animka29
26.04.13, 18:28
www.miasto.serock.pl/redir,index?wiecej=2012&wiecej_news=1
W końcu Panie Burmistrzu coś drgnęło .Bardzo fajna inicjatywa. Osobiście widziałam dzisiaj Panów jeżdżących po mieście . Chętnie zobaczyłabym też policjantów na takich środkach transportu. Najważniejsze iż będą mogli wjechać tam gdzie zbiera się najwięcej młodzieży i czasem strach przejść obok takiej grupy. Zauważyłam również że skład Straży się zmienił. Nie ma już tego gburowatego Komendanta. Miałam przyjemność rozmowy ostatnio z takim młodym człowiekiem, który jak się okazało jest nowym Komendantem. Cieszę się ze stawia Pan na młodych. To w nich jest potencjał a nie w dziadkach z brzuchami. Mam nadzieje że coś się zmieni...na lepsze...bo pierwsze zmiany już widać...Chętnie ja i moje koleżanki skorzystałybyśmy z kursów jak były w tamtym roku organizowane przez Straż Miejską. Niestety przez brak czasu nie było to wtedy możliwe. Straż jest dla społeczeństwa a nie społeczeństwo dla straży. Trzymam kciuki za nowego komendanta i mam nadzieje ze wszystko idzie w kierunku poprawy bezpieczeństwa naszej gminy. A Panu życzę więcej takich poprawnych decyzji i inicjatyw.