Gość: Horn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 22:49 Niezłe dzieło performerów - bulwersacja lepsza niż przypadku Nieznalskiej. To sie nazywa sztuka przez duże "S" :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nazwa6 Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:02 mnie sie podobaja prawdziwe nazwiska, szczegolnie Icek Dikman......serio to mysle, ze jest na taka literature popyt i dla tego ktos to wydaje....ale to absolutna nisza, jaki moze byc tego naklad - 100 egzemplarzy???....wyborcza za bardzo sie podnieca... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Michnikowcom prawda w oczy kole ot co!!!!! 03.12.03, 23:10 i dlatego taki rejwach podnoszą...boją się ze mogą zostać podkopane ich pozycje i ze Polacy polapią się w tym wszystkim i pokapują kto jest kim i zrobią z okragłostolowcami porządek..tego sie te paskudy boją! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Michnikowcom prawda w oczy kole ot co!!!!! 04.12.03, 00:12 oszolom.z.radia.maryja napisał: > i dlatego taki rejwach podnoszą...boją się ze mogą zostać podkopane ich pozycje > > i ze Polacy polapią się w tym wszystkim i pokapują kto jest kim i zrobią z > okragłostolowcami porządek..tego sie te paskudy boją! Ja to odbieram jako artykul satryczny!!! Usmialem sie zdrowo z paranoi jaka ci autorzy pokazuja. A jesli chodzi o nazwiska, to mam dla ciebie 2 pytania: 1. Dlaczego ukrywasz sie pod pseudonimem? 2. Dlaczego, jesli masz cos przeciwko Zydom, uzywasz konta gazety Michnika? I jeszcze jedno: zdefiniuj dla mnie prawdziwego Polaka. Bo historycznie rzecz biorac, narod polski jest zlepkiem plemion (malo- i wielkopolskich, mazowieckich, slaskich, kaszubskich, itp). Szkoda gadac, ciemnota KK zalewa nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Michnikowcom prawda w oczy kole ot co!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:16 patriota21wieku napisał: /.../ > I jeszcze jedno: zdefiniuj dla mnie prawdziwego Polaka. Bo > historycznie rzecz biorac, narod polski jest zlepkiem plemion > (malo- i wielkopolskich, mazowieckich, slaskich, kaszubskich, > itp). > > Szkoda gadac, ciemnota KK zalewa nasz kraj. Ja Ci zdefiniuje: Prawdziwy Polak to taki, co jak Cie zobaczy, od razu podnosi sie mu noga do kopniecia Cie w d..e, zupelnie jak doktorowi Strangelove prawa reka. Zrozumiales, czy mam zademonstrowac? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Michnikowcom prawda w oczy kole ot co!!!!! 04.12.03, 00:19 Gość portalu: hgw napisał(a): > patriota21wieku napisał: > > /.../ > > I jeszcze jedno: zdefiniuj dla mnie prawdziwego Polaka. Bo > > historycznie rzecz biorac, narod polski jest zlepkiem plemion > > (malo- i wielkopolskich, mazowieckich, slaskich, kaszubskich, > > itp). > > > > Szkoda gadac, ciemnota KK zalewa nasz kraj. > > Ja Ci zdefiniuje: > > Prawdziwy Polak to taki, co jak Cie zobaczy, od razu podnosi sie > mu noga do kopniecia Cie w d..e, zupelnie jak doktorowi > Strangelove prawa reka. > > Zrozumiales, czy mam zademonstrowac? Zademonstruj, bo jestes dowodem, ze jak brak logicznych argumentow, to trzeba przemocy. Pewnie sie tego nauczyles od innego "prawdziwego" Polaka ktorzy rzadzil Niemcami pomiedzu 1933-1945. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Michnikowcom prawda w oczy kole ot co!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:23 patriota21wieku napisał: > Zademonstruj, bo jestes dowodem, ze jak brak logicznych > argumentow, to trzeba przemocy. Pewnie sie tego nauczyles od > innego "prawdziwego" Polaka ktorzy rzadzil Niemcami pomiedzu > 1933-1945. No to jasniej mosci Patrioto - nienawisc do KK przeniosla Wasci osrodek myslenia w okolice czterech liter i tylko saznisty kop jest w stanie przywrocic stan wlasciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Michnikowcom prawda w oczy kole ot co!!!!! 04.12.03, 00:24 Gość portalu: hgw napisał(a): > patriota21wieku napisał: > > > Zademonstruj, bo jestes dowodem, ze jak brak logicznych > > argumentow, to trzeba przemocy. Pewnie sie tego nauczyles od > > innego "prawdziwego" Polaka ktorzy rzadzil Niemcami pomiedzu > > 1933-1945. > > No to jasniej mosci Patrioto - nienawisc do KK przeniosla Wasci > osrodek myslenia w okolice czterech liter i tylko saznisty kop > jest w stanie przywrocic stan wlasciwy. Oczywiscie, bo sadzisz po sobie ze moj rozum mam tam gdzie ty: w czterech literach. Ach, szkoda se palcow meczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Michnikowcom prawda w oczy kole ot co!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:28 patriota21wieku napisał: > > Oczywiscie, bo sadzisz po sobie ze moj rozum mam tam gdzie ty: w > czterech literach. Ach, szkoda se palcow meczyc. To fakt: Twoj rozum mam w czterech literach. Nie da sie zaprzeczyc. A teraz sie zastanow, co piszesz, bo sadze ze w sprawie wiadomej ksiegarni, co do zasady, mamy podobny poglad - tyle ze Ty kierujesz sie w swoim rozumowaniu czysta nienawiscia do KK, natomiast ja wnioskami plynacymi z historycznej analizy. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Michnikowcom prawda w oczy kole ot co!!!!! 04.12.03, 00:31 Gość portalu: hgw napisał(a): > patriota21wieku napisał: > > > > > > Oczywiscie, bo sadzisz po sobie ze moj rozum mam tam gdzie ty: w > > czterech literach. Ach, szkoda se palcow meczyc. > > To fakt: Twoj rozum mam w czterech literach. Nie da sie > zaprzeczyc. A teraz sie zastanow, co piszesz, bo sadze ze w > sprawie wiadomej ksiegarni, co do zasady, mamy podobny poglad - > tyle ze Ty kierujesz sie w swoim rozumowaniu czysta nienawiscia > do KK, natomiast ja wnioskami plynacymi z historycznej analizy. Historycznej? Raczej "histerycznej". Ja nie mam nienawisci do Kosciola Katolickiego, raczej do jego wyznawcow i hierarchii. Czyz jedno z przykazan nie mowi "Kochaj blizniego jak siebie samego"? Czyz takie wydawnictwa jakie sprzedaje Antyk nie stoja w sprzecznosci z tym przykazaniem? Oczywiscie, dasz mi tu cala mase przykladow na swoj punkt widzenia, ale ja tylko dodam: Jezus byl Zydem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Michnikowcom prawda w oczy kole ot co!!!!! IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:38 patriota21wieku napisał: > Historycznej? Raczej "histerycznej". Ja nie mam nienawisci do > Kosciola Katolickiego, raczej do jego wyznawcow i hierarchii. Rzekles. > Czyz jedno z przykazan nie mowi "Kochaj blizniego jak siebie > samego"? Czyz takie wydawnictwa jakie sprzedaje Antyk nie stoja > w sprzecznosci z tym przykazaniem? Oczywiscie, dasz mi tu cala > mase przykladow na swoj punkt widzenia, ale ja tylko dodam: > Jezus byl Zydem. Antyk =/= KK Trzeba nienawidziec - jak sam powiadasz - wyznawcow i hierarchii KK, zeby dojsc do takich wnioskow, jak Ty. Cala masa wydawnictw, ktore sprzedaje Antyk, stoi w sprzecznosci z tym czy innym przykazaniem. Antyk nie ma monopolu na prawde. Bladza jak i Ty. Nie chcesz zrozumiec, ze autorzy ksiazek antysemickich sprzedawanych przez Antyk pisza slowa do melodii skomponowanej bynajmniej nie przez KK. Poczytaj sobie literature zanim bedziesz wypowiadal pochopne sady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala NAZISTOWSKA prawda LPRu w oczy kole ot co!!!!! IP: *.rdu.bellsouth.net 04.12.03, 00:22 i wszyscy sie jej boja. Nauczeni talibanem, hitlerem, teraz boja sie LPRu o rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bis? Poobtłukiwany kościelny łeb, wyżeracz datków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:48 To chyba dezynteria krwiopiczej meszki, jak tam twój móżdzek jak ziarno żyta. Pstrzy ta muszka na co się da i gdzie się da, taki obsrywacz - oblatywacz! oszolom.z.radia.maryja napisał: > i dlatego taki rejwach podnoszą...boją się ze mogą zostać podkopane ich pozycje > > i ze Polacy polapią się w tym wszystkim i pokapują kto jest kim i zrobią z > okragłostolowcami porządek..tego sie te paskudy boją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyk Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.acns.fsu.edu 03.12.03, 23:21 "Tadeusz Mazowiecki (Icek Dikman), Bronisław Geremek (Berele Lewartow), Konrad Bieliński i Ewa Milewicz" Pytam sie powaznie i z czystej ciekawosci (ani nie jako antysemita ani nie jako filosemita): czy faktycznie prawdziwe nazwiska Mazowieckiego i Geremka to Dikman i Lewartow? Jesli tak, to tylko ujawniono ich prawdziwe nazwiska - wstydza sie ich, czy co? Jesli nie, to autor ksiazki to zwykly pojebus nie wart zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Polskie nazwiska przybiera wróg (...) IP: *.acn.waw.pl 03.12.03, 23:29 Gość portalu: Historyk napisał(a): > Pytam sie powaznie i z czystej ciekawosci (ani nie jako > antysemita ani nie jako filosemita): czy faktycznie prawdziwe > nazwiska Mazowieckiego i Geremka to Dikman i Lewartow? Z innej podobnej publikacji, "prawdziwe" nazwisko Geremka = Lewin: "Lewin zamienil sie w Geremka, Towarzysz Szechter na Michnika, Z Rosji wzielismy Drawicza, Juz telewizja ma... cadyka (...)" ("Pobudka", autor nieznany, ok. 1990) Wnioski kazdy Polak wyciagnie sam. To, ze jeden czy drugi Autorytet Moralny okazal sie taki czy owaki, niespecjalnie popiera tezy ze starych rosyjskich prowokacji... Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Polskie nazwiska przybiera wróg (...) 04.12.03, 00:17 Gość portalu: hgw napisał(a): > Gość portalu: Historyk napisał(a): > > > > Pytam sie powaznie i z czystej ciekawosci (ani nie jako > > antysemita ani nie jako filosemita): czy faktycznie prawdziwe > > nazwiska Mazowieckiego i Geremka to Dikman i Lewartow? > > Z innej podobnej publikacji, "prawdziwe" nazwisko Geremka = Lewin: > > "Lewin zamienil sie w Geremka, > Towarzysz Szechter na Michnika, > Z Rosji wzielismy Drawicza, > Juz telewizja ma... cadyka (...)" > > ("Pobudka", autor nieznany, ok. 1990) > > Wnioski kazdy Polak wyciagnie sam. To, ze jeden czy drugi > Autorytet Moralny okazal sie taki czy owaki, niespecjalnie > popiera tezy ze starych rosyjskich prowokacji... A jesli wyciagac pochodzenie to: Chopin byl Francuzem, Mickiewicz Litwinem, i wielu innych "prawdziwych" Polakow bylo "mieszancami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Polskie nazwiska przybiera wróg (...) IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:21 patriota21wieku napisał: > A jesli wyciagac pochodzenie to: > > Chopin byl Francuzem, Mickiewicz Litwinem, i wielu > innych "prawdziwych" Polakow bylo "mieszancami". Chybascie, Patrioto, nie do konca zrozumieli mysl Poety... do ksiazek! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Polskie nazwiska przybiera wróg (...) 04.12.03, 00:23 Gość portalu: hgw napisał(a): > patriota21wieku napisał: > > > > A jesli wyciagac pochodzenie to: > > > > Chopin byl Francuzem, Mickiewicz Litwinem, i wielu > > innych "prawdziwych" Polakow bylo "mieszancami". > > Chybascie, Patrioto, nie do konca zrozumieli mysl Poety... do > ksiazek! Chybascie, HCWD, przestali uzywac rozumu i wszystko bierzecie doslownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Polskie nazwiska przybiera wróg (...) IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:29 patriota21wieku napisał: > > Chybascie, Patrioto, nie do konca zrozumieli mysl Poety... do > > ksiazek! > > Chybascie, HCWD, przestali uzywac rozumu i wszystko bierzecie > doslownie. Taka pora ;-) Rozumu za czesto uzywac nie mozna, bo sie zagrzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokryt Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: 195.205.45.* 04.12.03, 12:38 Gdybyś był rzeczywiście historykiem wiedziałbyś, jak dojść do prawdy. Dzieje rodu Mazowieckich (tego, z którego wywodzi się Tadeusz) są nieźle udokumentowane w księgach parafialnych. To zaściankowa szlachta polska. A jeśli chodzi o te nazwiska, które podaje sie w "literaturze" sprzedawanej w Antyku, to dla ich autorów nie ważna jest prawda, ważne jest tylko, by podawane "nazwiska" odpowiednio brzmiały, odpowiednio, czyli po żydowsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Lewandowski Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 23:47 zgroza...antysemityzm kwitnie w najlepsze..i my jesteśmy sojusznikami USA którzy ci antysemici uważają za największych stronników Zydów...czegoś tu nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? 04.12.03, 00:14 Gość portalu: J.Lewandowski napisał(a): > zgroza...antysemityzm kwitnie w najlepsze..i my jesteśmy sojusznikami USA > którzy ci antysemici uważają za największych stronników Zydów...czegoś tu nie > rozumiem Proste: jak jest zle, to najlatwiej jest winic za to "innych". A poniewaz Zydzi do 1948 roku nie mieli panstwa ktowe by moglo komus nakopac w d... a na dodatek mieli glowe do interesow, to i byli latwym celem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:19 patriota21wieku napisał: > Proste: jak jest zle, to najlatwiej jest winic za to "innych". A > poniewaz Zydzi do 1948 roku nie mieli panstwa ktowe by moglo > komus nakopac w d... a na dodatek mieli glowe do interesow, to i > byli latwym celem. Poczytaj sobie podreczniki historii... Dla ulatwienia haslo - protokoly medrcow Syjonu, ochrana, Rosja, itp... Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? 04.12.03, 00:21 Gość portalu: hgw napisał(a): > patriota21wieku napisał: > > > Proste: jak jest zle, to najlatwiej jest winic za to "innych". A > > poniewaz Zydzi do 1948 roku nie mieli panstwa ktowe by moglo > > komus nakopac w d... a na dodatek mieli glowe do interesow, to i > > byli latwym celem. > > Poczytaj sobie podreczniki historii... Dla ulatwienia haslo - > protokoly medrcow Syjonu, ochrana, Rosja, itp... Dla mnie sa to takie podreczniki historii jak dla ciebie Stary i Nowy Testament: bajeczki dla ludzi bez wyobrazni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:25 patriota21wieku napisał: > > Poczytaj sobie podreczniki historii... Dla ulatwienia haslo - > > protokoly medrcow Syjonu, ochrana, Rosja, itp... > > Dla mnie sa to takie podreczniki historii jak dla ciebie Stary i > Nowy Testament: bajeczki dla ludzi bez wyobrazni!!! A skad wiesz Patryjoto co mi niania czytala na dobranoc? Przestraszylbys sie, gdybys sie dowiedzial, zawodowy ateuszu Rozbratowej proweniencji. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? 04.12.03, 00:26 Gość portalu: hgw napisał(a): > patriota21wieku napisał: > > > > > Poczytaj sobie podreczniki historii... Dla ulatwienia haslo - > > > protokoly medrcow Syjonu, ochrana, Rosja, itp... > > > > Dla mnie sa to takie podreczniki historii jak dla ciebie Stary i > > Nowy Testament: bajeczki dla ludzi bez wyobrazni!!! > > A skad wiesz Patryjoto co mi niania czytala na dobranoc? > Przestraszylbys sie, gdybys sie dowiedzial, zawodowy ateuszu > Rozbratowej proweniencji. Sadzac po wypowiedziach, siedzisz umyslowo w Sredniwieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:30 patriota21wieku napisał: > > A skad wiesz Patryjoto co mi niania czytala na dobranoc? > > Przestraszylbys sie, gdybys sie dowiedzial, zawodowy ateuszu > > Rozbratowej proweniencji. > > Sadzac po wypowiedziach, siedzisz umyslowo w Sredniwieczu. Poniekad masz Patryjoto racje. Ale niespecjalnie mi to uwlacza - dowiesz sie jak sobie to i owo poczytasz. Nigdy nie jest za pozno! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? 04.12.03, 00:33 Gość portalu: hgw napisał(a): > patriota21wieku napisał: > > > > A skad wiesz Patryjoto co mi niania czytala na dobranoc? > > > Przestraszylbys sie, gdybys sie dowiedzial, zawodowy ateuszu > > > Rozbratowej proweniencji. > > > > Sadzac po wypowiedziach, siedzisz umyslowo w Sredniwieczu. > > Poniekad masz Patryjoto racje. Ale niespecjalnie mi to uwlacza - > dowiesz sie jak sobie to i owo poczytasz. Nigdy nie jest za pozno! Nie bierz wszystkiego co czytasz doslownie, bo wtedy bys musial chodzic w dlugich szatach, z broda i poswiecac jagnieta Bogu, tak jak pismo swiete nakazywalo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:42 patriota21wieku napisał: > Nie bierz wszystkiego co czytasz doslownie, bo wtedy bys musial > chodzic w dlugich szatach, z broda i poswiecac jagnieta Bogu, > tak jak pismo swiete nakazywalo!!! A skad wiesz czy nie chodze w dlugich szatach, z broda, i nie poswiecam ofiar Najwyzszemu, oby zawsze byl Swiety i Blogoslawiony? Zbyt wielkie przywiazanie do stereotypow oslabia ostrosc widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x [...] IP: *.aster.pl / 10.64.6.* 04.12.03, 00:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 [...] 04.12.03, 00:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinczak [...] IP: 219.131.0.* 04.12.03, 03:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l POLITYKA W KOSCIELE PROFANACJA UCZUC RELIGIJNYCH IP: *.dynamic.mts.net 04.12.03, 03:09 Nadszedl czas,aby gleboko zastanowic sie doczego moze doprowadzic uprawianie polityki przez osoby duchowne.Niech ksieza czynia to do czego sa powolani,albo beda koscioly swiecic pustka. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: POLITYKA W KOSCIELE PROFANACJA UCZUC RELIGIJN 04.12.03, 03:27 ty sie zajmij pustkami w synagodze lepiej ! Dobrze klapouchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: POLITYKA W KOSCIELE PROFANACJA UCZUC RELIGIJN IP: *.dynamic.mts.net 04.12.03, 06:59 wesoly3 napisa?: > ty sie zajmij pustkami w synagodze > lepiej ! > Dobrze klapouchu ================================================================ Napewno posmutniejesz , jak Ci powiem, ze jestem w 100% katolikiem, ale przede wszystkim jestem czlowiekiem i chce pozostac nim do konca. Poeta napisal: "nonsensami karmia sie nawzajem spraw komicznych omotani siecia wstyd mi za tych ,co niemajac wstydu zapomnieli ,ze u kresu groby nas zrownaja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Zamknąć Antyk. Co dalej? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 04.12.03, 03:31 Szkoda ,ze autorzy nie wspominaja , o przyzwoleniu w wielu miejscach na swiecie na propagande nienawisci do Polakow. Z mojego "obserwatorium" Polacy sa narodem normalnym i tolerancyjnym w porownaniu do innych. Natomiast ich traktuje sie lekcewazaco , a od niedawna jawnie sie ich upokarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Zamknąć Antyk. Co dalej? IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 04.12.03, 04:08 Gość portalu: maciej napisał(a): > Szkoda ,ze autorzy nie wspominaja , o przyzwoleniu w wielu > miejscach na swiecie na propagande nienawisci do Polakow. > Z mojego "obserwatorium" Polacy sa narodem normalnym i > tolerancyjnym w porownaniu do innych. Natomiast ich traktuje sie > lekcewazaco , a od niedawna jawnie sie ich upokarza. Z mojego "obserwatorium" wyglada to troche inaczej...Szczegolnie lektura forum GW jest w tym temacie pouczajaca - niektorym to chyba piana cieknie z ust jak mowia o Zydach. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3 Re: Zamknąć Antyk. Co dalej? 04.12.03, 04:10 a jak to jest z zydami w US ? jak mowia o Polakach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Zamknąć Antyk. Co dalej? IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 04.12.03, 04:53 wesoly3 napisał: > a jak to jest z zydami w US ? > jak mowia o Polakach ? A co ma piernik do wiatraka? Mi chodzi o to zeby w kosciele do ktorego naleze nie szerzono glupoty i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala handlowanie rasizmem w kosciele - NORMALNE! IP: *.rdu.bellsouth.net 04.12.03, 04:48 dla tego macieja,Polaka. I tolerancyjne. Tak jak normalne jest gdy ksiadz mowi ze jest przeciw antysemityzmowi, ale nie jest za usunieciem antysemickich ksiazek z kosciola. Nawet gdy inni mu zwracaja uwage na obrazliwa nature tych ksiazek. Polskie swinie sa bardziej tolerancyjne i normalne, sadze, od maciusia- obserwatora i jego ksiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat KTO MA DECYDOWAC O MOJEJ WOLNOSCI????????? IP: 38.112.103.* 04.12.03, 05:59 Czy ktos jeszcze pamieta stare Polskie porzekadlo: PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIE NIE BOI? Chyba nie bo juz niedlugo wejdziemy do Unii. Otwarcie przyznaje, ze w polowie z zacytowanymi stwierdzeniami sie zgadzam a w polowie nie. Podobnie sadze o stwierdzeniach Platformy Obywatelskiej. Moje osady sa mozliwe bo o PO slysze hymny pochwalne na kazdym kanale Polskim w Kanadzie (TV Polonia, Polsat2, TVN-24) 24 godziny na dobe a o wypowiedziach z ksiazek sprzedawanych w Antyku dowiedzialem sie z cytatow wrogow tej ksiegarni. Wprowadzenie cenzury nie uderzy w ANTYK. Wrecz przeciwnie ta ksiegarnie uwiarygodni. Uderzy w kazdego, kto chce sobie niezaleznie wyrobic opinie na temat ANTYKU. Wprowadzenie cenzury wyglada na nieuniknione w zwiazku z naszym wejsciem do Unii. Pytanie: jak wyrobione w walkach o wolnosc slowa Polskie spoleczenstwo zareaguje na ten gwalt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: KTO MA DECYDOWAC O MOJEJ WOLNOSCI????????? IP: 212.160.72.* 04.12.03, 09:02 Jak krytyka czyty wiesz jak się pisze takie książki???? Najpierw tworzy się temat ... w tym celu tworzysz wielką tablice na której w bezsensownej kolejności piszesz kilkadziesiąt haseł w stylu Żyd Icek Geremek Świnia Prawdziwy Polak Złodzieje Holokaust Komunizm Katolik Solidarność itd a potem rzuca się lotkami i z trafionych hasełek tworzy się temat na nową książke ... które potem bogobojne Panie z kółek różańcowych oraz ludzie którym się nawkładało głupot do głowy że to nie ich lenistwo jest winne temu gdzie się obecnie znajdują kupują te bzdury... Polacy psia mać. Naprawdę nie macie własnego rozumu naprawdę musicie kierować się za każdym hasłem które chociaż odrobine sugeruje że można dostać coś za nic ... A wolność słowa nie ma nic do tego póki nie obrażasz innych ludzi miej sobie swoje własne zdanie ale zatrzymaj je dla siebie jak masz zamiar kogoś niewinnego obrazić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Re: KTO MA DECYDOWAC O MOJEJ WOLNOSCI????????? IP: 64.7.158.* 04.12.03, 20:52 Jak krytyka czyty wiesz jak się pisze takie książki???? Mirmat: A co mnie to obchodzi??? To nie moj bussiness narzucac innym jak maja pisac ksiazki! sic: Najpierw tworzy się temat ... w tym celu tworzysz wielką tablice na której w bezsensownej kolejności piszesz kilkadziesiąt haseł w stylu Żyd Icek Geremek Świnia Prawdziwy Polak Złodzieje Holokaust Komunizm Katolik Solidarność itd a potem rzuca się lotkami i z trafionych hasełek tworzy się temat na nową książke ... które potem bogobojne Panie z kółek różańcowych oraz ludzie którym się nawkładało głupot do głowy że to nie ich lenistwo jest winne temu gdzie się obecnie znajdują kupują te bzdury... Polacy psia mać. Mirmat: Wlasnie opisales metody dziennikarskie New York Timesa, ktorego czytam (w bibliotece bo nigdy nie wydalbym na to centa). sic: Naprawdę nie macie własnego rozumu naprawdę musicie kierować się za każdym hasłem które chociaż odrobine sugeruje że można dostać coś za nic ... Mirmat: ??????? sic: A wolność słowa nie ma nic do tego póki nie obrażasz innych ludzi miej sobie swoje własne zdanie ale zatrzymaj je dla siebie jak masz zamiar kogoś niewinnego obrazić Mirmat: Kilka lat temu w Ameryce, pornografer Larry Lynt w swoim magazynie opublikowal kartunowa historyjke o prawicowym ewangieliscie Jerry Fallowell nazywajac go po imieniu i przedstawiajac jego w kazirodczych seksualnych aktach z jego matka. Pastor wzial pornografera do sadu a ten oswiadzyl, ze to nic, ze jego krekowki nie maja nic wspolnego z prawda bo jego inspirowala artystyczna wyobraznia i ma do tego prawo. Polakozerczy New York Times bil brawo. Sad uniwinnil pornografera. Kiedy walczylem z komuna, PRL-wscy agenci w Kanadzie rozpowszechniali pod moim adresem (i innych) najochydniejsze kalumnie. Moi koledzy brali scierwa do sadu i wygrywali pokazne sumki. W numerze z 7 stycznia 1982 Zolnierza "Wolnosci" taka kanalia pplk Julian Sokol napisal, ze jestem agentem obcych sluzb i biore za to pieniadza. Dzis moglbym bydlaka wziac do sadu. Ale ja nie zgadzalem sie z takim dzialaniem. Oprawilem paszkwil w ramke i powiesilem na scianie bo jestem dumny, ze moje nazwisko znalazlo sie w towarzystwie innych wspanialych rodakow. Nie mozna walczyc o wolnosc a jednoczesnie zabraniac tej wolnosci innym nawet, jezli efektem tej wolnosci jest rozpowszechniania oszczerstw. Moze tak jest we Francji, Niemczech czy Kanadzie. Ale nie jest tak w Ameryce i nie powinno byc w Najjasniejszej Rzeczypospolitej. PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIE NIE BOI tak mawiali nasi pradziadowie. Wiem, ze ci trudno zrozumiec Polakow ale to twoj problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antysemitnik Re: KTO MA DECYDOWAC O MOJEJ WOLNOSCI????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 19:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: 212.160.72.* 04.12.03, 09:05 Ale po takim artykule widać jaki wpływ ma Kościół na swoje parafie jakby poszukać to w niejednej znajdzie się taka księgarnia... ale Kościół wychodzi z założenia czego oczy nie widzą tego sercu nie żal a komuś najwyraźniej to przeszkadza i obraża jego uczucia religijne sam byłbym zniesmaczony gdybym chodził do kościoła ale przestałem dla mnie to już tylko budynek pełen co niedziele ludzi którzy lepiej swoje psy traktują od bliźnich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEicke Zdrajcy ze Stowarzyszenia Otwarta RP IP: 62.181.161.* 04.12.03, 09:59 O tym, że twórczość Pająka to bzdury, wie każdy kto choć odrobinę się historią interesuje. Ktoś, kto kupuje te jego wypociny, po prostu marnuje własne pieniądze i to jest jego sprawa / jego problem. Tu jednak chodzi o coś innego, o próbę wprowadzenia kuchennymi schodami cenzury treści w taki sposób, w jaki odpowiedałoby to kalumniarzom i sprzedawczykom ze Stowarzyszenia Otwarta Rzeczpospolita i Fundacji Batorego. Przeszkadza im prawie że "podziemny" Pająk, ale ani słowem nie zająkną się np. o jawnie antypolskich pomówieniach formułowanych np. przez niejakiego Henryka Grynberga, który nie tylko jest drukowany w Res Publice Nowej i Wyborczej, ale także głupi Polaczkowie przyznali mu nagrodę Nike ! Kłamstwa i oszczerstwa Grossa nie tylko nie są dementowane w świetle rzeczywiście merytorycznych ustaleń, ale, jak powiedział "Rzeczpospolitej" (wywiad z Plus Minus sprzed dwóch tygodni) polski historyk pracujący w Stanach Zjednoczonych, tamtejsza cenzura w postaci "recenzentów" odrzuciła mu publikacje faktograficzne na temat "sprawy Jedwabnego", dzięki czemu kłamliwe tezy Grossa mają w USA, na naprawdę opiniotwórczym dla Polski rynku, monopol na "prawdę" ! I to tym zdrajczykom, karva, nie przeszkadza ! W tej sprawie nie piszą żadnych listów otwartych ani nie protestują ! Dziś publikacje Pająka, a jutro będą próbowali zamknąć "Nasz Dziennik". Przecież gwiazdor Szewach Weiss otwarcie się tego domaga, twierdząc że "nieprawdopodobnym jest, żeby w Europie XXI wieku istniała taka gazeta". Wcześniej pozwalał sobie na bezczelne pouczanie Wałęsy. Potem może też "Najwyższy Czas", no i zostanie monopol informacyjny Wybiórczej, Michnika i Geberta. Na to zgody nie ma i nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokryt Re: Zdrajcy ze Stowarzyszenia Otwarta RP IP: 195.205.45.* 04.12.03, 12:48 W jednym sie tylko z Tobą zgadzam: nie powinno być cenzury. Każdy wybiera lektury, jakie chce, a to, jakie z nich wyciąga wnioski zalezy tylko od poziomu jego inteligencji. Ale, drodzy prawicowcy, pomyślcie o wolności słowa i wypowiedzi zanim nastepnym razem zażądacie usunięcia z wystawy jakiegoś kolejnego dzieła sztuki bo "obraża ono uczucia religijne". To też forma cenzury, równie pojemna, jak posądzenia o antysemityzm. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Aj waj!! lewactwo poprawnie oburzone! 04.12.03, 12:32 "Rzeczpospolita" z 3.12. zamieściła list otwarty skierowany do księdza kardynała Józefa Glempa oskarżający księgarnię ANTYK mieszczącą się w podziemiach kościoła pw. Wszystkich Świętych w Warszawie o rzekomy antysemityzm i szerzenie nienawiści oraz domagający się jej usunięcia. Żaden z sygnatariuszy owego listu otwartego nie zaprotestował jednak przeciwko haniebnemu paszkwilowi "Zamiast procesu. Raport o mowie nienawiści" autorstwa S. Kowalskiego i M. Tulli zawierającego absurdalne oskarżenia Księdza Prymasa Glempa i innych arcybiskupów o antysemityzm i szerzenie "mowy nienawiści". Sugeruje to, że sygnatariusze listu otwartego podzielają poglądy autorów haniebnego paszkwilu, ale treść ich listu powinna być w takim razie zupełnie inna i dotyczyć osoby księdza kardynała J. Glempa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Aj waj!! lewactwo poprawnie oburzone! IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 04.12.03, 12:57 oszolom.z.radia.maryja napisał: > > "Rzeczpospolita" z 3.12. zamieściła list otwarty skierowany do księdza > kardynała Józefa Glempa oskarżający księgarnię ANTYK mieszczącą się w > podziemiach kościoła pw. Wszystkich Świętych w Warszawie o rzekomy antysemityzm > > i szerzenie nienawiści oraz domagający się jej usunięcia. > Żaden z sygnatariuszy owego listu otwartego nie zaprotestował jednak przeciwko > haniebnemu paszkwilowi "Zamiast procesu. Raport o mowie nienawiści" autorstwa > S. Kowalskiego i M. Tulli zawierającego absurdalne oskarżenia Księdza Prymasa > Glempa i innych arcybiskupów o antysemityzm i szerzenie "mowy nienawiści". O, widzialam ta ksiazke w Toronto na conferencji Amerykanskiego Towarzystwa Studiow Slawistycznych jakies dwa tygodnie temu. Wygladala na ciekawa i dobra ksiazke, nawet chcialam kupic ale coz, studenci w forse nie oplywaja...Nawiasem mowiac najwiecej tam bylo o RM, o ksieze Prymasie nic nie pamietam. Taka jest roznica miedzy ksiazkami ktore my uwazamy za paszkwile a tymi ktore ty uwazasz za paszkwile. Te ktore my uwazamy za paszkwile rozprowadza sie w jakichs podejrzanych lokalach miedzy niedouczona czesc spoleczenstwa, a te ktore ty uwazasz za paszkwile rozprowadza sie wsrod profesorow uniwersytetow (polnocno-Amerykanskich w tym przypadku) i ich studentow. Jak myslisz kto bedzie gora? :)) Poza tym, jakie "lewactwo"? Bartoszewski byl, zdaje sie, w AWS? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Aj waj!! lewactwo poprawnie oburzone! 04.12.03, 13:45 Gość portalu: Nath napisał(a): > > ...Poza tym, jakie "lewactwo"? Bartoszewski byl, zdaje sie, w AWS? -Bartoszewski to Unia Wolności!!! a UW to UD a UD to KOR a KOR to frakcja Natolińska PZPR czyli zwolennicy Bieruta czyyli stalinowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Aj waj!! lewactwo poprawnie oburzone! IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 04.12.03, 14:14 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: Nath napisał(a): > > > > > ...Poza tym, jakie "lewactwo"? Bartoszewski byl, zdaje sie, w AWS? > > -Bartoszewski to Unia Wolności!!! Ok. moj blad. Ale Unia Wolnosci to tez nie "lewactwo" tylko liberalne centrum. a UW to UD a UD to KOR a KOR to frakcja > Natolińska PZPR czyli zwolennicy Bieruta czyyli stalinowcy! Kpisz sobie? To jest dopiero pomowienie! Wlasnie czytam duzo materialow o Solidarnosci. Wiesz jak PZPR i Rosjanie patrzyli na KOR - jak na najgorszych kontrrewolucjonistow! Poza tym KOR to byla pierwsza zorganizowana grupa opozycyjna w bloku komunistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Aj waj!! lewactwo poprawnie oburzone! 04.12.03, 18:06 Gość portalu: Nath napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > Gość portalu: Nath napisał(a): > > > > > > > > ...Poza tym, jakie "lewactwo"? Bartoszewski byl, zdaje sie, > w AWS? > > > > -Bartoszewski to Unia Wolności!!! > > Ok. moj blad. Ale Unia Wolnosci to tez nie "lewactwo" tylko > liberalne centrum. > > a UW to UD a UD to KOR a KOR to frakcja > > Natolińska PZPR czyli zwolennicy Bieruta czyyli stalinowcy! > > Kpisz sobie? To jest dopiero pomowienie! Wlasnie czytam duzo > materialow o Solidarnosci. -przez kogo wyprodukowanych? Wiesz jak PZPR i Rosjanie patrzyli na > KOR - jak na najgorszych kontrrewolucjonistow! Poza tym KOR to > byla pierwsza zorganizowana grupa opozycyjna w bloku > komunistycznym. > -pierszymui grupami zorganizowanymi były ugrupowania partyzanckie powstałe jeszcze w czasie II wojny swiatowej Narodowe Sily Zbrojne WiN niektóre oddziały AK...w Polsce była wojna domowa do 1947 roku a niedobitki broniły się nawet do 1953!! gen Szyndzielarz Łupasza został zatrzymany w grudniu 53 roku podobnie jak mjr Kuraś pseud Ogień na Podhalu.. TO BYLI prawdziwi opozycjoniści!! a teraz o tych z KORu... > W początku 1980 roku doszło do utworzenia wolnego Związku Zawodowego na terenie Stoczni Gdańskiej. Wśród jego założycieli byli Anna Walentynowicz, małżeństwo Gwiazdów, B. Lis, Pieńkowska, Borusewicz i inni. Dołączył do nich Lecz Wałęsa (Lejba Kohne) robotnik- elektryk o wybujałych ambicjach i odpowiednim żydowskim sprycie. (...) Elita żydowska w Polsce doszła do wniosku, że trzeba się do tego rozwijającego ruchu włączyć i przejąć nad nim kierownictwo. Dlatego w dniu 22 sierpnia przyjechali nieproszeni samozwańcy- doradcy: Tadeusz Mazowiecki (Icek Dikman), Bronisław Geremek (Berele Lewartow), Konrad Bieliński i Ewa Milewicz". widać prawda w oczy kole...w większosci to byli wrogowie w łonie tego samego nurtu ideowego! przecież rodzice i brat adama Michnika byli aktywnymi działaczami komunistycznymi za Bieruta!!! to samo Kuroń który w mlodości tworzyl drużyny walterowskie!! oj jak słabo znasz historie własnego kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Aj waj!! lewactwo poprawnie oburzone! IP: *.ARTS.McGill.CA 04.12.03, 20:24 oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: Nath napisał(a): > > > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > > > Gość portalu: Nath napisał(a): > > > > > > > > > > > ...Poza tym, jakie "lewactwo"? Bartoszewski byl, zdaje sie, > > w AWS? > > > > > > -Bartoszewski to Unia Wolności!!! > > > > Ok. moj blad. Ale Unia Wolnosci to tez nie "lewactwo" tylko > > liberalne centrum. > > > > a UW to UD a UD to KOR a KOR to frakcja > > > Natolińska PZPR czyli zwolennicy Bieruta czyyli stalinowcy! > > > > Kpisz sobie? To jest dopiero pomowienie! Wlasnie czytam duzo > > materialow o Solidarnosci. > > -przez kogo wyprodukowanych? Przez profesorow uniwersytetow amerykanskich i brytyjskich (np. Timothy Garton Ash) i teksty zrodlowe (Tajne dokumenty ze spotkan politbiura PZPR) > > Wiesz jak PZPR i Rosjanie patrzyli na > > KOR - jak na najgorszych kontrrewolucjonistow! Poza tym KOR to > > byla pierwsza zorganizowana grupa opozycyjna w bloku > > komunistycznym. > > > -pierszymui grupami zorganizowanymi były ugrupowania partyzanckie powstałe > jeszcze w czasie II wojny swiatowej Narodowe Sily Zbrojne WiN niektóre oddziały > > AK...w Polsce była wojna domowa do 1947 roku a niedobitki broniły się nawet do > 1953!! gen Szyndzielarz Łupasza został zatrzymany w grudniu 53 roku podobnie > jak mjr Kuraś pseud Ogień na Podhalu.. TO BYLI prawdziwi opozycjoniści!! > > a teraz o tych z KORu... > > W początku 1980 roku doszło do utworzenia wolnego Związku Zawodowego na > terenie Stoczni Gdańskiej. Wśród jego założycieli byli Anna Walentynowicz, > małżeństwo Gwiazdów, B. Lis, Pieńkowska, Borusewicz i inni. Dołączył do nich > Lecz Wałęsa (Lejba Kohne) robotnik- elektryk o wybujałych ambicjach i > odpowiednim żydowskim sprycie. (...) Elita żydowska w Polsce doszła do wniosku, > > że trzeba się do tego rozwijającego ruchu włączyć i przejąć nad nim > kierownictwo. Dlatego w dniu 22 sierpnia przyjechali nieproszeni samozwańcy- > doradcy: Tadeusz Mazowiecki (Icek Dikman), Bronisław Geremek (Berele Lewartow), > > Konrad Bieliński i Ewa Milewicz". > > widać prawda w oczy kole... Sluchaj, dla ciebie te prymitywne, paranoiczne wypociny jakiegos sfrustrowanego kmiotka to jest prawda?! Ty sie jeszcze osmielasz cytowac mi takie bzdury? Zalezy ci zeby sie jak najbardziej osmieszyc? Idz i sie lecz czlowieku! w większosci to byli wrogowie w łonie tego samego > nurtu ideowego! przecież rodzice i brat adama Michnika byli aktywnymi > działaczami komunistycznymi za Bieruta!!! to samo Kuroń który w mlodości > tworzyl drużyny walterowskie!! oj jak słabo znasz historie własnego kraju... No i co z tego? Czy jestesmy odpowiedzialini za to co robia nasi rodzice i bracia? Wazne ze sami zrozumieli jaka jest wlasciwa droga i walczyli z komuna...Dla mnie to prawdziwi polscy patrioci. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Aj waj!! lewactwo poprawnie oburzone! 04.12.03, 21:05 Gość portalu: Nath napisał(a): > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > Gość portalu: Nath napisał(a): > > > > > oszolom.z.radia.maryja napisał: > > > > > > > Gość portalu: Nath napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > ...Poza tym, jakie "lewactwo"? Bartoszewski byl, zdaje > sie, > > > w AWS? > > > > > > > > -Bartoszewski to Unia Wolności!!! > > > > > > Ok. moj blad. Ale Unia Wolnosci to tez nie "lewactwo" tylko > > > liberalne centrum. > > > > > > a UW to UD a UD to KOR a KOR to frakcja > > > > Natolińska PZPR czyli zwolennicy Bieruta czyyli stalinowcy! > > > > > > Kpisz sobie? To jest dopiero pomowienie! Wlasnie czytam duzo > > > materialow o Solidarnosci. > > > > -przez kogo wyprodukowanych? > > Przez profesorow uniwersytetow amerykanskich i brytyjskich (np. > Timothy Garton Ash) i teksty zrodlowe (Tajne dokumenty ze > spotkan politbiura PZPR) > > -no tak mogłem się tego domyślić... > > Wiesz jak PZPR i Rosjanie patrzyli na > > > KOR - jak na najgorszych kontrrewolucjonistow! Poza tym KOR > to > > > byla pierwsza zorganizowana grupa opozycyjna w bloku > > > komunistycznym. > > > > > -pierszymui grupami zorganizowanymi były ugrupowania > partyzanckie powstałe > > jeszcze w czasie II wojny swiatowej Narodowe Sily Zbrojne WiN > niektóre oddziały > > > > AK...w Polsce była wojna domowa do 1947 roku a niedobitki > broniły się nawet do > > 1953!! gen Szyndzielarz Łupasza został zatrzymany w grudniu 53 > roku podobnie > > jak mjr Kuraś pseud Ogień na Podhalu.. TO BYLI prawdziwi > opozycjoniści!! > > > > a teraz o tych z KORu... > > > W początku 1980 roku doszło do utworzenia wolnego Związku > Zawodowego na > > terenie Stoczni Gdańskiej. Wśród jego założycieli byli Anna > Walentynowicz, > > małżeństwo Gwiazdów, B. Lis, Pieńkowska, Borusewicz i inni. > Dołączył do nich > > Lecz Wałęsa (Lejba Kohne) robotnik- elektryk o wybujałych > ambicjach i > > odpowiednim żydowskim sprycie. (...) Elita żydowska w Polsce > doszła do wniosku, > > > > że trzeba się do tego rozwijającego ruchu włączyć i przejąć > nad nim > > kierownictwo. Dlatego w dniu 22 sierpnia przyjechali > nieproszeni samozwańcy- > > doradcy: Tadeusz Mazowiecki (Icek Dikman), Bronisław Geremek > (Berele Lewartow), > > > > Konrad Bieliński i Ewa Milewicz". > > > > widać prawda w oczy kole... > > Sluchaj, dla ciebie te prymitywne, paranoiczne wypociny jakiegos > sfrustrowanego kmiotka to jest prawda?! Ty sie jeszcze osmielasz > cytowac mi takie bzdury? Zalezy ci zeby sie jak najbardziej > osmieszyc? Idz i sie lecz czlowieku! > - rozumiem ze dla ciebie wiarygodne są wymiociny napisane przez kłamcę Grossa > w większosci to byli wrogowie w łonie tego samego > > nurtu ideowego! przecież rodzice i brat adama Michnika byli > aktywnymi > > działaczami komunistycznymi za Bieruta!!! to samo Kuroń który > w mlodości > > tworzyl drużyny walterowskie!! oj jak słabo znasz historie > własnego kraju... > > No i co z tego? Czy jestesmy odpowiedzialini za to co robia nasi > rodzice i bracia? Wazne ze sami zrozumieli jaka jest wlasciwa > droga i walczyli z komuna...Dla mnie to prawdziwi polscy > patrioci. > - za smierć Żydów w Jedwabnem twój idol Gross obarczył winą cały naród polski..tak wiec to twoi idole stosują odpowiedzialnosć zbiorową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Aj waj!! lewactwo poprawnie oburzone! IP: *.ARTS.McGill.CA 04.12.03, 21:39 oszolom.z.radia.maryja napisał: > - za smierć Żydów w Jedwabnem twój idol Gross obarczył winą cały naród > polski..tak wiec to twoi idole stosują odpowiedzialnosć zbiorową Nigdzie nie pisalam zeby Gross byl moim idolem. Co nie znaczy ze nie mial racji co do tego co zdarzylo sie w Jedwabnym. Jezeli chodzi o odpowiedzialnosc zbiorowa to Polacy nie musza czuc sie odpowiedzialni za masakre ktorej dokonala garstka Polakow. Powinni natomiest czuc sie odpowiedzialni za poziom antysemityzmu w spoleczenstwie bo to juz zatacza o wiele szersze kregi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demokryt Re: Aj waj!! lewactwo poprawnie oburzone! IP: 195.205.45.* 04.12.03, 14:23 Twoje porównania i myslowe skróty przypominają jako żywo ducha "Krótkiej historii WKP(b)". Tam też podobnie określano przeciwników Stalina. Np Trockiego - przeciwnik Stalina, więc sługa burżujów, czyli jest na prawo. Stąd "trockistowsko - prawicowe odchylenie". To, że trockizm to doktryna skrajnie lewicowa, lewacka - nieważne. Ważne, żeby obrzucić epitetami. A co do załug KORu - mogliby cos o tym powiedziec choćby robotnicy z Radomia w 1976 r. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Aj waj!! lewactwo poprawnie oburzone! 04.12.03, 18:07 Gość portalu: Demokryt napisał(a): > Twoje porównania i myslowe skróty przypominają jako żywo ducha "Krótkiej histor > ii WKP(b)". Tam też podobnie określano przeciwników Stalina. Np Trockiego - prz > eciwnik Stalina, więc sługa burżujów, czyli jest na prawo. Stąd "trockistowsko > - prawicowe odchylenie". To, że trockizm to doktryna skrajnie lewicowa, lewacka > - nieważne. Ważne, żeby obrzucić epitetami. > A co do załug KORu - mogliby cos o tym powiedziec choćby robotnicy z Radomia w > 1976 r. ci KORowcy to byli w swej przważającej części Trockistami!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Naiwniaczko Nath:uwazaj na "human rights"gestapo IP: 38.112.103.* 05.12.03, 05:32 Nath O, widzialam ta ksiazke w Toronto na conferencji Amerykanskiego Towarzystwa Studiow Slawistycznych jakies dwa tygodnie temu. Wygladala na ciekawa i dobra ksiazke, nawet chcialam kupic ale coz, studenci w forse nie oplywaja...Nawiasem mowiac najwiecej tam bylo o RM, o ksieze Prymasie nic nie pamietam. Taka jest roznica miedzy ksiazkami ktore my uwazamy za paszkwile a tymi ktore ty uwazasz za paszkwile. Te ktore my uwazamy za paszkwile rozprowadza sie w jakichs podejrzanych lokalach Mirmat: TAK JAK ROZPROWADZANO BIBULE ZA OKUPACJI HITLEROWSKIEJ CZY STALINOWSKIEJ Nath: miedzy niedouczona czesc spoleczenstwa, Mirmat: A fe, NIE JESTES TOLERANCYJNA. JESZCZE CIE KANADYJSKIE "HUMAN RIGHTS" GESTAPO NIE NAUCZYLO "TOLERANCJI"? Nath: a te ktore ty uwazasz za paszkwile rozprowadza sie wsrod profesorow uniwersytetow (polnocno-Amerykanskich w tym przypadku) i ich studentow. Mirmat: W Ottawie moj przyjaciel studiowal na Carlton Universyty nauki polityczne. Opowiadal mi jak "profesor" mial swoje grono wielbicieli, ktorych zachecal do pisania poezji na czesc tak, tak nie zartuje Stalina. Moj znajomy mial calkowicie przegrane kiedy lewak dowiedzial sie skad on pochodzi. Od czasu Trudeau Kanada stala sie centrum lewackim i antyamerykanskim. Prawomyslnosci tego kraju bronia na granicach celnicy uzbrojeni w liste zabronionych publikacji. Najpopularniejsza stacja informacyjna w USA - FOX News jest zabroniona w Kanadzie (tak samo jak TVN-24 i Polsat2). Policja zamiast scigac terorystow, ktorzy z Kanady organizuja ataki terorystyczne na Ameryke szukaja anten satelitarnych odbierajacych cudzoziemskie programy. Taka jest "wyzszosc" twojej "tolerancji". myslisz kto bedzie gora? :)) Poza tym, jakie "lewactwo"? Bartoszewski byl, zdaje sie, w AWS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Naiwniaczko Nath:uwazaj na IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 05.12.03, 06:41 Gość portalu: mirmat napisał(a): > Nath O, widzialam ta ksiazke w Toronto na conferencji Amerykanskiego > Towarzystwa Studiow Slawistycznych jakies dwa tygodnie temu. > Wygladala na ciekawa i dobra ksiazke, nawet chcialam kupic ale > coz, studenci w forse nie oplywaja...Nawiasem mowiac najwiecej > tam bylo o RM, o ksieze Prymasie nic nie pamietam. Taka jest > roznica miedzy ksiazkami ktore my uwazamy za paszkwile a tymi > ktore ty uwazasz za paszkwile. Te ktore my uwazamy za paszkwile > rozprowadza sie w jakichs podejrzanych lokalach > Mirmat: TAK JAK ROZPROWADZANO BIBULE ZA OKUPACJI HITLEROWSKIEJ CZY STALINOWSKIE Tyle ze teraz mamy demokracje... > J > Nath: miedzy niedouczona czesc spoleczenstwa, > Mirmat: A fe, NIE JESTES TOLERANCYJNA. JESZCZE CIE KANADYJSKIE "HUMAN RIGHTS" > GESTAPO NIE NAUCZYLO "TOLERANCJI"? > Nath: a te ktore ty uwazasz za paszkwile rozprowadza sie wsrod profesorow > uniwersytetow (polnocno-Amerykanskich w tym przypadku) i ich studentow. > Mirmat: W Ottawie moj przyjaciel studiowal na Carlton Universyty nauki > polityczne. Opowiadal mi jak "profesor" mial swoje grono wielbicieli, ktorych > zachecal do pisania poezji na czesc tak, tak nie zartuje Stalina. Moj znajomy > mial calkowicie przegrane kiedy lewak dowiedzial sie skad on pochodzi. No to mial pecha bo trafil na wariata (jezeli to wszystko prawda). Zareczam ci ze na McGillu nigdy nie mialam problemu z "pochodzeniem" - przeciwnie, nawet slyszalam pochwaly na wykladach jak to dzielnie Polacy walczyli z komuna. Od czasu > > Trudeau Kanada stala sie centrum lewackim i antyamerykanskim. Prawomyslnosci > tego kraju bronia na granicach celnicy uzbrojeni w liste zabronionych > publikacji. Najpopularniejsza stacja informacyjna w USA - FOX News jest > zabroniona w Kanadzie (tak samo jak TVN-24 i Polsat2). Pierwsze slysze. Masz jakies konkrety? Policja zamiast scigac > terorystow, ktorzy z Kanady organizuja ataki terorystyczne na Ameryke szukaja > anten satelitarnych odbierajacych cudzoziemskie programy. Taka jest "wyzszosc" > twojej "tolerancji". A tak poza tym czy ja sie kiedys utozsamialam z Kanada?? Ja gwizdze na Kanade czlowieku! Wole Stany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Zgoda co do Ameryki IP: 38.112.103.* 06.12.03, 01:37 Gość portalu: mirmat napisał(a): Mirmat> Nath O, widzialam ta ksiazke w Toronto na conferencji Amerykanskiego > Towarzystwa Studiow Slawistycznych jakies dwa tygodnie temu. > Wygladala na ciekawa i dobra ksiazke, nawet chcialam kupic ale > coz, studenci w forse nie oplywaja...Nawiasem mowiac najwiecej > tam bylo o RM, o ksieze Prymasie nic nie pamietam. Taka jest > roznica miedzy ksiazkami ktore my uwazamy za paszkwile a tymi > ktore ty uwazasz za paszkwile. Te ktore my uwazamy za paszkwile > rozprowadza sie w jakichs podejrzanych lokalach > Mirmat: TAK JAK ROZPROWADZANO BIBULE ZA OKUPACJI HITLEROWSKIEJ CZY STALINOWSKIE Tyle ze teraz mamy demokracje... Mirmat: W Polsce TAK. Ale po wejsciu do Unii bedziemy mieli taka wolnosc jak w Kanadzie. > J > Nath: miedzy niedouczona czesc spoleczenstwa, > Mirmat: A fe, NIE JESTES TOLERANCYJNA. JESZCZE CIE KANADYJSKIE "HUMAN RIGHTS" > GESTAPO NIE NAUCZYLO "TOLERANCJI"? > Nath: a te ktore ty uwazasz za paszkwile rozprowadza sie wsrod profesorow > uniwersytetow (polnocno-Amerykanskich w tym przypadku) i ich studentow. > Mirmat: W Ottawie moj przyjaciel studiowal na Carlton Universyty nauki > polityczne. Opowiadal mi jak "profesor" mial swoje grono wielbicieli, ktorych > zachecal do pisania poezji na czesc tak, tak nie zartuje Stalina. Moj znajomy > mial calkowicie przegrane kiedy lewak dowiedzial sie skad on pochodzi. No to mial pecha bo trafil na wariata (jezeli to wszystko prawda). Zareczam ci ze na McGillu nigdy nie mialam problemu z "pochodzeniem" - przeciwnie, nawet slyszalam pochwaly na wykladach jak to dzielnie Polacy walczyli z komuna. Mirmat: Jest to wypadek prawdziwy choc skrajny. Ale kontrola wydzialow politycznych na Uniwersytetach przez lewakow jest znana. Pamietarz niedawne zajscia na Concordia Universyty gdzie nie pozwolono bylemu premierowi Izraela przemawiac? Od czasu > > Trudeau Kanada stala sie centrum lewackim i antyamerykanskim. Prawomyslnosci > tego kraju bronia na granicach celnicy uzbrojeni w liste zabronionych > publikacji. Najpopularniejsza stacja informacyjna w USA - FOX News jest zabroniona w Kanadzie (tak samo jak TVN-24 i Polsat2). Nath: Pierwsze slysze. Masz jakies konkrety? Sprobuj znalesc FOX News (najpopularniejsza stacja informacyjna USA) na kablu? Znajdziesz CNN - wlasnosc polakozercy Turnera i Jane (Hanoi) Fondy. TVN-24 i Polsat jest nadawany na platformie amerykanskiej Dish Network, ktorej posiadanie jest zakazane w Kanadzie. Nath: A tak poza tym czy ja sie kiedys utozsamialam z Kanada?? Ja gwizdze na Kanade czlowieku! Wole Stany... Mirmat: JA TEZ! Ale musisz w takim razie uznac wyzszosc Amerykanskiej Konstytucji z jej II Poprawka o CALKOWITEJ WOLNOSCI SLOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Zgoda co do Ameryki IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 06.12.03, 10:43 Na Concordii jest pelno Arabow...no, lewakow tez. Dlatego ci ktorzy tego nie lubia ida na McGill, jest wybor :) A w Ameryce nie ma ZADNYCH ograniczen wolnosci slowa? Nie wierze w to...Pamietam takie zajscie ze w ktoryms ze stanow (miast?) wycofano z wypozyczalni kaset film "blaszany bebenek" na podstawie powiesci Guntera Grassa za...pedofilie (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Re: Zgoda co do Ameryki IP: 64.7.158.* 07.12.03, 02:13 Nath: Na Concordii jest pelno Arabow...no, lewakow tez. Dlatego ci ktorzy tego nie lubia ida na McGill, jest wybor :) Mirmat: Ale Benyamin Natanyahu nie mial wyboru. Jego wystapienie uniemozliwila kanadyjska policja, ktora nie wykonala podstawowego w Wolnym Kraju obowiazku: ochrony prawa do wolnej wypowiedzi. Nath: A w Ameryce nie ma ZADNYCH ograniczen wolnosci slowa? Nie wierze w to...Pamietam takie zajscie ze w ktoryms ze stanow (miast?) wycofano z wypozyczalni kaset film "blaszany bebenek" na podstawie powiesci Guntera Grassa za...pedofilie (sic!) Mirmat: Jest ogromna roznica miedzy decyzja danego kina podjeta pod wplywem presji lokalnej ludnosci, teatru czy niezaleznej instytucji a decyzja wladzy, ktora w prawdziwie wolnym kraju powinna skupic sie na ochronie praw obywateli do swobodnej wypowiedzi a nie uzywac pieniedzy podatnika do popierania jednej filozofii przeciw drugiej. Dam Ci dwa przyklady roznicy miedzy Kanada a Ameryka. Znany pornografer Larry Flynt w swoim wydawnictwie na stronie katrunow, przedstawil rownie znanego teleewangieliste Jerry Fallowera w kazinorodczym stosunku seksualnym. Kiedy pastor wzial go do sadu ten przyznal, ze rysunki nic nie mialy z rzeczywistoscia ale rysunki byly zainspiurowane jego atrystyczna wyobraznia. No i wygral w sadzie. W miescie Toronto odbywal sie tradycyjnie pokaz pieknosci organizowany przez Wlochow gdzie na terenach CN chlopacy podziwiali piekne dziewczeta w strojach bikini. Organizatorzy placili miastu spote sumy na wynajecie terenu. Nowy zarzad zabronil kontynuowania programu, gdyz.... konkurs pieknosci "ubliza godnosci kobiety"!!!! Ten sam zarzad subsydiuje ogronymi sumami parade "Gay Pride", gdzie nadzy zboczency na pelnym widoku dzieci onanizuja sie lub daja pokaz sado-masochizmu biczujac sie na wzajem. Nasze podatkowe pieniadze w pracy!!! Moglbym takich przykladow dawac bez konca. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Niczego nie zamykać ! 04.12.03, 12:50 Zwracam uwagę na fakt, że autorzy cytowanego listu do kard Glempa nie domagali się zamknięcia księęęgarni, ale usunięcia jej z terenu kościelnego. To nie jest to samo. Uważam, że taka księgarnia jak Antyk ma w wolnym kraju pełne prawo działać. Podobnie jak ma prawo działać księgarnia antyklerykalna, czy różokrzyżowców. Jednak takie księgarnie nie muszą - a może i nie powinny - działać na terenie objętym jurysdykcją kościelną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Niczego nie zamykać ! IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 04.12.03, 12:59 Indris, nie myslalam ze sie kiedykolwiek z toba zgodze (nie zgadzamy sie na pewno co do Iraku) ale stalo sie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Jestes przeciwcenzurze imieszkasz wKanadzie?uwazaj IP: 38.112.103.* 05.12.03, 05:42 Nath: Indris, nie myslalam ze sie kiedykolwiek z toba zgodze (nie zgadzamy sie na pewno co do Iraku) ale stalo sie! :) Mirmat: Uwazaj bo "Human Rights Commission" w Kanadzie nie jest za bardzo tolerancyjne wobec takiej tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: Niczego nie zamykać ! IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 04.12.03, 15:15 Wyglada na to ze teren kosciola jest azylem dla tego rodzaju literatury , czyzbym sie mylil ? Ksiegarnie w miejscach gdzie powinne byc sa szykanowane przez wladze , materialy konfiskowane jak za dawnych czasow komuny ,... Uklony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x DLACZEGO NIE POZYWAJĄ AUTORÓW KSIĄŻEK? IP: *.aster.pl / 10.64.6.* 04.12.03, 15:29 SKORO TO TAKIE KŁAMSTWA TO NIECH IDĄ DO SĄDU. DLACZEGO BOJĄ SIĘ ISTNIENIA KSIĘGARNI? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: DLACZEGO NIE POZYWAJĄ AUTORÓW KSIĄŻEK? 04.12.03, 18:09 Gość portalu: x napisał(a): > SKORO TO TAKIE KŁAMSTWA TO NIECH IDĄ DO SĄDU. DLACZEGO BOJĄ SIĘ > ISTNIENIA KSIĘGARNI? - widocznie w tych ksiażkach napidsana jest prawda!!!!!!! za prawdę do więzień mam nadzieję już sie nie wsadza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.bracz.edu.pl 04.12.03, 15:48 A co z bibliotekami, tam też są te książki ? Pozamykać ? Spalić ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? 04.12.03, 18:09 Gość portalu: Marek napisał(a): > A co z bibliotekami, tam też są te książki ? Pozamykać ? Spalić ? - już to przerabialiśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Swiatowa pisze o antysemityzmie prymusa Polski, G 04.12.03, 19:49 I reszty KK! Podziekuje mu za podtrzymywanie obrazu tepego polaczka antysemity na swiecie. Sami sobie krzywde robicie! oszolom.z.radia.maryja napisał: > Gość portalu: Marek napisał(a): > > > A co z bibliotekami, tam też są te książki ? Pozamykać ? Spalić ? > > - już to przerabialiśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja świat nie poraz pierwszy plecie bzdury 04.12.03, 20:20 mam gzdieś tę tzw światową opinię Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Hitler tez mial gdzies. Brunatna choroba. 04.12.03, 20:22 Ze swiatem calym nie wygracie, jak i Hitler nie wygral. oszolom.z.radia.maryja napisał: > mam gzdieś tę tzw światową opinię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Dla lewactwa świat konczy sie na NewYorkTimesie IP: 64.7.158.* 04.12.03, 22:37 Lewakom wciaz sie wydaje, ze mur Berlinski stoi, prezydentem USA jest Jimmy Carter a na czele poteznego Sojuzu stoi Leonid Brezniew. Wtedy "swiat" byl definiowany przez ochydne elity wschodnio-amerykanskiego lewactwa skupione wokol New York Timesa. Dzis nawet New York Times nie jest najwieksza gazeta Wielkiego Jablka. Ale wielbicielom Chomsky'ego, Sorosa, Grossa i calej plejady kanalii wyroslych z cpania narkotykow w latach 60-tych czas stanol w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bis? Osrywacz - oblatywacz czyli dezynteria meszki!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:50 oszolom.z.radia.maryja napisał: > mam gzdieś tę tzw światową opinię Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Ksiązki J.T.Grossa to przykł. zoolog antypolonizmu 04.12.03, 20:22 W dodadku oparta na mało wiarygodnym światku agencie NKWD...to takie ksiązki powinnno się ścigać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chala Gross ma kochac mordercow Zydow? IP: *.rdu.bellsouth.net 05.12.03, 05:41 Ty kochasz mordercow Polakow?Ty jestes biologicznym nazista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Gross nienawidzi Polakow. IP: 38.112.103.* 05.12.03, 05:45 Tylko to moze wytlumaczyc stek beszczelnych klamstw, ktore nie ograniczaja sie tylko do jego ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja A My mamy kochać oszczerców? 05.12.03, 18:19 Gość portalu: chala napisał(a): > Ty kochasz mordercow Polakow?Ty jestes biologicznym nazista. a- mamy was kochać za to że kłamliwie o nas świadczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Stefan Szechter IP: *.chello.pl 04.12.03, 19:42 Szkoda ze Michnik nie przytoczyl fragmentow o swoim bracie Stefanie Szechterze ktory wydal wyroki na dwa tysiace naszych obywateli.Pewnie Adam Szechter(Michnik)usunie ta wiadomosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Czy wyraz >> ŻYDKI << wydaje się wam brzydki? IP: *.aster.pl / 10.64.6.* 04.12.03, 19:53 BO WYBORCZA WYCINA POSTY Z TYM WYRAZEM. MOŻE BY TAK WYKROPKOWYWAĆ: Ż..I TAK JAK AUTOMAT ROBI Z PIEROLONY. ACHA I >>POLACZKI<< WYSTĘPUJĄ ŚREDNIO W CO TRZECIM POŚCIE TO NIE JAEST ZABRONIONE? Odpowiedz Link Zgłoś
neceser Nie, i LUBIMY wyraz POLACZKI tez! 04.12.03, 20:12 Gość portalu: x napisał(a): > BO WYBORCZA WYCINA POSTY Z TYM WYRAZEM. MOŻE BY TAK > WYKROPKOWYWAĆ: Ż..I TAK JAK AUTOMAT ROBI Z PIEROLONY. > ACHA I >>POLACZKI<< WYSTĘPUJĄ ŚREDNIO W CO TRZECIM POŚCIE TO NIE > JAEST ZABRONIONE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bis? Obsrywacz oblatywacz, nierób, wyżeracz datków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 11:59 Na to idą datki staruszek , aby obsrywacz oblatywacz klepał po forach co paranoja dyktuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.nsm.pl 05.12.03, 01:01 Przepraszam, ale nie mieszkam w Warszawie lecz w Gdańsku i nie wiem, gdzie mieści się "kościół Wszystkich Świętych". Proszę zatem o naprawienie brakoróbstwa organu Michnika-Szechtera (zwanego na Wybrzeżu "Jude Zeitung")i podanie dokładnego adresu siedziby wydawnictwa "Antyk". Zaręczam, że jeszcze w tym miesiącu przysporzę im dodatkowych wpływów ze sprzedaży zarekomendowanych w powyższej publikacji książek. Tow. Michnik, tak trzymać! Czekam na dalsze rekomendacje wydawnictw godnych polecenia przytomnym Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Obys zdazyl przed 1 maja 2004 IP: 38.112.103.* 05.12.03, 04:43 Wtedy wchodza w Polsce wytyczne komisarzy odnosnie "tolerancji". Co nas czeka napisal znany dysydent, Polak z pochodzenia Wladymir Bukowski. Fragment wystąpienia Włodzimierza Bukowskiego wygłoszone podczas Konferencji Uniosceptycznej w dniu 11 kwietnia 2003 roku w auli Akademii Świętokrzyskiej w Piotrkowie Trybunalskim: "zasada ograniczonej suwerenności zaczyna obowiązywać w Unii Europejskiej. Kiedy kilka lat temu Austriacy wybrali prawicowy rząd, Unia Europejska ogłosiła bojkot Austrii. Kiedy całkiem niedawno wiadomo już było we Włoszech, że wybory wygra prawdopodobnie Berlusconi, na Włochów była wywierana wielka presja, żeby nie dokonano takiego wyboru. Oczywiście Berlusconi wygrał i tym razem sprawa nie zakończyła się bojkotem Włoch, ale presja wywierana na wyborców włoskich była rzeczywiście wyjątkowa. Także Polska ostatnio odczuła działanie tej europejskiej doktryny Breżniewa. Wraz z ośmioma krajami podpisaliście dokument popierający Stany Zjednoczone w sprawie Iraku. Unia Europejska wystosowała ostrą reprymendę dla tych krajów, a tym, które nie należały jeszcze do Unii, zagroziła, że nie zostaną do niej wpuszczone. Moglibyśmy mnożyć te porównania. Zapewniam, że oba systemy są bardzo zbliżone. Oczywiście Unia Europejska jest dużo łagodniejszą formą niż Związek Sowiecki, ciągle nie ma tam represji przeciwko dysydentom. Ale to się powoli zaczyna, pojawiają się pierwsze mechanizmy. Zgodnie z traktatem nicejskim, ma powstać policja europejska. Ta policja - Europol - będzie miała wyjątkowe możliwości działania, w tym immunitet dyplomatyczny. Będzie mogła ścigać obywateli krajów członkowskich za 42 rodzaje przestępstw. Dwa z tych przestępstw są szczególnie interesujące, ponieważ jak dotąd nie są przestępstwami w żadnym z krajów członkowskich. Jedno z nich nazywa się rasizmem, drugie - ksenofobią. Ponieważ w kodeksach karnych krajów członkowskich nie ma definicji tego typu przestępstw, Unia Europejska zapewne zdefiniuje je sobie sama i będzie wcielała te interpretacje w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Wybrzeze teskni do Rzeszy? IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 05.12.03, 06:44 Gość portalu: Henio napisał(a): > Przepraszam, ale nie mieszkam w Warszawie lecz w Gdańsku i nie > wiem, gdzie mieści się "kościół Wszystkich Świętych". Proszę > zatem o naprawienie brakoróbstwa organu Michnika-Szechtera > (zwanego na Wybrzeżu "Jude Zeitung") O, wybrzeze teskni do Rzeszy? Podobno spiewa sie "Guantanamera, Gdansk to jest miasto Hitlera..." i podanie dokładnego adresu > siedziby wydawnictwa "Antyk". Zaręczam, że jeszcze w tym > miesiącu przysporzę im dodatkowych wpływów ze sprzedaży > zarekomendowanych w powyższej publikacji książek. Tow. Michnik, > tak trzymać! Czekam na dalsze rekomendacje wydawnictw godnych > polecenia przytomnym Polakom. Nie wycieraj sobie pyska polskoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Podobalo Ci sie palenie ksiazek w Reichu Nath? IP: 38.112.103.* 05.12.03, 21:48 Wiem, ze z Kanadyjskiej perspektywy, cenzurowanie wypowiedzi, zwalnianie ludzi z pracy za prywatne opinie gloszone w prywatnym czasie, konfiskowanie publikacji na granicy, przesladowanie telewidzow ogladajacych zagraniczne programy przez satelitana telewizje JEST NORMALKA. Ja cie rozumie bo mieszkam w Kanadzie. Ale Nath, niektorzy znaszych dyskutantow mieszkjaja w Polsce, gdzie od 13 lat, zgodnie z nasza 1000 letnia tradycja panuje (jeszcze) WOLNOSC SLOWA. Ja wiem, ze po 1 maja 2004 to sie skonczy. Ale niech przynajmniej przez najblizsze 6 miesiecy nasi Rodacy naciesza sie wolnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Podobalo Ci sie palenie ksiazek w Reichu Nath IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 06.12.03, 00:45 O czym ty bredzisz do jasnej cholery? Jakie przesladowania? Zreszta juz ci mowilam ze tez nie lubie Kanady, przestan mi wytykac Kanade, nie moja wina ze tu mieszkam. I nigdy nie nawolywalam do palenia ksiazek. Chcem tylko zeby pewne ksiazki nie byly posrednio firmowane przez KK. Chyba mam do tego prawo jako katoliczka, w ramach wolnosci slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Re: Podobalo Ci sie palenie ksiazek w Reichu Nath IP: 38.112.103.* 06.12.03, 01:44 O czym ty bredzisz do jasnej cholery? Jakie przesladowania? Zreszta juz ci mowilam ze tez nie lubie Kanady, przestan mi wytykac Kanade, nie moja wina ze tu mieszkam. Mirmat: Chcialem Ci uzmyslowic perspektywe z ktorej widzisz swiat. Jakakolwiek akceptacja cenmzury predzej czy pozniej konczy sie despotyzmem. Kiedy przyjechalem tu w 1976 roku ten kraj byl prawie tak wolny jak Ameryka. Dzis nikt nawet nie zauwaza zniewolenia. I nigdy nie nawolywalam do palenia ksiazek. Chcem tylko zeby pewne ksiazki nie byly posrednio firmowane przez KK. Chyba mam do tego prawo jako katoliczka, w ramach wolnosci slowa? Mirmat: OK, wiec o co Ci chodzi z tym Antykiem. Ktos wynajal piwnice od kosciola i zorganizowal ksiegarnie. Byc moze sa tam idiotyczne ksiazki. Jezeli tak, to sam chce sie o tym przekonac a nie, zeby ktos za mnie o tym decydowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Podobalo Ci sie palenie ksiazek w Reichu Nath IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 06.12.03, 10:04 Chodzi o to ze ksiegarnia jest na terenie kosciola! A wiec w pewnym stopniu kosciol "firmuje" jej dzialalnosc. Niechby sobie byla gdzie indziej ale nie w kosciele. Nie wszystko co jest legalne ma swoje miejsce w swiatyni. Np. nie spotyka sie zeby pod kosciolem byl pub, sex shop, siedziba Hare Krishna lub poradnia wrozek! Nawet w Ameryce. I to normalne. To nie zamach na wolnosc slowa tylko stwierdzenie ze kosciol, jako organizacja, ma prawo wymagac zeby podmioty dzialajace na jego terenie prowadzily dzialalnosc zgodna z duchem religii katolickiej...Wolnoc Tomku...w swoim domku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Re: Podobalo Ci sie palenie ksiazek w Reichu Nath IP: 64.7.158.* 07.12.03, 02:28 Nath: Chodzi o to ze ksiegarnia jest na terenie kosciola! A wiec w pewnym stopniu kosciol "firmuje" jej dzialalnosc. Niechby sobie byla gdzie indziej ale nie w kosciele. Nie wszystko co jest legalne ma swoje miejsce w swiatyni. Np. nie spotyka sie zeby pod kosciolem byl pub, sex shop, siedziba Hare Krishna lub poradnia wrozek! Mirmat: Trudno mi sie powstrzymac by nie uzmyslowic ci co sie dzieje w "chrzescijanskich" kosciolach np. taki United Church of Canada. To co Ci opisze wydarzylo sie dosc dawno i dzisiaj na pewno mamy do czynienia z "postepem". Otoz regularnie, w latach 80-tych odwiedzalem jeden "kosciol" gdzie za darmo miela siedzibe stowarzyszona z Sowietami organizacja pacyfistyczna (takie szpiegowanie na wrogu). Bylem zaszokowany (pamietaj to lata 80-te) kiedy nastepny pokoj byl poswiecony homoseksualnej pornografii. lietratura lezala otwarcie z jabardziej wyuzdanymi obrazkami! Dzis to jest normalka. Nath: Nawet w Ameryce. I to normalne. To nie zamach na wolnosc slowa tylko stwierdzenie ze kosciol, jako organizacja, ma prawo wymagac zeby podmioty dzialajace na jego terenie prowadzily dzialalnosc zgodna z duchem religii katolickiej...Wolnoc Tomku...w swoim domku. Mirmat: WLASNIE - WOLNOSC TOMKU W SWOIM DOMKU. DUCH RELIGII KATOLICKIEJ PRZECHODZIL ROZNE ETAPY I MOZNA BY O TYM DYSKUTOWAC BEZ KONCA. SA W KOSCIELE ROZNE ODMIANY. Np. Jezuici w Poludniowej Ameryce popieraja "Liberation Thoelogy". Opus Dei jest temu przeciwna. W Warszawie jest mnostwo parafii i ludzie maja wybor do ktorej sie zapisac. Jeszcze raz ja nie bronie ksiazek sprzedawanych w Antyku. Ja bronie Wolnosci Wypowiedzi, ktora po 1 maja 2004 chyba stracimy w naszej Ojczyznie. W 2001 roku po raz pierwszy po 26 latach odwiedzilem Polske. Kazdy mi opowiadal o Niej straszne rzeczy. No i wizyta byla szokiem - w najlepszym tego slowa znaczeniu. Jaka WOLNOSC SLOWA!!!! Co za roznica z Kanada. Tak ta Polska jest teraz prawdziwie WOLNA i bylem prawie gotowy tam wrocic bo to jest wspaniale. No i klop. Za szesc miesieci wchodzimy do ZSRE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 22:32 To nie jest kwestia wolności słowa!!!! Nie chodzi tez o Żydów, lecz chodzi o Kosciół!!! Nie zgadzam sie zupełnie, ze to zmach na wolność słowa, nie chciałam w nia godzić. Martwi mnie, ze uciekacie, Drodzi Internauci, od zasadniczego tematu. To nie jest przypadkowe miejsce, to są piwnice kościoła i ludzi wierzacych powinno obchodzić, co sie w nich znajduje. W przeciwnym razie legitymizujemy cos, co staje sie antyświadectwem! Nie mamy przykazania wolności słowa, mamy przykazanie miłości bliźniego! Jeśli mówimy o wolności słowa w kontekscie Kościoła to pamiętajmy o cenzorach koscielnych wydających książkom imprimatur. I jeszcze jedna rzecz: tam są tez ksiązki antykościelne, antypapieskie. I to jest problem. Sprzedawanie publikacji nazywajacych Jana Pawła II zdrajca prawdziwej wiary w przykościelnej księgarni nie powinno mieć chyba miejsca, jesli ów budynek to kosciół katolicki przed którego frontem stoi pomnik papieża!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anon Re: Zamknąć Antyk. Co można znaleźć na półkach? IP: *.acn.pl 08.12.03, 06:50 Bzdury nie tylko antysemickie leżą na półkach - fragment z innego wątku o "Antyku" Gość: Varsovia 07.12.2003 14:28 odpowiedz na list Jestem zszokowana ofertą wydawnictwa Antyk, którą właśnie obejrzałam na ich stronie www! Jest tam masa książek antykościelnych! Kimże jest ten pan Dybowski żeby krytykować ruch (Neokatechumenat) zatwierdzony już oficjalnie przez Stolicę Apostolską? A może pan Dybowski nie wie, że został zatwierdzony? Lub udaje, że nie wie? To samo tyczy się komunii świętej na rękę. Czyżby pan Wydawca nie wiedział, że to starożytna praktyka chrześcijańska? Taki "kształcuny" i "świadomy" polak-katolik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat Czas na "Swieta Inkwizycje". IP: 64.7.158.* 08.12.03, 15:28 Annon: Jestem zszokowana ofertą wydawnictwa Antyk, którą właśnie obejrzałam na ich stronie www! Jest tam masa książek antykościelnych! Kimże jest ten pan Dybowski żeby krytykować ruch (Neokatechumenat) zatwierdzony już oficjalnie przez Stolicę Apostolską? A może pan Dybowski nie wie, że został zatwierdzony? Lub udaje, że nie wie? To samo tyczy się komunii świętej na rękę. Czyżby pan Wydawca nie wiedział, że to starożytna praktyka chrześcijańska? Taki "kształcuny" i "świadomy" polak-katolik? Mirmat: Nie zgadzasz sie z Dybowskim wiec rozwiazaniem jest przesladowanie oponenta. Czy to juz nie mielismy kiedys w Kosciele Katolickim? Odpowiedz Link Zgłoś