sibeliuss 23.11.06, 21:22 Byłem pierwszy raz i jestem bardzo zadowolony, zobaczymy jak te ciuchy będą się nosić Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenchen Re: C&A 24.11.06, 19:07 Uważam, że ok. W Niemczech natomiast jest to sklep traktowany jak szmateks dla ubogich. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: C&A 24.11.06, 22:20 lenchen napisała: > Uważam, że ok. > W Niemczech natomiast jest to sklep traktowany jak szmateks dla ubogich. Ciekawe, bo Niemcy zbyt eleganccy to nie są. Odpowiedz Link
lenchen Re: C&A 26.11.06, 14:10 Jeżeli chodzi o eleganckich Niemców - to wszystko zależy od warstwy społecznej i zarobków. Z tego co zdążyłam zaobserwować, to w c&a ubierają się tam w dużej mierze obcokrajowcy, np. Turcy, Rosjanie. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: C&A 26.11.06, 23:25 lenchen napisała: > Jeżeli chodzi o eleganckich Niemców - to wszystko zależy od warstwy społecznej > i zarobków. > Z tego co zdążyłam zaobserwować, to w c&a ubierają się tam w dużej mierze > obcokrajowcy, np. Turcy, Rosjanie. Ja również mieszkam na wschód od Odry Odpowiedz Link
lenchen Re: C&A 26.11.06, 23:32 > Ja również mieszkam na wschód od Odry To miło ) Pozdrawiam! A jeżeli chodzi o sklep c&a to kupiłam tam parę ubrań i dodatków - byłam zadowolona! Ale wolę inne sklepy (gust!). Odpowiedz Link
lenchen Re: C&A 26.11.06, 23:42 Sibeliuss, weszłam na forum Salon Odrzuconych - bardzo tam sympatycznie Widzę, że opiekujesz się forum Srebrna Obrączka, którym byłam zainteresowana (temat bliski mi), ale w końcu jakoś zrezygnowałam... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: C&A 24.11.06, 22:19 e._ napisała: > To na ogół niezła jakość. > Ja tam bardzo lubię. Mam ochotę kupić tam jeszcze 2 koszule. Odpowiedz Link
e._ Re: C&A 28.11.06, 08:50 Szmateks dla ubogich?! To chyba niezupełnie tak. Bo na ogól nie widuje się szmateksów w takich lokalizacjach, jak C&A choćby w Berlinie. Całkiem niezłych lokalizacjach. Wiem, że nie jest to KaDeWe, ale z pewnością nie jest też szmateksem, ani sklepem dla ubogich, choć takich też w Niemczech, na szczęście, nie brak dzięki czemu każdy, bez względu na zasobność portfela, może sobie sprawić coś przyjemnego. Odpowiedz Link
lenchen Re: C&A 28.11.06, 11:56 Hej e._ ! Napisałam to, co wynika z moich obserwacji ) I to, co sądzą na temat c&a Niemcy, w towarzystwie których się obracam. Odpowiedz Link
e._ Re: C&A 30.11.06, 14:38 Rozumiem, rozumiem. Po prostu masz szalenie zamożnych znajomych. Mimo tego, w C&A ubiera się sporo Niemców, tych całkiem wydolnych finansowo i dalekich od socjalu. Nie jest to czasem oszałamiająca jakość ale bardzo często można spotkać fajne rzeczy. Stamtąd jest mój ulubiony kostium kąpielowy i piżama oraz jesienna kurtka, ale kurtkę kupowałam przed rokiem już w polskim C&A. Odpowiedz Link
lenchen Re: C&A 30.11.06, 23:53 > Po prostu masz szalenie zamożnych znajomych. Jeżeli 2000 euro na rękę (żyjąc samemu, bez rodziny i innych obciążeń finansowych) można uznać za zamożność... :-0 Odpowiedz Link
e._ Re: C&A 01.12.06, 09:28 W takim razie zamieniam "szalenie zamożnych" na "zaradnych". Pozdrawiam. Odpowiedz Link