cuski 25.03.06, 01:26 Z jednej strony zaogniaja sie protesty przeciwko zaostrzaniu prawa imigracyjnego, a z drugiej ciagle wzrasta liczba oszustow imigracyjnych. PS. Ciekawe dokad zaprowadzi nas to wszystko ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bolek2006 Re: Wzrost Protestow = Wzrost oszustow imigracyjn 25.03.06, 06:33 Juz w po niedzieli bedziesz wiedzial. Senat Ci odpowie. Odpowiedz Link
speranzaa Re: Wzrost Protestow = Wzrost oszustow imigracyjn 31.03.06, 05:02 orientujecie sie co w koncu z ta ustawa imigracyjna, ustalili cos czy nie, ludzie roznie opowiadaja i to bzdury. moze ktos slyszal cos z wiarygodnego zrodla? Odpowiedz Link
cuski Wzrost Protestow = Wzrost oszustow imigracyjnych 31.03.06, 05:10 Jeszcze chyba nic konkretnego nie ustalili Odpowiedz Link
speranzaa Re: Wzrost Protestow = Wzrost oszustow imigracyjn 08.04.06, 00:40 ustawa imigracyjna utknela w komisji senackiej, teraz politycy wybieraja sie na przerwe swiateczna . moze ruszy cos po wielkanocy , ale nie wiadomo jak to sie skonczy z powodu protestow republikanow, ktorzy tlumacza to tym, iz ostatnia fala emigracji ( ktora mialaby objac ustawa) to w wiekszosci ludzie z ameryki lacinskiej niewnoszacy nic do amerykanskiej kultury , zanizajacy poziom wykszatalcenia i niechetni nauce jezyka angielskiego. Odpowiedz Link
cuski A ja slyszalem, ze... 08.04.06, 05:47 A ja slyszalem, ze jednak wszystko zmierza ku legalizacji tzw. nieudokumentowanych. Odpowiedz Link
speranzaa Re: Wzrost Protestow = Wzrost oszustow imigracyjn 08.04.06, 20:32 a gdzies to slyszal??? nawet jesli ustawa weszlaby w zycie to nikt od reki nie dostanie zielonej karty, gdyz to oznaczaloby amnestie, ktorej przeciwny jest przeciez bush. z tego co ja slyszalam to chca wprowadzic program pracownikow gosci, wiec musi taki delikwent przepracowac 6 lat w danej pracy i nauczyc sie perfect angielskiego. wiec lepiej zen sie z twoja kobita, tak szybciej i pewniej dostanie gc. Odpowiedz Link
cuski Wlasnie czytam, ze... 09.04.06, 07:28 Wlasnie czytam, ze projekt ustawy o reformie imigracyjnej, dajacej milionom nielegalnych szanse na ubieganie sie o obywatelstwo, nie zyskal wystarczajacego poparcia w tzw. probnym glosowaniu. PS. I komu tu wierzyc ??? Odpowiedz Link
zettrzy Re: Wlasnie czytam, ze... 09.04.06, 15:16 oj oj Ameryka nie potrzebuje legalnych imigrantow, Ameryka potrzebuje taniej sily roboczej gotowej przyjac kazda prace legalny imigrant ma prawa obywatela, takiemu nie bedzie sie chcialo pracowac przy konserwacji rybek w puszkach a do takich prac przeciez potrzeba najwiecej rak Odpowiedz Link
cuski Zetka 09.04.06, 18:43 To w NY najwiecej nielegalnych pracuje przy konserwacji rybek ? Odpowiedz Link
zettrzy Re: Zetka 09.04.06, 20:19 nie, w Teksasie i Arizonie i tych innych stanach przygranicznych, jest tam duzo roznych fabryk przetworow bo maja sile robocza w NY nielegalni strzyga trawniki i wykladaja kafle w klozetach Odpowiedz Link
bolek2006 Czy protesty pomoga, czy zaszkodza nielegalnym? 11.04.06, 02:47 To ciekawe, czy te protesty pomoga czy zaszkodza nielegalnym. Jakos przeciez trzeba zastopowac ten niekonczacy sie bezsens. W koncu prawo powinno byc takie, ze zastopuje samowole. W koncu kto ma decydowac: - panstwo czy plaga tanich roboli? Odpowiedz Link
speranzaa Re: Czy protesty pomoga, czy zaszkodza nielegalny 11.04.06, 02:49 bez przesady, nie wszyscy sa plaga roboli. sa ludzi , ktorzy placa podatki, pracuja i ucza sie. czy tacy to tez plaga???? Odpowiedz Link
cuski Speranzaa napisała: 11.04.06, 02:52 Speranzaa napisała: - Bez przesady, nie wszyscy sa plaga roboli. sa ludzi , ktorzy placa podatki, pracuja i ucza sie. czy tacy to tez plaga???? Oczywiscie, ze nie Asiu Odpowiedz Link
bolek2006 Re: Speranzaa napisała: 13.04.06, 02:40 Jesli chodzi o placenie podatkow, to ja wiem jak jest. Rozliczenia oscylujace kolo zera.... ale krzyczy sie, ze "ja place podatki". Znacie bajeczke o "ty mi tu nie" ? Odpowiedz Link
speranzaa Re: Speranzaa napisała: 13.04.06, 03:17 Z tym zerem to lekka przesada, ale wyjasnij jedno, dlaczego ludzie , ktorzy sa tu nielegalnie maja placic takie same podatki jak ci legalni, skoro pracuja nielegalnie, wiec nie maja firmy , ktora by te podatki za nich w jakiejs czesci oplacala z ich pensji??? Co za sens , skoro przypuscmy zarobisz $ 20000 rocznie i z tego masz zaplacic ok. $ 6000 podatku do IRS-u. Jaki sens??? Zaplata podatku nie zrobi z nielegalnego legalnego to po pierwsze, a po drugie, jezeli ta ustwa imigracyjna w ogole wejdzie w zycie to i tak taki nielegalny czlowieczek musi zaplacic podatki zalegle i jeszcze 2000 dolcow kary. a tak na marginesie co za niechec do legalizacji nielegalnych? to w koncu emigranci zbudowali ten kraj i w wiekszosci tez byli tu kiedys nielegalnie. i troch eodbiegajac od podatkow: ten kraj zostal najechany przez najezdzcow z Europy oczywiscie, ziemia zagrabiona od Indian, ktorych potem wybito czy zarazano chorobami. I teraz ni najezdzcy maja czelnosc decydowac kto ma w tym kraju byc a kto nie. Moze to i mrzonk a, ale tak ajest prawda , siegajc do historii. Odpowiedz Link