Dodaj do ulubionych

Tego trzeba unikać

IP: 192.168.229.* 09.01.02, 13:43
Czy są jakieś miejsca na Mokotowie, które stanowczo odradzacie i dlaczego?
Ja się na razie z takim nie spotkałam i wolałabym tego uniknąć także w
przyszłości. Osobiście uważam, że w naszej dzielnicy nie ma takich miejsc,
które trzeba omijać z daleka, ale może się mylę
Obserwuj wątek
    • eela Re: Tego trzeba unikać 09.01.02, 14:03
      Na Malczewskiego blisko Curie był taki sklep całodobowy z bardzo tanim piwem,
      ciągle obstawiany przez różnych piwoszy płci obojga. Jak sie zmeczyli,
      okupywali schodki i całą szerokość chodnika. Nie byli napastliwi, ale ten
      wyglad... A tak naprawde to jest spokojnie. Często wracam bardzo późno i nigdy
      nie zdarzyło się, żeby mnie ktos zaczepił. Inna rzecz, że po godzinie 20-tej
      Mokotów układa się do snu. Sąsiedzi nade mną o 21-ej rozkładaja wersalkę. :).
      Słysze to łuuup
    • eela Re: Tego trzeba unikać 09.01.02, 14:56
      Koniecznie trzeba unikac wieczornego chodzenia Odyńca tuz przy Wołoskiej po tej
      stronie, gdzie sa sklepy. Tam jest taka mała mordownia i pełno spragnionych.
      Wyrwali mi tam kiedys torebkę i nie jestem jedyną, którą to tam spotkało.
      Pieniędzy akurat nie miałam, ale utrata dokumentów to strata strrraszna.
      Człowiek na codzien nawet sobie nie wyobraza w ilu miejscach jest odnotowany
      numer jego dowodu. W zadnym banku nie mozna dobrac się do swoich pieniędzy, a w
      PKO SA to nawet wpłacic nie można było
      • Gość: Michał Re: Tego trzeba unikać IP: *.ztm.waw.pl 09.01.02, 15:13
        Na Dolnym Mokotowie, między domami przy ul. Podchorążych często gromadzą się
        menele, którzy hałasują, piją, rzucają k..wami, niestety często dopuszczają się
        aktów chuligaństwa i wandalizmu, a także zaczepiają wszystkich.
        Najgorsze, że większość tych meneli ma po kilkanaście lat. Widzę to, kiedy
        odwiedzam mieszkającą w tym rejonie mamę. Kiedy ja tam mieszkałem, to było
        spokojniej, czyli zjawisko menelstwa niestety nasila się.
        • Gość: Kasia Re: Tego trzeba unikać IP: 192.168.229.* 10.01.02, 12:52
          Gość portalu: Michał napisał(a):

> Na Dolnym Mokotowie, między domami przy ul. Podchorążych często gromadzą się
          > menele, którzy hałasują, piją, rzucają k..wami, niestety często dopuszczają się
          >
          > aktów chuligaństwa i wandalizmu, a także zaczepiają wszystkich.
          > Najgorsze, że większość tych meneli ma po kilkanaście lat. Widzę to, kiedy
          > odwiedzam mieszkającą w tym rejonie mamę. Kiedy ja tam mieszkałem, to było
          > spokojniej, czyli zjawisko menelstwa niestety nasila się.

Michale! Widać bali się Ciebie, a teraz "towarzystwo" się rozpasało nieco :-)))

• eela Re: Tego trzeba unikać 10.01.02, 13:13
            Słyszałam, że przy Podchorążych nigdy nie było spokojnie
            • Gość: Michał Re: Tego trzeba unikać IP: *.ztm.waw.pl 10.01.02, 15:46
              eela napisała:

> Słyszałam, że przy Podchorążych nigdy nie było spokojnie

No właśnie, a tak blisko wojska. Wydawałoby się, że powinien być porządek,
              przynajmniej kiedyś.
              • Gość: Michał Re: Tego trzeba unikać IP: *.ztm.waw.pl 10.01.02, 16:39
                Myśle, że w rejonie al. Niepodległości, gdzie teraz zamieszkuję, jest
                bezpieczniej i mniej menelstwa.
                • eela Re: Tego trzeba unikać 10.01.02, 16:47
                  Ja bardzo często tedy chodze gdy wracam z Ochoty autobusem 172. Jest tam bardzo
                  spokojnie, nawet przy sklepie Zygmunt, tym całodobowym z wódka i piwem jest
                  spokojnie. Stoja tam czasami jakies typy, ale nie zaczepiaja. Natomiast kiedys
                  droge mi zagrodził jakis facet, gdy przechodziłam wieczorem koło Królówki. Nie
                  lubie tamtędy chodzic, jest ciemno, nieprzyjemnie i własciwie nikt tamtędy nie
                  przechodzi.
              • eela Re: Tego trzeba unikać 10.01.02, 16:44
                Tam podobno w tych blokach jakas szumowina mieszkała. Kiedys mieszkała tam
                znajomego matka. Byłam z nim, okolica taka sobie. Moze okolica wejścia do
                Łazienek przyciaga elementy, bo sa krzaki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka