Gość: Liquido IP: *.telpol.net.pl / 172.18.1.* 11.11.03, 17:46 Pewno macie rację ! Następnym krokim powinien być zakaz publikowania ostatecznych wyników wyborów. Można by wtedy powiedzieć, że to wina kubusia puchatka, że nam się nie udało! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nath LPR przeciw sondażom IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 11.11.03, 17:48 "Jak się manipuluje sondażami? - Jednym partiom się zawyża, a innym zaniża poparcie. Ludzie nie chcą marnować głosu i nie głosują na słabe partie." Giertych nie moze zrozumiec, ze sondaze to skomplikowana sprawa i mozna sie pomylic tak jak przy np. przy przepowiadaniu pogody?? Zaraz "manipulacje"! Oszolomom chyba ktos przy kodzie genetycznym "manipulowal"... Jezeli sondaze nie trafiaja w rzeczywiste poparcie dla jego partii to pewnie dlatego ze jego elektorat wstydzi sie wczesniej przyznac, ze na niego glosuje :) Albo jest tak nieufny wobec sondazy (bardzo czesta przypadlosc na skrajnej prawicy), ze odmawia w ogole odpowiedzi i uczestnictwa wiec sam sie eliminuje. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Jak można fałszować sondaże 11.11.03, 17:59 Gość portalu: Nath napisał(a): > "Jak się manipuluje sondażami? > > - Jednym partiom się zawyża, a innym zaniża poparcie. Ludzie nie > chcą marnować głosu i nie głosują na słabe partie." > > Giertych nie moze zrozumiec, ze sondaze to skomplikowana sprawa > i mozna sie pomylic tak jak przy np. przy przepowiadaniu > pogody?? Zaraz "manipulacje"! Oszolomom chyba ktos przy kodzie > genetycznym "manipulowal"... > > Jezeli sondaze nie trafiaja w rzeczywiste poparcie dla jego > partii to pewnie dlatego ze jego elektorat wstydzi sie wczesniej > przyznac, ze na niego glosuje :) Albo jest tak nieufny wobec > sondazy (bardzo czesta przypadlosc na skrajnej prawicy), ze > odmawia w ogole odpowiedzi i uczestnictwa wiec sam sie > eliminuje. - mój kuzyn jest socjologiem przyznał mi się w jaki sposób sfałszował sondaż dotyczący satysfakcji z pracy sprzedawcy w supermarketach...wyniki wyszły że pracownicy nie są zadowoleni ale CBOS kazał im przedstawić zgoła inne wyniki bo nie pasowały one do ideologii promarketowych lobby tak więc poszedł on do kuzynki a ta skontaktowała go ze swą koleżanką która w markecie pracowała..następnie pojechał do jej mieszkania zabierajac ze sobą 1150 ankiet po czym zamknęli się w pokoju i wypełniali sami te ankiety zgodnie z zyczeniami ludzi z CBOSu!!!!!!! wyniki tego sfabrykowanego sondażu zostały opublikowane w Teleskopie (progr inf PTV3 Poznań) na początku 1997 roku!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Jak można fałszować sondaże IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 11.11.03, 18:24 oszolom.z.radia.maryja napisał: > - mój kuzyn jest socjologiem przyznał mi się w jaki sposób sfałszował sondaż > dotyczący satysfakcji z pracy sprzedawcy w supermarketach...wyniki wyszły że > pracownicy nie są zadowoleni ale CBOS kazał im przedstawić zgoła inne wyniki bo > > nie pasowały one do ideologii promarketowych lobby tak więc poszedł on do > kuzynki a ta skontaktowała go ze swą koleżanką która w markecie > pracowała..następnie pojechał do jej mieszkania zabierajac ze sobą 1150 ankiet > po czym zamknęli się w pokoju i wypełniali sami te ankiety zgodnie z zyczeniami > > ludzi z CBOSu!!!!!!! wyniki tego sfabrykowanego sondażu zostały opublikowane w > > Teleskopie (progr inf PTV3 Poznań) na początku 1997 roku!!!!!!!!!!!!! Na liscie sondazy CBOSu z 1997 roku nie ma takiego sondazu. Ale moze byl to sondaz "komercyjny" a tych CBOS nie umieszcza na swoich stronach. Zreszta...dlaczego mam ci wierzyc? :) Dlaczego kuzyn albo ty nie rozdmuchaliscie sprawy jezeli tak wlasnie bylo? Co to teraz da ze bedziesz to opowiadal na internecie? Poza tym, nawet gdyby tam bylo oszustwo nie oznacza to ze WSZYSTKIE sondaze sa oszukane. Moza naginaja czasem tylko te komercyjne? Moze od 1997 roku duzo sie zmienilo? Nie chce mi sie wierzyc zeby CBOS regularnie falszowal sondaze i nikt pary nie puscil przez kilka lat. Wiesz, ja czytam wyniki sondazow CBOSu od lat. Wiem ze "trzymaja sie kupy" (z roku na rok), wiem ze przewaznie trafnie oceniaja poparcie na rozne partie i kandydatow, wiem ze ich wyniki pokrywaja sie czesto z wynikami innych osrodkow badawczych niekoniecznie w Polsce (Eurobarometr) i wiem ze czasem (czesto) te wyniki nie sa rozowe dla rzadzacych elit. Jakos nie widze w tym manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Jak można fałszować sondaże 11.11.03, 18:30 Gość portalu: Nath napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > - mój kuzyn jest socjologiem przyznał mi się w jaki sposób > sfałszował sondaż > > dotyczący satysfakcji z pracy sprzedawcy w > supermarketach...wyniki wyszły że > > pracownicy nie są zadowoleni ale CBOS kazał im przedstawić > zgoła inne wyniki bo > > > > nie pasowały one do ideologii promarketowych lobby tak więc > poszedł on do > > kuzynki a ta skontaktowała go ze swą koleżanką która w > markecie > > pracowała..następnie pojechał do jej mieszkania zabierajac ze > sobą 1150 ankiet > > po czym zamknęli się w pokoju i wypełniali sami te ankiety > zgodnie z zyczeniami > > > > ludzi z CBOSu!!!!!!! wyniki tego sfabrykowanego sondażu > zostały opublikowane w > > > > Teleskopie (progr inf PTV3 Poznań) na początku 1997 > roku!!!!!!!!!!!!! > > Na liscie sondazy CBOSu z 1997 roku nie ma takiego sondazu. Ale > moze byl to sondaz "komercyjny" a tych CBOS nie umieszcza na > swoich stronach. > > Zreszta...dlaczego mam ci wierzyc? :) Dlaczego kuzyn albo ty nie > rozdmuchaliscie sprawy jezeli tak wlasnie bylo? Co to teraz da > ze bedziesz to opowiadal na internecie? > > Poza tym, nawet gdyby tam bylo oszustwo nie oznacza to ze > WSZYSTKIE sondaze sa oszukane. Moza naginaja czasem tylko te > komercyjne? Moze od 1997 roku duzo sie zmienilo? Nie chce mi sie > wierzyc zeby CBOS regularnie falszowal sondaze i nikt pary nie > puscil przez kilka lat. > > Wiesz, ja czytam wyniki sondazow CBOSu od lat. Wiem ze "trzymaja > sie kupy" (z roku na rok), wiem ze przewaznie trafnie oceniaja > poparcie na rozne partie i kandydatow, wiem ze ich wyniki > pokrywaja sie czesto z wynikami innych osrodkow badawczych > niekoniecznie w Polsce (Eurobarometr) i wiem ze czasem (czesto) > te wyniki nie sa rozowe dla rzadzacych elit. Jakos nie widze w > tym manipulacji. > - gdyby kuzyn rozdmuchał tę sprawę nie ukończyłby tych studiów...poza tym główny inicjator fałszerstwa nie żyje od stycznia 2000 roku Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Lprackie ankietowanie opisal osiol 11.11.03, 18:44 z rodziny oszustow jestes, ot co pokazales. A rydzyka ankiety sa dobre, nie jestes przeciw nim? oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: Nath napisał(a): > > > "Jak się manipuluje sondażami? > > > > - Jednym partiom się zawyża, a innym zaniża poparcie. Ludzie nie > > chcą marnować głosu i nie głosują na słabe partie." > > > > Giertych nie moze zrozumiec, ze sondaze to skomplikowana sprawa > > i mozna sie pomylic tak jak przy np. przy przepowiadaniu > > pogody?? Zaraz "manipulacje"! Oszolomom chyba ktos przy kodzie > > genetycznym "manipulowal"... > > > > Jezeli sondaze nie trafiaja w rzeczywiste poparcie dla jego > > partii to pewnie dlatego ze jego elektorat wstydzi sie wczesniej > > przyznac, ze na niego glosuje :) Albo jest tak nieufny wobec > > sondazy (bardzo czesta przypadlosc na skrajnej prawicy), ze > > odmawia w ogole odpowiedzi i uczestnictwa wiec sam sie > > eliminuje. > > - mój kuzyn jest socjologiem przyznał mi się w jaki sposób sfałszował sondaż > dotyczący satysfakcji z pracy sprzedawcy w supermarketach...wyniki wyszły że > pracownicy nie są zadowoleni ale CBOS kazał im przedstawić zgoła inne wyniki bo > > nie pasowały one do ideologii promarketowych lobby tak więc poszedł on do > kuzynki a ta skontaktowała go ze swą koleżanką która w markecie > pracowała..następnie pojechał do jej mieszkania zabierajac ze sobą 1150 ankiet > po czym zamknęli się w pokoju i wypełniali sami te ankiety zgodnie z zyczeniami > > ludzi z CBOSu!!!!!!! wyniki tego sfabrykowanego sondażu zostały opublikowane w > > Teleskopie (progr inf PTV3 Poznań) na początku 1997 roku!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja To nie ja fałszowałem ten sondaż 11.11.03, 18:54 To sprawka mojego kuzyna..jak widzisz w każdej rodzinie znajdzie się czarna owca Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radja.maryja Re: To nie ja fałszowałem ten sondaż 11.11.03, 18:55 ale go popieram i faktycznie tak przeprowadzamy ( pomagamy nieco) badania Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: To nie ja fałszowałem ten sondaż 11.11.03, 19:05 nie mowisz! paetze, rydzyki, giertychy i inne pedzie. w tej samej rodzinie. i ty! oszolom.z.radia.maryja napisał: > To sprawka mojego kuzyna..jak widzisz w każdej rodzinie znajdzie się czarna owc > a Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: To nie ja fałszowałem ten sondaż 11.11.03, 20:17 neceser napisał: > nie mowisz! paetze, rydzyki, giertychy i inne pedzie. w tej samej rodzinie. i > ty! > -licz sie z słowami..to tak wygląda miłosierdzie wobec swych nieprzyjaciół? tak cię uczy Pieronek z Życzyńskim czy z Tischnerem? > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > To sprawka mojego kuzyna..jak widzisz w każdej rodzinie znajdzie się czarn > a > owc > > a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredd Giertych ty jedz na Bialorus przeciez Uni nie lubisz. IP: 63.124.70.* 11.11.03, 18:12 No co za kretyn , oszust - tyle walczyl przeciw a teraz sie pcha do Parlamentu Europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Giertych ty jedz na Bialorus przeciez Uni nie 11.11.03, 18:23 Gość portalu: fredd napisał(a): > No co za kretyn , oszust - tyle walczyl przeciw a teraz sie pcha > do Parlamentu Europejskiego. - zasiadanie w parlamencie UE nie jest żadną zdradą..tam teraz będą się decydowały losy Polski i Polaków..w przeszłości polscy posłowie zasiadali w Reischtagu w austriackim sejmie galicyjskim oraz w rosyjskiej dumie i nikt im zdrady nie wytykał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Naiwne społeczeństwo. IP: *.ipt.aol.com 11.11.03, 18:25 Socjotechnika jest poważną dziedziną wiedzy. Tęgie głowy za niemałe pieniądze myślą nad tym, jak wytworzyć odpowiedni sposób postępowania u obywateli. Odpowiednie ankiety też temu służą. Swoją drogą wolę mieć przedstawiciela w parlamencie z LPR niż jakiegoś wazeliniarza ogarniętego manią politycznej poprawności. Gość portalu: fredd napisał(a): > No co za kretyn , oszust - tyle walczyl przeciw a teraz sie pcha > do Parlamentu Europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: LPR przeciw sondażom IP: *.nas32.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 11.11.03, 18:20 W ostatnich prawyborach poseł LPR otrzymał więcej głosów niż SLD. Wygrał poseł PiS. Poza tym LPR zawsze bije sondaże. Giertych ma racje. Margines błędu nie powinien przekraczać 5%. A tu różnice sięgają 40 do 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja nast.dowód na to że sondaże nie pokr się z rzeczyw 11.11.03, 18:21 wyniki wyborów uzup.do senatu(Podlasie)sondaż rzeczyw.wynik Liga Polskich Rodzin 15,5% 20.62% Platforma Obywatelska 11,5% 5.60% Polskie Stronnictwo Ludowe 11,7% 8.30% Prawo i Sprawiedliwosc 24,8% 35,3% Samoobrona 7,1% -niestartowała Sojusz Lewicy Demokratycznej-Unia Pracy 16,8% 20,39%% Unia Polityki Realnej 2,7% 4,4% Unia Wolnosci 2,2% Nie startowała Alternatywa 0,5% 0,44% Krajowa Partia Emerytów i Rencistów 1,5% Nie startowała Partia Ludowo-Demokratyczna 0,2% 3,11% Ruch Spoleczny 0,1% nie startował Inna 5,4% MANDATY 2001 MANDATY 2003 (PROGNOZA) LPR 2 3 PO 1 2 PSL 2 2 PIS 2 4 SAM 2 1 SLD-UP 6 3 Gdyby w najblizsza niedziele odbywaly sie wybory na Prezydenta Polski na którego z ponizszych kandydatów oddalby Pan/Pani swój glos? (wskazania „tak" lub "jeszcze nie wiem") Wladyslaw Frasyniuk UW 0,8% Lech Kaczynski PIS 19,7% Jolanta Kwasniewska NIEZALEZNA 45,3% Jan Maria Jackowski LPR 4,4% Andrzej Lepper SAMOOBRONA 7,5% Józef Oleksy SLD-UP 4,8% Jan Maria Rokita PO 11,2% Janusz Wojciechowski PSL 6,3% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: nast.dowód na to że sondaże nie pokr się z rz IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 11.11.03, 18:32 Ale ja ci tlumacze ze fakt ze sie "nie pokrywaja z rzeczywistoscia" nie znaczy ze zostalu zmanipulowane! Mogly byc po prostu zle/niechlujnie zrobione albo sytuacja byla nietypowa. Czy sondaz ktorego wyniki podajesz pytal sie np. czy respondent ma zamiar w ogole pojsc na te wybory? Przeciez tam, z tego co pamietam, byla zastraszajaco niska frekwencja. Jezeli sondaz badal rozklad opinii w calej spolecznosci a do urn poszla znikoma czesc to sie nie dziw ze sa roznice! Po prostu rozne partie w roznym stopniu zmotywowaly swoich wyborcow do stawienia sie na wybory ale to nie znaczy ze sondaz sie mylil. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nast.dowód na to że sondaże nie pokr się z rz 11.11.03, 18:42 Gość portalu: Nath napisał(a): > Ale ja ci tlumacze ze fakt ze sie "nie pokrywaja z > rzeczywistoscia" nie znaczy ze zostalu zmanipulowane! Mogly byc > po prostu zle/niechlujnie zrobione albo sytuacja byla nietypowa. > Czy sondaz ktorego wyniki podajesz pytal sie np. czy respondent > ma zamiar w ogole pojsc na te wybory? > - rozumiem ze mogą się pomylić o 3% ale żeby się pomylić o 50 albo o 100%? > Przeciez tam, z tego co pamietam, byla zastraszajaco niska > frekwencja. - frekwencja niestety zawsze jest niższa od deklarowanej..niedawno przeprowadzono sondaż na temat uczestnictwa w euroreferendum..zrobiono to w 3 miesiące po tymże właśnie referendum..i wyszło że 70% Polaków poszło do urn..podczas gdy wiemy doskonale ze frekwencja wyniosła 59%.... róznica wynosi kilkanaście %! ludzie nie wierzą w sondaże dlatego robią ankieterów w balona klamiąc im w żywe oczy Jezeli sondaz badal rozklad opinii w calej > spolecznosci a do urn poszla znikoma czesc to sie nie dziw ze sa > roznice! Po prostu rozne partie w roznym stopniu zmotywowaly > swoich wyborcow do stawienia sie na wybory ale to nie znaczy ze > sondaz sie mylil. - w 2001 roku żaden sondaż nie dawał jakichkolwiek szans na przektroczenie przez LPR progu 5%..w wyborach 23.09.2001 roku LPR dostała 7,87% ważnych głosów w wyborach samorządowych sondaże dawałyLPR poparcie rzędu 5-7% a dostała prawie 15%! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: nast.dowód na to że sondaże nie pokr się z rz IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 11.11.03, 19:04 oszolom.z.radia.maryja napisał: > - frekwencja niestety zawsze jest niższa od deklarowanej..niedawno > przeprowadzono sondaż na temat uczestnictwa w euroreferendum..zrobiono to w 3 > miesiące po tymże właśnie referendum..i wyszło że 70% Polaków poszło do > urn..podczas gdy wiemy doskonale ze frekwencja wyniosła 59%.... róznica wynosi > kilkanaście %! ludzie nie wierzą w sondaże dlatego robią ankieterów w balona > klamiąc im w żywe oczy Tak jest wszedzie. W USA wedlug sondazy frekwencja w wyborach wynosi 80% podczas gdy rzeczywista ksztaltuje sie ok.50. Ankieterzy i badacze o tym DOSKONALE WIEDZA. I ludzie nie robia tego dlatego ze "nie wierza w sondaze" (to juz sa twoje pobozne zyczenia) tylko dlatego ze sie wstydza powiedziec ze nie poszli na wybory. > > Jezeli sondaz badal rozklad opinii w calej > > spolecznosci a do urn poszla znikoma czesc to sie nie dziw ze sa > > roznice! Po prostu rozne partie w roznym stopniu zmotywowaly > > swoich wyborcow do stawienia sie na wybory ale to nie znaczy ze > > sondaz sie mylil. > > - w 2001 roku żaden sondaż nie dawał jakichkolwiek szans na przektroczenie > przez LPR progu 5%..w wyborach 23.09.2001 roku LPR dostała 7,87% ważnych głosów > w wyborach samorządowych sondaże dawałyLPR poparcie rzędu 5-7% a dostała prawie > > 15%! To nie odpowiada na moje uwagi dotyczace sondazu na Podlasiu. Zreszta o tym juz rozmawialismy. Elektorat LPR moze sie wstydzic, uchylac od odpowiedzi albo sa jakies trudnosci techniczne. Jezeli np. elektorat LPR jest biedniejszy i starszy niz przecietna to pewnie ma mniej telefonow. Jezeli sondaz jest telefoniczny to moga wystapic bledy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: nast.dowód na to że sondaże nie pokr się z rz IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 11.11.03, 19:13 Albo sondaze sa w porzadku tylko elektorat LPR jest bardziej zmobilizowany i wiekszy jego procent idzie do urn niz srednia krajowa. Powinniscie sie cieszyc a nie czepiac :) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radja.maryja Re: nast.dowód na to że sondaże nie pokr się z rz 11.11.03, 19:14 to sondaze robi sie tez telefonicznie?. naprawde nie wiedzialem! no no ! a to fakt, moga byc przeklamania. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nast.dowód na to że sondaże nie pokr się z rz 11.11.03, 20:19 Gość portalu: Nath napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > > - frekwencja niestety zawsze jest niższa od > deklarowanej..niedawno > > przeprowadzono sondaż na temat uczestnictwa w > euroreferendum..zrobiono to w 3 > > miesiące po tymże właśnie referendum..i wyszło że 70% Polaków > poszło do > > urn..podczas gdy wiemy doskonale ze frekwencja wyniosła > 59%.... róznica wynosi > > kilkanaście %! ludzie nie wierzą w sondaże dlatego robią > ankieterów w balona > > klamiąc im w żywe oczy > > Tak jest wszedzie. W USA wedlug sondazy frekwencja w wyborach > wynosi 80% podczas gdy rzeczywista ksztaltuje sie ok.50. > Ankieterzy i badacze o tym DOSKONALE WIEDZA. I ludzie nie robia > tego dlatego ze "nie wierza w sondaze" (to juz sa twoje pobozne > zyczenia) tylko dlatego ze sie wstydza powiedziec ze nie poszli > na wybory. > > > > > > Jezeli sondaz badal rozklad opinii w calej > > > spolecznosci a do urn poszla znikoma czesc to sie nie dziw > ze sa > > > roznice! Po prostu rozne partie w roznym stopniu zmotywowaly > > > swoich wyborcow do stawienia sie na wybory ale to nie znaczy > ze > > > sondaz sie mylil. > > > > - w 2001 roku żaden sondaż nie dawał jakichkolwiek szans na > przektroczenie > > przez LPR progu 5%..w wyborach 23.09.2001 roku LPR dostała > 7,87% ważnych głosów > > w wyborach samorządowych sondaże dawałyLPR poparcie rzędu 5-7% > a dostała prawie > > > > 15%! > > To nie odpowiada na moje uwagi dotyczace sondazu na Podlasiu. > Zreszta o tym juz rozmawialismy. Elektorat LPR moze sie > wstydzic, uchylac od odpowiedzi albo sa jakies trudnosci > techniczne. Jezeli np. elektorat LPR jest biedniejszy i starszy > niz przecietna to pewnie ma mniej telefonow. Jezeli sondaz jest > telefoniczny to moga wystapic bledy. > - z e elektorat LPR jest biedniejszy to się zgodzę ale że starszy? a wiesz ile staruchów łazi na spotkania SLD? człowieku! miałbyś wrażenie że znajdujesz sie w domu starców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekA to po co publikowac sondaze, ktore nie sa wiarygodne? IP: *.ernet.net.pl 11.11.03, 21:00 ludzie maja wiedziec prawde, a jesli nie ma osrodkow, ktore z duzym prawdopodobienstwem potrafia to zrobic, to po co obywateli wprowadzac w błąd? Ja nie zakazywalbym publikowania, ale przy kazdym sondazu ustawowo zażądałbym podania stopnia wiarygodnosci osrodka w skali od 0-100 Jeli osrodek taki mowi, ze np. SLD zdobedzie 36% a LPR 5% a obok jest napisane ze wiarygodnosc tego osrodka jest na poziomie 5% to wszyscy maja jasnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: to po co publikowac sondaze, ktore nie sa wia 11.11.03, 21:21 Jak te kłamstwa będą po wielokroć p[owielały wszystkie media bez wyjątku to w końcu naród w te brednie uwierzy..no cóż...Goebbels wiecznie żywy Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Nie wierzę sondażom bo: 11.11.03, 18:45 1. wyniki nie pokrywają się z rzeczywistymi sympatiami welektoratu 2. ankietowani kłamią (sondaż post factum n/t udziału w euroreferendum...11% Polaków skłamało ze brało w euroreferendum udzial Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radja.maryja Re: Nie wierzę sondażom bo: 11.11.03, 18:54 a po trzecie to nie wiem i nie rozumiem o co w tym wszastkim chodzi i dlatego jeste na nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnida Re: LPR MA DOBRY SOWIECKI POMYSŁ NA DEMOKRACJE IP: 217.153.94.* 11.11.03, 19:03 Winszuje panie Giertych homosovieticus Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: nie używaj pojęc których nie rozumiesz! 11.11.03, 19:46 Biedny, niezrozumiany nazista. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie używaj pojęc których nie rozumiesz! 11.11.03, 19:48 następny palant który niczego nie rozumie.... Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Re: nie używaj pojęc których nie rozumiesz! 11.11.03, 20:20 LPR = NAZISCI. Dlatego sa poza nawiasem cywilizacji politycznej. Antyszambruja w czsciu politycznym.oszolom.z.radia.maryja napisał: > następny palant który niczego nie rozumie.... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie używaj pojęc których nie rozumiesz! 11.11.03, 20:24 LPR nie jest nazistowska. My jesteśmy spadkobiercami Narodowej Demokracji której wielu jej członkow w czasie ostatniej wojny zostało zamordowanych przez hitlerowców i stalinowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Hitlerowcy pogardzali polskimi nazistami IP: *.rdu.bellsouth.net 12.11.03, 01:33 Dmowski i ludzie wokol niego byli nazistami polskimi. Wyciagnij wnioski, genosse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnida A WIELU Z NICH PO WOJNIE WSPÓŁPRACOWAŁO IP: 193.0.67.* 12.11.03, 09:58 Z KOMUNISTYCZNYMI PACHOŁKAMI MOSKWY, STAJĄC SIE JEDNOCZESNIE PACHOŁKAMI BIERUTÓW, GOMUŁEK I IN. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Endecy nie współpracowali z komuną za Bieruta! 12.11.03, 12:32 do 1956 roku rządziła Polska Żydokomuna więc jak moglibysmy wspólpracować z takimi? z Bierutem za to ochoczo współpracowali Szymborska rodzina Michników Kuroń Geremek Kazimierz i Marian Brandysowie Mieczysław Jastrun (jego syn blisko związany jest z GW) Szymborska poetka piewczyni dzieł Stalina itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Endecy nie współpracowali z komuną za Bieruta IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 12.11.03, 12:55 Za to na pewno wspolpracowali potem. Dziadek Giertych pisal rzewne listy w latach 70 zeby sie ludnosc nie burzyla przeciwko Moskalom, Maciej Giertych wspolpracowal z komuchami w latach 80...Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekA Re: nie używaj pojęc których nie rozumiesz! IP: *.ernet.net.pl 11.11.03, 21:04 to raczej post-PZPR-owska UW wegetuje na marginesie życia politycznego a LPR ma sie dobrze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie używaj pojęc których nie rozumiesz! 11.11.03, 21:11 Gość portalu: WojtekA napisał(a): > to raczej post-PZPR-owska UW wegetuje na marginesie życia > politycznego a LPR ma sie dobrze :)) -dokladnie ! jest tak jak napisałeś.... Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: nie używaj pojęc których nie rozumiesz! 11.11.03, 21:51 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: WojtekA napisał(a): > > > to raczej post-PZPR-owska UW wegetuje na marginesie życia > > politycznego a LPR ma sie dobrze :)) > > -dokladnie ! jest tak jak napisałeś.... I jest dlatego ze latwiej jest siedziec na d... i wierzyc w brednie Rydzyka niz ruszyc glowa. LPR ma poparcie oszolomow, bo stosuje stary chwyt totalitarny: jak jest zle, to trzeba za to winic "innych" (zydow, UE, i.t.d.) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie używaj pojęc których nie rozumiesz! 11.11.03, 22:24 patriotyzm XXI wieku a ten który kultywowali nasi ojcowie i dziadowie to są jednak dwa rózne i przevciwstawne sobie pojęcia.. albo inaczej tym się różni patriota normalny od xxi wiecznego czym krzesło zwykle od elektrycznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chybabyćmożepolak Re: nie używaj pojęc których nie rozumiesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 01:10 oszolom.z.radia.maryja napisał: > patriotyzm XXI wieku a ten który kultywowali nasi ojcowie i dziadowie to są > jednak dwa rózne i przevciwstawne sobie pojęcia.. albo inaczej tym się różni > patriota normalny od xxi wiecznego czym krzesło zwykle od elektrycznego... albo jak chrześcijanin normalny od chrześcijanina radiomaryjowego Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: nie używaj pojęc których nie rozumiesz! 12.11.03, 12:27 Gość portalu: chybabyćmożepolak napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > patriotyzm XXI wieku a ten który kultywowali nasi ojcowie i > dziadowie to są > > jednak dwa rózne i przevciwstawne sobie pojęcia.. albo inaczej > tym się różni > > patriota normalny od xxi wiecznego czym krzesło zwykle od > elektrycznego... > > > > albo jak chrześcijanin normalny od chrześcijanina radiomaryjowego - tu akurat trafiłeś kulą w płot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala patriotyzm lprakow nalezy do muzeum IP: *.rdu.bellsouth.net 12.11.03, 01:36 a to jest 21 wiek, nie pyta sie ciebie o zgode by byl. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: patriotyzm lprakow nalezy do muzeum 12.11.03, 12:28 Gość portalu: chala napisał(a): > a to jest 21 wiek, nie pyta sie ciebie o zgode by byl. -21 wiek ale chyba ten przed naszą erą..... Odpowiedz Link Zgłoś