Gość: Efendi IP: SQUID:* / 192.168.1.* 20.10.03, 14:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fan UP Trzeba wprowadzić jeszcze podatek od posiadania dzieci IP: *.acn.waw.pl 20.10.03, 14:54 i przeznaczyć go na zapomogi dla kochających inaczej. Dobrze byłoby też zacząć już importować azjatów, bo ktoś przecież będzie musiał za 20 - 30 lat pracować na ich emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxie Re: Trzeba wprowadzić jeszcze podatek od posiadan IP: 63.81.72.* 20.10.03, 15:01 Ale wies.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Trzeba wprowadzić jeszcze podatek od posiadan IP: 217.153.87.* 20.10.03, 17:12 A co ty myslisz - że na wsi nie ma pedałów ? ość portalu: Roxie napisał(a): > Ale wies.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Szykuje się wojna domowa IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.10.03, 17:53 między wściekłą lewicą, którą przewodniczący Miller spuścił z uwięzi (albo dopiero zagroził...) a Kościołem. Jestem pewien, kto wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=245 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Wojna czy tylko prawicowa histeria ?... IP: *.zur3.speed2online.net 21.10.03, 15:02 SLD nie lubie ! Ale akurat tu popieram na 100 procent !!! PRECZ Z PRAWICOWYM BURACTWEM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Ruda Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 15:01 No lewiczki, nastał znowu Wasz czas! Możecie znowu wylać swoją niechęć do prawicy. Macie możliwość rozwinąć swoje czerwone sztandary i walczyć o biedne kobiety i głupich mężczyzn którzy nie wiedzieli, że przy "kochaniu" można też spłodzić nowego człowieka. Możecie też powalczyć o szczęśliwość wszelkich dewiantów. Pomyślcie też przy okazji o pedofilach. Oni też kochają "tylko" inaczej. Im najlepiej przyznać prawo do adopcji małych chłopców i dziewczynek. Życzę "lewiczkom" wielu takich sukcesów. Wczoraj Wszyscy zachwycali się beatyfikacją Matki Teresy (nawet lewiczki). Na drugi dzień otwierają "front" o uznanie aborcji. Gratuluję taktu i wyczucia sytuacji. Lewiczkowa hipokryzja! Komunizm = Faszyzm = Lepperyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxie Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: 63.81.72.* 20.10.03, 15:02 Heteryki za to 24 godz na dobe tylko zony bija, noworodki zostawiaja na smietniku i potem od razu po komunie. Heh heh... Bo zupa byla za goraca..... Najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Ruda [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 15:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.aster.pl / 10.69.2.* 20.10.03, 15:07 I kulturalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie Zajeli by sie bezrobociem i deficytem budzetowym IP: *.wachovia.com 20.10.03, 17:59 a nie szukali poklasku i tematow zastepczych. Gdzie sa te tysiace bezdomnych, porzuconych dzieci, ktore mialy byc efektem poprzedniej ustawy aborcyjnej? Oni naprawde nie maja zadnego pomyslu na przyszlosc albo tez probuja wejsc w tylek lewicy z zachodniej Europy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 15:13 Gość portalu: Roxie napisał(a): > Heteryki za to 24 godz na dobe tylko zony bija, noworodki > zostawiaja na smietniku i potem od razu po komunie. Heh heh... > Bo zupa byla za goraca..... Najlepszego! Za słona, Roxie, za słona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.ag1.mpi-sb.mpg.de 20.10.03, 15:15 No coz, w sumie lewicowcy maja prawo, bo rzadza. Swoja droga ciekawe czy ludzie glosujacy na SLDUP chcieliby miec za sasiadow nie krepujacych sie homoseksualistow, albo ludzi ktorzy bez skrepowania i odpowiedzialnosci (wkrotce tez karnej) uprawiaja seks i raz chodza z brzuchem, a za chwile bez. Moim zdaniem wiekszosc glosujacych nie mysli o tych sprawach dokladnie dopoki nie pojawia sie blisko nich, a wtedy dopiero organizuja protesty, wzywaja telewizje - ze jacys dewianci sie pojawili, albo dom publiczny. Ciekawe czy nadal glosowaliby na program SLDUP. O samych problemach homoseksualistow i aborcji sie nie wypowiadam, bo szkoda slow - wystarczy krotkie, historycznie udowodnione motto sukcesu cywilizacji: odpowiedzialna i zgodna z natura egzystencja. Oczywiscie zawsze sa wyjatki - szanujmy wiec ludzi, ale nie probojmy legalizowac wszystkich wyjatkow, bo bedzie katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: randall Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.matarnia.pl / 192.168.10.* 20.10.03, 16:52 Gość portalu: gosc napisał(a): > No coz, w sumie lewicowcy maja prawo, bo rzadza. Swoja droga > ciekawe czy ludzie glosujacy na SLDUP chcieliby miec za sasiadow > nie krepujacych sie homoseksualistow, masz cos przeciwko?? bo dla mnie czyms bardziej odrazajacym jest np. widok dresiarza i jego super panienki po solarium. > albo ludzi ktorzy bez > skrepowania i odpowiedzialnosci (wkrotce tez karnej) uprawiaja > seks i raz chodza z brzuchem, a za chwile bez. zeby miec brzuch, ciaza musi byc zaawansowana. w zadnym kraju tak nie jest. > ale nie probojmy legalizowac wszystkich wyjatkow, bo bedzie > katastrofa. co ty czlowieku (patrzac po domenie, z ktorej wysylales komentarz) robisz w Niemczech? Proponuje wrocic do ciemnogrodu - Polski, gdzie wspanialy katolicki narod, nie zywiacy do nikogo nienawisci, nie ublizajacy nikomu (co "najlepiej" widac w pojawiajacych sie tu komentarzach) prezentuje soba wysoka kulture osobista. Tak sie zastanawiam, co bys zrobil (w sytuacji, kiedy jestes przeciw aborcji), gdyby Twoja corka zostala zgwalcona (kazalbys jej urodzic i pokochac to dziecko?), albo gdyby Twoj syn okazal sie gejem?? Wyrzeklbys sie go, wyrzucil z domu tylko dlatego, ze bardziej pociagaja go faceci niz kobiety? Co w tej sytuacji jest chore - homoseksualizm czy wpieprzanie sie w prywatna sprawe ludzi, z kim sypiaja i z kim maja zamiar spedzic czesc zycia? Ciekawe, gdzie tu ta "odpowiedzialna i zgodna z natura egzystencja".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: randall Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.matarnia.pl / 192.168.10.* 20.10.03, 16:54 co do poprzedniego mojego komenatrza -> mowiac o ciazy mialem na mysli to, ze aby miec brzuch ciaza musi byc zaawansowana, a w zadnym kraju ABORCJA w tym stadium nie jest dopuszczalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związkó... IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 15:09 A może by tak dopowiedziała konkretnie, od kogo dostała imiennie to "POLECENIE" szybkiego uwijania się z destrukcją Państwa. Dobrze byłoby to wiedzieć, mało ; Obywatele bezwzględnie powinni to wiedzieć. Potem, jak przyjdzie co do czego to się okaże, że Miller - /jak zwykle/- zaprze się, że nic mu o tym nie było wiadomo. I tak jeden po drugim będa "strugać z ludzi wariata". A można domniemać, że tylko Gadzinowski przyzna się,że chce być ojcem chrzestnym wszelakiej maści zalegalizowanych pedałów i pedofili. Ale on chyba jeszcze nie ma mocy do wydawania "POLECENIA" w tak istotnej, dla całego Polskiego społeczeństwa, materii ?! A może już jest jakim ministrem - doradcą politycznym od "równego statusu lesbijek, pedałów i pedofili" ? Oczywiście w ramach millerowego przyżeczenia wyborczego - odchudzania biurokracji - jest to wielce możliwe. Co i rusz przy kolejnej aferce dowiadujemy się o powołanym do życia "Biurze politycznym" ministra każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miazmat Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.tpi.pl 20.10.03, 15:10 Widze, ze LSD kombinuje i rzuca na tapete 2 tematy zastepcze by lud mogl sie oplowac nawzajem a cichcem cos chca przechnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefania Re: SLD przyspiesza z legalizacją związ... IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 20.10.03, 15:11 trzeba zalegalizowac zwiazki miedzy osobnikami tej samej plci w tej samej partii politycznej. Kilka takich zwiazkow potrzebnych jest od zaraz. Ci panowie sie nawzajem uwielbiaja i tak naprawde, nikt inny im nie jest potrzebny do zycia. SLD przed koncem niechlubnej kariery ,jako partia polityczna, moze jeszcze zrobic cos dobrego jako organizacja modernizujaca zwiazki miedzy politykami tej samej plci. Odpowiedz Link Zgłoś
adamp314 Chyba SLD stracila sterownosc... 20.10.03, 15:11 To, ze SLD jeszcze przepchnela budzet to tylko dlatego, ze w przeciwnym razie teraz odbyly by sie przedterminowe wybory i co drugi SLDowiec nie dostalby sie do nowego sejmu. Nie znaczy to jednak, ze SLD jest w stanie cos jeszcze przepchnac. Raczej kazdy krzyczy na wlasna reke bez szerszego pomyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yntelygent [...] IP: *.crowley.pl 20.10.03, 15:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 15:59 Legalizacja zwiazków homoseksualnych ? W zasadzie tak, ale pod warunkiem, że bez prawa adopcji i przy założeniu, że jeśli się chce mieć takie same prawa jak małżeństwa to trzeba mieć takie same obowiązki ze ślubem i rozwodem oraz wzajemną alimentacją włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.sympatico.ca 20.10.03, 16:55 Co mi sie podoba to fakt nazwania tego ZWIAZKIEM a nie malzenstwem jak tutaj w KAnadzie czy w Stanach sie podniecaja.Chca zyc w zwiazku niech sobie zyja - i tak jak mowa tutaj glownie chodzi o sprawy ekonomiczne i spadkowe partnerow.Co do dzieci to faceci sa podszkodowania bo faktycznie nikt sie nie chce godzic na mozliwosc adopcji dzieci przez partnerow homoseksualnych.Kobity sa w lepszej sytuacji - moga sie poddac sztucznemu zaplodnieniu choc nie wiem jak z tym i kosztem tego przedsiewziecia w Polsce.Ale teoretycznie mozna. Co do prawa aborcji.Mysle ze nie tedy droga.Nawet teraz kobieta po gwalcie w swietle prawa moze napotkac na schody i czesto napotyka - np lekarz odmowi wykonania zabiegu bo to nie jest zgodne z jego przekonaniami.Bardzo czesto ten sam lekarz w gabinecie prywatnym nie ma juz takich dziwnych przeciwskazan. Mysle ze wiekszy naklad powinno sie polozyc na uswiadamianie kobietom ze moze urodzic i oddac do adopcji.Moze beda to wieksze koszty ale uruchomic panstwowe agencje adopcyjne opiekujace sie przyszla matka od momentu jak sie zglosi do takiej agencji ze chce oddac dziecko do adopcji - rodzina znajduje sie z pewnoscia natychmiast.Dla tych kobiet co pozostawiaja dziecko w szpitalu - zmienic prawo ze jak sie nie zglosi po 30-60 dniach od porodu automatycznie powinna zostac pozbawiona praw do dziecka i dziecko w blyskawicznym tempie znajduje rodzine.Lepsze to niz zaostrzanie ustawy , czy lagodzenie jej - co to znaczy "trudna syt zyciowa".Kiedys czytalam ze przyszla kobieta do gabinetu i pragnela usuniecia ciazy bo ma trudna syt materialna - po placeniu rat za kolejny samochod nie starcza jej na zycie.Dla niej to tragedia, nieprawdaz? Uswiadamianie ludzi i prawdziwa dotacje srodkow antykoncepcyjnych moglaby pomoc w sprawie znajdowania kolejnych noworodkow zamarznietych na smietnikach czy w beczkach z kiszona kapusta. Ale chyba niczego normalnego w kraju sie nie doczekamy.Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość Re: SLD i prostytutki ! IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 17:36 Jeżeli "w zasadzie tak" to niby skąd, z czego, z kogo, ma być reprodukowana populacja narodu? jak - hipotetycznie zakładając - wszyscy zechcieliby skorzystać z tego wielce postępowego "prawa". Cała nadzieja w tym, że zdecydowana większość nie zechce skorzystać z dobrodziejstw tego dewiacyjnego prawa. Historia już nieraz dowiodła, że tzw. lewicowa postępowość to poronione pomysły i opłakane skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 Proponuje jeszcze grupowa eutanazje czlonkow SLD IP: *.nist.gov 20.10.03, 16:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 16:06 Jak zwykle "w tym temacie"przoduje młódż od ligowców - nic nie wie , a wie bardzo dużo .Ciemniacto , zacofanie , prostactwo i kąpiel " we własnym sosiku" .Biednie, ubogo , głodno , ale po chrześcijańsku - z wianuszkiem obdartych i zaniedbanych dzieci,z pretensjami do całego świata na swoją niedole.Popieram tę inicjatywę - bardziej odpowiada mi "wersja" p.Janowskiej, a to dlatego ,że wśród sedziów jest wielu oszołomów .Popieram równiez senator Szyszkowską - proszę niech panie nie rezygnują ze swych zamiarów.Wstyd mi za calą lewicę,że się tak oddała kosciołowi i strach ją ogarnia przed purpuratami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: 212.69.76.* 20.10.03, 16:42 jak to milo cos takiego przeczytac! rece opadaja od wypowiedzi tych milosiernych chrzescijan, co to w piecach by palili innimi niz oni. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.nll.se 20.10.03, 16:52 Gość portalu: gość napisał(a): > Jak zwykle "w tym temacie"przoduje młódż od ligowców - nic nie > wie , a wie bardzo dużo .Ciemniacto , zacofanie , prostactwo i > kąpiel " we własnym sosiku" .Biednie, ubogo , głodno , ale po > chrześcijańsku - z wianuszkiem obdartych i zaniedbanych > dzieci,z pretensjami do całego świata na swoją niedole.Popieram > tę inicjatywę - bardziej odpowiada mi "wersja" p.Janowskiej, a > to dlatego ,że wśród sedziów jest wielu oszołomów .Popieram > równiez senator Szyszkowską - proszę niech panie nie rezygnują > ze swych zamiarów.Wstyd mi za calą lewicę,że się tak oddała > kosciołowi i strach ją ogarnia przed purpuratami. --------------- Mozesz juz zajac kolejke, a nawet dwie....Mysle, ze koledzy beda trzymac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.zurich.pl 20.10.03, 16:19 Potrzebują wentyla, żeby po cichu przepchnąć jakąś śmierdzącą ustawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.parkowe.pol 20.10.03, 16:23 Jest to temat zastępczy , gdyż spadają notowania SLD, a tonący brzytwy się chwyta.Można pedalstwo zalegalizować, i odrazu wysłać na syberię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.zawiercie.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 16:27 pedaly niech maja swoje zwiazki - z zakazem adopcji bo wychowaja kolejnych. aborcja 100% tak - bez zadnych 'prawnych regulacji'. kosciol kat. + konkordat nie !!!! a reasumujac - unia kaze sld musi (patrz vat 22% na internet itp.) stad takie 'ustawy'. wniosek - nowe wybory z weryfikacja kandydatow !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.nll.se 20.10.03, 16:58 Gość portalu: xxx napisał(a): > pedaly niech maja swoje zwiazki - z zakazem adopcji bo wychowaja > kolejnych. aborcja 100% tak - bez zadnych 'prawnych regulacji'. > kosciol kat. + konkordat nie !!!! a reasumujac - unia kaze sld > musi (patrz vat 22% na internet itp.) stad takie 'ustawy'. > wniosek - nowe wybory z weryfikacja kandydatow !!!!!!!!!!!!!!!! ------------ Projekt SLD ma taki zawiazek z UE, jak ten sam projekt z madroscia....Nie zwalaj braku rozumu i desperacji czerwonych na Bruksele - one zaleza wylacznie od podloza genetycznego czlonkow tej partii i niskiej kultury wychowania ich w dziecinstwie i mlodosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: imperatore1a2:* / 10.253.252.* 20.10.03, 16:59 Dlaczego nie milabym miec prawa do zalegalizowania swojego zwiazku komu to przeszkadza nie chodze po ulicy i nie skarze sie na swoj los nie domagam sie specjalnych praw i dalekie mi sa histeryczne akcje srodowisk gejowskich. ale ... jestem gejem homoseksualista albo jak sobie zyczycie pedalem wszystko mi jedno ilu w Polsce jest faszystow bo inaczej was sie nie da nazwac sorry... nic nimomu nie zrobilem i nawet nie lubie SLD bo ludzie z tej parti ...nie bede tego rozwijal wszyscy wiedza o co chodzi. Tym nie mniej jako pelno prwany obywatel tego kraju chyba rowniez mam prawo do tego zeby moje zycie bylo latwiejsze nie widze w tym nic co by komus mialo przeszkadzac albo co komukolwiek utrudnilo by zycie. Dlaczego ja musze sie usprawiedliwac takim bydlakom ktorzy najchetniej napluli by mi w twarz. Przykro mi ze w Polsce panuje taka nie tolerancja i pseudo chrzescijanska histeria. Nikt nie ma prawa wciagac chrzescijanstwa do tej gry a robia to najczesciej ci ktorzy sie za nich uwazaja poczytajcie sobie biblie albo nawet zapoznajcie sie ze stanowiskiem watykanu. W tym pierwszym przeczytacie o czlowieku ktory to wlasnie wsrod takich dewiantow jak my przebywal ktory przychodzil przedewszystkim do ludzi ktorzy niesli w swoim zyciu problem krzyz czy jak to inaczej ujac w tym drugim mowi sie o milosci i wspolczuciu dla wszystkich ludzi bez wzgledu na poglady kolor skory i przekonania. Takie chyba jest motto 25 lecia pontyfikatu. Takze bracia chrzescijanie zastanowcie sie nad soba zanim takich jak ja oplujecie swoimi opiniami i mniej lub bardziej bezposrednio sponiewieracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.nll.se 20.10.03, 17:46 Gość portalu: Grzegorz napisał(a): > Dlaczego nie milabym miec prawa do zalegalizowania swojego > zwiazku komu to przeszkadza nie chodze po ulicy i nie skarze sie > na swoj los nie domagam sie specjalnych praw i dalekie mi sa > histeryczne akcje srodowisk gejowskich. ale ... jestem gejem > homoseksualista albo jak sobie zyczycie pedalem wszystko mi > jedno ilu w Polsce jest faszystow bo inaczej was sie nie da > nazwac sorry... nic nimomu nie zrobilem i nawet nie lubie SLD bo > ludzie z tej parti ...nie bede tego rozwijal wszyscy wiedza o co > chodzi. Tym nie mniej jako pelno prwany obywatel tego kraju > chyba rowniez mam prawo do tego zeby moje zycie bylo latwiejsze > nie widze w tym nic co by komus mialo przeszkadzac albo co > komukolwiek utrudnilo by zycie. Dlaczego ja musze sie > usprawiedliwac takim bydlakom ktorzy najchetniej napluli by mi w > twarz. Przykro mi ze w Polsce panuje taka nie tolerancja i > pseudo chrzescijanska histeria. Nikt nie ma prawa wciagac > chrzescijanstwa do tej gry a robia to najczesciej ci ktorzy sie > za nich uwazaja poczytajcie sobie biblie albo nawet zapoznajcie > sie ze stanowiskiem watykanu. W tym pierwszym przeczytacie o > czlowieku ktory to wlasnie wsrod takich dewiantow jak my > przebywal ktory przychodzil przedewszystkim do ludzi ktorzy > niesli w swoim zyciu problem krzyz czy jak to inaczej ujac w tym > drugim mowi sie o milosci i wspolczuciu dla wszystkich ludzi bez > wzgledu na poglady kolor skory i przekonania. Takie chyba jest > motto 25 lecia pontyfikatu. > Takze bracia chrzescijanie zastanowcie sie nad soba zanim takich > jak ja oplujecie swoimi opiniami i mniej lub bardziej > bezposrednio sponiewieracie. ----------------- Przykro mi, ze Tobie przykro! Za zaistniala sytuacje mozesz jednak, przynajmniej czesciowo, podziekowac niektorym kolegom i kolezankom o podobnej jak Ty orientacji, oraz SLD, partii wielu glupcow, cwaniakow i bezwzglednych hohsztaplerow, ktorzy na wszystkim, rowniez na was, probuja zrobic interes. Ostracyzm "zwyklych" nie wzial sie z niczego! Jak doswiadczenie uczy, we wszystkich (!) krajach, gdzie legalizacja zwiazkow homoseksualnych zastala przeprowadzona, okazalo sie, ze to byl dopiero poczatek zadan i wymagan! L e g a l i z a c j a zwiazkow homoseksualnych nie byla zwienczeniem czegos, byla t y l k o p r z y c z o l k i e m do dalszej batalii! Poza tym, na msrginesie - do przeprowadzenia trudnych i drazliwych spraw, trzeba sobie dobrac lepszego i bardziej wiarygodnego adwokata. Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bang Re: Skad tyle wrogosci oraz nienawisci??? IP: 129.81.192.* 20.10.03, 16:44 Gość portalu: Efendi napisał(a): > Pedałów powinni kastrować a nie legalizować.Dotacje do Lambdy i > innych pedalskich organizacji jak szpitale,szkoły i domy dziecka > są w biedzie i na pewno w wiekszej potrzebie. Przerywanie ciąży ? > dodać jeszcze jedną możliwość jak lekarz potwierdzi że z tego > płodu będzie pedał. ================================================================ Powinienes jeszcze skromnie dodac, ze ty tylko nienawidzisz pederastow, Cyganow oraz Zydow... lub cos w tym tonie... Twoja nienawisc (chec do kastrowania, itd.) to albo przejaw zracej twoj malenki mozdzek choroby psychicznej albo... totalnej glupoty. Jedno i drugie - prawdopodobnie - nieuleczalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Towarzysze! Gdy nie ma chleba, pora na igrzyska! IP: *.czajen.pl 20.10.03, 16:58 Będzie goło ale wesoło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woda No wlasnie, skad ta nienawisc? IP: 199.212.114.* 20.10.03, 17:20 skad ta nienawisc? jako Polacy powinnismy trzymac sie razem, nawet ja sie ma odmienne zdanie. nokogo nie powinno obchodzic co inni ludzie robia w domu. chociaz brzmi to troche jak faszyzm, ale moze nalew imigrantow z innych krajow po wejsciu do uni znowu nas zjednoczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość Re: No wlasnie, skad ta nienawisc? IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 17:42 woda ! Wybacz, ale uświadomię Ci, że Ty już masz wodę w mózgu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Skad tyle wrogosci oraz nienawisci??? IP: *.nll.se 20.10.03, 17:30 Gość portalu: bang napisał(a): > Gość portalu: Efendi napisał(a): > > > Pedałów powinni kastrować a nie legalizować.Dotacje do Lambdy > i > > innych pedalskich organizacji jak szpitale,szkoły i domy > dziecka > > są w biedzie i na pewno w wiekszej potrzebie. Przerywanie > ciąży ? > > dodać jeszcze jedną możliwość jak lekarz potwierdzi że z tego > > płodu będzie pedał. > ================================================================ > Powinienes jeszcze skromnie dodac, ze ty tylko nienawidzisz > pederastow, Cyganow oraz Zydow... lub cos w tym tonie... > > Twoja nienawisc (chec do kastrowania, itd.) to albo przejaw > zracej twoj malenki mozdzek choroby psychicznej albo... > totalnej glupoty. Jedno i drugie - prawdopodobnie - > nieuleczalne... --------------------- Nie dziw sie czesci powyzszych wypowiedzi. Moim zdaniem wiekszosc ich, pomimo tonu, wcale nie swiadczy o nienawisci do homoseksualistow; swiadcza one natomiast o bezsile, frustracji i braku akceptacji dla coraz bardziej intensywnego i bardziej agresywnego lansowania norm moralnych, z ktorymi wiekszosc ludzi sie nie zgadza. Wiekszosci, tak naprawde, homoseksualisci nie przeszkadzaja i sa tak samo obojetni jak np: cukrzycy czy jakaly. Drazni natomiast natrectwo akcji propagandowych! Upor i uparta konsekwencja lobby homoseksualnego z pewnoscia doprowadzi z czasem do tego, ze normy powszechnie uwazane za normalne, przynajmniej na papierze, i wbrew wiekszosci, zostana zmienione, ale tez do tego, ze ludzie zaczna homoseksualistow nienawidziec naprawde i przy najblizszej okazji wezma odwet. Odwet taki sam jakich juz bylo wiele w dotychczasowej historii swiata. Pozdrowienia Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Dla Andrzeja IP: *.galaxy / 212.127.76.* 21.10.03, 16:39 Byc moze SLD to nie najlepszy partia jednakze zdumiewajaca jest kultura towarzyszaca wiekszosci publikowanych tu wypowiedzi albo jej brak. I tak z pewnoscia najlepiej bylo by odziac sie w zgrzebny wor i biczowac sie od rana... Nie jestem gejowskim fanatykiem ale musze przyznac ze agresja polskich homofobow a tzw "swiatowy spisek gejowski" reprezentuja dwie rozne plaszczyzny inelektualne. I w ogole nie ma mowy o jakiejkolwiek dyskusji. Jest mi przykro ale nie dziwi mnie znaleziony tu prymitywizm wypowiedzi. W Polsce nie wiele rzczy moze kogokolwiek zaskoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinek [...] IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.03, 17:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinek Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.03, 17:40 To dotyczy pierwszej wypowiedzi efendiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość [...] IP: *.zabrze-roosvelta.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 18:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinek Re: Do osci IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.03, 06:55 I dla ciebie rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eszte Moj Idol: Wunderlich ;) IP: 212.109.135.* 20.10.03, 17:58 "Tego rodzaju przedstawianie sprawy przywołuje mi rumieniec wstydu na twarz, że ktoś może myśleć, że w sprawach dotyczących materii tak wrażliwej, ktoś wchodzi w jakieś interesy" - powiedział rzecznik SLD Jerzy Wenderlich. Kto by pomyslal? Jurek? Shy Guy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: SLD przyspiesza z legalizacją aborcji i związ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 19:54 A niech sobie legalizują..jak prawica wygra wybory i dojdzie do władzy to i tak to cofniemy i unieważnimy! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Ucałow.rękę papieża więc czas na wojnę z Kościołem 20.10.03, 20:41 - Drodzy Państwo! Po nawale gratulacji, artykułów wychwalających Ojca Świętego, po wizytach w Watykanie, przychodzi zwyczajem komunistów czas na dwa kroki do tyłu. Czerwoni barbarzyńcy chcą znów dobrać się do Kościoła Katolickiego w Polsce. Chcą wojny, będą ją mieli! Zbyt długo upiekły im się różne ataki, abyśmy po raz któryś z rzędu nadstawiali następny policzek. Mamy ich tylko dwa. Teraz czas nadstawić coś twardszego. Sojusz idzie na wojnę Kierownictwo SLD dało posłom zielone światło, aby mogli przygotować projekty ustaw, które z całą pewnością wywołają spory ideologiczne i spotkają się z negatywną reakcją Kościoła. -Pan Bóg rozum odebrał. Posłowie Sojuszu twierdzą, że zbieżność terminu przedstawienia tych projektów z ogłoszeniem planu cięć w sferze budżetowej autorstwa wicepremiera Jerzego Hausnera jest przypadkowe. Niektórzy z nich nie ukrywają jednak, że działaczom terenowym łatwiej będzie zaakceptować plan oszczędnościowy Hausnera, jeżeli na osłodę klub zajmie się sprawami ważnymi ideologicznie. -Już my wam osłodzimy te zabawy! To jest ostatni i zarazem najlepszy moment, żeby zająć się realizacją obietnic wyborczych dotyczących praw kobiet i mniejszości seksualnych - przekonuje Andrzej Namysło, przewodniczący opolskiego SLD. - Spotkałem się z opiniami, że naszym kolegom łatwiej byłoby zaakceptować cięcia socjalne, gdyby klub zadbał o nadbudowę, czyli o te elementy programu, których realizacja nie pociąga za sobą obciążeń finansowych. -Oby wam ta nadbudowa nie zleciała na główki! Namysło przypomina, że wcześniej nie było klimatu do podejmowania inicjatyw legislacyjnych, o których wiadomo, że wzbudzą kontrowersje. Najpierw bowiem toczyły się trudne negocjacje z UE, a później kampania przed referendum akcesyjnym wymagała współdziałania wszystkich sił politycznych i społecznych. Baliśmy się ponadto, iż opozycja zarzuci nam, że - zamiast zajmować się sprawami istotnymi - tracimy czas na rzeczy drugoplanowe - tłumaczy Namysło. -Baliście się opozycji w Sejmie? Tam jej nie ma. Ale poznacie inną opozycję, polską! Nadszedł już czas na realizację zobowiązań wyborczych - wtóruje mu Piotr Gadzinowski, poseł SLD. - Tym bardziej że przed nami wybory do Parlamentu Europejskiego, czyli de facto prawybory do parlamentu krajowego. -Łajdaka sny o łajdactwie? Pani pyta, dlaczego teraz składamy tak kontrowersyjne propozycje, a nasi działacze pytają, dlaczego nie robiliśmy tego przez dwa lata - uzasadnia z kolei Jerzy Jaskiernia, przewodniczący Klubu SLD. - Zresztą, czy ja mam być cenzorem? Skoro Józef Oleksy, cieszący się ogromnym autorytetem w całym kraju, zaopiniował obie inicjatywy pozytywnie w imieniu partyjnego zespołu ds. politycznych, którym kieruje, to ja nie mogę się sprzeciwiać. -Oleksy ma dokładnie taki sam autorytet, jak wy - Jaskiernia. Jak każdy sowiecki agent w polskim Sejmie! Czyli żaden! Senator Maria Szyszkowska do końca tego miesiąca ma złożyć w Sejmie projekt ustawy o rejestrowanych związkach partnerskich. Projekt zakłada, że takie związki będą mogły zawierać przed urzędnikiem stanu cywilnego dwie osoby tej samej płci. Z chwilą zawarcia związku między partnerami powstawałaby wspólnota majątkowa. Obaj partnerzy mieliby prawo do opodatkowania i dziedziczenia po sobie na takich samych zasadach jak współmałżonkowie, a także byliby zobowiązani do wspólnego sprawowania opieki nad dzieckiem jednego z partnerów. -"Partnerka" Szyszkowska robi to oczywiście z czystej miłości do "partnerów"! Zarejestrowani partnerzy mogliby się rozstać, składając w USC zgodne oświadczenia o rozwiązaniu związku partnerskiego - ich związek wygasałby po upływie sześciu miesięcy od złożenia oświadczeń. Jeżeli tylko jedna osoba zechciałaby odejść od partnera, to "rozwód" i - w razie konieczności - podział majątku byłby przeprowadzany przed sądem. Jeżeli sytuacja materialna jednego z partnerów po rozstaniu uległaby znacznemu pogorszeniu, to mógłby się domagać od byłego partnera alimentów, maksymalnie przez trzy lata od "rozwodu". Projekt przewiduje, że związek partnerski nie miałby prawa adoptować dzieci. -A za te wszystkie fanaberie zboczeńców płacić ma coraz biedniejszy Polak? Klub SLD zdecydował też, że do końca miesiąca mają być zakończone prace nad projektem ustawy o prawie do przerywania ciąży (dotychczas Sojusz miał kłopoty z nadmiarem, bo zostały opracowane trzy różne projekty regulacji prawnych tej kwestii i żaden autor nie chciał zrezygnować ze swojej wersji). -Rany, jak się to wszystko pcha do regulowania prawa! Nie pozabijajcie się przypadkiem! Jak się dowiedziała "Rzeczpospolita", nie będzie to nowelizacja obecnej ustawy antyaborcyjnej, lecz zupełnie nowe przepisy stanowiące, że do 12 tygodnia ciąży decyzja o aborcji należałaby wyłącznie do kobiety. Przerwanie ciąży w późniejszym okresie byłoby obwarowane ograniczeniami. Ponadto autorzy projektu chcą ustawowo zagwarantować osobom bezpłodnym prawo do leczenia, również metodami sztucznego zapłodnienia. W projekcie będzie też mowa o dostępie do leków stosowanych przy najnowszych technikach zapłodnienia in vitro. - Nie łapią co to jest, ale brzmi postempowo! Jaskiernia uchyla się od oceny, jakie szanse mają obie inicjatywy na przyjęcie przez Sejm. - Złożenie projektów dopiero otworzy dyskusję, a ona pokaże, jakie są szanse - mówi Jaskiernia. -Ano, zobaczymy! Zdaniem Gadzinowskiego legalizacja związków homoseksualnych ma paradoksalnie większe szanse na uchwalenie niż nowa ustawa o prawie do przerywania ciąży. - Ustawę o związkach partnerskich wedle mojej wiedzy jest gotowa poprzeć część posłów Samoobrony, a z prawami kobiet będzie znacznie trudniej - ocenia. -He, he! Chłopi - zboczeńcy? Tego jeszcze w Samoobronie nie było! Dorota Kempka, senator SLD, przewodnicząca Parlamentarnej Grupy Kobiet, jest jednak dobrej myśli i cieszy się, że Sojusz wreszcie zdecydował się na realizację obietnic składanych kobiecemu elektoratowi. -Ładny "kobiecy elektorat". Nie powinniście wzorem Zachodu zmienić i tu nazewnictwo z "kobieta i mężczyzna", na "samiec i samica"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feliks Gdyby mama Oleksy skorzystała z aborcji, Józio nie IP: *.crowley.pl 20.10.03, 20:51 szpeciłby krajobrazu. SLD czuje, że więcej niechcianych millerów, jakubowskich czy janików społeczeństwo nie przetrzyma. Z drugiej strony, jeżeli czerwoni są tak samo impotentami w alkowie, jak w polityce, wymrą w tym pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks.dzierzynski Re: Gdyby mama Oleksy skorzystała z aborcji... 21.10.03, 17:26 Gość portalu: Feliks napisał: > Gdyby mama Oleksy skorzystała z aborcji, Józio nie > szpeciłby krajobrazu. > SLD czuje, że więcej niechcianych millerów, jakubowskich czy > janików społeczeństwo nie przetrzyma. > Z drugiej strony, jeżeli czerwoni są tak samo impotentami w > alkowie, jak w polityce, wymrą w tym pokoleniu. Oby! A jak nie - postawim pod stienku! [Feliks Edmundowicz] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. to tylko takie miesni napinanie IP: *.sympatico.ca 20.10.03, 21:39 przez sld. jak tylko czarni tupna, jak tylko szef kultu zydowki z bekartem wybelkota kilka slow potepienia, sld zwinie ogon i schowa sie ze strachu pod kanape. nie ma w tej trzeciej republice sily politycznej, ktora bylalby w stanie oprzec sie tym faktycznym rzadcom polski. nie szczeka sie przeciez na pana bo kijem przywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Myślę że zwolennicy trójkątów i innych konfiguracj IP: *.czajen.pl 20.10.03, 22:10 nie będą dyskryminowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro WYSKROBAĆ Joannę Sosnowską (SLD) IP: *.gpw.com.pl 21.10.03, 09:34 i jEJ podobnych zwyrodnialców z Sejmu RP. Po to wybieraliśmy naszych przedstawicieli do Parlamentu i po to płacimy podatki na ich utrzymanie, żeby dbali o dobro Polski. Przyrost naturalny Polski spada. Już teraz niektórzy pOLITYCY mówią o "eksporcie" Wietnamczyków i Koreańczyków do naszego kraju za kilkanaście lat - bo nie będzie komu pracować i płacić na przyszłych emerytów! Kandydaci do Parlamentu RP powinni mieć przechodzić badania psychologiczne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkmjkm [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 10:07 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro KANDYDACI DO PARLAMENTU RP POWINNI PRZECHODZIĆ BADANIA IP: *.gpw.com.pl 21.10.03, 09:39 psychologiczne !!! Tego wymaga się od różnych grup zawodowych - jak sami posłowie i senatorowie uchwalali. Powinni zacząć od samych siebie, ale jeszcze nie widziałem, by pARLAMENTARZYŚCI kiedykolwiek zrobili sobie krzywdę, np. obniżając diety poselskie (1 poseł = min. 12.000 PLN + za udział w komisjach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca SLD-UP - oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 10:20 SLD-UP przed wyborami wiele obiecywała, przede wszystkim normalnym ludziom. To im obiecała poprawe warunków życia, zmniejszenie bezrobocia, poprawę działalnosci słuzby zdrowia itp. Oczywiście, obiecała tez cos znacznie mniejszej grupie "odstających od większosci". I teraz, po dwóch latach sprawowania władzy, zapomniała o swoim elektoracie wiekszosciowym proponując mu znaczne pogorszenie warunków zycia poprzez wprowadzenie pomysłów Hausnera. Natomiast ochoczo zabiera się do realizowania obietnic danych bardzo wąskiej grupie homoseksualistów. Ja się nawet z tego cieszę, bo w przyszłych wyborach nie dam się już omamić, bo wiem teraz, że SLD- UP to oszuści polityczni za nic mający swoje obietnice przedwyborcze. Każdy zdrowo myślący wyciągnie chyba podobne wnioski. Chyba że jest to kolejna dywersja skierowana przeciw Millerowi, ale czyżby był on aż tak głupi i tego nie odkrył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal komentarz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 14:27 Jak Pan Gadzinowski chce sie zenic ze swoim partnerem (pedalem) to niech sobie jedzie do zboczonej Holandii a nie bedzie zmienial polskie prawo. Przy okazji dodam ze nie chodze do kosciola ale nie chce by moje dzieci ogladaly lizacych sie na ulicy pedalow lub lesby. Odpowiedz Link Zgłoś