Dodaj do ulubionych

Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby panu ...

• carpaccio4 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 01:04
      krwawa ciotka?
    • macpherson Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 01:20
      Ujazdowski nie wykazał się inteligencją w tej rozmowie. W sumie to Miller go wręcz zmiażdżył - na argumenty, więc trzeba było jakoś to zakryć inwektywami. Poziom polskiej polityki sięgnął dna.
    • areabis Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 01:24
      ujazdowski z wiochy pod włoszczowom , tzw. kielczanin , błysnął manierami . Ale też pamiętamy , że karierę robił w UDecji , wtedy partii michnika i kuronia . No teraz , jak sie nie ma cnoty politycznej , trza być bardziej na prawo od prawiczka . Qrna , ile takich chorungiewek włoszczowskich my widzieli . Ale dobre i to , że kielczanin chociaż miał ciotke w Warszawie !
    • czerwoneszmaciarstwo Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 02:20
      "dałaby Millerowi w twarz" krzeslem lub czymkolwiek pod reka.
      Bic Czerwonego Pajaka, czym popadnie.
      • kum.z.antalowki Powstańcy bohatersko oddawali życie za ojczyznę. 07.10.08, 02:58

Podczas wojny jednak, jak mówił Churchill, idzie o to, by sprawić, żeby to wróg
        oddawał swe życie za ojczyznę...
    • wet3 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 02:47
      Przeczytalem wszystkie wypowiedzi. Poza kilkoma wyjatkami sa one rzeczywiscie porazajace i przerazajace. To forum wyglada jak prawdziwy antpolski sabat!
    • fxvi Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 03:08
      Dużo to wpisów ludzi biorących pensje z pożyczki od KGB, kompanów i kompanek Millera i dyżurnych kgbocow z ruskej ambasady...
    • 333a3 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 03:31
      Spytajcie Ujazdowskiego dlaczego nie poszedł do wojska?
      Nie za czasów PRL-u juz po odzyskaniu "wolności", po studiach w latach 90 tych.
      • karbat Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 03:59
        mrkwiatek napisał:

> Panowie przedmowcy chyba zapominaja o istotnym fakcie, ze to
        >Hitler obrucil w gruzy Warszawe

Hitler rozwalil miasto PO POWSTANIU .
        misto zostalo zniszczone W wyniku Powstania i PO Powstaniu

>a Stalin zdecydowal o klesce >powstania zatrzymujac swe wojska pod
        >Warszawa.

Ruski mialby wyjsc na przeciw rzadowi Londynskiemu jego pieskom w
        Warszawie , a dlaczego ? . Byl on kapitalista czy komunista ? .

Ktory z baranow ,prywodcow powstania wybral sie za Wisle
        i rozmawial powaznie z Ruskimi , pytam ktory z nimi rokowal cos
        podpisal ? .

Dlaczego przywodcy Powstania czegos od nich oczekiwali ,
        bo jakis ruski smolot rozrzucil pare ulotek i jakas szczekaczka do
        czegos nawolywala ?

Jestesci dziecinni , jak dzieci we mgle .

• polld74 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 03:56
      Nic dziwnego, jak się takiego półpedała Ujazdowskiego słucha to można zrozumieć ludzi z UB, że im nerwy puściły i hrabiemu po mordzie dali
    • reky Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 05:53
      Po co aż tyle emocji? Prawdziwa wolność słowa dała Millerowi możliwość wyrażenia swojej opinii ( wczasach,gdy aktywnie na szczytach PZPR budował poprzedni ustrój takiej możliwości nie miał). Decyzja inspiratorów powstania była i będzie oceniana jako błąd. Cel szczytny,szanse zerowe. Pozostaje szacunek i podziw dla bohaterów heroicznego zrywu.
      • koperczak5 "Patrioci" opluwają Millera 07.10.08, 06:14
        Leszek Miller pod koniec PRL starał się działać pożytecznie w
        warunkach ustroju niedołężnie biurokratycznego. Wolę to, niż bierne
        narzekanie na ogólną niemożność. Szanuję tych, którzy w latach
        Gierka zbudowali drogę szybkiego ruchu do Katowic i Centralną
        Magistralę Kolejową. Ci nie zmarnowali tych lat życia. A co zdziałał
        Ujazdowski?
    • krzych.korab Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 06:21
      Ci którzy doprowadzili do powstania powinni ponieść odpowiedzialność.Sądzą Jaruzelskiego za stan wojenny a tych którzy doprowadzili do zlikwidowania miasta,wymordowania 200 000 ludzi stawia się na piedestale.Za brak przewidywania za pomoc Stalinowi w wymordowaniu patriotycznej młodzieży powinniśmy skazać dowódców powstania na zapomnienie.Miałem w rodzinie powstańców takich co potem przeżyli Oświęcim to Ujazdowski dostałby od nich po twarzy.Za brak broni i nadawanie w zamian pieśni "Z dymem pożarów" oto cała pomoc Londyńczyków dla powstania które wywołali.
    • krzych.korab Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 06:27
      Warszawiacy zamiast patrzeć i liczyć trupy wrogów spływające Wisłą patrzyli jak umierają ich najbliżsi a miasto zostaje obrócone w gruzy. Odpowiadają za to ludzie pokroju Ujazdowskiego.
    • krzych.korab Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 06:34
      To nie Miller,Bierut czy nawet Stalin jest winien powstania PZPR oraz PRL.Winni sa nasi zachodni sojusznicy czyli USA i Wielka Brytania.A my nienauczeni niczego przez historię znowu szukamy przyjaciół za oceanem i nadstawiamy za nich dupę choć nic od nich poza czczymi obietnicami nie otrzymujemy.
    • tadjan Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 06:43
      No proszę ale sobie miller wychował stado małpoludów, bezmyślnych gó...arzy którym jest wszystko jedno co szczekają byle szczekać. Napiszcie jeszcze o oficerach z Katynia, że gdyby tam nie leźli to by mocodawcy Jaruzelskiego i Millera nic im nie zrobili.
      A może i dobrą wódką poczęstowali. Postawcie temu czerwonemu głupkowi pomnik, zasłużył na to, odmużdżył was skutecznie, gó...arze.
    • menuet1 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 07:00
      Trudno sie niektórym oszołomom pogodzic z innym , niz dotychczas wyznawanym, punktem widzenia. Przy okazji proponuję ,żeby oddzielic w dyskusji oceny Powstania i bohaterstwo Powstańców od ocen 'dowódców'. Zero wiedzy , dużo chciejstwa i dużo oszołomstwa, które polegało na wierze ,że można zmienic postanowienia Teheranu.Ta 'wiara', niczym nie poparta doprowasziła do wyniszczenia inteligencji i młodzieży, Za posyłanie do boju nieuzbrojonych zapaleńców powinna byc kara a nie pomniki i nazwy ulic.
    • barbaramd Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 07:08
      Powoływanie się na tzw prawo moralne to zadymianie tematu.
    • augusta13 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 07:56
      W zupełności zgadzam się z panem leszkiem Millerem. Za bohaterów uważamy tych, którzy wysłali młodych ludzi, w tym bardzo dużo dzieci na pewną śmierć. Za czyjś fanatyzm zapłacili życiem. Zgadzam się,że ci którzy brali udział w straceńczym powstaniu to bohaterowie. Ale ci, którzy ich wysłali na barykady tosprawcy ich śmierci. Jak takich się nazywa?
      • koperczak5 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 08:01
        Dutkiewicz z takim "pomocnikiem" jak Ujazdowski nie ma żadnych szans
        na elekcję.
    • svetomir Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 08:32
      dziwię się, że nikt z przedmówców nie podniósł faktu, ze alianci zachodni pomóc powstaniu próbowali. Gdyby dysponowali lotniskami blizej niż we Włoszech to powsrtanie pewnie by wygrało
    • bereciara Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 08:36
      Co za durnie obarczają winą za wybuch i upadek powstania Stalina.
      Miler odniósł sie do przywódców powstania i jeśli ktoś to kwestionuje co powiedział to widać jak zidiociałym jest ćwokiem.
      Jak można bandytom wysyłającym na śmierć setkom tysięcy ludzi stawiać pomniki i ich imieniem nazywać ulice.
      Trzeba być strasznie zidiociałym osobnikiem mówiąc że to ludobójstwo było szlachetne.
      Nie ma już prawdziwych warszawiaków którzy by nam powiedzieli co sądzili o Powstaniu Warszawskim Ci zginęli.
      W piątym dniu powstania zginęło co najmniej 30 000 ludzi jednego dnia to połowa tego co w Nagasaki po zdetonowaniu bomby atomowej o której cały świat wie a w całym powstaniu więcej niż w Hiroszimie i Nagasaki razem.Miasto zniszczone zostało w większym stopniu niż tamte.
      I co ruszyło to sumienia aliantów jak chcieli zidiociali zdegenerowani chorzy manią wielkości przywódcy.
      Piszę to bo w czasie tych 63 dni z mojej rodziny trzy osoby wtedy poległo.
      Hasłem do walki była walka z okupantem niemieckim rozgrywki polityczne przyświecające wybuchowi powstania nie były im znane.Oni zostali oszukani i skazani na stracenie.Chylę głowę przed ofiarami Powstania warszawskiego i zastanawiam się czy doczekam tej chwili aby pomniki tych dyletantów i nazwiska ich z polskich ulic zniknęły.
      Łożąc co roku tyle kasy na IPN nie doczekaliśmy się rzetelnej wiedzy na ten temat.To jest temat i wyzwanie dla nich a nie jakieś duperele kwity listy.
      To możliwe jest tylko w Polsce że na tak ważny temat zabierają się ludzie tak nie kompetentni jak Norman Dawids jego 1944 zrobiła w umysłach polaków tyle szkody co widać na tych forach jak i w głowie Ujazdowskiego.
      Jak by ciotka Ujazdowskiego miała trochę oleju we łbie to nie dopuściła by do otwarcia muzeum powstania z takim przesłaniem jakie jest który firmował jej pociotek.
      • koperczak5 Muzeum Powstania Warszawskiego 07.10.08, 08:59
        Wycieczki młodzieży szkolnej wychodząc z Muzeum Powstania są
        przekonane, że Powstanie zakończyło się zwycięstwem. Jakoś o
        kapitulacji i wypędzeniu ocalałych cywilów panuje milczenie.
        • ayran Re: Muzeum Powstania Warszawskiego 07.10.08, 09:02
          koperczak5 napisał:

> Wycieczki młodzieży szkolnej wychodząc z Muzeum Powstania są
          > przekonane, że Powstanie zakończyło się zwycięstwem. Jakoś o
          > kapitulacji i wypędzeniu ocalałych cywilów panuje milczenie.

Robiłeś jakieś badania wśród uczestników wycieczek, że piszesz o tym z taka
          pewnością?
          • koperczak5 Re: Muzeum Powstania Warszawskiego 07.10.08, 11:24
            ayran napisał:

> koperczak5 napisał:

> Robiłeś jakieś badania wśród uczestników wycieczek, że piszesz o
            tym z taka pewnością?

Wystarczy obejrzeć ekspozycję muzeum utrzymaną w triumfalistycznym
            nastroju. Brak obiektywnej informacji o stratach i klęsce. Ale taka
            ekspozycja zapewniła Kaczorowi prezydenturę. Po to była.
            • ayran Re: Muzeum Powstania Warszawskiego 07.10.08, 12:33
              koperczak5 napisał:

> Wystarczy obejrzeć ekspozycję muzeum utrzymaną w triumfalistycznym
              > nastroju. Brak obiektywnej informacji o stratach i klęsce.

Jasne. Ty zobaczyłeś w związku z czym wyszedłeś z muzeum z takim przekonaniem?
              Naprawdę uważasz szkolne dzieciaki za gromadę idiotów?

> Ale taka
              > ekspozycja zapewniła Kaczorowi prezydenturę. Po to była.

Masz wzruszającą łatwość wnioskowania. Zdajesz sobie chyba sprawę, że te tak
              twoim zdaniem durne dzieciaki nie głosują? Oraz że na przykład w Warszawie
              Kaczyński przegrał? Myślisz, że zwolennicy Leppera, którzy w drugiej turze
              gremialnie poparli Kaczyńskiego, faktycznie odwiedzali to muzeum?
    • zrotonek Ujazdowski to kanałowa ciota ! 07.10.08, 08:40
    • polld74 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 09:10
      Przeczytaj to co Miller napisał na blogu, ostatnie zdanie. Bohaterami byli powstańcy, była ludność miasta, byli berlingowcy. A Bór Komorowski i jego świta byli zbrodniarzami, nawet nie romantycznymi idiotami, tylko zbrodniarzami bo oni od razu wiedzieli jaki będzie efekt powstania, że będzie klęska, że nie będzie zaskoczenia, że nie będzie żadnej pomocy z zachodu i, że popłynie krew, ale o własne dupy zadbali
    • polld74 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 09:27
      Czym różni się z moralnego punktu widzenia wysłanie dzieci do walki w powstaniu od wysłania dzieci do walki w obronie Berlina. I tu i tam dowodzili zbrodniarze, i tu i tam ofiarami były dzieci, jedyna różnica była taka, że te z Berlina przynajmniej były uzbrojone.
      Druga sprawa, widzieliście film Wróg u bram. Wszystkich szokowała brutalność NKWD, którzy pchali do walki żołnierzy radzieckich pod kule Niemców dając im jeden karabin na dwóch. Otóż dowództwo powstania było jedynym obok radzieckiego, które w planowaniu operacji założyło zdobywanie broni na wrogu w boju. Przy czym radzieccy żołnierze byli w dużo lepszej sytuacji niż powstańcy, bo o jednym karabinie na dwóch ludzie powstańcy mogli jedynie pomarzyć.
      No i Rosjanie nie byli bez szans i w końcu zwyciężyli.
    • polld74 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 09:38
      Nawet gdyby wybuch powstania był tragiczną pomyłką w dobrej wierze, dlaczego po tygodniu nie poddano powstania i odrzucano konsekwentnie propozycje Niemców? Niemcy byli skłonni uznać AK za żołnierzy odkąd przybył do Warszawy Bach Zelewski, co z resztą uczynili później na długo przed rozpoczęciem rozmów kapitulacyjnych i tych zobowiązań dotrzymali. Dowództwo AK nie tylko nie poddało powstania, ale nawet nie poinformowało żołnierzy AK, że Niemcy uznali ich za wojsko, i że poddając się pójdą do niewoli, Przez dwa tygodnie powstańcy bili się przeikonani, że jeśli się poddadzą pójdą pod ścianę. Przeczytajcie sobie "mrówkę na szachownicy" wspomnienia Jana Kurdwanowskiego kpr. Krok walczącego na Woli, Starówce, na Czerniakowie, nie sądzę by miał on ochotę walić Millera w twarz. I jego relacja jest napewno bardziej wiarygodna niż posrańca Ujazdowskiego.
    • lwowiak5 Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 09:39
      Miller zdołował tego pajaca Ujazdowskiego całkowicie .Pajac Ujazdowski nadymał się jak pluskwa,żadnego argumentu,argument Ujazdowskiego to ciotka która miała czternascie lat.Kto zrobił politykiem tego ślepego palanta?
    • wyksztalciunio Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 09:55
      Pan (niedouczony w historii)p.Ujazdowski,myli bohaterskich powstańców z niedo-
      uczonymi w militarnym rzemiośle przywódcami.Którzy skazali na śmierć niewinną
      ludność a miasto i jego bezcenne zabytki na zagładę.Mój ojciec w1939 r po rozbiciu
      pułku pod Kozienicami,pośpieszył na pomoc Warszawie.W 1944 jak powiadał na
      szczęście nie brał udziału w zagładzie stolicy.Miller choć z nim nie sympatyzuję,ma
      niestety świętą rację.Mój ojciec gdyby żył brzydziłby się Ujazdowskiemu napluć
      w twarz..P.Ujazdowski podobno z wykształcenia prawnik winien wiedzieć.
      PRL choć nie w pełni suwerenna,była pełnoprawnym podmiotem prawa międzyna-
      rodowego.Chyba że wolałby byśmy byli 17 Rapubliką Rad.Jeśli tak się brzydzi
      tamtego systemu,czemu studiował na reżimowej uczelni?
      I takie talenty tworzą nową partię "Oczko" tzn.XXI.Ja rozumiem treba znależć się
      znów w Sejmie,by dalej żyć nie za swoje,a na koszt podatnika.
    • wyksztalciunio Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 10:05
      Re.Tym którzy plotą brednie,że Miller zafundował nam dziadka Stalina(żal mi ich),
      przypominam.DZIADKA STALINA ZAFUNDOWALI NAM NASI UKOCHANI PRZYJACIE-
      LE ZCHODNI W JAŁCIE I pOCZDAMIE !
      • karbat Re: Ujazdowski do Millera: Moja ciotka dałaby pan 07.10.08, 10:44
        wielu w katolandzie pomstuje na brzydkiego,prymitywnego
        Ruskiego , ...
        modlcie sie katoliki za ruskiego ,gdyby nie on to bylibyscie
        pastuchami u cywilizowanego niemca - do dzisiaj .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka