Gość: qqq IP: 155.158.51.* 03.12.03, 15:45 Zaorać, ach zaorać to SLD!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pavv Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.tvk.torun.pl / 172.19.16.* 03.12.03, 15:50 najwiekszy problem w tym, ze policja, aby stwierdzic legalnosc oprogramowania na naszym komputerze, musi dostarczyc go do bieglego na ktorego czesto nie ma pieniedzy, wiec na komputer mozemy czekac dlugie miesiace... policja musi go oddac ( w przypadku nie znalezienia zadnych nieprawidlowosci) w "rozsadnym czasie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.gaig.gliwice.pik-net.pl 04.12.03, 09:22 Zabrali mi komputer :-( to nie jest smieszne!! Marcin z Gliwic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaNkEs Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.sti.net.pl / 192.168.132.* 03.12.03, 15:52 NIe no to przesada kiedy człowiek siedzi se w domu przyjdzie ci gliniarz i zgarnia kase tylko o to im tak naprawde chodzi mam nadzieje ze to wszystko minie i wróci do normy widaomo ze nikt nie ma ogrinalek chcąkasy HAmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.client.attbi.com 03.12.03, 16:22 Taka praca wymaga postawienia na nogi wielu ludzi z policji. Ciekawe czy Bill Gates za to zaplaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lori Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: 212.160.231.* 04.12.03, 14:53 Policja po prostu idzię na łatwiznę . Zamiast oskarżać bazarki , firmy itd oskarżają OSOBY PRYWATNE !! Czy to jest śmieszne aby zobaczyć policjanta i prokuratora przed nosem ?! Lekarstwem na piractwo jest obniżenie cen płyt CD a na to potrzebne jest obniżenie VATu na nie . Ale rząd woli zajmowac jakąś tam aferą Rywina zamiast zając się poważną rzecza . Hausner oczywiśćie nie uwzględnił płyt w swym "super planie podatkowym"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behi Ludzie? CZEMU PIRATUJECIE? IP: *.int.warszawa.sint.pl 03.12.03, 17:05 "W 2002 roku policjanci zabezpieczyli blisko 4 tys. dyskietek z pirackim oprogramowaniem wartości ponad 71 tys. zł" Jesli srednio jeden program kosztuje 18 PLN??? BRAWA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fearnova Re: Ludzie? CZEMU PIRATUJECIE? IP: *.bluesky.com.pl 04.12.03, 14:43 ktos jeszcze w ogole uzywa "dyskietek" ? chbya ze konfiskowali archiwalne wersje ms-dos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perot WIELKI BRAT zaczął swą robotę IP: *.acn.waw.pl 03.12.03, 18:24 i utłucze ten polski raczkujący internet. A jakie to ma znaczenie dla rozwoju np polskiej edukacji wie chyba każdy. Tymczasem okazuje się,że można tropić każdego w sieci bez jego wiedzy. I może to robić każdy. Każdy może zainstalować w firmie konkurencji programy szpiegowskie,bez jakichkolweik konsekwencji. Neostrada podpisująca umowy z klientami nie ostrzegała ich,że dostarcza adresów policji.Te działania policji winny skłonić sejm do znalezienia prawnych rozwiązań w formie ustawy.I nie może byc tak,ze policja przetrząsa 300 mieszkań,a w kilkudziesięciu znajduje cosik nielegalnego.To możeby nocami łazić po mieszkaniach i pytać czy ten pan/pani śpi tu legalnie.I czy broń boże nie stosuje środków anty.... Gdzie jest rzecznik praw obywatelskich?? Nie umie czytać gazet? Czy winni naruszenia prywatności mieszkań w gorzowskim poniosą konsekwencje? Jesli ma to być państwo prawa,to prawa ma przestrzegać przedewszystkim policja i prokuratura. Witajcie w krainie WIELKIEGO BRATA. Obraz spadł ze sciany,a głos krzyczy: stójcie,nie ruszajcie się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tang Re: WIELKI BRAT zaczął swą robotę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 19:41 Mam neo i jak mi policja przyjdzie do domu to zapytam skąd mieli wiadomość ze mam neta jeśli z Telekompromitacji Polskiej to pozwe ich do sądu napewno wygram i przynajmniej coś zarobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo nie p... głupot IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 03.12.03, 19:48 Gość portalu: perot napisał(a): > Czy winni naruszenia prywatności mieszkań w gorzowskim poniosą > konsekwencje? Jakiego naruszenia? Przeszukanie na podstawie przepisów prawa to "naruszenie"? Od kiedy? > Jesli ma to być państwo prawa,to prawa ma > przestrzegać przedewszystkim policja i prokuratura. Bez wątpienia. Jeśli uważasz że w którymś z wypadków nie przestrzegała - podaj jakieś konkrety. Taaaaa. A w innych wątkach pewnie krzyczysz głośno: zero tolerancji!!! O Kalim słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: nie p... głupot IP: *.skarb.neta / *.crowley.pl 04.12.03, 13:17 W zasadzie nie biorę udziału w takich dykusjach, bo prędzej czy później (a raczej prędzej) degenerują się one do poziomu "bo jest za drogo". Ale wobec jednego elementu Twojej wypowiedzi nie mogę przejść obojętnie - idzie mi konkretnie o to "działanie na podstawie przepisów prawa". Nigdy nie byłem w USA, a wiedzę na temat ich procedur odnośnie pozyskiwania dowodów w drodze przeszukania czerpię z literatury (nie zawsze fachowej) i okazjonalnie oglądanych filmów, ale czy nie zastanawia ta ich niesamowita ochrona prywatności? To nierzadko talmudyczne rozważania nad zasadnością przeszukania, nad legalnością uzyskanych tą drogą dowodów? Bo skoro Policja na podstawie prostego ustalenia, że mam komputer, może bez żadnych innych przesłanek wejść do mojego domu i przeszukać go (a nuż coś się znajdzie?), to jaki jest rzeczywisty sens praw obywatelskich, w szczególności odnośnie nietykalności mieszkania? I kiedy dojdzie do tego, że za sam fakt posiadania członka (dowolnych rozmiarów) będą dokonywać tymczasowych aresztowań? Bo przecież można go użyć w celu popełnienia przestępstwa zgwałcenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fearnova Re: nie p... głupot IP: *.bluesky.com.pl 04.12.03, 14:56 dokladnie. "my home is my castle", niech to bedzie chociaz jedno miejsce, w ktorym czlowiek moze sie czuc (relatywnie) bezpiecznie. jesli przyjmiemy zalozenie, ze wlasciwe jest nachodzenie przez smutnych panow, z byle powodu i jedynie za okazaniem legitymacji (bo przeciez sprawa jest NAGLA) to automatycznie przestajemy sie czuc bezpieczni - niewazne czy ktos faktycznie dopuscil sie przestepstwa czy nie, przeciez chyba kazdy z nas kiedys, przy jakiejs okazji zlamal prawo, narzucone prawo ktore nie zawsze ma cokolwiek wspolnego z rzeczywistoscia, czy subiektywnym poczuciem sprawiedliwosci. z rownym powodzeniem mozna przyjac, ze zasadnym jest wylamanie drzwi do domu osoby notorycznie przechodzacej jezdnie na czerwonym swietle. my, ludzie sami ustanowilismy te prawa, jesli sa glupie trzeba je zmieniac i dostosowac do rzeczywistosci, tymczasem gromadki zaslepionych pieniaczy caly czas usiluja nam wmowic, ze jestesmy niewolnikami owych praw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: nie p... głupot IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 06.12.03, 10:34 Gość portalu: fearnova napisał(a): > dokladnie. "my home is my castle", niech to bedzie chociaz jedno > miejsce, w ktorym czlowiek moze sie czuc (relatywnie) > bezpiecznie. jesli przyjmiemy zalozenie, ze wlasciwe jest > nachodzenie przez smutnych panow, z byle powodu uzasadnione podejrzenie popełnienia przestestwa to jest "z byle powodu"? To co twoim zdaniem byloby powodem wystarczającym??? > z rownym powodzeniem mozna przyjac, ze zasadnym jest wylamanie > drzwi do domu osoby notorycznie przechodzacej jezdnie na > czerwonym swietle. Nieby dlaczego? Czy przechodzenie na czerwonym świetle jest przestępstwem? Jakie to mianowice dowody przechodzenia na czerownym swietle miałyby być w domu przechodzącego? Nie potrafisz wymyślić bardziej idiotycznego przykładu? Przeszukanie jest twoim zdaniem "za kare"? Nie - jest po to, żeby znaleźć dowody. Nie wpadłeś na to? > my, ludzie sami ustanowilismy te prawa, jesli sa glupie trzeba > je zmieniac i dostosowac do rzeczywistosci, tymczasem gromadki > zaslepionych pieniaczy caly czas usiluja nam wmowic, ze jestesmy > niewolnikami owych praw... Czyli proponujesz w ogóle znieść mozliwosć przeszukania? Masz jeszcze trochę takich genialnych pomysłów? Podziel sie z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: nie p... głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 08:26 Hmmm. Pisemna reakcja na komentarze użytkownika o pseudonimie "LOLO" w chwili obecnej (6 dni po rozpoczęciu dyskusji) jest już mocno spóźniona, jednak nie potrafię pozostawić sprawy bez komentarza. Trudno powiedzieć, czy "LOLO" to reprezentant Policji - indoktrynacja której uległ ewidentnie na to wskazuje. Dobra rada: odrobina pokory, człowieku, nigdy nie zaszkodzi. Zbyt odważnie wypowiadasz się w sprawie, na którą wręcz nie wypada patrzeć wyłącznie z jednej strony. I wreszcie - komentarz do samych "akcji" - idea może być nawet słuszna, jednak odstępstwo samej idei od sposobu jej "wdrażania" zwykle bywa dość znaczne. Bez wątpienia niejednokrotnie dojdzie do złej interpretacji kompetencji ludzi odpowiedzialnych za "przeszukiwanie", a w efekcie ucierpią na tym wszystkim zwykli obywatele. Kto wie, na jaką skalę? Czy mamy tutaj pole do popisu dla Rzecznika Praw Obywatelskich? JAK NAJBARDZIEJ! osa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: nie p... głupot IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.12.03, 18:35 Gość portalu: osa napisał(a): > Hmmm. > > Pisemna reakcja na komentarze użytkownika o pseudonimie "LOLO" w > chwili obecnej (6 dni po rozpoczęciu dyskusji) jest już mocno > spóźniona, jednak nie potrafię pozostawić sprawy bez komentarza. > Pisemna reakcja na komentarze użytkownika o pseudonimie "OSA" w chwili obecnej (po czterech dniach) jest już mocno spóźniona, jednak nie potrafię pozostawić sprawy bez komentarza. > Trudno powiedzieć, czy "LOLO" to reprezentant Policji - > indoktrynacja której uległ ewidentnie na to wskazuje. Nie nie jestem reprezentantem Policji. Czy byłbyś (byłabyś) uprzejma wyjaśnić, gdzie dostrzegasz jakiekolwiek przejawy "indoktrynacji" i na czym one - twoim zdaniem - polegają? > Dobra > rada: odrobina pokory, człowieku, nigdy nie zaszkodzi. Zbyt > odważnie wypowiadasz się w sprawie, na którą wręcz nie wypada > patrzeć wyłącznie z jednej strony. Oczywiście że nie wypada Więc dlaczego to robisz? Czy uważasz, że przestępstwo przestaje być przestępstwem, jeśli sami się go dopuszczamy??? > I wreszcie - komentarz do samych "akcji" - idea może być nawet > słuszna, jednak odstępstwo samej idei od sposobu jej "wdrażania" > zwykle bywa dość znaczne. Bez wątpienia niejednokrotnie dojdzie > do złej interpretacji kompetencji ludzi odpowiedzialnych > za "przeszukiwanie", Może dojdzie a może nie dojdzie. Na razie wszystko wskazuje na to że przeszukania były rutynowe i najzwyczajniejsze w świecie - takie, jakich setki każdego dnia się odbywają. Poza tym nie pisałem nic o żadnych "interpretacjach" tylko prostowałem bzdury, które na ten temat wypisywali inni dyskutanci. > a w efekcie ucierpią na tym wszystkim > zwykli obywatele. To bardzo ciekawe. Może byłbyś (byłabyś) łaskaw(a) wyjasnić, w jakiż to sposób "zwykli ludzie" mieliby ucierpieć wskutek przeprowadzenia przeszukania u kilkunastu osób podejrzanych o paserstwo i przestępstwa komputerowe? > Kto wie, na jaką skalę? Miałem nadzieję, że ty wiesz... > Czy mamy tutaj pole do > popisu dla Rzecznika Praw Obywatelskich? JAK NAJBARDZIEJ! A i owszem - Rzecznik powinien sprawdzić, czy rzeczywiście wszystko było zgodnie z prawem - czy na przykład nie urządzano przeszukań bez dostatecznych podejrzeń, że poszukowane dowody rzeczowe faktycznie znajdują sie w przeszukiwanych mieszkaniach. Rzecznik zresztą to właśnie sprawdza - i dobrze - od tego jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brn Re: WIELKI BRAT zaczął swą robotę IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 21:23 > i utłucze ten polski raczkujący internet. Internet w Polsce juz dawno nie raczkuje... Nie te czasy > A jakie to ma > znaczenie dla rozwoju np polskiej edukacji wie chyba każdy. Jezeli korzystasz z netu w celach edukacyjnych wcale nie potrzebujesz pirackiego Windowsa... Linux jest idealny do takich zastosowan... > Tymczasem okazuje się,że można tropić każdego w sieci bez jego > wiedzy > Neostrada podpisująca umowy z klientami nie > ostrzegała ich,że dostarcza adresów policji LOL, tos odkrycia dokonal.. Ty z tych co to mysleli ze w necie jestes anonimowy? ISP (tak jak i inne firmy) sa zobowiazane do wspolpracy z policja i prokuratura. Dostaja polecenie przedstawienia logow, listy klientow i sprawa zalatwiona... Myslisz ze jak inaczej namierzaja np. emailowych szantazystow czy co bardziej spektakularne wlamy? Piszac "neostrada podpisujaca umowy" miales na mysli oczywiscie TPSA, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBERTAS Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.03, 23:29 Ja mam w domu tylko pirackie oprogramowaniei ciekawe co mi zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANONIM A MOŻE NIECH POLICJANCI ZACZNĄ OD WŁASNEGO PODWÓRKA??? IP: 82.139.15.* 03.12.03, 23:37 HA HA HA a może niech panowie policjanci zaczną od własnego podwórka. Wszyscy wiemy że zarobki w polskiej policji są delikatnie mówiąc niewielkie, więc logiczne jest że większość policjantów oraz ich pociechy musi mieć w domu "piraty". No chyba że się mylę i policjant zarabiający powiedzmy 1500zł kupuje dziecku grę za 100-200 zł a sobie system, pakiet office za co najmniej 1000zł. Pomysł można rozszeżyć na posłów, prokuratorów itp. a nie tylko gnębić "maluczkich". Niech nasi politycy dadzą nam przykład i pokażą zawartość swoich dysków!!! co na to internauci ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuzzy Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:50 hmmm, ja mam tylko jedne pytanie: kogo stac na legalne oprogramowanie??tylko bardzo nieiwlu moze sobie pozwolic na ten luksus......oczywiscie ,jezeli legalne oprogramowanie byloby w ludzkiej cenie,to ludzie oczywiscie by je kupowali, bo jest to np bezpieczniejsze, ma sie gwarancje i pewnosc ze software jest sprawny.Przykladowa cena np. systemu operacyjnego windows xp to wydatek rzedu 900zl, a jak piszemy cos , to najnowszy office kosztuje ponad 2 tys, zlotych.....kogo na to stac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B4rtus Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.03, 00:14 Zawsze zamiast office mozna skorzystac z darmowego Open Office.. nie wiele rozni sie od Office z Microsoftu.. zawsze mozna zaoszczedzic pare zlotych:) Pozdrawiam:)) Ale oczywiscie jestem przeciw tej smiesznej akcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: User Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: 195.150.92.* 04.12.03, 00:26 Co oni za bzdury piszą?? Niby jak to, że pokażą legitymację służbową w nagłym wypadku. W nagłym wypadku to ja d*pę mogę im pokazać w drzwiach!!!! Jakie przestępstwo paserstwa? Cóż ten człowiek plecie. Facet, który ma nielegalne oprogramowanie w domu jest paserem? To rozumiem, że każdy człowie który np. kupił rower (niezależnie czy wiedział czy nie wiedział że kradziony) to też paser? A może wielokrotny morderca od razu? Człowieku dobry z policji, opamietaj się i nie pleć co ślina na język przyniesie, bo wstyd poliscji tylko przynosisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: 213.17.140.* 04.12.03, 01:02 Dlaczego o tym że to jest plota dowiedzieliśmy się tak późno??? Ja już wiedziałem miesiąc temu. Przez ten czas skasowałem z dysku ponad 4000 MP3. Tpsa zadzwoniła do mojego kumpla mówiąc że MUSIELI podać adresy osób korzystających z Neostrady i DSL-a. Kto mi teraz zwróci tą całą muzykę kolekcjonowaną przez czałe lata. MAM TPSA SERDECZNIE DOSYC. Nie warto słuchać ich ściem że nie podali naszych adresów.Pie....oleni monopoliści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.client.attbi.com 04.12.03, 08:10 A czy na komendzie mozna jeszcze kupic kawior? Jeszcze nie tak dawno zajmowali sie przemytem tego specjalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke permanentna inwigilacja IP: 80.49.114.* 04.12.03, 13:27 zyjemy w panstwie gdzie wystarczy byle pretekst zeby wpakowac sie komus na chate, zamrozic konta, czy wsadzic za kratki. to jest to samo co zrobili np. z wlascicielem optimusa. to robi zus, to samo robi policja. jam mam dosc ja znikam z tego kraju. chce zyc normalnie. PERMANENTNA INWIGILACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo byle pretekst? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 06.12.03, 10:30 Gość portalu: Luke napisał(a): > zyjemy w panstwie gdzie wystarczy byle pretekst zeby wpakowac > sie komus na chate popełnienie przestępstwa to jest "byle pretekst"? Co ty nie powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fearnova Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.bluesky.com.pl 04.12.03, 15:00 skoro je skasowales, to mozesz winic jedynie siebie :) najwyrazniej czules sie faktycznie winny :)) trzeba bylo wyjac dysk, zamurowac w scianie i przeczekac ciezkie czasy :) hehe, czy jak sasiad krzyknie, ze sie pali w chacie to tez najpierw wyskoczysz przez okno, a dopiero potem sprawdzisz, czy faktycznie jest pozar ? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
indris Problem hakerski 04.12.03, 13:35 Jak odróżnia się oprogramowanie pirackie od kupionego legalnie ? Chyba można coś zrobić, żeby było to nie do odróżnienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fearnova Re: Problem hakerski IP: *.bluesky.com.pl 04.12.03, 14:42 do orginalnego z reguly dolaczona jest licencja. papierowa lub elektroniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fearnova Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.bluesky.com.pl 04.12.03, 15:04 o jak fajnie! wlasnie w radio powiedzieli, ze sad rejonowy nie zdecydowal sie aresztowac 5 zlodziei (wczesniej juz karanych) za wielokrotne kradzieze samochodow w poznaniu. nie ma takiej potrzeby! :)) no i czym wy sie przejmujecie ? :))) co za kraj... lol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OzyryS TO JEST ŚMIESZNE MŁODZI PROGRAMIŚCI? - KONIEC!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:13 HALLO!!! Możes przeczyta to jakiś policjant albo przynajmniej ktoś kto ma wpływa na to śmieszne rozporządzenie! Jestem młodym programistą. Kompilator w którym pisze programy (Delphi 6-7) kosztuje koło 6-7 tys złotych czy rząd nie mówi o tym aby młdzież się rozwijała a jak ja mam to czynić nie mając pieniędzy na takie kompilatory? Mam przestac programować i rozwijać swoje zainteresowania ponieważ rząd w absurdalny!!! sposób chce zarobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikinia Re: TO JEST ŚMIESZNE MŁODZI PROGRAMIŚCI? - KONIEC IP: *.radzionkow.net / 192.168.3.* 04.12.03, 22:36 Gość portalu: OzyryS napisał(a): > HALLO!!! > Możes przeczyta to jakiś policjant albo przynajmniej ktoś kto > ma wpływa na to śmieszne rozporządzenie! > Jestem młodym programistą. Kompilator w którym pisze programy > (Delphi 6-7) kosztuje koło 6-7 tys złotych czy rząd nie mówi o > tym aby młdzież się rozwijała a jak ja mam to czynić nie mając > pieniędzy na takie kompilatory? Mam przestac programować i > rozwijać swoje zainteresowania ponieważ rząd w absurdalny!!! > sposób chce zarobić? Hmm... no ale nikt cię nie zmusza do DELPHI ;) ja naprzyklad słyszałem o innych językach programowania (np. C,C++,JAVA...) do których są kompilatory no i darmowe :D... I to nie tylko na Linuxa są darmowe i dobre kompilatory (programy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.ds.amg.gda.pl 05.12.03, 23:52 To jest po prostu skandal.Niech ci panowie w niebieskim zajmą się raczej ganianiem prawdziwych przestępców a nie tępieniem ludzi za głupi program.Ciekawe kogo stać na oryginał? Chyba komputer niedługo będzie raeczą eksluzywną a Polska znowu 10 lat za murzynami.Ten kraj nigdy nie będzie normalny.Nie ma na to szans. Jak policja może zabrać mi komputer bo mają akurat taki kaorys? PEWNIE KOLEJNY BOSKI POLITYK,KTÓRY SIĘ NUDZIŁ TO WYMYŚLIŁ I NA PEWNO JEST ON Z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDP Jakie płyty pfff IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.12.03, 23:06 Jakie płyty pirackie niech sobie sprawdzą swoje domy potem innych ludzi jak nie mają na czym przyciąć kacy to niech sie zajma innymi sprawami a nie szukanie płyty haha za windowas 400zł to jest nie normalne !!!!!!!!!!! a za 1 mp3 (7zł) !!!!!!!!!!!!!!!!!! to po co dają kazze w demach pisze że progamy do ściagania plików z internetu ;] oczywiście sam używam ;] jak szukają płyt to do tesco,real,kaufland,lidl, tam znajdą haha ale puste :P nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.fhi.pl 14.12.03, 23:30 To jest paranoja,koledze wypisali mandat na 120000 zl za posiadanie Win Xp i Corela 9.0 + okolo 5 tys MP3, i z czego on ma zaplacic, poza tym zabrali mu kompa. Moze jakis maly pro..... albo zad...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.12.03, 16:24 tia a od jutra beda rozstrzeliwac i wieszac ---bez sadu----ty glupia cipo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 16.12.03, 18:26 Gość portalu: niunia napisał(a): > To jest paranoja,koledze wypisali mandat na 120000 zl za > posiadanie Win Xp i Corela 9.0 + okolo 5 tys MP3, i z czego on > ma zaplacic, poza tym zabrali mu kompa. Moze jakis maly pro..... > albo zad...... Czemu kłamiesz? Jaki "mandat za 120000"? Nie ma takich mandatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Polska Policja, dziwki na usługach koncernów IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 15.12.03, 03:38 informatycznych czy producentów muzycznych i filmowych. Gdyby z taką stanowczością bronili społeczeństwo przed dresiarstwem, a państwo przed mafią. Teraz widać priorytety naszej Policji, najpierw obce koncerny, potem własne społeczeństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varsovia Re: Policja kontra pirackie oprogramowanie IP: *.acn.pl 16.12.03, 16:32 ...ma to jednak swoje dobre strony, bowiem część posiadaczy komputerów zaczyna się obawiać konsekwencji i rezygnuje z nielegalnych programów... a może tak tow.kom.Olejniczak zobaczymy jak to u was w domu jest i u waszej rodziny, co? Odpowiedz Link Zgłoś