po prostu czarni rozkradają asfalt! Ale na bok autostrady. Dlaczego w całym państwie tak źle się dzieje, dlaczego takie biedne? Tu rąbka tajemnicy uchyla Pan Iznota. Ten profesor ichtiologii i doktor habilitowany seksuologii idąc w ślady Pana Przewodniczącego Nałęcza rozszerza swe zainteresowania na historię. I od razu odkrywa tajemnice zapaści naszego kraju: Re: NOWA WALKA SLD Z KOŚCIOŁAMI Autor: iznota33@NOSPAM.gazeta.pl Data: 08-09-2003 16:02 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując -------------------------------------------------------------------------------- kościelna bezczelność nie zaskakuje bo to 2000 lat tradycji walki z państwem i jego okradania ale jawność tej bezczelności mimo wszystko dziwi. Tak! To czarni okradają Polskę! Juz od jej zarania. Od 2 tys. lat-własnie tyle ma Polska! Nowe podręczniki do historii Polski już w druku. A to wszystko dzięki...Oj, bo padnę z zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Konkurs na Bałwana SLD. Nowy kandydat 08.09.03, 17:38 Na forum Onetu też czasami toczą się ciekawe dyskusje. Raz, na przykład, jedna pani próbowała uświadomić wszystkim, że ... sam już nie wiem co. Podawała różne argumenty, typu 0% bezrobocia w przed przełomem, itd. W sumie te same wyświechtane chwyty, które zwykle się stosuje w takich sytuacjach. Zażarcie broniła SLD. I tutaj też padały argumenty o wzroście gospodarczym i spadku bezrobocia w latach 93-97. Miała także ciekawy sposób na walkę z bezrobociem. Obniżyć o połowę zarobki i w ten sposób zatrudnić dwa razy więcej osób. Nie pamiętam dokładnie, jak to było, ale chodziło chyba głównie o sektor publiczny. Ta pani twierdziła, że jest pracodawcą. Twierdziła także, że na początku lat 90- tych głosowala na UPR. Dopiero potem przeskoczyła do ogródka SLD. Tak, tak, na Onecie też się toczą czasami ciekawe dyskusje. "Komunizm bez wypaczeń", "Socjalizm był lepszy, bo ludzie nie chodzili po śmietnikach". Można wymieniać bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman mity i wynaleziona przeszłość IP: *.biaman.pl 08.09.03, 17:47 minderbinder1 napisał: > Na forum Onetu też czasami toczą się ciekawe dyskusje. Raz, na przykład, jedna > pani próbowała uświadomić wszystkim, że ... sam już nie wiem co. Podawała różne > > argumenty, typu 0% bezrobocia w przed przełomem, itd. W sumie te same > wyświechtane chwyty, które zwykle się stosuje w takich sytuacjach. Zażarcie > broniła SLD. I tutaj też padały argumenty o wzroście gospodarczym i spadku > bezrobocia w latach 93-97. Miała także ciekawy sposób na walkę z bezrobociem. > Obniżyć o połowę zarobki i w ten sposób zatrudnić dwa razy więcej osób. Nie > pamiętam dokładnie, jak to było, ale chodziło chyba głównie o sektor publiczny. > Ta pani twierdziła, że jest pracodawcą. Twierdziła także, że na początku lat 90 > - > tych głosowala na UPR. Dopiero potem przeskoczyła do ogródka SLD. > Cóż, bywa. Ludzie lubią pleść głupoty - gorzej, gdy sami zaczynają w to wierzyć. Lepper kiedyś powiedział, że za komuny bronił Michnika - serio! A Renata Pegeer w słynnym kurwikowym wywiadzie wyznała, że prowadzi charytatywną działalnośc: na spotkania partyjne wozi kiełbaski ze świniaków z własnego gospodarstwa. Marian Krzaklewski mówi, że jego ulubionym poetą jest Herbert, chociaż swoim postępowaniem udowadnia, że w życiu jednego wiersza nie przeczytał, a jeśli przeczytał, to nie zrozumiał - jakże więc mógł polubić? Kwaśniewski mówi, że w czasach gdy był młodym komunistą, należał do pokolenia buntowników. W jaki sposób? Na spotkanie z premierem poszedłw czerwonym swetrze, a nie w garniturze! I tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Oleksy a warszawka :) 08.09.03, 21:56 TVN24 Rymanowski: Dlaczego "warszawka" chce zdominować wybory do parlamentu europejskiego? Oleksy: Nie znam pojęcia "warszawka". Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Oleksy a warszawka :) 08.09.03, 22:00 minderbinder1 napisał: > TVN24 > Rymanowski: Dlaczego "warszawka" chce zdominować wybory do parlamentu > europejskiego? > > Oleksy: Nie znam pojęcia "warszawka". He, he. Cwany góral z Nowego Sącza. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Nasz ambasador w UE 09.09.03, 08:02 Edward Gierek idealnym ambasadorem polskiej sprawy w Unii Europejskiej? Oficjele z rodzinnych stron byłego pierwszego sekretarza KC PZPR chcą wykorzystać jego postać do reklamowania Polski za granicą. Za to w Polsce Gierek ma promować wschodnią część woj. śląskiego. Doskonale mówił po francusku, jeździł do krajów Europy Zachodniej, pożyczał pieniądze w jej bankach. Dlatego działacze SLD z Zagłębia Dąbrowskiego, skąd Gierek pochodził, są przekonani, że jego postać powinna być wykorzystana jako polska wunderwaffe w staraniach o przyjęcie do Unii Europejskiej. Gierek przyjaźnił się z dawnym prezydentem Francji Giscardem d’Estaing. A ten przewodniczy obecnie Radzie Mędrców, która pracuje nad przyszłym kształtem Unii Europejskiej - przypomina poseł Wiesław Jędrusik z Będzina. Mówi się, że stara przyjaźń nie rdzewieje. Dlatego zdaniem posła Jędrusika, postać Edwarda Gierka może zapewnić Polakom przychylność jednego z najbardziej wpływowych polityków francuskich. I sympatię innych mężów stanu. Gdyż Gierka na Zachodzie znano i lubiano. Przeżył kupę lat we Francji i w Belgii. Był zapatrzony w Europę Zachodnią. Kiedy stanął na czele PZPR, zaczął rozmawiać z Niemcami z RFN. To za jego czasów kanclerz Helmut Schmidt odbył pokutną podróż do Polski. Gierek wreszcie zezwolił Ślązakom na emigrację do rajchu. - To był człowiek bywały w świecie, przyjmowany na Zachodzie z estymą. Dlaczego tego nie zauważać? - zastanawia się Bogusław Kabała, wiceprzewodniczący Rady Miasta Sosnowca. Tym bardziej, że na początku przemian mieliśmy na czele państwa kogoś zgoła odmiennego. Zagłębiowscy działacze SLD proponują, by przypominając zachodnim Europejczykom postać Gierka, uświadamiać im, że Polska otworzyła się na Zachód na długo przed przemianami lat dziewięćdziesiątych. A zarazem chcą przypominać Polakom o zasługach byłego pierwszego sekretarza KC PZPR. Założyli Stowarzyszenie im. Edwarda Gierka. - Po okresie przemilczania dorobku PRL należy wreszcie zacząć mówić o tym, co wówczas było dobre - przekonuje Wiesław Jędrusik. Pan poseł został prezesem nowego stowarzyszenia. Wśród założycieli znalazło się wielu innych oficjeli ze wschodniej części województwa śląskiego, m.in. dwóch wiceprzewodniczących Rady Miasta Sosnowca, prezydent Jaworzna, także senator Adam Gierek, syn pierwszego sekretarza. Twórcy gierkowskiego stowarzyszenia podkreślają, że nie chodzi im o stawianie mauzoleów czy pomników. W statucie zapisali, że zamierzają szerzyć oświatę i wspierać kulturę. Tu powołują się na to, co Gierek uczynił dla Zagłębia Dąbrowskiego i Śląska. To za jego czasów został utworzony uniwersytet, powstały inne uczelnie wyższe i wiele szkół średnich. W planach jest utworzenie Instytutu Historycznego im. Edwarda Gierka. 08.2002 Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Nasz ambasador w UE 09.09.03, 08:10 Zapomniałem o ciapkach. To oczywiście cytat. Autentyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman W OPARACH ABSURDU IP: *.biaman.pl 09.09.03, 08:37 pokrzywa.pokrzywa napisał: > Zapomniałem o ciapkach. To oczywiście cytat. Autentyczny. > Zobacz, ktoś, kto by chciał się pozgrywać, nie wymyśliłby lepszego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: W OPARACH ABSURDU 09.09.03, 08:48 Gość portalu: züberman napisał(a): > pokrzywa.pokrzywa napisał: > > > Zapomniałem o ciapkach. To oczywiście cytat. Autentyczny. > > > > Zobacz, ktoś, kto by chciał się pozgrywać, nie wymyśliłby lepszego tekstu. A pomysł z Rakowskim i Wiatrem? Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Nasz ambasador w UE 09.09.03, 13:39 "Zagłębiowscy działacze SLD proponują, by przypominając zachodnim Europejczykom postać Gierka, uświadamiać im, że Polska otworzyła się na Zachód na długo przed przemianami lat dziewięćdziesiątych" Hehe, gierkowe mity podwaliną pod budowę zjednoczonej Europy. "W planach jest utworzenie Instytutu Historycznego im. Edwarda Gierka." Czy będą tam pracować absolwenci WSNS? Hehe, aż strach pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tydzień dzisiaj doradca zobowiązał się podać dane osobowe IP: *.biaman.pl 09.09.03, 08:38 oraz imię i nazwisko autora pewnego cytatu. Czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
wpr NN 09.09.03, 09:09 Forumowicze! Umieszczacie w tytułach tyle wspaniałych, zasłużonych nazwisk zapominając o tych bezimiennych (raczej beznazwiskowych) członkach sld, którzy trafiają na łamy gazet (choćby tylko na trzecią/czwartą stronę) w wyniku działalności pozapolitycznej. Jak bowiem nie umieścić na Waszej liście osób przemycających narkotyki (Lidzbark Warmiński), jeżdżących pod wpływem C2H5OH (Radom) i innych, których dzienniki (lub czasopisma) wymieniają już tylko jako imię i inicjał nazwiska...? Pozdrawiam - Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: NN 09.09.03, 13:42 W naszym konkursie liczą się słowa, nie czyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: NN (a może NR-niewidzialne ręce) IP: *.biaman.pl 09.09.03, 14:51 minderbinder1 napisał: > W naszym konkursie liczą się słowa, nie czyny! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman CELIŃSKI ANDRZEJ, mówi wprost IP: *.biaman.pl 09.09.03, 19:54 "Powiem wprost, nie będę w żaden sposób uciekał od odpowiedzi - zdaje mi się, że jeśli chodzi o reprezentację socjaldemokracji polskiej w Parlamencie Europejskim, to zarówno profesor Jerzy Wiatr, jak i doktor, redaktor, polityk Mieczysław Franciszek Rakowski byliby dobrymi kandydatami SLD, z tego względu, że dzisiaj mi się wydaje najistotniejsze w tej polskiej, nie tylko SLD-owskiej, w polskiej reprezentacji w Parlamencie Europejskim, aby to byli ludzie mający - przepraszam, w cudzysłowie - uprzywilejowane kontakty ze swoimi vis à vis, zwłaszcza w „15”, a także w „24”, poza Polską. We wszystkich krajach, które zapełniają Parlament Europejski, zwłaszcza w tej tradycyjnej piętnastce, muszą być ludzie, którzy mają dobre, ustabilizowane kontakty - po to, aby tworzyć od samego początku właściwy wizerunek i polskiej reprezentacji, i Polski w instytucjach europejskich. Żeby nie siedzieli po kątach, nie chowali się przed swoimi rozmówcami, wręcz przeciwnie, żeby mieli zdolność atakowania swoich rozmówców dla budowania właściwego wizerunku Polski w Unii Europejskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ TOTALITARNY BRATEK IP: *.ny325.east.verizon.net 10.09.03, 01:35 Od: bratek4@gazeta.pl Data: 2003-09-09 01:41 Do: maksimum@gazeta.pl Temat: GROCHEM O ŚCIANĘ rozwiń nagłówek ---- Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: TOTALITARNY BRATEK???? 10.09.03, 11:39 Dosyć ciekawie zatytułowałeś tego posta, biorąc pod uwagę, co sam właśnie zrobiłeś. Nie wrzucaj tu więcej prywatnych listów. To dość chamskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: TOTALITARNY BRATEK???? IP: *.ny325.east.verizon.net 10.09.03, 11:45 minderbinder1 napisał: > Dosyć ciekawie zatytułowałeś tego posta, biorąc pod uwagę, co sam właśnie > zrobiłeś. Nie wrzucaj tu więcej prywatnych listów. To dość chamskie. Z ciebie tez Helber wychodzi. Bo prywatnie kazdy Polak moze byc CHAMEM,ale wypucuje sie,wyjdzie przd publike i juz sie okazuje,ze jest cenionym doktorantem i ma mnostwo chamskich przyjaciol jak ty. NIE ZAPOMNIJ:PRYWATNIE BADZ CHAMEM,TYLKO PRZED PUBLIKOM DOBRZE SZPANUJ. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: TOTALITARNY BRATEK???? 10.09.03, 11:56 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > minderbinder1 napisał: > > > Dosyć ciekawie zatytułowałeś tego posta, biorąc pod uwagę, co sam właśnie > > zrobiłeś. Nie wrzucaj tu więcej prywatnych listów. To dość chamskie. > > Z ciebie tez Helber wychodzi. > Bo prywatnie kazdy Polak moze byc CHAMEM,ale wypucuje sie,wyjdzie przd publike > i juz sie okazuje,ze jest cenionym doktorantem i ma mnostwo chamskich > przyjaciol jak ty. > > NIE ZAPOMNIJ:PRYWATNIE BADZ CHAMEM,TYLKO PRZED PUBLIKOM DOBRZE SZPANUJ. Jeżeli uważasz, że wrzucanie prywatnych listów na publiczne forum jest w porządku, to ja już nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: TOTALITARNY BRATEK???? IP: *.ny325.east.verizon.net 10.09.03, 12:03 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > > > minderbinder1 napisał: > > > > > Dosyć ciekawie zatytułowałeś tego posta, biorąc pod uwagę, co sam wła > śnie > > > zrobiłeś. Nie wrzucaj tu więcej prywatnych listów. To dość chamskie. > > > > Z ciebie tez Helber wychodzi. > > Bo prywatnie kazdy Polak moze byc CHAMEM,ale wypucuje sie,wyjdzie przd pub > like > > i juz sie okazuje,ze jest cenionym doktorantem i ma mnostwo chamskich > > przyjaciol jak ty. > > > > NIE ZAPOMNIJ:PRYWATNIE BADZ CHAMEM,TYLKO PRZED PUBLIKOM DOBRZE SZPANUJ. > > Jeżeli uważasz, że wrzucanie prywatnych listów na publiczne forum jest w > porządku, to ja już nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie. JA UWAZAM,ZE CHARAKTER MA SIE TYLKO JEDEN I TO IDENTYCZNIE TAKI SAM PRYWATNIE JAK I PUBLICZNIE. TY CZY BRATEK I MOZE JESZCZE DUZO WIECEJ OSOB MOZE BYC WYZNAWCAMI DWOCH ROZNYCH CHARAKTEROW W JEDNYM CZLOWIEKU(JAK TO SIE W PSYCHIATRII NAZYWA),ZE JEDEN CHARAKTER MA SIE DLA SWOJAKOW A CH... PRECZ! Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: TOTALITARNY BRATEK???? 10.09.03, 12:17 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > > Jeżeli uważasz, że wrzucanie prywatnych listów na publiczne forum jest w > > porządku, to ja już nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie. > > JA UWAZAM,ZE CHARAKTER MA SIE TYLKO JEDEN I TO IDENTYCZNIE TAKI SAM PRYWATNIE > JAK I PUBLICZNIE. > > TY CZY BRATEK I MOZE JESZCZE DUZO WIECEJ OSOB MOZE BYC WYZNAWCAMI DWOCH ROZNYCH > > CHARAKTEROW W JEDNYM CZLOWIEKU(JAK TO SIE W PSYCHIATRII NAZYWA),ZE JEDEN > CHARAKTER MA SIE DLA SWOJAKOW A CH... PRECZ! Maciek, ale ja nie mówię o żadnych dwóch charakterach, tylko o prywatności korespondencji. Nie ciągnijmy więc dłużej tej dyskusji, bo rozmawiamy o dwóch różnych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: TOTALITARNY BRATEK???? IP: *.ny325.east.verizon.net 10.09.03, 15:05 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > > > > > Jeżeli uważasz, że wrzucanie prywatnych listów na publiczne forum jes > t w > > > porządku, to ja już nie mam nic do powiedzenia w tej sprawie. > > > > JA UWAZAM,ZE CHARAKTER MA SIE TYLKO JEDEN I TO IDENTYCZNIE TAKI SAM PRYWAT > NIE > > JAK I PUBLICZNIE. > > > > TY CZY BRATEK I MOZE JESZCZE DUZO WIECEJ OSOB MOZE BYC WYZNAWCAMI DWOCH > ROZNYCH > > > > CHARAKTEROW W JEDNYM CZLOWIEKU(JAK TO SIE W PSYCHIATRII NAZYWA),ZE JEDEN > > CHARAKTER MA SIE DLA SWOJAKOW A CH... PRECZ! > > Maciek, ale ja nie mówię o żadnych dwóch charakterach, tylko o prywatności > korespondencji. Nie ciągnijmy więc dłużej tej dyskusji, bo rozmawiamy o dwóch > różnych sprawach. W duzej czesci Ameryki ludzie do tej pory drzwi do domu nie zamykaja wyjezdzajac na wakacje i mowia do sasiada:Sluchaj Joe,jak by ci nie sprawilo wielkiej trudnosci,to czy moglbys podlac kwiatki raz w tygodniu? Taka jest prywatnosc amerykanska tam ,gdzie imigranci nie dotarli. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: TOTALITARNY BRATEK???? 10.09.03, 16:08 Ok, mnie w ogóle nie interesują Twoje spory z Bratkiem i nie wiem, o co się kłócicie. To Wasza sprawa. Przeczytałem ten list i drugą rzeczą, której nie rozumiem, jest ta dwulicowość Bratka. Kłócicie się o kwestie raczej ogólne niż szczegółowe i każdy z Was wyraża swoje opinie. Bratek mówi to, czego się po nim spodziewałem (jeżeli dobrze rozróżniam autorów tych wypowiedzi). Nie czytałem Waszych dyskusji w wiadomym wątku (tylko niektóre posty, bardzo wybiórczo) i jedyne co może stanowić o dwulicowości Bratka, to możliwość, że w na forum wypowiadał inne zdanie, niż pisał Tobie prywatnie. Ale co do tego nie będę się wypowiadał, bo, jak już mówiłem, nie czytałem tego (ale gdyby tak było, to bym się zdziwił). Więc byłbym wdzięczny, gdybyś mi łaskawie wyjasnił, w czym rzecz. Jest jeszcze taka możliwość, że chodzi o coś całkiem innego, napisanego "między wierszami", co rozumiecie tylko Wy, z racji Waszych rozmów. Jeżeli tak, to jest to oczywiście Wasza sprawa. Mi chodziło tylko o to, że zaserwowałeś na forum prywatny list, który ma o czymś świadczyć i który jest wynikiem Waszych dyskusji, w których nie brali udziału inni forumowicze. Co do niezamykania drzwi w Stanach, co ma być jakimś odniesieniem do prawa ludzi do prywatności. Jak rozumiem, niezamykanie tych nieszczęsnych drzwi nie jest obowiązkowe i każdy ma prawo zamknąć drzwi, gdy ma taki kaprys. To ma się nijak do kwestii, od której zacząłem tę dyskusję. To, że są obszary, gdzie ludzie sobie ufają, to bardzo pocieszające, tyle że to nie ma nic wspólnego z tą sprawą. Nie wiem zresztą, czy moja dyskusja z Tobą nie jest jałowa, bo może Bratek się nie gniewa. Ale to nie ma znaczenia. Ja wyszedłem raczej od myśli ogólnej i przystosowałem ją do tej sytuacji. Może jeszcze chodzić o coś zupełnie innego, co będzie tylko znaczyć tyle, że sobie popisała daremnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman czegoś nie rozumiem IP: *.biaman.pl 10.09.03, 16:27 pewnie, mb1, że się nie gniewam. Koleś po prostu zarzucał mnie emailami, żebym mu wreszcie coś napisał, więc napisałem, a on to posłał na forum. Napisałem zresztą długi list, ale mi się skasował, stąd moja złość wyrażona brzydkimi wyrazami. Towarzysz Maciej uznaje to za koronny dowód w swoich absurdalnych zarzutach wobec mnie. Swoją drogą, dobrze, że wrzucił ten list, ciekawe tylko, gdzie znajduje dwulicowość. Nie ma żadnych sporów między mną a nim, nie ma żadnych prywatnych dyskusji między nami, bo "między nami" w ogóle nie istnieje. A prywatność poczty? Któż by się gniewał? Im dłużej to roztrząsacie, tym się głupiej i żałośniej robi. p.s. ciekawa jest definicja imigranta w poście tego przygłupa; zdaje się imigrant z Polski Joe mało wie o historii Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: czegoś nie rozumiem 10.09.03, 16:45 Ja już nie będę tego roztrząsał, bo mi chodziło od samego początku o coś innego niż Maciejowi. Ja mówiłem o prawie do prywatności poczty (nie wiedziałem, jaki jest Twój stosunek do tego listu), a Maciek uznał, że upubliczni ten list, żeby wykazać Twoją dwulicowość. Mi chodziło raczej o kwestię ogólną, a on uznał, że dowodzi swojej tezy na temat Ciebie. Dodatkowo jako kontrargument w sprawie prawa do prywatności, wytoczył ten tekst o niezamykaniu drzwi (tak przynajmniej to zrozumiałem). Nie wiem, o czym to ma świadczyć w stosunku do tego, co napisałem. Pomijając już całą kwestię, nadal uważam, że nie powinno się bez zgody nadawcy robić takich rzeczy. I nie zmieni mojego zdania nawet fakt, że są ludzie w USA, którzy nie zamykają drzwi. To jest całkiem co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: czegoś nie rozumiem IP: *.biaman.pl 10.09.03, 17:02 Uważam, że pokazywanie innym prywatnej korespondencji jest chamstwem, podobnie jak złodziejstwo czy przynależenie do Samoobrony. Nie ma o czym gadać - Ayran ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: czegoś nie rozumiem.ETYKI NIE ROZUMIESZ IP: *.ny325.east.verizon.net 10.09.03, 21:46 Re: czegoś nie rozumiem Autor: minderbinder1 Data: 10.09.2003 16:45 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Ja już nie będę tego roztrząsał, bo mi chodziło od samego początku o coś innego niż Maciejowi. Ja mówiłem o prawie do prywatności poczty ETYKI NIE ROZUMIESZ. NORMALNI LUDZIE MOWIA TO SAMO PRYWATNIE CO I PUBLICZNIE. LUDZIE Z CHORA SWIADOMOSCIA PRYWATNIE PISZA CO INNEGO NIZ TO O CZYM MOWIA PUBLICZNIE. TAKA CHOROBA HELBERA. (nie wiedziałem, jaki jest Twój stosunek do tego listu), a Maciek uznał, że upubliczni ten list, żeby wykazać Twoją dwulicowość. Mi chodziło raczej o kwestię ogólną, a on uznał, że dowodzi swojej tezy na temat Ciebie. Dodatkowo jako kontrargument w sprawie prawa do prywatności, wytoczył ten tekst o niezamykaniu drzwi (tak przynajmniej to zrozumiałem). Nie wiem, o czym to ma świadczyć w stosunku do tego, co napisałem. Pomijając już całą kwestię, nadal uważam, że nie powinno się bez zgody nadawcy robić takich rzeczy. I nie zmieni mojego zdania nawet fakt, że są ludzie w USA, którzy nie zamykają drzwi. To jest całkiem co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: czegoś nie rozumiem.ZNOWU KLAMIESZ JAK NAJETY IP: *.ny325.east.verizon.net 10.09.03, 21:40 • czegoś nie rozumiem IP: *.biaman.pl Gość: züberman 10.09.2003 16:27 odpowiedz na list pewnie, mb1, że się nie gniewam. Koleś po prostu zarzucał mnie emailami, żebym mu wreszcie coś napisał, ZNOWU KLAMIESZ JAK NAJETY! PRZECIEZ TO TY NA FORUM POPROSILES MNIE O ADRES E-MAILOWY I ZACZALES PISAC PRYWATNIE JESZCZE WIEKSZE GLUPOTY NIZ NA FORUM,AZ MUSIALEM POKAZAC TE TWOJE"MADROSCI" NA FORUM,ZEBYS SIE WRESZCIE ODE MNIE ODCZEPIL. więc napisałem, a on to posłał na forum. Napisałem zresztą długi list, ale mi się skasował, stąd moja złość wyrażona brzydkimi wyrazami. Towarzysz Maciej uznaje to za koronny dowód w swoich absurdalnych zarzutach wobec mnie. Swoją drogą, dobrze, że wrzucił ten list, ciekawe tylko, gdzie znajduje dwulicowość. Nie ma żadnych sporów między mną a nim, nie ma żadnych prywatnych dyskusji między nami, bo "między nami" w ogóle nie istnieje. A prywatność poczty? Któż by się gniewał? Im dłużej to roztrząsacie, tym się głupiej i żałośniej robi. p.s. ciekawa jest definicja imigranta w poście tego przygłupa; zdaje się imigrant z Polski Joe mało wie o historii Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Prośba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 16:55 A może ogłoście Panowie (a może i Panie) kto został bałwanem sld i podyskutucje o tajemnicy korespondencji np. pod wątkiem o smsie Halbera. W atek był ciekawy, teraz już mniej, a ja tam czasem z przyzwyczajenia zaglądam. Z góry dziekuję. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Prośba 10.09.03, 17:12 Gość portalu: Ayran napisał(a): > A może ogłoście Panowie (a może i Panie) kto został bałwanem sld i podyskutucje > > o tajemnicy korespondencji np. pod wątkiem o smsie Halbera. > W atek był ciekawy, teraz już mniej, a ja tam czasem z przyzwyczajenia zaglądam > . > Z góry dziekuję. > > > Ay. Pierwszego Bałwana trzeba będzie rzeczywiście niedługo wyłonić. Musi się zebrać komisja. Czekamy jeszcze na nazwisko autora jednego cytatu. A może podgrzejemy jeszcze atmosferę? A spór o korespondencję już się zakończył. Oczywistości nie trzeba przecież udowadniać. p.s. O który wątek halberowy chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 DO DORADCY 10.09.03, 17:14 Prosimy łaskawie o odtajnienie danych osobowych autora sławetnego cytatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Specjalnie dla Ciebie i pozostalych IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.09.03, 17:44 Kim Jong Il Kim Dzong Il "Zachować charakter oparty na ideach Dżucze i narodową specyfikę w rewolucji i budownictwie nowego społeczeństwa" Bardzo prosze o zamkniecie konkursu i przyznac mojemu kandydatowi I nagrode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman UWAGA UWAGA - WYROK, TJ. WERDYKT IP: *.biaman.pl 11.09.03, 00:43 Proponuję rozstrzygnąć konkurs przyznając pierwszą nagrodę ...tak, tak, Oleksemu Józiowi, za niebanalne zmieszanie z błotem tow. tow. Rakowskiego i Wiatra. Moim zdaniem nikt - poza Józiem oczywiście - by tego nie wymyślił. Komisja proszona jest o ostateczne potwierdzenie wyroku oraz przygotowanie wyczerpującego (dla wszystkich) uzasadnienia. Onen! Nie sposób nie wspomnieć, że niewiele brakowało, aby rzutem na taśmę konkurs zwyciężył kandydat nieoczekiwany, acz zasłużony: Maciej z Greenpointu. Mimo usilnych starań, nie zdołał jednak przebić innych kandydatów, zwłaszcza Oleksego Józia. Ale przyszłość przed nim. Wiemy, że będzie się starał, ile wlezie. Nagrodą pocieszenia niech będzie wizyta w księgarni - na koszt własny. Przynajmniej jedna na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: UWAGA UWAGA - WYROK, TJ. WERDYKT IP: *.ny325.east.verizon.net 11.09.03, 02:48 UWAGA UWAGA - WYROK, TJ. WERDYKT Autor: Gość: züberman IP: *.biaman.pl Data: 11.09.2003 00:43 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Proponuję rozstrzygnąć konkurs przyznając pierwszą nagrodę ...tak, tak, Oleksemu Józiowi, za niebanalne zmieszanie z błotem tow. tow. Rakowskiego i Wiatra. Moim zdaniem nikt - poza Józiem oczywiście - by tego nie wymyślił. Komisja proszona jest o ostateczne potwierdzenie wyroku oraz przygotowanie wyczerpującego (dla wszystkich) uzasadnienia. Onen! Nie sposób nie wspomnieć, że niewiele brakowało, aby rzutem na taśmę konkurs zwyciężył kandydat nieoczekiwany, acz zasłużony: Maciej z Greenpointu. ZNOWU SIE OSMIESZASZ BRATEK! WSZYSCY W BIALYMSTOKU,POZA TOBA, WIEDZA,ZE GREENPOINT NIE JEST WLOSKA DZIELNICA. BYLE CHLOPA OD PLUGA NA POLU ODERWIESZ I CI ON TA TAJEMNICE WYJASNI. TWOJ SWIATOPOGLAD JEST TAK WONSKI JAK PERONY NA DWORCU W BIALYMSTOKU! Mimo usilnych starań, nie zdołał jednak przebić innych kandydatów, zwłaszcza Oleksego Józia. Ale przyszłość przed nim. Wiemy, że będzie się starał, ile wlezie. Nagrodą pocieszenia niech będzie wizyta w księgarni - na koszt własny. Przynajmniej jedna na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: UWAGA UWAGA - WYROK, TJ. WERDYKT IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.09.03, 14:37 Cały narod polnocnokoreanski, ktory miluje swiatowy pokoj jest zawiedziony Wasza postawa i decyzja drodzy towarzysze. Chyba zastanowimy sie nad uzyciem pewnej bombki w Wasza strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman bombka niepotrzebna IP: *.biaman.pl 11.09.03, 14:42 :) Z wielką przykrością ogłaszałem werdykt. Wybór, przyznaję, był trudny, a Wielki Wódz północnokoreański - z dziką kartą - do samego końca walczył zawzięcie o pierwsze miejsce. W ostatniej chwili pojawiło się też dwóch mniej znanych, choć poważnych kandydatów - ale po namyśle komisja ich kandydatury pominęła. Na pocieszenie dodam, że kandydatura Wielkiego Wodza przegrała wyścig z Józiem o centymetry. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: bombka niepotrzebna 11.09.03, 15:49 Czy to naprawdę już koniec konkursu? Trochę szkoda. Ale mimo wszystko, od czasu do czasu, można by tu wrzucić jakiś cytacik. Taki pomnik głupoty i cynizmu. Dla potomnych, że tak powiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: bombka niepotrzebna IP: *.biaman.pl 11.09.03, 16:01 Oczywiscie, że można wrzucać. (Zresztą napisałem, że cała komisja musi zatwierdzić :)) Tyle że inni zaczęli tu wrzucac bomby prawdziwe i wcale nieśmieszne, więc może być tak, ze dalej to bedzie już tylko śmieszno-smutnie. Cóż, zobaczymy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: bombka niepotrzebna IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.09.03, 19:49 Nasz kochajacy pokoj narod polnocnokoreanski wraz naszym Najukochanszym Przywodca rozumie, ze w imie wyzszych idealow ta lysa pala wygrala o wlos z naszym kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman hasłem naszym zgoda IP: *.biaman.pl 11.09.03, 22:56 a więc mamy zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Konkurs na Bałwana SLD. Nowy kandydat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.03, 17:26 prawica.net/modules.php?name=Surveys&op=results&pollID=22 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna OLEKSY JÓZEF 10.09.03, 18:49 O kandydaturach Wiatra i Rakowskiego: "Co można zarzucić poza życiorysami?" Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Biedna Ewa Milewicz 10.09.03, 18:54 kataryna.kataryna napisała: > O kandydaturach Wiatra i Rakowskiego: > > "Co można zarzucić poza życiorysami?" Gdy pisała artykuł o "niezatapialnych", nie miała pewnie pojęcia, co to może oznaczać w strukturach SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna OLEKSY JÓZEF 10.09.03, 18:53 Gawryluk: No ale dlaczego pominął pan Wojciecha Jaruzelskiego? Oleksy: Dlatego, że wymieniłem. ------------------------------------------------------ Dorota Gawryluk: Sam pan rozpętał tę nagonkę, niech się pan nie tłumaczy panie premierze i nie zwala na mnie Józef Oleksy: Nie, rozpętała "Rzeczpospolita" w złym stylu dziennikarstwa prowokacyjnego. Dorota Gawryluk: A czy pan zdaniem kompetencje osób, które jadą do Parlamentu Europejskiego, reprezentują państwo na zewnątrz, nie powinny być etycznie niepodważalne? Józef Oleksy: Z całą pewnością. Dorota Gawryluk: A czy do osób sprawujących w Polsce urząd, eksponowane stanowiska, nie powinno być do nich żadnego zarzutu, jeżeli chodzi o stronę etyczną? Józef Oleksy: Na pewno tak. Dorota Gawryluk: Czy Aleksandra Jakubowska jest taką osobą, pana zdaniem? Józef Oleksy: Nie mam podstaw, żeby mówić inaczej. Dorota Gawryluk: A nie ma podstaw, kiedy słyszy pan to co się dzieje przed komisją śledczą? Józef Oleksy: Słyszę co mówią media. Media dokonały już oceny, została potępiona i wskazana do dymisji, a ja tej metody nie lubię. Ja czekam na raport komisji, który jest jedynym, prawomocnym źródłem oceny. Jeżeli tam będą konkluzję, które będą obciążały panią Jakubowską, pierwszy będę chciał, żeby to miało swój finał. ----------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: OLEKSY JÓZEF 10.09.03, 18:56 Spokojnie z tym Oleksym, bo züberman się nie pozbiera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ JAK BRATEK KLAMIE O MOIM E-MAILU IP: *.ny325.east.verizon.net 10.09.03, 22:07 TU JEST DATA I PROSBA BRATKA O MOJ E-MAIL. JUZ PISALEM ZE ON KLAMIE,ALR DOBRZE TEZ PRZYTOCZYC DOWOD. Re: a deal PISZ DO MNIE:maksimum@gazeta.pl Autor: maksimum Data: 01.09.2003 19:44 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Gość portalu: bratek napisał(a): > Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > > > O CZYM SWIERGOTAC NA TYM FORUM O KINEMATOGRAFII. > > Ty nie widziales klasyki filmu swiatowego,a tyle masz do powiedzenia o > AMERYCE! > > I obejrzyj "Boogie Nights" ma facet weza jak ta ruda mloci z "Hours". > > OK, chętnie obejrzę. Jedno i drugie. Podaj mi swoj adres e-mailowy, przeslę Ci > swoj normalny adres, żebys mógł mi przesłać kasety (ale nie CD, tylko normalne, > > takie staroświeckie kasety video). Bo widzisz, u nas w tym zaścianku takie > filmy "nie chodzą". TAKIE WLASNIE MIALEM PRZECZUCIE ,ZE KRONZKI U WAS NIE CHODZO! Podaje moj adres,zeby podwojne kobiety,jak np genia.genia tez do mnie napisaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ MINDERBINDER:FACHOWIEC OD DEZINFORMACJI W AKCJI IP: *.ny325.east.verizon.net 10.09.03, 23:09 • Re: TOTALITARNY BRATEK???? minderbinder1 10.09.2003 16:08 odpowiedz na list Ok, mnie w ogóle nie interesują Twoje spory z Bratkiem i nie wiem, o co się kłócicie. To Wasza sprawa. Przeczytałem ten list i drugą rzeczą, której nie rozumiem, jest ta dwulicowość Bratka. Kłócicie się o kwestie raczej ogólne niż szczegółowe i każdy z Was wyraża swoje opinie. Bratek mówi to, czego się po nim spodziewałem (jeżeli dobrze rozróżniam autorów tych wypowiedzi). Nie czytałem Waszych dyskusji w wiadomym wątku (tylko niektóre posty, bardzo wybiórczo) i jedyne co może stanowić o dwulicowości Bratka, to możliwość, że w na forum wypowiadał inne zdanie, niż pisał Tobie prywatnie. Ale co do tego nie będę się wypowiadał, bo, jak już mówiłem, nie czytałem tego (ale gdyby tak było, to bym się zdziwił). Więc byłbym wdzięczny, gdybyś mi łaskawie wyjasnił, w czym rzecz. Jest jeszcze taka możliwość, że chodzi o coś całkiem innego, napisanego "między wierszami", co rozumiecie tylko Wy, z racji Waszych rozmów. Jeżeli tak, to jest to oczywiście Wasza sprawa. Mi chodziło tylko o to, że zaserwowałeś na forum prywatny list, który ma o czymś świadczyć i który jest wynikiem Waszych dyskusji, w których nie brali udziału inni forumowicze. Co do niezamykania drzwi w Stanach, co ma być jakimś odniesieniem do prawa ludzi do prywatności. Jak rozumiem, niezamykanie tych nieszczęsnych drzwi nie jest obowiązkowe i każdy ma prawo zamknąć drzwi, gdy ma taki kaprys. To ma się nijak do kwestii, od której zacząłem tę dyskusję. To, że są obszary, gdzie ludzie sobie ufają, to bardzo pocieszające, tyle że to nie ma nic wspólnego z tą sprawą. Nie wiem zresztą, czy moja dyskusja z Tobą nie jest jałowa, bo może Bratek się nie gniewa. A NIBY DLACZEGO BRATEK MIALBY SIE NA MNIE GNIEWAC? PRZECIEZ JA TYLKO PRZYTOCZYLEM JEGO"ZLOTE MYSLI". A PRZY OKAZJI,KTO CI TEN TRAFNY NICK WYMYSLIL"FACHOWIEC OD DEZINFORMACJI" ALBO "POKRETNIE MYSLACY" BO CHYBA NIE PRZYPUSZCZASZ,ZE MNIE SKOLUJESZ SWOJA NAIWNOSCIA? Ale to nie ma znaczenia. Ja wyszedłem raczej od myśli ogólnej i przystosowałem ją do tej sytuacji. Może jeszcze chodzić o coś zupełnie innego, co będzie tylko znaczyć tyle, że sobie popisała daremnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: MINDERBINDER:FACHOWIEC OD DEZINFORMACJI W AKC 11.09.03, 00:12 Maciek, ja już wszystko napisałem, co miałem do napisania w tej sprawie. Nie zrozumiałeś do tej pory, o co mi biega, to trudno. Nie będę nad tym rozpaczał. Kończmy to, bo to nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus bratek epistolograf 11.09.03, 11:36 Bratek. Jakie ty piękne listy piszesz. Próbka bratkowej epistolografii: "Qrwa mać! napisalem bardzo dlugi list do Ciebie - pisalem ponad pol godziny i kurwa mać cały sie skasował. nie chce mi sie pisać od nowa. kurwa mać." Tak pisze człowiek, który oburzał się halberowskim chamstwem. Ohyda dwulicowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek paniczny wstręt IP: *.biaman.pl 11.09.03, 12:09 Lupusie, jeśli wolno zapytać: skąd ty wiesz, jakie ja listy piszę? Szczerze mówiąc, nie czekam na odpowiedź, bo mam po dziurki w nosie twoich perfidnych insynuacji i "nieskazitelnego moralizatorstwa". Uosabiasz doskonałą syntezę mentalności ubecko-radiomaryjnej i za każdym razem, gdy widzę twój post skierowany do mnie lub - częsciej - pod moim adresem, odczuwam paniczny wstręt. Z jednej strony gardzę takimi ludźmi jak ty, z drugiej - panicznie się ich boję. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: paniczny wstręt 11.09.03, 12:14 No nie duś tego w sobie.Przeklnij.Ulżyj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Bratek i Lupus 11.09.03, 16:11 Jeśli już naprawdę musicie się bez przerwy obrzucać błotem, może założylibyście sobie w tym celu osobny wątek, nazwijcie go sobie np. "Ring" i tam się naparzajcie, bo osobom postronnym przykro się czyta jak dwie sympatyczne skądinąd osoby skaczą sobie do gardła, właściwie nie wiadomo z jakiego powodu. Nie znam historii ani przebiegu Waszego konfliktu ale widzę, że się rozwija i zalęga w kolejnych wątkach. Aż strach zaglądać. Mam nadzieję, że Wy wiecie o co walczycie, bo chyba walczycie o coś strasznie ważnego jeśli chce się Wam wkładać w to tyle energii. Nie wiem czy początek był w wątku herbertowym, czy też to co się stało tam było już skutkiem a nie przyczyną Waszej wzajemnej niechęci. Jeśli tam się wszystko zaczęło, to mam wrażenie, że to jakieś gigantyczne nieporozumienie. Nie wiem dlaczego takie gromy spadły tam na Lupusa, przeczytałam tamen wątek kilka razy (co prawda o wiele za późno, żeby się włączyć, niestety) i pojęcia nie mam dlaczego tak łatwo przypisano tam Lupusowi złą wolę, a potem już się "dyskusja" potoczyła w takim kierunku, że nikt nad nią nie panował. Nie wiem dlaczego się to tak przykro skończyło. Nie chce mi się tu do tego wracać bo chyba się tak zapamiętaliście we wzajemnej niechęci, że trudno to odkręcić, zwłaszcza z boku, a nie chcę ryzykować otwarcia kolejnego frontu. Poza tym nie wydaje mi się, żeby publiczne rozstrząsanie tego było właściwe, zresztą mam wrażenie, że Wam jest całkiem dobrze z tą wzajemną wrogością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Bratek i Lupus IP: *.ny325.east.verizon.net 11.09.03, 19:30 Bratek i Lupus Autor: kataryna.kataryna Data: 11.09.2003 16:11 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Jeśli już naprawdę musicie się bez przerwy obrzucać błotem, może założylibyście sobie w tym celu osobny wątek, nazwijcie go sobie np. "Ring" i tam się naparzajcie, bo osobom postronnym przykro się czyta jak dwie sympatyczne skądinąd osoby PRZYSZLAS ZAPROWADZIC PORZADEK W SZEREGACH MOZE NIE PARTYJNYCH,ALE ZAWODOWYCH I NAWET NIE ZAUWAZYLAS JAK TEN TWOJ SYMPATYCZNY KOLEGA PO PIORZE,KLAMIE JAK NAJETY,OBRAZA LUDZI KIEDY MU TO TYLKO,DO JEGO CIASNEJ GLOWKI PRZYJDZIE. TWOJ SYMPATYCZNY KOLEGA OD KROW I CHAMOW LUDZI WYZYWA,A MNIE OSTATNIO TOWARZYSZEM NAZYWA. WIDAC WYRAZNIE,ZE NIE PRZYSZLAS TUTAJ SPRAWIEDLIWOSC ROZDZIELAC,LECZ WSTAWIC SIE ZA SWOIM MISZCZEM. W KUPIE CIEPLEJ ,CO? skaczą sobie do gardła, właściwie nie wiadomo z jakiego powodu. Nie znam historii ani przebiegu Waszego konfliktu ale widzę, że się rozwija i zalęga w kolejnych wątkach. Aż strach zaglądać. Mam nadzieję, że Wy wiecie o co walczycie, bo chyba walczycie o coś strasznie ważnego jeśli chce się Wam wkładać w to tyle energii. Nie wiem czy początek był w wątku herbertowym, czy też to co się stało tam było już skutkiem a nie przyczyną Waszej wzajemnej niechęci. Jeśli tam się wszystko zaczęło, to mam wrażenie, że to jakieś gigantyczne nieporozumienie. Nie wiem dlaczego takie gromy spadły tam na Lupusa, przeczytałam tamen wątek kilka razy (co prawda o wiele za późno, żeby się włączyć, niestety) i pojęcia nie mam dlaczego tak łatwo przypisano tam Lupusowi złą wolę, a potem już się "dyskusja" potoczyła w takim kierunku, że nikt nad nią nie panował. Nie wiem dlaczego się to tak przykro skończyło. Nie chce mi się tu do tego wracać bo chyba się tak zapamiętaliście we wzajemnej niechęci, że trudno to odkręcić, zwłaszcza z boku, a nie chcę ryzykować otwarcia kolejnego frontu. Poza tym nie wydaje mi się, żeby publiczne rozstrząsanie tego było właściwe, zresztą mam wrażenie, że Wam jest całkiem dobrze z tą wzajemną wrogością. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Bratek i Lupus 11.09.03, 19:43 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > Bratek i Lupus > Autor: kataryna.kataryna > Data: 11.09.2003 16:11 + odpowiedz na list > ------------------------------------------------------------------------------ > - > Jeśli już naprawdę musicie się bez przerwy obrzucać błotem, może założylibyście > > sobie w tym celu osobny wątek, nazwijcie go sobie np. "Ring" i tam się > naparzajcie, bo osobom postronnym przykro się czyta jak dwie sympatyczne > skądinąd osoby > > PRZYSZLAS ZAPROWADZIC PORZADEK W SZEREGACH MOZE NIE PARTYJNYCH,ALE ZAWODOWYCH I > > NAWET NIE ZAUWAZYLAS JAK TEN TWOJ SYMPATYCZNY KOLEGA PO PIORZE,KLAMIE JAK > NAJETY,OBRAZA LUDZI KIEDY MU TO TYLKO,DO JEGO CIASNEJ GLOWKI PRZYJDZIE. > TWOJ SYMPATYCZNY KOLEGA OD KROW I CHAMOW LUDZI WYZYWA,A MNIE OSTATNIO > TOWARZYSZEM NAZYWA. > WIDAC WYRAZNIE,ZE NIE PRZYSZLAS TUTAJ SPRAWIEDLIWOSC ROZDZIELAC,LECZ WSTAWIC > SIE ZA SWOIM MISZCZEM. > W KUPIE CIEPLEJ ,CO? Takiej reakcji się właśnie obawiałam. Rzeczywiście, nie przyszłam tu sprawiedliwości rozdzielać bo ani nie mam takich ambicji, ani danych bo ten konflikt jest tak ostry, że z pewnością ma źródło w czymś o czym nie mam pojęcia, pewnie w jakichś postach, których nie przeczytałam. Chciałam im tylko zwrócić uwagę, najdelikatniej jak potrafię (chociaż widzę, że mi zupełnie nie wyszło), że obserwowania tej ich wojny jest dla osób trzecich, przypadkowo wchodzących na linię ognia, bardzo przykre. Mylisz się myśląc, że kogoś bronię, bo już nie czas i miejsce na to. A wtedy kiedy można było coś zrobić, czyli w wątku herbertowym, byłam na wakacjach i zajrzałam za późno na cokolwiek. I gdybym mogła się wtedy za kimś ująć to zapewne za niesłusznie zaatakowanym Lupusem, któremu solidnie dostało się za coś czego nie miał na myśli. Nie wstawiaj mnie do żadnej kupy bo ja nie chcę brać udziału w konflikcie, którego nie rozumiem. Nie wiem też co masz na myśli, o jakim wyzywaniu od towarzyszy mówisz, tu też widocznie mi coś umknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Kataryna, Bratek i Lupus IP: *.biaman.pl 11.09.03, 20:55 (z postu do Maćka) Chciałam im tylko > zwrócić uwagę, najdelikatniej jak potrafię (chociaż widzę, że mi zupełnie nie > wyszło), Dlaczego sądzisz, że Ci nie wyszło? > bo już nie czas i miejsce na to. A wtedy kiedy można było coś zrobić, czyli w > wątku herbertowym, byłam na wakacjach i zajrzałam za późno na cokolwiek. Sądziłem, że obserwowałaś, tylko bałaś się coś napisać. I > gdybym mogła się wtedy za kimś ująć to zapewne za niesłusznie zaatakowanym > Lupusem, któremu solidnie dostało się za coś czego nie miał na myśli. Skoro nie miał na myśli tego, co napisał, a raczej cytował, to go serdecznie przepraszam. Zresztą i tak było mi głupio po tym, jak się zwróciłem do niego w b. ostrych słowach, więc zostawiłem bez odpowiedzi jego obraźliwe uwagi nt mojej rodziny. Dopiero jego późniejsze nieustanne ataki na mnie likwidują moje skrupuły. > Nie wstawiaj mnie do żadnej kupy bo ja nie chcę brać udziału w konflikcie, > którego nie rozumiem. Nie wiem też co masz na myśli, o jakim wyzywaniu od > towarzyszy mówisz, tu też widocznie mi coś umknęło. Don't worry, Maciek zaraz Ci podrzuci odpowiedni cytacik. ----------- kataryna.kataryna napisała: > Jeśli już naprawdę musicie się bez przerwy obrzucać błotem, może założylibyście > > sobie w tym celu osobny wątek, nazwijcie go sobie np. "Ring" i tam się > naparzajcie Dzięki za poradę. Nie wiedzieliśmy, co ze sobą zrobić, a tak to już wiemy. Jaką nazwę proponujesz, Lupus? Może „Na ustroniu”? Albo "Cicha Jatka"? , bo osobom postronnym przykro się czyta jak dwie sympatyczne > skądinąd osoby skaczą sobie do gardła, właściwie nie wiadomo z jakiego powodu. Przykro mi, że Tobie przykro. Jeśli jest tu jakaś sympatyczna osoba, na pewno to nie ja. Ja jestem bardzo dwulicowy, zwalczam Herberta (pośmiertnie), Kościół (za życia), Amerykę (zawsze i wszędzie) oraz używam brzydkich słów, a głupotę odsyłam do obory. Chama (to nie o Lupusie) nazywam chamem. Nie lubię tylko pokazywać (ani gdy inni to robią) całemu światu czyjejś prywatnej korespondencji i nie lubię, gdy inni łapczywie to wykorzystują – może zboczony jestem? Dodam, że uwielbiam obżerać się słodyczami, palić marihuanę i jazdę grubo powyżej dozwolonej prędkości. Taki już ze mnie barbarzyńca. Przykro mi, że Twoje odczucia zostały urażone. > Nie znam historii ani przebiegu Waszego konfliktu ale widzę, że się rozwija i > zalęga w kolejnych wątkach. Aż strach zaglądać. Ja też się boję zaglądać, wszystkiego zresztą nie czytam. Tego co nad Twoim postem nie ruszałem – z powodów podanych w moim wcześniejszym poście. Mam nadzieję, że Wy wiecie o co > > walczycie, bo chyba walczycie o coś strasznie ważnego jeśli chce się Wam > wkładać w to tyle energii. > Nie wiem czy początek był w wątku herbertowym, czy też to co się stało tam było > > już skutkiem a nie przyczyną Waszej wzajemnej niechęci. Jeśli tam się wszystko > zaczęło, to mam wrażenie, że to jakieś gigantyczne nieporozumienie. Nie wiem > dlaczego takie gromy spadły tam na Lupusa, przeczytałam tamen wątek kilka razy > (co prawda o wiele za późno, żeby się włączyć, niestety) i pojęcia nie mam > dlaczego tak łatwo przypisano tam Lupusowi złą wolę, a potem już się "dyskusja" > > potoczyła w takim kierunku, że nikt nad nią nie panował. Nie wiem dlaczego się > to tak przykro skończyło. Nie chce mi się tu do tego wracać bo chyba się tak > zapamiętaliście we wzajemnej niechęci, że trudno to odkręcić, zwłaszcza z boku, > > a nie chcę ryzykować otwarcia kolejnego frontu. Poza tym nie wydaje mi się, > żeby publiczne rozstrząsanie tego było właściwe, zresztą mam wrażenie, że Wam > jest całkiem dobrze z tą wzajemną wrogością. Jest nam wręcz świetnie. A tak serio, droga Kataryno: jeśli nie chcesz się jednoznacznie wypowiedzieć o tym, co myślisz o zagraniu Maćka z wrzucaniem tutaj prywatnego e-maila, bo słusznie liczył, że ktoś taki donos kupi - i zamiast tego tłumaczysz mu się ze swoich intencji, to chyba nie mamy o czym więcej gadać. Uczciwe stwierdzenie, co o tym myślisz, nie musi oznaczać opowiadania się po czyjejkolwiek stronie. Chodzi tylko o to, żebym wiedział, czy mam serio traktować Twój apel. Owszem, jesteś szalenie sympatyczna, ale to nie wystarcza. Serdecznie pozdrawiam. bratek Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kataryna, Bratek i Lupus 11.09.03, 21:28 Gość portalu: bratek napisał(a): ) (z postu do Maćka) ) Chciałam im tylko ) ) zwrócić uwagę, najdelikatniej jak potrafię (chociaż widzę, że mi zupełnie ) nie ) ) wyszło), ) ) Dlaczego sądzisz, że Ci nie wyszło? Bo mój post został uznany za wzięcie strony a nie o to mi chodziło. ) ) bo już nie czas i miejsce na to. A wtedy kiedy można było coś zrobić, czyl ) i w ) ) wątku herbertowym, byłam na wakacjach i zajrzałam za późno na cokolwiek. ) ) Sądziłem, że obserwowałaś, tylko bałaś się coś napisać. Obserwowałam, ale zaczęłam za późno, żeby się sensownie włączyć bo sprawy już zaszły za daleko i uznałam, że cokolwiek napiszę tylko pogorszy sytuację bo było za późno, żeby konfliktowi zapobiec i za ostro, żeby go ugasić. Nie udało się to Basi, która próbowała zwrócić uwagę na to co się dzieje, ani Pierwszemu Sekretarzowi, który też starał się zapobiec eskalacji tej słownej agresji. Wydawało mi się, że mieszanie się na tym etapie tylko zaogni sytuację bo ja nie podzielam Twojej interpretacji intencji Lupusa i bym go broniła, co pewnie sytuację Lupusa by pogorszyło bo sprawy zaszły za daleko. Później się kilka razy przymierzałam ale ten wątek umarł śmiercią naturalną i bałam się rozdrapywania go. ) I ) ) gdybym mogła się wtedy za kimś ująć to zapewne za niesłusznie zaatakowanym ) ) ) Lupusem, któremu solidnie dostało się za coś czego nie miał na myśli. ) ) Skoro nie miał na myśli tego, co napisał, a raczej cytował, to go serdecznie ) przepraszam. Zresztą i tak było mi głupio po tym, jak się zwróciłem do niego w ) b. ostrych słowach, więc zostawiłem bez odpowiedzi jego obraźliwe uwagi nt ) mojej rodziny. Dopiero jego późniejsze nieustanne ataki na mnie likwidują moje ) skrupuły. Lupus zacytował ten tekst nie przeciwko Herbertowi przecież. Nie wiem ile jest prawdy w tym co przytoczył (nawet jeśli ta relacja jest przekłamana to przecież nie Lupus to pisał i nie jest temu winien) ale jeśli było tak jak w tym tekście to jest to też część życia Herberta, ważna. Za mało o tym wiem, żeby to rozstrząsać ale jeśli tak było, to przecież nie świadczy to źle o Herbercie tylko o tych co po jego śmierci wzięli się za dyskutowanie z jego niewygodnymi opiniami, wykorzystując do tego wdowę, wyjątkowo łatwy łup, kobieta, która całe życie przeżyła w cieniu męża, niebędąc dla niego najważniejszą, i taki sposób znalazła na odzyskanie siebie. Strasznie smutne to wszystko. Wydaje mi się, że za szybko podsumowaliście Lupusa w taki sposób, o ile pamiętam już po jego pierwszym tekście określiłeś go "bydłem" (czy coś takiego). Nie ma co się dziwić, że się poczuł dotknięty, każdy by się poczuł gdyby został obrażony, na dodatek na podstawie przypisanych mu złych intencji. A potem to się samo potoczyło. Ja rozumiem, można się wzajemnie obrażać jeśli jest powód ale Wyście sobie sami ten powód stworzyli, myślę, że gdybyście na chwilę zapomnieli, że jesteście Bratkiem i Lupusem, zauważylibyście, że światopoglądowo więcej Was łączy niż dzieli, a to co Was podzieliło samiście w pocie czoła zbudowali. ) ) Nie wstawiaj mnie do żadnej kupy bo ja nie chcę brać udziału w konflikcie, ) ) ) którego nie rozumiem. Nie wiem też co masz na myśli, o jakim wyzywaniu od ) ) towarzyszy mówisz, tu też widocznie mi coś umknęło. ) ) Don't worry, Maciek zaraz Ci podrzuci odpowiedni cytacik. ) ) ----------- ) kataryna.kataryna napisała: ) ) ) Jeśli już naprawdę musicie się bez przerwy obrzucać błotem, może ) założylibyście ) ) ) ) sobie w tym celu osobny wątek, nazwijcie go sobie np. "Ring" i tam się ) ) naparzajcie ) ) Dzięki za poradę. Nie wiedzieliśmy, co ze sobą zrobić, a tak to już wiemy. Jaką ) ) nazwę proponujesz, Lupus? Może „Na ustroniu”? Albo "Cicha Jatka"? Wszystko mi jedno, w sumie jeśli to sprawa tylko między Wami najlepiej byłoby powymieniać maile bo świadomość, że Wasz konflikt jest obserwowany przez sporą widownię nie sprzyja jego rozwiązaniu. ) , bo osobom postronnym przykro się czyta jak dwie sympatyczne ) ) skądinąd osoby skaczą sobie do gardła, właściwie nie wiadomo z jakiego ) powodu. ) ) Przykro mi, że Tobie przykro. Jeśli jest tu jakaś sympatyczna osoba, na pewno ) to nie ja. Ja jestem bardzo dwulicowy, zwalczam Herberta (pośmiertnie), Kościół ) ) (za życia), Amerykę (zawsze i wszędzie) oraz używam brzydkich słów, a głupotę ) odsyłam do obory. Chama (to nie o Lupusie) nazywam chamem. Nie lubię tylko ) pokazywać (ani gdy inni to robią) całemu światu czyjejś prywatnej ) korespondencji i nie lubię, gdy inni łapczywie to wykorzystują – może zbo ) czony ) jestem? Dodam, że uwielbiam obżerać się słodyczami, palić marihuanę i jazdę ) grubo powyżej dozwolonej prędkości. Taki już ze mnie barbarzyńca. Przykro mi, ) że Twoje odczucia zostały urażone. Moje uczucia są tu mało ważne, bo ja mogę w zasadzie dość łatwo uniknąć ocierania się o Wasz konflikt. Nie sądzę jednak, żeby Wam to sprawiało przyjemność, to już chyba teraz raczej sprawa ambicji. A Twoja wyliczanka zarzutów jakie Ci postawiono świadczy chyba o tym, że też nie spłynęły po Tobie jak po kaczce. ) ) Nie znam historii ani przebiegu Waszego konfliktu ale widzę, że się rozwij ) a i ) ) zalęga w kolejnych wątkach. Aż strach zaglądać. ) ) Ja też się boję zaglądać, wszystkiego zresztą nie czytam. Tego co nad Twoim ) postem nie ruszałem – z powodów podanych w moim wcześniejszym poście. ) ) Mam nadzieję, że Wy wiecie o co ) ) ) ) walczycie, bo chyba walczycie o coś strasznie ważnego jeśli chce się Wam ) ) wkładać w to tyle energii. ) ) Nie wiem czy początek był w wątku herbertowym, czy też to co się stało tam ) ) było ) ) ) ) już skutkiem a nie przyczyną Waszej wzajemnej niechęci. Jeśli tam się ) wszystko ) ) zaczęło, to mam wrażenie, że to jakieś gigantyczne nieporozumienie. Nie wi ) em ) ) dlaczego takie gromy spadły tam na Lupusa, przeczytałam tamen wątek kilka ) razy ) ) (co prawda o wiele za późno, żeby się włączyć, niestety) i pojęcia nie mam ) ) ) dlaczego tak łatwo przypisano tam Lupusowi złą wolę, a potem już ) się "dyskusja" ) ) ) ) potoczyła w takim kierunku, że nikt nad nią nie panował. Nie wiem dlaczego ) ) się ) ) to tak przykro skończyło. Nie chce mi się tu do tego wracać bo chyba się t ) ak ) ) zapamiętaliście we wzajemnej niechęci, że trudno to odkręcić, zwłaszcza z ) boku, ) ) ) ) a nie chcę ryzykować otwarcia kolejnego frontu. Poza tym nie wydaje mi się ) , ) ) żeby publiczne rozstrząsanie tego było właściwe, zresztą mam wrażenie, że ) Wam ) ) jest całkiem dobrze z tą wzajemną wrogością. ) ) Jest nam wręcz świetnie. Nie sądzę, bo żaden z Was nie wygląda mi na amatora bezsensownych konfliktów a obaj jesteście wystarczająco inteligentni, żeby dostrzeć, że ten konflikt jest pusty, on się toczy o nic. Żaden nie ma nic do wygrania. ) A tak serio, droga Kataryno: jeśli nie chcesz się jednoznacznie wypowiedzieć o ) tym, co myślisz o zagraniu Maćka z wrzucaniem tutaj prywatnego e-maila, bo ) słusznie liczył, że ktoś taki donos kupi - i zamiast tego tłumaczysz mu się ze ) swoich intencji, to chyba nie mamy o czym więcej gadać. Uczciwe stwierdzenie, ) co o tym myślisz, nie musi oznaczać opowiadania się po czyjejkolwiek stronie. ) Chodzi tylko o to, żebym wiedział, czy mam serio traktować Twój apel. Owszem, ) jesteś szalenie sympatyczna, ale to nie wystarcza. Serdecznie pozdrawiam. ) bratek Ale o jakie wrzucanie prywatnych maili chodzi? Na forum? Nie powinno się, prywatna korespondencja to prywatna korespondencja, gdybym tu część swojej zaczęła wrzucać dopiero byłoby śmiesznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Kataryna, Bratek i Lupus. Ooops,I did it again IP: *.ny325.east.verizon.net 11.09.03, 21:37 • czegoś nie rozumiem IP: *.biaman.pl Gość: züberman 10.09.2003 16:27 odpowiedz na list pewnie, mb1, że się nie gniewam. Koleś po prostu zarzucał mnie emailami, żebym mu wreszcie coś napisał, więc napisałem, a on to posłał na forum. Napisałem zresztą długi list, ale mi się skasował, stąd moja złość wyrażona brzydkimi wyrazami. Towarzysz Maciej uznaje to za koronny dowód w swoich absurdalnych zarzutach wobec mnie. Swoją drogą, dobrze, że wrzucił ten list, ciekawe tylko, gdzie znajduje dwulicowość. Nie ma żadnych sporów między mną a nim, nie ma żadnych prywatnych dyskusji między nami, bo "między nami" w ogóle nie istnieje. A prywatność poczty? Któż by się gniewał? Im dłużej to roztrząsacie, tym się głupiej i żałośniej robi. p.s. ciekawa jest definicja imigranta w poście tego przygłupa; zdaje się imigrant z Polski Joe mało wie o historii Ameryki. A TU MASZ KATARYNA "CALA PRAWDE" W WYKONANIU BRATKA. JAK GO PROSILEM O E-MAIL,CHOC W RZECZYWISTOSCI BYLO ODWROTNIE. JEST TEZ TOWARZYSZ,CHOC PRZYZNAM CI RACJE,ZE CZASAMI WYGODNIE JEST BYC NIEUWAZNYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: Kataryna, Bratek i Lupus. Ooops,I did it agai IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 21:44 ciekawe co za listy pisal maciej do bratka, hmmm maciej ale powiedz co w tym forum jest takiego fascynujacego ze Gospodarka wysiada? co? bezustannie tutaj siedzisz, juz zaczynasz czytac od tego, szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee czy bratek jest "kochajacy inazcej"? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 21:47 bo pisze ze miedzy nim i maciejem nic nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Kataryna, Bratek i Lupus. Ooops,I did it agai IP: *.ny325.east.verizon.net 11.09.03, 21:53 Czlowiekowi sie w glowie nie miesci,do jakiego poziomu dyskusja moze zejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcee Re: Kataryna, Bratek i Lupus. Ooops,I did it agai IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 21:55 no walsnie nie moze mnie sie zmiescic w glowie Twoja fascynacja tutaj zamiast gdzie indziej gdzie mialbys wlasciwych rozmowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Kataryna, Bratek i Lupus. Ooops,I did it agai IP: *.ny325.east.verizon.net 12.09.03, 21:51 Re: Kataryna, Bratek i Lupus. Ooops,I did it agai Autor: Gość: marcee IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl Data: 11.09.2003 21:55 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- no walsnie nie moze mnie sie zmiescic w glowie Twoja fascynacja tutaj zamiast gdzie indziej gdzie mialbys wlasciwych rozmowcow MASZ RACJE,ALE NIE PRZYPUSZCZALEM,ZE Z KATARYNY TAKA GLUPIA GES WYJDZIE. NO ALE JAK BY ONA TU INACZEJ PASOWALA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ HALBER WZOREM DLA BRATKA,KATARYNY,MB1 IP: *.ny325.east.verizon.net 11.09.03, 21:56 DOSC ODWAZNIE ZWALCZALISCIE HALBERA,A SAMI ROBICIE IDENTYCZNIE TO SAMO. 3-CIO SWIATOW KULTURA MA 2-GO SWIATOWE AMBICJE Autor: Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net Data: 11.09.2003 21:48 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- TO ZE WY MACIE LAJNO W E-MAILACH,TO NIE ZNACZY,ZE JEST TO NORMA WSROD CYWILIZOWANYCH LUDZI! NORMALNI LUDZIE MOWIA TO SAMO PRYWATNIE,CO I PUBLICZNIE! NIE JESTESCIE TEGO W STANIE ZROZUMIEC,BO ZYJECIE W 3-CIM SWIECIE I MACIE WLASNIE TAKIE AMBICJE I TAKIE WLASNIE WZORCE ZACHOWANIA ZNACIE. ) A tak serio, droga Kataryno: jeśli nie chcesz się jednoznacznie wypowiedzieć o ) tym, co myślisz o zagraniu Maćka z wrzucaniem tutaj prywatnego e-maila, bo ) słusznie liczył, że ktoś taki donos kupi - i zamiast tego tłumaczysz mu się ze ) swoich intencji, to chyba nie mamy o czym więcej gadać. Uczciwe stwierdzenie, ) co o tym myślisz, nie musi oznaczać opowiadania się po czyjejkolwiek stronie. ) Chodzi tylko o to, żebym wiedział, czy mam serio traktować Twój apel. Owszem, ) jesteś szalenie sympatyczna, ale to nie wystarcza. Serdecznie pozdrawiam. ) bratek Ale o jakie wrzucanie prywatnych maili chodzi? Na forum? Nie powinno się, prywatna korespondencja to prywatna korespondencja, gdybym tu część swojej zaczęła wrzucać dopiero byłoby śmiesznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: HALBER WZOREM DLA BRATKA,KATARYNY,MB1 11.09.03, 22:01 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > DOSC ODWAZNIE ZWALCZALISCIE HALBERA,A SAMI ROBICIE IDENTYCZNIE TO SAMO. > > 3-CIO SWIATOW KULTURA MA 2-GO SWIATOWE AMBICJE > Autor: Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net > Data: 11.09.2003 21:48 + odpowiedz na list > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > TO ZE WY MACIE LAJNO W E-MAILACH,TO NIE ZNACZY,ZE JEST TO NORMA WSROD > CYWILIZOWANYCH LUDZI! > > NORMALNI LUDZIE MOWIA TO SAMO PRYWATNIE,CO I PUBLICZNIE! > NIE JESTESCIE TEGO W STANIE ZROZUMIEC,BO ZYJECIE W 3-CIM SWIECIE I MACIE > WLASNIE TAKIE AMBICJE I TAKIE WLASNIE WZORCE ZACHOWANIA ZNACIE. Już Ci odpisałam w tamtym wątku ale mogę powtórzyć: Nie zgadzam się. Prywatne listy to są prywatne maile, gdyby ktoś chciał coś powiedzieć na forum to by to zrobił na forum. Ja jak dostaję maila to nie pokazuję go osobie trzeciej, chyba, że nadawca wyraźnie się na to zgodzi. Nie ma to nic wspólnego z dwulicowością, po prostu prywatnie ludzie często piszą sobie rzeczy, które są adresowane wyłącznie do drugiej osoby i trzeba to uszanować, nawet jeśli wydaje się, że nie ma tam nic wielkiego. I dodać: Halber nie ma tu nic do rzeczy bo jego korespondencja była mało prywatna, ze służbowego telefonu, w służbowej sprawie i za publiczne pieniądze. Co innego listy prywatne. Nie chciałabym, żeby to co zdarza mi się pisać od czasu do czasu do różnych osób trafiło któregoś dnia na forum. I jak do kogoś piszę to dlatego, że mam do niego zaufanie, że nie trafi. Zgadzam się jednak, że ta dyskusja robi się mało ciekawa i proponuję ją zakończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: HALBER WZOREM DLA BRATKA,KATARYNY,MB1 IP: *.ny325.east.verizon.net 12.09.03, 01:23 Re: HALBER WZOREM DLA BRATKA,KATARYNY,MB1 Autor: kataryna.kataryna Data: 11.09.2003 22:01 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > DOSC ODWAZNIE ZWALCZALISCIE HALBERA,A SAMI ROBICIE IDENTYCZNIE TO SAMO. > > 3-CIO SWIATOW KULTURA MA 2-GO SWIATOWE AMBICJE > Autor: Gość: MACIEJ IP: *.ny325.east.verizon.net > Data: 11.09.2003 21:48 + odpowiedz na list > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > TO ZE WY MACIE LAJNO W E-MAILACH,TO NIE ZNACZY,ZE JEST TO NORMA WSROD > CYWILIZOWANYCH LUDZI! > > NORMALNI LUDZIE MOWIA TO SAMO PRYWATNIE,CO I PUBLICZNIE! > NIE JESTESCIE TEGO W STANIE ZROZUMIEC,BO ZYJECIE W 3-CIM SWIECIE I MACIE > WLASNIE TAKIE AMBICJE I TAKIE WLASNIE WZORCE ZACHOWANIA ZNACIE. Już Ci odpisałam w tamtym wątku ale mogę powtórzyć: Nie zgadzam się. Prywatne listy to są prywatne maile, gdyby ktoś chciał coś powiedzieć na forum to by to zrobił na forum. Ja jak dostaję maila to nie pokazuję go osobie trzeciej, chyba, że nadawca wyraźnie się na to zgodzi. Nie ma to nic wspólnego z dwulicowością, po prostu prywatnie ludzie często piszą sobie rzeczy, które są adresowane wyłącznie do drugiej osoby i trzeba to uszanować, nawet jeśli wydaje się, że nie ma tam nic wielkiego. I dodać: Halber nie ma tu nic do rzeczy bo jego korespondencja była mało prywatna, ze służbowego telefonu, w służbowej sprawie i za publiczne pieniądze. Co innego listy prywatne. Nie chciałabym, żeby to co zdarza mi się pisać od czasu do czasu do różnych osób trafiło któregoś dnia na forum. I jak do kogoś piszę to dlatego, że mam do niego zaufanie, że nie trafi. Zgadzam się jednak, że ta dyskusja robi się mało ciekawa i proponuję ją zakończyć. NIE WIEDZIEC CZEMU,WATEK "TYLKO SZCZERZE KATARYNA" NIE DA SIE OTWORZYC. BO JUZ CI CHCIALEM ODPOWIEDZIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Jeszcze o SMS-ie 12.09.03, 19:57 Z GW 30.08.03 "SMS bez tajemic" wyd. pap. (nieinternetowe): "Treść SMS-a zawierała materiały poufne prokuratury apelacyjnej." Drobne kłopoty ze stroną bierną. Efekt zabójczy. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia JAKUBOWSKA 20.09.03, 00:56 Jej torebka w gabinecie Millera ma swoją wagę. No i ta jedyna wartościowa rzecz, która jej pozostała. Odpowiedz Link Zgłoś