Dodaj do ulubionych

[Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka?

21.07.09, 15:08
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 15:15
      Zrobili zadymę i powinni za wszystko zapłacić i odpowiadać karnie.

:p
      • maria-ltd Jak oceniasz akcję ZOMO w blaszaku? 21.07.09, 15:18
        komunisci to byli grzeczne dzieci wobec tego łajdactwa
        • sclavus Re: Jak oceniasz akcję ZOMO w blaszaku? 21.07.09, 15:21
          tak, kikuś, tak...
          A teraz grzecznie połóż się w łóżeczku i zamknij oczęta... rączki na
          kołderkę!!
        • yoma Re: Jak oceniasz akcję ZOMO w blaszaku? 21.07.09, 15:21
          Też tak sądzę. siedzą w nieswoim, nie chcą wyjść i jeszcze dymią.
        • ave.duce Re: Jak oceniasz akcję ZOMO w blaszaku? ZOMO już 21.07.09, 15:22
          dawno nie ma! Mentalnie tkwisz w PRLu? Współczuję!

maria-ltd napisał:

> komunisci to byli grzeczne dzieci wobec tego łajdactwa

Masz na myśli tych handlarzy, którzy każą nazywać się "kupcami"?
          Całkowicie się z Tobą zgadzam, są łajdactwem, choc ja bym nie użyła
          aż tak mocnego określenia!

• bard333 Re: Jak oceniasz akcję ZOMO w blaszaku? ZOMO już 21.07.09, 18:11
            hmm... są "łajdactwem" dlatego, że osmielili sie mieć inne zdanie niż słoneczko
            nam panujące...?

czy mieli prawo to się jeszcze okaże... a znając nieudolnośc po i zachłanność
            bufetowej, peweni mieli... nie sądziłem, że po dwóch latach rządów aż tak bardzo
            ta ruda przybłęda Cie zaślepi... szkoda...

oczywiście popierałaś kaczora, gdy delikatnie przesunął pielęgniarki z ulicy,
            czy też byłaś wtedy tak rządna krwi...???
            • ave.duce Re: Jak oceniasz akcję ZOMO w blaszaku? ZOMO już 21.07.09, 18:18
              Przeczytałeś post poprzedzający?

• ave.duce Jesteś pewien, że wiesz, o czym piszesz? ;) 21.07.09, 18:25
                31 grudnia 2008 – kończy się umowa na podstawie której KDT dzierżawiły teren od miasta. Miasto chce, żeby w ciągu trzech miesięcy hale zniknęły.

Po kilku latach rozmów 10 kwietnia 2008 r. władze stolicy postanowiły w ogóle zerwać negocjacje, obwieszczając, że KDT... nie wybuduje żadnego obiektu handlowego, ponieważ wieloletnia dzierżawa terenu na placu Defilad kupcom się po prostu nie należy.

1 stycznia 2009 – mimo wygaśnięcia umowy na placu Defilad w Warszawie hala KDT, ze względu na opór handlowców, nadal jest czynna. Zawarta umowa, zdaniem spółki KDT wciąż miała moc, gdyż istniał tam zapis, że hala jest obiektem przejściowym, który ma działać do czasu wybudowania nowego domu handlowego

2 lutego 2009 – Sąd Okręgowy w Warszawie oddala jeden z pozwów Kupieckich Domów Towarowych (KDT) przeciwko miastu. Spółka odwołała się od tej decyzji. Miasto poinformowało, że skierowało do sądu wniosek o nadanie klauzuli wykonalności tytułowi egzekucyjnemu.

18 lutego 2009 – sąd wyznacza komornika, który w imieniu miasta ma wykonać wyrok sądu. 19 marca 2009 – na sesji Rady Warszawy wiceprezydent stolicy Andrzej Jakubiak zaproponował kupcom z Kupieckich Domów Towarowych (KDT) osiem nowych lokalizacji, w których mógłby powstać nowy obiekt handlowy.

21 maja 2009 - Wojciech Olejniczak z SLD zapowiada, że jeżeli miasto nie pozwoli handlarzom z KDT zostać na placu Defilad, lewica zerwie koalicję z PO w Radzie Warszawy - tak zakończyła środowa się debata wyborcza w KDT. Kupcy są zachwyceni.

16 lipca 2009 – ulicami Warszawy przechodzi marsz kupców KDT. Za swoją złą sytuację obwiniają Hannę Gronkiewicz-Waltz. Niektórzy niosą jej kukłę z napisem „Hanka kłamczucha”. Przed halę KDT wystawiono czarną trumnę, która ma symbolizować upadek polskiego handlu.

20 lipca 2009 –; kupcy zapowiadają, że nie dadzą się wyrzucić z KDT. Na noc zamykają się w hali.

21 lipca 2009 – termin planowanej ostatecznej eksmisji handlarzy z budynku KDT

2010 rok – w miejsce blaszaka KDT władze miasta planują postawić Muzeum Sztuki Nowoczesnej.

wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Historia-konfliktu-kupcow-KDT-z-wladzami-miasta,wid,11332636,wiadomosc.html?ticaid=186c9

Co ma do tego Tusk, który mi wisi i powiewa? To moje miasto. Nie Tuska, nie Kaczyńskich. Nie Gronkiewicz-Waltz. I nie chcę mieć burdelu w samym centrum.

• bard333 jestem... 21.07.09, 21:42
                  nie tylko Twoje, równiez tych bitych i gazowanych ludzi!!!

i rozumiem, że białe miasteczko tez było "łajdactwem"?

żenada ave...:(

czyli wg Ciebie wszystko jest ok, gdy ludzi pałuje jedynie słuszne ramie
                  peło...? W jakim normalnym kraju policja zezwala na gazowanie ludzi przez
                  prywatne firmy???
                  • ave.duce Re: jestem... 21.07.09, 22:22
                    bard333 napisał:

> nie tylko Twoje, równiez tych bitych i gazowanych ludzi!!!

Ja nie łamię prawa! Nie siedzę u Ciebie w mieszkaniu bez umowy i nie żądam, abyś mi przydzielił lokal, bo w innym przypadku - nie wyjdę!

> i rozumiem, że białe miasteczko tez było "łajdactwem"?

Nie porównuj nieporównywalego. Pozory mylą.

> żenada ave...:(

A Ty swoje ;)

> czyli wg Ciebie wszystko jest ok, gdy ludzi pałuje jedynie słuszne ramie
                    > peło...? W jakim normalnym kraju policja zezwala na gazowanie ludzi przez
                    > prywatne firmy???

W jakim kraju łamie się prawo od "małego" po "najwyższego"? (stanowiskiem).

W jakim kraju, jak jest wyznaczony termin wymiany dokumentów, ludzie to "olewają", a potem "dobra władza" przesuwa termin?

W jakim kraju cwaniactwo jest uznawane za cnotę, a sumienność za frajerstwo?

ps. jak chcesz, to pogadamy, ale pisać mi się już nie chce, sorry!

• bard333 Re: jestem... 23.07.09, 02:25
                      przedstawiasz wszystko strasznie jednostronnie.. jestes na etacie w tefałen? coś
                      nowego...;)) im sie nie dziwię, bo jakoś stadion za 500 baniek, plus zapewnione
                      zarobki na lata jakoś odrobic muszOM...;))

ale TY... AVE... czym Cię wzieli...?

i w sumie masz racje, nie można porównywac partyjnych akcji pseudopielęgniarek
                      karmionych łososiem, do gazowanych i pałowanych ludzi przez bandytów wynajetych
                      przez bufetowa...

cel uswięca środki... nieprawdaz...? a czemu nie strzelali, hę???

i wiesz co mnie rozwala... tak bronisz wszelakich praw ptaszków, gejów, kobiet,
                      różne manify i co tam jeszcze, a tu żądna krwi nazywasz łajdactwem postawe ludzi
                      mających inne spojrzenie na zaistniała sytuacje...

i szczerze mówiąc mało mnie obchodzi, czy kupcy (albo jak z pogarda mówi ta
                      menda niesiołowski "handlarze") łamali prawo pracując w blaszaku, czy nie!

coraz bardziej sie okazuje, że jednak nie do końca nie mieli racji... bardziej
                      mnie boli to, że jakaś prywatna banda, która nie jest POLICJA gazuje ludzi, a
                      później już policja dokończa ich pałowaniem!!!

znam to z Rosji... to typowe działanie moskiewskie... w ten sposób wiele firm
                      zmieniło swoich właścicieli i jesli polscy urzednicy robia to samo, widze
                      światło alarmowe!!!

szkoda, że tacy ludzie jak TY tego nie wiedzą... nie chodzi o to, czy, tylko jak...

nigdzie, powtarzam NIGDZIE w Europie zachodniej nie byłoby to możliwe...

Polska upada na pysk przy akompaniamencie radości apologetów ryzych ćpunów...
                      szkoda...
                    • bard333 aaaaaa.... 23.07.09, 02:30
                      i pamiętaj... dzisiaj oni, jutro TY i ja...

nie ma wolności dla wrogów wolności...;))

pozdrawlaju;)
      • wos9 Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 15:19
        ave.duce napisała:

> Zrobili zadymę i powinni za wszystko zapłacić i odpowiadać karnie.
        >
        > :p

Też tak sądzę. Uważają, że oni są najważniejsi! Klientów też
        mają w nosie, jeśli nie zostawiają szmalu za sprzedawane przez nich
        badziewie.
    • sclavus Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 15:20
      A poza tym, oceniam to, jak wszystko co się kręci wokół "Prawa i
      Sprawiedliwości" (kto wie, czy im nie pomogli)
    • yoma Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 15:20
      Nie mogę odpowiedzieć, bo mi się nie chcą trzy odpowiedzi odhaczyć.
      • ave.duce Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 15:24
        :))) Taki lajF ;)

• a-siek Mam lepszą sondę 21.07.09, 15:30
      Jak ocenił(a)byś reakcję policji, gdyby premierem był Jarosław
      Kaczyński?

To słuszna interwencja. Policja ma rację, ale nie powinni interweniować w taki sposób. Nie mają racji i powinni zostawić protestujacych w spokoju. Nie mają racji i próbowali nadużywać siły. [*]Zrobili zadymę i powinni za wszystko zapłacić i odpowiadać karnie.
      • ave.duce Hej, myślałam, że urlopujesz :) 21.07.09, 15:32
        Jeśli o mnie chodzi, to tak samo ;)

• a-siek Re: Hej, myślałam, że urlopujesz :) 21.07.09, 15:58
          A ja tyram :)

ave.duce napisała:

> Jeśli o mnie chodzi, to tak samo ;)
          >

Biorę na wiarę, że Twoim zdaniem białe miasteczko to była również
          zadyma zakłócająca porządek publiczny i należało rozgonić
          towarzystwo - nie chce mi się grzebać w wyszukiwarce.
          • ave.duce Re: Hej, myślałam, że urlopujesz :) 21.07.09, 16:02
            a-siek napisała:

> A ja tyram :)
            >
            > ave.duce napisała:
            >
            > > Jeśli o mnie chodzi, to tak samo ;)
            > >
            > > :p
            >
            > Biorę na wiarę, że Twoim zdaniem białe miasteczko to była również
            > zadyma zakłócająca porządek publiczny i należało rozgonić
            > towarzystwo - nie chce mi się grzebać w wyszukiwarce.
            >

Nie trudź się! I nie porównuj tych dwóch sytuacji, bo są one nieporównywalne,
            pomimo pozorów. A - jak wiesz - pozory mylą!

Zaśmiecanie centrum Warszawy trwa właściwie od czasów powojennych. I raz na
            zawsze musi się skończyć.

• a-siek Re: Hej, myślałam, że urlopujesz :) 21.07.09, 16:11
              ave.duce napisała:

> Nie trudź się! I nie porównuj tych dwóch sytuacji, bo są one
              nieporównywalne,
              > pomimo pozorów. A - jak wiesz - pozory mylą!

Nie można porównać, bo ta sprzed 2 lat miała podłoze polityczne, a
              tutaj idzie o kasę.
              Aczkolwiek z punktu widzenia porządku publicznego nie różnią sie
              jakoś zasadniczo. Dla jasnosci - obie interwencje uważam za słuszne.
              • ave.duce Re: Hej, myślałam, że urlopujesz :) 21.07.09, 16:33
                Tam nie chodziło o kasę? O, to coś nowego! ;)
                Chyba wtedy w ogóle nie było mnie na forach, ale zdanie miałabym takie samo.

• yoma Re: Mam lepszą sondę 21.07.09, 15:35
        A co ma premier do zadymy w centrum miasta?
        • ave.duce Re: Mam lepszą sondę 21.07.09, 15:44
          A-siek pyta o Jarosława Kaczyńskiego, a on ma wszystko! ;)

• yoma Re: Mam lepszą sondę 21.07.09, 15:47
            No fakt, nawet konto od niedawna ma :)
            • ave.duce Re: Mam lepszą sondę 21.07.09, 16:08
              yoma napisała:

> No fakt, nawet konto od niedawna ma :)

Sama widzisz! Zna się na wszystkim i wszystkim kierować chce osobiście, nawet bliźnięciem swoim. Wyjątek > autka. Nie ma jeszcze (sic!) prawa jazdy. Musi szarpać kierowcę z tylnego siedzenia. Kończy się to niekiedy w rowie, np. pod Mławą. Nasz Wielki Strateg, inteligIJent z Żuliborza, figurant JARosław K.!

i.wp.pl/a/f/jpeg/21789/kaczynski_pis_samochod550.jpeg
        • a-siek Re: Mam lepszą sondę 21.07.09, 15:59
          yoma napisała:

> A co ma premier do zadymy w centrum miasta?

To nie było wtedy odgórnie jednoosobowo sterowanego zamordyzmu?
          • yoma Re: Mam lepszą sondę 21.07.09, 16:20
            Kiedy?
            • a-siek Re: Mam lepszą sondę 21.07.09, 16:23
              yoma napisała:

> Kiedy?

No jak nie było to znaczy, że nigdy nie było :)
              • yoma Re: Mam lepszą sondę 21.07.09, 17:03
                Aśku, ale czego kiedy nie było?
      • vargtimmen Re: Mam lepszą sondę 21.07.09, 16:47
        punkt 5.
    • anti.global kupcy maja racje! 21.07.09, 16:34
      • etwas-geheimnis Re: kupcy maja racje! 21.07.09, 16:38
        może jakieś uzasadnienie do tego twierdzenia?
        • dystans4 Przywileje jednych są krzywdą innych... 21.07.09, 16:47
          Może takie? :

Przywileje jednych są krzywdą innych, są przeciw sprawiedliwości.
          --
          Pozdrowienia, bul.
          • anti.global Przywileje globmafii są krzywdą Polakow 21.07.09, 16:48
            • etwas-geheimnis Re: Przywileje globmafii są krzywdą Polakow 21.07.09, 16:52
              To nie uzasadnienie tylko zwykła inwektywa ,którą tez należy
              udokumentować.Hasłami nikogo nie przekonasz.
              • dystans4 Przywileje globmafii są krzywdą Polakow 21.07.09, 17:09
                Wszyscy pozostali w okolicy płacą wysokie czynsze.

Wychodzi na to, że to kupcy z KDT są globmafią - żadnych innych uprzywilejowanych dzierżawców tu nie widzę!
                --
                Pozdrowienia, bul.
          • etwas-geheimnis Re: Przywileje jednych są krzywdą innych... 21.07.09, 16:53
            jakie przywileje? Jaka krzywda?
        • anti.global Re: kupcy maja racje! 21.07.09, 16:47
          a oni walcza o utrzymanie w polskich rekach resztek
          przedsiebiorczosaci i o to, zeby biedni ludzie mieli gdzie kupic
          skarpetki czy bulke. To jest najbardziej sluszne. jestem za
          wyrzuceniem z Warszawy wszelkich mafijnych galerii i bankow.
          • etwas-geheimnis Re: kupcy maja racje! 21.07.09, 16:57
            Te skarpetki i inna chińszczyzne można spokojnie na kazdym bazarze kupić.Ta buda
            na pl.Defilad od lat już nbie powinna stać.Jesli juz to właśnie miejsce na
            drugie złote tarasy czy tym podobne.Tam również handluja polskie firmy i w
            zadnym centrum nikt im nie zabrania.Czynsz jest wysoki ( to prawda), ale jesli
            firmę stac to narodowa własność nie ma znaczenia.Ceny tez wysokie ,a jak chcesz
            sobie kupić skarpwtki itp. tanie to jest na to duzo miejsc.
            • anti.global niech im bufetowa odda domy centrum zbudowane 21.07.09, 17:00
              przez Polakow jeszcze w PRL. A mafiogalerie trzeba bojkotowac, az
              zdechna smiercia naturalna.
              • etwas-geheimnis Re: niech im bufetowa odda domy centrum zbudowane 21.07.09, 17:04
                bojkotujesz przecież:-) Chyba tam nie chodzisz?
    • dystans4 Tak jak Ave.Duce 21.07.09, 16:35
      Zrobili zadymę i powinni za wszystko zapłacić i odpowiadać karnie.
      - Dokładnie tak.
      --
      bul.
      • wos9 Re: Tak jak Ave.Duce 21.07.09, 17:51
        dystans4 napisał:

> Zrobili zadymę i powinni za wszystko zapłacić i odpowiadać karnie.
        > - Dokładnie tak.
        > --
        > bul.

Ja też tak napisałam.
    • etwas-geheimnis Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 16:40
      cala ta zadyma to wina zarzadu KDT. Byłem widziałem.
      • fury11 Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 17:09
        Powinni odpowiadać. Skowyty typu "Ło Jezu, zomo, kopalnia Wujek, komuuuuna,
        niewinnych pałują!" uważam za wyjątkowo podłe. U nas prawo i sprawiedliwość
        ceni się, dopóki te pojęcia dotyczą innych. Ale jak mój biznes pod toto podpada
        - wara, sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie, bo to JA mam
        stragan z chińskimi gaciami i moja racja jest najmojsza!
        Obrona slumsów w centrum miasta i cwanego handelku byłaby szlachetna, gdyby nie
        świętoszkowata obłuda wyrobów kikopodobnych: im chodzi tylko o to, żeby
        przywalić PO, nie o kupców. Tak naprawdę to kupcy ich g... obchodzą. Skośnookich
        ze Stadionu Dziesięciolecia jakoś zwolennicy małpkoludów nie bronili
    • konto_ehehehe czyżby wynik tej sondy odstraszył kiboli PO ? 21.07.09, 17:29
      żądanie pociągnięcia bufetowej do odpowiedzialności karnej w przygotowaniu

• dystans4 Wniosek z sondy 21.07.09, 17:46
        Wynik tej sondy nie jest miarodajny.
        Jeśli dowodzi czegokolwiek, to kolejnej bezmyślności i "kupców", i ich zaplecza politycznego i intelektualnego.

Kilkuset ludzi. Najprawdopodobniej każdy z dostępem do Internetu, do tego siły wsparcia i logistyka PiS. Gdyby prócz stawiania oporu siłą zaczęli trochę myśleć, widzielibyśmy tu całą akcję poparcia.

Więcej ta sonda mówi o intelekcie protestujących, niż o opinii publicznej.
        --
        Pozdrowienia, buldog.
    • ave.duce Pisiorki_dorwaly_sie_do_sondy kaczego_mozdzka ;))) 21.07.09, 17:37
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,97879765,97879765,Pisiorki_dorwaly_sie_do_sondy_Gazety_.html
      • kaczy_mozdzek A może to zami handlarze wrócili z zadymy i dzwoni 21.07.09, 18:03
        dzwonią po kumplach, żeby tu głosowali?!!
        :))))))

O! - właśnie w TV skandują - "Ludzie! Pomóżcie nam, Ludzie! pomóżcienam! Ludzie! Pomózcie..."
        :)))))
        • ave.duce "Ludzie ! Pomózcie nam..." 21.07.09, 21:21
          Stepy Akermańskie

Wpłynąłem na suchego przestwór oceanu,
          Wóz nurza się w zieloność i jak łódka brodzi;
          Śród fali łąk szumiących, śród kwiatów powodzi,
          Omijam koralowe ostrowy burzanu.

Już mrok zapada, nigdzie drogi ni kurhanu,
          Patrzę w niebo, gwiazd szukam, przewodniczek łodzi;
          Tam z dala błyszczy obłok? tam jutrzenka wschodzi?
          To błyszczy Dniestr, to wzeszła lampa Akermanu.

Stójmy! - jak cicho! - słyszę ciągnące żurawie,
          Których by nie dościgły Źrenice sokoła;
          Słyszę, kędy się motyl kołysa na trawie,

Kędy wąż śliską piersią dotyka się zioła.
          W takiej ciszy! - tak ucho natężam ciekawie,
          Że słyszałbym głos z Litwy. - Jedźmy, nikt nie woła.

Adam Mickiewicz, Sonety Krymskie

• trzecikot Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 18:09
      Ciekawe, ilu respodentów tej ankiety ma jakąkolwiek wiedzę o prawnych aspektach
      sprawy, jak np. banalnym wygaśnięciu umowy najmu, czy opierają swoje sądy
      jedynie na podstawie telewizyjnych migawek z zadymy pt. Ratunku! Biją! Żenada.
      • fury11 Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 18:40
        Polska zasada głosi: - Prawo jest wspaniałe, dopóki nie dotyczy mnie osobiście.
        Bo ja, handlarz gaciami, mam rację. ja mam prawo stać w centrum europejskiej
        ponoć stolicy i kpić sobie z tego, że wygląda ona jak centrum M'Gebe, stolicy
        państwa Ugugu w Afryce. Praworządnymi wyrokami niech się politycy podetrą, bo TO
        TU jest MOJE.
        Wsparcie, oczywiście, będzie. Ze strony oczywizdom oczywiozdościom zatroskanej
        opozycji. Albowiem egzekwowanie prawa to nic innego, niż komuuuuuuuuuna!!!!
        Zoooooomoooooo!!!! Bezprawie i Niesprawiedliwość ma być, a nie jakieś normy
        prawne i egzekwowanie wyroków niezawisłego sądu w niepodległej od 20 lat Polsce.
        Tylko że niektórym do łbów nie dotarło, że to już nie lata 60-te XX wieku i KC
        już nie ma...
        • dystans4 Szczególne miejsce pod słońcem 21.07.09, 18:49
          Miejsce w "centrum M'Gebe, stolicy państwa Ugugu w Afryce".
          Żeby ono jeszcze było ich! A ono przestało być... dzierżawione.

To nawet w "centrum M'Gebe, stolicy państwa Ugugu w Afryce" się nie zdarza. Może na przedmieściach, w fawelach...
          --
          Pozdrowienia, buldog.
    • fury11 Re: Warchoły z KDT ... .Skąd my to znamy ... ? 21.07.09, 19:07
      "Warchoły" w 1976 roku pracowały w państwowych przedsiębiorstwach i protestowały
      przeciwko podwyżkom, fundowanym im przez to samo państwo. Nie protestowali wtedy
      tzw. "badylarze" i "prywatna inicjatywa". Historia nie powtarza się. Sprawa
      dotyczy prywatnych handlarzy, którzy niczym sr..ące gołębie robią z centrum
      Warszawy targowisko w Bombaju czy innej Ukrainie. Jest prawomocny wyrok
      niezawisłego sądu? To wynieść się z centrum do jednej z ośmiu lokalizacji. Ale
      tam kasiorki na wille i merce się nie zarobi.
      Ja historię pamiętam. Nie wyjeżdżaj mi z takimi porównaniami, bo to czysta
      demagogia. Czyli ulubiona metoda PiS. Dura lex, sed lex. U nas ma nie
      obowiązywać? Jesteśmy w Europie, czy na bazarowisku w Bangladeszu?
    • fury11 Re: Warchoły z KDT ... .Skąd my to znamy ... ? 21.07.09, 19:41
      Doskonale wiesz, że nie będzie wiecu poparcia i haseł "Straganiarze do
      Strogonoffa!" W moim mieście o każdy zas...ny ryneczek toczy się walka - tych,
      co wolą pudła i łapówy dla Straży Miejskiej, a tymi, co chcą mieć porządny
      biznes pod dachem, z kiblem i parkingiem. A słowo "warchoł" nie jest zastrzeżone
      dla robotników z Radomia i Ursusa. Tak samo, jak kremówka niekoniecznie musi być
      "papieska", a "barka" to nie tytuł pieśni z grafomańskim tekstem, lecz rodzaj
      statku rzecznego. Warchoł to warchoł. Nawet jeśli jest współczesnym handlarzem
      chińskimi gaciami w centrum Warszawy(sprawdź, ile kosztuje kontener takiego
      badziewia z Chin i policz sobie, dlaczego ci "kupcy" jeżdzą mercami, a ty tramwajem)
    • konto_ehehehe Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 20:03
      tak, trzeba gronkiewicz wywalić na zbity ryj
      • fury11 Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 20:47
        Znalazł się ten, co wywali... Do dzieła, bohaterze
        • konto_ehehehe Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 20:52
          fury11 napisał:

> Znalazł się ten, co wywali... Do dzieła, bohaterze

sam dajesz ten punkt podparcia
          • fury11 Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 22:13
            Mną się nie podpieraj. Idź sam i sam sobie wywal, co chcesz. Będziesz miał
            zasługi jak mój znajomy, co w w Gdańsku w 1970 roku podczas zajść wpadł do
            peweksu, jak tłum rabował sklepy, i wychlał z gwinta butelkę koniaku. Teraz
            dostaje medale za Wielki Udział w Historycznych Zmaganiach z Komuną. Powodzenia
            • konto_ehehehe Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 21.07.09, 22:33
              fury11 napisał:

> Mną się nie podpieraj. Idź sam i sam sobie wywal, co chcesz. Będziesz miał
              > zasługi jak mój znajomy, co w w Gdańsku w 1970 roku podczas zajść wpadł do
              > peweksu, jak tłum rabował sklepy, i wychlał z gwinta butelkę koniaku. Teraz
              > dostaje medale za Wielki Udział w Historycznych Zmaganiach z Komuną. Powodzenia

W 1970 nie było pewexów tylko PeKaO
              to może brałes udzial w poźniejszych akcjach :)
    • trzyszcz Fajna sonda. Wczoraj głosowałem w niej cztery razy 22.07.09, 09:11
      i dzisiaj znów oddałem sobie głos,
      A co mi tam!
      :-)
      • ave.duce Re: Fajna sonda. Wczoraj głosowałem w niej cztery 22.07.09, 09:15
        Mam nadzieję, że dzisiaj ambitnie zagłosujesz minimum o 25% więcej razy niż
        wczoraj! Za "kupcami", of koz! Niech P(i)Suje mają trochę radości ;)

• jurek7 Re: [Sonda] Jak oceniasz akcję kupców z blaszaka? 22.07.09, 09:47
      Nie spodziewałem się, że na tym forum jest tylu anarchistów.
    • euro-pa bardzo dobrze, slusznie walcza o swoje zycie 23.07.09, 04:15
      precz z obcymi mafijnymi sklepami z Polski, chcemy domow kupieckich
      w Centrum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka