Dodaj do ulubionych

Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park

• Gość: jam Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.c27.msk.pl 12.12.06, 09:39
      Sprawa proszę właścicieli luksusowych mieszkań jest bardzo prosta: tam gdzie nie
      ma kotów tam są szczury - i odwrotnie!!
    • Gość: x Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:45
      szczur - przyjaciel robotnika - w odwecie na burżuazji...
      ;)
    • Gość: bob ile kosztuje IP: *.imgw.pl 12.12.06, 09:46
      Ciekawe, ile kosztuje napisanie paszkwila w gw?
    • Gość: Gwiazdka Ninja Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:48
      "szczury zniszczyły mi całe mieszkanie...." - wycena ubezpieczyciela 10
      tyś...Pani mieszka w szopie chyba ;P
      • Gość: EkoDeweloper Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:55
        Ta pani akurat nabyła wnęke, a raczej jej część, 1m, w suszarni.
    • kapitan_stopczyk Jak ktoś nienawidzi kotów -musi "polubić" szczury. 12.12.06, 09:58
      Innego wyboru nie ma.
      Potem się okazuje, że kot jest dużo mniej uciążliwy niż gryzonie, ale żeby to
      pojąć trzeba trochę mniej arogancji, a więcej rozumu.
      • Gość: PitBull Re: Jak ktoś nienawidzi kotów -musi "polubić" szc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:00
        przestan juz z tymi kotami. koty smierzą i wali im z pyska (szczurami?), a w
        marcu nie dają zasnąc. Ty masz kota w głowie :-)
        • kapitan_stopczyk Z pyska to tobie wali. Głupotą? 12.12.06, 10:04
          • Gość: Pitt Re: Z pyska to tobie wali. Głupotą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:05
          • Gość: PitBull Re: Z pyska to tobie wali. Głupotą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:12
            Koty szczają wszędzie, znaczą teren, samice dają znaki w ten sposób samcą i
            odwrotnie. Podobnie traktują nowe, nie znane im rzeczy, które nie pachną jak
            reszta ich otoczenia. scą na to i ma to przenikliwy smród. Pranie ciuchów od
            szczyn kocich nic nie daje, ten smród zostaje już na stałe.
            Koty nie polują w ogóle na szczury, bo te są stosunkowo wielkie. łapia małe
            myszki, zabijaja wróble, sikorki, a nawet gołębie. Szczur jest dla kota zbyt
            agresywny. Tak naprawde to kont nie przegania szczórów w sposób o jakim
            większośc myśli (przez walke). Kot po prostu zjada małe szczurzątka, które
            ledwo co ujrzały świat. Dlatego szczury, zwłaszcza samice trzymają się zdala od
            miejsc, gdzie te barbarzyńskie koty pomieszkują. A za samicami zwiewają samce,
            no, bo nie bedą sie przecież seksić z kotami.
            Kot to po prostu taki koci faszysta, zjadający bezbronnych i zdecydowanie
            mniejszych.
            Precz z kotami.
            • kapitan_stopczyk Ty idiota jesteś. Koty nie jedzą szczurów. 12.12.06, 10:20
              Bo szczurze mięso jest dla nich trujące.

Zresztą bredzisz w sposób wykluczający polemike.
              • Gość: PitBull Jedzą, bez ogonów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:23
                nie znasz się, bo żyjesz z kotami, których nie wypuszczasz z domu. Smród cię
                otępił, nie umiesz myśleć.
                • Gość: arw Re: Jedzą, bez ogonów IP: *.devs.futuro.pl 12.12.06, 11:16
                  sorry, co jak co, mój kocur biega poza domem...w domu kot jest nieszczęśliwy.
                  kot trzymany poza domem jest silniejszy, ma ładniejszą sierść...smrodu nie ma
                  żadnego...

w przeciwieństwie do psów..które jak wiesz lubią się tarzać w padlinie, śmierdzą
                  potem niesamowicie, z pyska im wali ...ale ty pewnie trzymasz psa w domu i go
                  kąpiesz w wannie:), więc pewnie nie znasz prawdziwych psich obyczajów (puść
                  swojego psa na parę dni na wsi na zewnątrz to zobaczysz)...zresztą..pies
                  trzymany w domu i niewyprowadzony też ci nawali na dywan i bedzie śmierdziało...

nie chcę wywoływać wojenki między psiarzami a zwolennikami kotów, ale co jak co
                  kłamstw nie bede tolerował.
                  • ready4freddy Re: Jedzą, bez ogonów 12.12.06, 14:25
                    > nie chcę wywoływać wojenki między psiarzami a zwolennikami kotów, ale co jak co
                    > kłamstw nie bede tolerował.
                    jako zwolennik i psow i kotow wypowiem sie obiektywnie - sporo racji masz, ale
                    co do tego ostatniego puntku, to kot tez nawali, na dywan albo i w jakims
                    ukrytym miejscu (przemyslne bestie), jesli nie uzna kuwety za nadajaca sie do
                    uzytku :) i jeszcze skubany schowa, zawinie, wepchnie pod cos - znam to juz :)
              • ready4freddy Re: Ty idiota jesteś. Koty nie jedzą szczurów. 12.12.06, 14:11
                > Zresztą bredzisz w sposób wykluczający polemike.

kapitanie Stopczyk, z takim lepiej nie dyskutowac - on was sprowadzi do swojego
                poziomu i pokona doswiadczeniem :)
            • Gość: arw Re: Z pyska to tobie wali. Głupotą? IP: *.devs.futuro.pl 12.12.06, 11:24
              jeszcze bym dodał...kot się rzuca na grdykę i zagryza ludzi, wygryza oczy, źle
              mu z oczu patrzy, tylko knuje i knuje:) co by tu złego zrobić...fałszywiec
              jeden:)heheh

samice szczają wszędzie, nie tak jak psy, i dają znać "samcą" i odwrotnie...
              tak...koty szczają na wszystko, na każde drzewo przy drodze i koła
              samochodowe...potem podchodzą do swoich kup i szczyn i obwą****ą je:) świnie te
              koty...

"kot przegania szczury wg mnie tak, że zagryza wszystko co małe"...wgryza się w
              płody biednych szczurzych matek i je zjada od środka:)

wogóle wredny fałszywiec, atakuje wszystko co jest malutkie i
              bezbronne...zobaczy małego pieska w oddali, to zrywa się i rzuca, i biegnie i
              zagryza...jakby biedny piesek nie uciekł na drzewo, to wredny kot by go zagryzł...

zdarzają się przypadki pogryzień małych dzieci przez tego wredne i fałszywe
              koty..:(fałszywce jedne i barbarzyńce...
            • Gość: Bamak Re: Z pyska to tobie wali. Głupotą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:44
              powinienieś napisać "samcom", słownik sie kłania
    • Gość: Sany Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 82.139.53.* 12.12.06, 10:02
      Szczury żrą szczury. I tak trzymać!
    • Gość: ergiel Taka jest cena wypędzania kotów z miasta. IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 10:05
      Delikatnym mieszkańcom 'śmierdzą' piwnice, dlatego wyganiają koty ze swojej
      posesji. Ale dzięki temu mają gryzonie.
      • Gość: PitBull koty są fałszywe i śmierdzi im z pyska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:18
        • kapitan_stopczyk Za to szczury sa szczere i pachnie im z pysków. 12.12.06, 10:21
          Tak jak tobie.
        • Gość: ciekawy A psom smierdzi z d*py IP: *.interserwer.pl 12.12.06, 12:52
          • Gość: es Re: A psom smierdzi z d*py IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 17:17
            Z d'py to chyba wszystkim śmierdzi...
            A tak w ogóle to gdzie ty sie schylasz?
    • Gość: waw szczury atakują? IP: *.chello.pl 12.12.06, 10:18
      ja pamietam jak Gazeta pisala o jakims szpitalu...chyba na Mokotowie, gdzie
      szczury podgryzaly ciala w kostnicy. Wyglada na to ze w wawie jest plaga
      szczurow ale nikt z tym nic nie robi, moze poza akcja dofinansowywania
      dokarmiania kotow prowadzona oficjalnie przez ratusz...
    • Gość: e Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.acn.waw.pl 12.12.06, 10:18
      Tak to jest jak się nie dba o koty... Tam gdzie są, jakoś szczurów nie ma.
      • Gość: PitBull Tam gdzie są koty jest smród IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:19
        Wyjściem jest deratyzacja
        • kapitan_stopczyk Tak...Deratyzacja PittBula. 12.12.06, 10:22
      • Gość: czajnik Boazeria IP: 81.210.48.* 12.12.06, 10:21
        Zwróciłem uwagę na to, że pani opisywanej w artykule pleśnieje boazeria. A kto
        to w tych czasach kładzie na ścianach boazerię, zwłaszcza na luksusowym
        osiedlu. Przecież to jest estetyka z czasów GIerka.
        • znajomy_jennifer_lopez Ma boazerie bo estetyki nie było w cenie mieszkani 12.12.06, 12:01
          a. A zresztą, co za róznica, niech i ma słomianke na ścianie - gdzie jest powiedziane ze w drogich, tfu, - marketing - "luksusowych" mieszkaniach, tfu - marketing - "apartamentowcach" mieszkają "luksusowi" ludzie? Dorabiają sie różni ludzie, bogatym może być i mądry i głupi, i uczciwy i oprych handlujący kradzionymi autammi. A osiedla zamknięte to dodatkowa selekcja bo mieszkają tam specyficzni ludzie (specyficzna część z tych których stac na drogie mieszkania)

Gość portalu: czajnik napisał(a):

> Zwróciłem uwagę na to, że pani opisywanej w artykule pleśnieje boazeria. A kto
          > to w tych czasach kładzie na ścianach boazerię, zwłaszcza na luksusowym
          > osiedlu. Przecież to jest estetyka z czasów GIerka.
    • wesolemiasteczko A komu szkodzą szczury?Niech te wszystkie histeryc 12.12.06, 10:23
      zne dętki wsadzą sobie trutkę... i się wysadzą!!!! Zapamiętajmy nazwisko autora
      aurtykułu - zaszczyci nas jeszcze nie raz....
    • Gość: lx "Pani Dorota kupiła wentylator" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:26
      Powodzenia z wentylatorem. Radze jednak wydac 1000 zl na osuszacz.
    • kapitan_stopczyk Znam panią ze wsi, ktorej wszystko "śmierdzi" 12.12.06, 10:26
      Ale ona teraz mieszka w apartamentowcu, bo awansowała społecznie.
      I ma kasiore.
      Tak to jest jak ktoś z gnoju wejdzie na salony.

Przykład idzie od "elyt" zgrupowanych w Samoobronie.
    • Gość: eptesicus stara wariatka ;-))) IP: *.chello.pl 12.12.06, 10:30
      Wstrętny widok - wzdryga się pani Dorota. I dodaje: - Panicznie boję się
      szczurów i brzydzę się nimi! Dlatego partiami kazałam zdejmować kamienną
      obudowę w łazience. Żyłam w takim stresie, że ciągle wydawało mi się, że
      słyszę, jak w rurach buszują te wstrętne gryzonie - mówi mieszkanka os.
      Allegretto.
    • Gość: PitBull Koty i szczury to największe szkodniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:32
      Zaraz po ludziach.
    • Gość: kolo Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.telkonet.pl 12.12.06, 10:35
      Szczury w rządzie szczury na ulicach.Załatwmy najpierw te wielkie szczurzyska z
      rządu bo robia większe szkody.Ale tez i nie należy bagatelizować tych małych w
      kanałach.
    • Gość: a Och, paniusia boi się myszek IP: *.chello.pl 12.12.06, 10:37
      Horror doprawdy :)
      Niech sobie porobią jeszcze osobne wodociągi na tych pozamykanych osiedlach.
    • Gość: Ziom Sczur studenta nie tyka. IP: *.nat.student.pw.edu.pl 12.12.06, 10:42
      A ja mieszkam obok w akademiku Żaczek i jakoś o szczurach nie słyszałem. Chyba
      boją się nas zaczepiać bo jak wiadomo student zdolny do wszystkiego jest...
      • znajomy_jennifer_lopez Re: Sczur studenta nie tyka. 12.12.06, 12:04
        Gość portalu: Ziom napisał(a):

> A ja mieszkam obok w akademiku Żaczek i jakoś o szczurach nie słyszałem. Chyba
        > boją się nas zaczepiać bo jak wiadomo student zdolny do wszystkiego jest..

Student nie je a jak je to odpadki sam zjada - to po co tam mają chodzić szczury?
    • Gość: Mr M Szczury w Eko Parku IP: *.pekao.com.pl 12.12.06, 10:44
      Mieszkam częsci Serenata i nie zauważyłem obecności szczurów. Czy ktoś z
      mieszkańców coś zauważył?
    • Gość: julka Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 195.245.213.* 12.12.06, 10:45
      Mieszkam na tym osiedlu i o tym że jest plaga szczurów dowiedziałam się dziś z
      GW. Faktycznie w garażu porozstawiano trutki ale nie miałam pojęcia, że
      przeżywamy jakąś inwazję. Być może dlatego, że mam w domu psa i szczury nie są
      zainteresowane spotkaniem z nim. Nie wiem. Natomiast z przykrością czytam pełne
      jadu i zawiści komentarze o tym, że "bogaczom się należy". Myślałam, że
      socjalizm i związane z nim równanie do dołu mamy już za sobą. Co to za
      podejście - bogacz-burżuj-niech mu szczury dadzą popalić? Zazdrość i zawiść
      ubrana w moralizatorskie i ekologiczne piórka. Nikt szczerze nie przyzna, że
      chciałby dobrze zarabiać, móc kupić sobie fajne mieszkanie w dobrym miejscu,
      być spełnionym zawodowo i cieszyć się życiem. Ja przez najbliższe 30 lat będę
      spłacać kredyt za swoje wymarzone mieszkanie. To wysoka cena ale uważam, że
      warto. Każdy ma w życiu swoje priorytety. Szkoda tylko, że ze szczurami
      przyjdzie nam chyba łatwiej wygrać niż z ludzką zawiścią.
      • dem-leftist Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park 12.12.06, 11:02
        hej,zamiast uzywac slow ktorych nie rozumiesz sproboj je najpierw
        poznac.Socjalizm to nie rownanie ludzi do dolu...
        Zawisc nie jest zwiazana z socjalizmeme tak jak nie jest zwiazana z
        kapitalizmem.
        Fajnie byloby pewne rzeczy w koncu zrozumiec.
        Zyj sobie dlugo,zdrowo i szczesliwie.

Socjalista
        Boguslaw S.
      • ready4freddy Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park 12.12.06, 14:19
        julko, my ci po prostu serdecznie wspolczujemy. za ciezkie pieniadze,
        przeplacajac co najmniej dwukrotnie (3kEUR to jest cena metra kwadratowego w
        centrach sredniej wielkosci miast w krajach wysoko rozwinietychw porzadnych
        kamienicach - nie w blokowisku w ocierajacej sie o trzeci swiat metropolii)
        nabylas mieszkanie w blokowisku, fatalnie wykonane - skoro zwykly szczur w
        pojedynke dokonuje niemal totalnej demolki lokalu, a teraz na dodatek zlaza sie
        gryzonie :) i jeszcze ci wredni socjalisci zazdraszczaja, niedobrzy, w dol by
        tylko rownali. ja, droga julko, chetnie przyznam, ze chcialbym kupic wymarzone
        mieszkanie. ale nie w tekturowym blokowisku ze szczurami, na rany koguta, i nie
        w Warszawie :)
        ps. nie "bogaczom" sie nalezy, bo coz to za bogacze na kredyt, tylko frajerom
        sie nalezy. widzialy galy co braly, jak mawiaja.
        • Gość: julka Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 195.245.213.* 12.12.06, 15:31
          Ależ Ty się bardzo mylisz. Nie przepłaciłam, osiedle jest pięknie
          zaprojektowane i bardzo dobrze wykonane, na dodatek nie jest to tekturowe
          blokowisko, są grube mury, drewniane okna a elewacja jest z kamienia i drewna.
          A jeśli nie pasuje Ci mieszkanie w Warszawie to Twoja sprawa. Ja uważam, że
          mieszkam w jednym z najładniejszych polskich osiedli, w genialnej lokalizacji,
          w otoczeniu zieleni i starych pięknych drzew.
          Co do szczurów to nie zabieram głosu bo o sprawie dowiedziałam się dziś z
          gazety.
          • Gość: Aleksander Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 212.160.172.* 12.12.06, 18:17
            Lokalizacja tego osiedla złożonego z ładnie zaprojektowanych budynków w
            bezpośrednim sąsiedztwie Pól Mokotowskich jest częścią reklam.
            Szkoda, że w artykule nie wypowiedział się develeporem, który budował te
            budynki odnośnie jakości materiałów wykorzystanych do konstrukcji. Budynek
            Allegretto jest pierwszym z brzegu i znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie
            parku, w którym wedle oceny weterynarzy jest z pewnością kolonia co najmniej
            kilkudziesięciu tysięcy szczurów co za tym idzie logiczne jest że szukają
            pożywienia w śmietnikach pubów jakie się tam mieściły. A ponieważ były zbyt
            głośne i mieszkańcy Allegretto protestowali przeciwko nim to się to na nich
            zemściły i szczury szukają pożywienia u nich.
            A swoją drogą to czy istnieje coś czym można odstraszyć albo wytępić szczury ?
            Bo chyba żadna metropolia sobie nie poradziła z tymi gryzoniami...
    • Gość: J A czy ta Pani nie mieszka na parterze? IP: *.aster.net.pl 12.12.06, 10:46
      Moze chodzi o inwazje przez balkon?
    • Gość: zteff Wyścig szczurów, więc sami swoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:50
    • Gość: miś Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.12.06, 11:00
      Te wędrowne to nie te same, co popiwnicach łażą, są większe i żyją w kanałach. Zwykle włażą do domu jak zabładza w kanalizację. Klapka burzowaim nie straszna, ale podobno są skuteczniejsze kolczatki do tego wyprodukowane. Jedyne skuteczne to gazowanie kanalizacji, ale to robota dla profesjonalistów i wór pieniędzy kosztuje. Nam pozostaje systematyczne lanie chloru, wtedy gubią ścieżki i może już nie wrocą. Może.
      Acha, zamykać sedesy, bo lezą do światła.
      • Gość: miś Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.12.06, 13:16
        I jeszcze coś, bywają większe od kiciusia :D
    • Gość: GOŚCIU Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 213.195.173.* 12.12.06, 11:06
      Taaa trzeba powołać komisję śledczą
    • Gość: UTEP Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: 213.195.173.* 12.12.06, 11:07
      To co nie czuła ze cos smierdzi w łazience od dłuższego czasu ? Skoro wszystko
      było w G....?
      • znajomy_jennifer_lopez Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park 12.12.06, 12:07
        Gość portalu: UTEP napisał(a):

> To co nie czuła ze cos smierdzi w łazience od dłuższego czasu ? Skoro wszystko
        > było w G...

Jak śmierdziało to obiła ściany boazerią, myślała że pomoże...
    • Gość: Kocur Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:20
      Jak nieustannie nawołuje się do zabijania i sterylizowania bezpańskich kotów, zwłaszcza tych mieszkających w piwnicach, zamiast o nie dbać i je dokarmiać, to się ma szczury. A obecność tylko jednego kota w piwnicy w każdym bloku skutecznie je odstrasza.
      • Gość: xyz Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.vs.shawcable.net 12.12.06, 11:37
        Ludzie,opanujcie sie.Zazdrosc was tak zaslepila ze nie wiecie co mowicie.Nie
        kazdy musi kochac koty.Wiele razy tu czytalam lamenty dotyczace bezpanskich
        kotow a teraz przez ta polska dzika zawisc wszystcy sa raptem milosnikami kotow.
        • Gość: Kocur Re: Szczury lgną do luksusowego osiedla Eko Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 11:43
          Nie każdy musi, to prawda. Może woleć szczury :) Przyroda miejska już jest jakoś tak dziwnie zorganizowana, że te dwa gatunki nie występuja w parze, ale bardzo częsot występują oddzielnie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka