29.06.05, 04:22
ilu z was spotkalo sie z przejawami rasizmu wobec bialych? ja np. bylam
ofiara.
Obserwuj wątek
    • cuski Re: Rasizm 29.06.05, 05:21
      Wystarczy wejsc do byle jakiego biura, gdzie murzyni pracuja, to mozna zobaczyc
      z jaka uprzejmoscia podchodza do BIALYCH !!!
      Nie jestem rasista, ale wkurza mnie, gdy CZARNI robia lache BIALYM, obslugujac
      ich normalnie.

Pozdrawiam
    • tradycja1 Re: Rasizm 29.06.05, 06:22
      A ja sie nie spotkalam, predzej to ja mialam jakies "kolorowe uprzedzenia"
      wiem, wiem nieladnie sad
      • mika_1 Re: Rasizm 29.06.05, 15:27
        O, proszę, widzę, że nie tylko mnie to dotknęło.
        Bardzo często, jadąc do pracy, miałam okazję wysłuchiwać obelg czarnych pod
        adresem białych. Ot tak, po prostu, bo sobie jechali.
        Często w metrze słyszałam rozmowy czarnych, że biali im sie kręcą pod nogami i
        to jest skandal.
        Ja kilka razy też obsłuchałam za swoją rasę.
        I dlatego uważam, że czarni są większymi rasistami, niż biali!
        • himera24 Re: Rasizm 29.06.05, 19:05
          ja bylam w sklepie z butami w downtown, gdzie oczywiscie w wiekszosci
          zatrudnieni sa czarni, prosilam o znalezienie mi innego rozmaru, zapomniala o
          mnie i butow mi nie przyniosla, wybralam inne, stoje w kolejce do kasy, wchodzi
          czarna klientka, od progu ja z usmiechem witaja, "hi, how r u?" podczas gdy mi
          nawet nie odpowiedzialy, zaraz slycsze pyta sie jej czy pomoc jej znalesc buty.
          bylam wkurwiona, powinnam byla jebnac butami i wyjsc stamtad, ale buty naprawde
          mi sie podobaly.
          • rysunkowapostac Re: Rasizm 30.06.05, 01:38
            Ja slyszalem zabawna historie gdzie po przypadkowym stuknieciu sie wozkami w
            sklepie moja znajoma zostala przez Murzynke oskarzona o rasizm. Ale akurat ta
            znajoma pyskata jest z natury i szybko jej odpalila , ze nie , ze to Ty mnie
            dyskryminujesz. Jakie zdziwienie to wywolalo u Murzynki... Ze niby jak to? Bo
            ja jestem Polka i Ty mnie dyskryminujesz! - odpowiedziala moja znajoma. I
            Murzynka odpuscila...
            • himera24 Re: Rasizm 30.06.05, 01:46
              rysunkowapostac napisał:

> Ja slyszalem zabawna historie gdzie po przypadkowym stuknieciu sie wozkami w
              > sklepie moja znajoma zostala przez Murzynke oskarzona o rasizm. Ale akurat ta
              > znajoma pyskata jest z natury i szybko jej odpalila , ze nie , ze to Ty mnie
              > dyskryminujesz. Jakie zdziwienie to wywolalo u Murzynki... Ze niby jak to? Bo
              > ja jestem Polka i Ty mnie dyskryminujesz! - odpowiedziala moja znajoma. I
              > Murzynka odpuscila...

to ja znam tez fajna historyjke, ktora przytrafila sie mojej kolezance rowniez
              o cietym jezyku. kolezanka wjezdzala samochodem na parking, ulice i parking
              przecinal chodnik, ktorym szly dwie tluste murzynki, kolezanka grzecznie
              zatrzymala samochod aby je przepuscic, zatrzymaly sie, jedna z nich stanela
              machnela reka i mowi do mojej kolezanki "go bitch", kolezanka przejechala,
              zatrzymala samochod opuscila szybe i pyta sie "Did you just call me bitch?", a
              ta ze tak, na to moja kolezanka "If I'm the bitch then you are you?" a ta
              czarna juz rekawy podwija juz tam tymi lapami wymachuja, na to moja kolezanka
              spokojnie mowi "I'll tell you who you are, you are a nigger from Africa". to
              ten tluscioch na nia ruszyl, moja kolezanka podniosla szybe do gory, na gaz i
              pojechala.
              od tamtej pory stala sie moja bohaterka smile
              • cuski Re: Rasizm 30.06.05, 02:41
                Lepiej zeby Twoja kolezanka nie wyjezdzala z takimi tekstami na murzynowie.

Pozdrawiam smile
              • flickywicky Re: Rasizm 30.06.05, 17:56
                Ciekawe historyjki. Nie rozumiem tylko wcale dlaczego dziwicie sie ze Myrzyni w
                taki oto sposob traktuja teraz bialych. A moze cofniemy sie do historii tego
                kraju i przypomnijmy sobie kto tych niggerow tutaj przywiozl. A moze myslicie
                ze tak jak wy przyjechali tutaj z wlasnej woli?! Przypomnijmy tez sobie jak
                jako niewolnicy bez zadnych praw harowali na polach dla bialego pana ktory
                calymi dniami siedzial, pierdzial w stolek, popijal whisky i palil cygara.
                Teraz my harujemy na nich a oni siedza, popijaja whisky i pala co tylko chca. I
                BARDZO dobrze! Brawo im sie nalezy! To jest ich rewanz za krzywdy jakie
                wyrzadzili na nich biali.
                • cuski Re: Rasizm 01.07.05, 01:53
                  Jak to mowia: "Raz na wozie, raz pod wozem", he he he...

Witam i pozdrawiam Cie Flickywicky smile
            • cuski Re: Rasizm 30.06.05, 02:38
              Czyli jaki moral plynie z tej opowiastki ?
              Warto miec czasami DUZA BUZIE, he he he...

Pozdrawiam smile
    • edytkus Re: Rasizm 30.06.05, 07:41
      Moja siostra jechala raz autobusem. Na przeciw siedziala Murzynka, na nastpenym przystanku wsiadla
      biala kobieta. Chcac usiasc na owlnym mijescu obok Murzynki kulturalnie odsunela poly jej plaszcza
      zeby na nich nie usiasc, a ta jak na nia nie wrzasnie czego wstylu "wstretna rasistko, brzydzisz sie
      mego ubrania?" Ale to chyba tylko kobiety tak maja, ciemnoskorzy mezczyzni wg mnie sa o wiele
      bardziej uprzejmi niz niejeden bialy.
      • m4verick Re: Rasizm 02.07.05, 20:17
        cosik wam zacytuje, pasuje to watku...hehe

...Oczy Murzyna są obumarłe, a cała postawa uosobiona głupotą... Lubi tęgie
        napoje i używa ich nad miarę, skoro tylko może... Zresztą na wszystko jest
        Murzyn obojętnym i dla własnych nawet dzieci, których nie kocha i bez żalu
        opuszcza (...). Powszechnie wiadomo, że Murzyni mają... po tej rasie właściwy
        (...). W ogólności jednak łatwo poddają się białym, uznają ich wyższość nad
        sobą (...). Najczęściej są weseli, do zabaw skłonni, nie dość o jutro dbający i
        coś dziecinnego mają w charakterze (...). Religijność Murzyna jest ślepą.
        Daremnie starano by się wydobyć z niego, na czym polega jego wiara, jego
        moralność- usłyszy się zawsze tę samą odpowiedź „quien sabe” (kto wie), w
        którym mieści się cały ogrom apatii, lenistwa i braku chęci rozumowania
        (...).Murzyn nie zastanawia się nad niczym, umysł jego nie pracuje, widzi
        rzeczy powierzchownie... nie pyta się dlaczego tak jest, dlaczego tak trzeba
        robić, a nie inaczej, ale robi stosownie, jak mu wypadnie. Nasze
        przysłowie „jakoś to będzie” doskonale cechuje rozumowanie czarnej rasy (...).
        Wyjątek stanowią Murzyni, z których każdy mógłby bezkarnie z gołą głową skakać
        z małpami po palmach ( wytłuszczenie-DR)(...).
        Wszystkie cytaty pochodzą ze znakomitej Ameryki Łacińskiej w relacjach Polaków
        (antologia),wybór, wstęp, komentarze i przypisy Marcin Kula, Wydawnictwo
        Interpress, Warszawa 1982.

ps. wiedziecie ze na wszstkie, miastowe posadki gdzie sa wymagane egz, tj.
        policja, wojsko, straz, lekarze, itp.
        czarni maja zanizona punktacje o prawie %25 albo lepiej,
        czyli bialy aby zdac musi miec 100pkt a kaszankowski 75pkt , gdzie tu
        sprawiedliwosc?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka