Dodaj do ulubionych

Wywiad Hanny Krall z Bronisławem Geremkiem

08.12.03, 22:29
Wpadł mi w ręce fragment DZIENNIKA POZNAŃSKIEGO z 07.01.1997 roku w którym
zamieszczono wywiad Hanny Krall z Bronisławem Geremkiem z czerwca 1981 roku.
Po przeczytaniu wywodów B. Geremka zdębiałem. Jeżeli takie słowa o nas-
Polakach i Polsce padły z jego ust,to ten człowiek powinien zwrócić tytuł
naukowy i zniknąć z życia publicznego. Raz na zawsze.
Czy ktoś z forumowiczów zna treść tego wywiadu?
Obserwuj wątek
    • Gość: wstan Re: Wywiad Hanny Krall z Bronisławem Geremkiem IP: 212.244.84.* 09.12.03, 05:14
      Podaj link chetnie przeczytam.
      • Gość: Ania Re: Wywiad Hanny Krall z Bronisławem Geremkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 05:27
        ja tez chetnie poznam tresc tego wywiadu z 'profesorem' Geremkerem
      • barnaba22 Re: Wywiad Hanny Krall z Bronisławem Geremkiem 23.12.03, 15:52
        www.polonica.net/Zdrada_zydowska-geremek.htm

To jest link do tej esbeckiej fałszywki.
        Ludzie dajecie sobie robić wodę z mózgów upiorom historii.
        To przecież metody carskiej ochrany
    • Gość: macko Geremek Zbyszka z Bogdanca nazywal sie Hlava. IP: 81.168.184.* 09.12.03, 10:36
      • zencol Re: Geremek Zbyszka z Bogdanca nazywal sie Hlava. 09.12.03, 19:15
        Bardzo mi przykro, ale nie mogę spełnić Waszej prośby. Ten wywiad mam na ksero.
        Mam jeszcze wywiad Adama Michnika, którego udzielił w australijskiej tv.
        Równie bulwersujący.
        • Gość: PABLO Geremek Michnik et consortes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 19:21
          Geremek Michnik et consortes pluli i pluć będą wszędzie gdzie mogą na ten kraj.
          Potem się dziwią że ktoś ich nie lubi.
          • Gość: kermit Re: Geremek Michnik et consortes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 19:28
            Mam złe przeczucie. Gdzie link?
        • Gość: czarek Re: Geremek Zbyszka z Bogdanca nazywal sie Hlava. IP: *.sympatico.ca 09.12.03, 19:30
          I ty myslisz, ze normalny czlowiek da sie nabrac? Nie mam linku? Dobre sobie!
          To jest typowy endecki sposob robienia kreciej roboty. Nie masz dowodow.
          Jestres zwyklym klamca.
          • zencol Re: Geremek Zbyszka z Bogdanca nazywal sie Hlava. 09.12.03, 19:42
            Czyżby odezwały się nożyce? Byłbym ostrożny w osądzaniu innych. Daj mi szansę,
            a przekażę Ci tę informację. Mój przedruk może być niewiarygodny.
            Jeżeli potrafisz dotrzeć do archiwum Dziennika poznańskiego, może odnajdziesz
            te materiały. Ja nie mogłem znaleźć. Szukałem aby podać link.
            • zencol Re: Geremek Zbyszka z Bogdanca nazywal sie Hlava. 21.12.03, 21:30
              Specjalnie dla Czarka! - link o który prosi: www.niniwa2cad.pl/GEREMEK.HTM
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Geremek Zbyszka z Bogdanca nazywal sie Hlava. 21.12.03, 23:32
                zencol napisał:

> Specjalnie dla Czarka! - link o który prosi: www.niniwa2cad.pl/GEREMEK.HTM

-nie idzie go wyświetlić! widać michnikowcy już zadziałali by usunąc dowody na
                kompromitujące wypowiedzi Geremka...
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Geremek Zbyszka z Bogdanca nazywal sie Hlava. 21.12.03, 23:30
            Gość portalu: czarek napisał(a):

> I ty myslisz, ze normalny czlowiek da sie nabrac? Nie mam linku? Dobre sobie!
            > To jest typowy endecki sposob robienia kreciej roboty. Nie masz dowodow.
            > Jestres zwyklym klamca.

-dowody są tylko autorowi wątklu nie chce sie przepisywać całych szpalt na
            forum..ja kmkiedyś to robiłem i zwykle 3/4 tekstu było ucięte
            • Gość: Re Re: Geremek Zbyszka z Bogdanca nazywal sie Hlava. IP: 207.44.154.* 21.12.03, 23:34
              Scanowac ten tekst.
    • kunce zadziwiająco długi żywot ubeckiej fałszywki 22.12.03, 00:22
      ta ubecka fałszywka ma juz około ćwierc wieku. Powstała w czasach
      pierwszej "S", zdaje sie że jeszcze przed stanem wojennym. Kolportowana była w
      formie gotowej szpalty (ze zdjeciem itp), rzekomo wycofanej w ostatniej chwili
      z Polityki, gdzie Germek miał Hannie Krall udzielic tego szczerego wywiadu.
      UBecja uderzała w Geremka, by trafic w Wałęsę. Geremek uchodził za alter ego
      Wałęsy i część władz była chyba przekonana, że Solidarnością (wtedy to
      znaczyło: społeczeństwem) rządzi własciwie Geremek.
      Aby osłabić Wałęsę dyskredytowano jego doradców.
      Ta sama komórka UB, która przygotowała ten "wywiad", robiła inne materiały
      majace kompromitować ludzi Solidarności, np. rzekomą lojalke Jarosława
      Kaczyńskiego czy nagranie rozmowy Wałęsy z bratem podczas internowania Lecha w
      Arłamowie.
      • Gość: hassle Czkawka po SB... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 00:54
        Niedawno czytałem (ale gdzie? nie pamiętam... Polityka? Wprost?) wywiad z SB-
        kiem, autorem owych "autentycznych" wywiadów.
        A pamiętacie Rulewskiego, którym mial być "nieślubnym synem żołnierza
        Wehrmachtu"?
        Teraz SB-ki pewnie rechoczą ze śmiechu z głupoty naszych współrodaków....
        • Gość: mimikra Do kunce i hassle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 09:47
          • Gość: mimikra Re: Do kunce i hassle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 09:51
            Cos mi się za wczesnie wyslalo...
            Macie obaj racje, ale co z tego, kiedy spoleczenstwo mamy takie, jakie mamy, a
            ogromna wiekszosc forumowiczow nie odbiega od sredniej krajowej. Zalosne.
            • waldek58 Re: Do kunce i hassle 22.12.03, 10:26
              Jaki poziom skretynienia trzeba osiągnąc aby uwierzyc w tę SB-ECKĄ fałszywke.
              Hanna Kral już dawno pisała o tej prowokacji
              • Gość: hiholek Re: Do kunce i hassle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:54
                Politechnika warszawska:
                Gremek skretarz POP.
                Orowadzi zebranie aktywu partyjnego...okazja? Smierc towarzysza Stalina.
                Zaczyna nastepujacymi slowy:
                Towarzysze!!! Życie sie dla mnie skonczyło, zmarł towartysz Stalin!!!

Zabawne co? Ech wy obroncy "uciesnionych" hihihi
                • kunce a jakim cudem? 23.12.03, 15:18
                  Gość portalu: hiholek napisał(a):

> Politechnika warszawska:
                  > Gremek skretarz POP.
                  > Orowadzi zebranie aktywu partyjnego...okazja? Smierc towarzysza Stalina.
                  > Zaczyna nastepujacymi slowy:
                  > Towarzysze!!! Życie sie dla mnie skonczyło, zmarł towartysz Stalin!!!
                  >
                  > Zabawne co? Ech wy obroncy "uciesnionych" hihihi

a jakim cudem Geremek, który wtedy był studentem Uniwersytetu Warszawskiego
                  (historia), mógł być sekretarzem POP na Politechnice?

• barnaba22 Re: a jakim cudem? 23.12.03, 15:55
                    kunce napisała:

> Gość portalu: hiholek napisał(a):
                    >
                    > > Politechnika warszawska:
                    > > Gremek skretarz POP.
                    > > Orowadzi zebranie aktywu partyjnego...okazja? Smierc towarzysza Stalina.
                    > > Zaczyna nastepujacymi slowy:
                    > > Towarzysze!!! Życie sie dla mnie skonczyło, zmarł towartysz Stalin!!!
                    > >
                    > > Zabawne co? Ech wy obroncy "uciesnionych" hihihi
                    >
                    > a jakim cudem Geremek, który wtedy był studentem Uniwersytetu Warszawskiego
                    > (historia), mógł być sekretarzem POP na Politechnice?
                    >
                    >
                    www.polonica.net/Zdrada_zydowska-geremek.htm

To jest link do tej esbeckiej fałszywki.
                    Ludzie dajecie sobie robić wodę z mózgów upiorom historii.
                    To przecież metody carskiej ochrany

• oszolom.z.radia.maryja Re: zadziwiająco długi żywot ubeckiej fałszywki 23.12.03, 17:05
        kunce napisała:

> ta ubecka fałszywka ma juz około ćwierc wieku. Powstała w czasach
        > pierwszej "S", zdaje sie że jeszcze przed stanem wojennym. Kolportowana była
        w
        > formie gotowej szpalty (ze zdjeciem itp), rzekomo wycofanej w ostatniej
        chwili
        > z Polityki, gdzie Germek miał Hannie Krall udzielic tego szczerego wywiadu.
        > UBecja uderzała w Geremka, by trafic w Wałęsę. Geremek uchodził za alter ego
        > Wałęsy i część władz była chyba przekonana, że Solidarnością (wtedy to
        > znaczyło: społeczeństwem) rządzi własciwie Geremek.
        > Aby osłabić Wałęsę dyskredytowano jego doradców.
        > Ta sama komórka UB, która przygotowała ten "wywiad", robiła inne materiały
        > majace kompromitować ludzi Solidarności, np. rzekomą lojalke Jarosława
        > Kaczyńskiego czy nagranie rozmowy Wałęsy z bratem podczas internowania Lecha
        w
        > Arłamowie.

-bla bla bla fałszywkę top wyprodukował Szmul Wasserssztajn który podyktował
        banialuki Grossowi i Jedwabnem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka