Dodaj do ulubionych

cybex solution x-fix, romer kidfix...?

11.01.11, 13:31
witam serdecznie,
głowa mnie pęka i muszę się poradzićsmile
Dwoje dzieci. Dziewczynka 5 lat 20kg, 115 cm jeździ romerem kidfix. Chłopiec lat 3, 16 kg 98 cm obecnie jeźzi romerem duo plus isofix. No i musze kupić dla niego fotelik, chociaz z pół roku pewnie jeszcze pojeździ tym co ma. No i moje pytanie: czy wziąć drugiego romera kidfixa czy cybexa x-fixa, bo póki całkiem nie wyrośnie z poprzedniego to tym nowym pojezdzi córka w drugim samochodzie. Czy może przekazać romera synkowi a nowy fotelik kupić starszej córce? wydaje mi się, że synek jest drobniejszy i wolniej rośnie. Nie wiem co począć. No i za pół roku i tak bedę musiała miec trzeci fotelik dyżurny do drugiego auta, jaki kupić, żeby finansowo się nie pogrążyćsmile, może sunshine monterey? Dziękuję za wszelkie sugestie
Obserwuj wątek
    • dorka51 Re: cybex solution x-fix, romer kidfix...? 11.01.11, 13:33
      i jeszcze dodam, że auto to nowa skoda roomster, a awaryjnie ford s-max...
    • dorka51 Re: cybex solution x-fix, romer kidfix...? 11.01.11, 14:28
      i jeszcze mi coś przyszło do głowy- czym sie rózni romer kidfix z roku 2008 od tych z 2010, czy 2011? oprócz oczywiście kolorówsmile
      • mrukumaster Re: cybex solution x-fix, romer kidfix...? 11.01.11, 15:12
        Romer kidfix 2008-2011 różni się tylko tapicerkami. Jeżeli dobrze Tobie się używa kidfixa i masz na następnego finanse to możesz brać spokojnie drugiego bo zakładając że córa jest większa to w Cybexie może jej nie być do końca wygodnie bo on on jest dla szczupłych dzieci raczej. Monterey jest fajny ale kidfix ma regulację lekkiego odchylenia.
        • ilhenny Re: cybex solution x-fix, romer kidfix...? 11.01.11, 17:33
          jak masz opanowany fotelik i zaufanie do firmy to nie ma potrzeby szukania innego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka