Dodaj do ulubionych

Lokatorzy z kamienicy kupionej przez firmę Toma...

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.04, 09:37
Swięte krowy socjalizmu... Kiedy skończy się sytuacja że lokator będzie sobie
uzurpywał więcej praw niż właściciel nieruchomości? Przecież ci ludzie
wynajmują te mieszkania i jeszcze są niezadowoleni gdy im się proponuje kasę
za wyprowadzkę!
Obserwuj wątek
    • Gość: Prawo Gudzowatego Re: Lokatorzy z kamienicy kupionej przez firmę To IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 28.05.04, 10:05
      No i widzę, że pierwszy post należy do pupilka oberkapo Kwiatkowskiego i
      Gudzowatego. A może ktoś mi wyjaśni dlaczego zniknął poprzedni wątek w forum,
      gdzie był opisany przekręt Gudzowatego? Prawda boli?

--------

<Za pieniądze możesz mieć wszystko, podaj cenę>
    • pan_pndzelek LOKATORSKIE CHAMSTWO!!! 28.05.04, 10:16
      Lokator to NIE JEST właściciel. Tymczasem prawdziwy właścicel kamienicy
      proponuje im mieszkania NA WŁASNOŚĆ! Oni przyjąć nie chcą. Chcieliby pewnie
      żeby kupione mieszkania odpowiadały wartością tym pozostawianym. Ale... jaką
      wartością? Przecież oni nie byli właścicelami! Płacili po 2.50 zł za metr. I
      tyle powinni dostać jako rekompensatę!

Socjalistyczne chamstwo jest rozplenione ponad miarę!
      • Gość: Prawo gudzowatego Re: LOKATORSKIE CHAMSTWO!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 28.05.04, 10:24
        pan_pndzelek jak zwykle nie wie o co chodzi, ale już go zabolało, ze go nie
        widać na tym forum.

Właśnie dla takich pseudokomentatorów, którym się nawet nie chce sprawdzić co
        komentują wyjaśnienie:

Lokatorzy za metr płacą 9 zł - najwyższą stawkę.

Kto jest właścicielem ustali sąd ponieważ przy sprzedaży domu pominięto prawo
        lokatorów do pierwokupu.

Gdyby nie skasowano poprzedniego wątku, który był 1,5 tyg. temu przy poprzednim
        artykule, to mniej rozgarnięci wiedzieli by o co chodzi.

A tak pod koniec dnia będziemy mieć na tym forum, mnóstwo bełkotu o
        komunistach, wiele własnych frustracji i jak zwykle zero odwołania się do
        meritum (tutaj stawiam na pan_pndzielek i j.karolak)
        • pan_pndzelek Re: LOKATORSKIE CHAMSTWO!!! 28.05.04, 10:42
          KRÓTKO DO GŁUPKA KTÓRY NIE WIE O CZYM PISZE:

Gość portalu: Prawo gudzowatego napisał(a):
          > Lokatorzy za metr płacą 9 zł - najwyższą stawkę.

Najwyższa stawka to 9.90 zł a nie 9.00 zł. Ale masz rację! Tyle powinni
          otrzymać tytułem rekompensaty. I wynocha!

> Kto jest właścicielem ustali sąd ponieważ przy sprzedaży domu pominięto prawo
          > lokatorów do pierwokupu.

NIE ISTNIEJE TAKIE PRAWO! Podaj głupku podstawę prawną... Takiej ustawy póki co
          nie uchwalono... od 15 lat...

> A tak pod koniec dnia będziemy mieć na tym forum, mnóstwo bełkotu o
          > komunistach

Bełkot komunisty mamy już teraz...
    • Gość: lava Koniec dyktatu komunustycznych szumowin. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.04, 11:57
      • Gość: Peppers Popieram lokatorow. IP: *.acn.pl 28.05.04, 21:00
        Oto cala nasza Polsak gdzie rzadza powiazania i kasa. A ludzi ma sie za smieci.
        Pan z kasa postanowil wybudowac sobie biuro i nikt mu w tym nie przeszkodzi. A
        to, ze kilkanascie rodzin starci domy nikogo nie obchodzi. Owszem dostana
        rekompensaty ale a) beda one niewspolmierne do strty, b) w wiekszosci w tym
        domu mieszkaja ludzie starsi dla ktorych zmian mieszkania to naprawde wielkie
        przezycie. W tym wszytskim dziwi mnie jedna rzecz- Panstwo Gudzowaci maja tyle
        kasy, ze mogliby wykupic sobie dowolna pusta kamiencie w Warszawie (takich jest
        palno) i przerobic ja na najnowoczesniejsze biuro. A oni wybrali sobie akurat
        ta. Czemu?

Pozdrawiam!
    • Gość: a.g. Uprzywilejowani IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.05.04, 21:26
      Nie rozumiem jak mozna bronic tych lokatorow. Przeciez to wcale nie sa ludzie
      pokrzywdzeni przez los. Wprost przeciwnie - dotychczas byli ewidentnie
      uprzywilejowani! Mieszkali sobie wygodnie w Centrum, skad wszedzie jest blisko,
      podczas gdy normalni, uczciwi ludzie musieli tloczyc sie w autobusach z jakiegos
      Targowka czy Ursynowa zeby dojechac do pracy. Za mieszkanie placili grosze - 1/3
      wartosci wynajmu (w Warszawie wynajecie malego mieszkania to prawie 30 zl/m2).
      Ja sie pytam - za jakie zaslugi dostali to wszystko?
      • penelopa.pitstop Re: Uprzywilejowani 09.06.04, 16:06
        Niektorzy nie placili od ponad roku albo wiecej. Nie sadze zeby te mieszkania
        byly tak duzo warte. Widzialam mieszkanie mojej kolezanki. Przeciekajacy dach,
        ogolny syf i malaria. Za pieniazki od Gudzowatego bedzie miala 3 pokojowe
        mieszkanko na wlasnosc. Faktem jest, ze daleko od centrum ale to byl jej wybor.
        Ja musialam sama zarobic na mieszkanko a ona zyje z renty i jeszcze dostala
        lokum, nie ma kredytow na glowie i nie musi sie zbytnio martwic.

Penelopa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka