minderbinder1 Lew Andowski najwyraźniej dawał cynk. 23.09.03, 12:31 Nasz niezłomny śledczy się zdenerwował, bo biedaczek naiwyraźniej nie mógł uprzedzić swojej koleżanki, o co będzie pytana. Złość Błochowiakowej wynika raczej z jej ogólnego stanu psychicznego, natomiasy Lew A. toczy taką pianę tylko w szczególnych momentach. Myślałem, że dzisiaj ciśnienie w głowie wywali mu mózg przez uszy. Chyba by się zmieścił, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Lew Andowski najwyraźniej dawał cynk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 12:33 :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Lew Andowski najwyraźniej dawał cynk. 23.09.03, 12:40 Zaczyna być ciekawie Ola zaczyna się motać-LewA.zalewa się chyba zimnym potem Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Lew Andowski najwyraźniej dawał cynk. 23.09.03, 12:43 Jestem za zdecydowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Lew Andowski najwyraźniej dawał cynk. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 12:45 Konfrontacja? No, no robi się ciekawie. :D O rany znowu ta Błochowiak się odzywa ;((( Odebrać jej głos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi konfrontacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 12:42 Rokita ewidentnie chce konfrontacji pomiędzy Jakubowską i Łuczywo! Będzie jazda! Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: konfrontacja? 23.09.03, 12:45 Gość portalu: moi napisał(a): > Rokita ewidentnie chce konfrontacji pomiędzy Jakubowską i Łuczywo! > Będzie jazda! A teraz pytanie za 100 punktów. Kto się najbardziej spocił, słysząc taką propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: konfrontacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 12:46 Tak, tak będzie jazda. Czekam z niecierpliwością!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 12:46 Błochowiak jak zwykle odwraca kota ogonem a podobno zależy jej na szybkim zakończeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: *.chello.pl 23.09.03, 13:34 Nie wiecie jak dotrzeć do Anity B. ? Chciałbym się jej spytać na jakiej podstawie twierdzi, że komisja powinna już zakończyć pracę ? Wydawało mi się, że czas jej funkcjonowania zależy nie od kalendarza a od efektów ? Kto jej obiecał, że to się skończy przed wakacjami albo w tym roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 13:37 Gość portalu: sluchacz napisał(a): > Nie wiecie jak dotrzeć do Anity B. ? Chciałbym się jej spytać na > jakiej podstawie twierdzi, że komisja powinna już zakończyć > pracę ? Anita.Blochowiak@sejm.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Błochowiak górą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 12:50 Czy uda jej się odroczyc przesłuchanie do jutra? Zdolna kobieta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voelkischer Beobachter Re: Błochowiak górą? IP: 195.136.50.* 23.09.03, 12:51 Gość portalu: moi napisał(a): > Czy uda jej się odroczyc przesłuchanie do jutra? Zdolna kobieta! To raczej zdolna partia... VB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voelkischer Beobachter Re: Błochowiak górą? IP: 195.136.50.* 23.09.03, 12:53 Gość portalu: Voelkischer Beobachter napisał(a): > Gość portalu: moi napisał(a): > > > Czy uda jej się odroczyc przesłuchanie do jutra? Zdolna > kobieta! > > To raczej zdolna partia... ...do wszystkiego! VB > > VB Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Błochowiak górą? 23.09.03, 12:52 Chyba mimo wszystko postawi na swoim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voelkischer Beobachter No i mamy koniec... IP: 195.136.50.* 23.09.03, 12:54 "Czyli będę miała okazję następnym razem" "nie da się ukryć" Piękna puenta! VB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voelkischer Beobachter Re: Jeszcze nie koniec... Lewadnowski adwokatem! IP: 195.136.50.* 23.09.03, 12:57 ..no proszę Lewandowski adwokatem!!! VB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Błochowiak górą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 12:54 Wszystko popsuła. Myślałam, że dokończą przesłuchanie, a konfrontacja i tak się odbędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Błochowiak górą? 23.09.03, 12:58 Rzeczywiście szkoda tego przerwanego przesłuchania ,komisja znowu zaczyna się pętlić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voelkischer Beobachter Re: Błochowiak górą? Dzień należy do SLD IP: 195.136.50.* 23.09.03, 12:59 Tandem Blachowiak + Lew Andowski zasłużył na medal kartofla! Takiej zajadłej batalii torpedowej nie było od czasu zatopienia Bismarcka! VB p.s. biedna demokracja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 12:59 A Jakubowskiej to na rękę. Teraz pozbiera wszystkie materiały, naradzi się z kim trzeba, ustali dokładnie pewne fakty i okoliczności zaistniałych zdarzeń i z tej konfrontacji nic nie wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 13:02 Wniosek jest prosty-grupa trzymająca władzę sięga swoimi mackami w głąb komisji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:04 Nie da się ukryć :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voelkischer Beobachter Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 195.136.50.* 23.09.03, 13:08 adaxon napisał: > Wniosek jest prosty-grupa trzymająca władzę sięga swoimi > mackami w głąb komisji Jedną z nich ma zakończoną polakierowanymi pazurkami Blochowiakowej, a drugą owłosionymi łapami "mec." Lewandowskiego. VB Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 13:11 Dobra uwaga zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi tajemnica Błochowiak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:04 Jakich prochów nałykała się ta kobieta? Jestem bardzo ciekawa... Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: tajemnica Błochowiak... 23.09.03, 13:07 Bardzo trafne stwierdzenie,dzięki niej cała sprawa waca do punktu wyjścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: tajemnica Błochowiak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:07 Oj wielu się nałykała. Dlatego tak jej od....ala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica TE PROCHY TO PRZEDSMAK WŁADZY - BEZ OGRANICZEŃ IP: *.toya.net.pl / 217.113.224.* 23.09.03, 14:13 I KONTROLI -NADZIEJ, ŻE ROZERWIE NAŁĘCZA NA STRZĘPY, A TYCH DWÓCH... DO TIURMY, DO TIURMY, DO DO TIURMY!!!!!!!! ACHHHHHHHHHHH (spełnienie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mate Wziela torebke i wyszla IP: sopot:* / 192.168.0.* 23.09.03, 13:22 ale jeszcze wroci. Wroci ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: A co na to H. Łuczywo??? 23.09.03, 13:32 Czy potwierdzi słowa Jakubowskiej, czy zaprzeczy? jak obstawiacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: A co na to H. Łuczywo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:35 Czego by nie powiedziała, to i tak mam wrażenie, że ta konfrontacja zakończy się tak, jak 3 poprzednie z udziałem p. Szumielewicz, Sokołowskiej, Galińskiej i p. Łopackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: A co na to H. Łuczywo??? 23.09.03, 13:39 Mimo że jest to bardzo prawdopodobny scenariusz mam nadzieję że się mylisz Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: A co na to H. Łuczywo??? 23.09.03, 13:44 Gość portalu: Edyta napisał(a): > Czego by nie powiedziała, to i tak mam wrażenie, że ta > konfrontacja zakończy się tak, jak 3 poprzednie z udziałem p. > Szumielewicz, Sokołowskiej, Galińskiej i p. Łopackiego. Właściwie to masz rację, bo czego by Helenka nie powiedziała, to credo Jakubowskiej pt. "iść w zaparte" sprawdza się w każdej sytuacji ;-)) Choćby znalazło się tysiąc świadków potwierdzających jej matactwa, do upadłego będzie zaprzeczać... taki typ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: A co na to H. Łuczywo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:39 O ile pamiętam, to przynajmniej w jednym punkcie jej zeznania były różne od pani J. - Łuczywo twierdziła, że umówiła się z Jakubowską w kancelarii premiera, a Jakubowska twierdzi, że pojechała tam na spotkanie z ministrem Dąbrowskim, a p. Łuczywo spotkała przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: A co na to H. Łuczywo??? 23.09.03, 13:41 Oby ten wątek pociągnął za sobą całą plagę zbieżnych opinii Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: A co na to H. Łuczywo??? 23.09.03, 13:50 Gość portalu: moi napisał(a): > O ile pamiętam, to przynajmniej w jednym punkcie jej zeznania były różne od pan > i J. - Łuczywo twierdziła, że umówiła się z Jakubowską w kancelarii premiera, a > Jakubowska twierdzi, że pojechała tam na spotkanie z ministrem Dąbrowskim, a p > . Łuczywo spotkała przypadkiem. Łuczywo tam dostała projekt autopoprawki z prośbą o sprawdzenie czy wszystko jest w nim jak ma być. A któż jej to dał jak nie Jakubowska? Jeszcze pamiętam, że sobie usiadła i zaczęła to przeglądać ale szybko stwierdziła, że nie da rady na prędce tego sprawdzić i musi mieć więcej czasu. Do kogo ona się zwróciła z tymi słowami? Powiedziała też, że się musi skonsultować z prawnikami Agory i dopiero wtedy odpowie. Następnego dnia przed posiedzeniem rządu ktoś z Agory musiał się porozumiewać z kimś z rządu w tej sprawie. Ten wątek dotąd nie został zbadany. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: A co na to H. Łuczywo??? 23.09.03, 14:01 Jeśli mówi się A to trzeba powiedzieć B dlatego należałoby dokonać konfrontacji między Jakubowską a Wojciechowską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: A co na to H. Łuczywo??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 14:18 Problem w tym, że p. Wojciechowska (której zresztą wierzę) nie ma dowodu na taśmie i Jakubowska w tym miejscu czuje ogromną przewagę. Może wciskać kitu ile wlezie. Poza tym wszyscy słyszeli jak próbowała oczerniać podczas przesłuchania p. Wojciechowską mówiąc że gdyby to ona (Jakubowska) redagowała notatkę, którą redagowała Wojciechowska brzmiałaby ona (ta notatka) zupełnie inaczej. Zorganizowana w tym duchu przez Jakubowską konferencja prasowa opierała się na założeniu "Komu wierzycie? Mi, która mam jakąś pozycję czy początkującej 26- letniej dziennikarce, która poza tym, co pamięta nie ma innego dowodu i może kłamać". W taki sam chamski sposób odnosiła sie do Wojciechowskiej Błochowiak, ale to temat na inną dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Tropy matactwa prowadzą do Jakubowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 17:57 Gość portalu: Edyta napisał(a): > Problem w tym, że p. Wojciechowska (której zresztą wierzę) nie > ma dowodu na taśmie i Jakubowska w tym miejscu czuje ogromną > przewagę. Ja wiem, że dla normalnego człowieka to trudne, ale spróbuj przez chwilę wczuć się w sytuację Jakubowskiej. Od razu wyczujesz, że ona nie może "czuć przewagi" a jedynie usiłuje "wykręcać kota ogonem" i sprawiać wrażenie wielkiej pewności siebie. W istocie stąpa po bardzo kruchym lodzie. Rozważ dwa warianty: -wariant 1. Słowa "lub czasopisma" znikły w wyniku przypadkowego "błędu technicznego". Dziennikarka zadaje w tej sprawie pytanie. Jakubowska poleca sprawę wyjaśnić i błąd sprostować. Ale nie poleciła. Są dwie możliwości. Albo (1)dziennikarka nie zapytała, albo (2)zgubienie inkryminowanych słów nie było przypadkowe. Gdyby dziennikarka nie zapytała - nie miałaby podstawy do napisania swego tekstu i do powołania się w nim na Jakubowską. Red Sufin pytał ją, czy jest pewna swych informacji i ich oficjalnego oficjalnego charakteru. Powiedziała mu, że tak, że wie to wprost od Jakubowskiej. Jest na to, ponoć, jeszcze jeden świadek. A więc jest podstawa, żeby przyjąć, że zapytała.Pamiętajmy, że to był marzec 2002r. Cztery miesiące przed słynnymi wizytami Rywina w Agorze. Sprawa nie miała wówczas posmaku super sensacji. Brak podstaw do posądzania młodej dziennikarki PAP o jakikolwiek inny motyw niż chęć rzetelnego poinformowania o aktualnym stanie prac nad ustawą o RTV. Inna jest sytuacja Jakubowskiej. W rozmowie z Wojciechowską dowiaduje się, że do projektu ustawy, po decyzji RM, wprowadzono istotną merytoryczną poprawkę. I co? poleca skorygować błąd w tekście? Nie! Co więcej - wpiera w dziennikarkę, że (2) zgubienie słów "lub czasopism" nie było przypadkowe, że to było zgodne z intencją rządu, bo poprzednia wersja "była zbyt restykcyjna". Wariant 2- Słowa "lub czasopism" skreślono celowo, ale nie zrobił tego oficjalnie rząd na posiedzeniu, tylko cichcem, po godzinach pracy, tercecik (podległych Jakubowskiej i Czarzastemu) legislatorów z Ministerstwa Kultury i KRRiT. Legislatorce z RCL wciskają kit (niemal tymi samymi słowami co Jakubowska Wojciechowskiej), że usunięcie tych słów zostało dokonane na posiedzeniu rządu. A Jakubowska ich kryje. I do dziś wychwala ich rzekomą "fachowość", a w istocie lojalność (że nie sypnęli kto im polecił dokonać fałszerstwa dokumentu). Kiedy już się okazało, że faktu zmanipulowania uchwalonego przez rząd projektu ustawy nie da się ukryć. I kiedy pod wpływem narastającego wokół tej sprawy skandalu min Wagner odbył z Jakubowską "szczerą partyjną rozmowę" - podjęto próbę obarczenia odpowiedzialnością rządowej legislatorki, której jedyną winą było to, że dała się oszukać wspomnianemu już "tercecikowi" legislatorów-mataczy z Min. Kult. i KRRTiV. Do PAP poszła informacja o "błędzie technicznym", ale PAP-oskiej depeszy informujacej, że dzień wcześniej Jakubowska mówiła coś całkiem innego - nikt nie sprostował. Wniosek? Wariant 1 - odpada. Wariant 2 sie potwierdza. Co - mówiac najkrócej - prowadzi do konkluzji, że Wojciechowska zeznała prawdę, a Jakubowska łże i idzie w zaparte. pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: A co na to H. Łuczywo??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 19:03 Nie bardzo widzę sens konfrontacji między Jakubowską a Wojciechowską. Każda powtórzy to, co zeznała. Jakubowska nie zaprzecza, że rozmowa miała miejsce, tylko twierdzi, że jej nie pamięta, a Wojciechowska źle zinterpretowała jej słowa. Za zeznaniami Wojciechowskiej przemawiają nie tylko jej własne słowa, czy ewentualne potwierdzenie faktu rozmowy przez Sufina, ale przede wszystkim dowody w postaci depesz PAP. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Wziela torebke i wyszla 23.09.03, 13:34 Napewno tylko żeby Ziober i Diabeł następnym razem dali jej mocniej popalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Wziela torebke i wyszla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:38 Co do torebki, to ma w tym wprawę ;))), a co do p. "Żebro" i "Rakiety" to mam nadzieję, że dadzą czadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: *.gorzow.mm.pl 23.09.03, 13:48 Czyli wszystko jasne. Sądząc po zdenerwowaniu komuchów i żenującym spektaklu z przerwaniem przesłuchania, Rokita niebezpiecznie zbliżył się do wykrycia istoty całej afery Rywina. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 13:50 Rokita i Ziobro są jak ostatni sprawiedliwi potrzebna jest nowelizacja ustawy o komisji śledczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:59 Poszedł smrodek i trzeba było jakoś ratować sytuację przerywając w najciekawszym momencie przesłuchanie. Dobrze, że w tej komisji jest p. Rokita i p. Ziobro. Gdyby nie oni, ta komisja nie miałaby racji bytu. Reszta prawicy jak p. Kopczyński (czy On tam wogóle jest? Wcale nie zabiera głosu), ten Pan z PSL-u (siedzi chyba koło p. Rydzonia nie pamiętam nazwiska, obecny ciałem, a nie duchem) i p. Beger jakoś w tej komisji ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 14:04 Dlatego SLD robi co chce- tak dalej poprostu być nie może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mate Trzy grosze IP: sopot:* / 192.168.0.* 23.09.03, 14:26 Gość portalu: Edyta napisał(a): .. Dobrze, że w tej komisji > jest p. Rokita i p. Ziobro. Gdyby nie oni, ta komisja nie > miałaby racji bytu. Podzial rol i obowiazkow w komisji jest juz dosyc przejrzysty: Ziobro, Rokita szukaja winnych pelna para, zapewne, oportunistycznie. Lewandowski jest od wkladania kija w szprychy. Blochowiak, rzuca gownem w wentylator. Berger ma czas na opracowywanie receptury salcesonow. Rydzon chcialby zablysnac, ale brak mu umiejetnosci czytania. Reszta to tlo, dostarczaja numerow w glosowaniach. Tomasz Nalecz sprawdza sie doskonale trzymajac cale to przedstawienie w jednej kupie. zwlaszcza ze jest to przedluzeniem ich rolImponuje mi Nalecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej ANITA ta ma głowę ! IP: 81.210.121.* 23.09.03, 14:03 Swieżo od fryzjera tylko w środku zapomnieli coś zrobić. Dobrze że niebyło dziś pani poseł od kurwików bo dopiero by były jaja. Na moje to Rokita sprawę rozwikła. Stary złośliwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: ANITA ta ma głowę ! 23.09.03, 14:13 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Swieżo od fryzjera tylko w środku zapomnieli coś zrobić. Z pustego i Salomon nie naleje. A mówiąc inaczej, trzeba mieć na czym pracować. > Dobrze > że niebyło dziś pani poseł od kurwików bo dopiero by były > jaja. Na moje to Rokita sprawę rozwikła. Stary złośliwiec. Tutaj interesujące będzie zachowanie GW w tej sprawie. Jasiu wrócił do hipotezy o układzie między Agorą i rządem. Hmm, ciekawe, jakie to ciekawe artykuły będziemy mieli okazję przeczytać w najbliższych dniach i tygodniach na łamach GW. Czy zdecydują się na podszczypywanie Rokity? Tylko on może podważyć ich wiarygodność, bo reszta posłów jest mało istotna (głównie SLD) w kwestii oceny roli Agory. Jest mało istotna dla opinii publicznej, ma się rozumieć. A Rokita NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ANITA ta ma głowę ! IP: 81.210.121.* 23.09.03, 14:26 Co raz bardziej w tym wszstkim zaskakuje mnie postawa Michnika z jednej strony przybiera postać Robespiera a z drugiej strony dogaduje się z SLD . dobrze że są paparazzi bo byśmy nic nie wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: ANITA ta ma głowę ! 23.09.03, 14:47 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Co raz bardziej w tym wszstkim zaskakuje mnie postawa Michnika z jednej > strony przybiera postać Robespiera a z drugiej strony dogaduje się z SLD . > dobrze że są paparazzi bo byśmy nic nie wiedzieli. Michnik buja w obłokach, myśli, że lud jest za nim. A postawa ludu z początku całej sprawy może przecież ulegać zmianie. Na początku była prosta deklaracja, były dwa fronty i to było na rękę Agorze. Później zaczęło wychodzić dwuznaczne zachowanie Michnika, a on nie zdaje sobie sprawy, jak to wygląda z naszego punktu widzenia. Są jeszcze te dziwne układy Agory i rządu w sprawie ustawy. I to Rokita chce wyjaśnić. Żeby się tylko na tym nie przejechał, bo GW może tego nie darować. Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: ANITA ta ma głowę ! 23.09.03, 14:59 minderbinder1 napisał: > Michnik buja w obłokach, myśli, że lud jest za nim. A postawa ludu z początku > całej sprawy może przecież ulegać zmianie. Na początku była prosta deklaracja, > były dwa fronty Dwie strony sporu, a nie dwa fronty oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Cóż mogę rzec Andrzeju? IP: 217.97.130.* 23.09.03, 15:08 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Co raz bardziej w tym wszstkim zaskakuje mnie postawa Michnika z jednej > strony przybiera postać Robespiera a z drugiej strony dogaduje się z SLD . > dobrze że są paparazzi bo byśmy nic nie wiedzieli. A nie mówiłem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcykr Re: ANITA ta ma głowę ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 07:20 > Co raz bardziej w tym wszstkim zaskakuje mnie postawa Michnika A mnie się wydaje coraz bardziej zrozumiała. O ile pewna hipoteza jest słuszna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podejrzliwy Jeden krótki rzut oka! IP: *.acn.pl 23.09.03, 14:31 Czy zauważyliście jak krótko przeglądała dokument bystra Ola, który okazał się być wcale nie tym dokumentem? Wystarczył jej jeden krótki rzut oka w odpowiednie miejsce na odpowiedniej stronie i już była w 100% pewna, że nie dawała go p.Łuczywo. Pewnie szybko podjęła decyzję, że musi się go wyprzeć. Tak to można było odebrać, gdyż jej stwierdzenie brzmiało tak kategorycznie jak mało które przez nią wygłaszane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Jeden krótki rzut oka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 14:35 Za to jak nerwowo kręciła długopisem w rękach, jak ją przesłuchiwał p. Rokita. Coś kręci i to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: Jeden krótki rzut oka! 23.09.03, 14:38 Nie ulega wątpliwości,że Jakubowska ma coś na sumieniu także wielce prawdopodobna jest zbyt głęboka ingerencja KRRiTV w tworzeniu ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomooh wyrwac chwasta !! IP: *.baplc.com 23.09.03, 14:43 dobijcie towarzyszke i zrobcie nam wszystkim przysluge... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibibobi Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 213.77.45.* 23.09.03, 14:50 Czy ktoś - jeszcze - w ogóle wie o co w tej sprawie chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
doro6 Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 15:06 Czy jest ktoś - jeszcze - kto nie wie o co w tej sprawie chodzi ? (oprócz zibibobi - oczywiście, jeli nie żartuje) Pozdr. R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 217.97.130.* 23.09.03, 15:05 Ciekawi mnie skąd Agora miał rózne wersje zapisu? Może dlatego Jakubowska nie chciała pisnąc kto ten tekas napisał bo dostała go od Kawalera Legii Honorowej? Dlatego może spotkała się z Kawalerem, żeby omówić sprwę przed przesłuchaniem? Co raz barziej mi się wydaje, że Kawaler mocno maczał palce w tej sprawie. Zaczyna byc interesująco:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 15:09 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ciekawi mnie skąd Agora miał rózne wersje zapisu? Może dlatego > Jakubowska nie chciała pisnąc kto ten tekas napisał bo dostała > go od Kawalera Legii Honorowej? Dlatego może spotkała się z > Kawalerem, żeby omówić sprwę przed przesłuchaniem? Co raz > barziej mi się wydaje, że Kawaler mocno maczał palce w tej > sprawie. Zaczyna byc interesująco:)))) Ciekawe skąd w lipcu wiedziała nie tylko, że będzie ponownie przesłuchana ale też jakie wątki będą poruszane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 217.97.130.* 23.09.03, 15:26 A skąd nagle świadkowie z PAP, przecieki do prasy? I kto powiedział, że lipcowe spotkanie było ostatnie;)? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 15:33 Gość portalu: XYZ napisał(a): > A skąd nagle świadkowie z PAP, przecieki do prasy? I kto > powiedział, że lipcowe spotkanie było ostatnie;)? Wiesz coś o jakimś innym spotkaniu czy to czysto teoretyczne rozważania? Bo oczywiście teoretycznie mogli się spotkać sto razy od lipca, znają się, mieszkają w tym samym mieście itd. Nie wiem czy to nie za mało, żeby budować hipotezy o wspólnym ustalaniu wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 217.97.130.* 24.09.03, 12:29 Michnik mówił Jkubowskiej, że "lub czasopisma" jest dla niej groźne. Na jakiej podstawie? Może wiedział coś więcej od Oli? Kto zażądał ponownego wezwania?? Lewusy? Nie. O rozbieżności zeznań Jakubowskiej z notatką PAP było wiadomo od jej pierwszego przesłuchania. A co do spotkań, to racja, jest to moje przypuszczenie. Ale skoro odbyło się raz, nie ma podstaw by twierdzić, że nie odbyło się drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 217.97.130.* 23.09.03, 15:28 I jeszcze jedno. Ciekawi mnie milczenie Urbana. Ten stary lis wie duuuzo więcej niż pisze. Poczytaj jego ostatni felieton. (Niestety w internetowej wersji jeszcze się nie ukazał.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 195.205.45.* 23.09.03, 15:30 Urban tez czasem mowi duuuzo wiecej niz wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 195.205.45.* 23.09.03, 15:17 Zaczynasz mnie troche nudzic. Michnik, Michnik, Michnik... Nawet jesli Twoj ulibieniec maczal w tym palce (tego nie wiem) to mial godnych towarzyszy do szwindlu: Jakubowska, Czarzasty, Kwaiatkowski... no i Miller. Pamietaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 217.97.130.* 23.09.03, 15:30 Pamiętam. Tyle że Czarzasty nie stroi z siebie Kawalera Legii honorowej i nie pieprzy w reklamach, że walczy z republika kolesi. HEHEHEHE Szechter tak mataczył aż się sam zmataczył. Bedzie się działo oj bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 195.205.45.* 23.09.03, 15:33 No nie... Czarzasty i Legia Honorowa??? Kto by mu dał? A Michnika Francuzi przystroili. A ze sie bedzie dzialo to masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 15:37 Gość portalu: pedro napisał(a): > No nie... Czarzasty i Legia Honorowa??? Kto by mu dał? Może Robert, specjalista od nagród, których nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 15:42 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: pedro napisał(a): > > > No nie... Czarzasty i Legia Honorowa??? Kto by mu dał? > Jak to kto? Jagnieszka!!! przecież nie raz piała na jego cześć hymny pochwalne, może wreszcie przystąpi do czynów... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 15:28 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ciekawi mnie skąd Agora miał rózne wersje zapisu? Może dlatego > Jakubowska nie chciała pisnąc kto ten tekas napisał bo dostała > go od Kawalera Legii Honorowej? Dlatego może spotkała się z > Kawalerem, żeby omówić sprwę przed przesłuchaniem? Co raz > barziej mi się wydaje, że Kawaler mocno maczał palce w tej > sprawie. Zaczyna byc interesująco:)))) Śmieszny jesteś, jeśli rzeczywiście sądzisz, że Jakubowska tak dla Michnika nadstawia głowy - wtedy gdy jej kariera polityczna wisi na włosku... teraz to ona walczy oswoje być albo nie być... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 217.97.130.* 23.09.03, 15:32 Śmieszny???? Miller może ja najwyżej zwolnić. Sam Miller już więcej stracić nie może. A MIchnik?? Może zrobić z Jakubowskiej marmoladę. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 23.09.03, 15:37 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Śmieszny???? Miller może ja najwyżej zwolnić. Sam Miller już > więcej stracić nie może. A MIchnik?? Może zrobić z Jakubowskiej > marmoladę. Naprawdę??? a w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośśś Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 07:43 A MIchnik?? Może zrobić z Jakubowskiej > > marmoladę. > Naprawdę??? a w jaki sposób? A kto zrobił marmoladę z Rywina? Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 24.09.03, 09:49 Gość portalu: ktośśś napisał(a): > A MIchnik?? Może zrobić z Jakubowskiej > > > marmoladę. > > Naprawdę??? a w jaki sposób? > A kto zrobił marmoladę z Rywina? Z Rywina??? Chyba sobie kpisz!!! Rywin ma się dobrze, dalej przyjmowany jest na czerwonych salonach, Kapusta nadzorował dochodzenie tak aby mu włos z głowy nie spadł, a proces będzie farsą i skończy się śmiesznym wyrokiem w zawieszeniu. Rywin śmieje się wszystkim prosto w twarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 217.97.130.* 24.09.03, 12:35 Bez ingerencji Kapusty Rywinoowi od poczatku nic nie groziło. Pieniędzy nie dostał. Więc mamy usiłowanie. Co prawda kodeks traktuje usiłowanie jak sprawstwo, ale w praktyce bywa różnie. Jest jeszcze w coś takiego jak usiłowanie nieudolne. Teraz mówię obiektywnie: Rywinowi nic nie goziło od samego poczatku. Uważam, że właśnie dlatego on poszedł do Michnika, nie kto inny. I nie wyciągaj z tego żadnych wniosków. Ponieważ można to interpretować dwojako. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą 24.09.03, 13:56 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Bez ingerencji Kapusty Rywinoowi od poczatku nic nie groziło. Pieniędzy nie > dostał. Więc mamy usiłowanie. Co prawda kodeks traktuje usiłowanie jak > sprawstwo, ale w praktyce bywa różnie. Jest jeszcze w coś takiego jak > usiłowanie nieudolne. Teraz mówię obiektywnie: Rywinowi nic nie goziło od > samego poczatku. Uważam, że właśnie dlatego on poszedł do Michnika, nie kto > inny. I nie wyciągaj z tego żadnych wniosków. Ponieważ można to interpretować > dwojako. Tylko nadal nie wyjaśniłeś w jaki sposób Michnik zrobił marmoladę z Rywina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 15:44 A nie sądzisz, że Jakubowska jest dla Millera wyjątkowo cenna bo dużo wie? Jak on ją zwolni ona może wytoczyć przeciw niemu ciężką artylerię. A ona jest do tego zdolna. Michnik, to w tym wszystkim jest pionek, chociaż ma ostatnio jakieś dziwne zagrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
doro6 Tak to już jest, Andriusza 23.09.03, 15:40 To chyba wygląda inaczej. To Kawaler (in spe) chciał sobie koniecznie tę Legię załatwić i postanowił się wkraść w łaski lwicy SLD, która – jak widać – może wszystko. Zaprosił na kolację, wyraził troskę o wizerunek premiera, udzielił rad, na jakie go było stać - i niebawem Legia gotowa. Czy myślisz, że dostałby ją bez poparcia szefowej gabinetu premiera, byłej minister kultury, znajomej samego Czarzastego ? Przedtem zaprosił Lwa, żeby ten się za nim wstawił (Canal+ jest przecież francuski), ale Lew postawił zbyt twarde warunki. Tak to jest, Andriusza , kiedy się komu mózg lasuje Gość portalu: XYZ napisał(a): > Ciekawi mnie skąd Agora miał rózne wersje zapisu? Może dlatego > Jakubowska nie chciała pisnąc kto ten tekas napisał bo dostała > go od Kawalera Legii Honorowej? Dlatego może spotkała się z > Kawalerem, żeby omówić sprwę przed przesłuchaniem? Co raz > barziej mi się wydaje, że Kawaler mocno maczał palce w tej > sprawie. Zaczyna byc interesująco:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Tak to już jest, Andriusza IP: 217.97.130.* 24.09.03, 08:02 A świstak... Tadzio przestań czytać Nasz Dziennik, bo przy twoim mózgu mój zlasowany, jest jak HAL 9000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre Torebka Jakubowskiej pisała ustawę IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.09.03, 15:08 Hej, czerwoni, dacie mi jakąś dobrze płatną posadę za podpowiedź w temacie mojej wiadomości. To jest bardzo wygodne wyjście. Zarządzić konfrontację Jakubowskiej i jej torebki. Torebka będzie milczeć, co będzie przyznaniem się do winy. Jakubowska powie przed kamerami, że się na niej zawiodła, że jej ufała, a ona jej taki numer wywinęła. Zmieniła ustawę, kiedy Jakubowska na chwilę wyszła na do WC. Błochowiak zada dramatycznym głosem pytanie "czy zawsze bierze pani swoją torebkę, kiedy pani idzie do WC?" Jakubowska: "często, ale nie zawsze. tego dnia jej nie wzięłam ze sobą, idąc do WC." Wszystko jasne. Dobrze byłoby tylko jeszcze Michnika przekonać, żeby zeznał, że kiedy spytał Rywina na tarasie w Wyborczej, jak przekazać pieniądze, ten odparł, że jest taka torebka, on ją przyniesie i Michnik włoży do niej pieniądze. "Zwinny, czynny i sprawny jak knut w ręku kata" prokurator Kapusta sprawnie podchwyci ten wątek i szybko przygotuje akt oskarżenia torebki. Nie wiem, dlaczego nikt dotąd nie zwrócił uwagi na taką oczywistość. Teraz jest trochę czasu, żeby przygotować pytania i zeznania. Można np. wezwać przedstawiciela producenta torebki, który stwierdzi, że były z nią kłopoty już podczas produkcji. Skóra, z której jest wykonana, pochodzi z genetycznie zmodyfikowanej świni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO uznanie dla Rokity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 15:54 Moje uznanie dla posła Rokity, ktory dowodzi iz jak sie chce to nawet na tych strzepach dokumentów które ma komisja i konfrontacji niespójnych zeznań świadków mozna dotrzeć do prawdy. Tylko po co? czy od poczatku nie jest jasne że komuch to ścierwo, złodziej i morderca? Rozmowa Rywina z Michnikiem powinna wystarczyć za dynamit który powinien ta zgniliznę rozpieprzyć. Reszta jest sprawa wtórną. jak widać z obrad komisji poslowie Błochowiak i Lewandowski dostaja polecenia aby sprawnie torpedować jej prace. Znaczy za grupa trzymajacą władze stoi wierchuszka SLD i Lesio, o ktorego niewinności zapewnia nas Adam. Ale przeciez było wiadome od początku że Lew bez pozwolenia Lesia nie może zbierać datków na SLD. Gdyby w grę wchodziła tylko pewna grupa bez leszka to powiedziałby Adamowi że ma mozliwości zmian w ustawie i jak Adam zapłaci pewnym ludziom to oni te zmiany przeforsują. Ale Lew przyszedł po pieniadze dla SLD i z wyraźnymi żądaniami politycznymi aby Adam przypierdalał z drugiego szeregu. Przeciez nie Jakubowska i nie Czarzasty mieli takie oczekiwania. Gangsterski uklad ktory rzadzi tym krajem nazywa sie postkomuna i reszta jest szcegółem. Ten układ wyszedł z pieniędzy FOZZu i dalej na nas żeruje. tego ukladu Adam broni jak Lew (Rywin). Ten uklad jest fundamentem IIIRP i bez demontazu IIIRP sie go nie usunie. Raport komisji z głosami oddzielnymi bedzie tylko śmiechem. Kto zechce niechaj wierzy kto zechce niech nie wierzy. Tak naprawde straci tylko Gazeta Wyborcza bo juz nawet najbardziej przygłupim jej czytelnikom zaczyna cos świtać (stąd zapewne rozpaczliwa akcja reklamowa w mediach - kto jeszcze wierzy Wyborczej?). I może tyle bedzie pożytku z tej afery. poza tym nikt nie zostanie pociągniety do odpowiedzialności - Rywin w procesie zostanie uniewinniony. IIIRP jest zbudowana na gównie pt. Okrągły Stół. Na ziemiach zachodnich i Śląsku Steinbach wkrótce zaprowadzi porządek - reszta jest niemieckim pograniczem - pytanie tylko czy Niemcy zgodza sie aby tym pograniczem zarządzali gangsterzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaj Re: Torebka Jakubowskiej pisała ustawę IP: *.itpp.pl 24.09.03, 01:07 Andre, to co powiedziałeś jest w pełni genialne i jednocześnie stanowi dowód, że komisja to stado młotków (no, z wyjątkami oczywiście), że na to nie wpadła. Taka sytuacja była równie godna i prawdopodobna. Torebka to herszt GTW! godna następczyni teczki macierewicza Hej, czerwoni, dacie mi jakąś dobrze płatną posadę > za podpowiedź w temacie mojej wiadomości. > To jest bardzo wygodne wyjście. Zarządzić konfrontację > Jakubowskiej i jej torebki. Torebka będzie milczeć, > co będzie przyznaniem się do winy. Jakubowska > powie przed kamerami, że się na niej zawiodła, > że jej ufała, a ona jej taki numer wywinęła. > Zmieniła ustawę, kiedy Jakubowska na chwilę > wyszła na do WC. Błochowiak zada dramatycznym > głosem pytanie "czy zawsze bierze pani swoją > torebkę, kiedy pani idzie do WC?" > Jakubowska: "często, ale nie zawsze. > tego dnia jej nie wzięłam ze sobą, idąc do WC." > Wszystko jasne. Dobrze byłoby tylko jeszcze > Michnika przekonać, żeby zeznał, że kiedy > spytał Rywina na tarasie w Wyborczej, jak przekazać > pieniądze, ten odparł, że jest taka torebka, > on ją przyniesie i Michnik włoży do niej pieniądze. > > "Zwinny, czynny i sprawny jak knut w ręku kata" > prokurator Kapusta sprawnie podchwyci ten wątek > i szybko przygotuje akt oskarżenia torebki. > > Nie wiem, dlaczego nikt dotąd nie zwrócił uwagi > na taką oczywistość. > > Teraz jest trochę czasu, żeby przygotować pytania > i zeznania. Można np. wezwać przedstawiciela > producenta torebki, który stwierdzi, że były z nią > kłopoty już podczas produkcji. Skóra, z której jest > wykonana, pochodzi z genetycznie zmodyfikowanej świni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cla Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 212.160.253.* 23.09.03, 15:49 Brawo dla gościa SQNK!Ale czy trafna analiza nielicznej formacji innteligentnych Polaków da coś do zrozumienia chołocie ubabranej wdrażaniem poprzedniego ustroju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Czemu i po co Ziobro udostepnilo dokumenty Rokicie IP: 195.116.133.* 23.09.03, 15:53 skoro Ziobro "myslalo" ze je wszyscy dostali??Tak sie zastanawiam.Czyzby jednak Ziobro wiedzial ze tylko on dostal?/ jaka jest w tym wszystkim rola GW?? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Czemu i po co Ziobro udostepnilo dokumenty Ro 23.09.03, 16:02 Gość portalu: Lukasz napisał(a): > skoro Ziobro "myslalo" ze je wszyscy dostali??Tak sie > zastanawiam.Czyzby jednak Ziobro wiedzial ze tylko on dostal?/ Jakbyś trochę samo pomyślało, może byś doszło do tego samo. Ziobro z Rokitą rozmawia o aferze o wiele częściej niż z Błochowiak, Lewandowskim i innymi i prawdopodobnie jak sobie o niej rozmawiali okazało się, że Ziobro wie coś czego nie wie Rokita, od słowa do słowa i ustalili, że Rokicie brakuje tego dokumentu więc mu Ziobro skopiował. A gdybyś samo sobie spróbowało odpowiedzieć na swoje pytanie, zadałobyś sobie pytanie pomocnicze, brzmiące: "skąd Ziobro mógłby wiedzieć, czy tylko on dostał materiały?". Spytał Łuczywo "Czy ten dokument tylko mi pani wysłała"? Spytał kolegów z komisji "Słuchajcie, dostaliście to co ja?". Zaglądał do ich materiałów? > jaka jest w tym wszystkim rola GW?? Na pewno mataczą, Łuczywo specjalnie wysłała materiały tylko do Ziobro, żeby wybuchła afera i Błochowiak z Lewandowskim mieli okazję się skompromitować (chociaż to akurat zbyteczny trud, oni to rewelacyjnie robią nawet bez pretekstu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica PAMIĘTAŁEM WYMIANE ZDAŃ - NASZUKAŁEM SIĘ, ALE JEST IP: *.toya.net.pl / 217.113.224.* 23.09.03, 16:44 Poseł Zbigniew Ziobro: Czyli w tym czasie... Pani Helena Łuczywo: ...między tą sprawą Rywina a sprawą pracy nad autopoprawką, więc... Poseł Zbigniew Ziobro: Ja rozumiem, tylko po prostu dociekam, jak ewoluowała owa autopoprawka... Pani Helena Łuczywo: Wydaje mi się, że czynnikiem, który wpływał na jej ewolucję, z całą pewnością nie była sprawa Rywina. Poseł Zbigniew Ziobro: Pani prezes, ja rozumiem, że, jako że dokument jest takim pewnym nośnikiem informacji, będziemy mieli dostęp do tych... Pani Helena Łuczywo: Ja wszystkie informacje panu posłu prześlę, dotyczące kolejnych wersji autopoprawki, z komentarzami. Tak, dobrze. Poseł Zbigniew Ziobro: Autopoprawki rządu. Pani Helena Łuczywo: Autopoprawki z lipca. Poseł Zbigniew Ziobro: Na tej przestrzeni właśnie lipca, w szczególności, dobrze? Pani Helena Łuczywo: Dobrze. www.sejm.gov.pl/komisje/komspec/kon16.htm 24 str. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Jaką korzyść... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 16:51 ... odniósłby Ziobro celowo ukrywając dokumenty od p. Łuczywo? Podpowiedzi proponuję kierować na mailowe adresy Anity i Lewandowskiego. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Jaką korzyść... 23.09.03, 16:56 Gość portalu: Ayran napisał(a): > ... odniósłby Ziobro celowo ukrywając dokumenty od p. Łuczywo? Podpowiedzi > proponuję kierować na mailowe adresy Anity i Lewandowskiego. A czy to ważne? Grunt, że się dzisiaj uwagę od Olki udało odwrócić, egzekucję odroczyć i Ziobro pokopać. WC i Andowski zachowują się instynktownie, jak zwierzątka. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: PAMIĘTAŁEM WYMIANE ZDAŃ - NASZUKAŁEM SIĘ, ALE 23.09.03, 16:53 Gość portalu: źrenica napisał(a): > Poseł Zbigniew Ziobro: > > Pani Helena Łuczywo: Dzięki, nie chciało mi się szukać :) Sprawa jest chyba jasna, żadnej afery z dokumentami nie było, WC Kaczka i Andowski się zagotowali bo wyczuli co się święci i żeby ratować Olkę zaczęli biegać wokół domu i krzyczeć "pali się! pali się!". Ta parka jest naprawdę pocieszna, tak się wygłupić, po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek nic śmiesznego IP: *.biaman.pl 23.09.03, 17:22 nie widzę w tym nic pociesznego. uważam, że przekroczyli granice satyry i powinien się zająć nimi sąd, najlepiej polowy (Polowy? - może by im przypiął winietę?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Ty gosciu chyba nie rozumiesz o co chodzi IP: 195.116.133.* 23.09.03, 19:39 A chodzi o to ze Ziobro dostal dokumenty o ktrocyh twierdzil iz byl pewien ze dostali je wszyscy czlonkowie a dobrze wiedzial ze tak nie jest!!Po drugie to juz nie pierwszy taki przypadek ze nagle pojawiaja sie jakies dokumenty u jendego z poslow komisji (coz za przypadek ze poprzednim byl Rokita) i nikt inny procz jego kolega ich nie ma!A po trzecie co by to bylo gdyby taki dokument mial ktos z SLD! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ty gosciu chyba nie rozumiesz o co chodzi 23.09.03, 19:49 Gość portalu: Lukasz napisał(a): > A chodzi o to ze Ziobro dostal dokumenty o ktrocyh twierdzil iz byl pewien ze > dostali je wszyscy czlonkowie a dobrze wiedzial ze tak nie jest!! A skąd wiedział, że nie mają go inny? I skąd Ty wiesz, że on wiedział? Po drugie to > juz nie pierwszy taki przypadek ze nagle pojawiaja sie jakies dokumenty u > jendego z poslow komisji (coz za przypadek ze poprzednim byl Rokita) i nikt > inny procz jego kolega ich nie ma! Możesz przypomnieć o co chodzi? A po trzecie co by to bylo gdyby taki > dokument mial ktos z SLD! Byłaby sensacja nie z tej ziemi! SLD-owski członek komisji szukający prawdy! Skutecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek4 wyjaśnienie IP: *.biaman.pl 23.09.03, 20:28 A po trzecie co by to bylo gdyby taki dokument mial ktos z SLD! Najpewniej by go spalił (używam rodzaju męskiego, bo członek Anita B. również jest rodzaju męskiego, będąc robocopem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośśś Re: Czemu i po co Ziobro udostepnilo dokumenty Ro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 07:36 kataryna.kataryna napisała: > > jaka jest w tym wszystkim rola GW??> > > Na pewno mataczą, Łuczywo specjalnie wysłała materiały tylko do Ziobro, żeby > wybuchła afera i Błochowiak z Lewandowskim mieli okazję się skompromitować > (chociaż to akurat zbyteczny trud, oni to rewelacyjnie robią nawet bez > pretekstu). Kto powiedział na wczorajszym posiedzeniu komisji, że gdyby Rokita dostał materiały Łuczywo przed pierwszym przesłuchaniem Jakubowskiej, to zostałąby już wtedy dokładniej przesłuchana? A jeżeli Ziobro nie miał motywacji w utrudnianiu pierwszego przesłuchiwania Jakubowskiej, to kto inny miał wpływ na to, że materiały Łuczywo trafiły na długi czas do Łuczywo i dla kogo ten ktoś pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośśś Errata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 07:39 Zamiast: > A jeżeli Ziobro nie miał motywacji w utrudnianiu pierwszego przesłuchiwania Jak > ubowskiej, to kto inny miał wpływ na to, że materiały Łuczywo trafiły na długi > czas do Łuczywo i dla kogo ten ktoś pracuje? miało być: > A jeżeli Ziobro nie miał motywacji w utrudnianiu pierwszego przesłuchiwania Jak > ubowskiej, to kto inny miał wpływ na to, że materiały Łuczywo trafiły na długi > czas jedynie w ręce Ziobro i dla kogo ten ktoś pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOCJALISTA MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY DESZCZOWCO IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 23.09.03, 16:09 Slepi jestescie wszyscy? Przeciez oni chca zbic kapital polityczny. To nic nie ma wsolnego z dochodzeniem do prawdy. To chodzi o wladze. Zero i Szpieg z Krainy deszczowcow maja ochote na stolki w nastepnych wyborach. A pan semita z GW ma ochote na monopol w mediach. O to chodzi w calej aferze RYWINA. To jest intryga uknuta przez Izraelitow i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D 23.09.03, 16:11 Gość portalu: SOCJALISTA napisał(a): > Slepi jestescie wszyscy? Przeciez oni chca zbic kapital > polityczny. To nic nie ma wsolnego z dochodzeniem do prawdy. To > chodzi o wladze. Zero i Szpieg z Krainy deszczowcow maja ochote > na stolki w nastepnych wyborach. A pan semita z GW ma ochote na > monopol w mediach. O to chodzi w calej aferze RYWINA. To jest > intryga uknuta przez Izraelitow i nic wiecej. Niesamowite! Tylko dlaczego SLD tak bardzo się angażuje w pomaganie Rokicie i Ziobro? Dlaczego wszyscy pomagali Michnikowi w tej intrydze? Odpowiedz Link Zgłoś
voelkischer.beobachter Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D 23.09.03, 21:53 > Gość portalu: SOCJALISTA napisał(a): > > > Slepi jestescie wszyscy? Przeciez oni chca zbic kapital > > polityczny. To nic nie ma wsolnego z dochodzeniem do prawdy. To > > chodzi o wladze. Zero i Szpieg z Krainy deszczowcow maja ochote > > na stolki w nastepnych wyborach. A pan semita z GW ma ochote na > > monopol w mediach. O to chodzi w calej aferze RYWINA. To jest > > intryga uknuta przez Izraelitow i nic wiecej. narodowiec się znalazł! a już myślałem, że to gatunek wymarły... za dużo inteligentnych ludzi chyba ostatnio spotykam... VB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 16:16 Zapomniałeś o cyklistach, którzy w pocie czoła spreparowali wszystkie dokumenty (urzędowe), nad którymi proceduje komisja. Takie poglądy są bardzo popularne w białoruskiej, północnokoreańskiej i kubańskiej ambasadzie. Adresy pewnie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szary człowieczek Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D IP: *.telpol.net.pl / 172.16.2.* 23.09.03, 16:18 Drogi socjalisto może i ktoś zbija kapitał polityczny ale też ktoś doprowadził do takiej sytuacji. Ktoś też zbijał kapitał majątkowy na tej ustawie iniestety brud ciągnie się aż do Lichego Milera. Nie ma sensu kombinować, zacierać śladów bo i tak za wiele się z tej kadzi już wylało i nikt tego nie zbierze.Swoją drogą ktoś zrobił niezłą robotę atakując Nałęcza, w końcu zaczyna się robić wesoło i więcej światła wpada do tego chlewu. Czyżby wewnętrzne rozgrywki w SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "SOCJALISTA" NIE DENERWUJCIE SIE TAK IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 23.09.03, 16:27 uwazam ze oni robia kawal dobrej roboty. Napialem tak dlatego bo bylo jakos nudno tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regulator :) IP: *.biaman.pl 23.09.03, 17:51 Gość portalu: "SOCJALISTA" napisał(a): > uwazam ze oni robia kawal dobrej roboty. Napialem tak dlatego > bo bylo jakos nudno tutaj. Jasne, od razu zrobiło się żwawiej. Więcej takich żartów i nie będziesz mógł ruszać paszczęką. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obrońca Polaków Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 23:23 Jasna sprawa :)))) Dość Żydożerców na forum. Żart czy nie, najpierw będziem lać potem dociekać. Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: :) 23.09.03, 23:58 Gość portalu: Obrońca Polaków napisał(a): > Jasna sprawa :)))) Dość Żydożerców na forum. Żart czy nie, najpierw będziem lać potem dociekać. Już więcej dociekać nie będziem, tylko lać! Złe żarty też na to zasługują. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D 23.09.03, 16:29 Zapomniałeś dodać, że Błochowiakówna i Goowniana Głowa Lewandowski walczą o lepsze jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Wiarygodny poseł Zbigniew Ziobro IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 17:00 Helena Łuczywo przesłała dokumenty do osoby wiarygodnej i uczciwej. Staszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośśś Re: Wiarygodny poseł Zbigniew Ziobro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 07:51 Gość portalu: myślący napisał(a): > Helena Łuczywo przesłała dokumenty do osoby wiarygodnej i > uczciwej. > Staszek A dlaczego tylko do tej osoby a nawet do Rokity to już nie? I dlaczego nie napisała "Panie Ziobro", proszę to przesłać do innych członków komisji (a przynajmniej do Nałęcza)"? Czy miała w tym osobisty interes, czy był to interes kogoś z jej otoczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: Wiarygodny poseł Zbigniew Ziobro 24.09.03, 08:51 Gość portalu: ktośśś napisał(a): > Gość portalu: myślący napisał(a): > > > Helena Łuczywo przesłała dokumenty do osoby wiarygodnej i > > uczciwej. > > Staszek > A dlaczego tylko do tej osoby a nawet do Rokity to już nie? I dlaczego nie napi > sała "Panie Ziobro", proszę to przesłać do innych członków komisji (a przynajmn > iej do Nałęcza)"? Czy miała w tym osobisty interes, czy był to interes kogoś z > jej otoczenia? "Osobisty interes" to ma Pan Ziobro :) Prosił o te materiały. Jest to w stenogramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzygajacy na sld Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.0.* 23.09.03, 17:00 pokrzywa.pokrzywa napisał: > Zapomniałeś dodać, że Błochowiakówna i Goowniana Głowa Lewandowski > walczą o lepsze jutro. no nie tylko oni przecieciez cala czerwona czolowka ktora byla zawezwana przed komisje wlacznie z pozal sie boze premieruchem walczyla o lepsze jutro, a walczyla tak mocno ze az biedaki pozapominali co robili kazdy nagle dostal amnezji, nikt nic nie wie. ja sie dziwie jak babsko ktore mialo piecze nad cala ta ustawa nie moze powiedziec kto napisal. toz to totalna niekompetencja, ale babsko woli wyjsc na niekompetentna niz wkopac swoich ziomali, w koncu co jej moga zrobic mozliwe ze straci wiceministrowanie ale na otarcie lez dostanie jakas ciepla posadke zdala od kamer i wszystkich nieslusznie agresywnie-motajacych dziennikarzy ktorzy nie wieadomo czemu tak sie czepiaja tak wspanialej ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D 23.09.03, 17:06 Gość portalu: rzygajacy na sld napisał(a): > pokrzywa.pokrzywa napisał: > > > Zapomniałeś dodać, że Błochowiakówna i Goowniana Głowa > Lewandowski > > walczą o lepsze jutro. > > no nie tylko oni przecieciez cala czerwona czolowka ktora byla > zawezwana przed komisje wlacznie z pozal sie boze premieruchem > walczyla o lepsze jutro, a walczyla tak mocno ze az biedaki > pozapominali co robili kazdy nagle dostal amnezji, nikt nic nie > wie. ja sie dziwie jak babsko ktore mialo piecze nad cala ta > ustawa nie moze powiedziec kto napisal. toz to totalna > niekompetencja, ale babsko woli wyjsc na niekompetentna niz > wkopac swoich ziomali, w koncu co jej moga zrobic mozliwe ze > straci wiceministrowanie ale na otarcie lez dostanie jakas > ciepla posadke zdala od kamer i wszystkich nieslusznie > agresywnie-motajacych dziennikarzy ktorzy nie wieadomo czemu tak > sie czepiaja tak wspanialej ustawy. > Tak, tak ale Goowniane Duo dzisiaj było najwaleczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek4 waleczne duo IP: *.biaman.pl 23.09.03, 17:25 Wiesz co? Ja z reguły unikam stosowania brzydkich określeń:), ale Gówniane Duo jest bardzo OK. Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: waleczne duo 23.09.03, 17:29 Gość portalu: bratek4 napisał(a): > Wiesz co? Ja z reguły unikam stosowania brzydkich określeń:), ale Gówniane Duo > jest bardzo OK. Popieram! Osłabili moją czujność językową argumentami przeciwko przesłuchaniu Sufina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granica satyry nie dość, że goowniana, to jeszcze głupiutka IP: *.biaman.pl 23.09.03, 17:34 Ja z kolei najbardziej polubiłem Anitę B., gdy się skarżyła Nałęczowi, że nie ma dostępu do materiałów od Łuczywo, które leżały przed nią na stole. Nałęcz mnie rozbroił pytaniem: "A co ma pani przed sobą?" Odpowiedz Link Zgłoś
minderbinder1 Re: nie dość, że goowniana, to jeszcze głupiutka 23.09.03, 17:59 Gość portalu: granica satyry napisał(a): > Ja z kolei najbardziej polubiłem Anitę B., gdy się skarżyła Nałęczowi, że nie > ma dostępu do materiałów od Łuczywo, które leżały przed nią na stole. > Nałęcz mnie rozbroił pytaniem: "A co ma pani przed sobą?" Zapomniałeś dodać, że Nałęcz jej wytłumaczył na końcu, że ma przed sobą "wirtualne byty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i jeszcze dostała to, na co zasługiwała IP: *.biaman.pl 23.09.03, 18:06 Było też coś w tym stylu (gdy Anita B. płakała, że jej próśb sprzed pół roku nie wysłuchano, a prośby Ziobry - tak): Nałęcz: O co pani prosiła? Anita B.: O nic nie prosiłam. Nałęcz: To i nic pani nie dostała. To jednak było najlepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: dostała to, na co zasługiwała IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 20:23 Tez uważam to za dialog dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: züberman Re: dostała to, na co zasługiwała IP: *.biaman.pl 23.09.03, 20:25 prawda? miło mi. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: nie dość, że goowniana, to jeszcze głupiutka 23.09.03, 18:10 minderbinder1 napisał: > Gość portalu: granica satyry napisał(a): > > > Ja z kolei najbardziej polubiłem Anitę B., gdy się skarżyła Nałęczowi, że > nie > > ma dostępu do materiałów od Łuczywo, które leżały przed nią na stole. > > Nałęcz mnie rozbroił pytaniem: "A co ma pani przed sobą?" > > > Zapomniałeś dodać, że Nałęcz jej wytłumaczył na końcu, że ma przed > sobą "wirtualne byty". Z Nałęczem to koalicjanci powinni przeprowadzić męską rozmowę (tj. bez Bł. od której przewodniczący dostaje wysypki). Tak dalej być po prostu nie może :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos ARGENTYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 17:07 Ten cyrk to zmyłka !!!!!!! LUDZIE !!!! Złotówka wali na łeb bo inwestorzy przerażeni "budżetem" na przyszły rok sprzedają PeeLeNy. Tylko ok 5% brakuje do przekroczenia konstytucyjnego limitu deficytu...wiadomo, że zostanie przekroczony. Masowe wycofanie kapitału spowoduje ciąg wydarzeń jak w Argentynie. A więc zamiast tracić czas na gadki-szmatki, lepiej zatroszczyć się o kapitalik w banku (jeśli ktoś ma tłuste konto w PLN to dostanie mocno po d...jeśli konto jest w walucie to będzie mógł wyjąć 100USD tygodniowo.) Oczywiste wydaje się, że już wiemy kto jest w GTW, wiemy po co ta afera, kto jest duchem sprawczym, a kto adwokatem diabła. Niestety, koniec afery będzie tak samo brudny jak początek, z powodów proceduralno-prawnych sprawa ta zostanie rozmyta i nikt nie poniesie konsekwencji, a publika będzie głośno krzyczeć, buczeć i gwizdać a głowni aktorzy nadal będą grać swe role w tym spektaklu. Przedstawienie będzie trwało nawet po wyjściu publiki z sali i zgaszeniu świateł. Ta sztuka nie potrzebuje widzów, ba, nawet lepiej jak ich niema na sali. Jeszcze lepiej jeśli będzie to tajne przedstawienia tylko z udziałem służb, wybranych gości i ochroniarzy. DEJA VU Arogancja, pycha i buta wisząca na twarzach władzy...słodkie lata socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: ARGENTYNA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.03, 20:33 a ty to taki kokos samoobronny co?pewnie w wyjatkowo grubej skorupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 17:19 Jestes bardzo przenikliwym komuchem ale ciii bo zaszkodzisz lewicy; lewica nie może być antysemicka szczegolnie w Europie; więc nie spiewaj głosno Leszkowi Millerowi jego ulubionej piosenki o zydowskiej krwi ktora się poleje; on ja lubi ale w zaciszu domowych pieleszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapitał Polityczny Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D IP: *.biaman.pl 23.09.03, 17:36 Gość portalu: SOCJALISTA napisał(a): > Slepi jestescie wszyscy? Przeciez oni chca zbic kapital > polityczny. To nic nie ma wsolnego z dochodzeniem do prawdy. To > chodzi o wladze. Zero i Szpieg z Krainy deszczowcow maja ochote > na stolki w nastepnych wyborach. A pan semita z GW ma ochote na > monopol w mediach. O to chodzi w calej aferze RYWINA. To jest > intryga uknuta przez Izraelitow i nic wiecej. Zbił to bym chętnie tobie ten niesemicki pyszczek. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D 23.09.03, 17:46 Gość portalu: Kapitał Polityczny napisał(a): > Gość portalu: SOCJALISTA napisał(a): > > > Slepi jestescie wszyscy? Przeciez oni chca zbic kapital > > polityczny. To nic nie ma wsolnego z dochodzeniem do prawdy. To > > chodzi o wladze. Zero i Szpieg z Krainy deszczowcow maja ochote > > na stolki w nastepnych wyborach. A pan semita z GW ma ochote na > > monopol w mediach. O to chodzi w calej aferze RYWINA. To jest > > intryga uknuta przez Izraelitow i nic wiecej. > > Zbił to bym chętnie tobie ten niesemicki pyszczek. Wal śmiało tylko się upewnij, że nie odszczekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTG Re: MAM JUZ DOSYC POSLA ZERO I SZPIEGA Z KRAINY D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 23:33 SOCJALISTA - jesteś wielki - podziwiam za rozumne dociekanie prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tubylec zeznanie jakubowskiej odroczone IP: *.twi.com 23.09.03, 16:54 czyli znów ta "pani" sie wywineła...teraz dostała pare dni na przygotowanie kolejnej bajeczki...ehh smutne że szuje unikną odpowiedzialności - wyjdzie jeszcze że cała sprawa to prowokacja Agory bo słowa z ustawy usunęła Łuczywo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pordic Re: Jakubowska i Celiński przed komisją śledczą IP: 81.210.54.* 23.09.03, 16:55 wersja dla agory za 17.5 mln dla sld Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoe NIECH MI KTOS MADRY ODPOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 17:08 dotychczas myslalem, ze bylo tak: robert k, wlodek cz. i aleksandra j. zalozyli nieformalny zespol (za wiedza leszka m.), ktory mial za zadanie stworzenie silnej grupy medilalnej i zarazem wylaczenie GW z gry. ale odbylo sie pare przesluchan i mi sie pogmatwalo. wychodzi na to ze leszek m. wzamian za cos (za co? poparcie rzadu w negocjacjach, nietykalnosc leszka m.?) postanowil jednak ustapic GW i miec ja za medium najdelikatniej powiedziane neutralne. ale teraz pojawia sie pytanie co na to robert k.? i wlodek cz? czy oni sie na to zgodzili? moze to oni wyslali lwa r. (jedno srodowisko filmowe i te sprawy). ale czy mozliwe ze robert k., wlodek cz. dzialaja wbrew leszkowi m.? jesli tak to po ktorej stronie jest ola j.? wydaje mi sie ze ona jest w zespole wlodka, ale leszek m. nie moze jej wylac bo wtedy na nic juz nie mial by wplywu nie mowiac o tym, ze jakas gazeta mogla by cos o nim napisac za sprawa pana (tego agenta) od pani oli. ADAM MAM NADZIEJE ZE POWIESZ PRAWDE JAK TO BYLO. a moze ktos z forum ma jakies ciekawsze przemyslenia, odpowie mi na jakies pytania, albo merytorycznie podwazy to co napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re: NIECH MI KTOS MADRY ODPOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 17:24 Przyjmij pewnik nie mozna grac bez Leszka albo przeciw niemu. gdyby tak bylo Ola, Wlodek i Robert juz mieli by nózki w cemencie. zreszta Leszek to tez tylko figurant impreza kręca ludzie z drugiego szeregu. Leszek żartow nie lubi (patrz Papała). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: NIECH MI KTOS MADRY ODPOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 17:46 Tak, tak Leszek żartów nie lubi. Ma minę gracza. Za tym szyderczym uśmieszkiem kryje się kawał chama. Może i Jakubowska się go boi, ale on na pewno jej trochę też. Ola wie dużo i przed komisją to ukrywa (może i nawet samego Lesia kryje). Jeśli jednak Lesiu spróbowałby ją usunąć z rządu, ona sie na nim odegra, bo jest do tego zdolna. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: NIECH MI KTOS MADRY ODPOWIE 23.09.03, 19:18 Miller napewno maczał palce w całej aferze i to w porozumieniu z Kwiatkowskim oraz Czarzastym,podejrzewam że każdy na każdego ma grubego haka jednak gruba kasa zamyka im usta na wieczność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoe Re: NIECH MI KTOS MADRY ODPOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 19:26 no to kto lwa poslal (na pozarcie?, czy serio kase chcial wyciagnac?, czy tylko miec haka na adama, ktory mial napisac co jak i za ile i parafke walnac) a) wlodek (bez wiedzy leszka?) b) leszek (jak leszek to czemu go adam broni?) c) ktos inny (kto i dlaczego?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: NIECH MI KTOS MADRY ODPOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 23:28 Mądry nie jestem, ale gramotny. A ty co, Gazety nie czytasz? Pytasz o to samo co Miller Rywina podczas konfrontacji. I wtedy Lowka sypnął Roberta Kwiatkowskiego i Andrzeja Zarębskiego. A swoja drogą: było ich trzech, to i konfrontacje były "trzy w jednej", jak kostki do zmywarki. Miller konfrontował Rywina z Michnikiem, Rywin - Michnika z Millerem a Michnik - Millera z Rywinem. Po tych konfrontacjach - jeśli wierzyć Urbanowi - Miller popadł w stupor mózgowy i mantruje na przemian "MÓJ RZAD MA SUKCESY" i "NIE MA AFER W SLD"; Rywin zaczął sie bać Michnika; a Michnik, bez nijakiej krępacji, okazuje Millerowi tyle afektu, że aż się z tego robią plotki i wkurwienie wśród fanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: NIECH MI KTOS MADRY ODPOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 19:54 Też racja. To wszystko jedna klika. Jakby zaczęli sypać nazwiskami pewnie wyszłaby ztego niezła lista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cantores minores Re: NIECH MI KTOS MADRY ODPOWIE IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.09.03, 23:53 Zapomniałeś o Kwaśniewskim. Nie lata się z zeznaniami na piśmie do prezydenta ot tak, bez powodu. Kwaśniewski był najwyraźniej doskonale zorientowany na bieżąco o wszystkim. Dlatego trząsł portkami przed przesłuchaniem w komisji śledczej. Kwiatkowski i Czarzasty to ludzie Kwaśniewskiego. Jakubowska i Nikolski to ludzie Millera. Michnik - spinacz i konsultant. Od dawna przecież skumany z komuchami. W trójkącie Michnik - Kwaśniewski - Miller wszyscy oni się nawzajem szachują i jeden drugiego się obawia, bo mają na siebie różne haki. Michnik łgał jak pies, mówiąc, że nie pamiętał, o czym rozmawiał z Kwaśniewskim. Podobnie łże, mówiąc, że Miller jest czysty. Po prostu chce z nimi dalej kręcić interesy (nieważne czy polityczne czy finansowe) i ich bezpośrednio nie atakuje. Chciałby tylko, żeby oni mu nie podkładali świń w rodzaju takiej ustawy. Akurat tak się trafiło, że Kwaśniewski i Miller weszli na podwórko Michnika - media. Michnik - swój człowiek, ale z ograniczonym zaufaniem, bo lewak tylko, a nie prawdziwy komuch. No i po prostu nie dobili targu, jak to w interesach bywa. Michnik czekał, bo nie był pewien, co z tym kartoflem zrobić. Miał dobrego haka, ale czekał. Udawał naiwnego, bo to najbezpieczniejsza pozycja. On taki uczciwy, a oni do niego przyszli po łapówkę. Więc zaczął opowiadać naokoło o łapówce, żeby towarzysze trochę się uspokoili i nie stawiali takich wygórowanych żądań. Później nie można już było dłużej odwlekać artykułu w gazecie, bo cała Warszawa wiedziała o tym. Jakby wybiorcza o tym nie napisała, napisałby kto inny i byłby jeszcze większy smród. Żadnego śledztwa dziennikarskiego wybiorcza nie prowadziła. To takie tam bzdety, że czegoś szukali. Michnik nagrał Rywina, żeby go czasem nie wystawili do wiatru i żeby mieć haka w razie czego. Michnik jest lojalny wobec czerwonych i nie atakuje ich. Moja diagnoza: wypadek przy pracy tria Michnik-Kwaśniewski-Miller. Reszta bandy to podwykonawcy "wysokich, umawiających się stron". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoe Re: NIECH MI KTOS MADRY ODPOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 02:20 ja mlody jeszcze jestem to wszystkiego jeszcze nie lapie. ale z ta trojca to dobrze ujales. koledzy sobie nie przeszkadzaja zbytnio, ale jak sie trafia okazja to sie troche szczypia. spiecie leszka z olkiem juz bylo, teraz sie silowali leszek z adamem. czyli zeby trojkat byl w rownowadze adam musi troche olkowi zone obsmarowac przed nadchodzacymi wyborami (ale nie za bardzo zeby sie olek nie obrazil). a diabel rokita co? ostatni sprawiedliwy w panstwie chrzescijanskim. jakiz to paradoks jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Z WDZIECZNOSCI ZA WIEZIENIE MICHNIK KOCHA KOMUNE? IP: *.cable.mindspring.com 24.09.03, 04:03 bZDURA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośśś Re: Z WDZIECZNOSCI ZA WIEZIENIE MICHNIK KOCHA KOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 08:01 A z jakiego powodu wg. ciebie kocha albo musi tak postępować, jakby kochał (nawet Jaruzelskiego)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoe Re: Z WDZIECZNOSCI ZA WIEZIENIE MICHNIK KOCHA KOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 14:26 napisz cos konstruktywnego a nie bzdura. ludzie sie zmieniaja ich cele sie zmieniaja, tylko glupcy nie zmieniaja pogladow. dlatego adam moze miec interes nadrzedny nad nienawisc do olka czy leszka po prostu chce miec duzy wplyw na polityke (i na gospodarke tez ma sie rozumiec = kasiora) i probuje to osiagnac wszystkimi srodkami jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośśś Re: Z WDZIECZNOSCI ZA WIEZIENIE MICHNIK KOCHA KOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 15:51 Gość portalu: Hoe napisał(a): > napisz cos konstruktywnego a nie bzdura. ludzie sie zmieniaja ich cele sie > zmieniaja, tylko glupcy nie zmieniaja pogladow. A mądrzy je zmieniają z ważnych powodów. dlatego adam moze miec interes > nadrzedny nad nienawisc do olka czy leszka po prostu chce miec duzy wplyw na > polityke (i na gospodarke tez ma sie rozumiec = kasiora) i probuje to osiagnac > wszystkimi srodkami jak widac. Chroniąc w taki sposób premiera, który ma 11% poparcie? Ma to mu pomóc w zdobyciu władzy czy pięniędzy? Dlaczego Michnik nie wyjawił od razu propozycji Rywina i nie próbował przyspieszyć upadku SLD - czy nie byłoby to bardziej naturalne? A skąd takie swego czasu objawy sympatii Michnika do Jaruzelskiego? Przecież to nie u tego drugiego był "klucz" po 1989 do władzy i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neg Konkurs na antonimy!!! IP: *.crowley.pl 23.09.03, 17:10 Jakubowska - Prawda Miller - Uczciwość Czarzasty - Kultura osobista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 23.09.03, 17:23 wpadli na pomysl ponownego entliczka petliczka okraglego stoliczka - w akcie rozpaczy ! Jest szansa na dobicie czerwonego smoka. Srodki uzyte, ani tym bardziej metody nie maja zadnego znaczenia - to polityka! Panowie z opozycji i w opozycji ( Rokita i zaplecze) idzcie na calosc! Byc moze to ostatnia szansa na rozprawienie sie z tzw "komuna". I badzcie ostrozni, nie dajcie sie nabrac na kolejny stoliczek. vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Czy ktoś wie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 19:58 Czy ktoś wie, jaka była reakcja Jakubowskiej na wypowiedź Kaczmarka, że nie czuje się zmanipulowany? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Czy ktoś wie? 23.09.03, 20:01 Gość portalu: pralinka napisał(a): > Czy ktoś wie, jaka była reakcja Jakubowskiej na wypowiedź Kaczmarka, że nie czu > je się zmanipulowany? Wysłała mu sms-a "ch.je precz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: Czy ktoś wie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 20:03 Trochę to nie w stylu Jakubowskiej, zbyt kameralne i bez jupiterów, ale być może na dziś ma dość jupiterów i kamer :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Czy ktoś wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 20:06 Jak to ma dość jupiterów i kamer? Przecież ona jest taka medialna. Ją kamera lubi :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 20:04 Tak, tak. Poseł "Rakieta" wykonał dobrą robotę. Zadawał konkretne pytania "kto redagował ustawę", a Ola nie miała gdzie się schować. Szkoda, że wyszło to całe zamieszanie, bo jeszcze by ją trochę "Rakieta" przycisnął. Ona sama na pewno się z tego zamieszania cieszyła, a teraz z grupą trzymającą władzę ustali treść dalszych swoich zeznań i przygotuje się do konfrontacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 20:11 Gość portalu: Edyta napisał(a): > Tak, tak. Poseł "Rakieta" wykonał dobrą robotę. Zadawał konkretne pytania "kto > redagował ustawę", a Ola nie miała gdzie się schować. Szkoda, że wyszło to całe > > zamieszanie, bo jeszcze by ją trochę "Rakieta" przycisnął. Ona sama na pewno > się z tego zamieszania cieszyła, a teraz z grupą trzymającą władzę ustali treść > > dalszych swoich zeznań i przygotuje się do konfrontacji. O, przepraszam. Zamieszanie, podobnie jak "lub czasopism" samo nie wyszło tylko zostało rozkręcone przez stoperów właśnie dlatego, że Rokita przycisnął i już- już by wycisnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 20:20 W każdym razie szkoda, że Rokita nie dokończył przesłuchiwać Jakubowskiej. Sorki, może mi się coś poplątało :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 20:22 Gość portalu: Edyta napisał(a): > W każdym razie szkoda, że Rokita nie dokończył przesłuchiwać Jakubowskiej. > Sorki, może mi się coś poplątało :DDD Szkoda, szkoda, teraz ma sporo czasu na dopracowanie linii obrony, wie już wokół czego będzie krążył Rokita i na pewno się dobrze przygotuje. A szczęście było tak blisko (o czym najlepiej świadczy reakcja parki oszołomów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 20:28 Teraz na gwałt będą szukać prawnika w Ministerstwie Kultury, który poświadczy, że to on/ona układał tekst oparty na ekspertyzach i poleceniach Jakubowskiej. Rokita ani na Łopackiego ani na krasnoludki nie da się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 20:33 Na Łopackiego napewno nie przecierz gościu jest zupełnie zielony, skąd oni go wytrzsnęli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 20:34 Ma plecki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 20:35 Gość portalu: pralinka napisał(a): > Teraz na gwałt będą szukać prawnika w Ministerstwie Kultury, który poświadczy, > że to on/ona układał tekst oparty na ekspertyzach i poleceniach Jakubowskiej. R > okita ani na Łopackiego ani na krasnoludki nie da się nabrać. Jestem dziś nie w formie to się nie dziwcie (Pralinko i Kataryno), jeśli zadam głupie pytanie. Co to był za dzień, kiedy Sokołowska zabrała Galińską i Łopackiego do siedziby KRRT, gdzie siedzieli do późna w noc i gmerali w tekście. Ten sam? I ta sama noc? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 20:56 basia.basia napisała: > Gość portalu: pralinka napisał(a): > > > Teraz na gwałt będą szukać prawnika w Ministerstwie Kultury, który > poświadczy, > > że to on/ona układał tekst oparty na ekspertyzach i poleceniach > Jakubowskiej. R > > okita ani na Łopackiego ani na krasnoludki nie da się nabrać. > > Jestem dziś nie w formie to się nie dziwcie (Pralinko i Kataryno), > jeśli zadam głupie pytanie. Co to był za dzień, kiedy Sokołowska > zabrała Galińską i Łopackiego do siedziby KRRT, gdzie siedzieli > do późna w noc i gmerali w tekście. Ten sam? I ta sama noc? Ja też jestem nie w formie, nie pamiętam, ale raczej nie, to gmeranie chyba było wcześniej. A tej nocy 22/23 lipca Jakubowska już nie wróciła do ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 21:10 kataryna.kataryna napisała: > basia.basia napisała: > > > Gość portalu: pralinka napisał(a): > > > > > Teraz na gwałt będą szukać prawnika w Ministerstwie Kultury, który > > poświadczy, > > > że to on/ona układał tekst oparty na ekspertyzach i poleceniach > > Jakubowskiej. R > > > okita ani na Łopackiego ani na krasnoludki nie da się nabrać. > > > > Jestem dziś nie w formie to się nie dziwcie (Pralinko i Kataryno), > > jeśli zadam głupie pytanie. Co to był za dzień, kiedy Sokołowska > > zabrała Galińską i Łopackiego do siedziby KRRT, gdzie siedzieli > > do późna w noc i gmerali w tekście. Ten sam? I ta sama noc? > > > > Ja też jestem nie w formie, nie pamiętam, ale raczej nie, to gmeranie chyba > było wcześniej. A tej nocy 22/23 lipca Jakubowska już nie wróciła do > ministerstwa. Gmeranie było 25 marca a więc dużo dużo wcześniej. A tak przy okazji powiadamiam bratnie duszyczki z tego forum, że się wzięłam i ucywilizowałam, o czym świadczy nick powyżej. Pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 21:14 pralinka.pralinka napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > basia.basia napisała: > > > > > Gość portalu: pralinka napisał(a): > > > > > > > Teraz na gwałt będą szukać prawnika w Ministerstwie Kultury, któ > ry > > > poświadczy, > > > > że to on/ona układał tekst oparty na ekspertyzach i poleceniach > > > Jakubowskiej. R > > > > okita ani na Łopackiego ani na krasnoludki nie da się nabrać. > > > > > > Jestem dziś nie w formie to się nie dziwcie (Pralinko i Kataryno), > > > jeśli zadam głupie pytanie. Co to był za dzień, kiedy Sokołowska > > > zabrała Galińską i Łopackiego do siedziby KRRT, gdzie siedzieli > > > do późna w noc i gmerali w tekście. Ten sam? I ta sama noc? > > > > > > > > Ja też jestem nie w formie, nie pamiętam, ale raczej nie, to gmeranie chyb > a > > było wcześniej. A tej nocy 22/23 lipca Jakubowska już nie wróciła do > > ministerstwa. > > Gmeranie było 25 marca a więc dużo dużo wcześniej. > A tak przy okazji powiadamiam bratnie duszyczki z tego forum, że się wzięłam i > ucywilizowałam, o czym świadczy nick powyżej. Pozdrowionka! Witamy w klubie :) Teraz Cię mogę dodać do nicków podświetlanych na zielono :) Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 21:17 bardzo bym się chciała zodwetowić, ale za nic nie wiem jak to się robi, żebyś i Ty zzieleniała :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 21:29 pralinka.pralinka napisała: > bardzo bym się chciała zodwetowić, ale za nic nie wiem jak to się robi, żebyś i > Ty zzieleniała :)) Wchodzi się w "Moje forum" (u góry, obok Wyszukiwarki) i tam można sobie różne rzeczy poustawiać. Prosta sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 21:34 wielkie dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oby DZIEKI ZA WSPANIALA PAMIEC ROKITY! IP: *.cable.mindspring.com 24.09.03, 04:06 Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 20:41 Rzeczywiście Łopacki był zupełnie zielony,ciekawe kogo teraz wytrzsną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 20:50 Inaczej ma plecki i jest urodzonym prawnikiem ;)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 20:56 Gość portalu: pralinka napisał(a): > Teraz na gwałt będą szukać prawnika w Ministerstwie Kultury, który poświadczy, > że to on/ona układał tekst oparty na ekspertyzach i poleceniach Jakubowskiej. R > okita ani na Łopackiego ani na krasnoludki nie da się nabrać. Nie podpowiadaj jej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 20:33 Jakubowska już była przyciśnięta do muru i znowu wyszła cało z opresji i to z szerokim uśmiechem na twarzy. Ciekawe, że jak p. Rokita zadawał jej bardzo dociekliwe pytania to chrząkała, kaszlała czyżby to z obawy żeby kogoś nie sypnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pralinka Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 20:41 Też na to chrząkanie zwróciłam uwagę, ale jako wredota pomyślałam sobie, że właśnie kombinuje, jak zrobić przerwę w przesłuchaniach, żeby dopracować wersję odpowiedzi dla Rokity, ale wersja chorobowa okazała sie niepotrzebna, bo towarzysze wiedzą, co mają robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 20:44 To było grubymi nićmi szyte! ;DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 20:50 Poczekajmy jeszcze trochę a założę się że SLD-owcy z komisji wypalą z czymś jeszcze bardziej wrednym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 20:52 To do nich podobne. Specjaliści od fałszu, zacierania śladów i brudnej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
adaxon Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... 23.09.03, 20:58 Tak w tym są mistrzami świata.A co sądzisz o jutrzejszym przesłuchaniu Calińskiego może naświetli nieco sprawe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:05 Może rozświetli. Chyba, że porozumiał się z Jakubowską i cytując Olo z Kingsajzu "pójdzie w zaparte i będzie krył Bombalinę do końca" (kimkolwiek jest Bombalina pisany przez "ą" lub "om"). :DDDDDDDD Poważnie to nie spodziewam się rewelacji i zdecydowanego przełomu w sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 21:28 Gdyby zrobić statystykę, kto z przesłuchiwanych mówił prawdę, a kto mataczył to wyszłoby, że mataczy było jakieś 90%. A wracając do Jakubowskiej to policzyła ile razy "nie wiem" powiedział p. Michnik, p. Szumielewicz a dlaczego nie policzyła ile razy to samo powiedziały p. Sokołowska (głównie ona) i p. Galińska oraz p. Łopacki (nawiasem mówiąc, gdyby mi podlegał i gdybym zobaczyła jak nieudolnym jest pracownikiem wylałabym go z roboty, albo co najmniej spuściła o parę stołków niżej w hierarchii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: OBY TYLKO SLD'owcy NIE.... IP: *.ma.charter.com 24.09.03, 03:46 Nam potrzeba kogos takiego jak Havel w CS. czlowieka wielkiego, inteletkualisty, ktory ma gdzies wszystkie uklady, ten supel, te polskie bagno. Kogos, kto by to bestronnie rozwizal. Micnik, Jakubowska Rokita, Miller ... szum informacyjny A zycie toczy sie po staremu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Zapraszam na przerwę IP: *.acn.waw.pl 23.09.03, 20:31 Ponieważ jutro około 9-tej spotkamy się tu wszyscy, no może poza dwojga imion Kataryną, która dołączy, jak ostatnio później (gotuje obiad, czy co?), to na dobry sen, lub po prostu na poprawę humoru, proponuję- www.camcentral.com/camviewer.asp?item=index&id=3835 Pozdrowienia /-/ Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Zapraszam na przerwę 23.09.03, 20:57 Gość portalu: - napisał(a): > Ponieważ jutro około 9-tej spotkamy się tu wszyscy, no może poza dwojga imion > Kataryną, która dołączy, jak ostatnio później (gotuje obiad, czy co?), to na > dobry sen, lub po prostu na poprawę humoru, proponuję- > > www.camcentral.com/camviewer.asp?item=index&id=3835 > Pozdrowienia > /-/ Nareszcie jakiś miły pyszczek na wizji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źrenica SYMPATYCZNA I NIEŚWIADOMA MATACZENIA N/OLIGARCHII IP: *.toya.net.pl / 217.113.224.* 23.09.03, 23:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Anita na pewno nie podzieli losu poseł Murynowicz IP: *.acn.waw.pl 23.09.03, 19:11 www1.gazeta.pl/kraj/1,34309,1686584.html Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Anita na pewno nie podzieli losu poseł Muryno 23.09.03, 19:16 Gość portalu: - napisał(a): > www1.gazeta.pl/kraj/1,34309,1686584.html A źli ludzie wątpili czy SLD jest zdolne oczyścić swoje szeregi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta WIELKI PAN na folwarku III RP IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 22:19 W styczniu napisałem tu na forum: - "Jak się czyta te wszystkie artykuły GW o Rywingate, pod tytułem "Łapówka 17,5 mln $ dla SLD" , komentarze do nich i opinie czytelników na forum, to ma się wrażenie, ze jest to kolejny serial pod wezwaniem "Goń Lewicę" (Millera, SLD, Kwiatkowskiego, Czarzastego, Nałęcza ...). W tym sensie "Łapówka dla SLD" to kontynuacja poprzednich podobnych seriali "Moskiewskie pieniądze", "Agent Olin" i "Wakacje z agentem". Puszczona na ekrany również w tym samym celu oplucia, stłamszenia, oskarżania rządzącej lewicy, niech się tłumaczy ze wszystkiego przed wszystkimi i niech sobie pokornie uświadomi, że nie oni, a WIELKI REDAKTOR jest panem na folwarku RP III. Będzie wtedy uleglejsza. ..... A bezpośredni cel tej sterowanej przez GW zawieruchy rysuje się bardzo wyraźnie. Chodzi po prostu o uśmiercenie antymonopolowej ustawy o radiofonii i telewizji i pozostawienie wszystkich mediów, kasy i władzy z tym związanych, na żer wolnego rynku. Już tylko w głębokim tle rozgrywane są interesy głównie zagranicznych koncernów medialnych Axel Springera, Murdocha, Cox Enterprises (Agora=Wyborcza), Bertelsmanna, których pieniądze poruszają większość prywatnych firm medialnych w Polsce. ......." Przewidywałem też, że serial potrwa wiele kwartałów. No i wszystko mi się idealnie sprawdza. Oba główne cele: stłamszenie SLD i ubicie aktualizacji ustawy już zostały osiągnięte. Prezydent i premier we wszystkim słuchają się pokornie, co im podyktuje WIELKI REDAKTOR: wojna w Iraku, modły na klęczkach do USA, akces do UE, zmiana Rady Nadzorczej TVP, wyrzucanie z SLD najwierniejszych pretorian, których wskaże GW, oczywiście policzone są dni Kwiatkowskiego i Jakubowskiej, zaś Miller może trwać, dopóki się grzecznie słucha. Teraz najwidoczniej pojawił się już nowy cel, realizowany z rozpędu przez ziobrowate hieny polityczne Sejmowej Inkwizycji: - czyli kampania wyborcza Rokity na premiera i Ziobry na użytek swego mocodawcy, przyszłego prezydenta Kaczora. A sama "afera Rywina" nie ma tu już nic do rzeczy. Ważne są jakieś słówka "lub czasopisma", które na kilka dni wyparowały z jakiegoś kolejnego tekstu, co zresztą było zupełnie bez znaczenia; ważne są jakieś słowa wypowiedziane półtora roku temu, ważne co kto myślał i co się komu śniło. Rokitoziobra wykręcają z tego dowolne hipotezy wg swoich zasad spiskowej teorii dziejów i gawiedź na folwarku, zwłaszcza skunsy na tym forum, ma co oglądać z wypiekami na twarzy i ma powody do wierzgania na swój rząd, władze, niczym szlachciury w XVIII w. na swego króla. Tak nam się realizuje piękna zasada "Oby Polska była Polską". ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: WIELKI PAN na folwarku III ale Ty głupi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 22:35 Facet,ale Ty głupi i czerwony jesteś. Chyba Twój ukochany, czerwony i złodziejski rząd zawiódł Ciebie i szukasz winnych ich bezdennej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Co tak cieniutko, P.T. Forumowicze? IP: *.acn.pl / *.acn.pl 23.09.03, 22:46 Brawo, Pani Aleksandro! Ale Pani wypunktowała tego młotka Rokitę! To majstersztyk. Od zawsze - co łatwo sprawdzić - byłam na tym forum zwolenniczką prostej prawdomówności. Niech się Pani trzyma - uczciwi ludzie są z Panią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: path cieniutko IP: *.biaman.pl 23.09.03, 23:08 Nie ma co sprawdzać, wszyscy jasno widzimy, że była i jest Pani zwolenniczką "prostej prawdomówności". Aż za prostej. Ja też od zawsze starałem się być zwolennikiem "prostej prawdomówności". Widać znacznie gorzej mi to wychodzi niż pani, bo zupełnie inne wnioski wyciągam. Jakoś nie żałuję. Mimo wszystko, ostatnie zdanie z Pani zdechłego postu jest obelgą dla uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: uczciwi inaczej 23.09.03, 23:13 Ty to byś powiedziała, że Jakubowska mówi prawdę nawet gdyby powiedziała, że kłamiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Jakubowska, jaka jest - każdy widzi. I słyszy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 00:50 Tobie się z nią kojarzą takie pojecia jak "prawdomówność"? "uczciwość"? No nie, tu już grubo przesadziłaś z fantazjowaniem. "Punktowała Rokitę? Przeciwnie! Jakubowska dziś wpadła w panikę, kiedy Rokita usiłował z niej wydobyć zeznanie kto, z imienia i nazwiska, pisał 22 lipca zeszłego roku merytoryczną treść kolejnych wersji autopoprawki rządowej do projektu ustawy o RTV. Coś bełkotała o legislatorach (dobrze, że nie o sekretarce-maszynistce) - ale tej "prostej prawdy" nie dała z siebie wyciągnąć. Kto był tym tajemniczym "ktosiem", który przez całą dobę coś wykreslał, coś dopisywał, coś zmieniał w projekcie - do ostatnich chwil przed przekazaniem tekstu Radzie Ministrów? Czemu to jest aż taka tajemnica? Czy podanie tego nazwiska (tych nazwisk) zdyskwalifikowałby projekt, który juz i tak trafił do kosza? Skompromitowałoby Jakubowską? Millera? Tę tajemniczą postać? Czy to jest prawda tak straszna, że Jakubowska już woli odpowiadać za mataczenie przed komisją, nieuzasadnioną odmowe zeznań i krzywoprzysięstwo niż ja szczerze wyznać? I nie ściemniaj, że wyrażasz opinię "uczciwych ludzi". Gdybyś słyszała co uczciwi ludzie o niej mówią, jak ją oceniają - to by ci uszy zwiedły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Uczciwi inaczej. IP: *.acn.pl / *.acn.pl 24.09.03, 01:59 Najwyraźniej i Pan i pani katarsis są "uczciwi inaczej", podobnie jak pan Michnik jest "patriotą inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośśś Re: Jakubowska, jaka jest - każdy widzi. I słyszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 08:21 > Czy to jest > prawda tak straszna, że Jakubowska już woli odpowiadać za mataczenie przed > komisją, nieuzasadnioną odmowe zeznań i krzywoprzysięstwo niż ja szczerze > wyznać? Dlaczego np. Nałęcz nie zadał jej pytania "Dlaczego odmawia pani odpowiedzi? Czy dlatego, że jej udzielenie mogłoby narazić panią lub osobę dla pani najbliższą na odpowiedzialność za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe?" Rywnowi zadał podobne pytanie... Ciekawie o pos. Błochowiak świadczy jej wypowiedź z 5 września: "Panie przewodniczący, wysoka komisjo, wczoraj, zaraz po przyjęciu wniosku o przesłuchanie pani redaktor, w mediach usłyszeliśmy prawdziwe intencje posła Ziobry i Rokity. Otóż chodzi tak naprawdę o chęć wezwania pani minister Jakubowskiej. To wczoraj zostało publicznie powiedziane, choć, szczerze mówiąc, w kuluarach już od kilku dni ta informacja krąży. Podobnie jak inna informacja, która jeszcze publicznie nie została ujawniona, iż ponieważ nie ma twardych dowodów dziś dotyczących zeznań pana premiera Millera, to pani minister Jakubowska właśnie będzie najlepszym celem.Z tego też względu, mimo iż komisja oddała sprawę tzw. "lub czasopisma" do prokuratury, w dalszym ciągu debatujemy na ten temat i szukamy tych dwóch słów, które zniknęły. (...) Aby skrócić trochę i cierpienia pani redaktor," Szczera zapowiedź sposobu przesłuchiwania Wojciechowskiej... "i aby nie męczyć szczególnie na temat tej depeszy, myślę, że od razu można postawić wniosek o przesłuchanie pani minister Jakubowskiej, nie będzie wówczas ciążył tak ogromna... nie będzie ciążyła ta ogromna odpowiedzialność na dzisiaj pani redaktor w czasie tego przesłuchania." Wyraźne wywieranie prasji na świadka. Źródło cytatów: arch.rzeczpospolita.pl/a/rz/2003/09/20030906/200309060120.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 JAKUBOWSKA I PRAWNICY IP: 5.3.1R* / 213.40.3.* 23.09.03, 23:07 Pan Rokita wybrał kierunek prowadzący wprost do kancelarii pana premiera. No i co dalej? Jeżeli wersja dla Agory była "zmyłką" to po co by ją było tam przekazywać? Dlaczego, albo czy na pewno, pani Jakubowska nie wiedziała, że u pana premiera będzie pani Łuczywo? Albo się powoli coś wyjaśnia, albo jeszcze bardziej gmatwa. Stenogram z dzisiejszego spotkania Komisji wyraźnie pokazuje kto w niej zasiadający chce podążać ku prawdzie, a kto nie. Pan poseł Rokita: "... znów pat. - Jesteśmy w sporym kłopocie - powiedział Rokita - mamy pisemną informację Łuczywo, że to jest ten dokument, i zeznanie pani minister, że to nie jest ten dokument. Bo jeżeli Łuczywo dostała inną wersję niż ta, która trafiła do Sejmu, to znaczy, że rząd oszukał Agorę..." Pani Łuczywo: "W zestawie dla Ziobro był projekt, który dostałam 22 lipca wieczorem od minister Jakubowskiej, zresztą niemal identyczny z rozesłanym rano nadawcom. Jakubowska zapewniła mnie w obecności premiera, że to wersja ostateczna na posiedzenie rządu. Na pytanie premiera, czy ta autopoprawka spełnia nasze oczekiwania, odpowiedziałam, że nie zdołałam jej przejrzeć w ciągu paru minut. Muszę nad nią usiąść z prawnikami." Nad którą więc wersją usiadła z prawnikami pani Łuczywo? Prawnicy mają niezłą pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis TAJEMNICZY KTOŚ 23.09.03, 23:34 Ja to bym poszła przede wszystkim po linii porównań ciemnych wątków zeznań Sokołowskiej w zestawieniu z Jakubowską. Chociaż przez takie zestawienie może nam się ów 'paradoks faktów negatywnych' jeszcze bardziej wyolbżymić. To nie Sokołowska tylko 'ktoś' przekazał jej propozycje do ustawy, to 'ktoś' przynosił jej wewnętrzne dokumenty ministerstwa kultury. Jakubowska też nie może powiedzieć kto napisał przepis antykoncentracyjny w takim brzmieniu. Czyżby ten sam 'ktoś' swojego czasu oplatał swoimi mackami p. Waniek? Swojego czasu skłonna byłam sądzić, że sprawa oprócz wątku kryminalno- politycznego ma jeszcze wątek miłosny he he. Czarzasty=Tulipan III RPRL Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 ktosie 23.09.03, 23:55 katarsis napisała: > Ja to bym poszła przede wszystkim po linii porównań ciemnych wątków zeznań > Sokołowskiej w zestawieniu z Jakubowską. > Chociaż przez takie zestawienie może nam się ów 'paradoks faktów negatywnych' > jeszcze bardziej wyolbżymić. > To nie Sokołowska tylko 'ktoś' przekazał jej propozycje do ustawy, to 'ktoś' > przynosił jej wewnętrzne dokumenty ministerstwa kultury. > Jakubowska też nie może powiedzieć kto napisał przepis antykoncentracyjny w > takim brzmieniu. Czyżby ten sam 'ktoś' swojego czasu oplatał swoimi mackami p. > Waniek? > > Swojego czasu skłonna byłam sądzić, że sprawa oprócz wątku kryminalno- > politycznego ma jeszcze wątek miłosny he he. > Czarzasty=Tulipan III RPRL Być może jest taki wątek: Jakubowska-Sokołowska (a fe!). Wszystko ok, poza "wyolbżymiać", brrr, na początku nie zrozumiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: ktosie 24.09.03, 00:17 no, olbrzym - fakt. rację masz. wątek Sokołowska - Jakubowska prowadzi do IMPERATORA, który nimi dyrygował a te podskakiwały. Miller to to nie jest. Jego wina w tym, że jest głupi i faktycznie się nie zna na niczym. Dlatego wg Michnika jest poza podejrzeniem ;) Dali mu to podpisał. Taki kto wepchał się na afisz i kuma niewiele jest ze wszechmiar wygodny. Tylko pytanie dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: ktosie IP: *.biaman.pl 24.09.03, 01:51 wątek Sokołowska - Jakubowska prowadzi do IMPERATORA, który nimi dyrygował a te podskakiwały. Miller to to nie jest. Jego wina w tym, że jest głupi i faktycznie się nie zna na niczym. Dlatego wg Michnika jest poza podejrzeniem ;) Dali mu to podpisał. Taki kto wepchał się na afisz i kuma niewiele jest ze wszechmiar wygodny. Tylko pytanie dla kogo? To brzmi rozsądnie. Głupotą może się muller bronić, inengo sposobu nie ma. Tylko czy zechce skorzystać z tej furtki? Może iść w zaparte, jeśli przypomni sobie o honorze i nie zechce uchodzić za głupka. Wtedy będzie kłamał. Albo będzie kłamał, albo robił za głupka. Niefajna alternatywa. Już nie chce mi się zaglądać, jak sie poprzendio podpisałem, więc teraz będzie "b". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktośśś Re: JAKUBOWSKA I PRAWNICY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 08:27 Gość portalu: tomek 1 napisał(a): > Pani Łuczywo: "W zestawie dla Ziobro był projekt, który dostałam 22 lipca > wieczorem od minister Jakubowskiej, zresztą niemal identyczny z rozesłanym > rano nadawcom. Jakubowska zapewniła mnie w obecności premiera, że to wersja > ostateczna na posiedzenie rządu.> > Na pytanie premiera, czy ta autopoprawka spełnia nasze oczekiwania, > odpowiedziałam, że nie zdołałam jej przejrzeć w ciągu paru minut. Muszę nad > nią usiąść z prawnikami." Wniosek prosty: trzeba jeszcze raz przesłuchać Millera a może nawet zrobić konfrontację jego i Łuczywo. Ciekawe, jak wtedy Miller nazwie Rokitę? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 Re: JAKUBOWSKA I PRAWNICY IP: *.brhm.cable.ntl.com 24.09.03, 09:29 Gość portalu: ktośśś napisał(a): > Gość portalu: tomek 1 napisał(a): > > > Pani Łuczywo: "W zestawie dla Ziobro był projekt, który dostałam 22 lipca > > wieczorem od minister Jakubowskiej, zresztą niemal identyczny z rozesłanym > > > rano nadawcom. Jakubowska zapewniła mnie w obecności premiera, że to wersj > a > > ostateczna na posiedzenie rządu.> > > Na pytanie premiera, czy ta autopoprawka spełnia nasze oczekiwania, > > odpowiedziałam, że nie zdołałam jej przejrzeć w ciągu paru minut. Muszę na > d > > nią usiąść z prawnikami." > Wniosek prosty: trzeba jeszcze raz przesłuchać Millera a może nawet zrobić konf > rontację jego i Łuczywo. Ciekawe, jak wtedy Miller nazwie Rokitę? ;-) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Nieee. Trzeba przesluchac prawnikow "Agory". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Płk. Kwiatkowski Re: WIELKI PAN na folwarku III RP IP: 195.136.72.* 23.09.03, 22:53 Oby Polska była Polską". "Żeby Polska była Polską" tępoto. A co chciałabyś swoim wręczyć władzę do końca życia, może jeszcze najlepiej dziedziczną: synek Millera, potem wnuczka... Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko_we_mgle Re: WIELKI PAN na folwarku III RP 23.09.03, 22:54 O mój Boże!!! Ty chyba naprawdę w to wierzysz! Biedaku! Kiedy mi opowiadano, jsk po przegranych wyborach do Sejmu Kontraktowego komuniści byli zaskoczeni porażką, nie mogłem uwierzyć, że można być aż tak oderwanym od rzeczywistości i nie zdawać sobie sprawy z tego, co się dzieje. Głos Twój, beto, po latach udowadnia mi, że można. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: WIELKI BRAT patrzy na III RPRL 23.09.03, 23:03 Faktycznie, twa wypowiedź jest kompletnie a rebours w stosunku do większości pozostałych na tym forum. Piszesz, że: ma > się wrażenie, ze jest to kolejny serial pod wezwaniem "Goń Lewicę" Pytam: jaką lewicę? Jeśli SLD jest partią lewicową to ja jestem matką swojego ojca. SLD jest sojuszem skostniałych i niejasnych układów rodem i mentalnością z poprzedniego systemu, których jedynym celem jest: rządzić i zarabiać. Programowo nie jest to żadna lewica. A dodatkowo SLD zablokowała możliwość powstania polskiej 'socjaldemokracji' nowej i wolnej od historycznych i totalitarnych obciążeń. Faktem, świadczącym za tym, że media pod rządami SLD zupełnie nie realizują zasady wolności słowa, wypowiedzi i przekonań jest zwalnianie i cenzurowanie dziennikarzy zajmujących się programami publicystycznymi w TVP. Zgadzam się ze słowami Lisa, że TVP nam WSZYSTKIM ukradziono. Z tym porównaniem SLD do króla to już przegiąłeś. Nie chcesz dopuścić do siebie myśli, że on może być nagi. Zastanawia mnie dlaczego niektórzy chronicznie nie mogą się pogodzić z rolą wolnych mediów i faktem, że każdy może wszystko wyciągnąć na jaw. Zadaniem mediów jest spoglądanie władzy na ręcę i relacjonowanie jej poczynań. Czy to wina mediów, że ręcę, na które patrzą są brudne? Nie widzisz prostej sprawy: gdyby był to spisek przeciwko pseudo-lewicowej władzy - to oni mają najważniejsze karty w łapach: mają stanowiska, prokuraturę i sądy. Na pewno nie daliby przeprowadzić na siebie zmasowanego ataku gdyby wynikał on z czystej niechęci do SLD jako obozu. Jak narazie nikt w sądach o zniesławienie sprawy nie wygrał. Jest dokładnie odwrotnie: do więzień trafiają skorumpowani aparatczycy, którzy wykorzystując chory i nieudolny system, a przede wszytkim znajomości: kradli w biały dzień, w majestacie prawa i wchodzili w związki z mafią. Rozumiem, że wyznajesz zasadę: co wolno wojewodzie... Chcę jednak zauważyć, że komunizm mamy już dopiero za sobą, o feudalizmie nie wspominając. Co do zarzutu o spiskową teorię (czy to ma być obraźliwe???) - twoja retoryka od tejże nie odstaje więc nie wiem w jakim kontekście i do kogo to kierujesz i czy wogóle ma to być jakiś zarzut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: WIELKI BRAT patrzy na III RPRL IP: *.biaman.pl 23.09.03, 23:14 Katarsis dobrze pisze. Ksywka też mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: WIELKI BRAT patrzy na III RPRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 01:33 Gość portalu: bratek napisał(a): > Katarsis dobrze pisze. Ksywka też mi się podoba. Nie tyle "dobrze" co "smacznie". Jeśli ktoś wierzy w posłannictwo i "wolność" mediów. To może to jeść łyżkami. Ja jednak w tej materii jestem bardziej sceptyczny. Doceniam dziennikarzy, którzy podejmują się "funkcji kontrolnej" w sytuacjach, gdy w kiepściuniej demokracji zawodzą partie opozycyjne. Ale media mogą być co najwyżej substytutem "opozycjopodobnym". Spełniać - jeśli użyć porównania militarnego - rolę zwiadu i artylerii. Ale nie zastąpią piechoty. Tak samo w polityce - potrzebna jest praca organiczna. Trzeba mieć za sobą głosy do wygrywania wyborów (i tu media mogą być niesłychanie mocnym sojusznikiem), ale bez pracy organizatorskiej "w terenie", bez pracy wychowawczej - nie przygotuje się tysiecy ludzi do kompetentnej, uczciwej pracy państwowej i "służby społecznej". I przyjdą kolejne wybory. I znów podniesie się larum, że nie ma na kogo głosować. A w tej sprawie - media są bezradne. Dlatego "wolność" słowa musi szukać kompromisu z "racją stanu" i zdrowym rozsądkiem. Tak, najogólniej rzecz biorąc, rozumiem działania Michnika, choć pojąć nie potrafię, czemu szuka konfratrów akurat po tamtej stronie politycznego ringu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: WIELKI BRAT patrzy na III RPRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 23:37 Istotnie, Katharsis ma niezłe pióro. Nic dodać nic ująć. Beta obraził sie na prasę (Wielkiego Brata) za to, że ta wywleka brudy władzy. A teraz, o zgrozo, znowuż przez Michnika, możemy powąchać dokładniej tego smrodku. Jeśli zaś Miller ma coś wspólnego z jakimś królem to bardzo przepraszam bo ja nie wiedziałem. Beta z pewnością zgodziłby sie zostać przy nim ministrem tajnej policji i skuć mordę sejmowej inkwizycji. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: WIELKI BRAT patrzy na III RPRL 24.09.03, 00:03 Hmmm. Wielkim Bratem nazwałabym raczej ciało, które miało zakusy kontrolować wolne media (problem faktycznej wolności tj, zależności od jakiegoś kapitału zostawiam na boku - chodzi raczej o wolność z zasady). Ustwa medialna, która dawała nowe uprawnienia KRRiTV skrojona została przez rząd na kształt Panopticonu, przez który można było obserwować - a potem wpływać na niepokornych. Pewne zakusy i wyprzedzenie wydarzeń mogliśmy obserwować już w działaniach Włodka Cz., który był z siebie i ze swoich działań w stosunku do mediów prywatnych niezwykle dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywa.pokrzywa Re: WIELKI PAN na folwarku III RP 24.09.03, 08:41 Gość portalu: beta wypocił(a): > Oba główne cele: stłamszenie SLD i ubicie aktualizacji ustawy już zostały > osiągnięte. Pogadaj z Wenderlichem. Przekonaj go, że ustawa nie była obciążona grzechem pierworodnym i nie zapomnij opieprzyć za to stłamszenie. > Prezydent i premier we wszystkim słuchają się pokornie, co im > podyktuje WIELKI REDAKTOR: wojna w Iraku, modły na klęczkach do USA, akces do > UE, zmiana Rady Nadzorczej TVP, wyrzucanie z SLD najwierniejszych pretorian, > których wskaże GW, oczywiście policzone są dni Kwiatkowskiego i Jakubowskiej, > zaś Miller może trwać, dopóki się grzecznie słucha. SLD samo, nie wiedzieć czemu, rozpoczęło samooczyszczanie swych szeregów z "najwierniejszych pretorian". Tutaj możesz poskarżyć się kongresowi SLD. > A sama "afera Rywina" nie ma tu już nic do rzeczy. Sam przecież napisałeś, że to kolejny serial. >Rokitoziobra wykręcają z tego dowolne hipotezy wg swoich zasad spiskowej teorii > dziejów i gawiedź na folwarku, zwłaszcza skunsy na tym forum, ma co oglądać z > wypiekami na twarzy i ma powody do wierzgania na swój rząd, władze, niczym > szlachciury w XVIII w. na swego króla. Skunksy wszystkich forów łączcie się! :) Odpowiedz Link Zgłoś