oszolom_polski 16.06.08, 09:01 Dziewczynka oddana rodzicom, szukają szpitala wolnego od czarnej zarazy i porządnie zdefanatyzowanego. W razie czego partia Millera sfinansuje zabieg za granicą. Pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xkx2 Re: W sprawie Agaty szansa na cywilizowane zakońc 16.06.08, 09:33 Wobec tego powinienteraz sąd rodzinny w środe zabrać matce prawa rodzicielskie i skierować Agate do placówki wychowaczej prowadzonej przez zgromadzenei zakonne gdzie by pozostała do chwili urodzoenia potem dzicko nalezy oddać do adopcji do dobrej katolickiej rodziny a samą dziwczynke poddać reedukacji w odpowiedniej placwce wychowawczo - opiekuńczej. Dawniej takimi osobami zajmował się zakon sióstr Magdalenek niewiem jak jest teraz nie mniej zapewne sa odpowiednie osrodki prowadzone przez zgromadzeni zakonne gdzie mozna by taką osobe umiescić. A matkę która namawia do aborcji oczywiscie przykładnei ukarać. Cała nadzija a sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda :))) 16.06.08, 09:36 A matkę która namawia do aborcji oczywiscie > przykładnei ukarać. Obciąć jej głowę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
c.k.dezerter Re: W sprawie Agaty szansa na cywilizowane zakońc 16.06.08, 09:42 xkx2 napisał: Dawniej takimi osobami zajmował się zakon sióstr Magdalenek niewiem jak jest teraz nie mniej zapewne sa odpowiednie osrodki prowadzone przez zgromadzeni zakonne gdzie mozna by taką osobe umiescić. A matkę która namawia do aborcji oczywiscie przykładnei ukarać. Cała nadzija a sądzie. Dawniej takimi osobami zajmowała się św.inkwizycja. Matka jest prawnym opiekunem dziecka pomimo starań katolickich hunwejbinów i zgodnie z prawem może podjąć decyzję. Przeczytaj najpierw ustawę aborcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: W sprawie Agaty szansa na cywilizowane zakońc 16.06.08, 14:26 xkx2 napisał: [...] >a samą dziwczynke poddać reedukacji w odpowiedniej placwce > wychowawczo - opiekuńczej. Dawniej takimi osobami zajmował się zakon sióstr Magdalenek niewiem jak jest teraz nie mniej zapewne sa odpowiednie osrodki prowadzone przez zgromadzeni zakonne gdzie mozna by taką osobe umiescić. [...] Jak wygląda opieka w takich ośrodkach opowiada często w wywiadach Kora Jackowska. W ostatnich miesiącach mogliśmy też dowiedzieć się o zwyrodnialcu księdzu Andrzeju z ośrodka w Szczecinie. Trudno sobie wyobrazić coś gorszego niż skazać dziecko na obcowanie z duchownymi. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: W sprawie Agaty szansa na cywilizowane zakońc 16.06.08, 09:35 znaczy się że hitler ze stalinem też w cywilizowany sposó rozwiazywali problemy, znaczy zamordowali i to była cywilizacja? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Moze "stosik" dla :katechetow,wychowawcow.. 16.06.08, 09:45 Proboszcza,wikarego,rodzicow chrzestnych,rodziny,sasiadow? Swirokatoli nalezy wpedzic do zakonow scislych otoczonych fosa. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Moze "stosik" dla :katechetow,wychowawcow.. 16.06.08, 11:39 a idiotów , takich jak Ty, pozamykać w sanatoriach dla umysłowo chorych Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Moze "stosik" dla :katechetow,wychowawcow.. 16.06.08, 12:04 prawie_magister napisał: > a idiotów , takich jak Ty, pozamykać w sanatoriach dla umysłowo chorych Wal sie swirokatolu,spermoobronco zboczonych,gwalcicieli,niedorozwi- nietych seksoholikow.Oby taka sytuacja nigdy nie spotkala Twojej rodziny lub znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Moze "stosik" dla :katechetow,wychowawcow.. 16.06.08, 13:34 no iświr cóś napisał.... wyrazy wspólczucia.. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Twój idol Hitler walczył z aborcję jeszcze ostrzej 16.06.08, 10:21 niż robią to dziś w Polsce kato-debile. Odpowiedz Link Zgłoś
c.k.dezerter Re: Twój idol Hitler walczył z aborcję jeszcze os 16.06.08, 10:27 tornson napisał: > niż robią to dziś w Polsce kato-debile. Do kogo kierujesz ten post? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Twój idol Hitler walczył z aborcję jeszcze os 16.06.08, 10:43 c.k.dezerter napisał: > tornson napisał: > > > niż robią to dziś w Polsce kato-debile. > > > Do kogo kierujesz ten post? Do kato-magistra, chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Przecież widać że do tego osła co magisterki 16.06.08, 13:09 nie obronił. c.k.dezerter napisał: > Do kogo kierujesz ten post? Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Twój idol Hitler walczył z aborcję jeszcze os 16.06.08, 11:41 no i mamcie przygłupa, napisał ze Hitler w Polsce walczył z aborcją... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Gdzie ja napisałem że w Polsce? 16.06.08, 13:10 Ale to że z aborcją walczył to fakt któremu nawet ty nie możesz zaprzeczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Gdzie ja napisałem że w Polsce? 16.06.08, 13:33 acha, Agata natomiast żyje w Cinach i tam chcetej aborcji... Lecz si e na nogi ... wyrazy wspólczucia Odpowiedz Link Zgłoś
prawie_magister Re: Gdzie ja napisałem że w Polsce? 16.06.08, 13:38 Owszem walczył w swoim kraju, bo chciał aby Niemców nie ubywało. natomiast w Polsce dozwolił, a wręcz zalecał aborcję. I teraz mamy wiernych wykonawców jego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Wytłumacz mi jedną rzecz 16.06.08, 09:47 Dlaczego aborcjoniści uważają mordowanie bezbronnych nienarodzonych dzieci za cywilizowane rozwiązanie a wymierzanie kary smierci zwyrodniałym mordercom za barbarzyństwo? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: :))) 16.06.08, 10:01 woda.woda napisała: > Co to znaczy "aborcjoności"??? Napisałem aborcjoniści jak byś nie zauważyła a kontekst znaczeniowy tego terminu jest w świetle całego postu tak oczywisty że jego tłumaczenie byłoby obrazą dla inteligencji moich adwersarzy. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: :))) 16.06.08, 10:09 byłoby obrazą dla > inteligencji moich adwersarzy. E tam, moja inteligencja o takie byleco się nie obraża :) Jestem trochę staroświecka i nie opanowałam nowomowy... dlatego proszę, wytłumacz! Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz No skoro tak się upierasz 16.06.08, 10:14 Chodzi mi o zwolenników aborcji a konkretniej o aktywistów proaborcyjnych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Dzięki. 16.06.08, 10:15 > konkretniej o aktywistów proaborcyjnych. A to nie wiem. Nie znam nikogo, kto aktywnie chodziłby po ciężarnych kobietach i takoż aktywnie namwiał je na aborcję... Ty znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Dzięki. 16.06.08, 10:27 Tez nie znam osobiscie ale za to czasem zdarza mi się ich słuchać w TV albo czytac w sieci czy prasie, póki co nie trafiłem na zadna opinię odbiegającą od schematu który przedstawiłem. A co do tego namawiania to zdaje się że w omawianej sprawie miało ono miejsce, tutaj też polecam ciekawy wątek z opiniami ludzi o róznych pogladach na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=80831153 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda HMmmmm... 16.06.08, 10:31 > w omawianej sprawie miało ono miejsce, W omawianej sprawie chodziło wyłącznie o przestrzeganie polskiego prawa. > tutaj też polecam ciekawy wątek Nie, dziękuję. Chyba nie interesują mnie opinie ludzi, którzy nie chcą prawa przestrzegać... To chuligani jacyś. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: HMmmmm... 16.06.08, 10:42 Namawianie do aborcji to przestrzeganie prawa? Słusznie uważał p. Kochanowski ze ustawę aborcyjną trzeba doprecyzować, jej dopuszczalność w związku z popełnieniem czynu zabronionego wprowadzona z myślą o gwałcie, bywa teraz wskutek literalnej interpretacji prawa (która ma w naszym systemie pierwszeństwo, na szczęście nie bezwzględne jak to pokazała sprawa HGW) interpretowana rozszerzająco jako prawo do dokonywania aborcji na życzenie dla puszczalskich małolat, jak na to pozwolimy to zaraz odezwą się głosy ze skoro 14 latka może usunąć ciążę w która zaszła z własnej nieprzymuszonej woli to nie zezwalanie na nią 15, 16 czy 30latce jest jawną dyskryminacją, tak naprawdę o to własnie chodzi w tym sporze, nie o dobro 14 latki a o próbę stworzenia precedensu wprowadzenia dopuszczalności aborcji tylnymi drzwiami, do czego doprowadza tępa, literalna wykładnia prawa przez prokuraturę wprowadzonego przez ustawodawcę w konkretnym celu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: HMmmmm... 16.06.08, 10:47 qqazz napisał: > Namawianie do aborcji to przestrzeganie prawa? ... Prawo mówi, że w wypadku nieletniej, gdy ciąża jest efektem czynu zabronionego, to dziewczynka wraz z jej prawnym opiekunem, w tym przypadku matką, decyduje czy ma urodzić dziecko, czy nie. Może pozwól im podjąć tę decyzję, zamiast nazywac aborcjonistami tych, którzy im ją chcą pozostawić... Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: HMmmmm... 16.06.08, 14:10 taziuta napisał: > qqazz napisał: > > > Namawianie do aborcji to przestrzeganie prawa? ... > > Prawo mówi, że w wypadku nieletniej, gdy ciąża jest efektem czynu > zabronionego, to dziewczynka wraz z jej prawnym opiekunem, w tym > przypadku matką, decyduje czy ma urodzić dziecko, czy nie. > Może pozwól im podjąć tę decyzję, zamiast nazywac aborcjonistami > tych, którzy im ją chcą pozostawić... A czym się moja droga różni 15 latka dzień po urodzinach od 14 latki dzień przed 15 urodzinami? Ano tym ze z jedna mozna się bzykac legalnie i musi urodzić a bzykanie z drugą jest nielegalne i zgodnie z postulatami aborcjonistów może usunać ciążę, właśnie dlatego należy doprecyzować brzmienie ustawy, bo skoro 14 latka była na tyle dorosła żeby dziecko zrobić powinna być na tyle dorosła zeby je wychować, pojecie czynu zabronionego jest w tym wypadku zbyt szeroko (choc zgodnie z obowiazujacym prawem) interpretowane i wymaga doprecyzoania, inaczej niejedna małolata bedzie tylko szukała okazji żeby się puscić przed 15stką, bo skoro mozna to robic bez zadnych konsekwencji póki sie nie ukończy 15 roku zycia... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: HMmmmm... 16.06.08, 14:31 qqazz napisał: > A czym się moja droga różni 15 latka dzień po urodzinach od 14 > latki dzień przed 15 urodzinami? Ano tym ze z jedna mozna się > bzykac legalnie i musi urodzić a bzykanie z drugą jest nielegalne > i zgodnie z postulatami aborcjonistów może usunać ciążę, właśnie > dlatego należy doprecyzować brzmienie ustawy, bo skoro 14 > latka była na tyle dorosła żeby dziecko zrobić powinna być na tyle > dorosła zeby je wychować, pojecie czynu zabronionego jest w tym > wypadku zbyt szeroko (choc zgodnie z obowiazujacym prawem) > interpretowane i wymaga doprecyzoania, ... Póki co, 14-latka jest nieletnią i prawo mówi jasno, że w omawianym przypadku ma prawo (wraz z matką) podjąć decyzję samodzielnie. I tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: HMmmmm... 16.06.08, 15:32 taziuta napisał: > Póki co, 14-latka jest nieletnią i prawo mówi jasno, że w omawianym > przypadku ma prawo (wraz z matką) podjąć decyzję samodzielnie. > I tyle! Tak samo jasno prawo mówiło ze HGW nie może być prezydentem stolicy a nim jest, i dlaczego 14 latka może a 15latka już nie? Zakładając racjonalność prawodawcy (a to się zakłada zawsze z urzędu) to nie chodziło mu o prawo wyboru dla puszczalskich małolat (bo dlaczego 14 latka ma miec akurat prawo wyboru w tej sprawie skoro w innych jest go pozbawiona i soro starsze dziewczyny go nie mają?) tylko o ochronę skrzywdzonych przez starszych męzczyzn nastolatek (czyli o zgwałcone dziewczyny a nie o takie które się zapomniały przed 15 urodzinami) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Zazdroszczę Ci, że zakładasz jako aksjomat 16.06.08, 15:39 qqazz napisał: > taziuta napisał: > > Póki co, 14-latka jest nieletnią i prawo mówi jasno, że w omawianym > > przypadku ma prawo (wraz z matką) podjąć decyzję samodzielnie. > > I tyle! > > Tak samo jasno prawo mówiło ze HGW nie może być prezydentem stolicy a nim jest, > i dlaczego 14 latka może a 15latka już nie? Zakładając racjonalność prawodawcy > (a to się zakłada zawsze z urzędu) to nie chodziło mu o prawo wyboru dla > puszczalskich małolat (bo dlaczego 14 latka ma miec akurat prawo wyboru w tej > sprawie skoro w innych jest go pozbawiona i soro starsze dziewczyny go nie > mają?) tylko o ochronę skrzywdzonych przez starszych męzczyzn nastolatek (czyli > o zgwałcone dziewczyny a nie o takie które się zapomniały przed 15 urodzinami) > dobrą wolę i logikę ustawodawcy III RP. Też bym tak chciała, ale co kadencja, to Państwo Posłowie coraz bardziej mi na to nie pozwalają. Wracając do litery i ducha prawa : różnica jest taka sama, jak w sprawie głosowania w przypadku osoby, która kończy 18 lat w dzień nazajutrz po wyborach. Oczywiście można założyć, że logika prawodawcy chciała powiedzieć, że taki osiemnastolatek-bez-jednego-dnia ma prawo głosować, o ile głosuje na właściwe ugrupowanie polityczne. Tylko że tego nijak się w ustawie zapisać nie da, rozumiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Zazdroszczę Ci, że zakładasz jako aksjomat 16.06.08, 16:18 gat45 napisała: > dobrą wolę i logikę ustawodawcy III RP. Też bym tak chciała, ale co > kadencja, to Państwo Posłowie coraz bardziej mi na to nie pozwalają. > > Wracając do litery i ducha prawa : różnica jest taka sama, jak w > sprawie głosowania w przypadku osoby, która kończy 18 lat w dzień > nazajutrz po wyborach. > > Oczywiście można założyć, że logika prawodawcy chciała powiedzieć, > że taki osiemnastolatek-bez-jednego-dnia ma prawo głosować, o ile > głosuje na właściwe ugrupowanie polityczne. Tylko że tego nijak się > w ustawie zapisać nie da, rozumiesz ? Racjonalność prawodawcy to nadrzędna zasada którą się stosuje dokonując wykładni prawa, nawet jak Sejm uchwali jakąś głupotę to zawsze trzeba ją interpretowac w odniesieniu do istniejącego stanu prawnego i w oparciu o już istniejące przepisy i orzeczenia SN i TK a nie jak się chce i zgodnie tylko z jej literalnym brzmieniem, co do reszty to widzę że za bardzo nie połapałaś się o co w tym wszystkim chodzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Najwyraźniej nie korzystaliśmy ztych samych lektur 16.06.08, 16:23 qqazz napisał: > > Racjonalność prawodawcy to nadrzędna zasada którą się stosuje dokonując wykładn > i > prawa, nawet jak Sejm uchwali jakąś głupotę to zawsze trzeba ją interpretowac w > odniesieniu do istniejącego stanu prawnego i w oparciu o już istniejące przepis > y > i orzeczenia SN i TK a nie jak się chce i zgodnie tylko z jej literalnym > brzmieniem, co do reszty to widzę że za bardzo nie połapałaś się o co w tym > wszystkim chodzi. > Skoro Ty nie rozumiesz, co ja myślę o duchu i literze prawa. I na dodatek nie wiem, gdzie jest zapisana ta "nadrzędność założenia racjonalności". Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Najwyraźniej nie korzystaliśmy ztych samych l 16.06.08, 16:44 Nie wiesz i się nie dziwię, widocznie sie na tym nie znasz, podobnie jak nasi rodacy domagajacy się głowy sędziego Webba którzy nie maja pojecia o przepisach gry w piłkę kopaną i realiach sędziowania. To co ty myslisz nie ma nic do rzeczy skoro nie rozumiesz ze zasada racjonalnego prawodawcy to podstawowa zasada przy dokonywaniu wykładni prawa i oznacza ona ze prawodawca stanowiąc nowe prawo nie zamierza wchodzić w kolizje z prawami bądź obyczajami już istniejącymi a jedynie je uzupełnia, bo gdyby chciał to by to wyraził w akcie prawnym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
woda.woda Re: HMmmmm... 16.06.08, 10:48 > w która zaszła z własnej nieprzymuszonej woli Skąd wiesz? Zainteresowana twierdzi inaczej. 14-letnie dziecko jest pod prawną opieką rodziców i to oni są od tego, aby owo dziecko z nimi rozmawiało. Nie osoby z zewnątrz - chyba, że jesteś zdania, iż to osby z zewnątrz powinny mieć większy wpływ na dziecko, niż rodzice. Pomijam juz takie drobiazgi, jak złamanie tajemnicy lekarskiej - bo to chyba ci nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: HMmmmm... 16.06.08, 14:14 woda.woda napisała: > Skąd wiesz? Zainteresowana twierdzi inaczej. To zalezy skad czerpiesz wiedzę na ten temat, wirtualna teza o gwałcie juz dawno upadła wiec brak woli odpada choć co po niektórzy uparcie trzymają się tej wersji. 14-letnie dziecko jest pod prawną opieką rodziców i to oni są od > tego, aby owo dziecko z nimi rozmawiało. Nie osoby z zewnątrz - > chyba, że jesteś zdania, iż to osby z zewnątrz powinny mieć większy > wpływ na dziecko, niż rodzice. Tutaj to sie akurat z toba zgodzę. > Pomijam juz takie drobiazgi, jak złamanie tajemnicy lekarskiej - bo > to chyba ci nie przeszkadza. Tylko kto ją złamał i kto nagłośnił sprawę prezentując nieprawdziwą wersję wydarzeń? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: HMmmmm... 16.06.08, 10:56 Tu nie ma nic do poprawienia w tej ustawie i nie jest to zadny kompromis. To smiec dajacy powody tylko konfliktom miedzy pro i za. Sprawe nalezy zostawic delikwentkom. I tak zrobia jak zechca, nie tu to w innych panstwach uni a nfoz i tak za to zaplaci. Bardziej chodzi o to by zapobiegac skutkom u malolatow. A porady wahajacym nalezy zostawic lekarzom jedynymi mogacymi uswiadomic je co do skutkow dla orgnizmu i psyche. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Re: HMmmmm... 16.06.08, 11:12 jack20 napisał: > Tu nie ma nic do poprawienia w tej ustawie i nie jest to zadny > kompromis. To smiec dajacy powody tylko konfliktom miedzy pro i za. > Sprawe nalezy zostawic delikwentkom. I tak zrobia jak zechca, nie tu > to w innych panstwach uni a nfoz i tak za to zaplaci. > Bardziej chodzi o to by zapobiegac skutkom u malolatow. > A porady wahajacym nalezy zostawic lekarzom jedynymi mogacymi > uswiadomic je co do skutkow dla orgnizmu i psyche. Za szybko myślisz. Bo zgadzam się z Tobą co do sedna wypowiedzi, ale jeszcze lepiej byłoby, gdyby - jak piszesz na początku - spory przeniosły się na płaszczyznę taką, że pro spierają się z za, a contra z przeciw... Spokojniej by było. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Aktywiści pro i contra 16.06.08, 11:09 Bardzo ładnie podsumował to pewien rysownik, niestety nie mogę odnaleźć tego linku : Dwie damy udzielają wywiadu "w sprawie" Dama pro choice (czyli chyba Twoja aborcjonistka ?) : Jestem za tym, żeby każda kobieta miała prawo wyboru, chociaż sama nigdy bym ciąży nie przerwała Dama pro life : A ja wprost przeciwnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: :))) 16.06.08, 10:18 woda.woda napisała: > Co to znaczy "aborcjoności"??? Chodzi o skojarzenia z "abolicjonistami" których prawicowa konserwa swego czasu też nienawidziła. Odpowiedz Link Zgłoś
c.k.dezerter Re: Wytłumacz mi jedną rzecz 16.06.08, 10:07 qqazz napisał: > Dlaczego aborcjoniści uważają mordowanie bezbronnych nienarodzonych dzieci za > cywilizowane rozwiązanie a wymierzanie kary smierci zwyrodniałym mordercom za > barbarzyństwo? Dla katolickich hunwejbinów 14-latka jest tylko maszyną reprodukcyjną inkubatorem do rodzenia dzieci,jej wiek,jej psychika niedojrzała się nie liczy.Wiem,że pod innymi szerokościami geograficznymi 14-latki są bardziej dojrzałe.Ale nie u nas w naszym klimacie i pod tą szerokością geograficzną. Należałoby również zadać pytanie dlaczego katolicy narzucają swoje restrykcyjne prawo aborcyjne wszystkim żyjącym w tym państwie. Dlaczego mnie niewierzącego mają dotykać wasze prawa,nie życzycie sobie żeby ktoś was pouczał a nieustannie pouczacie innych jak żyć. Kościół przez wieki nie zajmował się niczym innym jak mordowaniem ludzi w tym i dzieci,dzisiaj zajmuje się nienarodzonymi.Czyż to nie hipokryzja? Każdy wierzący wierzy,że odpowie za swoje grzechy przed Bogiem dlaczego wymyśla się tak restrykcyjne ustawy? Przecież każda matka ma swoją wolę i to ona odpowie za podjęcie takiej decyzji a nie proboszcz czy banda sfanatyzowanych hunwejbinów. Do dziś mam w pamięci jak JPII,namawiał zgwałcone Chorwatki przez Serbów do urodzenia dzieci.Cały postępowy świat był tym oburzony. Co za hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Wytłumacz mi jedno 16.06.08, 10:17 Dlaczego debile którzy zygotę nie mającą jeszcze wykształconego mózgu nazywają dzieckiem a plemnika nie. Martwisz się o zygotę, pomyśl ile plemników ginie podczas zapłodnienia... Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Re: W sprawie Agaty szansa na cywilizowane zakońc 16.06.08, 10:00 Dwoch malolotow sie bzykalo bez zrozumienia konsekwencji bzykania i wyszlo to co wyszlo. I to jest powod by rozdzierac szaty? Powod tego co wyszlo to debilizm i zaklamanie tych co nie pozwalaja uczyc o wychowaniu seksualnym, srodkach antykoncepcyjnych, sensu samego bzakani et cetera. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: W sprawie Agaty szansa na cywilizowane zakońc 16.06.08, 12:50 Sprawca ponoć nie osiągnął wieku 17 lat. Jenak i tak ma dużo szczęścia że nie nazywa się Łyżwiński czy Lepper. Wtedy przy poparciu kościoła w sławetnym szpitalu lubelskim podmieniono by chłopcu metrykę. Odpowiedz Link Zgłoś