cuski 02.02.06, 17:33 Czy wedlug Was Ameryka jest od kogos/czegos uzalezniona ? Wedlug mnie USA jest uzalezniona od ropy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwiaa3 Re: Czy Ameryka jest od kogos/czegos uzalezniona 02.02.06, 18:22 i od reszty świata.... Odpowiedz Link
m4verick Re: Czy Ameryka jest od kogos/czegos uzalezniona 05.02.06, 23:47 ...dokladnie, bo jest zadluzona u reszty swiata na wartosc przekraczajaca, 3 razy wartosc calej ameryki to tak od ok 1975 roku sie zaczelo dziac... Odpowiedz Link
cuski M4v 06.02.06, 05:17 M4v, czyli jednym slowem Ameryka to jeden ogromny, sztucznie napompowany balon, ktory w kazdej chwili moze pizdnac, he he he... Odpowiedz Link
zettrzy Re: M4v 06.02.06, 06:06 a nie, bo reszta swiata bez przerwy pcha sie do Ameryki, podpompowujac ten balon oferta taniej pracy i kapitalem przywiezionym z zewnatrz Odpowiedz Link
m4verick Re: M4v 06.02.06, 18:35 tak to jest taki napchany balon, i wszystko w nim jest na kredyt, bo nic juz nie ma pokrycia, a kapital nie pcha sie do tylko poza jesli juz cos. bo nie znam juz firm ktore tutaj by chcialy inwestowc, lepiej juz do chin sie oplaca. Odpowiedz Link
zettrzy Re: M4v 07.02.06, 04:45 no patrz, a na najlepszy investement package w ubieglym roku trzeba bylo importowac inwestora z Korei, bo nikogo miejscowego nie bylo stac na mniejsze sumy mamy zawsze 5 Chinczykow, 5 Hindusow, 3 Iranczykow i jednego Amerykanina ktory ciagle liczy i liczy i nie moze sie doliczyc .000498%, podczas gdy ci inni tylko pytaja ktora jest dotted line bo chca podpisac i zeby bylo ich Odpowiedz Link
m4verick Re: M4v 07.02.06, 19:14 masz racje zettrzy, ale nie wiem czy dosc blisko jestes z przemyslem i porodukcja np. w samym illinois, ale jak kiedys juz pisalem wystarczy sobie pojechac na niedalekie polnocne przedmiescia gdzie dwa lata temu jeszcze wszystko doskonale prosperowalo, a teraz moze %1 magazynow i fabryk jest otwarta, reszta poupadala albo wyniosla sie do chinczykow czy kupujac chel czy maslo w sklepie wiemy, ze ono jest kolejny % do globalnego zadluzenia usa? Odpowiedz Link
zettrzy Re: M4v 07.02.06, 20:54 nie jestem w Illionois, ale troche mnie dziwi ze wszystko prosperowalo jeszcze dwa lata temu - u nas sie ryplo wraz z nadejsciem Busha i od tej pory lezy i kwiczy a idiota nadal wali forse w wydatki na wojne zamiast inwestowac wewnetrznie Odpowiedz Link
cuski Zettrzy napisała: 07.02.06, 22:50 Zettrzy napisała: - Nie jestem w Illionois, ale troche mnie dziwi ze wszystko prosperowalo jeszcze dwa lata temu - u nas sie ryplo wraz z nadejsciem Busha i od tej pory lezy i kwiczy, a idiota nadal wali forse w wydatki na wojne zamiast inwestowac wewnetrznie. Zetrzy, Twoje posty sa jak muzyka dla mego ucha, he he he... Odpowiedz Link
zettrzy Re: Zettrzy napisała: 08.02.06, 04:18 > Zetrzy, Twoje posty sa jak muzyka dla mego ucha, he he he... takie rytmiczne? ps. mam nadzieje ze nie jest to muzyka hiphopowa Odpowiedz Link