broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 18.01.13, 08:54 Piyńć na dwoch? Piyńć na dwoch - toż łostro było Dyć myńszości niy ubyło Ślonske słychać Czas podychać Co mo ofyn być niy kryło. www.dziennikzachodni.pl/artykul/741829,dzis-22-30-tvp-info-debata-o-muzeum-slaskim-dyskutujcie-u,id,t.html Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 20.01.13, 13:52 Gumiklyjzy mie szterujom gryfnie.com/kuchnia/kluski-slaskie-przepis/?fb_comment_id=fbc_590765084273171_98875730_590794160936930#fd2d5b573f587 "Szkrobku" do nich niy żałujom Kajsik śmiejom? Zymby klejom? Gumiklyjzy wom smakujom? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 11.02.13, 23:31 Przi lubiatowski plaży Latoś już domki nowe przi plaży We kożdym cosik zocnego warzy Niy krepniesz z głodu Tako ci godom Zjydz coś dobrego jako ci marzy. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 13.02.13, 22:19 Było, jest i bydzie chopie Ślonzok tyż Ślonzoka dropie Som lubi pobłońdzić Toż leko niym rzońdzić Kej kijokym maras kopie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 13.02.13, 22:31 Dwoch Ślonzokow - zdaniow piyńć Djosek zowdy godo - kryńć Kto spokopi co nos tropi? -Łod bezdzietny muter ziyńć?! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 26.02.13, 19:40 Epigonom "zimny wojny" Niych Tanatos śnik spokojny Z czasym niesie Mi niy chce sie Niym szterować teroz Mojry www.dziennikzachodni.pl/artykul/770357,prof-franciszek-marek-zwolennicy-jezyka-slaskiego-to-zespol,id,t.html Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 26.02.13, 21:22 III Forum już za nami Pokulało se rymami Szpaskom blysło www.facebook.com/events/119884234858226/ Gryfnie wyszło Choć niy ze limerykami. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 06.03.13, 22:20 W Polsce "koniec świata"? Już "dzwoniom na trwoga"? Pierombol - niy moga Niy lachać ze tego I błozna istnego Kej zdo sie "niyboga". www.dziennikzachodni.pl/artykul/776801,rasizm-nie-przejdzie-czyli-dokad-zmierza-slask,id,t.html Co dali z tym bydzie? Welunek chnet przidzie Czy profit, czy strata? W Polsce "koniec świata" Kej RAŚ w przodek idzie? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 07.03.13, 19:17 Roz polityk we tablecie Pedzioł - Bydzie to co chcecie Mu gratulowali Na Wiejski klaskali Ponoć Szworto RP rośnie w Internecie. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,13518770,Premier_Glinski__Dzis_w_Sejmie_debata_nad_wnioskiem.html?lokale=katowice Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 07.03.13, 20:34 Czy sie "palikotyzuje"? www.dziennikzachodni.pl/artykul/778025,kaczynski-w-sejmie-premier-z-tableta-tylko-w-polsce,id,t.html Tako Polska uratuje? Mustrym PiSu Coś ukiszom Djosek w "Rzymie" już raduje? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 08.03.13, 21:35 A jo niy łod dzisioj znom take "zabawy" "Rzep" abo "lampasik" sie zdo szukać sławy Marasym łobciepie "Swoj" za to poklepie Dyć kej zdrzadło krziwe blysk we niym niymrawy www.dziennikzachodni.pl/artykul/778291,jan-dziadul-gorzelik-a-sprawa-polska,id,t.html Smolorza zabrakło - wystyknie Dziadula? Pocukrzy, posoli - geld za to by fulać? Za"mimry z mamrami" Riposta rymami Skiż tego tyż coby ta ślonskość w wiyrch kulać. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 08.10.17, 19:55 Pewien zegarmistrz z Tygadłowa Dwie gazety prenumerował Jedna fachowa, druga nie powiem Co tam panu chodziło po głowie Cóż. Dzisiaj jego żona to już wdowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 08.10.17, 22:28 Pewien pan z Brynku Ciągle siedział w szynku Pił piwo za piwem Kufle były krzywe Sam nie wiedział jak znalazł się w Trynku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 08.10.17, 22:47 Pewna pani z Chorzowa Starego Zdradziła nieraz męża swego Każdego dnia Jak tylko się da I nie widziała w tym nic złego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 08.10.17, 22:53 Pewien pan z Tarnowskich Gór Naopowiadał paniom bzdur I chociaż wykształcony Jak oszust wyszkolony Nie jedną pannę zwiódł Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 26.03.18, 19:48 W wierszach poety z Gołębia Była niezwykła głębia Lecz wena pfu pfu odleciała Poezja z nim nie została Teraz w kodeksach się zagłębia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 26.03.18, 19:56 Pod zamkiem w Mirowie Stało pogotowie Dzwon bił na trwogę Ktoś złamał nogę Nie wiedział że wlazł w g,,,krowie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 26.03.18, 21:28 Pewien pan z Częstochowy Kupił sobie aż trzy krowy Teraz będzie je hodować Co z nim zrobić, proszę poradź Bo pomysł zrealizować jest gotowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 27.03.18, 12:46 Pewien chłop ze wsi Kończyce Chciał ze sobą skończyć Skoczył do zimnej wody A tam napadły go krowy Teraz chce mu się tańczyć Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 27.03.18, 13:27 Z Czechowic pewna pani Trafiła do nas na bani Ktoś zaczął złorzeczyć Że trzeba ją leczyć A ona ani...ani.... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 27.03.18, 14:04 Mój kolega z Ustronia Kupił sobie rasowego konia A potem jeszcze Maść na kleszcze I teraz hasa po błoniach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 27.03.18, 14:11 U pewnego poety z Jastrzębia W wierszach była jakaś głębia Lecz wena mu umknęła Gdzieś sobie pofrunęła Teraz uczy się na błęcach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 02.08.18, 21:13 Pewnego pana z Chorzowa Ciągle bolała głowa Narzekał na każdą pogodę Dziwne, bo był dość młody W końcu wyjechał do Gorzowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 02.08.18, 21:19 Pewna pani z Mikołowa Nawiasem mówiąc młoda wdowa Kolejnego partnera szukała Mojego męża poderwała A to ci stara krowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 02.08.18, 21:30 Pewien pan z Pilicy Trzyma wino w piwnicy Ma tam niezłe zapasy A my tymczasem Pomagamy mu je przeliczyć:) Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 02.08.18, 21:36 Pewien pan z Tarnowskich Gór Zadał memu sercu ból Trzy lata mnie zwodził Wracał i znów odchodził Lecz brakło mi srebrnych kul! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 27.08.18, 21:52 Pewien pan z Redena* W świat wysłał syna Walizki mu spakował Pociągiem wyekspediował A było to Pendolino Dzielnica Dąbrowy Górniczej Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 27.08.18, 21:58 Pewna pani z Tucznawy Była chętna do zabawy Lecz, że nic się działo To ją aż skręcało A mąż człowiek był prawy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 27.08.18, 22:11 Pewien pan z Siewierza Chciał upolować grubego zwierza I tutaj mam pewien dylemat Bo urywa mi się temat Że ktoś to dokończy, nie wierzę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.09.18, 22:59 Pewien Troll z Karkonoszy Turystów wręcz nie znosił Co któryś w oko mu wpadł To zaraz w przepaść spadł A wystarczyło mu dać grosik Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.09.18, 23:03 Pewna pani z Lipnicy Bawi się z wnukami w piaskownicy Babeczki im robi z piasku Zamiast w wiaderku to w kasku Znalazła go w piwnicy:) Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.09.18, 23:16 Pewna pani w Orawce Położyła się na trawce I jak pień zasnęła Całą skórę sobie sparzyła A miała tam wypasać owce Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 15.09.18, 09:47 Pewna pani z Pielgrzymowic W domu nie robiła nic Ciągle gdzieś latała Tylko wyjeżdżała I to nie był żaden pic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 21:49 Raz z niewielkich Kruczek Przyleciał pewien żuczek Miał w oczach wesele I w tygodniu i w niedzielę Poleciał szybko do Murcek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 21:51 Głowię się dni wiele Jak jest w Krzywdzie w niedzielę Czy tam smutno czy wesoło Jednym słowem błędne koło Chyba mi to sprawdzić przyjdzie -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:09 Pewien pan z Basiowej Niwy Na własne oczy widział jakieś dziwy Nie chce powiedzieć co się tam działo Mówi, że wcale nie tak mało I od tego już dzisiaj jest siwy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 21:01 Jeden pan z Pawłowa W sejfie gotówkę schował A gdy złodzieje wpadli Cały sejf mu ukradli Nieźle to odchorować. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 21:18 Z Dulowej pewien pan Często lubi być sam Napawa się błogą ciszą Która inni też słyszą Ja też tak czasem mam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 21:25 Pewien pisarz z Niedźwiedziej Góry Siedzi tylko i pisze bzdury Weny mu brakuje Pomysłów poszukuje A i tak dostanie Nagrodę Kultury Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 20:27 Limeryk z homonimem Pewien Jan Konty Zamieszkiwał Konty Tak się ułożyło Dobrze mu tam było Więc był bardzo kontent Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.11.22, 15:29 Pewna panna z Jakubowa Miała pewien żal do Boga Inaczej żyć chciała Lecz nie umiała Taką z niej była lebiega Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 21:56 Nie mogę powiedzieć wiele O tym gdzie leżą Kurdziele Bo to stara nazwa Nie do końca jasna Poszukam wiadomości w niedzielę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 21:58 Pewna pani z Lasówki Miała holenderskie krówki Od nocy do rana Była z nimi związana Lecz wpadały jej za mleko stówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 21:59 Pewien człowiek z mieściny Lasy Chciał się raz wybrać na wczasy Nie mógł się w biurze dogadać Ktoś mu głupie pytanie musiał zadać I poszedł z tym do prasy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 22:01 Pewien pan z Leśniowy Nawiasem mówiąc obywatel honorowy Chciał zmienić cały świat Bo widział za dużo wad Teraz się leczy i już jest zdrowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 22:02 Pewna pani z Libiąża Z niczym nigdy nie zdąża Spóźnia się do pracy Już szef ma ją na tacy Winę za to zwala na męża Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 23:03 Pewien pan z przysiółku Libiążyk Wielki miłośnik książek Czas cały spędzał w bibliotece I było mu mało jeszcze No cóż...na autobus nie zdążył Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 23:07 Pewien pan z Lipia Ze złości aż kipiał Chciał sprzedać pole I siano w stodole Lecz żona mu ciągle chlipie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 23:07 Pewna pan z Łaz Miała problem cały czas Czy się pisze z Łaz czy Łazów Przejrzała setki słowników, obrazów I serce jej ciążyło jak głaz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 23:08 Pewna pani z Łąki Uwielbiała róży pąki Miała ich ogródek cały Różnie się te róże nazywały Lecz przeszkadzały jej brzęczące bąki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.03.13, 23:08 Tam gdzie rozciągają się Łęgi Słychać dzikich gęsi gęgi Przychodzi taka pora Zwłaszcza z wieczora Że słychać je przez całe dni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:08 Tam gdzie leżą Małowy Jest świat kolorowy Lecz gdzie Kto to wie Nie będę sobie łamać głowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:10 Pewna dziedziczka z Michorowa Przejąć majątek była gotowa Ekonoma miała Sama się starała Do szkół wyjechała aż do Krakowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:11 Pewien młynarz z Młynów Nieprzyzwyczajony do dymu z kominów Wyjechał do Jaworzna Jak tutaj żyć można W oparach smogu i dymu? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:13 Pewien pan z Młyńskiego Chciał zobaczyć występ Młynarskiego Starał się trzy lata Wyjechał na "koniec świata" Lecz nie był zadowolony z tego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:14 Z Moczółki pewna pani Nie chciała ani...ani... Choć pan bardzo się starał Chciał ją poślubić zaraz Czy ona go tak tylko mami? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:16 Z Moczydła pewien pan Był ciągle sam i sam Krążyły plotki Że chociaż jest słodki To wcale nie lubi pań Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:18 Pewna Strzyga z Muliska Nocą na bagna wyszła Straszyła wszystkich wokoło Wcale nie było wesoło Nad ranem pod wodę weszła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:20 Pewna gospodyni z Niwy Miała sad a w nim dorodne śliwy Nic więcej nie miała Owoce hodowała I to nie były żadne dziwy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:21 Pewna pani z Nowopola Miała pod lasem kawał pola Zboże tam uprawiała Sama radę dawała Bo to była po ojcu rola Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:22 Pewna Rusałka przy Nowym Stawie Dzienni oddawała się zabawie Była tu obcą Kusiła chłopców I porywała ich nad ranem, prawie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:24 Pewna starsza pani z Obieżowa Chciała być dość młodzieżowa Jak panienka się ubierała Warkoczyki zaplatała A ona do czegoś innego była już gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:28 Pewien pan z Orliska Nie znał co to są wysypiska Żył w zgodzie z naturą I to nie jest bzdurą Las i łąka była mu bliska Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:29 Pewna dziewczyna z Pańskiej Góry Dziennie patrzyła tylko w chmury Z zadartą głową chodziła Nic tylko marzyła Kto to widział takie bzdury?! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.11.22, 15:30 Jeden pan z Kaczki* Dostał niezłej sraczki Słów za mało Tak go trzymało Że musiał skorzystać z usług praczki *Kiedyś wieś, dzisiaj dzielnica Tomaszowa Mazowieckiego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.11.22, 15:32 Pewien pan z Henrykowskich Łąk Niestety zachorował na trąd Jak to możliwe? - ludzie pytają Taka choroba w naszym kraju Chyba czas wyjechać stąd Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.11.22, 15:34 Jedna pani z NIwki Bardzo lubi śliwki I węgierki I mirabelki Do tego zapija je piwkiem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.11.22, 15:35 Jedna pani z Rolandówki Hodowała małe krówki Ktoś gadał bzdury Że to miniatury A to były jałówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.11.22, 15:55 Pewna pani z Bociana Śpiewała od rana Nikogo się nie bała Że tak fałszowała Oj da dana, oj dana Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.05.23, 13:30 Jeden pan z Ciosny Nie mógł doczekać się wiosny Marzannę spalił I poszedł dalej W dodatku był radosny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.05.23, 13:33 Moja rodzina z Józefowa Na wiele była gotowa By się wyrwać do miasta Wszystko robili i basta Udało się. Wyjechali do Piotrkowa. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.05.23, 13:40 Jedna pani z Maksymilianowa Chciała jechać do Krakowa Postawiła na jedną kartę Nie wiem czy było warto Ale ona na wszystko była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.05.23, 16:31 Raz mężczyzna z Wikulcic Przed światem chciał uciec Lecz z tym jest bieda Że tak się nie da I on zostać tu musi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.05.23, 16:34 Jedna pani z Zaosi Pouczała mnie co się nosi U niej na głowie chusta Czy baba nie ma lustra Bo o krytykę aż się prosi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:04 Jedna pani z Młynka Połknęła rodzynka Tak się zakrztusiła Że aż dech traciła Pomogła jej Katarzynka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:08 Pewna pani że wsi Niecki Szyła bardzo fajne kiecki Żurnale z Paryża miała Na nich się wzorowała Zamykała jecdo skrzyni z wieczkiem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:12 Jedna pani z Siedliska Była niebywale niska Nie narzekała na nic Bo dało się z tym żyć Lecz inaczej sprawa wyglądała z bliska Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:16 Pewien pan z Wilanowa Za plecami żony się chowa Ależ on jest pantoflarzem Boi się nawet pomarzyć Bo od gadki boli go głowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:21 Moja babcia z Gałkówka Była mądra jak sówka O wnuki dbała Niczego się nie bała A pracowała jak mrówka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:24 Mój wujek na Borowej Miał w oborze dwie krowy Sprawa jest jasna Ja je czasem pasłam A on miał to z głowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:28 Jeden pan z Gaju Hodował konwalie w maju Miał ich pole całe Wszystko wokół białe Czułam się jak w raju Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:31 Pewna pani z Glizówki Bardzo lubiła krówki Problem miała wielki Bo to były mordoklejki I teraz na dentystę idą stówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:34 Moja kuzynka z Janówki Łapie w ręce Boże Krówki Trochę fantazji trzeba Puszcza je do nieba Dobrze że to nie są mrówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:37 Jeden pan z Kowalszczyzny Miał na twarzy brzydkie blizny Buzia niemiłosiernie zryta Wyglądał jak bandyta Podobno się z nich wyliże Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:47 Jeden pan z Różycy Miał siedem życzeń Trzy się spełniały Cztery czekały Aż nadejdzie kwiecień Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:50 O pewnym panu z Tworzyjanek Mówiono, że to świetny kochanek Słyszałam opinii wiele Nawet w niedzielę Nie jedna z nim straciła wianek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.23, 23:53 Jedna pani z Kęt Podleśnych Wstawała bardzo wcześnie Mało spała Po lesie biegała Bo jej mąż to jest leśnik Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 12:39 Pewna pani ze Chłapowa Bardzo zacna białogłowa Lecz o tym nie wiecie Wiodła podwójne życie Nocą jeździła do Władysławowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:30 Raz w życiu byłam w Paprotniku I zakochałam się tam w samotniku Lecz on był bardzo nieśmiały Rozmowy nam nic nie dały I wiecie co On narobił krzyku!!! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.11.22, 15:53 Panna że wsi Zielona Była jakaś szalona Nieźle rozrabiała Ludzi w szok wprawiała A na imię miała Aldona Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:31 Pewien pan z Pastwiska Miał tam aż cztery pastwiska Wypasał tam barany I to tak nad ranem Bo inna hodowla mu nie wyszła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:33 Pewien pan z Piły Nawiasem mówiąc bardzo miły Raz poszedł na przyjęcie Było to wielkie przeżycie I panie go niechcący upiły -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:35 Pewien Pan z Pniaków Amator UFO i dziwnych znaków Miał całą literaturę Zbierał każdą tematyczną bzdurę I zanudzał tym swoich rodaków -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:36 Pewien pan z Podbagnia Mówił że jego wujek murgrabia Miał dwór pod Krakowem Arystokrata jednym słowem A teraz gnój z obory wygarnia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:37 Pewien pan z przysiółka Podgrabie Miał w domu dość stare grabie Nie był to żaden zbytek Lecz okazało się - zabytek Bo stuletnie to były grabie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:38 Pewien rolnik z Podkomorek Sprzedał mi kartofli worek Wyrośnięte były pyry I to kilogramy śtyry Oddał mi pieniądze we wtorek -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:40 Pewna staruszka ze wsi Pokurcze Często miewała dość mocne skórcze Nikt nie wiedział jaka przyczyna była A ona w tajemnicy z kijkami chodziła Taka mocna była. O kurczę! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:41 Pewien rolnik z Podłojki Hodował dorodne maciorki I wiecie moi drodzy Wpadli mu tam pseudo-ekolodzy Teraz mają pod oczami worki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:42 Pewien człowiek ze wsi Podzagórnie Zachowywał się dość durnie Chował się przed sąsiadami Przed nosem trzaskał im drzwiami Jego to sprawa. Co nie?! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:44 Pewna pani z Pustki Chciała wyjechać do Ustki Wszystko spakowała Na dworzec pojechała Lecz zapomniała olejku i chustki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:46 Pewien pan z Resztówki Pił wódkę z musztardówki I to tak dziennie dwie małpki Potem opowiadał bajki Jak kiedyś na przyjemności trwonił stówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:47 Pewien pan z Rzeczki Miłośnik Franciszka Pieczki Jeździł na festiwale Opuszczał je z żalem Chciał tam być dłużej troszeczkę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:50 Pewien bajkopisarz z Rzepki Dość duży i krzepki Napisał bajek bez liku O porach i jakimś stoliku A wieczorem szedł do obory i zakładał trepki -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:52 Ze Skotnicy moi krewni Byli zawsze dość pazerni Chcieli mieć więcej niż mieli Pracowali i przy niedzieli A także w inne dni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:53 Pewna panna ze Słotwiny Była znana z niezadowolonej miny Ciągle na coś narzekała Nikomu szansy nie dała By jej zrobił przyjemność chociaż w imieniny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:58 Pewna historia ze Stawiska Była mi nad wryaz bliska Była babka i dziadek Zostawili spadek Lecz przyszedł komornik - i kreska -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 21:59 Pewne Utopce ze Stawów Biły komuś co noc brawo Co to będzie....co to będzie Dziwne dźwięki słychać wszędzie I na lewo i na prawo Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:05 Pewna pani ze Stępki Mieszkała blisko leśnej kępki Więc tak nad ranem Chodziła na polanę Było tam słychać dziwne jęki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:06 Pewien Strzelec ze Strzelca Pochodzący z Mielca Nie umiał się tutaj znaleźć Ktoś mu musiał za skórę zaleźć Wyjechał więc do Kielc Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:06 Raz na Szachcie dwóch młodzieńców Pływało w laurowym wieńcu Komuś go skradli I do wody wpadli Sprawiedliwość jest koniec końców Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:07 Pewien pan ze Szczabały Był jak na mężczyznę dość mały Kompleks miał Bo się bał A panie;) i tak za nim szalały Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:09 Pewien pan z Szyjki Nie używał myjki I mydło i woda Też mu było szkoda Śmierdział jak świńskie ryjki -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:10 Pewien pan mieszkał w Śmierdzącej Niedaleko rzeczki rwącej Myślał całe dnie Że brzmi to dość źle Wyprowadził się do Drącej Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:12 Ze Średniej pewien pan Miał całkiem spory kram Jeździł po świecie W zimie i w lecie I nieźle sobie radził sam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 12:41 Wczoraj gość z Dźwirzyna Wypił za dużo wina Chodzi i plecie bzdury Szuka awantury Groźna jest jego mina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 12:43 Jedna pani z Justynowa Dziś do pracy jest gotowa Powiem to jasno Kręci na pizzę ciasto Aż ją bolą i ręce i głowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 12:48 Pewnej pannie z Nowej Wsi Bardzo bogaty kawaler się śni Lecz problem jest taki W koło same biedaki Gdzieś dalej zakręcić się musi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 12:56 Pewnym razem Sebie z Zakrzówka W oko wpadła urodziwa wdówka Lecz takie czasy Nie był z jej klasy W dodatku ona była pracowita jak mrówka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 20.05.24, 13:05 Jeden pan z Osiedla Betony Co tu mówić jest szalony Tym się szczyci Że na siłowni ćwiczy I wyciska ze dwie tony Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:07 Pewien dzieciak z Turzy Nie był taki za duży Pewnie też to znacie "Najmniejszy w klasie" Lecz nieraz nieźle naburzył Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:09 Jedna pani z Wielpola Oddała dziecko do przedszkola I jak to dalej leci Mąż pomylił dzieci Bo to taka teraz "szkoła" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:12 Pewna pani z Zebrzydowic Sąsiadów miała za nic Głowę wysoko nosiła Do rozmowy się nie zniżyła I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:17 Pewien pan z Boronowa Chciał przed żoną się schować Chociaż na parę dni Bo byli na siebie źli Pojechał więc do Krakowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:34 Pewien pan z Harbułtowic Już nie chciał nic robić Kłócić się o byle bzdurę I o niską emeryturę Z opłatami nie mógł wyrobić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 10:06 A znowu ten pan z Kochcic Postanowił przez tydzień pościć Tak to już to było Że źle się to skończyło Bo ktoś chciał go ugościć Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 10:09 Pewien młodzian w Lisowicach Często sypiał po piwnicach Chociaż miał mieszkanie Co się z nim teraz stanie Bo przebywa w Sowicach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 10:12 Jedna pani z Piasku Zawsze mówiła dość jasno Ludzie się dziwili Nie wszyscy ją lubili No cóż tak jakoś wyszło Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 01.03.25, 23:09 Pewnego staruszka z Brutusa Już nic nie rusza Niczego się nie boi Bo już przeżył swoje No może czasem się wzrusza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 01.03.25, 23:13 Jeden pan z Pszczółki Odwiedzał leśne zaułki Zbierał tam grzyby I chodził na ryby Cichutko brzęczały mu pszczółki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 01.03.25, 23:18 Pewnego dnia w Chodakach Zrobiła się niezła draka Pobili się jacyś chłopcy Co byli sobie obcy Awantura była nie byle jaka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 01.03.25, 23:23 Pewna panna z Mięsośnia Czeka aż będzie wiosna No wiecie krótkie sukienki Można pokazać wdzięki I złapać jakiegoś "łosia" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 02.08.25, 11:06 Jeden pan w Swędziejewicach Wszystko wiedział o ulicach Sprawa była jasna Dlaczego taka a nie inna nazwa Stare mapy przechowywał w piwnicach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 02.08.25, 11:09 Jedna pani ze wsi Burdele Chciała w życiu osiągnąć wiele Ciągle patrzyła w gwiazdy Marzyły jej się wyjazdy Teraz tylko siedzi w kościele Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:15 Pewna pani z Bruśku Lubiła spać na brzuszku Mówili jej że to źle A ona nie i nie... Teraz wstaje pomaluśku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:19 Jeden pan z Pyskowic Usłyszał dziwny wic Był bardzo przejęty Nie załapał puenty Teraz nie mówi nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:23 Starszy pan z Kotulina Mówi, że to jego wina Z żoną żle żyje Daje więc w szyję Pije nawet tanie wina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:27 Zbłąkana dusza w Otnicach Dziennie chodzi po ulicach Niczym Kasandra wieszczy A wszystko mówi wierszem Czasem zagląda też do piwnicy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:13 Pewien pan gdzieś spod Świny Uwielbiał naukowe dziedziny Znał się na fizyce I matematyce I nawet znał głębokość Dziedziny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.12.24, 09:31 Jeden kawaler z Droniowiczek Sprzed ołtarza pannie uciekł Jak niesie wieść Goniła go cała wieś A nawet się z nią nie pokłócił Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:14 Pewna pani z Ulicy Nie chciała mieszkać w tej okolicy Mężowi za złe miała Że tutaj przyjechała Lecz on nic nie mówi - tylko milczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:15 Pewien pan z przysiółka Wałgarz Jednym słowem wielki kpiarz Był taki uparty Ciągle robił żarty OKazało się że z niego był też łgarz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:17 Opowiem wam o pewnym Rochu Co mieszkał w Wiercigrochu Miał tam swoje pole Uprawiał tam rolę Ale nie znosił wręcz grochu! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:19 Pewna pani z Wygiełzowa Na wszystko była gotowa Lecz jak przyszło co do czego Zwiała już od nie jednego I teraz w domu po ciemku się chowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:20 Pewna pani z Wzniesień Mówiła że tego nie uniesie Ciagle się wzruszała Z byle powodu płakała Bo była ofiarą...uniesień Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:21 Z Zagórcza pewien dziadek Dostał jeszcze po swoim ojcu spadek Niezły miał z ym kram Bo ciągle był sam I groził mu mienia przepadek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:22 Raz pewien pan młody Pochodzący z Zagrody Nie dotarł na ślub Bo okazało się - trup Stał się kością niezgody Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:23 Śmieją się z niego i starzy i młodzi Gdy go pytają skąd pochodzi On mówi w Zapaści mam mieszkanie A co się z firmą stanie? Lecz kogo to dzisiaj obchodzi... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:24 Pewien zięć z Zapietraszczy Dwie walizki w rękach taszczy Daję słowo Nie z teściową Ma tam pełno różnych paści Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:26 Z Zarękawa pewna pani Mężczyzn tylko wabi, mami Oni jej wierzą na słowo Że na wiele jest gotową A ona ich potem tylko gani Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:27 Z Zastrudze pewna pani Wszystkich miała za nic Głowę wysoko nosiła Była w niej jakaś siła I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 22:29 Pewien karczmarz z Żydowskiego Lasu Sprzedaje piwo od czasu do czasu Lecz widzisz człowieku On pochodzi z XV wieku Robi to nocą od czasu do czasu... Odpowiedz Link
madohora Woźniki i okolice. 21.03.13, 23:06 Pewna pani z Babienic Chciała opowiedzieć wic Że blondynką była To kawał "zmaściła" Teraz już nie mówi nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:07 Pewien rolnik z Baranowej Roli Od kilku tygodni się nie goli Zarost ma do pachy W brodzie jakieś parchy A nam mówi, że tak woli... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:13 Pewien chłop z Bożegostoku Gospodarzyć chciał na boku Kupił pole w Borze I ziemię tam orze Lecz sąsiad - donosiciel ma go na oku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:14 Pewien młynarz w Borze Mielić już nie może Spotkała go niedola Zgubił młyńskie koła I teraz ziemię orze Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:17 Pewna pani z Głazówki Dostała cztery stówki Co zrobić nie wiedziała Do cukierni poleciała Za wszystko kupiła drożdżówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:20 Pewien obrotny Józek Pochodzący ze wsi Głazek Handlował tym co się dało I jeszcze mu było mało Szmelcu przywiózł pełny wózek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:22 Pewien wdowiec z Kąt Przez wieki wręcz wiądł Aż znalazł pannę "do rzeczy" A teraz tylko złorzeczy I zaszył by się w najdalszy kąt Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:23 Ależ ten człowiek jest uparty Wypił już piwa cztery kwarty Teraz stoi na drodze I dalej iść nie może A kto go zaprowadzi do Kwarty? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:25 Ja słyszałam, tak wieść niesie Zabili go w Miejskim Lesie Pod drzewem zakopali Wieli się nie przyznawali Ale plotka krąży po mieście Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:26 Pewien pan z Łazów Nie lubił wody bez gazu Pił więc bąbelki Brzuch mu rósł wielki Aż pękł jednego razu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:28 Pewna panienka z dzielnicy Zatyle Mówiła że zrobi coś "za tyle" Lecz co oferowała Powiedzieć nie chciała Mówiła że potrwa to jakąś chwilę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:33 Pewien chłopak z Suchej Psiny Dziś wyprawił imieniny Czasem już tak jest Bawiła się cała wieś I na koniec przyszły...gliny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:38 Raz kłusownik z Ameryki Pozastawiał w lesie wnyki Zamiast zwierzę płowe Złapał sąsiadkę za nogę Teraz słychać tylko krzyki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:43 Pewnego dnia w Wielkich Oczach Przestała działać poczta Kierownik, człowiek nie młody Poszedł sobie nad wodę Ludzie jęczą "Jak tak można"! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:49 A znowu we wsi Babule Zadomowili się żule Gminna wieść niesie Że mieszkali w lesie I to by było na tyle Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 18:55 Pewien pan w Kłoptach - Stanisławy Uwielbiał huczne zabawy A okazji miał wiele Tu dyskoteka, tam znowu wesele W kłopoty popadały Anny czy Stanisławy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 19:00 Stary zrzęda z Budy Ruskiej Ciągle narzeka na Tuska Wszystko to jest jego wina Nawet gdy go w kraju nie ma Ale to są słowa puste Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 22.09.25, 19:05 Pewna pani z Kondycji Nie znosiła wręcz precli Mąż robił po złości Kupował wielkie ilości A potem zjadały je dzieci Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 24.09.25, 21:12 Pewną panią w Rydułtowach Ciągle tylko boli głowa To nie są migreny Na leki nie ma ceny Jej wystarczą cztery słowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.11.25, 23:06 Dobry mąż z Turzy Miał łeb za duży A to z winy żony Trochę był szalony Bo każdy by się wkurzył Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.11.25, 23:10 Jedna pani z Zamysłowa Bardzo zacna białogłowa Nikomu nie wadzi Dobrze się prowadzi Lecz z sąsiadami nie zamieni słowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 10.11.25, 20:39 Pewien pan z Żytniej mieściny Odprawił huczne imieniny Jak niesie gminna wieść Bawiła się cała wieś Aż przyjechały gliny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 10.11.25, 20:42 Pewien proboszcz z Boronowa Na Nikiszu chciał się schować Przyjechały stare baby Proszę księdza nie da rady Musisz z nami zatańcować Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 10.11.25, 22:52 Pewna dziewczynka z Kokota Dla wszystkich była "taka słodka" Rodzice nie słuchali By jej dobrze pilnowali I zły los ją spotkał Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 10.11.25, 22:55 Wczoraj we wsi Lubecko Zaginęło małe dziecko Wszyscy je szukali Nie wiem co było dalej Ale chyba nie jest lekko Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 10.11.25, 22:58 Jednego pana z Wilchwa Dopadła lichwa Smutny pan puka Pieniędzy szuka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 10.11.25, 23:14 Pewien pan z Solarni Dostał mandat karny A to dziwna sprawa On nawet nie ma prawa Ukradli mu dokumenty w palarni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 10.11.25, 23:18 Siedzi krowa na wierzbie I przygląda się dzieżbie A gdy trawa jest sucha To robi na drutach I to wszystko we Wierzbnie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.02.26, 22:44 Pan z Małej Przyjaźni Mówi bardzo niewyraźnie Ludzie mu za złe mieli Bo go nie rozumieli On i tak spokojnie zaśnie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.02.26, 23:00 W miejscowości był przystanek kolejowy Kaczynos. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 01.03.26, 14:07 Jedna pani z Niepiekła Ciasto dzisiaj upiekła Teraz przeciera oczy Bo kot na nie wskoczył Na to wszystko się wściekła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:30 Pewien dziadek ze wsi Papajka Wiedział ile warta jest bajka Opowiadał je całymi dniami Stojąc pod sklepami Powagi dodawała mu fajka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.11.25, 23:02 Jeden pan ze Sulimy Ciągle robił dziwne miny Zabawiał tak ludzi Nikt się z nim nie nudził Nie potrzeba było kina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 10.11.25, 22:45 Jeden pan w Drutarni Nie chciał skończyć marnie Zamyślony chodził Lub siedział na łodzi W końcu założył drukarnię Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 10.11.25, 22:49 Wujek Horst z Kalet Składał się z samych zalet Gdybym takiego męża miała Chyba bym schowała On był jak ten z kart Walet Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:32 Pewien ekonom z Pieniądza Chyba niezbyt dobrze zarządza Jest okrutny i zły I ciągle żąda krwi Złe opowieści o nim krążą Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:34 W przysiółku Podbór Jest zawsze dużo chmur Nic nie mogę za to Czy zima czy lato Bo tam jest ciemny bór Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:36 Zamówiłam sobie po zrazie W dzielnicy zwanej Podłazie Lecz nie wiem jak Czy dobry był smak Bo niestety byłam na gazie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:39 Pewien rolinki z Podstawia Krowę do byka podstawia Lecz w wielkiej jest biedzie Bo źle mu to idzie Może nie taj zwierzęta ustawia? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:46 Pewien Radolok Kupił sobie radio Całą noc mu grało Jeszcze było mało Aż raz mu na podłogę spadło Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:47 W Świętowodzie kąpała się pewna panna Która na imię miała Zuzanna Nie mogło być prościej Dziwny zbieg okoliczności A może dla panny lepsza jest wanna? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:49 W starej wsi Wilczy Kierz Rolnikowi wciąż rósł perz Nie wiedział co zrobić By się go pozbyć A może ty to wiesz? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:52 Pewna pani z Woisławić Pojechała do Zbrosławic Tam odkryła konie No i pewne błonia I już wrócić nie chciała za nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 23:52 Starszy pan uprawiał Zrzeniec Lecz źle na to patrzył siostrzeniec Bo współwłasność mieli Oboje na majątek lecieli Bo tam były ich korzenie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:02 Mówili mi ludzie z okolicy Z Jaroszowickiego stawu o Topielicy Przychodzi tam z wieczora Bo to jest jej pora A nocą straszy w Kuźnicy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:02 Pewien pan znad Stawu Kuźniczego Nie miał za co wyżyć do pierwszego Nie wiedział co zrobić ma Czy jest na to jakaś rada Powiesił się dnia pewnego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:03 Pewna pani co w Folwarki Kiełpów mieszkała Nikomu sobą pomiatać nie dała Pyskowała mężowi I ekonomowi I w końcu baty (od ekonoma) dostała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:03 Pewna wesoła wdówka z Wdowińca Wszystkich podrywa i nieźle wkręca Panów zwodzi i kokietuje Coś więcej im obiecuje A potem sianem się wykręca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:04 Pewien wędkarz co siedział nad Stawem Krasowskm Myślał że jest jak Adonis boski Wyobrażał sobie cuda Że dziś z każdą mu się uda Lecz przeniósł się na Jaroszowski Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:04 Pewien robotnik z Polnego Poszedł sobie na jednego W knajpie tłum ludzi A on marudzi Że nie chce tego czy tamtego - Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:05 Pewien rolnik z Chmielnika Chmielu nie chciał tykać Uprawia co może Nawet ryż i inne zboże Bo jemu gra inna muzyka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:05 Pewna szczypiornistka ze Szczypiorka Treningi miała przy wtorkach Po sali skakała I w piłkę grała I wyżywała się na workach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:06 Pewna pani z Przysiółku Rybnika Nieraz na to bardzo się wścieka Bo każdy myśli Że z innego Rybnika tu przyszli Ale to już jest inna muzyka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:07 Pewna pani z Tomankowca Chciała mieć przystojnego chłopca Wyjeżdżała aż do miasta Tam znalazła no i basta Kapitana - parowca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:07 Pewien rybok z Kaminioka Cały dzień siedzi w krzokach Godo cicho, sza.... Bo ryba mi szła Do mie to jakoś gupota Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:08 Tam gdzie leży Wymystek Mieszkał pewien chłystek Źle się prowadził Nikogo nie radził Przepił majątek wszystek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:08 Raz Jan Małachowski Przyjechał nad Matlachowski W lesie są grzyby Nad stawem ryby No i ten klimat wioski.... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 20:57 Raz gospodyni z Dąbrowy Kupiła holenderskie krowy Majątek wydała Hodować je chciała Lecz mąż nie był na to gotowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 20:58 Pewien pan ze wsi Wypędów Narobił w życiu niezłych kantów Nie widział w tym nic złego Bo takich miał kolegów Po prostu niezłych mentów Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 20:59 Pewna pani ze wsi Kończyce Wykupiła już wszystkie świece Powiem to jasno Obleciała całe miasto Przydadzą się teraz i w zimie i w lecie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 21:08 Pewien mężczyzna z Białki Był jakiś taki "miałki" Nie chodził "na baby" Lecz to temat tabu Aż mnie przechodzą ciarki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 13.09.22, 21:32 Raz pan z Szopienic Postanowił się zmienić Zaczął do tego się sposobić Lecz jak to ma zrobić By swój los odmienić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 19:52 Pewna pani z Dąbrówki Wielkiej Lubiła grać w męsko-damskie gierki Lecz tak pewna była Że się przeliczyła Teraz jej zostały bierki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 19:55 Raz pan z Boruszowic Musiał dziennie ciężko robić Choć padał zmęczony Słyszał narzekania żony Myślał co z tą jędza zrobić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 19:57 Pewna pani z Mikleski Nic tylko roniła łezki Każdy o tym wie Płakała całe dnie I tak od deski do deski Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 19:58 Pewien pan ze wsi Pniowiec Do żony wezwał pogotowie Podobno niesłusznie Bo było jej duszno Teraz za to odpowie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 20:05 Pewien pan z Rybnej Wybrał się na grzyby No i proszę Zebrał pełne kosze Może go za to zakuć w dyby:D Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 17.09.22, 20:33 Jeden pan przy Kuźniach Zaczytał się w śląskich wicach Widzicie sami Jak macha rękami I to wszystko na ulicach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:02 Jedna pani z Augustówki Miała w domu duże mrówki Rady już nie dawała Ciągle z nimi przegrywała Na fachowców wydała stówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:06 Jeden pan z Bani Nic nie może ani...ani Żona wylewa żale Nie lituje się wcale A on skarży się...Mani Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:12 Jeden pan z Dworskich Chciał zwiedzać Polskę Kupił pionierki i plecak I do Warszawy poleciał A potem miał plany morskie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:19 Pewna pani z Ligęzówki Bardzo lubiła krówki Ciągle je kupowała I nimi się zajadała Przez rok wydała trzy stówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:26 Jeden pan z Podedworza Chciał zobaczyć kawał morza Wziął cztery stówki I kąpielówki Pojechał do Niechorza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 07.11.22, 22:33 Pewien skąpiec z Porębówki Ciągle w domu liczył stówki Tak to już było Że to go cieszyło Lecz nie wydawał ani stówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 08.11.22, 18:55 Jeden pan z Wierchowni Przespał aż dwa dni W domu nie było żony A on był zmęczony I wcale nie pił przez te dni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 14.11.22, 15:27 Jeden pan z Tomaszowa Rawskiego Ciągle udawał bardzo złego Lecz serduszko miał miękkie Wiedział kiedy mu pęknie Ja go rozszyfrowałam kolego Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 21.03.13, 20:14 Ano - we tym echt-łobłuda Trolling, stalking - dyć niy cuda Moderujom? Tolerujom? Zdowo cieszyć tyż łostuda Możesz wiela sie naklikać Możesz do Idziego rzykać Złe niy wadzi Tu paradzi Drap spokopisz - styknie blikać www.dziennikzachodni.pl/artykul/787742,daszewski-prokuratura-rozlozyla-rece-a-frustrat-jest,id,t.html#komentarze Se "wpisali" we akcyjo "Bezpiecznego" - kryjolyjo! Interneta? Czy waszbreta? Z prawa robiom komedyjo? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 27.03.13, 13:27 Literatura "nisko"? "Wysoko"?! Dyć po pierona tako to skoko? www.jaskolkaslaska.eu/1055/g-dka-w-literaturze-wysokiej Se forsztelujom Wytuplikujom? Niy pokuplujom - na moje łoko Zdo sie tam djosek "gniozdo" uścieli Kaj ktoś kunszt ślonski chyci drap dzielić Z djoskym we zgodzie "Swoj" niy pobodzie "Zły" ofyn tromfnie - "tegoście chcieli"! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.06.13, 15:30 Pewna panna z Kołobrzegu Wszystkie rzeczy robi w biegu Czy to praca czy zabawa Szybko z nimi się rozprawia A potem siedzi na krzesła brzegu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.06.13, 15:31 Pewna pani z Mrzeżyna Wiele rzeczy zaczyna Lecz niczego nie kończy Potem tylko mąci Jaka jest tego przyczyna? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.06.13, 15:31 Pewien pan z Dźwirzyna Wszystkich w koło upomina Zrobił sobie zabawę By problemy sprawić I zawsze niewinna u niego mina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.06.13, 15:32 Pewna pani z Trzebiatowa Ludzie mówią "ciepła wdowa" Szukała pana Co by tak z rana... Chociaż poflirtował Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.06.13, 15:32 Raz mąż żonie natarł uszy A rzecz się działa w Trzebuszy Obiad był za słony Kotlet źle przyprawiony Teraz żona poprawić się musi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.06.13, 15:33 Raz pewien pan z Jaz Chciał przenieść ciężki głaz Silił się godzinę Widać po jego minie Że to nie jest pierwszy raz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.06.13, 15:35 Raz pewna białogłowa Pochodząca z Tychowa Ciągle gadała Jak ptak gdakała Nikomu nie dała dojść do słowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.06.13, 15:35 Raz pan z Przeradza Mówił żonie że przesadza Ta go nie słuchała Po nosie dostała A jego teraz duma rozsadza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 06.06.13, 15:36 Przyjechała do Chodzieży Wycieczka szkolnej młodzieży Nigdy tu nie byli Fabrykę zwiedzili Gdzie wyrabia się fajans i dzieże Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:08 Pewna pani z Pucka Była dość nieludzka Było jej wesoło Gdy złościła wszystkich w koło Mówili o niej krwawa Lucka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:09 Pewien pan w Redzie Zakrztusił się przy obiedzie Na stole nie było pusto Sałatki, schabowy z kapustą Oj nieźle mu się wiedzie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:10 Pewien pan z Rumi Myślał, że wiele umie Niebawem się przekonał Że więcej potrafi żona A on niewiele umie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:10 Raz z Władysławowa Wyjechać chciała pewna młoda wdowa Pojechała do Łodzi I nic jej nie obchodzi Bo na zmiany już jest gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:11 Pewien wdowiec z Gdyni Do swej sąsiadki się ślini Lecz powiem, że ona Pozostaje niewzruszona Wyjechał więc do Ryni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:12 Powiem ci przyjacielu Byłam wczoraj na Helu Pomysł był szalony Popłynęłam w obie strony Chyba opiłam się helu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:13 Pewna panna z Łężyc Opowiedziała na przyjęciu wic A że była “blondynką” Wyszło trochę cienko Teraz już nie mówi nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:14 Pewna pani z Kamienia Co godzinę sukienkę zmienia I zawsze jest na czasie Plotkują ludzie o jej kasie A ona nie jest posiadaczką mienia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:15 Pewna pani ze Skórcza Zobaczyła, że wypłata się skurcza Wsiadła na męża Że ten ma w kieszeni węża I teraz na niego ciągle burczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:17 Z Grudziądza pewien pan Rozstawił na rynku swój kram Historii nas uczy Lecz ciągle na nas buczy Chyba się będę uczyć sam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:18 Pewien rycerz w Malborku Siedział w zamku przy wtorku Patrzy chłop i nie wierzy Przecież nie ma już rycerzy Chyba że ten przyjechał z Nowego Jorku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:18 Pewna pani ze Stolna A była to siostra klasztorna Była bardzo nieśmiała Do nikogo się nie odzywała Taka była skromna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:19 Pewien pan z Wąbrzeżna Całą wypłatę przerżnął Bo był hazardzistą Na ten temat to wszystko Teraz uciekł do Dzierżna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:20 Pewna pani z Otłoczyn Zbierał z jajek wytłoczki Nie wiem po co Robił to nocą Czy coś złego z nich tłoczył? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:21 Raz ze wsi o nazwie Kuczek Uciekł czarny mruczek Powędrował do lasu Nie było wiele czasu Bo za nim poleciał pies Kruczek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:21 Pewien pies z Nieszawy Stoczył z drugim bój krwawy Czy poszło o jakiś gnat Tego nie wie cały świat Bo było za dużo wrzawy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:22 Słyszałam sensację, że we wsi Brzozy Ludzie na łąkach pasą masowo kozy Zwierzęta świetną mają zabawę Czy one już zjadły całą trawę I co będzie jak nadejdą mrozy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:23 Pewna pani z Leśniczówki Wciąż liczyła grube stówki Agroturystykę miała Gości przyjmowała Miała tam króliki i krówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:24 Pewna pani z Probostwa Skarżyła się, że jej wioska Dziwną ma nazwę I miała za złe Że wcale nie jest taka “boska” Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:25 Z Kaźmierzowa Pewna wdowa Wyjechała na wczasy Wydała dużo kasy Bo na nowy związek była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:25 Pewien dzieciak z miasta Włocławek Chciał sobie kupić dużo zabawek Lecz nie miał kasy Rodzice wyjechali na wczasy Dopuścił się więc niecnych sprawek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:26 Pewien Pan z Kruszyn Chciał odwiedzić Tuszyn Nakupić chciał odzieży Lecz teraz nie wierzy Że tu nie ma szyn Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:27 Pewien pan z Wieńca Zdrój Stoczył z samym sobą bój Lecz był mężny Zwyciężył To tako bohater mój Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:28 Do miejscowości Pińczaty Przyjechał gość przed laty Lecz chodził swoimi ścieżkami Polami i lasami Miejscowi spisali go na straty Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:29 Pewna pani z Warząchewki Przybijała raz listewki W palec dostała młotkiem Nie powiem co było potem Wstawimy w tym miejscu “hetki” Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:30 Pewien chłop z Widunia Kupił sobie konia Lecz był to koń sportowy Chłop na to nie był gotowy Teraz biega za nim po błoniach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:31 Pewien pijak w Kowalu Pije sobie w nocy, pomału Lepsze trunki wyciąga z barku Pije nie oblewa karku Już mu niewiele tego zostało Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:32 Pewna pani z Dąbrówki Wyjechała na wczasy do leśniczówki Spokój tam miała błogi Tylko bolały ją nogi Za cały urlop zapłaciła dwie stówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:32 Pewien pan z miejscowości Choceń Na piwo nabrał ochoty Lubił tylko tyskie Wypił i było po wszystkim Teraz wygaduje głupoty Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:33 Pewien pan z Dziardonic Tak naprawdę nie miał nic Nie wiadomo skąd pochodził Czy żył dobrze czy się głodził Lecz często wyjeżdżał do Łężyc Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:34 Pewnemu panu z Grabkowa Na kolkę padła krowa Robił wszystko Lecz źle wyszło I teraz strata jest morowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:35 Pewien pan z Bogusławic Z końmi nie miał wspólnego nic Lecz do stajni przyjął się do pracy Teraz na wszystko warczy Bo myślał że konie to taki pic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:36 Przez Sosnowiec przejeżdżałam Oczom swym nie dowierzałam Bo Sosnowiec przed Włocławkiem Wszystkie mapy były gładkie A ja tylko jeden dotąd znałam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:37 Pewien pan ze wsi Dobre Nowiny Chciał sobie wyprawić huczne imieniny Zaprosił gości Na stole jadło umościł Lecz najpierw chce zobaczyć ich miny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 05.08.13, 14:38 W Dobieszkowie pewna pani Wstawiła się i była na bani Przyznać się nie chciała Całą noc trzeźwiała Teraz innych dobrym prowadzeniem mami Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.09.13, 11:43 Pewien muchomor kapeluszem się chwalił Chciał by wszyscy go podziwiali Nabrała się Edytka Włożyła do koszyczka A teraz ją w brzuchu strasznie pali Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.09.13, 11:46 Raz pewna pani nad strumieniem Trapiła się jakimś swoim zmartwieniem Rękę do wody włożyła I łzy z policzków obmyła Postanowiła - teraz się zmienię Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.09.13, 11:49 Raz pewien pan chciał żonie podarować prawdziwka Lecz wcześniej wypił tak może ze trzy piwka Śnił też o gąskach Myślał o zajączkach Lecz została mu pusta miska Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.09.13, 11:52 Znam taki pewien nie duży las Gdzie kurek ile chcesz masz Gdzie się odwrócisz tam są Lecz to jest daleko stąd Może kiedyś znajdę na to czas Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.09.13, 11:55 Raz dwa stare dranie Wybrały się do lasu na kanie Chcieli zrobić kotlety Nie było grzybów niestety Nie udało się grzybobranie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.09.13, 12:00 Pewna gospodyni domowa Mówiono o niej rydzów królowa Sloiki stały w piwnicy Nikt się ich nie doliczy I po co ta cała rozmowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.09.13, 12:15 On był pies na rydze Zbierał je chyba wszędzie Raz w lesie się zgubił Już rydzów nie lubi Bo wylądował w Dzydze Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.09.13, 12:16 Pewna pani zajączki Zbierała niemal na pęczki Wieść o tym niesie Cały czas w lesie A ja tam wolę pączki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:09 Raz pewien mieszkaniec wioski Przyszedł nad staw Jurkowski A tam patrzy w wodzie I w dodatku w chłodzie Siedzi Utoplec Matlachowski Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:09 Raz gość z Kalk Stanął do walk Prawy sierpowy Przeciwnik z głowy Ma złamany kark Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:10 Pewna pani z Ławki Lubiła zapach trawki Leżała od rana Roznegliżowana Miała też dziwne zabawki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:10 Pewna pani z Zamościa Miała ważnego gościa Tak się starała Najbardziej jak umiała I na siebie się złości -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:11 Pewien pan z Górki Uwielbiał wiewiórki Jak wieść niesie Dokarmiał je w lesie One przy domu okupują murki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:11 Raz Kapturek ze Smardzowic Patrzył i nie mówił nic Bo to nie jego bajka Koszyczek i jajka I zając co zza krzaka robi hyc Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:12 Pewna pani z Hołdunowa Na wiele była gotowa Lecz udawała, że jest inaczej I w domu i w pracy Bo to była porządna wdowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:12 Pewnemu panu z Gaci Nic się nie opłaci Nic nie kupuje Stare rzeczy nicuje Bo mu wąż wystaje z gaci Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 19:13 Raz pochodzący z Gołdawca Okrutnej zbrodni sprawca Krył się po lasach W tych starych czasach Bo to był straszny oprawca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:41 Pewna miłośniczka białej kiełbasy Pojechała do Szczyrku na wczasy Nie wiem czy wiecie Była na diecie Chodziła (w tajemnicy) do karczmy pod lasem -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:43 Pewne jajko rzekło do kury - Słyszałem że o nas gadają bzdury Już nie podoba mi się ta gra Kto jest ważniejszy czy ty czy ja i wtem...zniknęło pod żurem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:44 Raz pewien amator żurku Usiadł z butelką na murku Zachwiał się murek Wylał się żurek On nie zdążył zawołać ratunku! -- Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:45 Raz pewien barszczyk biały Chwalił się że jest doskonały Nic mi nie trzeba Ni soli ni chleba Lecz z posady go wylali Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:46 Raz pewien mazurek kruchy Narzekał że nie lubi pluchy Parasol mu dali I tak go zjadali Zostały po nim okruchy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:47 Raz pewien mazurek kruchy Wołał - O szybsze rób ruchy Czy gospodyni słyszała Gdy go zagniatała Bo wyszedł jej jakiś suchy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:49 Raz z zakalcem sernik Rzekł zepsuł mnie cukiernik Źle wygładził Za szybko do pieca wsadził O jacyż ci rzemieślnicy dziś mierni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:50 Raz pewna drożdżowa baba Rzekła chyba się nadam Przybrała się w kurki Bazie do kominkowej dziurki A teraz ja ją zjadam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:51 Ucieszyła się raz mucha Że na stole jest rzeżucha O ile pamiętam To są jakieś święta Lecz rzeżucha była już sucha Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:52 Raz pewien baranek Przeciągnął się w świąteczny ranek Buzia uśmiechnięta Że nadeszły święta A tu śnieg zagląda zza firanek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:53 Raz pewien baranek Przeciągnął się w świąteczny ranek Buzia uśmiechnięta Że nadeszły święta A tu za oknem stoi bałwanek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 28.03.13, 23:54 Raz pewien zajączek Hasał po łące Zagląda wszędzie Wiosna będzie Bo na baziach jest pączek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 01.03.26, 23:30 A dzisiaj taka moda Że mieszkają W Ogrodach Budują nowe bloki Przyjeżdżają tłumoki Nic ująć, nic dodać Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 02.03.26, 00:15 A na Koniemłoty Jakoś nie mam ochoty Bo co tam ciekawego Może być kolego Tylko wpadnę w kłopoty Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 02.03.26, 23:29 Myślę sobie, że ten pan Co pochodzi z Lisich Jam Jeszcze nam pokaże Co ma dla nas w darze Ja mu zielone światło dam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.03.26, 14:16 Pewna pani z Genowefy Robi przemysłowo trepy Nie mówi nikomu Produkcję ma w domu Ja w nich chodzę. A ty? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 03.03.26, 14:41 Jedna pani ze Śmieszkowa Na wiele była gotowa Nie było sprawy Chodziła na zabawy Sęk w tym, że to była wdowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 15.03.26, 22:44 Pewien pan z Nienachlanych Był szalenie zakochany Lecz pokpił sprawę I sam poszedł na zabawę I teraz szuka tej panny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki z bryki 15.03.26, 23:28 Jedna panna z Zgniłochy Nic tylko strzelała fochy Chłopcy jej mieli dość Wzbierała w nich złość Ona była nie z tej wiochy Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 31.03.13, 23:16 Jakby wiedzioł Jakby Jorg Ficinus co my wiymy wiedzioł Możno by przi szachcie z mianym swojim siedzioł Dyć mo kolanijo Ło cie - kryjolyjo! Djosek mu kamratym? -Tego bych niy pedzioł. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 10.04.13, 08:50 Czynsto "piekło" w Necie bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,13708798,Poslanka_PO_obrazala_w_internecie__Wojt_chce_30_tys_.html A dyć czego chcecie? "Djoskow" znomy? Popiyromy? Co forsztelujecie? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 23.04.13, 18:37 Z komyntarzy lachać idzie Fraszka ślonsko niy we biydzie rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/1823812,bielszowice-biblioteka-nr-6-organizuje-spotkanie-autorskie,id,t.html#2a9706639a63bb7d,1,3,10 Kaj limeryk Tam choleryk? Djosek zaś do "Rzymu" przidzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 28.04.13, 22:35 Strzigi, zmory, habernice Meluzyny i wodnice Tak kaj Kłodka Przidzie spotkać Utopcowi śmiejom lice. www.wiadomosci24.pl/artykul/katowice_narodziny_strzygi_wystawa_malarstwa_sabiny_pason_264371.html Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 02.05.13, 15:35 Dwa łorły ślonske? Legły dwa łorły ślonske we trowie? www.facebook.com/photo.php?fbid=461272017281040&set=a.461259567282285.1073741826.195759197165658&type=3&theater Dyć we czas taki dziwuje czowiek Roki leciały Łone łostały Coby powstanie wspomnieć majowe. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 26.05.13, 13:31 Ano, dyć welunek idzie Toż ciekawie juzaś bydzie Ktoś na plusie? www.dziennikzachodni.pl/artykul/904051,slask-bez-zamiatania-pod-dywan-niemieckich-wplywow-europa,id,t.html Na minusie? Czas pokoże jako przidzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 26.05.13, 13:32 Jedyn baniorz z Chebzio prawie Frela poznoł na zabawie Dyć ślubu niy było Skiż czego skończyło? Łon stoł przi gorzole - łona przi bonkawie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 26.05.13, 13:32 Ano, ano - wirtualia www.dziennikzachodni.pl/artykul/895713,list-do-dz-jestem-za-autonomia-slaska,id,t.html Za rok czeko RAŚ "batalia" Kwitnońć może Czas pokoże Badywannom bywo "balia" Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 26.05.13, 13:33 I Rudzki Konkurs Ślonskich Limerykow Prawie jutro sztartujymy Tako limerykujymy Kunszt poznocie Noty docie My sie tym uradujymy nk.pl/#forum/17/977 Zaproszomy do zabawy Dzwignie godka - niy ma sprawy Dokuplujcie Tyż radujcie Rym, szpas - lepszy łod bonkawy. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 26.05.13, 13:40 Gyngajom "warszawske gonski"? - Łojciec Autonomji Ślonski!!! www.dziennikzachodni.pl/artykul/899289,we-wtorek-nadanie-jednej-z-sal-sejmu-rp-imienia-wojciecha,id,t.html Pile Rzym retły Parki se wetły? Zaś retnie Ślonzek te polske konski? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 26.05.13, 13:41 Jako wierzyć? Rymy mierzyć? Wiosnom rosnom! Ciynżko przerzyć? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 08.06.13, 21:47 Ficinus Zachodni literatow gościoł www.facebook.com/photo.php?fbid=10200195460353131&set=a.1882234259497.2100019.1350563856&type=1&theater Toż przi Industradzie na maxa niy pościoł Cosik tam szkryfnyli Biyrka sie napiyli Za pamiyńć ło Francku co gyry wyprościoł Kej z namowy djoska zagwizdoł na dole Do dzisioj skiż tego durś warzy we smole Sie dowiydz karlusie Co na Ficinusie Klontwa po łoszkliwym łostała djobole. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 14.08.13, 17:11 "Halemba w obiektywie Mariana Goleśnego" Znod to we knipsaparacie www.facebook.com/media/set/?set=a.163353210523778.1073741827.139285146263918&type=1 Toż na gyry łoblyc lacie Przestoń kiwać Przidź podziwać Kej wystawa czeko na cie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 26.08.13, 16:25 Piyrszy Konkurs Limerykow Nowobytomskich - "Ze Fryncity" Sie limeryk na Fryncicie Long roz chopu, roz kobiycie Szpas we rymach Blyńdzioł w cima Ze kostuchom wygroł - życie! nk.pl/#forum/17/977/636 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 27.08.13, 22:19 Niy poradzioł Kutz skuplować www.facebook.com/kazimierz.kutz/posts/397576123676153 Inkszym tyż niyleko stować We ty raji Ślonsk na baji? -Tako idzie forsztelować! Toż utropie niy dziwejcie Łod sia coś zocnego dejcie Szkryfna tela Potrza wiela Ślonskich ziorek - dokłodejcie! nk.pl/#forum/17/977 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki z bryki 29.08.13, 17:35 Gornoślonsko "wiosna ludow"? -Trza by jeszcze poru "cudow" Czy to bydzie? Wartko przidzie? Wiym co niy ma ze tym nudow. www.dziennikzachodni.pl/artykul/979777,martin-grabowski-o-tozsamosci-regionow-polska-w-szwach,id,t.html Odpowiedz Link