yoma Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 18:42 Masz tu 25 i nie jęcz Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 18:49 Tla takiego dziadziusia lub babusi za 17 zlotych to oni pojedzą sobie przez dwa dni! Pewnie dla ciebie to nie jest dużo ale oni mają dwa obiadki o które ich głowa nie będzie boleć bo nie będą musieli składać się na kilkusettysięczne odprawy dla tych z TV. A one właśnie z tych 17 złotowych datków za które dziadziusie i babusie żywią sie przez dwa dni! Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 19:04 Nie masz się czym chwalić że polscy emeryci żyją za 2 euro dziennie. "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 20:02 bez przesadyzmu..... Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Gadasz równie głupio jak Tusk i reszta PełO :) 09.05.08, 20:49 porannakawa20 napisała: Pewnie dla ciebie to nie jest dużo ale oni mają dwa obiadki o które ich głowa nie będzie boleć bo nie będą musieli składać się na kilkusettysięczne odprawy dla tych z TV. ---> Te 17 zł, które "zaoszczędzą" miesięcznie dzięki PO, zaraz stracą w ciągu jednego dnia płacąc za wizytę u lekarza lub za leki - też dzięki PO. Nie wspomnę o kilkudziesięcio- i kilkusettysięcznych wynagrodzeniach, które chce Tusk i Jego Drużyna wprowadzić, by "należycie" opłacać menagerów. A by na nich się złożyć, i emeryci i reszta będzie musiała dołożyć dużo więcej z własnych portfeli niż te 17 zł ... ale o tym cicho sza ... Pełowcy sami sobie zaprzeczają argumentując zwolnienie z abonamentu zbyt wysokimi wynagrodzeniami prezenterów i autorów programów telewizyjnych, nazywając to niegospodarnością a z kolei tłumacząc złą sytuację spółek Skarbu Państwa zbyt małymi pensjami prezesów i dążą do likwidacji ustawy kominowej. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Gadasz równie głupio jak Tusk i reszta PełO : 12.05.08, 17:37 1normalnyczlowiek napisał: Te 17 zł, które "zaoszczędzą" miesięcznie dzięki PO, zaraz stracą w ciągu jednego dnia płacąc za wizytę u lekarza lub za leki - też dzięki PO. PO wprowadziło te opłaty? Kaczyńscy razem z koalicjantem Lepperem je znieśli przez te dwa lata rządzenia a niedobre PO je ponownie wprowadziło? Jak to ze zdumieniem można patrzeć jak złodziej apeluje o uczciwość, jak kłamca domaga się prawdy, jak leń domaga się aktywnego działania! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 18:50 To skąd te piski i krzyki ze strony PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m2 Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 18:55 Na 3 browce powinno wystarczyć: img91.imageshack.us/img91/3350/kikuniasm9bl2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 18:57 bu2m2 napisał: > Na 3 browce powinno wystarczyć: > img91.imageshack.us/img91/3350/kikuniasm9bl2.jpg A dziadziusiom wystarcza to na trzy obiadki! Nie obiatki, nie! Obiadki! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 20:21 bu2m2 napisał: > Na 3 browce powinno wystarczyć: > img91.imageshack.us/img91/3350/kikuniasm9bl2.jpg Piwelko przez slomke. Nie widzialem jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: dla Ciebie mało, ale dla Urbańskiego to życie 09.05.08, 18:57 lub śmierć. Bo gdy emeryci nie będą płacić, to i inni (zresztą już nie płaca). A TVP w konkurencji z prywatnymi da ciała (jak wszystko co państwowe). Dlatego PiSda walczy o abonament jak o niepodległość (albo jak kiedyś mówiono, o socjalizm). Ale dostanie w żopę. Bo nawet gdyby Jego Ekselencja zawetował, to SLD nie odważy się popierać abonamentu wbrew elektoratowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_79 Myślisz, że się odważy? :-) 09.05.08, 18:59 nonno1 napisał: > nawet gdyby Jego Ekselencja zawetował, Odpowiedz Link Zgłoś
nonno1 Re: Po co mysleć na zapas, posmotrim, 09.05.08, 19:19 uvidim - skazał slepoj. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Łatwo Ci mówić 09.05.08, 20:14 Dasz parę razy d.... i masz te 17 zł, a dla emerytów to juz coś znaczy. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Łatwo Ci mówić 09.05.08, 20:17 mariner4 napisał: > Dasz parę razy d.... i masz te 17 zł, a dla emerytów to juz coś znaczy. > M. Daj spokój, kikuta to przecież emerytka!!! Ale taka, która cieniutkie slim-mentolki stówkami podpala i żłopie piwo przez słomkę! Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Łatwo Ci mówić 09.05.08, 20:25 wos9 napisała: > Daj spokój, kikuta to przecież emerytka!!! Ale taka, która > cieniutkie slim-mentolki stówkami podpala i żłopie piwo przez słomkę! Jak to milo widziec dyskusje o tej zarazie a ja jej nie widze po wciagnieciu na liste "czlonkow" i ekranu mi nie zanieczyszcza. Jedynie odglosy i echa o tej sirocie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinia2 Jasne!!! 17 zł d..y nie ma:) 09.05.08, 20:26 ale niech płacą wszyscy. Ja, jak pisałam już w innych wątkach zawsze płaciłam, ale znam ludzi którzy nigdy nie płacili. I śmiali się ze mnie, że płacę. Teraz bezkarnie będę mogła nie płacić. ...mam taką nadzieję, jako emerytka:) Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 20:30 Tusek w czasie 6 miesięcy zrobił majstersztyk Meisterwerku za 17 złotych!Welt Meisterschaft! "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 20:35 elwer-pancerfaust44 napisał: > Tusek w czasie 6 miesięcy zrobił majstersztyk Meisterwerku za 17 złotych!Welt > Meisterschaft! Wcisnal Lecha K. w sedes .... :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 20:40 Jak ktoś w takiej hałaśliwej otoczce politycznej, zwolnienie emerytów z opłat 17 złotych miesięcznie uważa za swe największe dzieło 6 miesięcy rządów,to ja mówię mu:mierde! "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 20:56 Przeciez nie chodzi p te 17 zlociszy. Postawili Lecha K. pod murem. Niech sprobuje teraz veto postawic. Dalej to juz polityka malych kroczkow i abonament jest calkowicie out. BTW dziwie sie, ze ktokolwiek chce to placic. U nas juz kilka lat temu zniesiono abonament na R/TV + radio w samochodzie. TV i Radio zyja z dotacji rzadu + reklamy (wczesniej nie mogli reklam nadawac) Rzad oszczedza na drogich kontrolach i tylko z tego dotuje :)) A ja mam 200€ w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 21:07 Platformie rzuciło się na "mózg" a jej wielbicielom tym bardziej(patrz niektóre posty!). A Pinokiowi - kłamczuchowi Niesiołowskiemu rośnie duzy czerwony nos, doczekał się, ha ha ....... Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 18.05.08, 21:10 elwer-pancerfaust44 napisał: > Jak ktoś w takiej hałaśliwej otoczce politycznej, zwolnienie emerytów z opłat 1> 7> złotych miesięcznie uważa za swe największe dzieło 6 miesięcy rządów,to ja mówię > mu:mierde! Dokładnie tak pisałeś o zniesieniu embargana handel z ruskimi. Co sukces to ty piszesz mierde? Jeżeli odciążenie emerytów z tego abonamentu to nic takiego to dlaczego tego kaczyniaki nie zrobiły przez swoje dwa lata? Hłe, hłe? Odpowiedz Link Zgłoś
ka12332 o bosz, zabraknie na odprawę dla zbyszkowej Patii? 09.05.08, 21:01 -- apostazja.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: o bosz, zabraknie na odprawę dla zbyszkowej P 12.05.08, 17:13 ka12332 napisał: > > Niestety nie zabraknie! Popodpisywali SOBIE (w tym wiernej Pati-Koti) takie kontrakty, że mózg staje. A prawo nie działa wstecz, więc należą im się te pieniądze, jak psu micha. > A ile jeszcze uda im się wycyckać, zanim odejdą w niebyt... > > -- > apostazja.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m2 Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 09.05.08, 21:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=79328797&a=79330789 Odpowiedz Link Zgłoś
zaloz.nowe.konto Re: ach, ach - 17 zł, czyli wiele hałasu o nic!!! 11.05.08, 11:17 bu2m2 napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=79328797&a=79330789 ??- Wiadomość o podanym numerze nie istnieje lub została skasowana. ?? Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov aj aj dido! To wy PiSory płaciecie abonament 12.05.08, 17:35 tylko raz?!! No nieładnie, nieładnie drogie pisuareczki! - takie niby Katolikiz was sa wiec powinniście wiedziec ze Chrystus powiedziła co cesarskie Cearzowi co boskie Bogu! Odpowiedz Link Zgłoś
zaloz.nowe.konto Re: aj aj dido-kikuto? 19.05.08, 19:44 kikoo1 stara emerytka nie płaci abonamentu:) "Jestem emerytką zmuszoną do wcześniejszej emerytury." kiko.salon24.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś