haen1950 31.08.09, 09:45 Jeden wart drugiego - obłuda nigdy nie była większa. Kaczuś wręczy order Guzikiewiczowi, wykazał się nadzwyczajną gorliwością w służbie familii Kaczyńskich. Nic, tylko splunąć jednemu i drugiemu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Kolesie - Guzikiewicz dostaje order. 31.08.09, 09:48 Rozszerzysz info? Proszę. Za co, jeśli wolno spytać? :p Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Kolesie - Guzikiewicz dostaje order. 31.08.09, 09:55 Oficjalnie za organizację strajku w 1988 roku, strajku, który pokazał wszystkie słabości Solidarności. W ogóle go nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kolesie - Guzikiewicz dostaje order. 31.08.09, 10:00 Dzięki. Ten strajk mi się kojarzy z Merklem (stocznia, lato), ale może mi się coś pokaczkowało ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kolesie - Guzikiewicz dostaje order. 31.08.09, 10:05 (...) W kwietniu 1988 roku wyszedłem po dwóch latach z wojska. Jeszcze mi zostały dwa tygodnie służby, ale już zdałem mundur i broń. 2 maja idę do stoczni, a tam strajk. I co ja robię? Staję się drugim Lechem Wałęsą! Przeskakuję do kolegów przez płot. Ale oni mnie poprosili, żebym się nie narażał, bo byłem jeszcze żołnierzem i mógł mnie ścigać prokurator wojskowy. Wyszedłem więc, pomagałem na zewnątrz, przy stoczni i parafii św. Brygidy. Po strajku wróciłem normalnie do pracy i co się stało? Natychmiast zostałem wybrany na przewodniczącego wydziału W-5. (...) wyborcza.pl/1,76842,6606638,Karol_Guzikiewicz__Czlowiek_z_piany.html?as=2&ias=4&startsz=x&startsz=x BOHATER! ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Kolesie - Guzikiewicz dostaje order. 31.08.09, 10:09 drugi Lech Wałęsa....mitoman i przygłup. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kolesie - Guzikiewicz dostaje order. 31.08.09, 10:26 Epigon > kiepściejszy zawsze... ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Kolesie - Guzikiewicz dostaje order. 31.08.09, 09:48 Za nieprzespana w namiocie noc? Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj_23456789_12345 Znaczy, ze Jarek go odwiedził? 31.08.09, 09:55 pies_na_czarnych.o napisał: > Za nieprzespana w namiocie noc? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Polonia Restituta 31.08.09, 09:56 nadana przez panaprezydenta to "Polonia Prostituta" M. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Order spod kupra 31.08.09, 10:14 Kartoflati Prostituti Fritcus pro Guzikovatus Solidurnotus od doctora horroris kabza universitae de Ulan Bator. Uff - fajnie teraz brzmi - tak adekwatnie guzikowato. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.robaczek Re: Order spod kupra 31.08.09, 10:36 prawieemeryt napisał: > Kartoflati Prostituti Fritcus pro Guzikovatus Solidurnotus od doctora > horroris kabza universitae de Ulan Bator. Uff - fajnie teraz brzmi - > tak adekwatnie guzikowato. > Pętelki tylko brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Pętelki tylko brakuje. Nic nie brakuje. 31.08.09, 10:57 Będą co najmniej dwie hetki petelki - wypięty i przypinający. Nawet jak wydeleguje do przypięcia szczygłę_wygłę niczego to nie zmieni - cała Kancelaria Główna IV PiS_rzeszypospolitej to jedna rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś