Dodaj do ulubionych

Wiem dlaczego Ziobro zwiał a PiS urządził hucpę:)

23.07.08, 22:08
Naprowadziła mnie na to Kataryna, która na salonie24 zajęła się jednym cytatem
z wczorajszej wiadomości (która się zresztą nie zgadza z tym co dzisiaj rano
powiedział w sygnałach dnia sam Ziobro) z onetu ale w tej notce jest również
taki wiadomość o tym, że poseł Gosiewski miał okazję zapoznać się z wnioskiem
prokuratury płockiej a więc i Zbioro dowiedział się co mu chce zarzucić
prokuratura.

www.tvp.info/news.html?news=757807&directory=2788
"Szef klubu parlamentarnego PiS Przemysław Gosiewskiego powiedział, że w
zeszłym tygodniu zwrócił się do przewodniczącego komisji o uzyskanie kopii
wniosku prokuratury i na podstawie tej lektury doszedł do wniosku, iż nie ma w
nim żadnych podstaw do uchylenia Ziobrze immunitetu.

– Dlatego wielu posłów PiS chciało wziąć udział w posiedzeniu komisji, by móc
prokuratorowi zadać pytania – tłumaczył. Tymczasem – zaznaczył – posiedzenie
nie zostało przygotowane. – Nie mieliśmy możliwości zadania pytań – mówił
oburzony.

Jego zdaniem, zarzuty przeciw byłemu ministrowi sprawiedliwości mają podłoże
polityczne, a we wniosku brak jest przekonujących podstaw prawnych."

Zapewne odbyło się tajne posiedzenie pisowskiej egzekutywy, oceniono
zagrożenie i zastosowano środki zaradcze. Bardzo sprytnie tylko, że wykonanie
zostało spartolone. Komorowski na wieść o tym, że na posiedzenie komisji
stawiło się 100 posłów w mig zrozumiał, że przyzwolenie na coś
podobnego tzn. wymuszenie za pomocą takiego fortelu odłożenia w czasie
posiedzenia komisji regulaminowej pod pretekstem, że sala jest za mała
zastosował najrozsądniejsze wyjście - większa sala i decyzja prezydium Sejmu,
że posiedzenie odbywa się dzisiaj. I Ziobro dzisiaj rano potwierdził zamiar
PiS w radiu >>>

"po Komisji spotkałem się z jej prezydium, powiedziałem, że w każdej chwili
stawię się na tym posiedzeniu Sejmu, na inną komisję, jeżeli zostanie wskazana
odpowiednia sala, na którą wszyscy, którzy chcą zadać pytanie, się stawią."

Sala została wskazana! Jakżesz się więc to stało, że zamiast na komisję
pojechał do Krakowa? Dlaczego? Wszyscy inni posłowie stawili się dzisiaj
a on jeden nie! Twierdzą, że go nie zawiadomiono? A oni skąd się dowiedzieli?:)

Widać tu plan, o którym go powiadomiono, więc się zgodnie z nim usunął.
I obejrzeliśmy igrzyska.

ps
A oto, co powiedział Ziobro rano (pełna wypowiedź):
"(...)natomiast chciałem dodać, że ja również stawiłem się na tę Komisję, po
Komisji spotkałem się z jej prezydium, powiedziałem, że w każdej chwili stawię
się na tym posiedzeniu Sejmu, na inną komisję, jeżeli zostanie wskazana
odpowiednia sala, na którą wszyscy, którzy chcą zadać pytanie, się stawią. I
tutaj jest kolejne, niestety, kłamstwo i manipulacja polityków Platformy
Obywatelskiej, którzy wczoraj ogłosili, że rzekomo ja nie chcę się stawić
przed wakacjami. Było dokładnie odwrotnie. Są na to świadkowie, przyszedłem,
powiedziałem, że jestem do dyspozycji, podporządkuję się każdemu terminowi,
nie mam nic do ukrycia, działałem zgodnie z prawem w interesie publicznym i
chcę to publicznie również mówić przy obecności tych wszystkich, którzy są tym
zainteresowani."
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 22:16
      1. Ziobro usłyszał od przewodniczącego komisji, że jego sprawa przełożona na
      wrzesień
      2. Został złamany regulamin sejmu

Skoro czytałaś mój wpis to może i do tego się odniesiesz. Dlaczego wczoraj
      okłamano Ziobrę a dzisiaj złamano regulamin?

Liczę na jakieś ciekawe uzasadnienie, że to wszystko było git i w porządalu.
      • boblebowsky Re: A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 22:22
        A może ty mi łaskawie powiesz jak to możliwe, że cały klub
        parlamentarny wiedział o posiedzeniu i stawił się niemal w komplecie z
        wyjątkiem jednego biednego Zbynia?
        • kataryna.kataryna Re: A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 22:24
          boblebowsky napisał:

> A może ty mi łaskawie powiesz jak to możliwe, że cały klub
          > parlamentarny wiedział o posiedzeniu i stawił się niemal w komplecie z
          > wyjątkiem jednego biednego Zbynia?

Bo z sejmowego hotelu jest do sejmu bliżej niż z Krakowa.
          • boblebowsky Re: A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 22:32
            No to nie będę się już wysilał, kolega bryt pod spodem wszystko napisał.
            • cleryka Re: A jak się zapatrujesz na to że 24.07.08, 22:18
              Jestem pewna,że ten zbój-Ziobro stchórzył i wystawił kolegów na
              smierc i życie,,,ciekawe,że nie było tak Jacka Kurskiego,jego
              rywała.Dlaczego?
          • pit_44 Re: A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 22:50
            kataryna.kataryna napisała:
            > Bo z sejmowego hotelu jest do sejmu bliżej niż z Krakowa.

Nie kłam Kataryna.
            Zbynio o 7.15 rozmawiał z Karnowskim w sygnałach dnia w PR1. Był
            więc w Warszawie, a nie Krakowie.
            www.polskieradio.pl/jedynka/sygnalydnia/?id=15234
            • kataryna.kataryna Re: A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 22:52
              pit_44 napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
              > > Bo z sejmowego hotelu jest do sejmu bliżej niż z Krakowa.
              >
              > Nie kłam Kataryna.
              > Zbynio o 7.15 rozmawiał z Karnowskim w sygnałach dnia w PR1. Był
              > więc w Warszawie, a nie Krakowie.

O której godzinie ogłoszono program pracy komisji?
              • poddanywujasama Re: A jak się zapatrujesz na to że 24.07.08, 03:00
                Psim obowizkiewm Zera jako posla jest bywanie w Sejmie. Dnia kazdego, za to mu
                placa.Do Krakowa mogl sie wybrac w niedziele.
          • masuma Z jakiego Krakowa, o naiwna :-)) 25.07.08, 00:30
            Z ustaleń DZIENNIKA wynika, że Zbigniew Ziobro wiedział o posiedzeniu komisji
            regulaminowej w jego sprawie, na długo zanim odleciał z Warszawy do Krakowa.
            "Tak, ale nie widziałem powodu, by spontanicznie ulegać szarganiu moich praw" -
            przyznaje były minister sprawiedliwości w rządzie PiS.

7:15
            Ziobro gości w "Sygnałach Dnia" w studiu przy al. Niepodległości. "W każdej
            chwili stawię się na tym posiedzeniu Sejmu, na inną komisję, jeżeli zostanie
            wskazana odpowiednia sala" - mówi.

8:15
            Prezydium Sejmu podejmuje decyzję, że komisja zbierze się o godzinie 10 w
            największej wolnej sali i zajmie sprawą Ziobry.

9:05
            Komorowski ogłasza decyzję na konferencji. Na posiedzeniu sekretarz obrad
            odczytuje plan prac komisji na środę. - Wtedy dowiedziałem się, że zbiera się i
            regulaminowa - mówi jej wiceszef Marek Suski z PiS.

9:07
            Do krakowskiego biura poselskiego Ziobry urzędnicy wysyłają faks z
            powiadomieniem o posiedzeniu. Równolegle próbują skontaktować się telefonicznie
            z samym posłem. Ten nie odbiera. "Był w samolocie" - tłumaczą posłowie PiS. Ale
            to nieprawda. "Chciałem lecieć tym o 8:35, ale nie dałem rady" - mówi nam
            Ziobro. W tym czasie rozmawiał w stolicy ze swoim prawnikiem.

9:32
            PAP podaje komunikat, że Ziobro zaprasza na konferencję prasową na godzinę 13:30
            w Krakowie. O tych planach mówił kilku dziennikarzom dzień wcześniej. Ale
            techniczne szczegóły konferencji przekazał do biura prasowego klubu PiS
            telefonicznie około 9 rano.

10:35
            Dopiero po wyborze rzecznika praw dziecka komisja regulaminowa przystępuje do
            pracy. Bezskutecznie, bo PiS kwestionuje tryb, w jakim została zwołana.

11:35
            Ziobro wsiada na pokład samolotu LOT do Krakowa. "Bilet zarezerwował mi we
            wtorek poseł Andrzej Adamczyk" - wyjaśnia. Na komisji trwa spór proceduralny
            między PiS a PO.

www.dziennik.pl/polityka/article213026/Jak_Ziobro_uciekl_przed_komisja.html
      • pla_cebo Re: A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 22:44
        Na to sie basia.basia nie zapatruje, nie starczylo juz zapalu:)
        Pozdrawiam,
      • basia.basia Re: A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 22:50

> 1. Ziobro usłyszał od przewodniczącego komisji, że jego sprawa przełożona na
        > wrzesień

Ziobro w sygnałach dnia przedstawił inną wersję, zgadza się ona z wersją
        przedstawioną dzisiaj przez Budnika na początku posiedzenia komisji. Budnik
        powiedział, że go Ziobro uprzedził, że pasuje mu każdy dzień z wyjątkiem czwartku.

> 2. Został złamany regulamin sejmu

Nic podobnego. Wniosek otrzymał Gosiewski przed posiedzeniem komisji, zakładam
        że zapoznał z nim Ziobrę, ponieważ ta setka posłów PiS po to stawiła się na
        wczorajsze posiedzenie (jakoby), że wziąć prokuratora w krzyżowy ogień pytań, by
        obronić fałszywie oskarżonego kolegę (a on biedaczek nie miał pojecia co tam
        jest?) .
        Ale przede wszystkim Komorowski zaprosił do siebie Ziobrę, żeby mu wniosek
        udostępnić i zapytać czy ma zamiar sam złożyć immunitet, tak jak zapowiadał.
        Marszałek opisał wszystkie próby nakłonienia Ziobry do złożenia mu wizyty. One
        nie poskutkowały toteż została wystosowana prośba pisemna. Daremna.
        Być może dlatego, że Ziobro chciał uniknąć jasnego stwierdzenia, że odmawia
        złożenia immunitetu.

>
        >
        > Skoro czytałaś mój wpis to może i do tego się odniesiesz. Dlaczego wczoraj
        > okłamano Ziobrę a dzisiaj złamano regulamin?

Dzisiaj rano nic nie mówił o żadnym okłamywaniu. To Ty twierdzisz, że go
        okłamano. Nie wiem po co. Żeby zwiał?

>
        > Liczę na jakieś ciekawe uzasadnienie, że to wszystko było git i w porządalu.
        >

Oglądałam cały przebieg posiedzenia (będzie zapis) a Ty?
        • kataryna.kataryna Re: A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 23:04
          basia.basia napisała:

>
          > > 1. Ziobro usłyszał od przewodniczącego komisji, że jego sprawa przełożona
          > na
          > > wrzesień
          >
          > Ziobro w sygnałach dnia przedstawił inną wersję, zgadza się ona z wersją
          > przedstawioną dzisiaj przez Budnika na początku posiedzenia komisji. Budnik
          > powiedział, że go Ziobro uprzedził, że pasuje mu każdy dzień z wyjątkiem czwart
          > ku.

Chodzi Ci o ten wywiad? Możesz wskazać dokładny cytat z Ziobry gdzie potwierdza
          wersję Budnika? I przy okazji wyjaśnić dlaczego Budnik wczoraj nakłamał mówiąc,
          że sprawa Ziobry będzie po wakacjach?

> > 2. Został złamany regulamin sejmu
          >
          > Nic podobnego. Wniosek otrzymał Gosiewski przed posiedzeniem komisji, zakładam
          > że zapoznał z nim Ziobrę, ponieważ ta setka posłów PiS po to stawiła się na
          > wczorajsze posiedzenie (jakoby), że wziąć prokuratora w krzyżowy ogień pytań, b
          > y
          > obronić fałszywie oskarżonego kolegę (a on biedaczek nie miał pojecia co tam
          > jest?) .
          > Ale przede wszystkim Komorowski zaprosił do siebie Ziobrę, żeby mu wniosek
          > udostępnić i zapytać czy ma zamiar sam złożyć immunitet, tak jak zapowiadał.
          > Marszałek opisał wszystkie próby nakłonienia Ziobry do złożenia mu wizyty. One
          > nie poskutkowały toteż została wystosowana prośba pisemna. Daremna.
          > Być może dlatego, że Ziobro chciał uniknąć jasnego stwierdzenia, że odmawia
          > złożenia immunitetu.

Dlaczego nie odnosisz się do mojego pytania? Czy mogłabyś wykazać, że Ziobro
          wiedział o zmianie planów co do komisji czyli o tym, że nie odbędzie się - jak
          mu wczoraj mówił Budnik - po wakacjach tylko dzisiaj? Bo o to się rozchodzi. Że
          Ziobro wczoraj usłyszał co innego a dzisiaj gdy już był w Krakowie okazało się
          co innego. Rozumiem, że wysłanie faksu do biura w Krakowie, że za pół godziny
          jego sprawa na Wiejskiej w Warszawie uznajesz za normalne i uczciwie
          powiadomienie i danie możliwości uczestnictwa.

> > Skoro czytałaś mój wpis to może i do tego się odniesiesz. Dlaczego wczora
          > j
          > > okłamano Ziobrę a dzisiaj złamano regulamin?
          >
          > Dzisiaj rano nic nie mówił o żadnym okłamywaniu.

Nie jest jasnowidzem. Skąd o 7.15 miał wiedzieć, że o 8.30 marszałek zdecyduje o
          zmianie planów?

A to, że w rozmowie nic nie mówi o dzisiejszym posiedzeniu Cię nie zastanawia?
          Przecież podobno wiedział.

> To Ty twierdzisz, że go
          > okłamano.

Wczoraj mu Budnik powiedział, że sprawa jest przesunięta na wrzesień. Odbyła się
          dzisiaj. Nazywaj to jak chcesz, ja to nazywam kłamstwem.

> Nie wiem po co. Żeby zwiał?

Nie. Po to, żeby nie mógł się odezwać. Bo go nie było.

> Oglądałam cały przebieg posiedzenia (będzie zapis) a Ty?

Nie.

I po obejrzeniu całego przebiegu, a także po przeczytaniu stosownych zapisów
          regulaminu sejmu oraz wczorajszego cytatu z Budnika uważasz, że wszystko było w
          porządku, tak?
          • basia.basia Re: A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 23:28

> I po obejrzeniu całego przebiegu, a także po przeczytaniu stosownych zapisów
            > regulaminu sejmu oraz wczorajszego cytatu z Budnika uważasz, że wszystko było w
            > porządku, tak?
            >

Widzę Kataryna, że przeprowadzisz drobiazgowe śledztwo i uwierzysz w każde
            tłumacznie Ziobry i jego kolegów, by dowieść że jest on przedmiotem nagonki
            wrednych ciemnych mocy. Argumenty przeciwnej strony uważasz za zwykłe kłamstwa.
            Nic na to nie poradzę. Mnie się nie chce dowodzić Ci moich racji. Dla mnie jest
            oczywistą oczywistościa, że cały przebieg wydarzeń i wszystkie slowa, które
            padly podczas dzisiejszego zamieszania w komisji świadczą o zaplanowanej akcji
            wybronienia Ziobry od stawania przed ta komisją chociażby
            na kilka miesięcy ale przede wszystkim miały uniemożliwić odczytanie wniosku o
            cofnięcie mu immunitetu wraz z uzasadnieniem.

Na FK było wiele dyskusji na temat czy Ziobro miał czy nie miał prawa zawozić
            prezesowi akt wraz z prokuratorem. Moja opinia jest jasna - nie miał.
            Prokuratura uważa to samo. O zawartości wniosku pisze dzisiaj DZ; cytowałam w 2
            wątkach. Sprawa jest nie do obrony. Dzisiaj się nie udało
            i wyjdzie na jaw, że obaj panowie: Kaczyński i Ziobro wykorzystali prokuratora
            do celów niezgodnych z przeznaczeniem. A prokurator ten nie ma kręgosłupa. Z
            czasem wszystko się wyjaśni a na dniach wszyscy przeczytamy stenogram i będziemy
            wiedzieli dokładnie to, co już wiedzą Gosiewski, Ziobro i wielu posłów PiS.

Mieliśmy nierząd a nie rząd w latach 2005 - 2007.
            • kataryna.kataryna Re: A jak się zapatrujesz na to że 23.07.08, 23:41
              basia.basia napisała:

> Widzę Kataryna, że przeprowadzisz drobiazgowe śledztwo i uwierzysz w każde
              > tłumacznie Ziobry i jego kolegów, by dowieść że jest on przedmiotem nagonki
              > wrednych ciemnych mocy.

Żadnego śledztwa nie przeprowadzam. Przeczytałam wypowiedź Budnika i regulamin
              sejmu.

> Argumenty przeciwnej strony uważasz za zwykłe kłamstwa.

Jakie argumenty? To co Budnik mówił wczoraj o przesunięciu sprawy Ziobry na
              wrzesień? Chcesz powiedzieć, że nie kłamał i sprawa Ziobry będzie rozpatrywana
              zgodnie z zapowiedzią dopiero we wrześniu a wszystkim się dzisiaj zdawało?

Basiu! Czy Ty naprawdę nie widzisz żadnej sprzeczności z wczorajszą wypowiedzią
              Budnika a tym co się dzisiaj stało???

> Nic na to nie poradzę. Mnie się nie chce dowodzić Ci moich racji.

To napisz chociaż jakie one są. Zadałam bardzo proste pytania a Ty rejterujesz.
              Nie dziwię się bo nie ma nie obrażającego inteligencji wyjaśnienia tej sytuacji!
              Budnik wczoraj powiedział to co powiedział, dzisiaj się stało to co się stało.
              Skłamał. Albo wymuszono na nim zmianę zdania.

Tak czy siak, faktem jest, że Ziobro nie został powiadomiony o dzisiejszym
              posiedzeniu, przeciwnie, wczoraj został powiadomiony, że będzie ono we wrześniu!
              Nic tego nie zmieni.

Dla mnie jest
              > oczywistą oczywistościa, że cały przebieg wydarzeń i wszystkie slowa, które
              > padly podczas dzisiejszego zamieszania w komisji świadczą o zaplanowanej akcji
              > wybronienia Ziobry od stawania przed ta komisją chociażby
              > na kilka miesięcy ale przede wszystkim miały uniemożliwić odczytanie wniosku o
              > cofnięcie mu immunitetu wraz z uzasadnieniem.

Wiem, że to dla Ciebie jest oczywistą oczywistością a Twojej pewności nie zmąci
              ani wypowiedź Budnika ani jakieś głupie regulaminy sejmu ani nawet to, że w
              wywiadzie z Ziobrą wcale nie ma tego co dopiero co napisałaś, że jest.

> Moja opinia jest jasna - nie miał.

Nie wątpię :) Tak samo jasna jak ta, że żaden regulamin sejmu nie został złamany.

> Prokuratura uważa to samo.

Nikt nie chce być zesłany do Gołdapi.

> O zawartości wniosku pisze dzisiaj DZ; cytowałam w 2
              > wątkach. Sprawa jest nie do obrony. Dzisiaj się nie udało
              > i wyjdzie na jaw, że obaj panowie: Kaczyński i Ziobro wykorzystali prokuratora
              > do celów niezgodnych z przeznaczeniem. A prokurator ten nie ma kręgosłupa. Z
              > czasem wszystko się wyjaśni a na dniach wszyscy przeczytamy stenogram i będziem
              > y
              > wiedzieli dokładnie to, co już wiedzą Gosiewski, Ziobro i wielu posłów PiS.

Nie otwieraj jeszcze szampana. Nie wiem zresztą jaki związek ma to co napisałaś
              z łamaniem regulaminu. Strasznie uciekasz od tego tematu :)

> Mieliśmy nierząd a nie rząd w latach 2005 - 2007.

Na szczęście przyszły rządy miłości :)))

Uśmiałam się :)))
              • basia.basia Re: A jak się zapatrujesz na to że 24.07.08, 00:00

> Tak czy siak, faktem jest, że Ziobro nie został powiadomiony o dzisiejszym
                > posiedzeniu, przeciwnie, wczoraj został powiadomiony, że będzie ono we wrześniu
                > !
                > Nic tego nie zmieni.
                >

Kataryna, chodzi o to, że się przyczepiłaś tej kwestii podczas gdy ma ona
                znaczenie drugorzędne. Mnie się tego nie chce roztrząsać. Dzisiaj wysłuchałam
                tłumaczeń wszystkich stron a dziennikarze, jakby na Twoją prośbę, właśnie tę
                kwestię najchętniej roztrząsali:)

Gdyby nawet było tak, że Budnik (fatalny w roki szefa tej komisji) tak się
                zakałapućkał, że sam był za przełożeniem sprawy na po wakacjach to przecież nie
                ma to żadnego znaczenia, bo dla Komorowskiego najważniejsze było to, że nie
                uprzedzono Budnika o takiej nadreprezentacji PiS i sala była za mała. Uznał to
                za podstęp, to mu się nie spodobało, zwołał posiedzenie prezydium a ono
                zdecydowało, że takie sztuczki są niedopuszczalne i głosami 4:1 postanowiono
                zwołać nowe posiedzenie w większej sali. Putra był przy tym.
                Kaczyński, Gosiewski i on nie są głupcami i wiedzieli, że Komorowski też nie w
                ciemię bity. Ja podejrzewam, że Ziobro został usunięty z placu boju specjalnie.
                Podejrzewam, że gdyby posiedzenie zaplanowano na piątek to sytuacja by się
                powtorzyła a pretekst by się znalał. Nie takie sztuki
                posłowie (wszyscy) wyczyniali w Sejmach III RP.

Okropnie się martwisz złamaniem regulaminu, zobaczysz co wyprawiali pisowcy z
                regulaminem dzisiaj. Szkoda gadać. Działo się to w obecności marszałka Putry. A
                potem 2 marszałków. Posłanki chichotały jak idiotki, większość demonstrowało, że
                się świetnie bawi robiąc sobie jaja z regulaminu, marszałków, Sejmu,
                prokuratora, społeczeństwa.

Tę komisję rozgoniłabym na cztery wiatry (Budnika pierwszego) i wybrała nowy
                skład. Nie powinni w tej komisji (bardzo ważnej) zasiadać ludzie, którzy drwią z
                regulaminu, na podstawie którego pracują oraz traktują haniebnie zaproszonego
                gościa.

To by było na tyle.

Pozdrawiam
                • kataryna.kataryna Re: A jak się zapatrujesz na to że 24.07.08, 00:06
                  basia.basia napisała:

>
                  > > Tak czy siak, faktem jest, że Ziobro nie został powiadomiony o dzisiejszy
                  > m
                  > > posiedzeniu, przeciwnie, wczoraj został powiadomiony, że będzie ono we wr
                  > ześniu
                  > > !
                  > > Nic tego nie zmieni.
                  > >
                  >
                  >
                  > Kataryna, chodzi o to, że się przyczepiłaś tej kwestii podczas gdy ma ona
                  > znaczenie drugorzędne. Mnie się tego nie chce roztrząsać.

Wiesz co? Jeśli złamanie regulaminu sejmu przez marszałka wyłącznie po to, żeby
                  oskarżony nie mógł się bronić ma znaczenie drugorzędne to mi też się nie chce
                  tego rozstrząsać. Są przecież poważniejsze sprawy. Jak na przykład chichocząca
                  Szczypińska.
                  • doc.torov Re: A jak się zapatrujesz na to że 24.07.08, 00:37

> Są przecież poważniejsze sprawy. Jak na przykład chichocząca
                    > Szczypińska.

MAsz racje.
                    CZy to Kaczyński był pod stołem i ja podszczypywał?
      • chilly Re: A jak się zapatrujesz na to że 24.07.08, 16:12
        Git i w porządalu to byłoby wtedy, gdyby platformersi odważyli się
        zastosdować PIS-owskie metody. Ot, jakaieś rozwiąznie pod osłona
        nocy i powołanie swoich, wsadzenie Zbynia do aresztu wydobywczego by
        spokojnie szukac dowodów jego winy itp. W odniersieniu do PIS chcę
        Białorusi!
      • cleryka Re: A jak się zapatrujesz na to że 24.07.08, 22:16
        To było za strony PIS wszystko ukartowane.I ten Ziobro wyjazd
        itd.Żałosne dupki chwytają sie szczebelków słabiutkiej
        drabinki.Każdy widzi jaki koń jest!
    • ka12332 kiedyś basia.basia i kasia.kasia chwaliły Ziobrę 23.07.08, 22:21
      niegdysiejsze fanki Ziobry zamilknijcie ! jesteście niewiarygodne.
      • boblebowsky Re: kiedyś basia.basia i kasia.kasia chwaliły Zio 23.07.08, 22:24
        Nie bądź dla basi taki srogi. Poglądów nie zmieniają tylko bezwolne pisowskie
        tępaki.
        • piglowacki kiedyś basia.basia i kasia.kasia chwaliły Ziobro 24.07.08, 11:46

boblebowsky napisał:

> Nie bądź dla basi taki srogi. Poglądów nie zmieniają tylko
          > bezwolne pisowskie tępaki.

To, że > basia.basia < zweryfikowała poglądy o wybitnym PiC prawniku Zi0br0
          można zaliczyć Jej na plus.

To, że od początku nie spostrzegła, co reprezentuje wybitny PiC prawnik Zi0br0
          niezbyt dobrze świadczy o …

A to, że nadal uważa, że wybitny PiC prawniku Zi0br0 „znakomity akt oskarżenia
          sporządził” (patrz post > basia.basia < poniżej twojego) też chluby Jej nie
          przynosi.

Pamiętam też jak > basia.basia < broniła jak Częstochowy dudków z IPN z Kurtyką
          na czele (z tego co wiem to jest z Krakowa), i nie tylko dudków z IPN.

… spuszczam zasłonę … bo i tak na tym forum > basia.basia < do GWIAZD można
          zaliczyć. :-)))

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już
          przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego
          konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową
          hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej
          zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.”
          - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• basia.basia Re: kiedyś basia.basia i kasia.kasia chwaliły Zio 23.07.08, 22:54
        ka12332 napisał:

> niegdysiejsze fanki Ziobry zamilknijcie ! jesteście niewiarygodne.

Chwaliłam go i to bardzo, zwłaszcza jak przeczytałam jego raport z prac komisji
        ds. Rywina. Znakomity akt oskarżenia sporządził. Raport ten przyjął Sejm. Miałam
        nadzieję, że jak zostanie ministrem to nada bieg tremuraportowi a tu klapa
        kompletna!

Pamiętam jak go usprawiedliwiałam,kiedy podczas prac komisji zadawał 5 razy to
        samo pytanie i okropnie ględził - myślałam, że jest młody i niedoświadczony i
        wynika to ze zdenerwowania:)))))))))

A to po prostu mydłek bez wychowania i niedorobiony prawnik, który może się nada
        do napisania aktu oskarżenia jak dostanie dobry wsad:) I nic więcej.
        • ka12332 Re: kiedyś basia.basia i kasia.kasia chwaliły Zio 24.07.08, 10:37
          tyle razy forumowicze zwracali tobie wtedy (komisja Rywina) uwagę abyś
          zachowanie tego psychopaty rozsądzała logicznie . no ,ale ty wtedy byłaś (i
          nie tylko ty) pod złym wpływem kasi.kasi.
          na twoje usprawiedliwienie powiem że i inni forumowicze typu pielęgniarz byli
          wtedy psychicznie uzależnieni od jej poglądów.
          dlatego powrót jej tj k.k. do tego wątku i na fk odbieram jak powrót złego
          ducha. myślę że większość forumowiczów fk nie chce jej w swoim gronie. tym
          bardziej że kiedyś w swoim blogu w Salonie niewybrednie wypowiadała się o
          forumowiczach z fk i im publicznie ubliżała. to dowód na to że "gwiazdorstwo" i
          woda sodowa często chodzą parami.
          a powyższe twoje wyjaśnienia traktuje jako powrót do spokojnego i logicznego
          rozsądzania spraw. he,każdy z nas robi błędy :)))

• lepkie.lapki l.l nie życzą sobie k.k na fk 24.07.08, 19:07
            Dalejże, wpisujcie miasta! ;)
          • basia.basia Re: kiedyś basia.basia i kasia.kasia chwaliły Zio 24.07.08, 21:18
            ka12332 napisał:

pod złym wpływem kasi.kasi.

Bzdury opowiadasz i przy okazji ubliżasz mi i pielęgniarzowi insynuując poniżej,
            że nie myślimy samodzielnie.
            > na twoje usprawiedliwienie powiem że i inni forumowicze typu pielęgniarz byli
            > wtedy psychicznie uzależnieni od jej poglądów.
            > dlatego powrót jej tj k.k. do tego wątku i na fk odbieram jak powrót złego
            > ducha.

Takie gadanie jest grubo nie w porządku, bo to własnie złe duchy napadały na
            Katarynę i dlatego opuściła to forum.

myślę że większość forumowiczów fk nie chce jej w swoim gronie.

Mów za siebie.
            tym
            > bardziej że kiedyś w swoim blogu w Salonie niewybrednie wypowiadała się o
            > forumowiczach z fk i im publicznie ubliżała. to dowód na to że "gwiazdorstwo" i
            > woda sodowa często chodzą parami.
            > a powyższe twoje wyjaśnienia traktuje jako powrót do spokojnego i logicznego
            > rozsądzania spraw. he,każdy z nas robi błędy :)))
            >
            >
            >
            >
            • ka12332 Re: kiedyś basia.basia i kasia.kasia chwaliły Zio 24.07.08, 21:37
              przepraszam basię.basię za to ze poczuła się urażona moim postem. ale tak ciebie
              kiedyś odbierałem gdyż nawet pseuda miałyście z k.k. podwójne , ale to już
              zostawmy... :)))
              • basia.basia Przeprosiny przyjęte:) 25.07.08, 00:32
                ka12332 napisał:

> przepraszam basię.basię za to ze poczuła się urażona moim postem. ale tak ciebi
                > e
                > kiedyś odbierałem gdyż nawet pseuda miałyście z k.k. podwójne , ale to już
                > zostawmy... :)))
    • bryt.bryt pozwole sobie cos dodac ... 23.07.08, 22:27
      tvn24.pl:
      "(...)Posłów PiS oburzyło to, że marszałek Bronisław Komorowski decyzję Prezydium Sejmu o zwołaniu komisji regulaminowej ogłosił na briefingu prasowym, na godzinę przed jej posiedzeniem. Wnioskowali o wezwanie marszałka, by poinformował o tym, dlaczego zwołał posiedzenie komisji właśnie na środę. - Marszałek odsyła nas do konferencji, ale myśmy jej nie oglądali,(...)
      Głównym powodem - dla którego zdaniem PiS - należało przełożyć posiedzenie na inny dzień to nieobecność w Sejmie głównego zainteresowanego - Zbigniewa Ziobro. Posłowie PiS: Marek Suski, Arkadiusz Mularczyk, Przemysław Gosiewski i Zbigniew Girzyński dowodzili, że został nieskutecznie poinformowany o posiedzeniu. I dlatego nie ma go w Sejmie.(...)
      – To czysta złośliwość, rozpatrywać wniosek w środę – przekonywał Mularczyk, oświadczając jednocześnie, że jest pełnomocnikiem Ziobry.
      (...)"

Sklad prezydium sejmu:
      -Komorowski (PO)
      -Niesiolowski (PO)
      -Putra (PiS)
      -Szmajdzinski (SLD)
      -Kalinowski (PSL)

Posla (wicemarszalka) Putry nie bylo na prezydium, czy zwyczajnie nie uznal za stosowne poinformowac swoich kolegow o decyzji?

Odnosnie "zaskoczenia" poslow PiS dzisiejszym terminem - fragment tekstu P.Wronskiego o wczorajszym posiedzeniu:
      "(...)Komisja ma się zebrać jutro w większej sali, choć pojawiły się też informacje, że sprawa immunitetu Ziobry zostanie rozstrzygnięta po wakacjach.(...)"

Aktualizacja tekstu Wronskiego na gazeta.pl jest datowana na 22.07.2007, godz. 20:15. Rzecz byla wiec znana wczoraj, a poslowie PiS mogli i powinni sie spodzewac, ze komisja moze sie zebrac wlasnie dzisiaj. Ziobro takze powinien.

www.tvn24.pl/-1,1558290,0,1,burza-w-komisji-regulaminowej,wiadomosc.html
      wyborcza.pl/1,75478,5481447,Obrona_Ziobry_przez_oblezenie.html

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=82507721
      • hrabia.m.c Re: pozwole sobie cos dodac ... 23.07.08, 22:31
        Nie mówiąc o tym ,ze pisim obowiązkiem posła jest obecność na posiedzeniach sejmu.
      • kataryna.kataryna Re: pozwole sobie cos dodac ... 23.07.08, 22:33
        bryt.bryt napisał:

Rzecz byla wiec znana wczoraj, a poslowie PiS mogli i powinni sie spodze
        > wac, ze komisja moze sie zebrac wlasnie dzisiaj. Ziobro takze powinien.

Frajer uwierzył PO-wskiemu przewodniczącemu komisji. Też mnie to dziwi.
        • hrabia.m.c Re: pozwole sobie cos dodac ... 23.07.08, 22:35

> bryt.bryt napisał:
          >
          > Rzecz byla wiec znana wczoraj, a poslowie PiS mogli i powinni sie spodze
          > > wac, ze komisja moze sie zebrac wlasnie dzisiaj. Ziobro takze powinien.
          >
          >
          >
          > Frajer uwierzył PO-wskiemu przewodniczącemu komisji. Też mnie to dziwi.
          >
          >

i tu sie z tobą zgadzam frajer i dodam od siebie głupek.
        • bryt.bryt Re: pozwole sobie cos dodac ... 23.07.08, 22:41

(...)
          > Frajer uwierzył PO-wskiemu przewodniczącemu komisji.
          > Też mnie to dziwi.

Nie sadze, zeby Ziobro byl w tej sytuacji frajerem. Zakladam, ze wiedzial (tak
          jak Wronski), ze z posiedzeniem komisji moze byc roznie, ale tez uznal, ze moze
          sobie wybrac jedna z wersji, te korzystniejsza dla siebie (i dla show, jakie PiS
          robilo od wtorku).
          • kataryna.kataryna Re: pozwole sobie cos dodac ... 23.07.08, 22:44
            bryt.bryt napisał:

>
            > (...)
            > > Frajer uwierzył PO-wskiemu przewodniczącemu komisji.
            > > Też mnie to dziwi.
            >
            > Nie sadze, zeby Ziobro byl w tej sytuacji frajerem. Zakladam, ze wiedzial (tak
            > jak Wronski), ze z posiedzeniem komisji moze byc roznie

Po zapewnieniach, osobistych i publicznych, przewodniczącego komisji?
            • hummer Przecież nie chciał być zawiadomionym. 23.07.08, 22:52

> bryt.bryt napisał:
              >
              > > kataryna.kataryna napisała:
              > >
              > > (...)
              > > > Frajer uwierzył PO-wskiemu przewodniczącemu komisji.
              > > > Też mnie to dziwi.
              > >
              > > Nie sadze, zeby Ziobro byl w tej sytuacji frajerem. Zakladam, ze wiedzial
              > (tak
              > > jak Wronski), ze z posiedzeniem komisji moze byc roznie
              >
              >
              >
              > Po zapewnieniach, osobistych i publicznych, przewodniczącego komisji?

Przecież nie chciał być zawiadomionym. Nie odbierał korespondencji i telefonów.
              Wakacje dla Ziobry dopiero się zaczną... :)
              • douglasmclloyd Re: Przecież nie chciał być zawiadomionym. 23.07.08, 23:10
                hummer napisał:

> Przecież nie chciał być zawiadomionym. Nie odbierał korespondencji i telefonów.

Jaki miał odbierać, skoro kurz mu wszystko zasłaniał.
      • latryna.latryna Re: Odnosnie "zaskoczenia" 23.07.08, 22:41
        Kiedy ktoś bardzo pragnie być zaskoczony, to żadna siła mu w tym
        nie przeszkodzi ;-D
    • douglasmclloyd Ziobro zwiał, żeby PiS mógł urządzić hucpę 23.07.08, 22:39
      Ale hucpa się nie udała, bo znalazła się większa sala, więc PiS urządził oborę.
      • pla_cebo Re: Ziobro zwiał, żeby PiS mógł urządzić hucpę 23.07.08, 22:53
        Klamstwo powtarzane wielokrotnie wcale frajerze z agory pracujacy za
        kilka zlotych nie staje sie prawda. I to zapamietaj, agorowy blaznie
        raz na zawsze:)
        • douglasmclloyd Re: Ziobro zwiał, żeby PiS mógł urządzić hucpę 23.07.08, 23:08
          pla_cebo napisała:

> Klamstwo powtarzane wielokrotnie wcale frajerze z agory pracujacy za
          > kilka zlotych nie staje sie prawda. I to zapamietaj, agorowy blaznie
          > raz na zawsze:)

Jakie kłamstwo? Zwiał Ziobro do Krakowa? Zwiał. Obora w wykonaniu PiSu była? Była.

P.S.
          Coś się tak uparł, że pracuję dla Agory, Sherlocku?
    • basia.basia Pisowcy się tak zacietrzewili, że... 23.07.08, 23:08
      zapomnieli pójść na komisję etyki, żeby ukarać Palikota:))))

gdzieś wyczytałam:)
      • douglasmclloyd Re: Pisowcy się tak zacietrzewili, że... 23.07.08, 23:08
        basia.basia napisała:

> zapomnieli pójść na komisję etyki, żeby ukarać Palikota:))))

Wszystko im sie pomieszało, jak kiedyś SLD.
      • pla_cebo Re: Pisowcy się tak zacietrzewili, że... 23.07.08, 23:14
        basia.basia napisała:

> zapomnieli pójść na komisję etyki, żeby ukarać Palikota:))))
        >
        > gdzieś wyczytałam:)
        Moze sie odniesiesz do pytan kataryny, a nie powielasz dalej
        klamstwa za kilka groszy z agory. Ja pamietam twoj nick jak co drugi
        dzien donosil o wszystkich biuletynach "policjantow pamieci" jak to
        nazywa brat stalinowskiego mordercy. A teraz mam wrazenie ze sie
        sprzedajesz za kilka zlotych za hanbiace wpisy....
    • basia.basia ale heca:) 23.07.08, 23:32
      orka.sejm.gov.pl/PlanyKom.nsf/KomPlan?Openview&RestrictToCategory=EPS
      Komisja Etyki Poselskiej (EPS) Strona główna Sejmu

23 lipca 2008 (środa), godz. 09:30 - ODWOŁANE
      posiedzenie zamknięte
      sala 337/bud. K

Kontynuacja rozpatrywania wniosku Klubu Parlamentarnego Prawo i
      Sprawiedliwość dotyczącego postępowania posła Janusza Palikota.

Kontynuacja rozpatrywania wniosku Klubu Parlamentarnego Prawo i
      Sprawiedliwość dotyczącego wypowiedzi posła Janusza Palikota z dnia 17 maja 2008
      r. na łamach dziennika Polska The Times.

Rozpatrzenie wniosku Klubu Parlamentarnego Prawo i Sprawiedliwość
      dotyczącego wypowiedzi posła Zbigniewa Chlebowskiego z dnia 11 maja 2008 r. na
      antenie Radia Zet w programie „7 dzień tygodnia”.

Uchwalenie planu pracy Komisji na okres od 1 sierpnia 2008 r. do 31 stycznia
      2009 r.

Sprawy bieżące.
      • kataryna.kataryna Re: ale heca:) 23.07.08, 23:42
        Na czym ta heca polega? Bo posiedzenie odwołane? O matko :)
    • douglasmclloyd Re: Ziobro zwiał, żeby PiS mógł urządzić hucpę 23.07.08, 23:39
      Debil.
    • bryt.bryt w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 23.07.08, 23:47
      wklejam w calosci, bo tekst jest wybitnie "obiektwyny", wart lektury:

---------------

Michał Szułdrzyński: Polityka grubej pałki

Jeszcze we wtorek wydawało się, że awantury uda się uniknąć. Wprawdzie posiedzenie Komisji Regulaminowej w sprawie uchylenia immunitetu Zbigniewa Ziobry nie odbyło się, bo posłowie PiS nie zmieścili się w sali, ale podobno Ziobro usłyszał zapewnienie, że sprawa zostanie rozpatrzona po wakacjach. Wyjechał więc do Krakowa.

Dziś rano jednak marszałek Bronisław Komorowski obwieścił wolę Prezydium Sejmu: obrady komisji odbędą się w środę.

Ostre starcie było więc nieuniknione. Rację ma Zbigniew Chlebowski, mówiąc, że do Sejmu wrócił duch Samoobrony. Nie wiadomo jednak, kto lepiej naśladował Andrzeja Leppera - protestujący posłowie PiS czy niedopuszczający ich do głosu politycy koalicji: szef komisji Jerzy Budnik, a potem wicemarszałek Stefan Niesiołowski.

Co się stało w nocy z wtorku na środę, że Platforma zmieniła nagle zdanie i doprowadziła do burdy? Dlaczego rządząca koalicja stwierdziła, że właśnie w tych dniach trzeba wyborcom urządzić igrzyska i przyspieszyć procedurę prowadzącą Zbigniewa Ziobrę przed sąd? Czyżby chodziło o zagłuszenie słów posła Janusza Palikota, który prosto po urlopie pobiegł do telewizji i nazwał prezydenta chamem? A może po prostu w sytuacji, gdy notowania rządu słabną i nie widać szybkich szans na spełnienie wyborczych obietnic, celem było przypomnienie kłótliwego wizerunku Prawa i Sprawiedliwości?

Jeśli takie były oczekiwania Platformy, posłowie PiS spełnili je z nadwyżką. Okrzykami “hańba, hańba, na Białoruś”, skandowaniem “precz z komuną”, a wreszcie obrażeniem się i wyjściem z sali potwierdzili wiele nieprzychylnych opinii na swój temat.

Tyle tylko że dwa lata temu, podczas prac na ordynacją samorządową z sali wyszli posłowie Platformy. Gdy PiS zrezygnowało z publicznej debaty nad ustawą, PO chciała nawet zwołać alternatywne posiedzenie komisji. Co mówił wówczas Bronisław Komorowski? - To polityka grubej pałki. Kto ją ma, może wszystko.

Dziś pałka jest w rękach marszałków Komorowskiego i Niesiołowskiego.

---------------

blog.rp.pl/blog/2008/07/23/michal-szuldrzynski-polityka-grubej-palki/#comment-52474
      • douglasmclloyd Czyta się to jak Izwiestia nt 23.07.08, 23:51
      • kataryna.kataryna Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 23.07.08, 23:54
        bryt.bryt napisał:

> wklejam w calosci, bo tekst jest wybitnie "obiektwyny"

Wklejasz w całości bo nie umiesz rzeczowo go skrytykować?
        • ponte_aronte na jakiej podstawie Ziobro wyjechał do Krakowa? 23.07.08, 23:59
          jest sesja Sejmu i możliwości zwolnienia jest niewiele
          • palnick Re: na jakiej podstawie Ziobro wyjechał do Krakowa 25.07.08, 00:11

Na podstawie biletu lotniczego :-)
            • ponte_aronte na godzinę jedenastą z minutami ;) 25.07.08, 00:18
              w pełni świadomości, że komisja JUŻ obraduje - bierze się za łby
        • bryt.bryt Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:00

> bryt.bryt napisał:
          >
          > > wklejam w calosci, bo tekst jest wybitnie "obiektwyny"
          >
          > Wklejasz w całości bo nie umiesz rzeczowo go skrytykować?

Potrafie, ale ten tekst mnie raczej smieszy niz budzi emocje.
          Ale OK, przyklad pierwszy z brzegu, czyli zdanie nr 2:

"(...)posiedzenie Komisji Regulaminowej w sprawie uchylenia immunitetu Zbigniewa
          Ziobry nie odbyło się, bo posłowie PiS nie zmieścili się w sali(...)"

Jak to skomentowac? Smiechem?
          • kataryna.kataryna Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:04
            bryt.bryt napisał:

>
            > > bryt.bryt napisał:
            > >
            > > > wklejam w calosci, bo tekst jest wybitnie "obiektwyny"
            > >
            > > Wklejasz w całości bo nie umiesz rzeczowo go skrytykować?
            >
            > Potrafie, ale ten tekst mnie raczej smieszy niz budzi emocje.
            > Ale OK, przyklad pierwszy z brzegu, czyli zdanie nr 2:
            >
            > "(...)posiedzenie Komisji Regulaminowej w sprawie uchylenia immunitetu Zbigniew
            > a
            > Ziobry nie odbyło się, bo posłowie PiS nie zmieścili się w sali(...)"
            >
            > Jak to skomentowac? Smiechem?

A dlaczego się nie odbyło?
            • bryt.bryt Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:10

(...)
              > > "(...)posiedzenie Komisji Regulaminowej w sprawie uchylenia
              > > immunitetu Zbigniewa Ziobry nie odbyło się, bo posłowie PiS nie
              > > zmieścili się w sali(...)"
              > >
              > > Jak to skomentowac? Smiechem?
              >
              > A dlaczego się nie odbyło?

Powiedzialbym, ze poslowie PiS sparalizowali prace komisji.
              Ale na uzytek anegdoty na dobranoc moge uznac, ze sie nie zmiescili, kiedy
              przyszli w pokojowych zamiarach chcac skorzystac ze swoich praw, jak to zwykle
              robia.
              Milej nocy zycze. :-)
            • basia.basia Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:12

> bryt.bryt napisał:

> > Ale OK, przyklad pierwszy z brzegu, czyli zdanie nr 2:
              > >
              > > "(...)posiedzenie Komisji Regulaminowej w sprawie uchylenia immunitetu Zb
              > igniew
              > > a
              > > Ziobry nie odbyło się, bo posłowie PiS nie zmieścili się w sali(...)"
              > >
              > > Jak to skomentowac? Smiechem?
              >
              >
              >
              > A dlaczego się nie odbyło?
              >

Naprawdę nie wiesz?
              Nie wiesz, że ta sala służy tej właśnie komisji (w różnych kadencjach)
              od 10 lat a mieści do 25 osób ale nikt nie uprzedził Budnika, że będzie
              zwiększona frekwencja i jak się nie mogli zmieścić (nawet czlonkowie komisji nie
              mieli szans) to Gosiewski bezczelnie się zaczął pieklić, że prace komisji
              zostały źle przygotowane:) Bardzo sprytne.

Bryt ma rację. Pozostaje śmiech:)
              • kataryna.kataryna Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:17
                basia.basia napisała:

>
                > > bryt.bryt napisał:
                >
                > > > Ale OK, przyklad pierwszy z brzegu, czyli zdanie nr 2:
                > > >
                > > > "(...)posiedzenie Komisji Regulaminowej w sprawie uchylenia immunit
                > etu Zb
                > > igniew
                > > > a
                > > > Ziobry nie odbyło się, bo posłowie PiS nie zmieścili się w sali(...
                > )"
                > > >
                > > > Jak to skomentowac? Smiechem?
                > >
                > >
                > >
                > > A dlaczego się nie odbyło?
                > >
                >
                > Naprawdę nie wiesz?
                > Nie wiesz, że ta sala służy tej właśnie komisji (w różnych kadencjach)
                > od 10 lat a mieści do 25 osób ale nikt nie uprzedził Budnika, że będzie
                > zwiększona frekwencja i jak się nie mogli zmieścić (nawet czlonkowie komisji ni
                > e
                > mieli szans) to Gosiewski bezczelnie się zaczął pieklić, że prace komisji
                > zostały źle przygotowane:)

Czyli co, zmieścili się w tej sali czy nie?

> Bardzo sprytne.

Tak samo sprytne jak powiadamianie posła przebywającego w Krakowie, że za pół
                godziny ma posiedzenie komisji?

> Bryt ma rację. Pozostaje śmiech:)

Oj tak.
                • boblebowsky Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:25
                  > Tak samo sprytne jak powiadamianie posła przebywającego w Krakowie, że za pół
                  > godziny ma posiedzenie komisji?

A kto w takim razie tę całą obstrukcję rozpoczął? Chyba nie Palikot?
                • doc.torov Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:34

> Czyli co, zmieścili się w tej sali czy nie?

Pokaż mi punkt w regulaminie w którym pisze
                  że wszyscy się muszą zmieścic?
                  • boblebowsky Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:36
                    "w którym pisze"????
                    No wiesz........
                    • doc.torov Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:38
                      boblebowsky napisał:

> "w którym pisze"????
                      > No wiesz........

przepraszam!

"w którym stoi napisane ...." ...;-)
                      • 3promile Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:45
                        Pisz waść:
                        Zaraz...
                        Bardzo proszę.
                        Co to jest?!
                        Dyndalski
                        B.
                        Cześnik
                        To?
                        Dyndalski
                        B duże –
                        A capite, jaśnie panie.
                        Cześnik
                        B? – to kreska – gdzież dwa brzuszki?
                        Dyndalski
                        Jeden w spodzie, drugi w górze.
                        Cześnik
                        Cóż u czarta.
                        Tać jest – duże!
                        Dyndalski
                        Ta, bo!
                        Cześnik
                        B, B duże.
                        Kto pomyśli, może zgadnie.
                        No, no – pisz waść – a dokładnie.
                        Bardzo proszę... mocium panie...
                        Mocium panie... me wezwanie....
                        Mocium panie, wziąć w sposobie,
                        Mocium panie... wziąć w sposobie,
                        Jako ufność ku osobie...
                        Mocium panie, awszmość pana;
                        Która, lubo mało znana...
                        Która, lubo mało znana...
                        Cóż to jest?!
                        Dyndalski
                        Żyd, jaśnie panie.
                        Lecz w literę go przerobię.
                        Cześnik
                        Jak mi jeszcze kropla skapie,
                        To cię trzepnę tak po łapie
                        Aż proformę wspomnisz sobie. –
                • basia.basia Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 25.07.08, 00:34

>
                  > Tak samo sprytne jak powiadamianie posła przebywającego w Krakowie, że za pół
                  > godziny ma posiedzenie komisji?
                  >

Przykro to pisać ale dałaś się nabrać.

> > Bryt ma rację. Pozostaje śmiech:)
                  >
                  >
                  >
                  > Oj tak.
                  >
                  >
                  >
      • basia.basia Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 00:08
        bryt.bryt napisał:

> wklejam w calosci, bo tekst jest wybitnie "obiektwyny", wart lektury:
        >

Przeczytałam. Facet nie oglądał i nie wie o co biega. Widział tylko migawki w tv
        a tamci oczywiście wybrali głównie te momenty gdzie było dużo wrzasku ale nic z
        niego nie wynikało.

Ja to wszystko oglądałam i wiem, że nastąpił moment, kiedy Budnikowi udało się
        jakimś cudem doprowadzić do przegłosowania wniosku o przejście do odczytania
        wniosku i od tego momentu afera zrobiła się totalna. Ani Budnik ani prokurator
        nie mieli żadnej szansy na wypowiedź. Za każdym razem gdy się odezwali byli
        zagłuszani przez idiotyczne okrzyki, odzywki, skandowanie bzdur i to przy
        wielkim aplauzie reszty pisowców. Okropność.
        Im chodziło o to, żeby każdy z nich mógł się wygadać na temat nagonki itp. czyli
        bronić Ziobry PRZED wysłuchaniem wniosku, by to uniemożliwić. Sam jeden
        Girzyński potrafi składać wnosek formalny 20 minut a ich była 100, z Jarosławem
        Kaczyńskim na czele!
        • kum.z.antalowki Partia niedawno rządząca dziś robi zadymy w sejmie 24.07.08, 01:24
          bo się boi, że jej prezes i wiceprezes mogą, jak zwykli ludzie, stanąć przed
          obliczem prawa i sprawiedliwości. Takiego zwykłego prawa i sprawiedliwości bez
          cudzysłowu...
          Cóż za degrengolada!
          Lepper przyszedł znikąd i dzięki urządzaniu chamskich burd doszedł na szczyty
          władzy. A ci na odwyrtkę. Mieli pełnię władzy, ale ją utracili i teraz sami do
          swej porażki politycznej dodają spektakl demaskujący ich jako pospolitych
          awanturników i łobuzów. Na oczach zdumionej publiki własnoręcznie się
          marginalizują do rangi awanturniczej niszowej partyjki. Staczają się z pieca na
          łeb. Od szczytów władzy - przez urządzanie burd - donikąd.
          A reszta to słowa, słowa, słowa i zwyczajne dupersznyty...
          ---
          "Z faktu, że jesteśmy paranoikami, nie wynika, że świat sie przeciwko nam nie
          sprzysiągł" /Woody Allen/
        • elwer-pancerfaust44 Re: w "Rzepie" wiedza, jak bylo ... 24.07.08, 01:32
          Poseł Mułarczyk po zakończeniu czytania wniosku prokuratury przez prokuratora
          krajowego i zapisywaniu posłów do pytań:Opinia publiczna i posłowie nie słyszeli
          co mówił prokurator!!!On naprawdę jest mułarczyk!
          • kum.z.antalowki A kogo obchodzi co mówił ten czy inny statysta 24.07.08, 02:04
            PiS-owskiego spektaklu? Każdy z nich, jako część zadymiarskiej bojówki, odgrywał
            rolę podobną do tych jakie w czasach PRL pełniły zagłuszarki utrudniające
            słuchanie Wolnej Europy czy Głosu Ameryki. Sensem wydawanego przez te urządzenia
            jazgotu nie było przekazywanie jakiejkolwiek sensownej treści, tylko -
            przeciwnie - przeszkadzanie w normalnym nieskrępowanym przekazie i odbiorze
            informacji.
            Poseł Mularczyk mógł równie dobrze mówić: ŻŻŻżżżŻŻŻżżż...
            • a-wariatka-tanczy Re: świetnie pisiaków podsumowała Paradowska 24.07.08, 03:34
              a najlepiej pisiakowe damulki:
              Inteligenckie ponoć damy z PiS zachowują się o wiele gorzej, są
              bardziej wrzaskliwe, na dodatek głupio wrzaskliwe, nadmiernie
              pobudzone i jeszcze z tego powodu są z siebie nadzwyczajnie dumne.
              Czy one żadnych luster nie mają? W każdym razie od tej strony
              pokazały się, uczestnicząc w awanturze przy okazji opiniowania
              wniosku o uchyleniu immunitetu Ziobrze. I to nawet wówczas, gdy
              dowodząca grupą posłanka Szczypińska, jeszcze niedawno podobno
              kandydatka na drugą damę IV RP, zwróciła uwagę, by zachowywać się
              godnie, bo “przecież filmują”. Strach pomyśleć, co też one robią,
              kiedy nie są filmowane. PiS zjadło przystawki wraz z ich obyczajami
              i w efekcie zaraziło się co gorszymi cechami dawnych koalicjantów.
              Tak czasem kończą się koalicyjne eksperymenty.

I słynne zero:
              Prezydent Kaczyński kiedyś powiedział, że Ziobro ma mentalność
              dwudziestoparolatka. Chciałoby się powiedzieć, że ma mentalność
              dziecka, które ucieka z klasy, by nie dostać oceny niedostatecznej.
              Na dodatek przebywa w klasie, która wszystkie jego wybryki kryje,
              choć podobno w interesie każdej partii jest (tak przynajmniej
              dowodziło to przez lata PiS), aby każdy udowodnił swą uczciwość,
              bowiem wiadomo, że człowiek uczciwy nie ma się czego bać. Tymczasem
              Ziobro z dnia na dzień boi się coraz bardziej - i zapewne słusznie,
              gdyż z tego, co wiadomo o wniosku prokuratury sprawa nie jest aż tak
              błaha, jak próbowano ją przedstawiać. Już wiadomo, że przynajmniej
              dwaj panowie kłamali w kwestii dopuszczenia do tajemnic. Ziobro, gdy
              zapewniał prokuratora, że prezes PiS taki certyfikat ma i sam
              prezes, który prokuratora w takim przekonaniu utrzymywał, podczas
              gdy dostępu do tajemnic nie miał.

paradowska.blog.polityka.pl/?p=178
              Cos mi się zdaje, że Kaczyński i Ziobro wpadli we własne kłamstwa i
              dxidirjsza awantura to jest wierzchołek góry lodowej o który PiS sie
              może rozbić. Czy "bój to będzie ostatni" pisiaków?
              Bo dzisiaj pisiątka broniąc Ziobry przede wszystkim bronili swego
              guru. Kaczyński chyba bardziej ich obrony potrzebuje. Wodzuś spadnie
              z wysoka i z hukiem. Dzisiaj był pierwszy wrzask zagrożonej
              śmiertelnie kaczki.
          • basia.basia Tak było! 24.07.08, 12:42
            elwer-pancerfaust44 napisał:

> Poseł Mułarczyk po zakończeniu czytania wniosku prokuratury przez prokuratora
            > krajowego i zapisywaniu posłów do pytań:Opinia publiczna i posłowie nie słyszel
            > i
            > co mówił prokurator!!!On naprawdę jest mułarczyk!

Zapomniałam o tym szczególe:) Facet czytał mimo wrzasków a oni zaczęli
            wrzeszczeć, że nic nie słyszeli:))))))))

Czekam na stenogram.
    • kataryna.kataryna Scenariusz wczorajszej akcji 24.07.08, 08:33
      Widzę, że nikt nie ma odwagi się wypowiedzieć w wątku Palnika więc wklejam tutaj
      jego wpis. Nie liczę na komentarz, aż taka naiwna nie jestem :)

Ale przynajmniej będziecie musieli to ostentacyjnie zignorować. To też jest
      komentarz.

-----------------

Prześledźmy jak następowały po sobie wydarzenia, które doprowadziły do
      kompromitacji PO w polskim sejmie dzisiaj w trakcie obrad "Komisji Regulaminowej"...

Wczoraj po posiedzeniu komisji na którym był obecny Ziobro jej przewodniczący
      Jerzy Budnik (PO) poinformował dziennikarzy o decyzji prezydium w sprawie
      zajęcia się wnioskiem w sprawie immunitetu byłego ministra sprawiedliwości na
      wrześniowym posiedzeniu sejmu - pierwszym po wakacjach sejmowych.
      Ponadto Ziobro poinformował komisję, że w czwartek musi być w sprawach
      rodzinnych w Krakowie.
      Ojcowie PijaRzy z PO wyczuli doskonałą okazję, żeby w komisji przeszedł wniosek
      o odebranie immunitetu Ziobrze, bez jego tam obecności i bez dania mu szansy
      publicznej polemiki z zarzutami ćwiąkającej prokuratury.
      Potrzebny był tylko usłużny marszałek Komorowski - gotów złamać Regulamin Sejmu
      (warunek spełniony) oraz potwierdzenie się założenia, że Ziobro wyjedzie do
      Krakowa już w środę (tu trzeba było czekać). Warunek konieczny - czyli
      wprowadzenie Ziobry w błąd co do terminu zwołania komisji we wrześniu już został
      spełniony.
      Jest środa 23.07.2008 - wczesne godziny poranne. Ziobro bierze udział w audycji
      radiowej. Platfusy miały informację o tym, że Ziobro ma rezerwację na lot z
      Warszawy o godz.08:35 z lądowaniem w Krakowie o 09:35. Pozostało tylko upewnić
      się, że Ziobro wejdzie na pokład samolotu.
      Kiedy do PO dotarła wiadomość, że samolot wystartował Komorowski o godz. 09:07
      wystosował do Ziobry wezwanie do wstawiennictwa na obrady komisji regulaminowej
      zwołanej przez niego w trybie specjalnym na parę minut po 10.
      Potwierdzeniem tego, że platfusy wiedziały gdzie w tym momencie jest Ziobro jest
      fakt, że pismo skierowano do biura poselskiego w Krakowie. W tym czasie Ziobro
      był w trakcie lotu, dlatego nie odbierał telefonów.
      Komorowski twierdził w TVN24, że od kilku dni usiłowano wręczyć to wezwanie
      Ziobrze (sic!)ale on nie odbierał. Jak mógł marszałek czynić takie próby skoro
      decyzja o zwołaniu szacownego gremium zapadła dzisiaj między 08:35 - start
      samolotu a 09:07 - wysłanie wezwania?
      Dalej komisja z jasno wydanym poleceniem uwalenia Ziobry zaczęła "procedowanie".
      Najpierw było spokojnie, choć "komisja" odrzucała wszystkie wnioski PiS -
      zwłaszcza o przeniesienie obrad na inny dzień a potem nawet wniosek o
      kilkugodzinną przerwę dającą szansę powrotu posłowi Ziobrze.
      Było tak dlatego, że komisja miała zrobić swoje po cichu i bez Ziobry
      wprowadzonego w błąd co do terminu rozpatrywania wniosku go dotyczącego. Po
      drugie, pozbawiła go przysługującego mu prawa do przedstawienia komisji swoich
      wyjaśnień i wniosków.
      Tylko dzięki zadymie w sejmie sprawa stała się głośna, choć nadal zamaskowana.
      TVN pracował dzisiaj pełną parą, żeby nie powiedzieć nic na temat powodów
      gwałtownej reakcji posłów PiS-u a utaplać ich w szambie ze względu na ich
      zachowanie.
      W końcu posłowie PiS-u wyszli z tego kabaretu a szacowna komisja pod światłym
      kierownictwem Niesiołowskiego (skąd się tam wziął?)głosami PO, PSL i SLD
      przegłosowała to co miała przegłosować. Odebrania z powodów stricte politycznych
      Ziobrze immunitetu chcą te kręgi którym dał się on najmocniej we znaki.
      Obawiam się, że Ćwiąkalski ma już przygotowaną ścieżkę przez kolejne składy
      sędziowskie które skażą byłego ministra jak amen w pacierzu.
      Któż bowiem bardziej naraził się mafii prawniczej od niego?
      Myślę, że już teraz pozostaje mu jedynie skierowanie sprawy do Strasburga, po
      przejściu drogi krzyżowej przez polski "wymiar sprawiedliwości".
      Tak to wygląda stosowanie prawa przez koalicę miłości.
      • camille_pissarro Ja tez uważam,że ta cała hucpa była wyreżyserowana 24.07.08, 09:18
        przez sztab PO.To jest aż nadto oczywiste. Natomiast mam pretensje
        do posłów PiS, ze nie potrafili sie zachować z klasą. Niestety,
        powinno się w kulturalny sposób poprosić o odroczenie prac komisji
        regulaminowej ( bez żadnych komentarzy, wrzasków etc. bo przecież PO
        to było jak młyn na wodę ) na czas powrotu ZZ z Krakowa - to
        uczyniono, a nastepnie bez zadnego ostentacyjnego zachowania, nie
        wciagając się w żadne pyskówki z posłami PO wyjść z sali posiedzeń.
        To by znamionowało wysoką kulturę i klasę posłów.Wszak PO zachowanie
        jakie zademonstrowali posłowie PiS bylo jak najbardziej na rękę.
        Wiadomo, ze w mediach nikt nie będzie zwracał na szczegóły, detale
        prac komisji ale na forme a ta przedstawiona w mediach widać jaka
        była - PO osiągnęła zamierzony efekt, na wskutek nierozważnych
        działań i zachowania posłów PiS - nie ukrywam, ze pod wpływem emocji
        i wzburzenia , ale od ludzi, którzy nas reprezentują na Wiejskiej
        należy wymagac czegoś więcej niż tylko elementare zasady
        kindersztuby.
        Konkludując PiS , gdyby zachował sie wczoraj powściagliwie ( tak
        jak opisałem powyżej - nie reagował na zaczepki ( nawet te
        wygłaszane w majestacie prawa - S.Niesiołowski ) a następnie zwołał
        konferencje prasową i wyłuszczył cały misterny scenariusz
        przygotowany przez PO, który był legł w gruzach - to dopiero byłoby
        paradne , ale na to niestety trzeba ludzi z klasą ....
        • spokojny.zenek PO reżyseruje wygłupy pisu? 24.07.08, 09:38
          Sztab PO reżyserował chamskie popisy pisowskiego bydła? Idź się leczyć :)
          • camille_pissarro Re: PO reżyseruje wygłupy pisu? 24.07.08, 09:46
            Widzę, ze się cofnąłeś i to dość daleko ( chodzi o rozwój ;-))) ,
            nie jestes w stanie zrozumiec dość łatwego tekstu pisanego - sic! ;-)
            • spokojny.zenek Re: PO reżyseruje wygłupy pisu? 24.07.08, 14:58
              Kto urządził wczoraj bydło w Sejmie? Może PO?
              Haniebną chamską hecę urządził twój ukochany PiS - według z góry przygotowanego
              scenariusza. Takie są fakty. A wy jak zwykle - "łapać złodzieja". Po każdym
              swoim łajdactwie robicie to samo.
      • bryt.bryt bryt."braveheart".bryt 24.07.08, 09:26

> Widzę, że nikt nie ma odwagi się wypowiedzieć w wątku Palnika więc
        > wklejam tutaj jego wpis. Nie liczę na komentarz, aż taka naiwna nie
        > jestem :)
        > Ale przynajmniej będziecie musieli to ostentacyjnie zignorować. To
        > też jest komentarz.
        (...)

Ja jestem albo dosc odwazny, albo nie zalezy mi czy sie skompromituje, czy nie. Zatem skomentuje. Zgodnie ze zwyczajem - skomentuje rzeczy pierwsze z brzegu.

"(...)Wczoraj po posiedzeniu komisji na którym był obecny Ziobro jej przewodniczący Jerzy Budnik (PO) poinformował dziennikarzy o decyzji prezydium w sprawie zajęcia się wnioskiem w sprawie immunitetu byłego ministra sprawiedliwości na wrześniowym posiedzeniu sejmu - pierwszym po wakacjach sejmowych.(...)"

Skad wtorkowa wiedza Wronskiego, ze nastepne posiedzenie moze byc albo we wrzesniu, albo w srode?

"(...)Ponadto Ziobro poinformował komisję, że w czwartek musi być w sprawach rodzinnych w Krakowie.(...)"

Jesli poinformowal, ze w Krakowie bedzie w czwartek, to dlaczego nie mozna bylo planowac posiedzenia na srode?
        • camille_pissarro Re: bryt."braveheart".bryt 24.07.08, 09:41
          Pytanie zasadnicze :
          Komu zależy na wyjaśnieniu zawiłości, meandrów w sprawie ustalenia
          daty posiedzenia komisji regulaminowej a komu wyłącznie na tym aby
          przekazać mediom wyreżyserowaną przez PO hucpę w dniu wczorajszym, w
          którą niestety udało sie tak łatwo wciagnąć posłów PiS ?
          • bryt.bryt Re: bryt."braveheart".bryt 24.07.08, 09:44
            camille_pissarro napisał:

> Pytanie zasadnicze :
            > Komu zależy na wyjaśnieniu zawiłości, meandrów w sprawie ustalenia
            > daty posiedzenia komisji regulaminowej a komu wyłącznie na tym aby
            > przekazać mediom wyreżyserowaną przez PO hucpę w dniu wczorajszym,
            > w którą niestety udało sie tak łatwo wciagnąć posłów PiS ?

Jesli ktos uwaza, ze to byla wyrezyserowana hucpa PO, to bedzie ja mediom
            przekazywal. Pozostali beda wyjasniac zawilosci. :-)
        • elwer-pancerfaust44 Re: bryt."braveheart".bryt 24.07.08, 12:55
          Braveheart(brass band) for hire.No holds barred.
      • torpeda.wulkaniczna Kataryno, 24.07.08, 09:37
        nie morduj wątku Basi przywołaniem Palnickowego scenariusza. Tak
        ładnie się rozwija postawioną tezę, żę "Ziobro zwiał", jeszcze
        ładniej o "PiSowskiej hucpie".

Daj trochę poszaleć po Kaczkach. Ty nic tylko fakty; tak bez bluzga
        to takie bezbarwne.
        Nie to, co Stefan Śmierdzącogęby ( made by Anastazja P.)
        odchorowujący, że go Mamrot nie chciał no i lemingi na FK barwne, co
        niech będą tak bogate, jak są głupie.
        • basia.basia Torpedo, mam 2 pytania 24.07.08, 12:56

> Nie to, co Stefan Śmierdzącogęby ( made by Anastazja P.)
          > odchorowujący, że go Mamrot nie chciał no i lemingi na FK barwne, co
          > niech będą tak bogate, jak są głupie.

1. miewam dłuższe przerwy na FK i nie zarejestrowałam momentu pojawienia
          określenia "lemingi"; czy mógłbyś mi objaśnić o co chodzi?

2. domyślam się (może błędnie), że mnie również zaliczasz do kategorii lemingów
          oraz, że jest to sformułowanie obraźliwe. Czy mam rację?
          Czyli "tak bogate, jak głupie" to o mnie?
          • torpeda.wulkaniczna Re: Torpedo, mam 2 pytania 24.07.08, 14:20
            basia.basia napisała:

>
            > > Nie to, co Stefan Śmierdzącogęby ( made by Anastazja P.)
            > > odchorowujący, że go Mamrot nie chciał no i lemingi na FK
            barwne, co
            > > niech będą tak bogate, jak są głupie.
            >
            > 1. miewam dłuższe przerwy na FK i nie zarejestrowałam momentu
            pojawienia
            > określenia "lemingi"; czy mógłbyś mi objaśnić o co chodzi?

Określenie ( nie moje) ludzi dających omamić się przez media.
            Głuchych na fakty, podatnych na zmanipulowane informacje.Wierzących
            bez zastrzeżeń w Donia i Chlebowskiego, upajających się występami
            Palikota i Stefana. Czytających tytuły, bez wgłębiania się w treść.
            Większość bluzga na Kaczyńskich - obojętnie, co by zrobili.

Skądinąd sympatyczne zwierzątko stało się synonimem ludzi, którzy
            wybrali PO i walą teraz tłumnie - wydaje im się, że do przodu.

>
            > 2. domyślam się (może błędnie), że mnie również zaliczasz do
            kategorii lemingów
            > oraz, że jest to sformułowanie obraźliwe. Czy mam rację?
            > Czyli "tak bogate, jak głupie" to o mnie?

No to masz więcej pytań, niż dwa.
            Czy jesteś lemingiem - nie wiem.
            Są nimi - wg. mnie - ludzie nie dostrzegający, że PiS już jakiś
            czas nie rządzi a PO z Doniem to cholerne lenie robiące jedynie
            propagandę. A powinni chyba rozliczać PO z obietnic im danych?

Czy sformułowanie jest obraźliwe? Chyba zależy, kto jak wrażliwy.
            Jeden się obraża na "Pisdaka", określenie go mianem "bydła", a inny
            nie.

Życzenie: "tak bogate, jak głupie" mocno obraża? Przynajmniej daje
            alternatywę...;)
      • nurni.pl Ziobro mogł - ale nie chcial 24.07.08, 09:37
        Obserwuje od wczoraj te karkolomne hołupce zmierzajace do udowodnienia tego czego udowodnic nie da sie zadna miarą.

Ziobro mogł byc, ale widac nie chcial - powtarzają.
        Kolega Palnick przedstawil w szczegołach jak wygladala operacja. My z kolei pamietamy co sie dzialo gdy Mularczyk zapowiedzial ze skoro tak - to Zbigniew Ziobro w ciagu kilku godzin powroci do W-wy.
        Nic to wszystko - Ziobro mogł byc na komisji ale nie chcial.
        Nie beda czekac kilku godzin by udowodnic to co ze wszystkich sil chcieli udowodnic.

Ziobro mogł - ale nie chcial.

Z zapalem udowadniaja to ci ktorzy calkiem niedawno dowodzili ze Donald Tusk CHCIAL ale jakos NIE MOGŁ zawiadomic prokuratury o slowach Julke.

• paczula8 Re: Ziobro mogł - ale nie chcial 24.07.08, 10:58
          > Z zapalem udowadniaja to ci ktorzy calkiem niedawno dowodzili ze
          Donald Tusk CH
          > CIAL ale jakos NIE MOGŁ zawiadomic prokuratury o slowach Julke.

celnie jak zwykle ...
          witaj Nurni:)
        • basia.basia Re: Ziobro mogł - ale nie chcial 24.07.08, 12:46
          nurni.pl napisał:

My z kolei pam
          > ietamy co sie dzialo gdy Mularczyk zapowiedzial ze skoro tak - to Zbigniew Ziob
          > ro w ciagu kilku godzin powroci do W-wy.

Konferencja Ziobry odbywała się w czasie rozróby w komisji. W pewnej chwili
          zadano mu pytanie dlaczego jest w Krakowie a nie w Warszawie a on na to, że
          przyjechał tutaj z powodu umówionego, popołudniowego spotkania z dwoma
          adwokatami, by ustalić strategię na czwartkową rozprawę. Dziennikarze
          powiedzieli mu, że jego koledzy zapewniają, że może się stawić z powrotem w
          Warszawie za 2-3 godziny a Ziobro na to, że po spotkaniu z adwokatami mógłby
          wrócić do warszawy, jeśli komisja na niego poczeka:)
      • pit_44 Re: Scenariusz wczorajszej akcji 24.07.08, 12:11
        > Widzę, że nikt nie ma odwagi się wypowiedzieć w wątku Palnika więc
        wklejam tutaj jego wpis. Nie liczę na komentarz, aż taka naiwna nie
        jestem :)

Mogło być też inaczej

Jest środa 23.07.2008
        Ziobro bierze udział w audycji radiowej PR1 Sygnały Dnia
        (sztandarowa audycja propagandowa PISu). Od 7.15 przez 18 minut były
        minister tokuje o wyższości PIS nad PO, na koniec mówi:

"natomiast chciałem dodać, że ja również stawiłem się na tę Komisję,
        po Komisji spotkałem się z jej prezydium, powiedziałem, że W KAŻDEJ
        CHWILI STAWIĘ SIĘ NA TYM POSIEDZENIU SEJMU, NA INNĄ KOMISJĘ, jeżeli
        zostanie wskazana odpowiednia sala, na którą wszyscy, którzy chcą
        zadać pytanie, się stawią. I tutaj jest kolejne, niestety, kłamstwo
        i manipulacja polityków Platformy Obywatelskiej, którzy wczoraj
        ogłosili, że rzekomo ja nie chcę się stawić przed wakacjami. Było
        dokładnie odwrotnie. Są na to świadkowie, przyszedłem, powiedziałem,
        że jestem do dyspozycji, PODPORZĄDKUJĘ SIĘ KAŻDEMU TERMINOWI".

Program się skończył. Z. miał trochę czasu. Posiedzenie sejmu
        zaczyna się dopiero o 9. A dzisiaj przecież ważne głosowania, więc
        musi być. Do Krakowa planuje wyjechać dopiero jutro.
        Tymczasem kilka ulic dalej zbiera się prezydium sejmu. Wcześnie,
        przed 8, bo o 9 jest posiedzenie sejmu, a trzeba zastanowić się, co
        z komisją regulaminową, ustalić program dnia, powiadomić posłów,
        zrobić brefing dla dziennikarzy.
        Zapada decyzja, że posiedzenie komisji regulaminowej będzie jednak
        dzisiaj o 10.
        Z. dostaje telefon: - Zbyniu, komisja jednak dzisiaj. Wyrywaj z
        Warszawy jak najszybciej [rekonstrukcja moja].
        Szybka jazda na lotnisko i Z. przed 9. siedzi w samolocie, telefon
        wyłączony.
        O 9 w sejmie okazuje się, że Ziobry nie ma, telefon milczy, jego
        kumple partyjni udają greka.
        Sekretariat sejmowy wysyła więc faks do jego biura poselskiego.
        O 10 PIS zaczyna kabaret, który można było obejrzeć w TVP.
        • pozarski Re: Scenariusz wczorajszej akcji 24.07.08, 12:28
          pit_44 napisał:

Dokladnie tak. Taki scenariusz nasuwa sie sam przez sie. Dlaczego Zero mialby
          jechac dzien wczesniej, w czasie trwania posiedzenia sejmu,na ktorym jako posel
          powinien byc,niezaleznie od komisji dyscyplinarnej,do Krakowa,gdzie mial byc
          obecny dopiero w czwartek, a i to w prywatnej sprawie?
        • piglowacki Re: Scenariusz wczorajszej akcji 24.07.08, 12:33

pit_44 napisał:

> ...
          > Z. dostaje telefon: - Zbyniu, komisja jednak dzisiaj. Wyrywaj z
          > Warszawy jak najszybciej.
          > ...

:-)))

w MATACZENIU, …, socjotechnice, …, manipulacji, … „odwracaniu Pusia ogonem”,
          Populista i Socjotechnik BEZ ZASAD & Rewolucjoniści mOralni JEGO są niedościgli.

Jak to kiedyś podsumowała matkakurka: „Jaruś z zakrwawionym kijem baseballowym w
          ręce wrzeszczący łapać bandytów”
    • haen1950 Pani Janina jest dobrze poinformowana zazwyczaj 24.07.08, 08:54
      "Prezydent Kaczyński kiedyś powiedział, że Ziobro ma mentalność
      dwudziestoparolatka. Chciałoby się powiedzieć, że ma mentalność
      dziecka, które ucieka z klasy, by nie dostać oceny niedostatecznej.
      Na dodatek przebywa w klasie, która wszystkie jego wybryki kryje,
      choć podobno w interesie każdej partii jest (tak przynajmniej
      dowodziło to przez lata PiS), aby każdy udowodnił swą uczciwość,
      bowiem wiadomo, że człowiek uczciwy nie ma się czego bać. Tymczasem
      Ziobro z dnia na dzień boi się coraz bardziej - i zapewne słusznie,
      gdyż z tego, co wiadomo o wniosku prokuratury sprawa nie jest aż tak
      błaha, jak próbowano ją przedstawiać. Już wiadomo, że przynajmniej
      dwaj panowie kłamali w kwestii dopuszczenia do tajemnic. Ziobro, gdy
      zapewniał prokuratora, że prezes PiS taki certyfikat ma i sam
      prezes, który prokuratora w takim przekonaniu utrzymywał, podczas
      gdy dostępu do tajemnic nie miał".

Za fałszywe zeznania idzie się siedzieć, proszę państwa. Poza tym
      wynikiem tej nielegalnej lektury było rozpędzenie prokuratorów od
      afery paliwowej. Na cztery wiatry. Bardzo to mi pasuje do wizerunku
      pisowskiej mafii rządzącej Polską.

• ka12332 Re: Wiem dlaczego Ziobro zwiał a PiS urządził huc 24.07.08, 09:16
      też wiem dlaczego Zbynio zwiał i schowal sie w sejmowym wc lub w pobliskich
      krzakach. on sie boi spotkania z ewentualnymi współlokatorami na Montelupich.
      • usia60 Re: Wiem dlaczego Ziobro zwiał a PiS urządził huc 24.07.08, 10:16
        O czym wy w ogóle dyskutujecie.Obowiązkiem Ziobry było być wczoraj w pracy,
        czyli w Sejmie.Nie miał żadnych istotnych powodów, aby akurat wczoraj jechać do
        Krakowa tylko po to,aby zwołać konferencję prasową.Pracodawca powinien rozliczyć
        go za bumelkę.Nie jest ważne jakiej partii kibicujemy,trzeba tylko umieć być
        obiektywnym.Na prawdę bronić wczorajszego zachowania posłow Pis może tylko ktoś,
        któremu taki styl imponuje.A posłanki Hojarska i Beger to damy w porównaniu ze
        Szczypińską.
        • ofiara_systemu To byłoby ciekawe gdyby Beger 24.07.08, 10:22
          powiedziała do Lipińskiego :
          "Zachowuj się teraz bo nas filmują "
    • homosovieticus Moim zdaniem, droga b.b,prawie zawsze "g" wiesz 24.07.08, 11:07
      bo widzisz tylko to co media pokazują.
      Tak więc widzisz ale nie wiesz, bowiem wiedza wymaga WYSIŁKU umysłu
      a Ty, Droga b.b do wysiłku umysłowego przywykła nie jesteś, co
      ustawicznie potwierdzasz swomi postami.
      • pozarski Re: Moim zdaniem, droga b.b,prawie zawsze "g" wie 24.07.08, 11:08
        Ty oczywiscie wiesz wiecej,bo nie bez kozery zwa cie Maleszka.;)
    • kazik.k Re: Wiem dlaczego Ziobro zwiał a PiS urządził huc 24.07.08, 12:33
      juz pisalem ze ten gowniarz "minister zero" jest tylko takim malym skundlonym
      cwaniaczkiem pisowskiego rodowodu!!!cala ta hucpa przygotowana byla przez tego
      bydlaka "brata jaroslawa"-to ten smiec stoi za tym cyrkiem!szkoda gadac!!!!
    • goniacy.pielegniarz Ciekawe czy role były rozpisane z góry 24.07.08, 18:22
      Biorąc pod uwagę, że prawie cały PiS stawił się na komisji, można podejrzewać,
      że zadyma była zamierzona z góry. W zadymie wiadomo, im więcej ludzi, tym
      bardziej udana zadyma. Ciekawi mnie tylko czy role i dialogi były rozpisane z
      góry przez partyjną wierchuszkę czy poszli na żywioł. Chwilami było słychać
      naganiaczy, rozkręcających okrzyki niczym klub kibica na stadionie, więc
      obstawiam scenariusz nr 1.

Czy to, co widzieliśmy wczoraj, to była ta prawdziwa, genetyczna inteligencja,
      która ma wyrastać ponad wykształciucha?
      • scarhart Do zadymy zaangażowani byli posłowie PO i PSL, 24.07.08, 19:23
        którzy zostali sprytnie ucharakteryzowani na posłow PiS-u
        • ayran Nie ma takiego człowieka.... 24.07.08, 21:27
          ... a co dopiero posła PO lub PSL, którego dałoby się ucharakteryzować na
          Gosiewskiego, Putrę albo Kempę.
          • homosovieticus Jeśli można lidera PO ucharakteryzować na Premiera 24.07.08, 22:11
            to również można podszyć się pod Kempę.
      • basia.basia Re: Ciekawe czy role były rozpisane z góry 24.07.08, 21:34
        goniacy.pielegniarz napisał:

> Biorąc pod uwagę, że prawie cały PiS stawił się na komisji, można podejrzewać,
        > że zadyma była zamierzona z góry. W zadymie wiadomo, im więcej ludzi, tym
        > bardziej udana zadyma. Ciekawi mnie tylko czy role i dialogi były rozpisane z
        > góry przez partyjną wierchuszkę czy poszli na żywioł.

Oglądałam i skłaniam się ku temu, że każdy obecny tam poseł PiS zamierzał
        wygłosić pytanioorację jak Girzyński. 100 x 5 do 20 min daje średnio circa about
        600 minut gdyby się plan A udał. Pytaliby, padałyby odpowiedzi, laliby z pustego
        w próżne oraz opowiadali o nagonkach (ich ulubione słowo), co razem dałoby z 10
        godzin/60 min i mamy mega obstrukcję. Plan B przewidywał pieniaczenie,
        wyszukiwanie kruczków prawnych, popisy piusowskich kibolek i osiągnięto 360
        minut ale bez sukcesu, bo ja zaczarowałam prokuratora i mówiłam cicho zwracając
        się do niego telepatycznie: "nie daj się pan zakrzyczeć, czytaj pan ten wniosek
        i nie zwracaj uwagi na nic. Przecież zgodnie z procedurą to pan masz głos" i
        dotarło:)))))))

Chwilami było słychać
        > naganiaczy, rozkręcających okrzyki niczym klub kibica na stadionie, więc
        > obstawiam scenariusz nr 1.
        >
        > Czy to, co widzieliśmy wczoraj, to była ta prawdziwa, genetyczna inteligencja,
        > która ma wyrastać ponad wykształciucha?

:)))))))))))))))))))))))))))
        Oraz pokaz tej wyższej kultury, znamionującej PiS.
        • homosovieticus Najmadrzejsze z Twego postu to "circa about" 24.07.08, 22:14
          basia.basia pokazuje,że tez potrafi dbać o poziom dyskusji.
          Baśka zapracowała!
        • boblebowsky Re: Ciekawe czy role były rozpisane z góry 25.07.08, 00:21
          Widać było po tych zadowolonych z siebie mordach. Reżyser Jaruś
          był zachwycony.
          • basia.basia Oba plany diabli wzięli:) 25.07.08, 00:40
            boblebowsky napisał:

> Widać było po tych zadowolonych z siebie mordach. Reżyser Jaruś
            > był zachwycony.

To partacz i mamy kolejny dowód. Jak już koniecznie chcieli uniknąć przed
            wakacjami decyzji o immunitecie to niechby się rozchorował albo przynajmniej
            pojechał do Krakowa osobowym czy się ucharakteryzował na bacę z Zębu.

Zawałka na całej linii. Ziobro jest kłamcą i o tym wszyscy wiemy. Byłam pewna,
            że dziennikarze dojdą kiedy on pojechał do Krakowa, bo to naprawdę nietrudno
            sprawdzić.
            • palnick Jamajka Komorowski nie miał prawa zwoływać konmisj 25.07.08, 01:04
              Regulamin Sejmu RP (art. 133):
              1.
              Wniosek w sprawie wyrażenia zgody na pociągnięcie posła do
              odpowiedzialności za przestępstwa lub wykroczenia albo aresztowanie
              bądź zatrzymanie składa się do Prezydium Sejmu, które przekazuje ten
              wniosek do rozpatrzenia przez Komisję Regulaminową i Spraw
              Poselskich.
              2.
              Komisja powiadamia posła, którego wniosek dotyczy, o treści wniosku
              oraz terminie jego rozpatrzenia przez Komisję.
              3.
              Poseł, którego wniosek dotyczy, przedstawia Komisji wyjaśnienia i
              własne wnioski w tej sprawie w formie pisemnej lub ustnie.

----

Odpowiedz mi uprzejmie gdzie widzisz tutaj mozliwość aby to
              prezydium sejmu wyznaczało termin zebrania się komisji? Ono
              przekazuje wniosek do rozpatrzenia i na tym kończy się jego rola
              (pkt.1)

Po przekazaniu wniosku do komisji tylko ona sama ma prawo wyznaczać
              ten termin.
              Budnik wyznaczył go we wtorek na wrzesień i koniec. Co więcej nawet
              gdyby nie wyznaczył na wrzesień to inny termin mogła wyznaczyć
              jedynie komisja (patrz punkt2.)

Komorowski i prezydium złamało regulamin sejmu odgórnie zwołując
              komisję w innym terminie niż zrobiła to ona sama.

Wynika z tego, że jedynie terminy wyznaczone przez samą komisję są
              wiążące. Środowe posiedzenie zostało zwołane z naruszeniem prawa.
              • masuma Re: Jamajka Komorowski MIAL prawo 25.07.08, 01:31
                Art. 152

1. Posiedzenia komisji odbywają się w terminach określonych przez samą
                komisję, jej prezydium lub przewodniczącego.
                2. Na pisemny wniosek co najmniej jednej czwartej ogólnej liczby członków
                komisji przewodniczący komisji obowiązany jest zwołać posiedzenie komisji w celu
                rozpatrzenia określonej sprawy. Zwołując posiedzenie w tym trybie,
                przewodniczący komisji wyznacza termin posiedzenia tak, aby posiedzenie odbyło
                się w terminie 14 dni od dnia złożenia wniosku, o którym mowa w zdaniu pierwszym.
                3. Prezydium Sejmu może zwołać posiedzenie komisji w celu rozpatrzenia
                określonej sprawy, wyznaczając jego termin. Posiedzeniu zwołanemu w tym trybie
                może przewodniczyć Marszałek Sejmu.
                4. O terminie i porządku dziennym posiedzenia komisji przewodniczący komisji
                zawiadamia Marszałka Sejmu, który może nie wyrazić zgody na odbycie posiedzenia
                komisji.
            • elwer-pancerfaust44 Re: Oba plany diabli wzięli:) 25.07.08, 01:10
              Gdyby się ucharakteryzował na bacę z Zębu,to musiałby zapłacić za bilet.A jako
              poseł to ma podróż za friko.L Kaczyński powiedział że ten trzydziestoparoletni
              facet ma mentalność dwudziestoletniego chłopca,raczej kilkuletniego chłopca.
              • basia.basia Re: Oba plany diabli wzięli:) 25.07.08, 01:12
                elwer-pancerfaust44 napisał:

> Gdyby się ucharakteryzował na bacę z Zębu,to musiałby zapłacić za bilet.

A jako
                > poseł to ma podróż za friko.

Co racja to racja.
                Facet pojechał w swojej prywatnej sprawie ale za darmo, bo poseł.
                Prawo i sprawiedliwość.

L Kaczyński powiedział że ten trzydziestoparoletni
                > facet ma mentalność dwudziestoletniego chłopca,raczej kilkuletniego chłopca.
        • semperignotus Re: Ciekawe czy role były rozpisane z góry 25.07.08, 08:00
          tu żadne przerwanie by nie pomogło
          te ich krzyki - panie marszałku , panie przewodniczący -jak tylko Budnik czy
          Niesiołowski próbował mówić -były naznaczone prowokacją
    • cham.i.duren.prezydentem ta co wieszczyła rychły koniec Liskiewicza kata- 25.07.08, 01:57
      ryn? aha, wieszczeniu w wydaniu tej paniusi mówimy - "dość już" :))

> ..to Kataryna,
    • cham.i.duren.prezydentem [...] 27.07.08, 20:38
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • pkt4a Re: Wiem dlaczego Ziobro zwiał a PiS urządził huc 26.12.17, 21:22
      p.Zbyszek górą
    • pkt4a Re: Wiem dlaczego Ziobro zwiał a PiS urządził huc 02.03.20, 19:40
      panu Zbyszkowi forumowe agitatorki przez lata spijały nektar z ust , gdzieżesz one dzisiaj , ach gdzie te różne Basie , Kasie i reszta forumowych naiwniaków ?
    • pkt4a Re: Wiem dlaczego Ziobro zwiał a PiS urządził huc 03.03.20, 20:39
      Idol naszych forumowych Kaś i Baś pobiera 4 pensje czyli pracuje 32 godziny na dobę . 4x8h=32h

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25753989,zbigniew-ziobro-pobiera-cztery-pensje-poslowie-ko-wnioskuja.html#s=BoxOpImg5
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka