Gość: jam Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.c27.msk.pl 12.12.06, 09:39 Sprawa proszę właścicieli luksusowych mieszkań jest bardzo prosta: tam gdzie nie ma kotów tam są szczury - i odwrotnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:45 szczur - przyjaciel robotnika - w odwecie na burżuazji... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob ile kosztuje IP: *.imgw.pl 12.12.06, 09:46 Ciekawe, ile kosztuje napisanie paszkwila w gw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwiazdka Ninja Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:48 "szczury zniszczyły mi całe mieszkanie...." - wycena ubezpieczyciela 10 tyś...Pani mieszka w szopie chyba ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EkoDeweloper Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:55 Ta pani akurat nabyła wnęke, a raczej jej część, 1m, w suszarni. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Jak ktoś nienawidzi kotów -musi "polubić" szczury. 12.12.06, 09:58 Innego wyboru nie ma. Potem się okazuje, że kot jest dużo mniej uciążliwy niż gryzonie, ale żeby to pojąć trzeba trochę mniej arogancji, a więcej rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PitBull Re: Jak ktoś nienawidzi kotów -musi "polubić" szc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:00 przestan juz z tymi kotami. koty smierzą i wali im z pyska (szczurami?), a w marcu nie dają zasnąc. Ty masz kota w głowie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitt Re: Z pyska to tobie wali. Głupotą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PitBull Re: Z pyska to tobie wali. Głupotą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:12 Koty szczają wszędzie, znaczą teren, samice dają znaki w ten sposób samcą i odwrotnie. Podobnie traktują nowe, nie znane im rzeczy, które nie pachną jak reszta ich otoczenia. scą na to i ma to przenikliwy smród. Pranie ciuchów od szczyn kocich nic nie daje, ten smród zostaje już na stałe. Koty nie polują w ogóle na szczury, bo te są stosunkowo wielkie. łapia małe myszki, zabijaja wróble, sikorki, a nawet gołębie. Szczur jest dla kota zbyt agresywny. Tak naprawde to kont nie przegania szczórów w sposób o jakim większośc myśli (przez walke). Kot po prostu zjada małe szczurzątka, które ledwo co ujrzały świat. Dlatego szczury, zwłaszcza samice trzymają się zdala od miejsc, gdzie te barbarzyńskie koty pomieszkują. A za samicami zwiewają samce, no, bo nie bedą sie przecież seksić z kotami. Kot to po prostu taki koci faszysta, zjadający bezbronnych i zdecydowanie mniejszych. Precz z kotami. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Ty idiota jesteś. Koty nie jedzą szczurów. 12.12.06, 10:20 Bo szczurze mięso jest dla nich trujące. Zresztą bredzisz w sposób wykluczający polemike. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PitBull Jedzą, bez ogonów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:23 nie znasz się, bo żyjesz z kotami, których nie wypuszczasz z domu. Smród cię otępił, nie umiesz myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arw Re: Jedzą, bez ogonów IP: *.devs.futuro.pl 12.12.06, 11:16 sorry, co jak co, mój kocur biega poza domem...w domu kot jest nieszczęśliwy. kot trzymany poza domem jest silniejszy, ma ładniejszą sierść...smrodu nie ma żadnego... w przeciwieństwie do psów..które jak wiesz lubią się tarzać w padlinie, śmierdzą potem niesamowicie, z pyska im wali ...ale ty pewnie trzymasz psa w domu i go kąpiesz w wannie:), więc pewnie nie znasz prawdziwych psich obyczajów (puść swojego psa na parę dni na wsi na zewnątrz to zobaczysz)...zresztą..pies trzymany w domu i niewyprowadzony też ci nawali na dywan i bedzie śmierdziało... nie chcę wywoływać wojenki między psiarzami a zwolennikami kotów, ale co jak co kłamstw nie bede tolerował. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Jedzą, bez ogonów 12.12.06, 14:25 > nie chcę wywoływać wojenki między psiarzami a zwolennikami kotów, ale co jak co > kłamstw nie bede tolerował. jako zwolennik i psow i kotow wypowiem sie obiektywnie - sporo racji masz, ale co do tego ostatniego puntku, to kot tez nawali, na dywan albo i w jakims ukrytym miejscu (przemyslne bestie), jesli nie uzna kuwety za nadajaca sie do uzytku :) i jeszcze skubany schowa, zawinie, wepchnie pod cos - znam to juz :) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Ty idiota jesteś. Koty nie jedzą szczurów. 12.12.06, 14:11 > Zresztą bredzisz w sposób wykluczający polemike. kapitanie Stopczyk, z takim lepiej nie dyskutowac - on was sprowadzi do swojego poziomu i pokona doswiadczeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arw Re: Z pyska to tobie wali. Głupotą? IP: *.devs.futuro.pl 12.12.06, 11:24 jeszcze bym dodał...kot się rzuca na grdykę i zagryza ludzi, wygryza oczy, źle mu z oczu patrzy, tylko knuje i knuje:) co by tu złego zrobić...fałszywiec jeden:)heheh samice szczają wszędzie, nie tak jak psy, i dają znać "samcą" i odwrotnie... tak...koty szczają na wszystko, na każde drzewo przy drodze i koła samochodowe...potem podchodzą do swoich kup i szczyn i obwą****ą je:) świnie te koty... "kot przegania szczury wg mnie tak, że zagryza wszystko co małe"...wgryza się w płody biednych szczurzych matek i je zjada od środka:) wogóle wredny fałszywiec, atakuje wszystko co jest malutkie i bezbronne...zobaczy małego pieska w oddali, to zrywa się i rzuca, i biegnie i zagryza...jakby biedny piesek nie uciekł na drzewo, to wredny kot by go zagryzł... zdarzają się przypadki pogryzień małych dzieci przez tego wredne i fałszywe koty..:(fałszywce jedne i barbarzyńce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bamak Re: Z pyska to tobie wali. Głupotą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:44 powinienieś napisać "samcom", słownik sie kłania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sany Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 82.139.53.* 12.12.06, 10:02 Szczury żrą szczury. I tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergiel Taka jest cena wypędzania kotów z miasta. IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 10:05 Delikatnym mieszkańcom 'śmierdzą' piwnice, dlatego wyganiają koty ze swojej posesji. Ale dzięki temu mają gryzonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PitBull koty są fałszywe i śmierdzi im z pyska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:18 Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Za to szczury sa szczere i pachnie im z pysków. 12.12.06, 10:21 Tak jak tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: A psom smierdzi z d*py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 17:17 Z d'py to chyba wszystkim śmierdzi... A tak w ogóle to gdzie ty sie schylasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw szczury atakują? IP: *.chello.pl 12.12.06, 10:18 ja pamietam jak Gazeta pisala o jakims szpitalu...chyba na Mokotowie, gdzie szczury podgryzaly ciala w kostnicy. Wyglada na to ze w wawie jest plaga szczurow ale nikt z tym nic nie robi, moze poza akcja dofinansowywania dokarmiania kotow prowadzona oficjalnie przez ratusz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 10:18 Tak to jest jak się nie dba o koty... Tam gdzie są, jakoś szczurów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PitBull Tam gdzie są koty jest smród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:19 Wyjściem jest deratyzacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czajnik Boazeria IP: 81.210.48.* 12.12.06, 10:21 Zwróciłem uwagę na to, że pani opisywanej w artykule pleśnieje boazeria. A kto to w tych czasach kładzie na ścianach boazerię, zwłaszcza na luksusowym osiedlu. Przecież to jest estetyka z czasów GIerka. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Ma boazerie bo estetyki nie było w cenie mieszkani 12.12.06, 12:01 a. A zresztą, co za róznica, niech i ma słomianke na ścianie - gdzie jest powiedziane ze w drogich, tfu, - marketing - "luksusowych" mieszkaniach, tfu - marketing - "apartamentowcach" mieszkają "luksusowi" ludzie? Dorabiają sie różni ludzie, bogatym może być i mądry i głupi, i uczciwy i oprych handlujący kradzionymi autammi. A osiedla zamknięte to dodatkowa selekcja bo mieszkają tam specyficzni ludzie (specyficzna część z tych których stac na drogie mieszkania) Gość portalu: czajnik napisał(a): > Zwróciłem uwagę na to, że pani opisywanej w artykule pleśnieje boazeria. A kto > to w tych czasach kładzie na ścianach boazerię, zwłaszcza na luksusowym > osiedlu. Przecież to jest estetyka z czasów GIerka. Odpowiedz Link Zgłoś
wesolemiasteczko A komu szkodzą szczury?Niech te wszystkie histeryc 12.12.06, 10:23 zne dętki wsadzą sobie trutkę... i się wysadzą!!!! Zapamiętajmy nazwisko autora aurtykułu - zaszczyci nas jeszcze nie raz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lx "Pani Dorota kupiła wentylator" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:26 Powodzenia z wentylatorem. Radze jednak wydac 1000 zl na osuszacz. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Znam panią ze wsi, ktorej wszystko "śmierdzi" 12.12.06, 10:26 Ale ona teraz mieszka w apartamentowcu, bo awansowała społecznie. I ma kasiore. Tak to jest jak ktoś z gnoju wejdzie na salony. Przykład idzie od "elyt" zgrupowanych w Samoobronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eptesicus stara wariatka ;-))) IP: *.chello.pl 12.12.06, 10:30 Wstrętny widok - wzdryga się pani Dorota. I dodaje: - Panicznie boję się szczurów i brzydzę się nimi! Dlatego partiami kazałam zdejmować kamienną obudowę w łazience. Żyłam w takim stresie, że ciągle wydawało mi się, że słyszę, jak w rurach buszują te wstrętne gryzonie - mówi mieszkanka os. Allegretto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PitBull Koty i szczury to największe szkodniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:32 Zaraz po ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.telkonet.pl 12.12.06, 10:35 Szczury w rządzie szczury na ulicach.Załatwmy najpierw te wielkie szczurzyska z rządu bo robia większe szkody.Ale tez i nie należy bagatelizować tych małych w kanałach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Och, paniusia boi się myszek IP: *.chello.pl 12.12.06, 10:37 Horror doprawdy :) Niech sobie porobią jeszcze osobne wodociągi na tych pozamykanych osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziom Sczur studenta nie tyka. IP: *.nat.student.pw.edu.pl 12.12.06, 10:42 A ja mieszkam obok w akademiku Żaczek i jakoś o szczurach nie słyszałem. Chyba boją się nas zaczepiać bo jak wiadomo student zdolny do wszystkiego jest... Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: Sczur studenta nie tyka. 12.12.06, 12:04 Gość portalu: Ziom napisał(a): > A ja mieszkam obok w akademiku Żaczek i jakoś o szczurach nie słyszałem. Chyba > boją się nas zaczepiać bo jak wiadomo student zdolny do wszystkiego jest.. Student nie je a jak je to odpadki sam zjada - to po co tam mają chodzić szczury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr M Szczury w Eko Parku IP: *.pekao.com.pl 12.12.06, 10:44 Mieszkam częsci Serenata i nie zauważyłem obecności szczurów. Czy ktoś z mieszkańców coś zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 195.245.213.* 12.12.06, 10:45 Mieszkam na tym osiedlu i o tym że jest plaga szczurów dowiedziałam się dziś z GW. Faktycznie w garażu porozstawiano trutki ale nie miałam pojęcia, że przeżywamy jakąś inwazję. Być może dlatego, że mam w domu psa i szczury nie są zainteresowane spotkaniem z nim. Nie wiem. Natomiast z przykrością czytam pełne jadu i zawiści komentarze o tym, że "bogaczom się należy". Myślałam, że socjalizm i związane z nim równanie do dołu mamy już za sobą. Co to za podejście - bogacz-burżuj-niech mu szczury dadzą popalić? Zazdrość i zawiść ubrana w moralizatorskie i ekologiczne piórka. Nikt szczerze nie przyzna, że chciałby dobrze zarabiać, móc kupić sobie fajne mieszkanie w dobrym miejscu, być spełnionym zawodowo i cieszyć się życiem. Ja przez najbliższe 30 lat będę spłacać kredyt za swoje wymarzone mieszkanie. To wysoka cena ale uważam, że warto. Każdy ma w życiu swoje priorytety. Szkoda tylko, że ze szczurami przyjdzie nam chyba łatwiej wygrać niż z ludzką zawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park 12.12.06, 11:02 hej,zamiast uzywac slow ktorych nie rozumiesz sproboj je najpierw poznac.Socjalizm to nie rownanie ludzi do dolu... Zawisc nie jest zwiazana z socjalizmeme tak jak nie jest zwiazana z kapitalizmem. Fajnie byloby pewne rzeczy w koncu zrozumiec. Zyj sobie dlugo,zdrowo i szczesliwie. Socjalista Boguslaw S. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park 12.12.06, 14:19 julko, my ci po prostu serdecznie wspolczujemy. za ciezkie pieniadze, przeplacajac co najmniej dwukrotnie (3kEUR to jest cena metra kwadratowego w centrach sredniej wielkosci miast w krajach wysoko rozwinietychw porzadnych kamienicach - nie w blokowisku w ocierajacej sie o trzeci swiat metropolii) nabylas mieszkanie w blokowisku, fatalnie wykonane - skoro zwykly szczur w pojedynke dokonuje niemal totalnej demolki lokalu, a teraz na dodatek zlaza sie gryzonie :) i jeszcze ci wredni socjalisci zazdraszczaja, niedobrzy, w dol by tylko rownali. ja, droga julko, chetnie przyznam, ze chcialbym kupic wymarzone mieszkanie. ale nie w tekturowym blokowisku ze szczurami, na rany koguta, i nie w Warszawie :) ps. nie "bogaczom" sie nalezy, bo coz to za bogacze na kredyt, tylko frajerom sie nalezy. widzialy galy co braly, jak mawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 195.245.213.* 12.12.06, 15:31 Ależ Ty się bardzo mylisz. Nie przepłaciłam, osiedle jest pięknie zaprojektowane i bardzo dobrze wykonane, na dodatek nie jest to tekturowe blokowisko, są grube mury, drewniane okna a elewacja jest z kamienia i drewna. A jeśli nie pasuje Ci mieszkanie w Warszawie to Twoja sprawa. Ja uważam, że mieszkam w jednym z najładniejszych polskich osiedli, w genialnej lokalizacji, w otoczeniu zieleni i starych pięknych drzew. Co do szczurów to nie zabieram głosu bo o sprawie dowiedziałam się dziś z gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksander Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 212.160.172.* 12.12.06, 18:17 Lokalizacja tego osiedla złożonego z ładnie zaprojektowanych budynków w bezpośrednim sąsiedztwie Pól Mokotowskich jest częścią reklam. Szkoda, że w artykule nie wypowiedział się develeporem, który budował te budynki odnośnie jakości materiałów wykorzystanych do konstrukcji. Budynek Allegretto jest pierwszym z brzegu i znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie parku, w którym wedle oceny weterynarzy jest z pewnością kolonia co najmniej kilkudziesięciu tysięcy szczurów co za tym idzie logiczne jest że szukają pożywienia w śmietnikach pubów jakie się tam mieściły. A ponieważ były zbyt głośne i mieszkańcy Allegretto protestowali przeciwko nim to się to na nich zemściły i szczury szukają pożywienia u nich. A swoją drogą to czy istnieje coś czym można odstraszyć albo wytępić szczury ? Bo chyba żadna metropolia sobie nie poradziła z tymi gryzoniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J A czy ta Pani nie mieszka na parterze? IP: *.aster.net.pl 12.12.06, 10:46 Moze chodzi o inwazje przez balkon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zteff Wyścig szczurów, więc sami swoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.12.06, 11:00 Te wędrowne to nie te same, co popiwnicach łażą, są większe i żyją w kanałach. Zwykle włażą do domu jak zabładza w kanalizację. Klapka burzowaim nie straszna, ale podobno są skuteczniejsze kolczatki do tego wyprodukowane. Jedyne skuteczne to gazowanie kanalizacji, ale to robota dla profesjonalistów i wór pieniędzy kosztuje. Nam pozostaje systematyczne lanie chloru, wtedy gubią ścieżki i może już nie wrocą. Może. Acha, zamykać sedesy, bo lezą do światła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.12.06, 13:16 I jeszcze coś, bywają większe od kiciusia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚCIU Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 213.195.173.* 12.12.06, 11:06 Taaa trzeba powołać komisję śledczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UTEP Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 213.195.173.* 12.12.06, 11:07 To co nie czuła ze cos smierdzi w łazience od dłuższego czasu ? Skoro wszystko było w G....? Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park 12.12.06, 12:07 Gość portalu: UTEP napisał(a): > To co nie czuła ze cos smierdzi w łazience od dłuższego czasu ? Skoro wszystko > było w G... Jak śmierdziało to obiła ściany boazerią, myślała że pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocur Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:20 Jak nieustannie nawołuje się do zabijania i sterylizowania bezpańskich kotów, zwłaszcza tych mieszkających w piwnicach, zamiast o nie dbać i je dokarmiać, to się ma szczury. A obecność tylko jednego kota w piwnicy w każdym bloku skutecznie je odstrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.vs.shawcable.net 12.12.06, 11:37 Ludzie,opanujcie sie.Zazdrosc was tak zaslepila ze nie wiecie co mowicie.Nie kazdy musi kochac koty.Wiele razy tu czytalam lamenty dotyczace bezpanskich kotow a teraz przez ta polska dzika zawisc wszystcy sa raptem milosnikami kotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocur Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:43 Nie każdy musi, to prawda. Może woleć szczury :) Przyroda miejska już jest jakoś tak dziwnie zorganizowana, że te dwa gatunki nie występuja w parze, ale bardzo częsot występują oddzielnie :) Odpowiedz Link Zgłoś