Dodaj do ulubionych

tabletki antykoncepcyjne

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 18:30
Panicznie boję się zajścia w ciąże.Czy tabletki dadzą mi luz psychiczny??Czy
mogę kochać się z facetem do końca??Nie zajdę w ciążę???????????
Obserwuj wątek
    • Gość: chmurka Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.240.81.adsl.skynet.be 29.09.03, 19:49
      Dadza ci luz psychiczny,bo sa naprawde pewne/sama sprawdzalam przez 2 lata/,ale
      zrujnuja ci zdrowie. Nie teraz i nie od razu,ale po latach okaze sie,ze to i
      owo w twoim organizmie nie dziala.
      Te prochy to nie witaminy,ale HORMONY!!!
      Zastanow sie dobrze!!!
      Ja odradzam!
      Caluski
      • Gość: Mili Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.acn.pl / 10.66.4.* 29.09.03, 19:50
        Nie ma co uogólniać!!!Nie słuchaj tego, ze rujnują zdowie. Ja je brałam, a
        jakoś mam zdrowe dzieci i nie miałam żadnych problemów z zajściem w ciążę.
        Teraz już nie biorę, ale nie szkodziły mi. Jestem zdrowa.
        • Gość: chmurka Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.240.81.adsl.skynet.be 29.09.03, 19:57
          To swietnie,ze ci nie zaszkodzily.Ale moje trzy bliskie kolezanki mialy spore
          problemy z zajsciem w ciaze,bo pigulki rozwalily ich gospodarke hormonalna!
          Mozna ryzykowac,ze moze mi nie zaszkodza...
          Ale zdrowie jest bardzo wazne.
          Decyzja osobista!
    • Gość: Maua Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 20:12
      Ale co może mi się stać?Z czym mogę mieć problemy?? Dziękuje za wszystkie
      rady:)
      • Gość: dd Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.resetnet.pl 30.09.03, 09:49
        Chmurko, choć brzmi to nielogicznie, tabletki antykoncepcyjne bywają czasem
        stosowane jako środek leczniczy w bezpłodności. Jest to metoda tzw. odwracalna,
        także po odstawieniu płodność wraca, a nawet jest większa możliwość zajścia w
        ciążę, jeśli oczywiście nie używa się żadnych innych metod.
        Jako metoda, tabletki są zdecydowanie jedne z najskuteczniejszych. Te obecnie
        produkowane zawierają minimalne dawki hormonów, więc można je przyjmować bez
        obaw przez wiele lat. Ja sama biorę tabletki od 17 roku życia z przerwą tylko
        na urodzenie dziecka (jak najbardziej zdrowego)- teraz mam 31 lat i żyję, nic
        mi nie jest.
        Jeśli trochę się boisz, porozmawiaj z lekarzem, najlepiej gdyby skierował cię
        na badanie poziomu hormonów w twoim organizmie, łatwiej będzie mógł dobrać ci
        odpowiednie pigułki o optymalnej dla ciebie dawce.
        Jeśli chodzi o zagrożenia, prawdą jest że zwiększa się krzepliwość krwi, zatem
        pigułki nie są polecane kobietom po 35 r., które palą papierosy.
        Poza tym, jeśli masz raz na jakiś czas przeżywać katusze nie pewności czy
        jesteś w ciąży czy nie i tym rujnować sobie zdrowie, nie wahaj się- ciesz się
        seksem bez stresu. Zresztą zawsze możesz spróbować, jeśli w jakiś sposób nie
        będą ci odpowiadały, zawsze możesz przerwać ich stosowanie, nic ci się nie
        stanie. Pozdrawiam
    • Gość: tiger Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 10:55
      Nie ma się czego bać! Ja biorę tabletki od 3 lat i nic mi nie jest, a nie musze
      martwic się, że jestem w ciąży. Raz do roku (albo częściej) trzeba robić
      badania kontrolne krwi, a zwłaszcza tzw. próby wątrobowe, czyli badać poziom
      aminotransferaz (jeszcze inaczej to ALAT I ASPAT) w twoim organizmie. Polecam,
      bo to naprawdę najskuteczniejsza metoda, która pozwala cieszyć się seksem bez
      ograniczeń!!!
    • Gość: anna Re: tabletki antykoncepcyjne IP: 62.159.77.* 30.09.03, 11:30
      Hallo Maua!

Co do tabletek to ja juz od 5 lat (mama 26 lat) biore tabletki (Femovan).
      Moja ginekolog zapewnia mnie za kazdym razem ze moge je brac nawet przez 20 lat
      i nie ma z tym problemow. Moja ginekolog mowi ze pracuje od 30 lat i u zadnej z
      pacjetek nigdy nie bylo problemow.
      Jak bedziesz brala tabletki to uwazaj zeby je zawsze o TEJ SAMEJ PORZE wziac!!
      Inna alternativa bylaby dla ciebie spirala.
      Anna
    • Gość: sylwiaaaa Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 11:49
      Luz psychiczny Ci dadza, dziewczyny zazwyczaj robia to bez dodatkowe
      zabezpieczenia. Jesli jednak nie bedziesz mogla sie opanowac ze strachu dla
      bezpieczenstwa mozesz uzyc prezerwatywy (np. na sam koniec).
      I jak mowi kolezanka wyzej nie sluchaj zdan "zrujnuja Ci zycie", bo pigulki
      trzeba sobie odpowiednio dobrac. Jesli nie ma przeciwwskazan to nie widze
      problemu. Sporo na ten temat znajdziesz na forum - Zdrowie Kobiety.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: smarkula Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.telia.com 30.09.03, 12:10
        Jezeli masz stalego partnera pigulki wystarcza. Pamietaj jednak ze one nie
        chronia Cie przed chorobami przenoszonymi droga plciowa. Sprobuj znalezc
        tabletki o najmniejszej ilosci hormonow.
        Ja skonczylam z tabletkami bo jestem zapominalska i
        niezorganizowana.Zapominalam bralam w roznych porach dnia czasem nocyNa
        szczescie nie zaszlam w ciaze.
        Najwazniejsze to wizyta u lekarza,ktory poswieci Ci czas na dokladne badania i
        znalezienie odpowiedniego dla Ciebie srodka.
        Ja dostalam niedawno plastry,z powodu tej mojej lekkomyslnosci,przyklejam taki
        raz w tygodniu,dziala tak samo jak pigulki ale juz nie musze sie tak pilnowac
        • Gość: sylwiaaa Re: tabletki antykoncepcyjne IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 14:40
          BUDZIK ! Cie zbawi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka