Dodaj do ulubionych

LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej

22.02.02, 09:00
Kolejna prośba - kto zna, ma opinię, nawet "zasłyszaną"?

P.S Dzięki Eela za rady, a co do bycia wśród żywych, to sama nie wiem, czy do
tej kategorii zalicza się ludzi "budujących" (bez pieniędzy..)
Obserwuj wątek
    • eela Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej 22.02.02, 09:18
      irga napisał(a):

>
      > P.S Dzięki Eela za rady, a co do bycia wśród żywych, to sama nie wiem, czy do
      > tej kategorii zalicza się ludzi "budujących" (bez pieniędzy..)

No to do półżywych :). A gdzie się budujesz?

• Gość: Irga Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 22.02.02, 16:02
        Wieś Wilanów nad samą Wisłą, z tyłu Pałacu :-)
        Kiedyś będzie tam pieknie, jak już wyrosną drzewa..
        Serdeczności
        • Gość: urban Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej IP: *.clinternal / 10.2.6.* 05.06.02, 12:27
          Zazdrościłam koledze z II LO we Wrocławiu, że mają takie żywe Forum
          absolwentów, a tu proszę. Oto ktoś wspomniał LO Kostki Potockiego. Co prawda
          nie zupełnie w kontekście szkolnych wspominek, ale może to będzie dobry
          początek. Dawno temu zmieniłam dzielnicę i za 2 lata będę przeżywać maturę
          córki ... ale te licealne lata, hmm ... fajnie było. Kres położyła matura w
          gorącym 1981. A ty Irga? Jesteś absolwentką?
          • Gość: Marek Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej IP: 193.111.31.* 19.12.02, 12:33
            robiłem w tym LO maturę w 1982roku wszysytkich chętnych z tych lat i innych
            roczników proszę o kontakt na mail:
            mokula@acserwis.com.pl

Gość portalu: urban napisał(a):

> Zazdrościłam koledze z II LO we Wrocławiu, że mają takie żywe Forum
            > absolwentów, a tu proszę. Oto ktoś wspomniał LO Kostki Potockiego. Co prawda
            > nie zupełnie w kontekście szkolnych wspominek, ale może to będzie dobry
            > początek. Dawno temu zmieniłam dzielnicę i za 2 lata będę przeżywać maturę
            > córki ... ale te licealne lata, hmm ... fajnie było. Kres położyła matura w
            > gorącym 1981. A ty Irga? Jesteś absolwentką?
    • Gość: km Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej IP: *.net-serwis.pl 02.03.02, 22:55
      W Rankingu Liceów Warszawskich 2002 (Perspektywy - luty) LO Kostki Potockiego
      zajmuje 76 miejsce na 100 szkół sklasyfikowanych. Na 143 uczniów, którzy
      ukońzyli tę szkołę w 2001 r na studia dostało się: UW 13, SGH 1, Politechnika
      4, SGGW 9, Akademia Medyczna 0, UKSW 2 (razem 29 osób czyli ledwie ponad 20%).
      O reszcie absolwentów Ranking milczy.
      Radzę przy wyborze szkoły kierować się Rankingiem, o ile pragniemy, aby po
      szkole dziecko dostało się na studia. Trzeba oczywiście wziąć pod uwagę
      możliwości dziecka - jego uzdolniena, poziom wiedzy i umiejętności, ale także
      połóżenie szkoły (czas dojazdu).
      Warto znać dane liczbowe przed podjęciem decyzjio wyborze szkoły.
      Pozdrawiam
      km
      • Gość: nick Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej IP: *.133.16.129.net.tralnet.pl 17.03.17, 22:13
        a ja bym się nie kierowała rankingiem, ponieważ na 100 osób uczeszczajacych do klasy maturalnej, zostanie doszpuszczonych 20 I wystarczy ze te 20 zda I juz jest 100 %. a nikt nie zapyta, ile osób nie zostało dopuszczonych ,bo tych w ranking nie bierze sie pod uwagę. Pozatym ci ,którzy pisza poprawki lub podchodzą po roku do matury -uczą sie na korepetycjach wiec szkoła ich nie przygotowała do matury ale zasługę jak taki uczen zda przypisują sobie. Najlepiej pytac uczniów ,znajomych I czytać opinie
    • Gość: Jola Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej IP: *.pl 20.09.02, 15:00
      Kończyłam to liceum 3 lata temu i uważam,że to świetna szkoła była.Jeśli chodzi
      o poziom wcale też nienajgorsza.Z mojego rocznika większość w tej chwili jest
      na uniwerku albo politechnice.I mają tam genialnego nauczyciela historii.Ludzie
      byli świetni i samo miejsce bardzo fajne.Przez cały rok można urzędować w
      okolicznym parku.Polecam.Pozdrawiam.
      • Gość: Rafał Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 23:20
        Którego nauczyciela masz na myśli?
        pzdr
    • Gość: EE Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej IP: *.itpp.pl 19.12.02, 12:45
      To LO jest super, przynajmniej tak było jakieś 8 lat temu gdy je kończyłam.
      LUdzie bardzo fajni, nauczyciele wymagający i poziom też nie najgorszy. T
      o były jedne z bardziej udanych lat w moim życiu, bardzo mile sie je wspomina,
      a tak zgranych ludzi nie miałam nawet na studiach, jak to czasami bywa.
      Rankingi szkół - teraz tak bardzo popularne nie zawsze oddaja całą prawdę i
      rzeczywistość.
      Jeżeli ktoś jest ambitny i chce studiować to nie musi kończyc najlepszego w LO
      Warszawie , a w Wilanowie jest naprawdę co robić, i szkoła też zawsze umiała
      się zorganizować.
      • Gość: jzk Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej IP: *.acn.pl / 10.72.2.* 04.01.03, 19:06
        Jeśli ktoś chce się uczyć to wszędzie się nauczy, po niej bez problemu dostałem
        się na SGGW. W XXXVIII L.O. jest spox, może brakuje dużej sali gimnastycznej i
        nauczyciele się często zmieniają, ale zawsze jest świetna atmosfera, duże
        boisko i dokoła piękny park. Pozdrawiam wszystkich absolwentów!!!
    • Gość: fwef Re: LO Kostki-Potockiego na Wiertniczej IP: *.rtbhouse.net 27.11.18, 10:50
      odradzam. Ukończyłam tę szkołę. Mial byc wysoki poziom informatyki itd. a tymczasem baba od informatyki (Pani Doktor mam nadzieje ze juz tam nie pracuje) przychodzila tylko na kacu, albo naj*bana i to tak ze uczniow musiala prosic o trafianie kluczem w zamek. Na lekcji jak ktos mial inne zdanie niz ona i pytał to stawiała 1, bo miała jebana tak nabrzmiale ego, że nie znosiła sprzeciwu, a ludzie chcieli po prostu wiedzieć, nauczyć się czegoś. I tyle.

Dyrektorka tez jest niezbyt ciekawa osoba. Tez z wydumanym ego.
      Warto zaznaczyc ze z matmy wymagala, a w ogole nie przychodzila (byla vice wtedy) tylko napie...la wódę z geografem (ktory potem wyleciał za przekręty) i innymi. Jak najdalej od tej szkoly. Odradzam wszystkim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka