great_warsaw 01.07.12, 23:08 Czy kiedykolwiek planowana jest reforma i scalenie tych dwóch obszarów MSI? warszawamsi.blogspot.com/2012/06/muranow.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Nowolipki-Muranów 02.07.12, 13:26 Jakim cudem skoro leżą w dwóch różnych dzielnicach? Odpowiedz Link Zgłoś
great_warsaw Re: Nowolipki-Muranów 02.07.12, 14:01 Cudem Prawdy i Rozsądku - aby było jak kiedyś, normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Nowolipki-Muranów 03.07.12, 10:30 Nigdy tak nie było, granica Śródmieścia i Woli zawsze biegła wzdłuż al. Jana Pawła II (wcześniej Marchlewskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
great_warsaw Re: Nowolipki-Muranów 03.07.12, 12:38 sibeliuss napisał: > Nigdy tak nie było, granica Śródmieścia i Woli zawsze biegła wzdłuż al. Jana Pa > wła II (wcześniej Marchlewskiego). Głupoty Gadasz, przed wojną nawet nie było wspomnianej ulicy a Wola była na Woli. Nie było Nowolipek, tzw. Mirów miał tą samą range co Grzybów i był częścią Śródmieścia. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Nowolipki-Muranów 04.07.12, 08:36 A czy zwróciłeś uwagę na zmiany jakie zaszły na tym terenie od 1939? O ile wcześniej było to jednorodna substancja mieszkaniowa i wąskimi ciągami komunikacyjnymi, o tyle po 1948 wszystko uległo zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
great_warsaw Re: Nowolipki-Muranów 04.07.12, 14:11 sibeliuss napisał: > A czy zwróciłeś uwagę na zmiany jakie zaszły na tym terenie od 1939? O ile wcze > śniej było to jednorodna substancja mieszkaniowa i wąskimi ciągami komunikacyjn > ymi, o tyle po 1948 wszystko uległo zmianie. ...nazbyt to lakoniczne i nijak się ma do problemu. Idąc takim tokiem rozumowania można oprzeć granice Woli równie dobrze na Emilii Plater czy Marszałkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
great_warsaw Re: Nowolipki-Muranów 04.07.12, 17:57 sibeliuss napisał: > Zatem wyłuszcz mi swój pogląd. "wyłuszcz" - ze co mam zrobić? Powiedz mi, czy Twoja aktywność na forum zwiazana jest z opieka quasi-administarorska? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Nowolipki-Muranów 09.07.12, 08:19 great_warsaw napisał: > sibeliuss napisał: > > > Zatem wyłuszcz mi swój pogląd. > > > > "wyłuszcz" - ze co mam zrobić? > Powiedz mi, czy Twoja aktywność na forum zwiazana jest z opieka quasi-administa > rorska? To nie jest istotne. Odpowiedz Link Zgłoś