Dodaj do ulubionych

z MIejscowej

26.10.06, 11:01
cyt. "Zgodnie z najnowszymi wynikami badań, pod względem natężenia ruchu
samochodowego Serock należy do 50 „najlepszych” miast w Polsce.
Obecnie przez Serock przejeżdża średnio blisko 15 tysięcy samochodów na dobę,
a wśród nich jest ponad 1200 pojazdów ciężarowych. Statystycznie rzecz
biorąc, w mieście ciężko jest więc nawet przejść przez jezdnię, gdyż przez
minutę przejeżdża tam więcej niż 10 aut! "
Obserwuj wątek
    • aganiok32 a remont nadal trwa, miał się zakończyć 27 X 16.11.06, 16:41
      kto jeszcze oprócz mnie ma stracha przy przejściu przez jezdnię teraz, kiedy
      nie ma wysepek i pasów?
      Czy nie uważacie, że w Serocku jednak powinny pojawić się światła na
      przejściach?
      • saddam11 Re: a remont nadal trwa, miał się zakończyć 27 X 16.11.06, 18:11
        no niby tak, ale to że niema wysepek to o tym decyduje zarząd dróg i gmina
        teraz gdy jest remont nie ma zqadnego wplywu na to, oni sa wyzej i wymodzili
        sobie ze droge naprawią, no to zdjeli wysepki, podejrzewam ze one wroca
        niedlugo ale postaram sie tego dowiedziec jak to z tym bedzie,
        a swiatła moze i by sie przydały tylko nikt ich nie zalozy na razie bo to
        znowu zarzad drog a takie zwykle proste swiatla to kosztuja co najmniej 200000
        zł i oni uważać będą napewno że to jest za duża inwestycja skoro i tak niedługo
        ma być obwodnica
        • aganiok32 Re: a remont nadal trwa, miał się zakończyć 27 X 16.11.06, 19:12
          no nie mogę, krew mnie zalewa jak czytam takie rzeczy.
          Co wg Ciebie oznacza droga inwestycja i co wg Ciebie oznacza niedługo?????
          Powiedz mi dlaczego np w Zegrzu, gdzie przejeżdża znacznie mniej samochodów niż
          u nas ( bo u nas dochodza jeszcze TIRy z Zakroczymskiej) a ludzi przechodzących
          jest znacznie mniej ktoś jednak założył światła!?!?!?!?!
          przeraża mnie taki sposób myślenia i taka bezwładność, niestety to samo
          obserwowałam u naszych radnych. Bo owszem rozmawiałam już o światłach. Nie
          możemy, bo obwodnica, bo to nie nasza broszka itd itp.
          ALe właśnie że NASZA. Bo my jesteśmy mieszkańcami Serocka, my teraz ścigamy się
          przy wszelkich wyjazdach z TIRami, my przebiagamy przez ulice i MY musimy
          wymusić na Zarządzie Dróg instalację świateł przynajmniej w jednym miejscu.
          Ale nigdy nam się to nie uda jeśli w Ratuszu nie będzie poparcia.
          Sorry, ale perspektywa obwodnicy, która będzie najwcześniej za 3 lata jest dla
          mnie mało pocieszająca....Ja już TERAZ mam problemy, żeby wjechac na główna
          drogę albo po prostu przejść przez ulicę.
          • aganiok32 Re: a remont nadal trwa, miał się zakończyć 27 X 16.11.06, 19:18
            dodam jeszcze, że skoro Serock stać na układanie chodnika za 300 tyś to i na
            swiatełka moglibyśmy się dorzucić, żeby po chodnikach było komu chodzić 8-)
            Saddam tylko nie bierz do siebie tego co w poprzednim poście, ale mam wrażenie,
            że masz tok myślenia podobny do naszej "władzy"....
    • machiavelli2 Re: z MIejscowej 16.11.06, 21:17
      Za aganiok

światła powinny być - a co do kosztów - to może poczekajmy, aż kogoś tam rozjadą
      i przeliczymy to na gotówkę.
      • cowkiller Re: z MIejscowej 17.11.06, 09:17
        Co do swiateł całkowita racja,grupa osób w kyórej miałem zaszczyt być juz w 94
        r o to walczła efektem była najpierw Pani z lizakiem a obecnie straż,także
        jęzka angielskiego w szkole nie wymyślili obecnie dziłający rodzice, troszczyli
        się o to jak i okomputeryzację szkoły poprzednicy z całkiem nizłym skutkiem
        kilka lat temu była to prawie rewolucja a opory wcale nie były ze strony
        Ratusza,obecnie wszyscy to rozumieją jest to normą i tak to powinno być,jedna
        drobna uwaga jest OGROMNA różnica pomiędzy walką w internecie a otwartą
        rozmową,jeszcze jedno już to pisałem nie pracuję u obecnej władzy i nie jestem
        z kierunku 23.Koszty w przpadku świateł absolutnie nigdy nie były
        przeszkodą,migającą sygnalizację finansowała Gmina.
        • aganiok32 Re: z MIejscowej 17.11.06, 12:47
          Cowkiller ale przecież sam jeszcze jakiś czas temu pisałeś, że to własnie
          Ratusz nie chce zadzierać z GDDK, bo ma wyższy cel jakim jest budowa obwodnicy.
          Czy biorąc pod uwagę fakt, że obwodnica powstanie najwcześniej za 3 lata,
          uważasz, że taka postawa jest słuszna? Z tego co wiem kilka osób zostało w tym
          czasie nieźle poturbowanych na przejściach w Serocku. Czy w takim razie tzw
          Ratusz reprezentuje interesy mieszkańców Serocka czy GDDK?
    • serock_settler a propos sygnalizacji świetlnej 17.11.06, 18:46
      Mieszkańcom Serocka życie by ułatwiła znacząco, ale pewnie GDDK biorąc pod
      uwagę, że jej zainstalowanie korki wydłużyłoby 10-rotnie, na taki numer nie
      pójdzie niestety. A jakby jeszcze miała działać w tak mało racjonalny sposób
      jak w Zegrzu (zupełna przypadkowość, światełka zmieniają się jak na choince i
      chyba nikt już na nie nie reaguje), to bezpieczeństwo mogłaby jeszcze pogorszyć.
      • aganiok32 Re: a propos sygnalizacji świetlnej 17.11.06, 19:11
        uważam, że to mit. Korki tworzą się kiedy ludzie bez ładu i składu przechodzą
        kiedy im się chce przez przejścia dla pieszych w weekendy. Dobrze działająca
        sygnalizacja świetlna wręcz rozładowałaby korki.
        • serock_settler Re: a propos sygnalizacji świetlnej 17.11.06, 20:09
          Zakładam, że liczba ludzi przechodzących bez ładu i składu jest mniej więcej
          taka sama jak liczba ludzi przechodzących z ładem i składem czyli pod dyktando
          sygnalizacji świetlnej. Tylko, że jak ludziska przekraczają jezdnię w sposób
          samowolny to sznurek aut zatrzymuje się (albo i nie) tylko na ten niewielki
          odcinek czasu niezbędny do przepuszczenia pieszego (pojazdu), który tak
          odważnie na jezdnię wkroczył. A światła nie, światła świecą sobie dalej, piesi
          przeszli, a samochody w korku stoją. I suma tych chwil ulotnych może dać
          całkiem niezły wynik.
          • aganiok32 Re: a propos sygnalizacji świetlnej 17.11.06, 20:14
            nie wiem, nie jestem inżynierem ruchu. Sorry mało mnie obchodzi kto stoi albo
            nie stoi w korku, mieszkam w Serocku i ani wyjechać się tu normalnie nie da ani
            przejśc przez jezdnię. KOrki są i będą i ze światłami i bez świateł.
            • serock_settler Re: a propos sygnalizacji świetlnej 17.11.06, 20:20
              Domniemywać należy, że w korkach stoją ważniejsi od tych, co w Serocku
              mieszkają i być może to im właśnie budowę obwodnicy zawdzięczać będziemy.
          • machiavelli2 Re: a propos sygnalizacji świetlnej 17.11.06, 20:27
            W sumie badania trzeba by było przeprowadzićsmile
            Bo co prawda samochody czekają mając czerwone światło ale
            jeśli mają zielone - to piesi w tym czasie pozwalają im jechać co w sumie może
            równoważyć z "ulotnymi chwilami" kolegi. Ale tu znów muszę się zgodzić (choć
            czasem mam chęć się z nią podroczyć) z aganiok. To nie czas oczekiwania
            samochodów jest ważny z mojego punku widzenia (siedzeniasmile a bezpieczeństwo i
            wygoda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka