Dodaj do ulubionych

dom z bala

11.07.11, 20:52
witam
Poszukuję fachowca do odświeżenia elewacji naszego domu z bala.Może znacie kogoś godnego polecenia.proszę o kont na izabellaod@wp.pl
Obserwuj wątek
    • saabb Re: dom z bala 12.07.11, 10:34
      tu nie trzeba chyba fachowca a trochę umiejętności manualnych. Wierzchnią warstwę wystarczy zetrzeć papierkiem ściernym (dość drobnym) na szlifierce oscylacyjnej a później wybrać odpowiednią lazurkę i malowanie smile Potrzeba do tego suchej pogody, dodatniej temperatury, chęci i trochę wolnego czasu... powodzenia.
      • izabellaod Re: dom z bala 13.07.11, 00:37
        Trochę wolnego czasu, to niestety za mało na ten rodzaj pracy a zgranie tego "trochę" z odpowiednią pogodąą to już wogóle marzenie zwłaszcza gdy wraca się późno z pacy...
        dlatego potrzebny KTOŚ kto ma na to czas, doświadczenie i trochę więcej sprzętu niż szlifierka i papier ścierny ot choćby rusztowanie.Wiem o czym mówię przerabialiśmy to kilka lat temu, stąd nasze poszukiwania...
        • saabb Re: dom z bala 13.07.11, 09:57
          Ja też to przerabiałem i wystarczy drabina, fakt rusztowanie wygodniejsze ale co tam... smile
          Powodzenia w poszukiwaniach...
          • mackowy1 Re: dom z bala 13.07.11, 11:49
            saab, skoro taki doświadczony jesteś, to może pomożesz izabelli? widać, że ogarniasz temat i czas sobie łatwo zorganizujesz suspicious

• saabb Re: dom z bala 13.07.11, 15:27
              hehehe... ale nie mam rusztowania smile
              Sam właśnie jestem na etapie malowania swoich bali, czyszczenie mam za sobą. Robota upierdliwa ale satysfakcja, że się ją zrobiło samemu jest a i kilka tysięcy w kieszeni. Jeden znajomy wynajmował jakiegoś ludka do takich czynności i płacił jakieś ogromne pieniądze... No ale jak kto woli.
          • grajfrutt Re: dom z bala 14.07.11, 09:13
            a masz drabinę 8 metrową? też to przerabiałam, i się okazało że bez rusztowania nie da rady.
            • saabb Re: dom z bala 14.07.11, 09:38
              No jak masz dom wysoki... u mnie wystarczy 6 metrowa i to potrzebna tylko do szczytów. Rusztowanie to wygoda...smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka