wujaszek_joe 17.07.08, 07:29 www.joemonster.org/art/9523/Rydzyk-Show-Magiczna-sztuczka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lech.niedzielski Re: Rydzyk Show - Magiczna Sztuczka 17.07.08, 09:21 Tadeusz Rydzyk powinien najpierw rozliczyć się z wcześniejszych zbiórek, "a więc z pieniędzy, które uzyskał za zbieranie świadectw udziałowych i przede wszystkim z tych pieniędzy, które zbierał opowiadając się za biedą, za trudną sytuacją stoczniowców". Poseł Lewicy przypomniał, że kilka lat temu szef Radia Maryja ogłosił zbiórkę na ratowanie stoczni w Gdańsku. Z tej zbiórki Tadeusz Rydzyk do tej pory się nie rozliczył, zaś pieniądze nie trafiły na wyznaczony cel. Jak podkreślił Wenderlich tą sprawą powinny się zająć przede wszystkim " właściwe ministerstwa". - Myślę o ministerstwie finansów, czy ministerstwie sprawiedliwości - podkreślił Wenderlich. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Co za bezczelność! Rydzyk się przecież rozliczył 17.07.08, 09:40 mówił przecież że część pieniędzy zwrócił darczyńcom, którzy o to poprosili a reszta zasiliła zbożny cel pt. Telewizja Trwam. Skoro o. Rydzyk jest osobą uczciwą to niestosownym jest pytać ile tego w ogóle nazbierał. A ci którzy o to pytają są komunistami i trafią do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Co za bezczelność! Rydzyk się przecież rozlic 17.07.08, 10:03 wujaszek_joe napisał: > mówił przecież że część pieniędzy zwrócił darczyńcom, którzy o to poprosili a > reszta zasiliła zbożny cel pt. Telewizja Trwam. > Skoro o. Rydzyk jest osobą uczciwą to niestosownym jest pytać ile tego w ogóle > nazbierał. > A ci którzy o to pytają są komunistami i trafią do piekła. Aha, teraz zrozumiałem. Chyba rzygnę kasą o. Rydzyka. (Widocznie mależy się ojcu Tadzika skoro ma takiego ...syna !) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_siurek czy on przypadkiem nie jest z PiS? 17.07.08, 10:08 Bo niemozliwe, zeby taki uczciwy człowiek był z poza PiS Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: czy on przypadkiem nie jest z PiS? 17.07.08, 10:13 jurek_siurek napisał: > Bo niemozliwe, zeby taki uczciwy człowiek był z poza PiS Dzis tylko Radia Maryja moge sluchac i ogladam tylko telewizje Trwam. Bo tylko ojcu Rydzykowi moge ufac, po Janie Pawle tylko on pozostal nam. Radio Maryja póki my zyjemy nie zginie nigdy, choc ma zlego wroga. Z ojcem Rydzykiem, rodzina staniemy, za jego dzielem stoi Matka Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Kurde to jest patent 17.07.08, 10:15 Za Jego dziełem stoi Matka Boga więc to musi być uczciwe Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Kurde to jest patent 17.07.08, 10:19 wujaszek_joe napisał: > Za Jego dziełem stoi Matka Boga więc to musi być uczciwe Na wszelki wypadek nie pytajmy o to Matki Boskiej ... . Odpowiedz Link Zgłoś