Dodaj do ulubionych

TVP-SLD MANIPULUJE INFORMACJAMI O SKÓRACH !

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 20:18
Obejrzałem sobie wiedomości w Polsacie, a potem w Wiadomościach.

Wiadomości mówiły zupełnie coś innego o słowach ministra Łapińskiego ( on
uspakajał, zdaniem Wiadomości podgrzewał atmosferę ), stwarzały histerię wokół
lekarzy, wmawiały , nadinterpretowały itd...

Polsat w porównaniu z tym był wzorem obiektywizmu.
Najlepiej robić dalej nagonkę na lekarzy. Niech ludzie walczą z doktorami, a
nie z rządem !
Obserwuj wątek
    • Gość: samanta Re: TVP-SLD MANIPULUJE INFORMACJAMI O SKÓRACH ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 20:24
      Czy uwazasz ze zle sie stalo ze wyszlo to na jaw? A raczej ze zaczeto glosno mowic o tym? Powiedz
      uczciwie..gdybys zaslabl Ty lub ktos z Twoich bliskich ...nie balbys sie ze jakis rzeznik pomoze Ci
      zejsc z tego swiata. Nie twierdze,ze kazdy lekarz czy sanitariusz pogotowia to potencjalny morderca
      ale tacy sa i nalezy ich wyeliminowac.Wsrod kazdego zawodu zdarzaja sie szuje a ze tak to
      specyficzny zawod, majacy ratowac nasze zycie wiec wzbudzil tyle emocji i sensacji.
      • Gość: Miedź Br Re: TVP-SLD MANIPULUJE INFORMACJAMI O SKÓRACH ! IP: 10.10.99.* 28.01.02, 20:30
        No i poza tym w sposobie relacjonowania sprawy przez TVP nie mogę się wcale
        doszukać "podgrzewania". Pierwszego dnia zrobili materiał, którego widzowi,
        jeśli nie czytał "GW", mogło umknąć, że chodzi nie tylko o handel, ale i o
        zabijanie. To po prostu upiorna słabość dziennikarska TVP (po 5 latach całkiem
        już nieskrępowanych rządów SLD-owskich "fachowców" Kwiatkowskiego, ale to już
        inny temat...)
    • Gość: Palestyn Re: TVP-SLD MANIPULUJE INFORMACJAMI O SKÓRACH ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 20:30
      Święta racja, ale cóż się dziwić skoro TV jest w komunistycznych łapskach, a
      już nie długo będziemy zmuszani do płacenia abonamentu za te "obiektywne"
      wiadomości.
      I co, komuna nie wraca ?
      • samanta1 Re: TVP-SLD MANIPULUJE INFORMACJAMI O SKÓRACH ! 28.01.02, 20:51
        O czym Wy mowicie? Jaka komuna wraca? Im dalej brniemy w kapitalizm tym jest gorzej! Dupska sie tylko
        zmieniaja na stolkach a ludziom coraz gorzej sie zyje. Gdyby lekarzom ,pielegniarzom placili tyle ile warta ich praca
        to nie dochodziloby do takich numerow jak handel zwlokami .Dlaczego lekarze,policjanci biora lapowki? Bo
        zdechliby z glodu .Gdyby oplacac przyzwoicie ich prace to nie robiliby tego bojac sie stracic posade.Ot,co.
        • Gość: Michał Re: TVP-SLD MANIPULUJE INFORMACJAMI O SKÓRACH ! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 21:20
          Proponuję uspokoić się, przestać histeryzować,
          a potem pisać posty !
          Ja tylko porównałem sposób relacjonowania tych samych wydarzeń przez dwie
          telewizje .Informowanie to jedno ( Polsat ), propaganda to drugie
          ( Wiadomości ).
          Już Panorama dzisiaj nie była taka histeryczna. No, ale Panorama zawsze miała
          więcej luzu od władz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka