mala_nicki 15.06.05, 15:50 Czy nadal jest bez imienia???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jawix Re: Sp 203???? 15.06.05, 23:23 Niestety nadal....chodzilas tam?iekawe czy sa tu jeszcze ludzie ktorzy poszli do szkoly w latach 86/87?Odezwijcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
jawix Re: Sp 203???? 17.06.05, 23:37 No to super-ja bylem w klasie A-uczyla nas Staniszewska a pozniej Szynkarek:)WF mialem z Kowalczukiem-starym Ubekiem a matematyke z Pawlowska:)A jak Ty wspominasz szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
jawix Re: Sp 203???? 19.06.05, 22:08 Michał Jaworski-do dzis utrzymuje kontakty z Bartkiem Trojnarem ktory zreszta jest teraz u mnie:-)A Ty jak masz na imie? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: Sp 203???? 19.06.05, 22:18 A ja mam kontakt z Mariuszem Masiakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
jawix Re: Sp 203???? 20.06.05, 11:22 A moze wsrod forumowiczow sa jeszcze jacys absolwenci szkoly nr 203??? Odpowiedz Link Zgłoś
smok27 Re: Sp 203???? 20.06.05, 15:07 ja jestem absolwentka tej szkoly, ale jeszcze jak byla im.J.Krasickiego :) Skonczylam ja w roku szkolnym 87/88 - czyli chyba wtedy jak Wy ja zaczynaliscie :) Ale doskonale pamietam p.Szynkarek, Staniszewska, Niegowska, Jarosz, Krasnodebska, Kanie, Sitowicz. Moj mlodszy o 6 lat brat tez konczyl te szkole (ale juz bez patrona) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOJA Re: Sp 203???? IP: 193.42.211.* 21.06.05, 09:42 Hejka, młodziaki...Ja skonczyłam w 84....Jeszcze Krasickiego.... A co chodzi z ta nazwą?? Niepodobała się?? Że JK był młodym socjalistą?? Przecież nawet hymn mieliśmy... M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOJA Re: Sp 203???? IP: 193.42.211.* 21.06.05, 09:43 Oj sa, sa...nawet teraz miło wpsominam...tyle, że to dośc dawno było... Odpowiedz Link Zgłoś
jawix Re: Sp 203???? 21.06.05, 10:18 Hej! Nie chodzi o to ze sie nie podoba (bo w sumie Krasicki mi nie przeszkadza)- pamietam tzw. Izbe Pamieci czyli pozniejsza sale do historii gdzie wisialy kopie PPR-owskich plakatow z czasow okupacji...hehe...trzeba niestety pamietac o tym, ze Janek Krasicki biorac udzial w rozgrywkach o wladze w PPR, zabil Molojca a pozniej sam w wyniku tych rozgrywek wpadl w rece gestapo na ul. Mazowieckiej (po denuncjacji)Poza tym jako ciekawostke dodam ze Janek ps. "Kazik" byl przyjacielem niejakiego Adama Humera-nazwiska nie musze wyjasniac...ale tak per saldo to w sumie szkoda ze szkola jest bezimienna:(Tak samo jak szkoda mi ulicy Sadowej-nie wiem komu przeszkadzala:(((Poza tym to ladny budynek-maja teraz ladne boisko-za moich czasow bylo zwykle asfaltowe- przydaloby sie oczyscic ladnie ten budynek z obrzydliwej brazowej farby (ktora nomen omen sam go malowalem wraz z kolegami na polecenie p. Bartoszewicza od ZPT-mialo to na celu zamalowanie graffiti)jako ze ma szlachetna elewacje i fajnie by bylo gdyby jakos wygladal:)Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: Sp 203???? 21.06.05, 12:41 Wiem, że ul. Sadowa była napierw, jeszcze przed wojną. Potem była zmieniona na Skorupki żeby znów zmienić na Sadową. W naszych czasach były własnie akcje zmieniania nazw ulic ( coś przeciez musili robić, żeby nie było, że się nudzą) i znów jest Skorupki. Ale może sama szkoła pomyslałaby nad imieniem dla siebie. Imię znieśli jakoś chyba w okolicach lat 90tych a to naprawde jest przeciez dobra szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOJA Re: Sp 203???? IP: 193.42.211.* 24.06.05, 15:23 Tia...To może najprościej im. JP II??? Teraz jest dobra okoliczność....Głupio tak bezimiennie... Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: Sp 203???? 25.06.05, 13:01 Trzeba to podpowiedziec dyrekcji jako dawni uczniowie, nie wiem tylko czy jakaś podstawówka w W-wie nie ma tego imienia, ale intencja super :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Sp 203???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:18 ja skonczylam sp203 w roku 1999roku. Skonczyly ja rowniez dwie moje starsze siostry. szkola calkiem w porzadku, najgorzej jednak wspominam pana Jarzynę!! Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: Sp 203???? 30.06.05, 16:32 Za naszych czasów chyba nie było tego Pana, albo ja mam tak krótka pamięć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta84 Re: Sp 203???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:13 ja!!!!!!!!!11Kowalczuk był w porzadku.Dlaczego ubek? Jarzyna tez uczyl mnie matmy,dzieki temu cos tam umiem policzyc .. moja wychowawczynia byla p.Rudnicka-najlepsza osoba na tym miejscu.Oby wiecej takich nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
jawix Re: Sp 203???? 17.07.05, 22:11 Kowalczuk byl maksymalnie wredny i nigdy go nie lubilem-ze ubek to przesada ale mial cos tam wspolnego z milicja ludowa:)Rudnicka byla spoko-Jarzyna byl za naszych czasow droga Marto:)Nas jak wiadomo uczyla matmy Pawlowska-nie wspominam najlepiej bo raz mi postawila 3+ choc spokojnie mogla 4 i dzieki niej nie mialem czerwonego paska-zabraklo mi 0,01-wiec moj stosunek do tej pani nie powinien dziwic:)Pozdrawiam wszystkich absolwentow:)Najlepiej wspominam pania kazanowska i oczywiscie Pawlowska od Polskiego oraz Bartoszewicza od ZPT- notabene na jego zajeciach dostalem od kolegi mlotkiem w oko:DDDBylo to niezapomniane przezycie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: Sp 203???? 17.07.05, 23:35 Ja nie mam tak dobrej pamięci do nazwisk :) Pamiętam dwie nasze wychowawczynie i P.Rudnicką- ona chyba nas tylko w 8 klasie uczyła. A o ZPT i młotku bardzo dobrze pamiętam, wszyscy byliśmy w szoku jak szliśmy korytarzem a tam była struzka krwi :)przerażenie było. A jeśli chodzi o pamia od Matmy to tez miałam z nią przejścia, choć nigdy nie byłam dobra uczennica :)a o czerwonym pasku nawet nie marzyłam. Teraz za to mój chrześniak ma prawie :D średnia 5,0 tylko zachowanie poprawne :D i za to nie dostał paska :) ale i tak jestem z niego dumna :) Odpowiedz Link Zgłoś