kataryna.kataryna 07.10.03, 18:03 Oj, chłopaki, jutro wam Olka da popalić, zobaczycie jakie słowo wstępne szykuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: terry kataryna.kataryna napisała IP: 66.46.38.* 07.10.03, 19:17 kataryna.kataryna napisała: > Oj, chłopaki, jutro wam Olka da popalić, zobaczycie jakie słowo > wstępne szykuje. A co to takiego, scierwo moralne, moze szykowac ??? Klamstwo, chamstwo i obluda !!!! fffu ! az tu, za oceanem czuc fetor wstretnej babyagii ruskiejolki. Dziwi mnie ze Komisja nie uzywa masek w czasie przesluchan tego czerwonego scierwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rud Re: Po przesłuchaniu powiedzieli IP: *.crowley.pl 07.10.03, 19:56 Oczywiście że problem udziału Millera w aferze Rywina nie jest wyjasniony, tu ma racjęp.Rokita.Tym bardziej jest to niejasne,żeMichnik[ po konfrontacji u premiera]nie czekając na wyroki organów uprawnionych do ich wydawania,zawyrokował-Miller niewinny,broniąc w ten sposób kolegę.Kto dał Michnikowi prawo do wydawania wyroków.Chwała Bogu że w komisji zasiadają Rokita i Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Po przesłuchaniu powiedzieli IP: *.net.autocom.pl 07.10.03, 20:26 Gość portalu: rud napisał(a): > Tym bardziej jest to niejasne, że Michnik [po konfrontacji u > premiera] nie czekając na wyroki organów uprawnionych do ich > wydawania, zawyrokował - Miller niewinny, broniąc w ten sposób > kolegę.Kto dał Michnikowi prawo do wydawania wyroków. Chwała > Bogu że w komisji zasiadają Rokita i Ziobro. Nie przesadzasz troche z tym domaganiem sie specjalnych praw do posiadania wlasnego zdania? To ty nazwales czyjes zdanie "wyrokiem". A komisja, jak sam raczyles przy tym zauwazyc nie sklada sie przeciez wylacznie z bezmózgich głąbów. Zreszta i komisja nie wyda zadnych "wyrokow", jako ze od tego sa w naszym - i nie tylko - kraju, tzw. sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Co to za dokument? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.03, 20:44 Rokita powiedzial: Mamy na piśmie dokument potwierdzający wnikliwe, bardzo szczegółowe zainteresowanie Leszka Millera jednym artykułem ustawy, i to artykułem 36, z którym to akurat Rywin przyszedł do Michnika. To bardzo tajemnicza, interesująca historia. Myślę, że problem obecności premiera Millera w aferze Rywina nie jest dostatecznie wyjaśniony. Potwierdzenie faktu bardzo szczegółowego zainteresowania premiera przepisami antykoncentracyjnymi stoi w sprzeczności z dotychczasowymi oświadczeniami Leszka Millera o tym, iż nie interesował on się szczegółami tej ustawy. Czy ktos wie jaki dokument mial na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Co to za dokument? 07.10.03, 21:08 No te listy, które krążyły między Millerem a Wandą o zapisach dekoncentracyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Co to za dokument? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.10.03, 21:13 Gdzie cos o tym mozna znalezc? Czy te listy przesylali sobie prywatnie, przez kancelarie premiera, czy jak? Miller cos podpisywal? Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Co to za dokument? 07.10.03, 22:50 A nie wiem czy można znaleźć; Po prostu Rokita wyliczał dziś listy które syłała Wanda do Millera i odwrotnie, z lektury których wynika, że szanowny pan premier bardzo dobrze wiedział o co chodzi z przepisami dekoncentracyjnymi, a ustawa o mediach wcale nie była dla niego jedną z 200 ustaw, tylko była szczególna- mówiąc już z najlepszą wolą. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Po przesłuchaniu powiedzieli 07.10.03, 20:56 A co powiedziała Anita? Andowski? Dlaczego nikt ich o zdanie nie pyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyfus a Michnik polegnie za premiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 20:59 i dobrze mu tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: Po przesłuchaniu powiedzieli 07.10.03, 23:36 No mogłoby wynikać, że Jakubowska wykiwała nie tylko Agorę, ale także Millera - jeśli przyjąć za dobrą monetę, że on o niczym nie wiedział. Ale skoro tak, to czemu on ją tak hołubi? Awansik po ujawnieniu afery. Ani mru mru, na temat możliwości dymisji. Wygląda na to, że jej się boi. Dziwny ten premier jakiś. I gdzie te kołki osinowe? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Po przesłuchaniu powiedzieli 08.10.03, 00:05 pralinka.pralinka napisała: > No mogłoby wynikać, że Jakubowska wykiwała nie tylko Agorę, ale także Millera - > jeśli przyjąć za dobrą monetę, że on o niczym nie wiedział. Ale skoro tak, to > czemu on ją tak hołubi? Awansik po ujawnieniu afery. Ani mru mru, na temat możl > iwości dymisji. Wygląda na to, że jej się boi. Dziwny ten premier jakiś. I gdzi > e te kołki osinowe? Po ostatnich rewelacjach zaczynam podejrzewać, że tak właśnie jest jak napisałaś. Ta Olka knuła coś na boku a Millerowi wciskała kit. Tylko, że w całej tej sprawie zbiegły się interesy obozu różowego i czerwonego i Miller nie jest wcale jak ta lelija. Myślałam, że Michnik ochrania Millera a to zdaje się jedna wielka zmyła jest i on podczas wywiadu z KKZ dlatego sie tak strasznie wkurzył, bo widać było jasno, że to prezydenta ochrania! Ani Kwach, ani Michnik wtedy gdy się te sprawy motały nie mieli pojęcia jakie to przyjemne typy ten Kwiatkowski, Jakubowska i Czarzasty - szare eminencje Ordynackiej. Nie wyobrażam sobie, żeby na ten kołek miał nadziać Miller swoją Olę. Ona musi mieć na niego haka. I domyślam się jakiego:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Po przesłuchaniu powiedzieli 08.10.03, 00:31 Być może uznasz to za tzw. babskie gadanie ale niech będzie. Ona jest jego prawą ręką i lewą żoną. Załatwia mu różne lewe interesy ja np. kupowanie głosów przed wotum ufności. Wygląda na to, że jest to tzw. głupi chłop, który nie wyznaje się na tym, że ona pod jego bokiem załatwia też sobie i swoim kumplom różne interesy i wierzy we wszystko co ona mu zapoda. Z drugiej strony to fajnie dla kobiety jej pokroju być prawą ręką szefa rządu. Jaka ona ważna! Jest jeszcze ten element z "mężnym sercem w kształtnej piersi". Wzajemne powiązanie tej pary było obopólnie korzystne ale jest mu teraz kulą u nogi. Wysłał Michnika, żeby wpłynął na nią! Bez rezultatu! Wynika stąd, że jej nie można się pozbyć po dobroci a inaczej to zbyt niebezpieczne, bo to jest wredna baba i może się mścić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Po przesłuchaniu powiedzieli 08.10.03, 01:06 To się trzyma kupy- zgadzam się; też już od pewnego czasu mam wrażenie, że może to wszystko odbywało się poza wiedzą Millera, a on jest trzymany teraz za mordę przez Jakubowską- kto wie? - no ale z drugiej strony dzisiaj, znaczy wczoraj Rokita wyjechał z tymi listami, Rywin jednak mówił, że to Miller; no i o czym mało kto już chyba pamięta- CO MOGLIBYŚMY DLA CIEBIE ZROBIĆ ŻEBYŚ NIE SPRZEDAŁ SIĘ AGORZE? No nie wiem?- acha i jeszcze ta kształtna pierś- może i coś razem zamieszali: Leszek Miller i Aleksandra Jukubiński Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Po przesłuchaniu powiedzieli 08.10.03, 10:55 Stale trzeba pamiętać o tym co zawierało nagranie rozmowy Rywina z Michnikiem. On chciał forsy - twierdził, że dla sld. Mówił, że z kwotą przesadzili ale możliwe są negocjacje. On był gotów pośredniczyć w targach. A forsę przeprowadzić przez Heritage. Nie wydaje mi się by ta forsa była dla sld. Uważam, że forsa potrzebna była Ordynackiej na telewizję oraz Rywinowi (chciał uszczknąć dla siebie i niemało). Miller mógł nie wiedzeić o forsie. Chciał być prezesem Polsatu - oczekiwał, że Agora kupi Polsat, jeśli się zobowiąże, że nie będzie zbyt ostro krytykować sld. To jest rozpoznawanie terenu przez Millera i pogróżka, że jeśli Agora nie zdeklaruje lojalności to Miller może "up....lić" (rola Olki) ustawę o rtv na każdym etapie. Z drugiej strony Miller i spółka badali czy Solorz jest gotów sprzedać Polsat Agorze i czy poszedłby na jakieś układy, żeby się nie sprzedać. Opowiadał o planach Kwiatkowskiego i Czarzastego co do sprywatyzowania jakiegoś kanału tvp - był zorientowany, że obydwaj mają inne koncepcje. Kwiatkowski chce mieć prywatną, swoją tv - najlepszą na świecie. Prezydent z Czarzastym (Muza w tle) i Ordynacką szykował się do zastąpienia sld po następnych wyborach. Przy poparciu Michnika! Forsa była dla wszystkich zaskoczeniem! Tego nie było w planie! Ogólnie rzecz biorąc uważam, że obóz prezydencki rozgrywał sprawę przeciw Millerowi. Z pełnym poparciem Michnika. Bardzo pouczający był dla mnie wywiad z Urbanem, który w gazecie opowiadał co to jest gtw. On przeszdeł na stronę Kwacha i podobnie jak Michnik wziął się do ochraniania Millera. Sądzę, że po to by go wykołować, nie drażnić. Żeby on się nie zorientował co jest grane. Kopią pod nim dołki. Po prostu! Co myślisz? ps Po wybuchu afery mizeria tych ordynackich wyszła na jaw i Kwach został z ręką w nocniku. Michnik też. Miało być finezyjnie grane a wyszło ordynarnie. Teraz Michnik chce ukryć rolę Kwacha w tym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
strajker Re: Po przesłuchaniu powiedzieli 08.10.03, 17:02 Krótko mówiąc uważasz, że tam była i jest wojna między Millerem i Kwachem, a Rywin, Kwiatuch i Czarzasty postanowili to wykorzystać, powołać się na Millera i sld, i wyłudzić pieniądze? Może rzeczywiście. Poza tym o tym, że Rywin nie był w bezpośrednim kontakcie z Millerem może świadczyć to, że przecież Michnik powiedział wszystko Millerowi a Rywin i tak swoje jeszcze raz powtórzył (chociaż gdyby nie powtórzył to ostatecznie pogrążyłby Millera). Może właśnie najważniejsze są zeznania Urbana, który powiedział to wszystko dlatego, że gra w drużynie Kwaśnego, która chce odsunąć Millera i do następnych wyborów przejąć władzę w sld. Ordynacka miała być też zapleczem Kwaśnego, no ale teraz też jest już skompromitowana (wiadomo: Kwiatuch i Czarzasty; a zresztą Kwaśny teraz już też się od niej musi się odcinać i odcina...) Wiem, że to magiel, ale gdy tylko próbuję coś ustalić to mi wyłazi argument z drugiej strony. I jeszcze do tego wszystkiego: może rzeczywiście to nie konkretnie Miller wysłał Rywina, ale Rywin bez problemu się na niego powołał bo (wracając do haków) podobnie jak Jakubowska wie coś, co jest kalibru podobnego lub dużo większego o Millerze- o tym zdaje się też mówił Urban. Jak w maglu; a gdzie jeszcze w tym wszystkim stoi Michnik- czy z Millerem, czy Kwaśnym, czy pomiędzy; tak w sumie, to już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Po przesłuchaniu powiedzieli 08.10.03, 23:25 Wysmażyłam sążnisty elaborat na temat tego co mi się zdaje, o co w tym biega. I doszłam do wniosku, że to wygląda jak bym wszystkie rozumy pojadła. A co ja tam mogę wiedzieć, zwłaszcza że widzę tu takich, co mają bliżej do źródeł informacji. Zachowałam to sobie i zobaczę czy cokolwiek się potwierdzi. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Wykład z cyklu "Pieśni doświadczenia :)" IP: *.biaman.pl 08.10.03, 00:25 Pralinko, chyba nie było Cię przez jakiś czas. Albo nie zauważyłem. Witaj, anyway. Lesio kołków osinowych na Jakubosię strugać nie będzie: widzisz, czasami tak to między kobietą i mężczyzną bywa, że zdrowy rozsądek w ich sprawach nie ma zastosowania. Powiedziałbym tak: Miller cierpiąc kocha, kocha z zaciśniętymi zębami. To jednak bardzo uczuciowy typ. Odpowiedz Link Zgłoś