Dodaj do ulubionych

jelonki bezpieczne?

IP: *.acn.waw.pl 07.11.03, 14:47
co sadzicie na temat bezpieczenstwa na jelonkach?mozna tam bezpiecznie
chodzic,czy nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 07.11.03, 15:51
      bez komentarza.a pamietacie marsz milczenia na jelonkach..?
      • Gość: zenek Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 07.11.03, 18:30
        pamietamy
        • Gość: ja Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 07.11.03, 23:39
          no wlasnie.dzis facet dostal butelka w glowe za zwrocenie uwagi jakims
          idiotom.nie chce tu mieszkac!!!!!
          • Gość: zenek Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.11.03, 00:57
            a w ktorej czesci jelonek to bylo(mam nadzieje ze daleko odemnie) bo chcialbym
            omijac to miejsce z daleka
            • Gość: ja Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 08.11.03, 09:16
              w tej czesci przez ktora przebiega lazurowa.
              • Gość: zenek Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.03, 19:52
                a niewiesz moze o ktorej to mialo miejsce?
                • Gość: Oczy otwarte Re: jelonki bezpieczne? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 08.11.03, 20:05
                  O jezu ale straszne butelka dostal...ty dobra dostaniesz butelka to cie
                  rozlozy...a zobacz co sie dzieje pod Pubem Harenda...bierze kolesia grupa z 4-8
                  osob i napie****** go z jakies 10 minut...ciagle ciagna go po ziemi a koles
                  nawet uciec nie moze...co jeszcze...wyjscia ochraniarzy z Harendy i katowanie
                  pijanych gosci na ulicy, dla rozrywki...i co myslisz ze Policja cos zrobi? Jak
                  pod Harenda wzywasz to 40 minut ich nawet nie widac od wezwania...wiec po co
                  ich wzywac? jak oni tylko dopierdzielaja sie tylko do mlodych ludzi ktorzy
                  siedza sobie na lawce w parku, a co do interwencji to dupy sie nie chce im
                  ruszyc. Wiec jak juz mowilem nie rycz ze komus butelka przyrombali bo sa gorsze
                  zdarzenia a i tak policja woli siedziec na dupie. Bo taka prawda policja jest
                  do dupy, akurat mialem kontakt z wieloma i kazdy mowil ze im sie nie chce
                  interweniowac i tylko jak juz sa zmuszeni a tak to siedza sobie cicho.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: ja Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 09.11.03, 11:21
                    tak?sa gorsze zdarzenia?rok temu byl tam marsz milczenia...that was my
                    friend!!!a myslisz ze powod za ktory zginal?ja wiem ze nie bylo.dlatego nie
                    chce tam mieszkac!!!
                    • Gość: Oczy Re: jelonki bezpieczne? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 10.11.03, 00:36
                      dobra spoko...wogole to gdzie sie to zdarzylo? jak to wogole bylo i w jakich
                      godzinach? Pod Harenda zawsze cos sie dzieje ale to raczej ok 24...wiadomo
                      ludzie sa juz tak naproci ze wez...wogole byles uczesnikiem tego zajscia ze tak
                      sie wypowiadasz o tym?
    • Gość: ja Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 10.11.03, 14:07
      o jakie zajscie ci codzi?o pobicie,czy o marsz milczenia?
      • Gość: Oczy Re: jelonki bezpieczne? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 10.11.03, 14:48
        o ta butelke
        • Gość: ja Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 10.11.03, 23:19
          a co podejrzewasz,ze to ja mu ja rozwaliŁAM na glowie?poprostu go widzialam
          wtedy jak po tym wygladal.
          • Gość: Oczy Re: jelonki bezpieczne? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 10.11.03, 23:42
            nie...nic nie podejrzewam tylko chcialbym sie cos o tym dowiedziec. ludzka
            ciekawosc, dlatego pytam o ktorej i gdzie i jak to bylo. i jak wygladal? ze az
            strasznie?
            • Gość: ja Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 11.11.03, 10:29
              cala twarz mial zakrwawiona.a godzina byla moze 22.a co dalej ..hMM..."NIC NIE
              WIEM NIE WIDZIALAM..",po co gadac?reszta jest nie wazna..wazne ze sie stalo.
              • Gość: Oczy Re: jelonki bezpieczne? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 11.11.03, 11:23
                no to naprawde okropnie. mialem sie zdecydowac na wynajem mieszkania w
                okolicach Lazurowej ale chyba zrezygnuje. To sie stalo wogole na osiedlach? Tam
                jest tak niebezbiepcznie? Czy na ulicy? Przepraszam ze tak podpytuje ale dla
                mnie to wazne, bo mialem prawie ze super oferte na wynajem a tu troche mnie
                to "ochlodzilo"
                • Gość: 21 OCZY IP: *.aster.pl / 10.70.3.* 11.11.03, 16:30
                  CZY TY JESTEŚ OCZY CZY OCZY OTWARTE?
                • Gość: ja Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 12.11.03, 16:36
                  to wszystko co dzialo sie tam do tej pory bylo na osiedlach,miedzy
                  blokami,miedzy ludzmi..jesli masz jakas dobra oferte to z niej nie rezygnuj bo
                  nigdy nie wiadomo czy szuje nie zagniezdza sie teoretycznie bezpiecznej
                  okolicy.poprostu musisz byc ostrozny,noi nie szukac zaczepki.powodzenia!
                • zievallo Re: jelonki bezpieczne? 23.06.04, 22:03
                  to slamsy z blokersami...omijaj jenolki z daleka!
    • Gość: NIEE Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / 10.70.3.* 14.11.03, 22:35
      nie
      • Gość: mieszkaniec Re: jelonki bezpieczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 22:25
        ja tu mieszkam i nie jest tak zle, wrecz super.
    • Gość: x Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 01.12.03, 18:09
      to ty chyba w leb nigdy nie dostales,jak tak ci sie te jelonki podobaja
      • Gość: fds Re: jelonki bezpieczne? IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 18.06.04, 19:13
        Czumy jest najgorszą ulicą
        • Gość: Jelonki Re: jelonki bezpieczne? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 05:28
          Faktycznie Czumy należy omijać z daleka szczególnie po zmroku.
          Mieszkam na Wyki od początku istnienia osiedla i jakoś jeszcze nic mi, ani
          mojemu dobytkowi się nie stało. Wracam po nocach, samochód parkuję na
          niestrzeżonym parkingu i czuję się bezpiecznie.
          To co opisujecie to są sporadyczne przypadki. Porównajcie sobie Jelonki
          chociażby z Bemowem. Dla próby proponuje prazejść się po zmroku ul. Widawską
          albo Sołtana. Życzę powodzenia i wielu odwiedzających w szpitalu :)
          • Gość: okpod Re: jelonki bezpieczne? IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 20.06.04, 14:21
            BEmowo jest bezpieczne wystarzy zobaczyć na mapki bezpieczeństwa nic taam sie
            nie dzieje a, Jelonki są najgorszym osiedlem Na Bemowie i jednym z gorszych w
            Warszawie
            • Gość: jaczek Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 24.06.04, 06:58
              Jak na moj gust i doswiadczenie to jednak troche bardziej bezpieczniej jest na
              jelonkach południowych przez całą dobę niz pod dworcrm Wileńskim. Najgorsze
              osiedle? dobre sobie.
              • umfana Re: jelonki bezpieczne? 24.06.04, 21:37
                no fakt...
          • Gość: wyki Re: jelonki bezpieczne? IP: *.swps.edu.pl / 193.201.164.* 15.09.04, 11:12
            Ja też mieszkam na Wyki już 3 lata i jeszcze nic złego mi się nie przydarzyło.
            ja uważam że jest to osiedle ok. Wcześniej mieszkałam na Bemowie i też sobie
            chwaliłam. A po głowie w dzisiejszych czasach mozna dostać wszedzie
    • Gość: bob budowniczy Re: jelonki bezpieczne? IP: 213.17.180.* 26.06.04, 11:22
      Mieszkam na Karabeli od 15 lat. Nie specjalnie znam młodzież z mojego bloku
      (sama mam 29). Często wracam po zmroku,i jakoś w ciągu tych lat nic mi się nie
      stało (puk,puk - odpukać w niemalowane drewno). Nie kiedy to mity, które
      słyszymy, sami powielamy (np.dla mnie wybranie na Pragę w okolice
      Dw.Wschodniego oznacza dostanie w czapę i pożegnanie się z zawartością
      portfela). Tak naprawdę nie ma bezpiecznego miejsca,a wszędzie trafiają sie
      sporadyczne przypadki. A co do bezpieczeństwa na Jelonkach, to warto słuchać
      tych co tam mieszkają - to ich głos jest najbardziej wiarygodny.
      • Gość: jelonek Re: jelonki bezpieczne? IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 26.06.04, 14:19
        dla mnie gorsze są jelonki płn zwłaszcza ulica
        czumy,dreslandia,menelandia ,dilerownia i wszystko co najgorsze typowy syf!
        jelonki płd tęz są paskudne i niebezpieczne ale na pewno lepsze od płn
    • Gość: NIEE Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.06.04, 11:22
      Nie
    • umfana Nie są bezpieczne! 26.06.04, 21:08
      Ale są gorsze dzielnice od Jelonek w Warszawie!
      • kokoz Re: Nie są bezpieczne! 28.06.04, 16:01
        Mieszkam na Wyki w bloku przy komisariacie i tu czuje się bezpieczny. Im dalej
        od bloku tym częściej się oglądam.
        • Gość: maciek Re: Nie są bezpieczne! IP: *.4kroki.pl 28.06.04, 23:41
          nie... no przesadzacie! mam 21 lat, mieszkam na czumy od zawsze. nikt nigdy nie
          zaczepił mnie pod blokiem, ani na osiedlu. czasem ktos sie bije, ale to sa
          bojki miedzy swoimi, albo z obcymi dresami. spokojny, normalny czlowiek nie ma
          sie czego bac. takie sa przynjamniej moje spostrzezenia. jesli ktos mi powie,
          ze czumy jest najgorsza ulica, to go po prostu wysmieje.
          nie znacie tego osiedla, a tu jest naprawde ładnie. dużo zieleni, całkiem
          niezła komunikacja, blisko do lasu, no i tania kablówka i internet.
          • Gość: JElonKOWICZ Re: Nie są bezpieczne! IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 29.06.04, 00:16
            TY pedale nie zaczepia sie swoich!nie wiesz co tu sie dzieje!CZUMY POWER!
          • Gość: Ferdek byłem raz na Czumy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:10
            tubylcy obrzucili mnie kamieniami
        • zievallo Kokoz ! 29.06.04, 01:40
          Ja mieszkam blok dalej i juz sie oglądam...;o)
          • Gość: koleżanka Re: Kokoz ! IP: *.tele2.pl 29.06.04, 14:05
            a ja mieszkam tam gdzie kokoz i zivallo i się nie ogladam za siebie. mieszkam
            tam od poczatku i nigdy nie bałam sie chodzić sama po zmroku czy tez w dzień...
            co wy chcecie od jelonek...?
            • zievallo Re: Kokoz ! 29.06.04, 23:44
              Wiec pozdro Kolezanka szanowna ;o)
    • Gość: Zenobia Re: jelonki bezpieczne? IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.06.04, 10:34
      Ludzie, nie przesadzajcie. Każde osiedle ma swoich meneli, ale to nie znaczy,
      że należy siedzieć w domu i sprawdzać co minutę zamek w drzwiach! Ja mieszkam
      na ul. Rozłogi od 16 lat i nie narzekam. Zdarzyło mi się, że zaczepiło mnie
      parę dresiarzy,ale na szczęście nic się nie stało. A Jelonki są fajne, naokoło
      jest sporo zieleni, dobry dostęp do szkół, a także do komunikacji i sklepów. Na
      pewno wolę tu mieszkać, niż gdzieś na Pradze albo w hałaśliwym Centrum.
    • Gość: e tam Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.pl 29.06.04, 15:05
      chyba coś bujacie. historyjki rodem z bronxu. ja prawde mówiąc przez parenaście
      lat nie widziałam na jelonkach klasycznego dresa. ani jednego. za to
      społeczniaków dużo. muzyka o 13 im przeszkadza, piłka nożna na trawniku im
      przeszkadza, młodzież na klatce im przeszkadza => i hop do administracji!
      takich zgredów to należy tępić. a tak ogólnie komentując bezpieczeństwo w
      warszawie to bloki nie są takie złe. najgorsze są małe mieściny i wsie (bez
      żartów). tamto menelstwo jest faktycznie niebezpieczne. nawet w turystycznych
      mikołajkach ledwo co zapuściłam się między te ich małe bloczki a już ruszyła w
      moją stronę ekipa co tu dużo gadać wieśniaków w dresach. naszczęście chcieli
      tylko pieniądze a ja za wiele nie miałam.
      • Gość: jelonek Re: jelonki bezpieczne? IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 29.06.04, 20:43
        a najakiej ulicy mieszkasz?bo ja na czumy 10 i tutaj strach wyjść z bloku
      • bocian1 Re: jelonki bezpieczne? 29.06.04, 20:47
        NIE WIEM W JAKIEJ CZĘŚĆI JELONEK MIESZKASZ ŻE NIE WIDZIAŁEŚ DRESA DLA MNIE NA
        JELONKACH JEST DRES NA DRESIE I JEST BARDZO NIEBEZPIECZNIE
        • zievallo nie ma miejsca dla sarenek na jelonkach 29.06.04, 23:47
        • bober17 Re: jelonki bezpieczne? 27.08.04, 12:12
          A ja mieszkam na ul.Doroszewskiego i nigdy nikt mnie nie zaczepil!!Czuej sie tu
          bardzo bezpieczny i nierozumiem ze ktos psize ze Jelonki to dilerownia
          dresownia itd. zobacz czlowieku na Prage i dopiero mow o Jelonkach:D
          POZDRO DLA LUDZI Z JELONEK!!
      • Gość: Zdziwiony Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.04, 20:27
        zmyślasz
      • Gość: Zdziwiony Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.04, 20:27
        taż zmyślasz
    • Gość: znacie mnie Re: jelonki bezpieczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:27
      Hehe jak sa spoleczniaki na osiedlu to jest niebezpiecznie np. ktoregos dnia
      przyjechaly do nas PSY spisali nas i rozgonili :D a 15 min poznij moja sasiatke
      ojebali pod wlasna klatka. A jaki z tego moral, jezeli ludzie znaja osoby ktore
      stoja pod klatkami i nic nie robia to po h.j wzywac psy!!!!! Spoleczniaki do
      SMIETNIKA
      • zgrred Re: jelonki bezpieczne? 27.08.04, 23:56
        Na jelonkach bezpiecznie szkoda słów!ci co tu mieszkają dłużej wiedzą zę to
        osiedle gangów,narkomani z całej Warszawy przyjerzdżają tu po towar,jak nie ma
        w Warszawie dragów to wszystkie ćpuny przyjerzdżają tu a tu zawsze są!
      • Gość: znamy Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.04, 22:15
        Znamy znamy bezmózgowcze.
        Wymóżdżony łyżeczką.
        • Gość: ****** Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 13.10.04, 22:16
          mieszkam na jelonkach i juz sama nie wiem jak jest naprawde..wiem tylko to ze 2
          lata temu zatlukli tu mojego przyjaciela i ja juz bede zyc tym do konca..,i
          choc przez te 2 lata nic sie nie zdazylo w sumie to i tak mam juz swoja opinie
          • Gość: daniel Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 13:09
            a tak, zatlukli jakiegos kolesia. coz, jednego zlodzieja mniej.kojarze tego
            typa, kradl malolatom komorki...pozdro, fajnych masz przyjaciol.
            • Gość: XXXX Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 21:39
              chyba mowisz o zupelnie innej osobie..wiec moze sie nie wypowiadaj na forum
              zanim nie bedziesz pewny ze to co piszesz jest zgodne z rzeczywistoscia..,bo ja
              go znalam a ty nie !!!
              • Gość: daniel Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.04, 12:50
                chyba kiepsko go znalas. mowie o tej samej osobie czyli o k...e. pamietam jak
                gnojek kroil malolatow. wiesz ludzie, ktorzy koncza tylko podstawowke (306 na
                dodatek) maja duzo pomyslow...
    • Gość: karolina Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 22:59
      ttaaaaaa, wiem ktory to, cwaniak....
      • Gość: YelonkY Re: jelonki bezpieczne? IP: *.devs.futuro.pl 07.11.04, 13:50
        Moze yelonki nie sa najbezpieczniejjsze ale ogólnie jest spokuj blokersi i
        małolaci pod blokami czy na ławkach nikomu nicv nie robia a psy tylko
        przyjezdzaja spisuja wiskaja itd. a jak ma byc jakas zadyma to jewst to typowa
        ustawka np. 2 szkół ze soba
    • pempek_swiata Re: jelonki bezpieczne? 07.11.04, 23:13
      tak, tak oczywiscie...
      • Gość: Autor Re: jelonki bezpieczne? IP: *.4kroki.pl 11.11.04, 08:58
        tez sie zgadzam... yelonky to zajefajna okolica...
        • Gość: prayboy Re: jelonki bezpieczne? IP: *.murator.com.pl 16.11.04, 16:26
          Mieszkam na Jelonkach od 1989 roku, odkad skonczylem 18 lat.
          Fakty:
          Jak sie wprowadzalem to rozjechane zajace jeszcze lezaly na Czluchowskiej bo
          przylazily z pol za Lazurowa.
          Pierwszy niemily fakt to zwloki ludzkie na gliniankach, tam gdzie teraz Park
          Gorczewska. Drugi - samobojczy skok w moim bloku.
          Potem:
          1. powalona sasiadka z dolu, ktora ciagala mnie na kolegium ze jej rzucam bomby
          na balkon ,owiniete w slonine (sic) i ze zniszczylem zbiorcza antene TV na
          dachu naszego mrowkowca.
          2. wiecznie pijany dozorca
          3. w Hali Wola byl kiedys sklep nocny i w tej okolicy dostalismy kiedys 2 razy
          lomot od kolesi, za nic tak dla jaj. Raz kolega mial wstrzas mozgu, drugi raz
          inny kolega odbite nerki.
          4. W 1998 roku na podworku Wyki 9 splonely w nocy 2 samochody zaparkowane pod
          oknami.
          5. zwloki noworodka w zsypie na Puszczy Solskiej 6
          6. tragedia z pozarem i smiercia dziewczyny w tym samym bloku (zemsta dilerow,
          pomylka)
          7. smierc chlopaka kolo poczty, szczegolow nie znam.
          8. halasujace zwlaszcza wieczorem wentylatory w podziemiach Marc Polu albo w
          schronie przeciwatomowym kolo Wyki9 (tak, tak, czy wiedzieliscie ze mamy
          schron?) . Slychac je az przy Muszlowej i Karabeli

Ale ogolnie uwazam ze jest okej, swiadczy o tym ze zamienia swoje 2 pokoje w
          mrowkowcu na 4 w niskim bloku i mam zamiar wychowac tu dzieci. Jak tu dorosna
          to przynajmniej im nie podskoczy zaden lalus ze strzezonego osiedla.

• Gość: Gutstaff Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 20:02
            koles pchniety nozem przy boisku miedzy sucharskiego a borowej g . (nalezalo mu
            sie :P )
            podpalenie wv golfa na sucharskiego ( sprawca nastepnego dnia na wolnosci :))
            i ogolnie duzo narkusow czyt. browniarzy ostatnio sie ich tepi ale na miejsce
            jednego wyrwanego chwasta wyrastaja trzy
            ogolnie nic wielkiego sie nie dzieje ale zeby policja spisywala za stanie w
            grupie pod blokiem i zeby rozganiala wszystkich to przesada agresja budzi
            agresje powinni zrobic jakies miejsca w ktorych mozna sie wyzyc gmina
            inwestuje w szkolne boiska na ktore ciezko sie dostac moze by zainwestowali w
            rozsypujace sie boisko o ktorym pisze na poczatku bylo by jakies zajecie
            przynajmniej ale co to gmine i wladze obchodzi jelonki latem to pustynia na
            ktorej nie ma co robic poza piciem browara na lawce wiec niech wreszcie cos z
            tym zrobia Ello!
    • arvelli Re: jelonki bezpieczne? 16.11.04, 17:33
      zależy czy jest akurat policja i czy patrzy w twoim kierunku. policja to jest
      taka formacja wzajemnej adoracji. nie można IM zwrocić uwagi jak przeklinają
      lub parkują w niedozwolonych miejscach - na zachodzie ( niemcy, francja ,
      anglia ) cop żegna się z zawodem w takich sytuacjach a u nas pała i wyjazd.
      • Gość: j Re: jelonki bezpieczne? IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 12.12.04, 01:28
    • Gość: XXX2:) Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl 16.12.04, 13:32
      Chcial bym zeby było tam bezpiecznie bo mieszka tam ktos kogo kocham!!!!! Ale z
      tego co wiem nie jest do konca bezpiecznie:(i dlatego czesto denerwuje sie o
      moją ukochaną!!!
      • Gość: Jelonki bezpiczne! Re: jelonki bezpieczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.01.05, 20:53
        Jelonki bezpiczne
      • Gość: Cenek Re: jelonki bezpieczne? IP: 213.76.146.* 12.01.05, 16:54
        Tak samo bezpiecznie jak i w innych dzielnicach, tak samo jak i w innych
        miastach Polski.
        mieszkam na Jelonkach już ładny kawałek czasu, poprzednio w Centrum i jak dla
        mnie i mojej zony to Jelonki są bezpieczniejsze. Takie to oto mamy odczucie.
    • Gość: XXXX Re: jelonki bezpieczne? IP: *.acn.waw.pl 06.01.05, 22:50
      hmm...w sumie mam to w dupie...tak sobie teraz mysle..,bezpieczne czy
      nie..mieszkac trzeba ..co mi tam..morda nie szklanka..a w przeznaczenie tez
      wierze ;))))
    • dixon89 A różni 05.05.15, 04:06
      Masakra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka