Dodaj do ulubionych

Wybory 2005

15.09.05, 12:39
Już za 10 dni wybory do parlamentu i do Pałacu Namiestnikowskiego. Ciekaw
jestem jakie są preferencje mieszkańców Jastrzębia. Sonda może wypaść
ciekawie ze względu na zróżnicowanie mieszkańców pod względem pochodzenia i
sporym wpływem Kościoła.
Ja od wyborów w 1989 roku preferuję liberalizm / bliższy PD niż PO /
Obserwuj wątek
    • yeti Re: Wybory 2005 16.09.05, 07:56
      Witam. Ja również jestem bliższy PD, lecz głos oddam na PO i mam nadzieję, że
      będą mieli większość głosów w Parlamencie i Tusk wygra w I rundzie - będzie
      taniej.
      • sioma1 Re: Wybory 2005 16.09.05, 10:14
        Mamy więc pokrewne dusze. To dobrze że jest jeszcze w Jastrzębiu ktoś kto
        preferuje wolny rynek. A to domena PO i PD.
        • copec Re: Wybory 2005 18.09.05, 21:27
          Tak naprawde preferencje Jastrzębian bedą znane dopiero po 25 wrzesnia. Jednakże
          bez obaw panowie. Elektorat prawicowy zawsze mial w tym miescie "monopolistyczną
          pozycję" - no moze poza wyborami przezydenckimi w 2000 roku. Ciekawe co
          przyniosą kolejne cztary lata - jakoś mało wierzę w to że zmienią radykalnie
          polską politykę wewnętrzną i gospodarcza (od 15 lat przecież idziemy w jednym
          kierunku - przede wszystkim gospodarczo, choć w niektórych czteroleciach
          wolniej) teraz pewnie znacząco przyspieszymy gospodarczo a i ma szanse na zmiane
          polityka zagraniczna panstwa zobaczymy.
          Też jestem zwolennikiem wolnego rynku,POzdrawiam.
      • kasiulek70 Re: Wybory 2005 19.09.05, 11:56
        Na PO nie zgłosuję choćby dla tego że ich kandydatem jest "Gadzina" to nie jest
        dla mnie do przełknięcia ten pan nic dobrego nie zrobił tu w naszym mieście to
        dlaczego mamy go za to nagradzać? poza tym jest gburowaty i chamski( słyszałam
        że jednak potrafi być miły-na czas kampani)nie wiem czy to dobrze ?. Dlatego
        zagłosuję (choć muszę przyznac nie ze wszystki propozycje popieram) na Platformę
        J.K.Mikke, może nowi ludzie coś tu zdziałają.
        • cechatehace Re: Wybory 2005 21.09.05, 14:03
          A ja nie będę głosować :((( juz sie tłumaczę: jestem cały czas w Gliwicach, a
          żeby głosować poza miejscem zameldowania trzeba mieć zaświadczenie z urzędu
          miejskiego. Oczywiście trzeba samemu to zaswiadczenie odebrać, albo upoważnić
          kogoś, NIE MA możliwości wysłania owego zaświadczenia na wskazany adres. To bez
          sensu, bo nie będę (z resztą nie mam kiedy) jeździć w tę i z powrotem po
          papierek, a rodziców tez nie będę gonić po urzędach. Powinno wystarczyć, że
          zgłaszam się w urzedzie miejskim w miejscu, w którym przebywam, a oni
          porozumiewaja sie z urzędem miasta, w którym jestem zameldowana. Tak było w
          przypadku referendum dotycz. przystąpienia Polski do UE. Po co taka
          biurokracja, kedy dzisiaj wystarczy wysłac maila i wszystko trwa minutę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka