Dodaj do ulubionych

Zaostrza się walka z nielegalnym handlem

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.07.05, 07:25
Po to sa bazary zeby tam handlowac mydlem i powidlem. Mam nadzieje, ze nie
odpuszcza i konsekwentnie beda tepic to uliczne badziewie. Moze po przekupach
wezma sie za namolnych "parkingowych".
Obserwuj wątek
    • Gość: Yks Bardzo dobrze! Usunąć ten bród i smród z ulic! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.05, 08:15
      Oby tylko akcja nie skończyła się za miesiąc oraz prowadzono ją na szerszą
      skalę. Zapraszam na ucięmiężony handlarzami Służew!
      • Gość: M&M Super! Wreszcie miasto przełamuje swoją bezradność IP: 85.128.72.* 21.07.05, 09:29
        A pomysl z rozdawaniem skonfiskowanej żywności do ośrodka pomocy społecznej
        jest rewelacyjny. Krótki i na temat.
    • Gość: bib Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.cbr.tp.pl 21.07.05, 08:21
      A kiedy wezmia się za metro wilanowska?? przecież tam nie da się przejść z pętli
      do metra
    • Gość: bajanek.lipcowy Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.stat.gov.pl 21.07.05, 08:24
      Brawo!
    • Gość: Domcia lepiej późno niż wcale... IP: 213.17.175.* 21.07.05, 08:59
      Szkoda, że dopiero teraz, kiedy Kaczyński prowadzi kampanię prezydencką, a te
      działania na pewno są jednym z jej elementów. Wcześniej podobno urzędnicy,
      straż miejska i policja były bezradne... Więc coż takiego się zmieniło??? Ktoś
      po prostu wreszcie ruszył tyłek!
    • Gość: pixawon Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.crowley.pl 21.07.05, 09:03
      I jak się chce to jednak można?Dlaczego dopiero teraz?
      Czyżby prawo zostało ustanowione dopiero 2 tygodnie temu?W sumie to ktoś powinien ponieść konsekwencje za to że,do tej pory nie przegoniono tych handlarzy.Mimo wszystko jednak popieram całym serecem tą akcję.Mam nadzieję że to nie będzie tylko akcja i na dłużej zagości porządek na naszych ulicach.
    • Gość: asia Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: 81.210.22.* 21.07.05, 09:32
      A co wladze miasta maja zamiar zrobic z handlujcymi przekupami na ulicy
      Huculskiej oraz Ludowej. To jest straszne. Nikt nie reaguje i nie chce ich
      usuac a to jest przeciez nielegalne targowisko
    • Gość: MZ Re: A jednak MOZNA ruszyc tylek! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 21.07.05, 09:44
    • Gość: Aga Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.msp.gov.pl / *.mst.gov.pl 21.07.05, 10:03
      Po przeczytaniu artykułu i opadnięciu mojej euforii związanej z faktem, że będę
      mogła przejść przez pl. Bankowy nie ślizgając sie skórkach od sprzedawanych tam
      owoców, naszła mnie nastepująca refleksja : jak to sie stało , że jeszcze dwa
      tygodnie temu służby miejskie, policja itp, były bezradne a teraz nagle nie
      są ?!. Nie przypominam sobie jakiś zasadniczych zmian legislacyjnych ostatnimi
      czasy. A może jest tak, że prawo zmienia sie radykalnie w dniu w którym p.
      Kaczyński rozpoczyna kampanię prezydencką. Ale to by znaczyło, że jak kampania
      się zakończy, to prawo wróci do stanu bezradności a ja będę znowu ślizgała się
      na skórkach...
      Właściwie to nazwa Prawo i Sprawiedliwości dla partii panów Kaczyńskich jest
      jak najbardziej na miejscu, bo też na prawie opiera sie całe ich rządzenie -
      jak p. Kaczuński nie chce czegoś zrobić to prawo mu nie pozwala a jak potem
      zmienia zdanie i już chce (bo kampania) to to samo prawo już mu pozwala.
      Ponadto, sam jest ponad prawem - jak podejrzewam - w imię sprawiedliwości...

No cóż te wybory będą ciężkie - bo żeby Kaczyński przestał rujnować stolicę, to
      trzeba by go gdzieś wyekspediować, ale jak sie go wypcha na prezydenta to
      zrujnuje nie tylko Warszawę ale jeszcze resztę Polski (ciekawe czy poza Waszawą
      są świadomi zagrożenia?) - i co tu zrobić ?!
    • israel Czyzby Kaczka czytala fora internetowe? 21.07.05, 10:36
      bo zaczela wreszcie naprawde robic porzadek?
      A ja mam pytanie - czy mozna utworzyc straz obywatelska, ktora bedzie napierd..c
      takich nielegalnych handlarzy?
      • Gość: pobożny Re: Czyzby Kaczka czytala fora internetowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:04
        israel dobrze kobinujesz dobry pomysł .musisz mieć ladnie n.asrane w bani.
        • israel Re: Czyzby Kaczka czytala fora internetowe? 24.07.05, 22:25
          Ty masz nasrane, bo pewnie sam handlujesz podrabianymi perfumami i pirackimi
          plytami. POcaluj sie w dupe.
      • Gość: mucha Re: Czyzby Kaczka czytala fora internetowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:31
      • Gość: mucha Re: Czyzby Kaczka czytala fora internetowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:36
        ty ruro ,. popaprańcu ciekawy jestem czy jesteś tylko mocny przed monitorem ,
        czy miałbyś odwagę stanąć przy tym handlarzu i go pobić!!!!!!!
        jesteś pewnie katolikiem.
        • israel Re: Czyzby Kaczka czytala fora internetowe? 24.07.05, 22:22
          Hehe, mialbym odwage go pobic, bo mnie szlag trafia, ze policja i straz miejska
          nie potrafi zrobic porzadku w miescie. Za to Wy nie macie nawet odwagi zwrocic
          im uwage, bo sie boicie nawet swojego cienia, jestescie cieniasami, ktore nigdy
          w zyciu nie bede potrafily glosno powiedziec co mysla. To przez takich leszczy
          tyle w tym kraju syfu, smrodu, rasizmu i lepperyzmu. Przez takich wlasnie brak
          szacunku do prawa.
          • Gość: gosc Re: Czyzby Kaczka czytala fora internetowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 10:33
            NADAJESZ SIE DO OBSZCZANIA TYLKO TAK SAMO JAK TWOJ KANDYDAT.
    • Gość: qw 27 mandatów... IP: 217.8.161.* 21.07.05, 10:42
      "Przez pierwszy tydzień akcji straż miejska wystawiła 27 mandatów, 22 wnioski
      do sądu grodzkiego o ukaranie"

27 mandatów... przez tydzień... to 4 dziennie!
      Rozumiem, że robi to 1 strażnik pracujący na 1/16 etatu.

"Do tego wydała 299 poleceń i 205 pouczeń" i 1245 złe miny oraz 2345 razy
      pogroziła palcem.
    • Gość: RAFIK Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:55
      Ja wczoraj widzialem to cale zajscie ,i napewno jeszcze wielu innych jak straz i
      policja nadluzywa sily wobec kobiety starszej nie bylo zadnej rozmowy zaladowali
      wozek na pake i w dodatku meszczyze ktory probowal oslonic kobiete od
      szarpiacych ja straznikow miejskich brutalnie potraktowali,jestem oburzony
      widzac takie metody .Wladza przeciwko ludziom.
      • Gość: dd Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.jmdi.pl 21.07.05, 11:48
        słabo widziałeś, nikt nieucierpiał, a wszystko w ramach uprawnień
        • Gość: rafik Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 02:15
          Ja to doskonale widzialem kobieta napewno ucierpiala .
    • Gość: Beldi Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: 193.28.187.* 21.07.05, 11:26
      Dziś rano obok "nieusuwalnych" na przystanku pod "FORUM" stanęła obskurna buda
      na kółkach z hot dogami i innym świństwem! Pomocy !!!
    • Gość: marcin n Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.devs.futuro.pl 21.07.05, 11:43
      Brawo! nareszcie porządek. Sa wyznaczone bazary i niech ktos jak chce to tam
      handluje.
      • gklej Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem 21.07.05, 11:56
        porządek musi być.
    • herrdocent Zapraszam na Grochow 21.07.05, 12:33
      na rondo Wiatraczna i wziac sie za meneli co sprzedaja jakies takie talatajstwo
      ze szok. Raz sprzedawali nagrobne podstawki pod znicze ewidentnie walone z
      cmentarza patrol polycji w kubrakach lazil lazil i nic nie zrobil.
    • Gość: heptaparaparsinokh Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.chello.pl 21.07.05, 13:09
      brawo! nareszcie! wiecej stanowczosci!
      dosc juz tego syfu
    • bardu Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem 21.07.05, 15:16
      Skrzyżowanie Banacha z Grójecką - przejść nie można. Zapraszam panów strażników.
    • Gość: Funky BRAWO !!! Posprzatac trzeba ulice. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:10
    • Gość: bart Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: 217.153.29.* 21.07.05, 17:47
      brawo!!!! nareszcie!!!
    • Gość: gh67 Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 22:33
      No nareszcie coś się ruszyło - ciekawe tylko jak długo to potrwa. A z rozdawaniem owoców i warzyw potrzebującym to świetny pomysł - można by tak robić ze wszystkim - ubrania do domów pomocy, ruskie zabawki i radyjka też - zero zwrotów, wszystko rozdawać. Mam nadzieję, że akcja szybko się nie skończy i przeniesie się też w inne części miasta. Pora robić porządek z syfhandlem. Proponuję też pokazać policjantom i urzędnikom wpisy na forach, niech wiedzą że mają poparcie mieszkańców.
      • Gość: mieszkaniec Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 10:22
        JA TEGO NIE POPIERAM I SIE NIE ZGADZAM MIAŁEM BLISKO STRAGANIK ZE SWIERZYMI
        OWOCAMI A TERAZ MUSZE GANIAĆ DALEJ I DZWIGAC ZAKUPY.NIEMACIE CZYM SIE ZAJMOWAC
        WSZYSTKO WAM NIE PASUJE KATOLICKI NAROD W MORDE JEZA.
    • Gość: kuala Ten "brud" to wina RZĄDU !! Nie ma pracy to ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:48
      handlują czym się da i gdzie się da . Prawda kole w oczy urządasów i ludzi .
      Nie chcą widzieć smrodu i brudu ,bo to im psuje ich fałszywe poglądy o Polsce i
      Warszawie . Jak to wszystko prężnie się rozwija hohoho ,a w podziemiach
      brud ,smród i ubóstwo . Wieżowce dwa na krzyż ,a w środku pusto . Ludzie
      przejrzyjcie na swoje zaślepione propagandą socjalistów oczy . Na tych bazarach
      handlują nawet wykształceni ludzie !! Tak ,tak . Pielęgniarka w UK zarabia 8000
      zł ,a u nas 800 zł . Jesteście strasznie fałszywi i macie taki rząd na jaki
      sobie zasłużyliście . GŁOSUJCIE NA PRAWDZIWYCH kAPITALISTÓW ,a nie farbowanych
      lisów KOMUNY !! SLD obiecywało wam gruszki na wierzbie ? No to macie w centrum
      Warszawy gruszki pod wierzbą .
      • Gość: . Re: Ten "brud" to wina RZĄDU !! Nie ma pracy to l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:37
        Posłuchaj, gdy będą handlowali NA BAZARACH nie będzie problemu.
        Na razie tego nie robią.
        • Gość: heh Re: Ten "brud" to wina RZĄDU !! Nie ma pracy to l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 02:09
          na bazar to by bylo trzeba z 5 bazarow nowych postawic baranku
          • Gość: . Re: Ten "brud" to wina RZĄDU !! Nie ma pracy to l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:03
            Osiołku, bzdury piszesz. Onie nie handlują na bazarach, bo tam trzeba płacić regularnie czynsze. "się nie opłaca" cwaniaczkom.
      • Gość: wlasnie Re: Ten "brud" to wina RZĄDU !! Nie ma pracy to l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 02:06
        wlasnie to rzad jest winny a nie ci ludzie kazdy chce zyc a to jest walka
        handlarzy o kawalek chleba ktory wlasnie im sie zabiera
    • Gość: Midi Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem IP: 141.44.224.* 23.07.05, 20:20
      (...) Nielegalnym handlem zajmuje się też Urząd Kontroli Skarbowej (...)
    • Gość: gosc Re: jakim prawem zabieracie towar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 18:41
      Jakim prawem mozna przywlaszczyc sobie mienie innego obywatela ,przeciez to jest
      nielegalne czy redakcja gazety moze to wyjasnic albo ktos kto wie cos na ten
      temat.zabrac towar i przeznaczac go na cele społeczne bez zgody wlasciciela.
    • emari Re: Zaostrza się walka z nielegalnym handlem 25.07.05, 07:23
      Gdybyż jeszcze te bazary były sprzątane! Zapraszam w okolice MarcPolu przy
      Mirowskiej - koszmar. Handel naręczny też kwitnie i nikt nie reaguje!
    • hayamo PODAJCIE 10 ADRESÓW SKLEPÓW ZE SWIEZYMI OWOCAMI 25.07.05, 16:32
      PODAJCIE 10 ADRESÓW SKLEPÓW W CENTRUM GDZIE MOŻNA KUPIC ŚWIERZE CZEREŚNIE...
      rzecz w tym aby ten handel uporzadkować. Albo najlepiej zbudować same wiezowce
      takie jak marriott. potem i was pogonią z tamtąd bo nie pasujecie do takiej
      budowli hihihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka