zapijaczony-ryj 09.11.08, 13:43 Jedni z nostalgią a inni z rozbawieniem. Wszak dla jednych to wyimaginowana IVRP, a dla innych dwa lata wariatkowa . szukaj.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=3733886 www.youtube.com/watch?v=KarJx5a4mNw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bu2m Re: To były piękne dni. Powspominamy ? 09.11.08, 13:48 Koalicja strachu w pełnej krasie. Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin [...] 09.11.08, 13:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: To były piękne dni. Powspominamy ? 09.11.08, 14:05 Najbardziej śmieszyło mnie, że w tym towarzystwie właściwie jeden Lepper myślał w kategoriach interesu państwa, przynajmniej w tej działce, jaką mu powierzono i za którą odpowiadał. I tego mu Kaczyński nie mógł podarować, że sobie radzi, a dla PiS byłoby lepiej, gdyby sobie nie umiał poradzić, jak Giertych. A tam, gdzie za to nie odpowiadał, brał co należne za lojalność przy głosowaniach - tu nawet sędzina Bagińska nikomu nie przeszkadzała. Ani Lepperowi, ani Kaczyńskim. Bo taka była Polska racja stanu i to jest oczywista oczywistość. Mam wrażenie, że gdyby to Lepper był premierem, ocena rządu PiS-u nie byłaby tak fatalna (vide zresztą przykład Marcinkiewicza), jak przy Kaczyńskim, dla którego ważne było tylko powiększanie obszaru swojej władzy, nie ważne jakimi środkami i jakim kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: To były piękne dni. Powspominamy ? 09.11.08, 14:18 wariant_b napisał: > Najbardziej śmieszyło mnie, że w tym towarzystwie właściwie > jeden Lepper myślał w kategoriach interesu państwa, przynajmniej > w tej działce, jaką mu powierzono i za którą odpowiadał. > I tego mu Kaczyński nie mógł podarować, że sobie radzi, > a dla PiS byłoby lepiej, gdyby sobie nie umiał poradzić, > jak Giertych. A tam, gdzie za to nie odpowiadał, brał co > należne za lojalność przy głosowaniach - tu nawet sędzina > Bagińska nikomu nie przeszkadzała. Ani Lepperowi, ani Kaczyńskim. > Bo taka była Polska racja stanu i to jest oczywista oczywistość. > > Mam wrażenie, że gdyby to Lepper był premierem, ocena rządu PiS-u > nie byłaby tak fatalna (vide zresztą przykład Marcinkiewicza), > jak przy Kaczyńskim, dla którego ważne było tylko powiększanie > obszaru swojej władzy, nie ważne jakimi środkami i jakim kosztem. Całkowicie się z tobą zgadzam.Paskud był najgorszym premierem w historii tak jak jego brat jest najgorszym prezydentem. Ćwok, bo ćwok, ale na rolnictwie się znał lepiej niż Zerro na prawie, a Fatyga na polityce zagranicznej. No i metrami do Paskuda nie pasował.Tak jak i Dorn zresztą. szukaj.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=3029615 Odpowiedz Link Zgłoś
wilk.podhalanski Ten zespół 09.11.08, 14:43 słaby jest, ryju :) Mówię o muzycznym. Bo "Trio z Sejmu" to potęga niemal, jak Cream. Pozdr. Wilk Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: Ten zespół 09.11.08, 14:50 wilk.podhalanski napisał: > > słaby jest, ryju :) > Mówię o muzycznym. Bo "Trio z Sejmu" to potęga niemal, jak Cream. > > Pozdr. > Wilk Wiem. I dlatego idealnie pasuje do IVRP. To taka jak by chałtura do chałtury i mój wybór był celowy. No bo posłuchaj; pl.youtube.com/watch?v=KarJx5a4mNw Tego się nie da słuchać tak jak tzw IVRP nie dało się kontynuowac i dlatego naród dał kopa raz na zawsze autorowi, który jest po prostu chory. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Który z tych dwóch koalicjantów ma gorszy życiorys 09.11.08, 15:19 zapijaczony-ryj napisał: To były piękne dni. Powspominamy ? ---> ... od obecnego i więcej szkód Polsce wyrządził? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=86972973 Stawiam 100 : 1, że nie wskażesz! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: To były piękne dni. Powspominamy ? 10.11.08, 20:27 zapijaczony-ryj napisał: > Jedni z nostalgią a inni z rozbawieniem. > Wszak dla jednych to wyimaginowana IVRP, a dla innych dwa lata wariatkowa . > > szukaj.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=3733886 > www.youtube.com/watch?v=KarJx5a4mNw PAskud oczywiści i naród go za to rozliczył. No i Bracia Kaczyńscy. To najgorsze co Polskę spotkało w historii nowożytnej naszego kraju "Każdy stój na swój strój”- Marek Nowakowski (sygnaturka zmodyfikowana na żądanie Administratora Forum, ch.. zastąpił stój.) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: To były piękne dni. Powspominamy ? 10.11.08, 20:45 zapijaczony_ryj napisał: > No i Bracia Kaczyńscy. To najgorsze co Polskę spotkało w historii > nowożytnej naszego kraju Różnie można to oceniać, ale jeśli za nowożytną potraktujemy historię po obaleniu komuny, bardziej brzemienna w skutki i szkodliwa była działalność kurdupli po 1989r. Zainicjowane zostały procesy, a do polityki i gospodarki wprowadzone osoby, których nie potrafimy pozbyć się do dzisiaj. Chociaż i te dwa lata rządów Jarosława i pięć lat prezydentury Lecha drogo nas będzie kosztować. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: To były piękne dni. Powspominamy ? 10.11.08, 20:42 Oj Ryjku, obrzydzenie mnie bierze, jak popatrzę na te ryje. Jeszcze widzę te kolumny bydła, co z wypiętą piersią defiluje korytarzami sejmu. Pozostaje nadzieja, że koszmar nigdy nie wróci... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Re: To były piękne dni. Powspominamy ? 10.11.08, 20:44 etta2 napisała: > Oj Ryjku, obrzydzenie mnie bierze, jak popatrzę na te ryje. Jeszcze > widzę te kolumny bydła, co z wypiętą piersią defiluje korytarzami > sejmu. Pozostaje nadzieja, że koszmar nigdy nie wróci... Jesteś w błędzie. zapomniałaś o upiorze, który się czai po klamkom www.dziennik.pl/files/archive/00085/FR_box_57_85881a.png Odpowiedz Link Zgłoś