Dodaj do ulubionych

NASZE PODATKI, A GÓRNICY

25.09.03, 22:06
Ja mam takie pytanie: jak długo Naród Polski będzie się zgadzał na dopłacanie
do górników ze swoich podatków. Może zaczniemy blokadę kopalń z żadaniem
niedopłacania do pensji panów wandali z naszych podatków. Oflagujmy się i nie
wypuszczajmy górników z kopalń. Dajmy im odczuć na własnej skórze co znaczy
blokada. Proponuję służbom mundurowym postawić postulat zrównania wypłat
górników z ich pensjami. Ciekawe co wtedy by zrobili szanowni panowie górnicy.
Jak wtedy by wyglądała rentowność kopalń. Co by było gdyby taki górnik jeden z
drugim dostawał wynagrodzenie bezpośrednio powiązane z wartością przez niego
wytworzoną. Mnie nikt nie płaci za patrzenie w monitor, muszę wyprodukować
towar, by dostać wypłatę, i nikt nie płaci mi więcej niż wytworzę. Dlaczego??????
Obserwuj wątek
    • Gość: misiaczek Re: NASZE PODATKI, A GÓRNICY IP: *.powernet.pl 25.09.03, 22:23
      proponuję pójść dalej-organizatorom blokad przechodźmy pod drzwiami nie dając
      wyjść z mieszkań nawet jeżeli chodzi o dotarcie do wspólnej toalety w korytarzu
      (vide Ferdek Kiepski &Co), a na konie wybijmy okna, na...jmy na wycieraczkę i
      zdemolujmy ich pojazdy (które, sądząc z tego, co mówią o swoich zarobkach,
      stanowią co najwyżej mocno zużyte buty RELAX rocznik 1978, czwarty właściciel)
    • Gość: transportowiec Re: NASZE PODATKI, A GÓRNICY IP: *.powernet.pl 25.09.03, 22:34
      Jestem właścicielem firmy przewozowej, wysyłam jutro do Katowic z pilny ładunek.
      Ciekawe, czy jeżeli mój ładunek nie dotrze na czas, ja nie dostanę pieniędzy i
      znajdę się w trudnej sytuacji, grożąc przy tym likwidacją firmy i zwolnieniem
      pracowników, to choć pies z kulawą nogą zainteresuje się wspomaganiem mnie z
      publicznych pieniędzy? A co się stanie, gdy dotyczyć to będzie np. wszystkich
      firm przewożących ładunki przez Śląsk w czasie blokad? Przecież TO ODBIJE SIĘ
      NA CAŁEJ BRANŻY!!! WSPOMÓŻCIE NAS!!! HAUSNER I MILLER!!! DO WAS MÓWIMY!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka