Dodaj do ulubionych

Straż Miejska i rowery

26.04.13, 18:28
www.miasto.serock.pl/redir,index?wiecej=2012&wiecej_news=1

W końcu Panie Burmistrzu coś drgnęło .Bardzo fajna inicjatywa. Osobiście widziałam dzisiaj Panów jeżdżących po mieście . Chętnie zobaczyłabym też policjantów na takich środkach transportu. Najważniejsze iż będą mogli wjechać tam gdzie zbiera się najwięcej młodzieży i czasem strach przejść obok takiej grupy. Zauważyłam również że skład Straży się zmienił. Nie ma już tego gburowatego Komendanta. Miałam przyjemność rozmowy ostatnio z takim młodym człowiekiem, który jak się okazało jest nowym Komendantem. Cieszę się ze stawia Pan na młodych. To w nich jest potencjał a nie w dziadkach z brzuchami. Mam nadzieje że coś się zmieni...na lepsze...bo pierwsze zmiany już widać...Chętnie ja i moje koleżanki skorzystałybyśmy z kursów jak były w tamtym roku organizowane przez Straż Miejską. Niestety przez brak czasu nie było to wtedy możliwe. Straż jest dla społeczeństwa a nie społeczeństwo dla straży. Trzymam kciuki za nowego komendanta i mam nadzieje ze wszystko idzie w kierunku poprawy bezpieczeństwa naszej gminy. A Panu życzę więcej takich poprawnych decyzji i inicjatyw.
Obserwuj wątek
    • bhojczyzna Re: Straż Miejska i rowery 29.04.13, 06:32
      animka29 napisał(a):

> www.miasto.serock.pl/redir,index?wiecej=2012&wiecej_news=1
      >
      >
      > W końcu Panie Burmistrzu coś drgnęło .Bardzo fajna inicjatywa. Osobiście widzia
      > łam dzisiaj Panów jeżdżących po mieście . Chętnie zobaczyłabym też policjantów
      > na takich środkach transportu. Najważniejsze iż będą mogli wjechać tam gdzie zb
      > iera się najwięcej młodzieży i czasem strach przejść obok takiej grupy. Zauważy
      > łam również że skład Straży się zmienił. Nie ma już tego gburowatego Komendanta
      > . Miałam przyjemność rozmowy ostatnio z takim młodym człowiekiem, który jak się
      > okazało jest nowym Komendantem. Cieszę się ze stawia Pan na młodych. To w nich
      > jest potencjał a nie w dziadkach z brzuchami. Mam nadzieje że coś się zmieni..
      > .na lepsze...bo pierwsze zmiany już widać...Chętnie ja i moje koleżanki skorzys
      > tałybyśmy z kursów jak były w tamtym roku organizowane przez Straż Miejską. Ni
      > estety przez brak czasu nie było to wtedy możliwe. Straż jest dla społeczeństwa
      > a nie społeczeństwo dla straży. Trzymam kciuki za nowego komendanta i mam nadz
      > ieje ze wszystko idzie w kierunku poprawy bezpieczeństwa naszej gminy. A Panu ż
      > yczę więcej takich poprawnych decyzji i inicjatyw.

To nie zasługa Burmistrza, tylko radnego który przez ostatnie dwa i pół roku apelował na forum sesji i komisji o patrole rowerowe straży miejskiej, które patrolowałyby miejsca do których nie można dotrzeć samochodem, np tereny nad zalewem, a także większą ilość patroli pieszych w różnych miejscowościach gminy(między innymi przy szkole w Woli Kiełpińskiej).
      Do tego zmienił się komendant, może nie wygląda na takiego, ale jest kompetentny,pełen charyzmy i nie boi się korzystać z pomysłów innych, które to pomysły mogą poprawić wizerunek straży miejskiej.
      Dzięki czemu daj Boże, My Wszyscy skorzystamy.
      • ser-ock Re: Straż Miejska i rowery 06.05.13, 15:25
        Podobno za tą kompetencje chcą go wywalić.
        • forumowicz44 Re: Straż Miejska i rowery 06.05.13, 15:40
          już w końcu kwietnia wisiało ogłoszenie o wolnym stanowisku komendanta SM
          co to za wymagania tak trudne do spełnienia? czym podpadają burmistrzowi komendanci?
          • mellaverde Re: Straż Miejska i rowery 06.05.13, 20:01
            inteligencją
            • ser-ock Re: Straż Miejska i rowery 07.05.13, 09:03
              mellaverde napisała:

> inteligencją
              Dokładnie. Dobry pracownik w urzędzie to BMW - Bierny, Mierny ale Wierny.
    • samotny20111 Re: Straż Miejska i rowery 06.05.13, 23:37
      Ważne że ma pomysły i chce je wdrażać dla poprawienia wizerunku Straży i bezpieczeństwa mieszkańców. Z tymi rowerami fajna sprawa. Widać że chce coś zrobić ale w tej gminie takich ludzi się tępi. Nie darzę tej formacji sympatią ale takie inicjatywy mi się podobają...trzymaj się chłopie!!!
      • ser-ock Re: Straż Miejska i rowery 07.05.13, 09:13
        Tak przy okazji to starzy pracownicy urzędu opowiadają, że w urzędzie już się nie da pracować, taka panuje atmosfera.
        • mellaverde Re: Straż Miejska i rowery 07.05.13, 09:44
          najstarszy to tam jest chyba burmistrzsmile niech złozy rezygnacje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka