Gość: XYZ IP: 212.14.0.* 23.12.03, 12:33 Za raz pewno kolejna afera: umorzeniowa. hehehe Poseł Nowak to duchowy ojciec Talibów w Klewkach, a durny Szechter zrobił z tego aferę:))))))))) Wybiórcza co raz bardziej przypomina "Trybune Ludu" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasio Czy to prezent prokuratury dla pana Jaskierni .. IP: *.ipt.aol.com 23.12.03, 12:44 .. z okazji świąt. A więc niech żyje nam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej A czy moglo byc inaczej w III RP? IP: *.proxyplus.cz / 10.0.0.* 23.12.03, 14:21 A czy moglo byc inaczej w III RP? Chyba nie. Mam nastepujaca propozycje dla poslow z SLD - panowie, poniewaz jest TAKI klopot z ta afera Rywina - moze korzystajac z wiekszosci w sejmie 'przepchnac' prawo ktore zdelegalizuje wykorzystanie tasm magnetofonowych i CD-ROM jako dowody w procesach w Polsce??? No i co wy na to? Czyz nie jestem genialny? Nawet Miller by na to nie wpadl! A ja wpadlem:-)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: długie ręce POKAZALI "KTO TU RZĄDZI"!!! świadkowie drżyjcie!!! IP: *.ee 24.12.03, 02:18 a ciekowe co myślicie o tym nagłym cudownym wywindowaniu się notowań wyborczych SLD? Jescze wczoraj OBOP podawał, że PO ma poparcie 26% a SLD 17% www1.gazeta.pl/kraj/1,34317,1837359.html a dziś rzekomo PO-20% a SLD-27% (czyli odwrotnie): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=9826272&v=2&s=0 czy nie uważacie, że coś tu śmierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.net.pulawy.pl / 10.17.19.* 23.12.03, 12:50 proces jaskierni milera i innych powinien się toczyć razem z procesem mafii pruszkowskiej.wreszcie prawie cały rząd to mafia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: 212.14.0.* 23.12.03, 13:15 Taaaa..... a Talibowie wylądowali w Klewkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdab A dodali mu świąteczne życzenia do tego umorzenia? IP: *.tarchomin.waw.pl / 192.168.1.* 23.12.03, 12:58 Odpowiedz Link Zgłoś
lupus.lupus Re: Automaty Jaskierni umorzone 23.12.03, 13:03 Z serwisu "Trójki":Jaskiernia z zadowoloniem przyjął wiadomość o umorzeniu. To chyba najważniejsze. Święta w republice bananowej też mają swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
stkf Re: Automaty Jaskierni umorzone 23.12.03, 13:05 Czy ten co oskarżał: - przeprosi w tak obszernej formie jak wcześniej opluwał? - zostanie ( przez kogo ? ) pociągnięty do odpowiedzialności? Co zrobią dziennikarze którzy już dawno wyrok wydali? Sławko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miluszka Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: 213.241.92.* 23.12.03, 13:10 Kolego z SLD! Niestety nasza prokuratura działa jak działa, gdyż jest politycznie sterowana. Umie za to wytoczyć zarzuty chłopaczkowi, co podrabiał legitymację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: 212.14.0.* 23.12.03, 13:20 Gość portalu: miluszka napisał(a): > Kolego z SLD! > Niestety nasza prokuratura działa jak działa, gdyż jest politycznie sterowana. > Umie za to wytoczyć zarzuty chłopaczkowi, co podrabiał legitymację. Rozumiem, że kiedy prokuratura umarza sprawę członka SLD, to jest poltycznie sterowana, ale kiedy umarza sprawy przeciwko AWSowcom i innym Kaczoro-platfusom, to jest to działanie praworządne. A pomyslałaś ptasi móżdżku, że może jednak Jaskiernia nic złego nie zrobił, a cała ta sprawa to pomówienie chorego psychicznie człowieka (diagnoza lekarska dotyczaca posła Nowaka)? Niestety każdą brednię, która dotyczy SLD, Wybiórcza przerabia na aferę. Jak "Trybuna Ludu" w latach słusznie mienionych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.kwbturow.com.pl 23.12.03, 13:35 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Gość portalu: miluszka napisał(a): > > > Kolego z SLD! > > Niestety nasza prokuratura działa jak działa, gdyż jest > politycznie sterowana. > > Umie za to wytoczyć zarzuty chłopaczkowi, co podrabiał > legitymację. > Rozumiem, że kiedy prokuratura umarza sprawę członka SLD, to > jest poltycznie sterowana, ale kiedy umarza sprawy przeciwko > AWSowcom i innym Kaczoro-platfusom, to jest to działanie > praworządne. A pomyslałaś ptasi móżdżku, że może jednak > Jaskiernia nic złego nie zrobił, a cała ta sprawa to pomówienie > chorego psychicznie człowieka (diagnoza lekarska dotyczaca posła > Nowaka)? Niestety każdą brednię, która dotyczy SLD, Wybiórcza > przerabia na aferę. Jak "Trybuna Ludu" w latach słusznie > mienionych. Jaskier nie takie rzeczy umarzał jako minister sprawiedliwości. A tak poza wszystkim, to chciałbym poznać uzasadnienie faktyczne i prawne podstaw umorzenia, bo tak naprawdę, bez tego wszystkie nasze wypowiedzi na ten temat są niewiele warte. Przypuszczam jednak, że prokuratura poda jedynie suchy komunikat (tajemnica śledztwa/dochodzenia) i na tym się skończy, a my będziemy sobie dalej spekulować nt. zasadności umorzenia. Chyba, że sprawa bedzie miała jakiś dalszy bieg. Ja Jaskierni nie wierzę - jego tłumaczenia dot. zanjomości ze "społecznym asystentem" Skórką są zbyt pokrętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.03, 13:40 a jesli k. twoja mac komuchu zrobil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.kwbturow.com.pl 23.12.03, 13:43 Gość portalu: blurb napisał(a): > a jesli k. twoja mac komuchu zrobil? przecież wszyscy wiedzą, że szefem prokuratury jest jego kolega partyjny - w związku z tym umorzenie powinno być solidnie uzasadnione; czy nie? chciałbym to uzasadnienie poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 13:58 Dajcie spokój! Kto rozsądny (a zakładam że facet wchodzący ze śliskim biznesem do Polski coś tam pod czaszką ma) zaryzykowałby jakąś forsę za obietnicę, że Jaskiernia załatwi "biznesową" ustawę po jego myśli. Popleść bez sensu, ale w miarę składnie, przez kilkadziesiąt minut, poprowadzić ten sam wykład przez cały semestr, uzasadnić jakąś bzdurną decyzję premiera - to tak. Ale takie wyrafinowane przedsięwzięcie? Jaskiernia Jerzy? Wczytajcie się w treść jego słowotoków w archiwum wywiadów w Radiu Zet. Przeczytajcie wywiad w Rzepie w poprzedni weekend. Nawet lubię go czasem dla rozrywki posłuchać, podobnie jak Wagnera Marka, ale łapówkę, choćby stuzłotową, wolałbym już dać temu drugiemu. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.dip.t-dialin.net 23.12.03, 19:12 Widac wyraznie ze sama przynaleznosc do sld jest przestepstwem.To dlatego tak wielu podziekowalo za "zaszczyt"przynaleznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . WSZYSTKIE fallusy ze swiecznika, lacznie z prokuratura IP: *.nott.cable.ntl.com 23.12.03, 21:52 sa umoczone w dzialalnosc mafii, sa dla niej "parasolem ochronnym". Czy to AWS, czy SLD, czy inne opcje i kolory. Droga wiedzie przez biznes: politykierzy i politycy siedza w kieszeniach u biznesu, a ten wielki polski biznes, w ktorego kieszeni warto siedziec, TO CHLOPCY MAFII LUB Z MAFII!!! Przypominam sprawe sprzed kilku lat zastrzelonego w gangsterskiej wojnie o amfetamine brata wolominskiego "Dziada" i JEGO NOTATNIKA Z "WYPLATAMI" DLA POLITYKOW Z PRAWA I LEWA ORAZ PROKURATURY. UTAJNIONEGO, BY MIAL CZAS W AKTACH SPRAWY "ZAGINAC"! Polska krajem ciezkich frajerow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: 157.25.139.* 23.12.03, 13:08 Świństwo, Prokurator powinien iść siedzieć łącznie z Jaskiernią i pozostałymi mafijnymi koleżkami. Dupolizcy i to jest wymiar sprawiedliwości! Dobrze wiedzieć jak przyjdzie co do czego to sam wymierzę sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: TOW.JASKIERNIA... IP: *.proxy.aol.com 23.12.03, 13:15 ...w polsce jeszcze nie ma takiego prawa , ktore jest w stanie rozliczyc bonza z mafijnego sld... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 13:16 Szanowni Państwo, apeluję o umiar - decyzja prokuratury wydaje mi się racjonalna. Jaki rozsądny człowiek dałby 10 mln $ takiemu złotoustemu pógłówkowi jak Jaskiernia? Podejrzany w takiej sprawie, to on się może wydawac komuś tak przenikliwemu jak były poseł Samoobrony Nowak. Przekupienie policjanta, albo strażnika miejskiego po przyłapaniu przewodniczacego na obsikiwaniu budynku publicznego, to tak, ale taka "biznesowa" sprawa? Dajcie spokój.... Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.proxy.aol.com 23.12.03, 13:27 ...obojetnie ile ale kase wziol ...za sama jego przeszlosc powinnien siedziec ...a nie ciagle na topie jaskiernia to jaskiernia tamto ...przebudcie sie jaskiernia- to zwykly skorupowany czlonek mafii... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Automaty Jaskierni umorzone JAK MOZNA ?! 23.12.03, 13:23 Przecież sama Rzepa+GW uznały za stosowne rzucić podejrzenie ! Po co jakieś prokuratury ? Podejrzanych przez libertariańskie media powinno się bez zbędnych ceregieli wylewać ze wszystkich zajmowanych stanowisk. Kwestionowanie opinii GW Rzepy, Wprost, Newsweeka będzie niedługo po prostu karalne i wreszcie będzie wiadomo kto tu rządzi. A dla ukoronowania tego porządku prezydentem powinien zostać Adam Michnik. Oczywiście dożywotnim, z tytułem "Mentor Polaków". A narazie z niesubordynacją wymiaru sprawiedliwości wobec wiodących mediów powinno się coś zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Automaty Jaskierni umorzone JAK MOZNA ?! IP: 212.14.0.* 23.12.03, 13:27 O tak wyroki Wybiórczej sa jak wyroki Sądu Ostatecznego i Białego Papy z Watykanu. Szechter jest nieomylny. A kiedy sie myli? Patrz wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Automaty Jaskierni umorzone JAK MOZNA ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 13:49 Skoro Cie tak GW irytuje to czemu masz tu zalozone konto pocztowe? Jakis swoisty przypadek schizofrenii chyba Cie dopadl. Gdyby nie media, niekoniecznie tylko GW i Rzepa, to ten kraj wygladalby niczym nasi sasiedzi spod znaku satrapy lukaszenki. Pomysl dwa razy zanim cos napiszesz na forum. A swoja droga to bylo do przewidzenia - wszak sam minister sprawiedliwosci "zainteresowal" sie ta sprawa. Wujek Dobra Rada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Automaty Jaskierni umorzone JAK MOZNA ?! IP: 212.14.0.* 23.12.03, 14:39 Gość portalu: wujek napisał(a): > Skoro Cie tak GW irytuje to czemu masz tu zalozone konto > pocztowe? Jakis swoisty przypadek schizofrenii chyba Cie dopadl. > Gdyby nie media, niekoniecznie tylko GW i Rzepa, to ten kraj > wygladalby niczym nasi sasiedzi spod znaku satrapy lukaszenki. > Pomysl dwa razy zanim cos napiszesz na forum. > A swoja droga to bylo do przewidzenia - wszak sam minister > sprawiedliwosci "zainteresowal" sie ta sprawa. > Wujek Dobra Rada 1. Nie mam tu załozonego konta. 2. Czytam sporo gazez, a na Wybiórczej mogę sobie podyskutować z takimi jak ty jednostronnymi myslicielami, co to we własnym sosie, wzajemnie sobie kadzą. Może ty tez dla intelektualnej rozrywki wejdziesz na jakis portal, na którym spoytykają sie ludzie o odmiennych od ciebie poglądach. 3.Wolnej prasy w Polsce nie ma. Jest Orkal, Agora i pare pomniejszych, powiazanych ze soba spółeczek. I mamy kraik spod znaku satrapy Michnika, który moze obstrać kogo chce po czym zasłonić sie tajemnica dziennikarską. 4. "Dowody" w sprawie Jaskierni, to donos P. posła Nowaka z Samoobrony, który ma "żółte papiery". Więc iść do sądu z czyms takim, nawet z przygotowaniem artyleryjskim Wybiórczej, to tzw. "100 %-towy gol" dla prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarus Re: Automaty Jaskierni umorzone JAK MOZNA ?! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 23.12.03, 15:10 he he nie zacietrzewiaj sie tak, bo to pytania byly do kogo innego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Automaty Jaskierni umorzone JAK MOZNA ?! IP: *.kwbturow.com.pl 24.12.03, 08:46 Gość portalu: XYZ napisał(a): > 2. Czytam sporo gazez, a na Wybiórczej mogę sobie podyskutować z > takimi jak ty jednostronnymi myslicielami, co to we własnym > sosie, wzajemnie sobie kadzą. Może ty tez dla intelektualnej > rozrywki wejdziesz na jakis portal, na którym spoytykają sie > ludzie o odmiennych od ciebie poglądach. to zabawne, ale to samo można napisać o Tobie - "jednostronny myśliciel" (z kim "sobie kadzisz", to nie wiem, ale na pewno są tacy jak Ty) > 3.Wolnej prasy w Polsce nie ma. Jest Orkal, Agora i pare > pomniejszych, powiazanych ze soba spółeczek. I mamy kraik spod > znaku satrapy Michnika, który moze obstrać kogo chce po czym > zasłonić sie tajemnica dziennikarską. wolnej - w jakim sensie? bo ja myslałem, żew rozumieniu niezależności od władzy; zależność kapitałowa to noramalna rzecz; a jak Ty rozumiesz wolność mediów? > 4. "Dowody" w sprawie Jaskierni, to donos P. posła Nowaka z > Samoobrony, który ma "żółte papiery". Więc iść do sądu z czyms > takim, nawet z przygotowaniem artyleryjskim Wybiórczej, to > tzw. "100 %-towy gol" dla prokuratury. nie znam dowodów, ale rozumiem, że prokuratura ich nie znalazła - nie wiem tylko, czy dlatego że faktycznie ich znależć nie mogła, czy dlatego, że szukała tak aby nie znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Wyjaśnienie 23.12.03, 15:28 Irytuje mnie nie Gazeta jak taka, tylko jej linia polityczna i imperialne ambicje. Oczywiście ma do nich prawo i tak samo ja mam prawo je kontestować. Forum GW uważam za najlepsze miejsce nieskrępowanej wymiany myśli, jakie znam w sieci. Ale właśnie dlatego,że jest to prawdziwe forum, to wypowiadam, co myślę o politycznych kampaniach Michnika & Co. A Gazetę jako zjawisko cenię. A zwłaszcza jej forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: 212.14.0.* 23.12.03, 13:30 A sam tytuł to wystarczający komentarz do poziomu dzienikarstwa Wybiórczej. Szechter ty.... Ty wiesz co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloodsucker Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.12.03, 13:47 a ty to nie dosc ,ze komuch to jeszcze taki bardziej rasistowski nowe wypociny polskiej transformacji rasistokomuna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydy Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.kwbturow.com.pl 23.12.03, 13:50 Gość portalu: bloodsucker napisał(a): > a ty to nie dosc ,ze komuch to jeszcze taki bardziej rasistowski > nowe wypociny polskiej transformacji rasistokomuna nie takie nowe - pamiętasz Grunwald? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: 212.14.0.* 23.12.03, 15:00 Nie masz reacji, mam wielu znajomych Żydów, paru znajomych Gejów, których sznuję, a Szechter, to riposta dla wyskoków o Stolcmanie. Dla mnie Szechter może byc nawet Papułasem. To szuja ponadnarodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 15:16 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Nie masz reacji, mam wielu znajomych Żydów, paru znajomych > Gejów, których sznuję, Kiedy piszesz o tak delikatnych sprawach, czytaj zawsze post przed wysłaniem. "Sznuć Geja" brzmi cokolwiek dwuznacznie. > Dla mnie Szechter może byc nawet Papułasem. Papułas powiadasz. Hm... Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miluszka Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: 213.241.92.* 23.12.03, 15:41 no tak kolego broniący Jaskierni. Twoje argumenty "za" Jaskiernią to jest uzycie nazwiska Szechter - to świadczy samo za siebie. A zaangazowanie Jaskierni w automaty jest ewidentne - patrz jego asystent od piłki nożnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 13:33 Polska to państwo prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norge Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: 213.25.97.* 23.12.03, 13:51 Błogosławieni bogaci łapówką albowiem do nich należy królestwo czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: 217.153.87.* 23.12.03, 13:56 No proszę. Jak szybko działa nasza Temida. Czyżby była jakoś dodatkowo motywowana? A może towarzysze z SLD uznali, że takimi drobnymi kwotami nie warto się zajmować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U_Bolt Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.chello.pl 23.12.03, 14:57 misiek napisal(a): >No proszę. Jak szybko działa nasza Temida. >Czyżby była jakoś dodatkowo motywowana? >A może towarzysze z SLD uznali, że takimi drobnymi kwotami nie >warto się zajmować? Od doniesienia Nowaka (sierpien 2003) do decyzji o umorzeniu (grudzien 2003) to troche czasu zeszlo prokuraturze na sprawdzaniu wypocin chorej wyobrazni. Ponadto,zauwaz ze tylko w grudniu 2003 na lamach GW ukazalo sie w sprawie "o nic" 10 artykulow, wywiadow, rozwazan i cytowan politykow oraz innych waznych. Za kazde zdanie czy tylko slowo wydrukowane w GW leci potezna kasa. I oto wlasnie glownie chodzi. Sie kreci ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: ROZLICZYC MAFIE SLD... IP: *.proxy.aol.com 23.12.03, 13:58 ...polecam ; newsweek z dn.24.08.03...upadli bonzowie nie podaja sie...moze wam troche otworzy oczka co znaczu sld... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaskiernia Re: ROZLICZYC MAFIE SLD... IP: 81.210.22.* 23.12.03, 14:20 Gość portalu: mee... napisał(a): > ...polecam ; newsweek z dn.24.08.03...upadli bonzowie nie podaja > sie...moze wam troche otworzy oczka co znaczu sld... Odczepice się ode mnie. Kasa locuta, mea causa finita... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: ROZLICZYC MAFIE SLD... IP: *.proxy.aol.com 23.12.03, 16:52 Gość portalu: jaskiernia napisał(a): > Gość portalu: mee... napisał(a): > > > ...polecam ; newsweek z dn.24.08.03...upadli bonzowie nie > podaja > > sie...moze wam troche otworzy oczka co znaczu sld... > > Odczepice się ode mnie. Kasa locuta, mea causa finita... ...coolero... talking to mee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Sarmackie pacynki. IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 14:52 Tygodnik "Mity i Fakty" w sierpniu napisał, że poseł Nowak, specjalista z Klewek od wąglika, zgłosił do prokuratury podejrzenie o łapówce 10 milionów dolarów dla Jaskierni za ustawę o grach losowych. Ponoć usłyszał od jakiegoś X, który z kolei usłyszał na strzelnicy, jak pan Y informował o tym pana Z. Panem Z miał być prokurator Andrzej Kaucz. Wprawdzie on zaprzeczył, żeby coś takiego słyszał, a zwłaszcza od Y, której nie zna. Poza tym osoby Y w ogóle tam nie było, więc sytuacja przedstawiona przez Nowaka w ogóle nie mogła mieć miejsca. Ale nic to, jakby Nowak powiedział, że tam był Aleksander Wielki ze swoim Bucefałem i mówił do niego wio, wiśta - to też uwierzylibyście święcie. Bo macie takie skurwysyńskie zapotrzebowanie. Prokurator otrzymał zgłoszenie od Taliba z Klewek już w sierpniu zeszłego roku, ale najwidoczniej uznał, że to niepoważna sprawa i odłożył ją ad akta. Zabrał się do tego dopiero w listopadzie, gdy skończył się cyrk Sejmowej Inkwizycji i aż 3 wielce "wiarygodne" gazety równocześnie odgrzały tę wirtualna padlinę i podrzuciły narodowi do obgryzania. Jeszcze większa to durnota niż Rywingate, ale w sam raz na mózgowia prawiczkowatych sarmackich pacynek, a takich na fa forum GW kupa. I dobra okazja dla Was, żeby sobie popluć i porzygać na Jaskiernię, SLD, rząd, masonów, komunę, kogo tam jeszcze chcecie, bo to dobrze działa na Wasze gnijące wątroby. I zupełnie nieważne, że biedny prokurator, choć może nawet chciał Wam dogodzić, ale nie znalazł cienia sensu i dowodu w sprawie i zmuszony był ja umorzyć. Nic to, Wy nadal swoje. Obrzydzenie bierze jak się czyta te Wasze głupie, nienawistne posty. Pasujecie do Europy jak pięść do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacynka Re: Sarmackie pacynki. IP: *.cable.net.pl / *.cable.net.pl 23.12.03, 16:29 Towarzyszu Beta ,jak dobrze wiecie - te głupie sarmackie pacynki są naiwne i cierpiące potulnie z powodu istnienia wszelkiego rodzaju oszustów, najczęściej czerwonego chowu , które mają pełną twarz różnych obłudnych ,populistycznych haseł. Natomiast ,wszystko to czynią wyłącznie w imię własnych prywatnych interesów. Nie są im obce najbardziej nawet podłe zagrania , które prowadzą do ich realizacji. I nie chodzi tu nawet o Jaskiernię - może nie ukradł ale o swiadomość pacynek , że dobry komunista to w grucie rzeczy niepoprawny karierowicz i złodziej, który zabezpiecza się między innymi budując swoje wpływy w aparacie sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awas Brygwadze Re: Sarmackie pacynki. IP: *.proxy.aol.com 23.12.03, 19:00 A moze by tak odrobaczyc mozdzek, albo puste miejsce po nim, towariszcz ? Europa towariszcz dla was? Dla was Awas i mongolska praworzadnosc (przepraszam Mongolow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ja pasuje, bo od kilkunastu lat mam Unijny paszport, a IP: *.nott.cable.ntl.com 23.12.03, 22:00 ty, szczylu, co masz??? Wiare w SLD i okragly stoliczek z Magdalenki... Tak sie zlozylo ze przed laty - bosmy razem studiowali - znalem osoboscie te cala stajnie Kwasniewskiego, z Janikiem nawet w Moskwie bylem, a Jaskiernie o jakies kwity w sprawach zagranicznych wyjazdow studenckich musialem prosic. I powiem ci, naiwny, ze i jako dwudziestolatek i z zasrana wladza w czerwonej "mlodziezowce" BEZINTERESOWNY TO ON NIE BYL. I nie wierze, znajac czlowieka, ze sie na stare lata na droge cnoty nawrocil!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A propos Janika: fakt, ze pijak, nawet alkoholik (nie IP: *.nott.cable.ntl.com 23.12.03, 22:07 wiem, czy ciagle pijacy, czy juz nie). Fakt, ze ulega prosbom kolegow, znajomych czy krewnych i mozna by go bylo - z racji jego "miekkiego serca" - zasadnie podejrzewac o KUMOTERSTWO. Ale jak nie bral za mlodu, tak i nadal zapewne nie bierze - w przeciwienstwie do tow.Jaskierni!!! W kazdej plotce jest ziarno prawdy, niemniej zadne wiesci gminne Janika w afery korupcyjne nie wplatuja, a Jaskiernie -tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos BETA to po łacinie BURAK IP: 150.254.85.* 24.12.03, 08:09 Co się podniecacie? Przecież beta to po łacinie BURAK. To wiele tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lud NA LATARNIE Z JASKIERNIA IP: 192.139.221.* 23.12.03, 14:56 Nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: NA LATARNIE Z JASKIERNIA IP: *.proxy.aol.com 23.12.03, 17:28 ...sb nie lud... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zed Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.chello.pl 23.12.03, 15:07 Skoro to nie Jaskiernia dostał tąkase to gdzie ona jest? Bo o tym ze była zrzutka na ustawe, w srodowisku powiedzmy hazardowym, wiadomo bylo oddawna. Oczywiscie pieniadze nie poszly na konto Jaskierni, wiec prokuratura napewno z ulga umozyla sprawe.Ale wierzcie mi za ustawe ktoś dostał 10 mln. Tylko nasza kulawa i slepawa Temida niechce tego dostrzec. Znam osobobiscie czlowieka ktory ma kilka automatow i powiedzmy inne podobbne interesy. Mowil mi ze byla zrzutka w srodowisku, co by zamiast 200 placili 50 E. Wiec ustawe ktos kupil. Tyle ze nie ma sprzedającego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWAK Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl / 10.168.1.* 23.12.03, 15:08 Panowie i panie, zwróćcie uwagę, że prokuratura stwierdziła, że nie ma dowodów na to aby Jaskiernią wziął 10 mln dolarów łapówki. Prokuratura nie stwierdziła, że Jaskiernia nie wziął łapówki, tylko, że nie ma na to dowodów. Musicie przyznac, że są dwie różne rzeczy. Biorąc jednak pod uwage sposób w jaki prowadzona była ta ustawa i jakie towarzystwo "jednorękie" obracało się wokół Jaskierni, można stwierdzić, że z ta łapówką coś jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ayran Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 15:25 Loguj się albo co. Bo głupia sprawa z tą policją - zaraz chłopaki dziadzia Krzysia uruchomia jakieś śledztwo. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.visp.energis.pl 23.12.03, 15:25 Umorzenie? Prokuratura robi to już chyba a u t o m a t y c z n i e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLANTA Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.rumia.sdi.tpnet.pl 23.12.03, 15:35 Malo jest osob, krorym tak bardzo nie wierzymy. Do grona tych osob nalezy Jaskiernia. UOP czy inne jednostki powinny sie bardziej postarac. Zdaniem moim i moich przyjaciol - to oszust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.merrid.com.pl 23.12.03, 15:41 Do goscia xyz skoro jaskiernia jest niewinny to niech pozwie posla nowaka do sądu. Dlaczego tego nie robi??? Kiedyś milczanowski oskarzył premiera oleksego o szpiegostwo i wtedy również sprawa sie rozmyła. A przecież jeden znich powinien wylądować w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: 217.97.177.* 23.12.03, 16:06 czy naprawdę nasz prokuratura jest uczciwa a sądy sprawiedliwe? w takie coś to dzieci nie wierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jednoręki św.Jerzy to dopiero patron ...ale nie złodziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 16:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z dala od koryta Re: św.Jerzy to dopiero patron ...ale nie złodzie IP: 152.75.141.* 23.12.03, 17:54 Automaty zlikwidować a Jaskiernię do jaskini! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: Automaty Jaskierni umorzone IP: *.247.203.62.dial.bluewin.ch 23.12.03, 18:02 Rece i ich uklad mowia ze ten czlowiek na zdjeciu klamie, jest bezsczelny bez charakteru i zadnycg zasad to prawdziwa czerwona swinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk. A "Wyborcza" i tak nie popuści. IP: 82.160.16.* 23.12.03, 18:53 Jak celnie zauważył któryś z forumowiczów,("A sam tytuł to wystarczający komentarz do poziomu dzienikarstwa Wybiórczej")Gazety nie satyskakcjonuje decyzja Prokuratury. Raz ochlapany gównem człowiek czy instytucja i tak nie będzie się w stanie do końca oczyścić. Nieważne czy to będzie Jaskiernia (Automaty) czy np. Kaczyński (Telegraf) albo były komendant policji poznańskiej (Elektromis) i Oleksy (Agent KGB), byleby nie trącić kogoś z Uni Wloności a już nie daj Boże - Pana Balcerowicza. Trzeba przyznać, że większość polityków to mało sympatyczni goście goście ale wybiórczośc "Wyborczej" jest już zbyt nachalna. Odpowiedz Link Zgłoś