Dodaj do ulubionych

Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską

28.09.03, 12:19
Słucham znowu tej Paradowskiej w Loży Prasowej i dochodzę do wniosku, że ona
albo nie ma mózgu (nie jest w stanie zrozumieć czemu miało służyć
wykreślenie słów ‘lub czsopisma’) albo pracuje na zlecenie gtw- ‘nic nie
wiadomo, wszystko to jest zagmatwane, nie widzę w zachowaniu minister
Jakubowskiej nic niestosownego, ustawa o radiofonii i telewizji była
procedowana prawidłowo, tak jest na całym świecie’- po prostu nadaje jak
Czarzasty z Jakubowską i Nikolskim; no tak jakby dostała zlecenie, że trzeba
wszystko rozmydlić.
Obserwuj wątek
    • iwona.buzowska Re: Rokita zamieszany w sprawę mostów w Warszawie 28.09.03, 12:30
      strajker napisał:

> Słucham znowu tej Paradowskiej w Loży Prasowej i dochodzę do wniosku, że ona
      > albo nie ma mózgu (nie jest w stanie zrozumieć czemu miało służyć
      > wykreślenie słów ‘lub czsopisma’) albo pracuje na zlecenie gtw- 
      > 216;nic nie
      > wiadomo, wszystko to jest zagmatwane, nie widzę w zachowaniu minister
      > Jakubowskiej nic niestosownego, ustawa o radiofonii i telewizji była
      > procedowana prawidłowo, tak jest na całym świecie’- po prostu nadaje jak
      > Czarzasty z Jakubowską i Nikolskim; no tak jakby dostała zlecenie, że trzeba
      > wszystko rozmydlić.

Najpierw z tego musi się Ruda Marycha Władek Zaśliniony Rokita wytłumaczyć !!!
    • Gość: hehe Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską IP: 80.54.73.* 28.09.03, 12:55
      Paradowska i z wrodzonego chamstwa i za pieniądze być może, usiłuje oszałamiać,
      nie ma jednak takich możliwości jak dr. Goebels
    • pedro.gonzales Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską 28.09.03, 13:06
      Paradowska to stary ubecki agent wplywu. Przypomnij sobie jak bez pardonu
      wykreslila pytania o sprawe Rywina ze swojego wywiadu z Millerem (na prosbe
      zreszta Michnika). Jej relatywizm moralny ksztaltowal sie jeszcze w
      starej "dobrej" stalinowskiej szkole dziennikarstwa socjalistycznego. Wyczyny
      Bieruta, Gomulki, Ochaba i Gierka pani P. wykladala nam z rowna zgrabnoscia, co
      osiagniecia pana Millera i GTW. Taki dziennikarz w cywilizowanym swiecie nie
      napisalby juz zadnego artykulu w przyzwoitej gazecie. A u nas bryluje nadal w
      TVP, TVN, na salonach, w prasie - to jest Polska wlasnie.

Dziennikarz roku 2002! - ha, ha, ha (ta Warszawka!). W tym roku, moze
      Pulitzer?! W koncu mamy dlug wdziecznosci u Busha juniora.
    • Gość: ich1 po prąd IP: *.ists.pl / *.ists.pl 28.09.03, 13:15
      A ja uważam że to najlepsza polska dziennikarka. Ma świetne pióro, potrafi
      myśleć analitycznie, nie boi się mieć własnego zdania. W sprawie komisji nie
      zgadzam się z nią, ale zawsze warto przemyśleć to co mówi. Jako jedna z
      nielicznych nie ulega histerii pod tytułem "brońmy Nicei". Oczywiście, czasami
      gada głupoty, ale pokażcie mi kogoś, kto tego nie robi."Loża prasowa "bez niej
      jest smętna jak flaki z olejem.
      • Gość: wartburg zejdzmy na ziemie IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 28.09.03, 13:17
        Paradowska ma swietne pioro?
        • Gość: ich1 Re: zejdzmy na ziemie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 28.09.03, 13:27
          Gość portalu: wartburg napisał(a):

> Paradowska ma swietne pioro?

Właśnie tak uważam. Jej artykuły czytam dość dokładnie i uważam, że bardzo
          dobrze pisze.
          • Gość: wartburg Re: zejdzmy na ziemie IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 28.09.03, 13:35
            a ja zasypiam zazwyczaj przed doczytaniem drugiego akapitu.
            Moze to i moja wina, kto wie? Chociaz nie sadze. Uwazam
            po prostu, ze b. zle pisze. Albo powiem inaczej. Ona pisze,
            tak jak mowi i to jest nie do wytrzymania.
            • Gość: diagnostyk Za mała pojemność Twojej puszki mózgowej... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 28.09.03, 13:40
              bądź skromny i nie chwal się tym...chyba, że pozujesz na nowego Wałęsera-
              Bełkotera.
            • Gość: bratek z ziemi IP: *.biaman.pl 28.09.03, 13:43
              Cóż, miałem się dziś więcej nie odzywać.. Wartburg, co do Paradowskiej pełna
              zgoda. Nie trawię tej banalnej umysłowości - pisze i mówi tak, żeby dobrze
              zabrzmiało. Na to poświęca najwięcej uwagi. Ja nie zasypiam przy jej tekstach,
              bo od jakiegoś czasu nie biorę ich w ogóle do ręki.
            • Gość: ich1 Re: zejdzmy na ziemie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 28.09.03, 13:46
              Każdemu podoba się co innego. Akurat kwestia warsztatu Paradowskiej jest w tej
              chwili drugorzędna. Uważam, że warto czytać i słuchać, co ona ma do
              powiedzenia, bo nawet jak gada głupoty,to warto się nad tymi głupotami
              zastanowić. Cenię ją za to, że do myślenia używa swojej ( a nie cudzej)
              głowy.Bardzo lubię kiedy nie przyłącza się do owczego pędu, jaki czaesem
              ogarnia naszych publicystów - tak jak w sprawie komisji, wojny w Iraku czy
              projektu konstytucji UE. Często się z nią nie zgadzam, ale zawsze skłania mnie
              do przemyślenia swojego zdania.
              • Gość: bratek Paradowska banalna IP: *.biaman.pl 28.09.03, 13:49
                Gość portalu: ich1 napisał(a):

> Każdemu podoba się co innego. Akurat kwestia warsztatu Paradowskiej jest w
                tej
                > chwili drugorzędna.

NIEPRAWDA, JEST TO SPRAWA PIERWSZORZĘDNA. nIE MA NIC WAŻNIEJSZEGO.

Uważam, że warto czytać i słuchać, co ona ma do
                > powiedzenia, bo nawet jak gada głupoty,to warto się nad tymi głupotami
                > zastanowić.

:))) PRZEDNI ŻART, A JUŻ MYSLAŁEM , ŻE SERIO JĄ TAK WYCHWALAŁEŚ.

Cenię ją za to, że do myślenia używa swojej ( a nie cudzej)
                > głowy.Bardzo lubię kiedy nie przyłącza się do owczego pędu, jaki czaesem
                > ogarnia naszych publicystów - tak jak w sprawie komisji, wojny w Iraku czy
                > projektu konstytucji UE. Często się z nią nie zgadzam, ale zawsze skłania
                mnie
                > do przemyślenia swojego zdania.

TO JUŻ NIE WIEM, CZY JĄ LUBISZ, CZY NIE. NAJPIERW MIESZASZ Z BŁOTEM, A TERAZ,
                NIBY-CHWALĄC, KRYTYKUJESZ.. PO CO NADWERĘŻAĆ KLAWIATURĘ W SPRAWIE MARNEJ
                PUBLICYSTKI?
                • Gość: ich1 bratek niebanalny IP: *.ists.pl / *.ists.pl 28.09.03, 14:02
                  Po pierwsze nie ma co krzyczeć. Po drugie - można kogoś lubić, ale się z nim
                  nie zgadzać. Wiem że na forum, gdzie obowiązuje stylistyka pyskówek bab z
                  bazaru, trudno w to uwierzyć, ale tak jest. Można uważać, że ktoś się myli,
                  ale mimo to zachować dla niego szacunek. Można kogoś krytykować, ale mimo to
                  zastanawiać się nad tym co ktoś powiedział. Uważam, że Paradowska jest bardzo
                  dobrą publicystką, z powodów, które wymieniłem powyżej.
                  • Gość: chwast Re: bratek nadwiślański IP: *.Red-81-37-107.pooles.rima-tde.net 28.09.03, 14:06
                    Gość portalu: ich1 napisał(a):

> Po pierwsze nie ma co krzyczeć. Po drugie - można kogoś lubić, ale się z nim
                    > nie zgadzać. Wiem że na forum, gdzie obowiązuje stylistyka pyskówek bab z
                    > bazaru, trudno w to uwierzyć, ale tak jest. Można uważać, że ktoś się myli,
                    > ale mimo to zachować dla niego szacunek. Można kogoś krytykować, ale mimo to
                    > zastanawiać się nad tym co ktoś powiedział. Uważam, że Paradowska jest bardzo
                    > dobrą publicystką, z powodów, które wymieniłem powyżej.
                    Zgoda: ma swoje zdanie i nie jest nawiedzona! A czy się ją lubi czy nie, to
                    kwestia ostatnia.
              • Gość: wartburg armutszeugnis IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 28.09.03, 14:10
                Jest taka sprawdzona zasada. Wazna dla kazdego, kto bierze sie za
                pisanie. Ze mysl poznaje sie po stylu. Jesli masz cos naprawde
                waznego do powiedzenia, to i slowa odpowiednie sie znajda. Tylko
                ta iskra Boza, swiatelko Twoje wewnetrzne, musi sie zapalic.

Gorzej jest, kiedy ktos nie bardzo wie, co wlasciwie chce
                powiedziec. Zazwyczaj konczy sie to gadulstwem jak u
                Paradowskiej. Kilometry papieru juz zapisala. Zadnej iskry
                nigdy tam nie odkrylem. Dlatego w pierwszym odruchu Twoja
                uwage, ze dobre pioro ma, za zart uznalem.

Ja osobiscie uwazam za skandal, zeby ktos o tak belkotliwym
                stylu jak ona byl tak holubiony w mediach. Straszna baba.
                Nudna, pozbawiona jakiejkolwiek iskry Bozej. Niemcy uzywaja
                takiego sformulowania - Armutszeugnis (swiadectwo nedzy -
                dowod niewyplacalnosci zwalniajacy denata od komorniczego
                zaboru mienia). Wyrazenie to jest takze uzywane jako metafora
                dna. Otoz Paradowska jest dla mnie takim "armutszeugnis"
                polskiego dziennikarstwa.
                • Gość: gościa Teraz wim i rozumim, że wzorcem dla Cię jest... IP: *.Red-81-37-107.pooles.rima-tde.net 28.09.03, 14:17
                  .. dyżurny opluwacz - TVN 24
                • Gość: ich1 Re: armutszeugnis IP: *.ists.pl / *.ists.pl 28.09.03, 14:27
                  Każdy zostanie przy swoim- ja uważam, że Paradowska ma trochę do powiedzenia.
                  Jako jedna z nielicznych ma odwagę sprzeciwiać się pomysłom, by Polska
                  wetowała konstytucję europejską. Krytykuje poparcie dla interwencji w Iraku -
                  również nie jest to postawa zbyt rozpowszechniona wśród naszych publicystów.
                  Nie pieje z zachwytu nad inteligencją Rokity i Ziobry. Sądzę, że pisze
                  zupełnie przyzwoicie, na poziomie nieosiągalnym dla wielu -pożal się Boże -
                  dziennikarzy. W kraju, gdzie za wyrażanie swoich poglądów można usłyszeć, że
                  jest się sługusem niemieckich fundacji (kazus artkułu w Wprost) to dość dużo.
                  Również przeraża mnie poziom dzisiejszego dziennikarstwa - ale to zupełnie
                  inna opowieść. I jeszcze jedno - po co zwalniać mienie denata od egzekucji?
                  Jemu raczej wszystko jedno- chodzi albo o upadłego, albo o rodzinę zmarłego.
                  Osobiście optowałbym za tym pierwszym. Myśl poznaje się po stylu, ale także po
                  precyzji sformułowań. Pozdrawiam
                  • Gość: łot ? Re: armutszeugnis IP: 80.54.73.* 28.09.03, 15:27
                    To jest taka jej poltyka na zaistnienie, za pozwoleniem.
      • Gość: bratek bez prądu IP: *.biaman.pl 29.09.03, 14:45
        Przykład bełkotu Janiny P. Kobieta ma kłopoty z formułowaniem myśli, używa przy
        tym języka z minionej, zdawałoby się, epoki.

Janina Paradowska: To są ciekawe dość założenia, dlatego bo ja mam takie
        wrażenie po przeczytaniu tego dokumentu, że ich przesłanie wychodzi naprzeciw
        takim oczekiwaniom chyba i nadawców publicznych, i komercyjnych, że to jest
        liberalizacja, odpolitycznienie, że to jest taki kierunek...

www1.gazeta.pl/wyborcza/1,45772,1695601.html
    • Gość: daleko od takiego Jeżeli się nie ma argumentów panie Strajker... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 28.09.03, 13:22
      ...to najlepiej po prawicowo-katolycku jadem opluć i z czarnym błotem zmieszać
      w tym zapyziałym zadupiu nadwiślańskim. Radzę nie pchaj się do Europy - źle się
      poczujesz bez polskiego smrodku i genetycznej nienawiści do normalności.
      • Gość: bratek o Europie i prowincji IP: *.biaman.pl 28.09.03, 13:45
        Gość portalu: daleko od takiego napisał(a):

> ...to najlepiej po prawicowo-katolycku jadem opluć i z czarnym błotem
        zmieszać
        > w tym zapyziałym zadupiu nadwiślańskim. Radzę nie pchaj się do Europy - źle
        się
        >
        > poczujesz bez polskiego smrodku i genetycznej nienawiści do normalności.

Głos kultury, nie ma co.
        • Gość: roslinożerca Tylko podziwiać ! IP: *.Red-81-37-107.pooles.rima-tde.net 28.09.03, 13:49
          Na czarnym błotku esteta "bratek" zakwitł!
          • Gość: bratek daleko od takiego IP: *.biaman.pl 28.09.03, 13:51
            przypominają się metody prl-owskich służb specjalnych. Brr.
            • Gość: stypak zwiędły bratek ... IP: *.Red-81-37-107.pooles.rima-tde.net 28.09.03, 13:57
              Gość portalu: bratek napisał(a):

> przypominają się metody prl-owskich służb specjalnych. Brr.
              - na takich, jak ty używa się i wystarczy DDT lub inny ChwastotoX
    • basia.basia Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską 28.09.03, 17:10

Jestem za tym drugim.
      Czytuję ją od lat. Nie podejrzewam o stetryczenie ani Alzheimera.
      Coś się dzieje dziwnego. To co ona ostatnio prezentuje to jest
      "zawracanie Wisły kijem". Nie ona jedna wykonała taką woltę. Nie wiem do kogo
      są adresowane jej wypowiedzi. Każdy, kto śledzi przebieg pracy kś a ma trochę
      oleju w głowie, może przekonać się jak się uchwala ustawy, jak działa
      prokuratura i inne urzędy państwowe, jakich mamy posłów, ministrów, premiera!

Paradowska twierdzi, że premier jest O`K, Michnik twierdzi, że premier jest
      O`K. Urban twierdzi, że premier jest O`K. Czy od tego on jest O`K?

Mamy cudownie ostatnio. Samo się tak cudownie zrobiło. A może być jeszcze
      fajniej. Tylko, że opinia publiczna jest przeciwnego zdania. Uważa, że jest
      szmatławo i będzie jeszcze gorzej, jeśli ich nie zmiecie.

Mam wrażenie, że przesilenie jest bliskie. Że ta cała afera to jest zasłona
      dymna. I że dwa ogary gończe są na dobrym tropie i dlatego robi się gorąco.
      I obserwujemy niezrozumiałe, nerwowe zagrania tropionnych.

• Gość: papa Smerf Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 19:40

> Paradowska twierdzi, że premier jest O`K, Michnik
        twierdzi, że premier jest
        > O`K. Urban twierdzi, że premier jest O`K

Ciekawostka? Nie dostarczyli Ci ostatniego numeru "NIE"?
        Tytuł na pierwszej stronie: "Miller, Panu już
        dziękujemy". nic Ci nie mówi?
        • Gość: waldi Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.03, 21:28
          Mówi tylko ,że są ludzie, których rban nie lubi i tacy co są hołubieni choc dla
          równowagi czasem troszkę potargani po uszach. W SLD są różne frakcje i Urban
          też bierze udział w tym mordobiciu.
      • Gość: Antoni Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską IP: *.chello.pl 28.09.03, 22:46
        basia.basia napisała:

> > Słucham znowu tej Paradowskiej w Loży Prasowej i dochodzę do wniosku, że o
        > na
        > > albo nie ma mózgu (nie jest w stanie zrozumieć czemu miało służyć
        > > wykreślenie słów ‘lub czsopisma’) albo pracuje na zlecenie gtw
        > -
        >
        > Jestem za tym drugim.
        > Czytuję ją od lat. Nie podejrzewam o stetryczenie ani Alzheimera.
        > Coś się dzieje dziwnego. To co ona ostatnio prezentuje to jest
        > "zawracanie Wisły kijem". Nie ona jedna wykonała taką woltę.

Przestała być dla mnie autorytetem gdy skrytykowała Szumielewicz. Jej artykuły
        biją wszelkie rekordy jeśli chodzi o (małą) zawartość myśli na stronę papieru.
        Umie opisywać co w trawie piszczy - czyli cały ten chaos, gorzej z syntezą.
        Dużo lepszy jest Żakowski. Zastanawiam się, czy nadal kupować "Politykę".
        • douglasmclloyd Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską 29.09.03, 21:39
          Gość portalu: Antoni napisał(a):

> basia.basia napisała:
          >
          > > > Słucham znowu tej Paradowskiej w Loży Prasowej i dochodzę do wniosku,
          > że o
          > > na
          > > > albo nie ma mózgu (nie jest w stanie zrozumieć czemu miało służyć
          > > > wykreślenie słów ‘lub czsopisma’) albo pracuje na zleceni
          > e gtw
          > > -
          > >
          > > Jestem za tym drugim.
          > > Czytuję ją od lat. Nie podejrzewam o stetryczenie ani Alzheimera.
          > > Coś się dzieje dziwnego. To co ona ostatnio prezentuje to jest
          > > "zawracanie Wisły kijem". Nie ona jedna wykonała taką woltę.
          >
          > Przestała być dla mnie autorytetem gdy skrytykowała Szumielewicz. Jej artykuły
          > biją wszelkie rekordy jeśli chodzi o (małą) zawartość myśli na stronę papieru.
          > Umie opisywać co w trawie piszczy - czyli cały ten chaos, gorzej z syntezą.
          > Dużo lepszy jest Żakowski. Zastanawiam się, czy nadal kupować "Politykę".

Kiedyś też miałem ten dylemat. Dzisiaj nie mam. Przestałem kupować.
      • Gość: Elizabeth II Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską IP: *.szubin.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 20:35
        Lewicowi intelektualiści: Jerzy Urban, Krzysztof Teodoe Toeplitz mówią, że
        Miller nie jest OK!, że rządzi do bani, że nie myśli ["nie ma wizji kraju,
        strategii"].
    • pralinka.pralinka Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską 28.09.03, 21:28
      Odkąd Miller diagnozując chorobę wściekłych dziennikarzy (jest wspaniałym diagnostą wprawdzie tylko od oszalałego Rywina, ale zawsze) nazwał Paradowską najlepszą dziennikarką polską, kobiecie chyba przewróciło się w głowie. W Loży nie da się jej słuchać, mimo że przerywa i przekrzykuje innych. Dużo bardziej sensowne i logiczne są wywody przedstawicieli Trybuny, choć to gazeta zupełnie nie z mojej bajki.
      • Gość: bratek pralinko, IP: *.biaman.pl 29.09.03, 01:34
        pralinka.pralinka napisała:

> Odkąd Miller diagnozując chorobę wściekłych dziennikarzy (jest wspaniałym
        diagn
        > ostą wprawdzie tylko od oszalałego Rywina, ale zawsze) nazwał Paradowską
        najlep
        > szą dziennikarką polską, kobiecie chyba przewróciło się w głowie. W Loży nie
        da
        > się jej słuchać, mimo że przerywa i przekrzykuje innych.

Chcesz dołączyć do tych, co na "czarnej klerykalnej glebie" sie wychowali?
        Lepiej złego słowa na Paradowską nie mów!
    • Gość: Manuel Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską IP: *.15.tuwien.teleweb.at 29.09.03, 02:06
      Zgadzam się w pełni z opinią o P. red. Paradowskiej. Ostatnio (właściwie to
      zawsze tak było) ględzi jak co najmniej Małachowski. Widocznie dosięgła i ją i
      tego drugiego choroba niemieckiego uczonego na A. No cóż, należy tylko im
      współczuć, ale jednocześnie nie zapraszać do żadnych dyskusji, do prowadzenia
      poniedziałkowego poranka w tokfm itp.
    • indris Bronię Paradowskiej... 29.09.03, 11:29
      ...chociaż w wielu sprawach z nią się nie zgadam i właściwie jej nie lubię. Ale
      tutaj wystąpiła przeciwko politycznej poprawności, która ostatnio zapanowała w
      mediach na temat afery Rywina. A owa "political corecteness" polega na tym,
      żeby dokładać Jakubowskiej, Czarzastemu i w ogóle wszystkim, którzy ośmielili
      się lansować takie zapisy w PROJEKCIE ustawy, które mogły krępować apetyty
      Agory. Osoba Rywina schodzi tu w cień. A co więcej, w cień schodzi to, co
      powinno być w tej sprawie najważniejsze: w jaki to sposób ewentualni mocodawcy
      Rywina MOGLIBY zrealizować "transakcję", gdyby Michnik wyraził na nią zgodę ?
      Cała działalność komisji śledczej zmierza coraz wyraźniej do swoistego ukarania
      tych, którzy narazili się magnaterii medialnej a nie do odpowiedzi na pytanie
      czy i jak można w polskim Sejmie (bo przecież NIE w rządzie tylko) kupić
      ustawę. Dziennikarz prawdziwie niezależny musi się przeciw temu buntować. Ale
      gdzie są ci niezależni dziennikarze ? Podejrzewam, że zależność dziennikarza od
      właścicieli pisma jest niemniejsza niż kiedyś od PRL-owskiej cenzury.
      • Gość: Ayran Re: Bronię Paradowskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.03, 12:02
        indris napisał:

> ...chociaż w wielu sprawach z nią się nie zgadam i właściwie jej nie lubię.
        > Aletutaj wystąpiła przeciwko politycznej poprawności, która ostatnio
        zapanowała w
        > mediach na temat afery Rywina. A owa "political corecteness" polega na tym,
        > żeby dokładać Jakubowskiej, Czarzastemu i w ogóle wszystkim, którzy ośmielili
        > się lansować takie zapisy w PROJEKCIE ustawy, które mogły krępować apetyty
        > Agory.

Trudno mówić, że coś zapanowało w mediach zważywszy pozycję TVP. Co do innych
        kategorii mediów można się zgodzić, traktując publiczne radio oraz "lub
        czasopisma" w rodzaju trybuny czy faktów jako margines.
        Jeśli chodzi o mnie, to wolałbym usłyszeć od Jakubowskiej i Czarzastego otwarty
        tekst, że celem ustawy było powstrzymanie Agory zamiast deklaracji, że chodziło
        o wszystko, tylko nie o Agorę.

Ay.
      • Gość: bratek Re: Bronię Paradowskiej...- niesłusznie IP: *.biaman.pl 29.09.03, 12:06
        ...Osoba Rywina schodzi tu w cień. A co więcej, w cień schodzi to, co
        powinno być w tej sprawie najważniejsze: w jaki to sposób ewentualni mocodawcy
        Rywina MOGLIBY zrealizować "transakcję", gdyby Michnik wyraził na nią
        zgodę ? ...

Bo mimo Twoich życzeń, dwie osoby w tej komisji starają się dociec, co się
        wydarzyło, a nie, co BY się wydarzyło. A zresztą, ustalając przeróżne
        powiązania pomiędzy rządem, może i posłami, a prywatnymi właścicielami komisja
        da nam pośrednio odpowiedź i na Twoje pytanie.
        Paradowska może mieć jeden czy dwa poglądy słuszne, ale przecież tutaj nie o
        tym rozmawiamy, tylko o tym, czy ona jest dobrą publicystką. Do tego nie
        wystarczy mieć kilka słusznych opinii oraz szeregu poprawnych politycznie - a
        to własnie Paradowska jest poprawna politycznie. Jej poglądy są bardzo
        przewidywalne i ani trochę nie rewolucyjne.
    • douglasmclloyd Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską 29.09.03, 21:34
      strajker napisał:

> 216;nic nie
      > wiadomo, wszystko to jest zagmatwane, nie widzę w zachowaniu minister
      > Jakubowskiej nic niestosownego, ustawa o radiofonii i telewizji była
      > procedowana prawidłowo, tak jest na całym świecie’- po prostu nadaje jak
      > Czarzasty z Jakubowską i Nikolskim; no tak jakby dostała zlecenie, że trzeba
      > wszystko rozmydlić.

Przez długi czas kupowałem Politykę (w schyłkowym okresie tylko dla Pilcha) ale
      kiedy pewnego razu przeczytałem artykuł Paradowskiej o komisji śledczej, w
      którym krytykowała Rokitę i Ziobro powiedziałem sobie, że więcej Polityki nie
      kupię. I nie kupiłem.
      • Gość: bratek Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską IP: *.biaman.pl 29.09.03, 21:41
        good point.
      • Gość: ayran Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 09:49
        douglasmclloyd:

> Przez długi czas kupowałem Politykę (w schyłkowym okresie tylko dla Pilcha) ale
        > kiedy pewnego razu przeczytałem artykuł Paradowskiej o komisji śledczej, w
        > którym krytykowała Rokitę i Ziobro powiedziałem sobie, że więcej Polityki nie
        > kupię. I nie kupiłem.

Obu można krytykowac i jest za co, natomiast - co wydaje mi się ciekawsze, pani
        Janka (przynajmniej do niedawna) regularnie chwaliła Anitę Błochowiak za
        "sensowne pytania", co świadczy duzo gorzej.

Ay.
        • pedro.gonzales Re: Paradowska ględzi jak Nikolski z Jakubowską 30.09.03, 17:41
          To chyba oczywiste, ze chwali "perelke" polskiej socjaldemokracji. Wlodek
          Czarzasty to zapewne wg pani Paradowskiej wybitny maz stanu i filantrop, a mec.
          Kalisz, to Stanczyk obecnego sejmu. Ale Polityka to w koncu "lewicowy
          periodyk" ;))) Podobnie zreszta jak Urbanowskie Nie. Z ta roznica, ze pierwszy
          na "salony", drugi do czworakow i chlewa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka