lumpior 09.06.08, 13:34 Dla Agaty,nadanego przez Prezydenta,mysle,ze ma racje/PR.pr.I/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lumpior Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 13:57 www.sport.pl/siatkowka/1,65069,5293307,Pogrzeb_Agaty_Mroz_Olszewskiej.html Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Potwierdza się nicość Kaczyńskich. 09.06.08, 14:00 Kaczyńscy to naprawdę bardzo mali ludzie :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Potwierdza się nicość Kaczyńskich. 09.06.08, 14:02 ten miernotek chciał sobie zrobić trochę reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Potwierdza się nicość Kaczyńskich. 09.06.08, 14:03 Większy byłby np Kwaśniewski odznaczając np Kiszczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Potwierdza się nicość Kaczyńskich. 09.06.08, 15:03 podejrzewam,że p.gen.Kiszczak ma w dupie odznaczenia pełniącego nieudolnie obowiązki prezydenta.ja też wyżej cenię odznaczenia prez.Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:01 Głupia, nikomu nie potrzebna demonstracja. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:02 Skąd wiesz, że nikomu? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:04 No masz rację. Potrzebna przeciwnikom Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:05 Mąż pani Mróz to przeciwnik Kaczora? Skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:07 Napisałam, że głupia, nikomu nie potrzebna demonstracja. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:08 No, głupio napisałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:11 Głupio zrobił ten pan, bo wykorzystał swoją osobista tragedię do przywalenia kaczorom. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:13 :))) Głupio, bo inaczej, niż byś chciała :) Strasznie jesteście zabawni, wy - pisiaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:16 Nie. Po prostu jestem za tym, aby odznaczać prawdziwe autorytety. A ta kobieta jest naprawdę godna podziwu. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:17 Jest, ale prawem męża było postapic zgodnie z jego, a nie twoim sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:24 Sumieniem? Ja zyczyłabym sobie, aby właśnie takie przykłady humanizmu, woli walki, wielkości, były podkreślane, nagradzane i stawiane za wzór. Nie jest dla mnie ważne, kto ją odznaczy. Co może być niezgodne z sumieniem tego pana? To, że ja chylę głowę z szacunku przed osobą, ktorą on wybrał i pokochał? Bzdurna, antykaczystowska demonstracja. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Wolność sumienia 09.06.08, 14:25 jest gwarantowana Konstytucją. I proszę mi tu nie wtrącać do cudzych sumień :) Odpowiedz Link Zgłoś
zitta Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:39 > Bzdurna, antykaczystowska demonstracja. Jesteś żenująca imputując człowiekowi przeżywającemu właśnie największą prawdodpodobnie życiową tragedię jakieś małe intencje i zachowanka bardzo w stylu pisiaków i ich wielbicieli. Nie przyjął orderu właśnie dlatego, że rónież on (jak i każdy myślący człowiek zapewne) zauważył, że cała ta szopka z orderem wpisuje się w wysmażony w kancelarii małego rezydenta projekt ocieplania wizerunku tegoż. Żałosny mały bucek. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:45 I lata mi jakie masz zdanie o Kaczorze. Właśnie takich ludzi trzeba odznaczać, choćby pośmiertnie. I jeszcze trzeba o nich pieśni pisać. Jesteście wszyscy o wiele mniejsi od Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:46 Trzeba-powiedziała prawicowa zwolenniczka wolności. I trzeba przyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
zitta Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:52 > I lata mi jakie masz zdanie o Kaczorze. > Właśnie takich ludzi trzeba odznaczać, choćby pośmiertnie. > I jeszcze trzeba o nich pieśni pisać. Jesteście wszyscy o wiele > mniejsi od Kaczora. ojeeeej, naprawdę ci lata jakie mam zdanie? coż, będzie to moja osobista tragedia. a od męża Agaty łaskawie się wreszcie odpier#dol. Co, on też jest mniejszy od kaczora, jak MY? stuknij się i zacznij pisać te swoje pieśni, byle nie tutaj, bo obszczekując męża Agaty udowadniasz swoją przerażającą i prawdopodobnie nieuleczalną żałosną pisowską małość. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 15:01 W życiu by mi nie przyszlo do glowy aby go obszczekiwac, gdyby nie fakt, że grono małych kundelków zaczęło się cieszyć z tego, że następny dolożył Kaczorowi. Inaczej by szczekały, gyby odznaczyl ją Donek. Na szczaw lebiego! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 15:08 kundelek to jest słownictwo wielebnych:Glempa i Pieronka.trzymaj fason do końca.nawet jak cię obśmiewaja. Odpowiedz Link Zgłoś
zitta Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 15:10 > Na szczaw lebiego! oj pisiorku pisiorku, co za kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 15:07 fizycznie i moralnie jest niemożliwym bycie mniejszym od pełniącego nieudolnie obowiązki prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 17:33 elena4 napisała: > Sumieniem? Ja zyczyłabym sobie, aby właśnie takie przykłady > humanizmu, woli walki, wielkości, były podkreślane, nagradzane i > stawiane za wzór. Nie jest dla mnie ważne, kto ją odznaczy. > Co może być niezgodne z sumieniem tego pana? > To, że ja chylę głowę z szacunku przed osobą, ktorą on wybrał i > pokochał?> Bzdurna, antykaczystowska demonstracja. Byłabyś dumna gdyby menel spod kiosku z piwem chwiejąc się wypowiadał komplementy pod twoim adresem publicznie? I chcąc ciebie jakoś uhonorować chwiejąc się dawałby ci tę napoczętą butelkę do łyknięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:26 Głupio zrobił pan kaczyński że wykorzystał śmierc tej dziewczyny do podlizania się komuś. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:28 A komu on sie musiał podlizywać? Chyba nie mężowi Agaty, bo koniec końców to tylko mąż TEJ Agaty. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:32 elena4 napisała: > A komu on sie musiał podlizywać? > Chyba nie mężowi Agaty, bo koniec końców to tylko mąż TEJ Agaty. Twoj idiotyzm sie poteguje/sama tak sie okreslilas 28.05.08./wiec choroba postepuje,lecz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:33 Tylko mąż Agaty kontra aż prezydent Agaty. I wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:35 Nie. Jedna z niewielu dla mnie trafnych decyzji przyznania odznaczenia temu, kto w pełni na to zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:36 Dla ciebie tak, dla męża nie. Czy juz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:38 dla męża nie zasługuje na odznaczenie? Bo nie lubi polskich odznaczeń czy Kaczora? Weź się woda. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:40 Przeczytaj ze zrozumieniem: "Przed ceremonią mąż Agaty Mróz - Jacek Olszewski odmówił przyjęcia Krzyża Kawalerskiego Orderu Odrodzenia Polski. Krzyż ten nadał Agacie Mróz, w dniu jej śmierci prezydent Lech Kaczyński. - Zrobiłbym to wbrew swoim przekonaniom - powiedział mąż zmarłej. Wyjaśnił, że należy się on tym, którzy ratują życie czyli lekarzom z kliniki hematologii. Zebrani w kościele i przed świątynią przyjęli to oklaskami. - Agata nie powinna być wykorzystywana w taki sposób, że zostaje odznaczona dopiero w dniu śmierci - stwierdził." I nie wymagaj od ludzi, żeby myśleli tak, jak ty, bo chyba najbardziej męczysz sie tym ty sama. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 15:10 musi nieustannie podlizywać się Polakom bo ma nadzieję (całkowicie bezpodstawną) na reelekcję.nie chce tracić weekendów w Juracie. Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:30 woda.woda napisała: > No, głupio napisałaś... Nie dość że głupio, to jeszcze z błędem. He he he... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Doprawdy. 09.06.08, 14:06 elena4 napisała: > Głupia, nikomu nie potrzebna demonstracja. "Przed ceremonią mąż Agaty Mróz - Jacek Olszewski odmówił przyjęcia Krzyża Kawalerskiego Orderu Odrodzenia Polski. Krzyż ten nadał Agacie Mróz, w dniu jej śmierci prezydent Lech Kaczyński. - Zrobiłbym to wbrew swoim przekonaniom - powiedział mąż zmarłej. Wyjaśnił, że należy się on tym, którzy ratują życie czyli lekarzom z kliniki hematologii. Zebrani w kościele i przed świątynią przyjęli to oklaskami. - Agata nie powinna być wykorzystywana w taki sposób, że zostaje odznaczona dopiero w dniu śmierci - stwierdził." Myślę, że ten kubeł wody na łeb Kaczyńskiego jest mu bardzo potrzebny. Jaki to ludzki Pan. :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 15:05 świete słowa.ale akurat po Kaczyńskim nie spodziewałem się mądrej. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 18:08 > Głupia, nikomu nie potrzebna demonstracja. Głupią demonstracją jest kolejne przyznanie odznaczenia pośmiertnie. Z wyłącznym celem podebrania odrobiny splendoru zmarłej. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski I osiągnął skutek odwrotny od zamierzonego 09.06.08, 14:05 Teraz własnie będzie się wciąż o tym gadać i to w kontekście... politycznych zmagań właśnie. Łączę wyrazy współczucia, ale najwyraźniej pan Mróz nie pomyślał. To, że Agata zasługiwała na wyróżnienie chyba jest poza dyskusją. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda :) 09.06.08, 14:07 > ale najwyraźniej pan Mróz nie pomyślał. Jeśli ktos ma inne zdanie, niż ty, to "nie myśli" :))) Ot, "hrabia - myśliciel" :) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: I osiągnął skutek odwrotny od zamierzonego 09.06.08, 14:07 hrabia.mileyski napisał: > Teraz własnie będzie się wciąż o tym gadać i to w kontekście... politycznych > zmagań właśnie. > Łączę wyrazy współczucia, ale najwyraźniej pan Mróz nie pomyślał. > To, że Agata zasługiwała na wyróżnienie chyba jest poza dyskusją. Tak samo jak Sybirak Jaruzelski. Pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: I osiągnął skutek odwrotny od zamierzonego 09.06.08, 14:13 A czymże jest ta "dyskusja", jak nie potwierdzeniem tego, że to był błąd męża Agaty? Jemu można wybaczyć, wam, hienom, już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: I osiągnął skutek odwrotny od zamierzonego 09.06.08, 14:14 hrabia.mileyski napisał: > A czymże jest ta "dyskusja", jak nie potwierdzeniem tego, że to był błąd męża A > gaty? > > Jemu można wybaczyć, wam, hienom, już nie. Wiesz gdzie mam twoje wybaczenie, tam gdzie jest teraz order :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: I osiągnął skutek odwrotny od zamierzonego 09.06.08, 14:16 ... i tam, gdzie pan Mróz :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: I osiągnął skutek odwrotny od zamierzonego 09.06.08, 15:13 synu,nie rób konkurecji wielebnym oni są od wybaczania a nie ty miernoto. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: I osiągnął skutek odwrotny od zamierzonego 09.06.08, 14:15 hrabia.mileyski napisał: [...] > To, że Agata zasługiwała na wyróżnienie chyba jest poza dyskusją. [...] Ale chyba nie od tego, który to wyróżnienie przyznał. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: I osiągnął skutek odwrotny od zamierzonego 09.06.08, 15:12 jak już piszesz to wiedz o czym piszesz.mąż nosi Inne nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Opowiadając się po stronie PiS, czyli 09.06.08, 14:15 po ok 30% elektoratu biorącego udział w ostatnich wyborach i ustawiając się przeciw ok. 70% elektoratu pan L. Kaczyński nie jest moim prezydentem i chyba wielu jego przeciwników politycznych Pan Kaczyński może nadawać swoje blaszki swoim przydupasom. Ja mu odmawiam prawa do reprezentowania mojej skromnej osoby. Obywatel ma prawo odmówić. Popieram męża Agaty! M. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 14:20 Gratulacje za odmowę przyjęcia odznaczenia...są na tym świecie ważniejsze sprawy niż odznaczenie od kaczystów. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Re: Paranoja, 09.06.08, 14:53 Zastanawia mnie, po co w ogóle wdajesz się w awantury z tą prowincjonalną przekupką? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Elena4 to idiotka,wiec po co dyskutuje? 09.06.08, 15:00 Sama to oswiadczyla-28.05.08 godz.18,35 Watek:"Dac miliony w reklamowce foliowej" Cytuje "Gdzie ja twierdzilam,ze nie jestem idiotka? Hehehehe". Ot cala prawda o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sommerwein Re: Paranoja, 09.06.08, 14:57 ale facet miał swoje 5 minutes of fame psim swędem bo odznaczenie było dla Agaty Mróz a nie dla Jacka Olszewskiego. >>Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej Lech Kaczyński nadał pośmiertnie, za wybitne osiągnięcia sportowe i heroiczną postawę w walce z nieuleczalną chorobą, Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski Agacie Mróz-Olszewskiej.<< www.prezydent.pl/x.node?id=6042908&eventId=17027927 Odpowiedz Link Zgłoś
zitta Re: Paranoja, 09.06.08, 14:59 teraz się bawicie w jasnowidzów, co? pisiory, jak widzę, zaopatrzone są przez naturę w wiele nadprzyrodzonych zdolności,o których my, liberałowie (a może nawet zgniłe lewaki) możemy tylko marzyć.... jacy wy jesteście malutcy, zamiast dać człowiekowi w żałobie spokój to obszczekujecie, jak wiejski zajadłe kundelki.... Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Paranoja, 09.06.08, 15:01 Sybiracy walczący w dywizji im Kościuszki pod Lenino,na Wale Pomorskim,w Berlinie nie powinni przyjąć odznaczeń od gen Berlinga?Górnik Pstrowski od Bieruta,Wajda i Kozakiewicz od komuchów,itepe./"W Polsce żywymi ludżmi rządzą groby"(J Giedroyć). "Kto żyje dostatecznie długo,ten doczeka wszystkiego.Przyjaciele staną się wrogami,a wrogowie- przyjaciółmi.Mędrcy-głupcami,a głupcy-mędrcami.Białe będzie czarnym,a czarne-białym.Wystarczy nie spieszyć się z umieraniem"(A Minkiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Paranoja, 09.06.08, 15:16 pisuarowa głupota jak Atlantyk:ani krańców nie widać ani dna. Odpowiedz Link Zgłoś
zitta Re: Paranoja, 09.06.08, 15:23 może nawet jak Pacyfik... i większy i głębszy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 15:46 Odznaczajmy żyjących-tak szybko odchodzą.... Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 15:49 elwer-pancerfaust44 napisał: > Odznaczajmy żyjących-tak szybko odchodzą.... tez nie chca,Jaruzelski tez zrezygnowal. Odpowiedz Link Zgłoś
elwer-pancerfaust44 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 15:57 Kaczyńskie rządzą odznaczeniami więc się nie mogą odznaczać.Więc w przyszłości nie będzie potrzeby im ich odbierać,to jest dobre.Ale odznaczają na potęgę swoje miernoty partyjne,a to jest żle. Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Naszego - do szpiku kości partyjnego - prezia... 09.06.08, 16:40 ...czeka pewnie jeszcze niejedna taka przyjemność... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Niech przygłup sprawdza 09.06.08, 16:46 Podobnie jak on ma gdzieś większość Polaków, tak samo Polacy mają gnoja w dupie. Dyshonor od takiego chama i krzywoprzysięzcy przyjmowac odznaczenia i awanse. Niech sprawdza i pyta się przed wręczeniem, to uniknie śmieszności. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Skoro i tak jest wrzask na całą Polskę 09.06.08, 17:19 to nie pozostaje nic innego, jak wziąć łopatę i wcisnąć coś do tępawych głów. Mąż Agaty postąpił głupio i nieodpowiedzialnie i sam zakłócił spokój nad mogiłą żony. Agata występowała z godłem narodowym na koszulce, reprezentowała Rzeczpospolitą, czyli nas wszystkich. Robiła to godnie i wspaniale, dlatego Rzeczpospolita ma wobec Niej dług. I to nie tylko w kategoriach państwa. My wszyscy niemało zawdzięczamy tym wszystkim, którzy nasz kraj rozsławiają. W tym wybitni sportowcy. Nalezy im się honor i szacunek. Prezydent jest przedstawicielem Narodu, który to Naród przeciez swych wybitnych obywateli chce nagradzać. Prezydent jest tu jedynie pośrednikiem, gdyż wszelkie odznaczenia nadaje się "W imieniu Rzeczposoplitej", czyli w imieniu nas wszystkich. Może nie wszystkich, gdyż obserwuję nieskrywaną radość niektórych, że jednak tego odznaczenia nie będzie. Ale głupców wszędzie na pęczki. Ale w gruncie rzeczy dlaczego Agata nie może być uhonorowana wdzięcznością Narodu? Bo ma męża, który albo jest kompletnie głupi, albo nie pojmuje tych prostych zależności, o których było powyżej. Nie obawiam się tak pisać, bo choć mu współczuję, to jednak nie mam powodu, dla którego musiałbym być zobowiazany do okazywania mu szacunku. Jego wypowiedź jest dość symptomatyczna. Jako pierwszy powód odmowy podał, iż bardziej na order zasługuje zespół lekarski. Pytam zatem: czy z tego ma wynikać, że pan mąż przewartościował zasługi Agaty dla Polski i uznał, że lekarze mieli większe? Chyba tym nie chciał okazać, że nie szanuje tego, co żona uczyniła. A więc głupota. Drugi powód to ten, dla którego cała Polska wzięła się za łby. Bo pan mąż nie zrozumiał, że to nie Kaczyński, czy jakikolwiek inny prezydent ma dług wobec Agaty, ale Rzeczpospolita. I to Ona honoruje przez swojego przedstawiciela. Uważam zresztą, że w tym przypadku był to jego obowiązek wobec powszechnych odczuć społecznych. A co miał na myśli pan mąż, że do głowy mu przyszło wykorzystanie nadania orderu do walki politycznej? Coś mu chodziło po głowie i musiał to światu ogłosić? Tylko co, oto pytanie. Jak w takiej chwili zachował swoistą przytomność umysłu i wpadł na to ,że prezydent, który w imieniu Narodu ma odznaczyć zmarłą przedwcześnie Agatę toczy jakąś walkę polityczną? Co, do licha, ma z tym wspólnego polityka? W umyśle pana męża ma. Widocznie sam jest mocno zaangażowany w ogólnonarodową bijatykę i histerię. To jego sprawa, jego życie i nic mi do tego. Ale nie miał prawa zatamować obowiązku spłaty długu przez Rzeczpospolitą. Decyzja nie nalezała do niego, skoro Naród szanował osiągnięcia Agaty i wielbił Ją za to, jak nas sławiła. Nie miał moralnego prawa i powinien był milczeć, nawet jak mu prezydent nie odpowiada. Przy postaci Żony był nikim i powinien pojąć, że takim powinien pozostać. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda :))) 09.06.08, 17:23 Naród szanował osiągnięcia Agaty i wielbił > Ją za to, jak nas sławiła "Agata nie powinna być wykorzystywana w taki sposób, że zostaje odznaczona dopiero w dniu śmierci" "Zebrani w kościele i przed świątynią przyjęli to oklaskami" Ci zebrani to pewnie łże-Naród :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Spływaj 09.06.08, 17:28 bo niewiele masz do powiedzenia. A to co powiedziałaś to już wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Jesli zechcę :) 09.06.08, 17:30 Ale polecam na przyszłośc czytanie ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.mileyski Nie wymądrzaj się i wsadź sobie swoje rady 09.06.08, 17:34 tam, gdzie innym "polecasz". Za głupiutka jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Wiesz? :) 09.06.08, 17:40 Naprawdę to jest bardzo zabawne to twoje patetyczne nabzdyczenie :) "Ona już wie, już zna tę historię, że żona go nie rozumie, że wcale ze sobą nie śpią, ona na pamięć to umie. Jakże o tym zapomnieć? Jak w pamięci to zatrzeć? Lepiej milczeć przytomnie i patrzeć." :) --- Czy chodzisz tez latem w czarnym garniturze? Odpowiedz Link Zgłoś
sommerwein Polecać to możesz 09.06.08, 17:36 swojemu kotku;spływaj skoro Hrabia mówi,migiem i do spółki z przedmówcą Henrykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sommerwein A Ciebie 09.06.08, 17:43 ktoś prosił abyś odpowiadała na post Hrabiego? Musisz się za nim pętać? Spływaj nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Kobieto :) 09.06.08, 17:45 Nie mówiła mama, że złość piękności szkodzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 17:34 rację by miał gdyby "podziękował przyjaciołom" Agaty za ofiarne oddawanie przez nich szpiku Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Od tego .......... nie przyjmuje się odznaczeń ?! 09.06.08, 18:15 ?!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: Od tego .......... nie przyjmuje się odznacze 09.06.08, 18:20 ale kasę z ewentualnej renty specjalnej się przyjmie. Ponadto pozostaje jeszcze "wsparcie" od żony chorego na chorobę filipińską Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Od tego .......... nie przyjmuje się odznacze 09.06.08, 18:22 kukipl napisała: > ale kasę z ewentualnej renty specjalnej się przyjmie. Ponadto pozostaje jeszcze > "wsparcie" od żony chorego na chorobę filipińską ChCWD ! Nie dziękuj. Podciagnij porteczki i wyp...laj w podskoczkach, katolski zboczeńcu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sommerwein A Ty 09.06.08, 18:32 już do półlitrówki już się pomodliłeś? lech.niedzielski napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: Od tego .......... nie przyjmuje się odznacze 09.06.08, 18:44 o przepraszam mam aktualne badania lekarskie i tam o żadnych zboczeniach nie wspomina się. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Od tego .......... nie przyjmuje się odznacze 09.06.08, 18:47 kukipl napisała: > o przepraszam mam aktualne badania lekarskie i tam o żadnych zboczeniach nie > wspomina się. A Jarek ma teczke,ale sfauszowana.Wartosc podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: Od tego .......... nie przyjmuje się odznacze 09.06.08, 19:09 niestety nie odpowiadam za Min. Zdrowia, jeśli masz problemy zgłoś się do Kopaczowej i premiera Powielacza Obietnic by zrobili porządek w ministerstwie, mój pracodawca badań nie kwestionuje Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Od tego .......... nie przyjmuje się odznacze 09.06.08, 19:17 kukipl napisała: > niestety nie odpowiadam za Min. Zdrowia, jeśli masz problemy zgłoś się do > Kopaczowej i premiera Powielacza Obietnic by zrobili porządek w ministerstwie, > mój pracodawca badań nie kwestionuje A ja nie kwestionuje prawa meza Pani Mroz do odmowy przyjecia orderu. Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl Re: Od tego .......... nie przyjmuje się odznacze 09.06.08, 19:34 ja również tego mu nie odmawiam ale na nadinterpretację jego słów nie ma mojej zgody szczególnie gdy w czasie pogrzebu jest kilku idiotów którzy dopatrują się w tym podłoża politycznego. Przykładem jest twój wątek przy czym chciałem ci przypomnieć że wszystkie takie pieski jak ty szczekały o odznaczenie michnika przez tegoż samego Prezydenta. Gdzie tu honor i powaga Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Od tego .......... nie przyjmuje się odznacze 09.06.08, 19:39 kukipl napisała: > ja również tego mu nie odmawiam ale na nadinterpretację jego słów nie ma mojej > zgody szczególnie gdy w czasie pogrzebu jest kilku idiotów którzy dopatrują się > w tym podłoża politycznego. Przykładem jest twój wątek przy czym chciałem ci > przypomnieć że wszystkie takie pieski jak ty szczekały o odznaczenie michnika > przez tegoż samego Prezydenta. Gdzie tu honor i powaga A co widziales nekrolog Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl no cóż musisz rżnąć głupa 09.06.08, 19:45 to mój komentarz na twój ostatni wpis Odpowiedz Link Zgłoś
kukipl nie obrażaj michnika i jego przydupasów 09.06.08, 18:50 oni wszyscy wręcz wojnę rozpętali w Polsce bijąc się o odznaczenie michnika przez Prezydenta Kaczyńskiego. Czyżby ta hołota tak nisko upadła? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: żałosna argumentacja 09.06.08, 22:06 Po pierwsze Agata Mróz za osiągnięcia sportowe dostała od Kwasniewskiego Złoty Krzyż Zasługi. I to zupełnie słusznie. Po drugie od tamtego czasu nie osiągnęła nic co uzasadniałoby kolejne wyróżnienie. Owszem, podjęła walkę z chorobą, jednak taką sama walkę podejmują miliony osób. Przyznawanie odznaczeń za sam fakt śmierci jest czymś w wysokim stonou żenującym. Poza tym mąż Agaty znał ją lepiej niż Wy i jak sądzę wiedział, że ona sama by nie chciała tego odznaczenia. Więc uszanujcie jego wolę i pogódźcie się z tym, że to on a nie Wy stracił bliską osobe. Odpowiedz Link Zgłoś
ajdija1 Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 23:03 elena4 napisała: > Głupia, nikomu nie potrzebna demonstracja. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Oczywiście - pani Agata miała lichego męża, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Maz A.Mroz odmawia przyjecia odznaczenia!!! 09.06.08, 23:24 wiadomosci.onet.pl/2681,1765716,maz_agaty_mroz_nie_przyjal_orderu_od_prezydenta,wydarzenie_lokalne.html Odpowiedz Link Zgłoś