Gość: Docent IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.03, 01:32 W kazdej dyskusji jest tak ze ktos musi sie wypowiedziec pierwszy. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc USA Re: Kolejna afera farmaceutyczna? Bezbolesna kasa IP: *.hrl.com 18.12.03, 02:54 Panie Docencie , prosze bardzo, ja mam pewnar efleksje jak czytam te wynaturzenia nir tylko w gospodarce w Polsce, jestem juz od 12 lat z dala od tych problemow, i gdyby ktos zmusilby mnie do bycia z nimi na codzien czyli do zycia w Polsce podejrzewam ze bylaby to najwieksza kara dla mnie , gorsza niz amerykanskie wiezienie. pozdrawiam z Kaliforni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Re: Kolejna afera farmaceutyczna? Bezbolesna kasa IP: *.hrl.com 18.12.03, 02:56 koncze juz , bo musze spieszyc na lotnisko, zaczynam 10 dni wakacje na Bora Bora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a A CO Z AFERA W CENTRUM ONKOLOGII PANI MICHNIK ?? IP: *.mad.east.verizon.net 18.12.03, 05:18 tajnedokumnety.com/gis1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a UPS, POPRAWIONY LINK IP: *.mad.east.verizon.net 18.12.03, 05:20 tajnedokumenty.com/gis1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir pawian Re: UPS, POPRAWIONY LINK IP: 134.130.194.* 18.12.03, 09:20 szkoda ze na stronie nie ma zdjec palaczy: BEFORE->AFTER tak jak np. przy reklamie abgymnic - to pozwala potencjalnemu widzowi zobaczyc roznice... aaa ide spac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycek Re: UPS, POPRAWIONY LINK IP: *.ernet.net.pl 18.12.03, 12:08 Wielka mi afera (jak wszystkie inne na tajnedokumenty.com). Zwróćcie uwagę że we wszystkich dokumentach jest klauzula że dodatki muszą spełniać normy spożywcze obowiązujące w Polsce, a jeżeli tego nie robią to zezwolenia są nieważne. Drugi dokument zezwala na dodawanie aromatów IDENTYCZNYCH z naturalnymi (co nie znaczy ze te nie mogą być szkodliwe - ale autor strony powołuje się na to że dodawane są chemikalia). Dokument mówi że każda partia produktów musi być poddana kontroli wojewódzkiego inspektoratu sanitarnego. Trzeci dokument też jest manipulowany. Autor stony wymienia że oszustwem są końskie dawki podczas gdy na jeden (identyczny z naturalnym aromat) dawka wynosi 15g/1kg a drugiego 4g/1kg. Dokument mówi że każda partia produktów musi być poddana kontroli wojewódzkiego inspektoratu sanitarnego. Stwierdzenie że substancja Licorice jest rakotwórcza i nazywanie tego oszustwem tez jest demagogią (patrz wiem.onet. pl/wiem/007952.html). Ponadto - nawet jeśli ten wyciąg jest rakotwórczy to nie jest to żadne oszustwo - PALENIE ZABIJA i kto twierdzi inaczej ten kłamie. Na paczkach są odpowiednie oznaczenia. I tak dalej. Oczywiście mógłbym się czepiać dalej ale nie o to chodzi. Moje pytanie brzmi - co przedstawiona (podobno) afera ma wspólnego z panią Michnik? Na stronie nie udało mi się tego znaleźć... Z góry odpowiadam na zarzuty - nie jestem redaktorem Gazety, nie jestem Adamem Michnikiem, nie należę do partii, nie mam żadnego związku z prezentoanymi dokumentami, nie pracuje w firmie tytoniowej i nawet nie palę (bardzo żadko). Jestem młodym człowiekiem którego razi demagogia i próby naciągania faktów (zwłaszcza gdy wyraźnie - tak jak tutaj - widać po co jest to robione). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baldi Re: UPS, POPRAWIONY LINK IP: *.adsl.proxad.net 18.12.03, 18:13 Gdyby lukrecja byla rakotworcza, to Francja i Anglia bilyby rekordy swiatowe w ilosciach chorych - tu sie przeciez wszyscy tym zazeraja od malego, mniam, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Kolejna afera farmaceutyczna? Bezbolesna kasa IP: *.gdynia.mm.pl 18.12.03, 07:22 Chyba żaden sektor gospodarczy w RP nie wzbogacił się tak szybko, jak producentów leków. Na razie wiekszość szwindli związana jest z Łapińskim. Ale to bogaty rynek, więc: następny proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo35 Re: Kolejna afera farmaceutyczna? Bezbolesna kasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 12:20 Zgadzam się.Wystarczy przesledzić wyniki finansowe sprywatyzowanych Polf .Czy przy tak małej wartości dodanej ,nieumiejętnym zarządzaniu możliwe są takie wyniki finansowe bez "pomocy " .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Kolejna afera farmaceutyczna? Bezbolesna kasa IP: *.chello.pl 18.12.03, 09:31 fiskusowi w miarę jedzenia apetyt rośnie, a pan łapiński próbuje jeszcze coś zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Może jak sąd orzeknie, że coś nie tak to wtedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 09:42 można orzekać. Taką metodą można zniszczyć każdą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Nich ktoś tego ch... Łapińskiego ustrzeli. IP: *.pai.net.pl 18.12.03, 10:41 Nich go w końcu ktoś ustrzeli, bo juz nie mogę słuchać, że jest on znowu zamieszany w aferę w służbie zdrowia. Ile pieniędzy ukradł lub pomógł ukraść? Co za - kurwa - bezczelny typ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej. Re: Nich ktoś tego ch... Łapińskiego ustrzeli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 14:08 A kto będzie leczył na serce naszgo MILLERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin wczoraj to czytałem w DZIENNIKU ŁÓDZKIM tam była IP: *.tsi.tychy.pl / 10.10.1.* 18.12.03, 11:48 rzetelna informacja a wy robicje znów tanią sensacje wyborcza bebebebebe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Kolejna afera farmaceutyczna? Bezbolesna kasa IP: *.net.pulawy.pl / 10.50.29.* 18.12.03, 11:59 nie podano reszty udziałowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McGregor Re: Kolejna afera farmaceutyczna? Bezbolesna kasa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.03, 21:53 Najciekawsze w tym jest to ze cala dzialalnosc pana Ł. w ciagu ostatnich kilku lat dziwnie splata sie z interesami pewnego duzego amerykanskiego funduszu inwestujacego w polska slozbe zdrowia. Wlascicielem kontrolnego pakietu akcji Polfy Kutno byl bowiem wowczas fundusz Enterprise lnvestors. W tym swietle jasne staja sie takze dziwne koleje losu uchwalonego z koncem ubieglego roku Prawa Farmaceutycznego. Gdy ow pan Ł. zostal ministrem blyskawicznie wstrzymal wejscie w zycie uchwalonego juz przez poslow prawa zawierajacego zapisy niekorzystne dla sieci aptek (a taka m.in. tworzy Enterprise lnvestors). Pod pozorem jego dostosowania do przepisow UE usunieto te zapisy i poprawione juz na kozysc sieci aptek prawo moglo spokojnie wejsc w zycie. Najciekawsze jednak jest to ze nie bylo do czego dostosowywac wspomnianych przepisów, gdyz UE regulacje w tej kwestii pozostawia w gestii swoich czlonkow i brak jest dyrektyw ograniczajacy w jakikolwiek sposob kwestie regulacji rynku lekow. Malo tego w wiekszosci krajow nalezacych do UE zakazane jest tworzenie sieci aptek oraz scisle okreslone jest ze jedynie farmaceuta moze byc wlascicielem apteki, a jedynie u nas od momentu wejscia w zycie nowego Prawa Farmaceutycznego panuje w tej kwestii pelny liberalizm. Ciekawe ile za to wzieto w Lape bo kto to juz wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melanoma Polfa dopłaca do tego leku. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 22:06 MST ma w tym segmencie tylko 10% udziału, przy czym nie dodano w artykule, że chodzi nie o segment wszystkich leków pbólowych (łącznie z wszystkimi apapami, aspirynami itp.), ale o silne leki narkotyczne. Przy takim udziale koszt promocji i funkcjonowania business unitu musi być wyższy od dochodu ze sprzedaży. Tym bardziej, że marża Polfy w stosunku do ceny oferowanej przez Mundipharmę wyniosła (cyt. za artykułem) 30%. Nie bardzo wiadomo na czym polega problem. Chyba jedynie na nikczemnej obecności b. min. Łapińskiego w radzie nadżerczej Polfy. Odpowiedz Link Zgłoś