marek_2005 18.02.10, 23:01 Czy jest w Serocku internet bezprzewodowy godny polecenia? (Oczywiście bez limitów!) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obserwator_wl Re: Internet w Serocku 19.02.10, 14:38 z tego co kojarzę jest kilku dostawców na terenie serocka - zależy gdzie mieszkasz, wiem że jest: - 4web - connect.net ale teraz chyba zmienił nazwę - widziałem tez banner reklamowy za bonusem w kierunku pułtuska od jakiegoś dostawcy - jest jeszcze firma inter-med ale opinii ta firma nie ma za dobrej ... są przerwy w dostawie lub awarie (czasami ponad tygodniowe) najczęściej gdy właściciel wyjeżdża na wakacje - znajomi posiadają internet od Pana Daniela i nie są zbytnio zadowoleni - nie wiem jak obecnie z ceną ale z tego co pamiętam 60 zł za 1 mb/s tylko nigdy tego 1 mb nie osiągniesz ... Najlepsze rozwiązanie to zapytać sąsiadów, którzy mają dostęp - przy okazji będziesz miał rozeznanie czy warto podpisywać umowę z usługodawcą. Odpowiedz Link
imicus Re: Internet w Serocku 19.02.10, 21:10 Ja polecam gvt.pl( przejeli connect i znacznie podniesli jakosc uslugi) Odpowiedz Link
serocczanin Re: Internet w Serocku 19.02.10, 23:23 Potwierdzam mam od dawna jeszcze z Conektu pracuje stabilnie, nie ma żadnych wahań w prędkościach, a w wypadku jakiejś awari natychmiast reagują, nie posiadają limitów i nie blikują portów pozdrawiam Odpowiedz Link
casetta Re: Internet w Serocku 24.08.10, 13:27 Możecie podać jakiś namiar na ten internet? Odpowiedz Link
bony20 Re: Internet w Serocku 24.08.10, 16:40 Uważajcie na Sferię!!! Transfer dosłownie jak z przedpotopowego modemu. Niema szans na odpalenie filmików na youtubie. Limity transferów i miesiąc kosztuje 86zł. Na nic zdają się reklamacje. Odpowiedz Link
tygrysica11 Re: Internet w Serocku 10.09.10, 19:42 a umowachbony20 napisał: > Uważajcie na Sferię!!! Transfer dosłownie jak z > przedpotopowego modemu. Niema szans na odpalenie filmików na > youtubie. Limity transferów i miesiąc kosztuje 86zł. Na nic zdają > się reklamacje. Podpisuję się obiema rękami pod tekstem poprzednika. W dodatku oszukują na umowach. Uważajcie co podpisujecie.!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
greg.black Re: uważajcie na SFERIĘ 27.01.11, 13:52 Potwierdzam opinię o Sferii - zostałem oszukany przy podpisywaniu umowy. Wpisano mi adres w Serocku 3 maja 22 - czyli tam gdzie stoi maszt z antenami Sferii. Od początku nie miałem zasięgu telefonu, internet coraz wolniejszy więc zacząłem reklamować. Stwierdzili, że powinienem używać internetu w miejscu wskazanym w umowie a nie na wsi koło Serocka i teraz odrzucają każdą skargę. Kończy mi się umowa więc już to olewam, ale krwii mi napsuli. Telefon odłączyłem bo po co ma ciągnąć prąd i po pół roku przestałem płacić za to badziewie wciśnięte do umowy. Zaczęli mi odłączać internet, choć za niego płaciłem - tereaz piszą, że mają do tego prawo. Nie odnoszą się ani słowem do zarzutu, że dopuścili się świadomie oszustwa z adresem przy sporządzaniu umowy. Szkoda słów, to normalny kryminał. Odpowiedz Link
bony20 Re: SFERIA oszuści 31.01.11, 13:14 Każda umowa ze Sferia opiera sie na regulaminie, którego niestety przy podpisywaniu umowy akuart nie mają. Trzeba bardzo dokładnie wszystko czytać, co innego mówi przedstawiciel, a co innego zawiera umowa łącznie z czasem jej trwania. Specjalnie zostawiają wolne luki, później je uzupełniają. Potrafią w jednej umowie sprytnie umieścić dwie (drugi numer jest często nieczytelny) Predkość, transfer - TRAGEDIA. Wszelkie skargi, reklamacje - odrzucane. Przestrzegam Odpowiedz Link
greg.black Re: Internet w Serocku 26.04.11, 19:39 Mam na finał nowe informacje o praktykach Sferii. Zacytuję część swojego pisma do nich: "Przypomnę tylko brzmienie paragrafu 3 "Sposób zawarcia i wkonywania Umowy" p.2. Umowa zostaje zawarta pod warunkiem istnienia technicznych możliwości świadczenia Usług przez Dostawcę Usług w określonych w Umowie miejscach instalacji Urządzenia abonenckiego. Sferia nie zapewniała zasięgu do działania telefonu w miejscu podpisywania Umowy, czyli w moim domu. Tak więc umowa nie mogła być zawarta, bo nie był spełniony punkt 2 par. 8. Dlatego też przedstawiciel Sferii wstawił w Umowie jako mój, adres gdzie stoi maszt z antenami. To fałszerstwo umożliwiło zawarcie umowy i wyłudzanie przez Sferię opłat za telefon, którego nie zapewniała. W dalszej kolejności wykorzystując to samo fałszerstwo Sferia odrzucała moje reklamacje na beznadziejne działanie internetu argumentując, że urządzenia abonenckie muszą być zainstalowane w miejscu podanym w Umowie." Kolejny numer: z zachowaniem wymaganych 30 dni wysłałem pismo o wypowiedzenie umowy. Pismo dotarło do właściwego działu Sferii kilka dni później więc zostałem zmuszony do płacenia za kolejny miesiąc. W umowie i regulaminie nie ma ani słowa co decyduje o dacie pisma, a przecież z reguły jest to data stempla, chyba że umowa stanowi inaczej. Zapytany o to konsultant infolini Sferii po 10 minutach narad wrócił do telefonu mówiąc, że decyduje o tym artykuł 61 Kodeksu Cywilnego!!! Czyli, że abonenta nie wiąże treść podpisywanej umowy, tylko jakiś tam artykuł KC mówiący o "oświadczeniu woli" Wolą Sferii jest data aż urzędniczka ruszy tyłek z moim pismem. Do tego to przymusowe przedłużenie umowy przyniosło mi rachunek o 50% wyższy, bo skończyła się promocja. O tym też ani słowa w umowie! Na koniec wisienka: centralka telefonu Sferii od 1,5 roku spakowana leży w pudełku, a na fakturach w każdym miesiącu 1-2 kilkunasto sekundowe połączenia. Pytam się jak to możliwe, konsultant odpowiada: po prostu pan dzwonił! Jawne fałszerstwo mające "udowodnić", że skoro choć raz dzwoniłem to widać zasięg jest i płacić muszę. Ciekawe co będzie na bilingach. Są pewne granice cwaniactwa, ale w moim przypadku Sferia dopuściła się przestępstwa, świadomego oszustwa. Odpowiedz Link
serock2 Re: Internet w Serocku 27.04.11, 08:15 Polecam skierowanie sprawy do Powiatowego Rzecznika Konsumenta. Pomoc jest bezpłatna, profesjonalna a przede wszystkim w wielu wypadkach skuteczna. Urząd: Starostwo Powiatowe Legionowo Miasto: 05-119 Legionowo Adres: ul. Sikorskiego 11 Telefon: tel.: (022) 774 20 17-18, 774 06 41 wew. 101; fax: (022) 774 25 51 Email: rzecznik_leg@wp.pl Odpowiedz Link
greg.black Re: Internet w Serocku 27.04.11, 14:36 Dzięki za namiary, pewnie skorzystam jeśli Sferia nie oprzytomnieje. Pozdrawiam Odpowiedz Link