madohora Re: Dobry Humor 03.05.13, 21:48 Ile razy mrs. Jenkins poszedł do klubu tyle razy upijał się do utraty zmysłów. Kiedy troskliwa małżonka jego spostrzega, że może do doprowadzić do delirium tremens dała mu ostrożnie upomnienie: - Zaklinam cię Archibaldzie! Uważaj, gdy już dość wypiłeś whisky zamów sobie coś lżejszego na przykład wodę Gieshulber Archibald Jenkis odpowiedział: - Mabel, zawsze chcę to zrobić. Ale widzisz, kiedy wypiłeś już dość whisky nie mogę wymówić słowa woda Gieshulber Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 16:45 Panna Józia ogląda pierścionek swej przyjaciółki panny Stefy - Co znaczą litery P.B. wyryte na pierścieniu? - A już wiem. Otrzymałaś go z pewnością od swojego narzeczonego Podbielskiego Bronisława> - O to mniejsza, litery te oznaczają PRAWDZIWY BRYLANT Odpowiedz Link
madohora Tyz stare kawały 09.06.13, 16:48 - Wytłumacz mi, dlaczego twoje opowiadanie nie zgadza się zupełnie z opowiadaniem drugiego świadka? - Prawdopodobnie on także kłamie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 16:50 Czarne krowy - Przypatrz się mój synku, to są krowy. One dostarczają mleka. - Mamusiu, a ta czarna krowa ta z pewnością daje nam kawę? Czy nie tak? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 16:52 - Bardzo się boję sądu ostatecznego - Czy może trapią cię twoje grzechy? - Nie, nie mogę znieść dźwięku trąb Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 16:55 - Adwokat Szybalski żali się, że pan powiedział mu na ulicy "Błazen" czy to prawda? - Tak, to prawda ale ja mu tego nie powiedziałem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 17:06 - Czy sądzisz, że będzie padał deszcz? - Tak - No to zbudź mnie dziesięć minut przed deszczem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 17:08 Żona profesora: Mężu, wracasz do domu całkiem mokry. Miałeś przecież nad sobą parasol Profesor: Tak, miałem parasol ale zdawało mi się, że ty idziesz ze mną i trzymałem go zawsze nad tobą Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 17:11 Mąż wychodzi do kasyna: - Do widzenia, żono, powrócę do domu o siódmej, Gdybym nie powrócił, zawiadomię cię listownie przez posłańca - To zbyteczne, mój drogo bo list z zawiadomieniem wyjęłam już z kieszeni twojego palta Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 17:13 W szpitalu: - Ilu chorych wczoraj zmarło? - Czterech - Czterech. Zapisałem lekarstwo dla pięciu... - Tak ale jeden nie zażył tego lekarstwa... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 17:21 Po całonocnej pijatyce woła student kelnera: - Óśm litrów wina! - Przepraszam pana ale było dziesięć - Niemożliwe. Każdy litr znaczyłem kreską na stole a kresek jest osiem - Zupełnie słusznie, panie - odpowiada kelner - ale ja mam także słuszność, bo dwie kreski zaznaczył pan na podłodze Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 17:25 Podróżny: - Panie konduktorze, po jakiego licha ten pociąg w polu tak długo stoi? Za dwie godziny muszę być w mieście Konduktor: Jak pan chce przybyć do miasta tak prędko to radzę iść piechotą Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 17:32 Nie mogę pojąć, dlaczego Mozart jest tak wychwalamy. Czym on się zasłużył? Utworzył "Zaczarowanego myśliwego" a poza tem nic. - Przepraszam ale "Zaczarowanego myśliwego" skomponował Weber - No widzi pan! Więc Mozart nawet tego nie skomponował! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 17:55 Zarządca więzienia zapytuje skazanego na powieszenie czy ma jakieś życzenie: - Chciałbym zjeść kilka brzoskwiń - Brzoskwiń? To niemożliwe, bo mamy styczeń. Brzoskwinie nie tak prędko dojrzeją - Nic nie szkodzi. Mam czas i z przyjemnością poczekam Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 17:56 W sądzie Sędzia: Czy świadek żonaty? Świadek: Nie Sędzia: Odkąd nie? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 18:00 - Przyjdź dzisiaj do mnie na szklankę herbaty. Czy pijesz ją z rumem czy bez rumu? - Z rumem, bez herbaty Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.06.13, 18:10 - Jeżeli panu nie podoba się ta pani, proponuję obydwie siostry Szczerbińskie. Młodsza jest zachwycająca i ma posagu 20.000 koron starsza ma 40.00 koron lecz jest garbata - Czy nie ma pan jeszcze jednej panny Szczerbińskiej ale z dwoma garbami? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 21:47 - Mówicie, że byliście pijani, gdyście to obce palto z restauracji zabrali? - Pewno! Gdybym był trzeźwy to bym lepsze sobie wybrał! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 21:49 - Jak się pisze sygnał? - Sygnału się nie pisze, sygnał się trąbi! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 21:51 - Nie mam nic przeciw panu osobiście ale jesteś za młody do ręki mojej córki - Dobrze, to wrócę tu jutro Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 21:52 Policjant spotyka na ulicy wieczorem pijanego, który zatacza się na wszystkie strony. Chwyta go za klapy i krzyczy: - Co pan robisz? A na to pijak: - Jak to co? Walczę z wódką! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 21:55 - Chodź ze mną do zoo - Dzięki, ale mam tego dosyć w domu. Żona skrzeczy jak sroka, córka powtarza niemieckie słówka jak papuga, synek piszczy jak kot, teściowa jest przebiegła jak lisica i jeszcze cały czas nazywa mnie niedźwiedziem. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:01 Dziewczyna wiejska prowadzi ciele do domu i śpiewa wesoło: - Pewnie cię ktoś pocałował żeś taka wesoła - rzekł przechodzący opodal panicz - A czy pocałunek dodaje wesołości? - Naturalnie! - odpowiada panicz - No to niech wielmożny pan pocałuje moje ciele, bo ono coś dzisiaj smutne Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:06 W kamieniołomach leżał ogromny głaz. Na kamieniu był napis "Szczęśliwy, kto mnie na drugą stronę przewróci" Kilkoro uradziło i wspólnymi siłami kamień na drugą stronę przewrócili spodziewając się pod nim jakiegoś ogromnego skarbu a tam po drugiej stronie był napis: "Dobrzeście zrobili, żeście mnie przewrócili, bo już mi się sprzykrzyło leżeć po jednej stronie" Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:08 Chłop skarży się w magistracie, że mu na rynku ktoś czapkę z głowy ukradł. Kazano mu najpierw zapłacić za wyrok, który brzmiał: "KTO CZAPKĘ Z GŁOWY WZIĄŁ NIECH JĄ ODDA" Chłop splunął i mówi: Alem ja głupi, za te pieniądze com je na ten wyrok wydał dawno bym nową czapkę kupił. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:33 Na wiosnę chłop wchodzi do stajni. Patrzy a tam leży martwy koń: - A to mądra bestia - mówi do siebie - Całą zimę żarła a jak trza iść do roboty w polu to zdechła! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:36 Pan wysłał przyjacielowi pyszne jadło w dwóch misach. Chłopak, który je niósł upuścił jedną i rozbił. Gdy przyniósł drugą gościowi ten go łaje i pyta: - Jakeś do diaska mógł to zrobić? - A tak! - odpowiada chłopak i upuszcza drugą wazę Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:39 Sędzia do oskarżonego: - Czyś narzeczony? - Niby tak, niby nie. Bo narzeczona powiedziała, że na mnie poczeka jak mnie osądza na mniej niż pół roku Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:41 Ojciec: Trzy tygodnie po ślubie a ty już mi się skarżysz na męża - Bo się ze mną kłóci Ojciec: Głupstwo! Ja z twoją matką już trzydzieści lat się kłócę a jednak żyjemy w zgodzie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:45 Żona: Za tydzień mamy 25 letnią rocznicę ślubu Mąż: Poczekaj jeszcze 5 lat to będziemy świętować rocznicę wojny trzydziestoletniej Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:47 - Co jest potrzebniejsze słońce czy księżyc? - Księżyc, bo w dzień i tak jest jasno i świecić nie trzeba Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:49 Pan mówi do dziada: - Przecież nie dalej jak godzinę temu byłeś u mnie! Dziad: - Zgadza się ale nie pamiętam czy coś od pana dostałem czy nie! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 22:53 - Co mówisz do żony jak późno z knajpy wracasz? - Dobry wieczór. A resztę to już żona mówi! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:00 Gdy raz w pewnym mieście obcego skazano na szubienicę mieszkańcy wszczęli rwetes: - Co? Ten łajdak nie wiadomo skąd ma wisieć na naszej szubienicy cośmy ją dla siebie i naszych dzieci wystawili?! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:07 - Świadectwo macie? - Nie... - To was na lokaja przyjąć nie mogę... - A cóż znaczy świadectwo? Ja mam lepsze dowody! - Tak? A jakie? - Trzy razy przed sądem stawałem i zawsze mnie uniewinniono! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:13 - Doktorze, czy palnie zdrowiu szkodzi? - Panie! Najzdrowsze są piece, które nie dymią! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:15 - Ile jest zmysłów? -Pięć! Dwoje oczu, dwoje uszu i jeden nos!:) Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:16 Nauczyciel: _ Nie pal papierosów, bo to skraca życie - Mój tato pali i dożył już 70 lat - Widzisz, gdyby nie palił to dzisiaj miałby 80 lat Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:18 - Umiesz pływać? - Umiem - A gdzie się uczyłeś? - W wodzie! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:20 - Kumosiu mój Józek pisze z ameryki, że on nie jest arystokrat a demokrat - E! Czy areszt okradnie czy dom to zawsze jest złodziejem! 1906 rok Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:23 Gość stłukł kosztowny wazon i pyta z zakłopotaniem czy to była cenna rzecz: - To była stara saska porcelana - odpowiada gospodyni - Całe szczęście, bo myślałem, że wazon był nowy! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:24 Stare 1906 rok a jakby na czasie! - Już jedenasta, czy mam całą noc pracować? - Przecież mówił pan,że szuka stałego zajęcia! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:26 Wierzyciel : - Zdaje się, że pan mnie umyślnie unika? Dłużnik: - A mnie się zdaje, że pan umyślnie usiłuje mnie spotkać! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:28 - Teraz ostatecznie mogę panu powiedzieć, że ma pan kamienie żółciowe - A to coś nowego, bo do tej pory wszystkie kamienie miałem w lombardzie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:34 Dziwny gość - Proszę pana jakiś gość czeka w salonie - To podaj mu krzesło i niech chwilę zaczeka - Kiedy proszę pana on chce zabrać wszystkie meble! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:37 Sumienny Do biura bankowego włamało się kilku złodziei. Gdy zabrali całą gotówkę jeden z nich otworzył księgę kasową i mówi: - Słuchajcie, teraz należy sumiennie zapisać całą kwotę co by się panu bankierowi bilans zgodził Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.07.13, 23:39 Jaśnie pani gniewa się na służącą: - Zauważyłam Kasiu, że jesteś nie sumienna. Już dwa tygodnie kurz z fortepianu nie starty - Ależ proszę pani - broni się Kasia - To nie moja wina. Ja u państwa służę dopiero tydzień Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:08 Ciocia wychodzi już do domu: - No Jasiu - mówi mama do syna - Pocałuj ciocię w rękę Jasio całuje - A co trzeba powiedzieć, gdy ciocia wychodzi? - Chwała Bogu! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:11 Urzędnik wydaje paszport: - A czy macie jakieś znaki szczególne - pyta robotnika - Mam. Zdrutowaną fajkę Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:14 - Jak się nie wstydzisz Zosiu całować z jakimś studentem?! - Mama jak zwykle przesadza. Po pierwsze to nie był to student tylko telegrafista a po drugie to nie ja się z nim całowałam tylko on ze mną Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:18 - Gdzie rozpoczęła się bijatyka? - Na mojej głowie Wysoki Sądzie! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:21 Sędzia: Jak wyglądał napastnik? - Taki mały cherlak podobny do pana sędziego! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:23 - Mężu, ty znowu z knajpy wracasz? - A co być chciała abym tam wiecznie siedział?! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:28 - Jakże państwu posłużyła kuracja? - Wybornie, wyobraź sobie pan że razem z żoną ubyło nam sto trzydzieści funtów - Jak to? - Serio. Zaręczyliśmy tam z pewnym bardzo przyzwoitym człowiekiem naszą córkę, którą akurat tyle waży Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:32 Dwóch przyjaciół tak zawzięcie się kłóciło, że jeden drugiego osłem nazwał. Trzeci chcąc ich pogodzić zaczął od słów: - No cóż, oboje macie rację! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:33 - Ty znowu w areszcie siedzisz? Za co? - Za kręcenie głową - Czyś zdurniał przecież za to nie wsadzają - Ale to nie była moja głowa! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:35 - Ho, ho widzę, że twoja narzeczona bogato wyposażona przez matkę naturę - Ja bym tam wolał aby ją ojciec kapitalista bogato wyposażył! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:37 Lekarz: - I proszę uważać aby chory nie pijał żadnych gorących trunków Chory (pijak) -Niech moja żona poświadczy, że herbatę musi mi zawsze schłodzić Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:39 - Mamusiu jedno z dzieci wpadło do rowu i wszystkie dzieci się śmiały a ja płakałem - Jakiś ty dobry synku. A które z was wpadło do rowu? - Ja mamusiu! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:41 - Bój się Boga Marysiu, swoją chustką od nosa talerze wycierasz? - Nic nie szkodzi. I tak już jest brudna! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:43 Jest do odstąpienia lokal ze wszystkimi wygodami prócz tej, że czynsz trzeba płacić Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.07.13, 00:47 - Dokąd pan pędzisz z tymi gramofonami? - Moja teściowa powiedziała wczoraj, że za gramofon oddała by pół życia. No to jej zaraz dzisiaj kupiłem dwa! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 14:44 Firma, z której zostałem zwolniony trzy lata temu, przejęła zakład, w którym pracuję obecnie. Pierwszą decyzją nowego właściciela było... zwolnienie mnie. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 14:46 Mój chłopak zabrał mnie do swojej babci, żebym ją poznała. Wyszłam na chwilę do toalety i kiedy wracałam, usłyszałam jak jego babcia mówi: „Stać cię na dużo więcej, przecież ona nie jest ani ładna, ani sympatyczna”. Chłopak zamiast się oburzyć i mnie bronić, odparł tylko smutnym i zrezygnowanym głosem: „Tak, babciu, wiem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 14:48 Wychowywała mnie tylko mama. Bardzo tolerancyjna i otwarta osoba. Wiedziałem, że jest biseksualna, od kiedy wyjaśniła mi, co oznacza to słowo. Nie przeszkadzało mi to do dziś. Odbiła mi moją dziewczynę. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 14:49 Spędziłam całą niedzielę w szpitalu z dwójką dzieci z powodu poważnego zatrucia pokarmowego, bo mój mąż uważa, że terminy przydatności do spożycia podawane na żywności „są dla cieniasów" Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 14:51 Studiuję poza rodzinnym miastem. Rodzice poprosili mnie, żebym nie odwiedzał ich w trakcie roku akademickiego, bo wprowadzam zamęt i dezorientację w życie naszych kotów... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 14:52 Dostałam dzisiaj na urodziny drobny upominek od najlepszej przyjaciółki. Dokładnie ten sam upominek, który dostała ode mnie w zeszłe święta Bożego Narodzenia Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 14:53 Syn złamał sobie dzisiaj rękę. On i jego najlepszy kumpel wpadli na genialny pomysł przybicia sobie „żółwika” najmocniej jak tylko potrafią. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 14:54 Chłopak postanowił mnie zostawić. Powód? Ostatnio kilka osób powiedziało, że ładnie wyglądam, więc na pewno zacznę rozglądać się za kimś przystojniejszym niż on, a on nie chce przeze mnie cierpieć... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 14:57 Tuż przed odlotem samolotu pasażerowie zostali poinformowani o opóźnieniu. Po godzinie samolot wreszcie wystartował. Jeden z bardziej zdenerwowanych pasażerów pyta stewardesę. – Co było przyczyną opóźnienia? -Pilotowi nie podobały się dziwne odgłosy dochodzące z silnika. – I tyle czasu zajęło wam naprawienie tego? – Nie. Tyle czasu zajęło nam znalezienie nowego pilota Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 14:58 Dentysta mówi do pacjenta: – Proszę o wybaczenie, ale przez pomyłkę usunąłem panu zdrowy ząb, teraz muszę wyrwać chory... – Całe szczęście, że nie jest pan okulistą... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 15:00 Mała dziewczynka znalazła biedronkę i mówi: – Biedronecko, biedronecko, ile mas latek? – Jutro skończę cztery – mówi biedronka. – Nie skońcys, nie skońcys Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 15:01 Lekarz do pacjenta: – Niestety, do końca życia nie może pan nic jeść ani pić. – Ależ panie doktorze... – Spokojnie, jakoś pan wytrzyma ten jeden dzień.. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 15:02 Mąż pyta żonę: – Zastanawiałaś się już, na jakie studia wyślemy naszego Franka? – Na studia? Oszalałeś?! Chcesz, żeby został bezrobotny? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 15:03 Dyrektor przyjmuje do pracy nową sekretarkę: – I twierdzi pani, że nie odstraszyła pani informacja w ogłoszeniu, że mam długi. – Prawdę mówiąc – odpowiada, lekko się rumieniąc – właściwie to mnie zachęciło... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 15:04 Marian, a czemu wasz synek śpi na szafie? – Bo ostatnio jak spadł w nocy z łóżka, to żeśmy z żoną tego nie usłyszeli... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 15:05 Na kursie instruktor pyta kandydata na kierowcę: – Czy ma pan dobry wzrok? Proszę odczytać numer rejestracyjny auta, które stoi przed nami. – Jakiego auta? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.08.13, 15:06 - Witam sąsiadkę! – pozdrawia Falczakowa Kowalską z pierwszego piętra. – Jak tam pani ból głowy? – Poszedł na piwo Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.08.13, 23:45 Lekarz pyta: - I co jadł dzisiaj na obiad pani mąż? - Wołowinę - Z apetytem? - Nie, z marchewką Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.08.13, 23:46 - Jak się mamy panno Katarzyno? - A jakoś tak mi niedobrze...i brzuch mnie boli - Oj, niech panna nie choruje bo to bardzo niezdrowo! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.08.13, 23:47 - Czy pan jesteś muzykalny? - Nie. Raz jeden tylko grałem na fortepianie... - Jak to raz? - A bo stolika do kart nie było i graliśmy w pokera na fortepianie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.08.13, 23:49 - Czy panu zimno? - pyta dama oficera, który na przyjęciu przytulił się do pieca - Nie - odpowiada druga - On tylko przyzwyczaja się do ognia! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.08.13, 23:51 - Panie Karolu, co to jest trąba? - Instrument muzyczny - A to pan jesteś instrument muzyczny! - Dlaczego - Bo tata powiedział, żeś pan trąba! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.08.13, 23:52 - Odebrałeś mój list? - Nie... - Widzisz jak to dobrze żem go do ciebie nie napisał, bo byś go i tak nie odebrał Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.08.13, 23:53 - Powiem ci nowinę, wczoraj zostałem ojcem! - Co masz syna? - Nie - Córkę! - A skąd wiesz?! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.08.13, 23:57 - Szesnaście stopni zimna a pan bez futra? - Panie kochany ja tylko raz w życiu futra nosiłem, kiedy je niosłem od przyjaciela w zastaw Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.08.13, 23:59 - Anielko, co to jest dusza? - To co w moim ciele myśli i nim rządzi - A może powiesz to własnymi słowami? - To jest takie ciele co mną rządzi! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:01 Przychodzą raz chłopi do wójta: - Czego chcecie - A przyszli my powiedzieć, że zerwał się most na rzece - A to trzeba go jak najprędzej naprawić - mówi zdenerwowany wójt - No właśnie, przyszliśmy aby pan wójt kazał nam go naprawić, bo bez tego to człowiek nic nie zrobi Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:03 - Wyobraź sobie, że mnie wczoraj sędzia na ulicy nazwał starym błaznem - Ależ on nie delikatny, nie mógł tego w pokoju powiedzie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:04 - Wyobraź sobie Stasiu, Józef umarł - No cóż, przecież nie mógł żyć przez całe życie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:06 - Cóż to, przed rokiem byłeś chłop jak trzcina Dziś idziesz z wolna, ciężko pochylony - Od roku bracie jestem ożeniony Jarzmo małżeństwa mnie tak nisko zgina Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:08 - Sama nie wiem kochana ciociu co wolę Krakowiaka czy Mazura - Jeśli moja Maniu Krakowiak jest młody a do tego bogaty to jego wybieraj Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:39 - Jaka jest różnica między lekarzem a złodziejem? - Złodziej jak wychodzi od ciebie z domu wie co ci brakuje, lekarz nie wie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:40 - Waldek, dzisiaj wyjeżdżam na wieś. Przygotuj mi mundur i wszystkie ordery - A krzyż pański także? - Nie, żona tym razem zostaje w domu Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:43 W sklepie: - Poproszę pana o lampę - Jak dużą pan sobie życzysz? - Na osiem osób! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:45 - Pan musi być dużo starszy wiekiem ode mnie - Nigdy bym się nie ośmielił przyjść na świat przed panią dobrodziejką Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:46 - Ta sztuka jest bardzo nudna... - A to czemu bijesz brawo? - Z radości, że się już skończyła Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 00:49 - Jak możesz pozwolić aby cię żona biła? - Kocham ją bardzo a lekarz kazał jej używać dużo ruchu Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 18:29 - Tatusiu, tu napisano że na złodzieju czapka gore. Czy zawsze? - Tak moje dziecko - Tak? A jak złodziej jest bez czapki? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 18:31 - Przepraszam pana, czy widział pan gdzieś w pobliżu policjanta? - Nie nie widziałem - A to szanowny pan pozwoli portfelik, komóreczkę i zegareczek! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 18:33 - Słyszałem, że dostałeś awans - A tak. Przeniesiono mnie na wyższe piętro Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 18:34 - Mój mąż odkąd został rajcą zaniechał popołudniowej drzemki - I co, zmęczony jest? - Nie, drzemie teraz w ratuszu Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 18:40 - Więc samochód przejechał wam przez głowę? Jak długo trwała kuracja? - Tydzień trzymali go w warsztacie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 18:42 Na ślizgawce: Panna nadbiega na łoskot upadającego ciała: - Ach myślałam, że to Feliks - Ja bym też wolał aby to był Feliks Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 18:44 - Przychodzę do łaskawego pana życzyć mu Szczęśliwego Nowego Roku - Zwariowałeś? W sierpniu? - A co mam zrobić jak mnie trzy dni temu z kryminału wypuścili?! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 18:49 Święty Piotr u bram nieba: - Pójdź, pójdź kochanieńku... już wszystkie trzy żony na ciebie czekają - Wszystkie trzy? Ojej Święty Piotrze ja zapomniałem czegoś tam na ziemi...Ja tu przyjdę jutro... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 18:51 - Czy ten płyn naprawdę pomoże na moją łysinę - Gwarantuję panu, że po kilkakrotnym użyciu obrośnie pan jak małpa Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 18:53 - Słuchaj pan, pański papier na tępienie owadów nic nie wart! - A jak pan go używa? - O..tak - Źle. Musi pan go odwrócić napisem do góry. Jak owad przeczyta, że to trucizna to zaraz ucieknie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 19:02 - Ile u pana kosztuje nocleg? - Czterdzieści fenigów - Mam tylko trzydzieści. Niech mnie pan za to obudzi wcześniej! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 19:03 - Nic w domu nowego? - Owszem. Nie było dzisiaj krawca z rachunkiem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 19:04 - Patrz mężu, wszyscy oglądają się za moją sukienką. Myślę pewnie że z Paryża sprowadzona - Prędzej myślą, że ja jakiś bank napadłem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 19:06 - Przed naszym ślubem obiecałeś mi, że mnie będziesz na rękach nosił?! - Ależ moja droga od naszych zaręczyn znacznie przytyłaś! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 19:10 - Janie, dlaczego nie wyczyściłeś mi butów? Nawet moja narzeczona zauważyła że są ubłocone - A mówią, że miłość jest ślepa , Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 19:11 - Pokaż mi natychmiast ten list! To na pewno od kochanki, bo gdy go czytałeś miałeś wypieki na twarzy?! - Trudno abym nie miał. To rachunek do twojej krawcowej! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 19:14 - Panie szynkarzu, ratujcie mój mąż się powiesił! - Rety a on tu u mnie już od miesiąca wisi trzy marki! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 19:15 - Co wy macie taki czerwony nos, czy nie do wódki? - Nie. To od czystego spirytusu Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 19:17 - Już szósty tydzień prowadzę tę kurację i nie widzę żadnych skutków - No cóż, znałem jednego co dopiero po sześciu miesiącach umarł Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 20:29 - Tato, przyszedł jakiś człowiek z rachunkiem - A to powiedz mu, że mnie nie ma w domu - Ale on chce ci zapłacić - No to dlaczego go nie prosisz Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 20:30 W nieszczęściu nie tyle poznaje się przyjaciół co nieprzyjaciół Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 20:42 - Od czego pochodzi wyraz dług? - Od tego, że się nieraz na niego bardzo długo czeka Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 20:44 Lekarz: - Pani będzie łaskawa pokazać mi język Mąż: - Widzisz, pan doktor od razu poznał, gdzie tkwi przyczyna wszystkiego Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 20:46 - Wasz wół wziął na wystawie pierwszą nagrodę - Muszę mu to powiedzieć. To dopiero będzie szczęśliwy Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 20:51 Policjant prowadził Michała do sędziego: - A coście się Michale tak upili? - A bo wszystkiemu winien jest upał - Jak to upał? Dlatego żeś się upił? - A dyć upał winien, bo dla gorąca miałem wielkie pragnienie - A potem nie miałeś pieniędzy żeby zapłacić. To też upał jest winny? - Tak, bo musiałem wszystkie pieniądze przepić wcześniej Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 20:52 Adwokat: - Wy chłopi wszyscyście grubianie Chłop: - Możliwe ale nie wszyscy grubianie są chłopami Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 20:57 Sprzeczał się z szklanką kieliszek Które z nich warte jest więcej Ten prawi swoje ta swoje Kłócą się coraz goręcej Słyszał je z boku szewc Maciej Było to w szynku na mieście Nic żeście - rzecze nie warci Oboje próżni jesteście Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:00 Przechodzień do chłopca, który przeprowadza przez ulicę ociemniałego: - Jak długo twój ojciec nie widzi? - Zwykle od 7 rano do 8 wieczór Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:02 - Życie mi zbrzydło, czas skończyć z sobą daj mi pan panie aptekarzu jakiejś trucizny... - Arszeniku czy strychniny? - A która tańsza? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:03 - Dlaczego nie ukłoniłeś się Kowalskiemu, czyś go nie poznał? - Nie ja go już poznałem aż za dobrze Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:07 - Że ty też musisz ostatni z knajpy wychodzić - A co ja na to poradzę, że inni muszą tak wcześnie być w domu Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:08 - Jakże pan panie doktorze znajdujesz stan mojej żony - Sądzę, że więcej tutaj pomoże krawcowa niż ja Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:09 - Ależ człowieku ty pijesz wódkę jak wodę - Nie, wody bym tak dużo nie wypił Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:11 Lecą listki z drzewa na zielony mech byłbym się ożenił Ale miałem pech Nie jednej mówiłem Ja o pani śnię Lecz każda odrzekła Ja o panu nie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:20 Początek XX wieku, do biura z telegrafem wchodzi trzech podpitych mężczyzn: - Poproszę trzy szklanki wódki - Tu nie ma wódki - woła oburzony urzędnik - Tu jest telegraf! - A to poproszę trzy szklanki telegrafu! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:22 - Czy pan wierzysz w miłość od pierwszego wejrzenia? - Tak. Bo jak się bardziej patrzy, to cała miłość mija Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:25 - Czego szukasz - mówi żona do męża, który wstał z łóżka i po omacku szuka czegoś w szafie - Szukam butelki z wódką - A na co ci teraz w nocy wódka? - Muszę się koniecznie napić, bo śniło mi się że jadłem bardzo tłustą kiełbasę i nie chcę aby mi zaszkodziła Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 11.08.13, 21:26 - Ach moja rybko - Tylko proszę, wczoraj nazywałeś mnie flądrą a dzisiaj rybko - Ależ kochanie, flądra to też rybka Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 14.09.13, 22:55 - Kobieta, gdy o co prosi! zniża głos- zauważyłeś to? - Ba, ale jak za to głos podnosi, gdy usłyszy odmowę. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 14.09.13, 22:57 - Skrzypce, na których będę grał u pana, mają więcej niż dwieście lat. - Mój panie, czy nie mógłbyś kupić na mój wieczór nowych, gotów jestem dołożyć do coś horarium. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 14.09.13, 23:00 Czy tu niema jakiej restauracji? Teraz nima, ale zwiesną t.o gmina bedzie śkołe restaurować... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 14.09.13, 23:02 - .Jak ci się zdaje: czy jest coś między Wiktorem a Heleną? - Przysięgać nie mogę ale mam pewne poszlaki, - Jakie? - Ile razy on ma katar i ona go także dostaje. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 14.09.13, 23:05 - Wiesz, mężusiu, nigdy nie przypuszczałam, źe zapomnisz o moich imieninach; nawet mi nie powinszowałeś.., - Jak to, dzisiaj twoje imieniny? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 20:40 - Czy szanowny pan zadowolony z jesiotra a la Nelson? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 20:43 - Trzeba, mężu, żebyśmy wyprawili bal. - Bardzo dobrze. Wkrótce nawet zapewne zgłoszą się do mnie z wekslami: Icek Flet.. Mojsie Fagot i Jankiel Batuta. Będzie więc cała orkiestra!... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 20:47 - Ile pani ma lat - Trzydzieści. - Jak to trzydzieści? Pięć lat temu w tymże interesie podała pani ten sam wiek. - Panie, ja nie należę do osób, które zmieniają zeznania Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 20:50 - Wczoraj odebrałem pensję, więc muszę sobie dzisiaj pohulać. - Cóż zamierzasz robić? - Zapłacę podatek szpitalny, dam buty do podzelowania i każę sobie wyrwać ząb, który mnie wściekle boli. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 20:53 Mąż. Znów nowa suknia? Żona. Bądź spokojny, kupiłam ją za własne pieniądze. Mąż. A skądże wzięłaś? Żona. Zastawiłam twoje zimowe palto... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 20:55 Żadnych alkoholów!... Dobryś sobie, doktorze! Mam winiarnię! Tożby pies i kot nie wypił u mnie butelki wina gdyby nie widziano, że sam piję... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 20:59 - Ktoś dzwoni, Panie Maurycy, proszę zapytać kto jest u telefonu. - Małżonka pana pryncypała, - Co mówiła? - Nie wiem, panie pryncypale, usłyszałem tylko jeden wyraz: "bałwan", - W takim razie odejdź pan, gdyż widocznie żona chce ze mna samym mówić. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:02 Gość: Masz tu 20 kopiejek i doradź mi, ale tak szczerze, co bym ja tu mógł zjeść? Garson: Niech pan pójdzie do innej restauracji Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:05 Ojciec: Wiesz, Kaziu, co to jest sardynka? Kazio: Taka ryba bez głowy, co żyje w oliwie. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:08 - Czy wyjeżdżasz do wód w tym roku? - Wyjeżdżam. - Czy z żoną? - Nie, jadę dla przyjemności Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:12 Panna, oglądając się na łoskot upadającego ciała: - Ach, mój Boże! myślałam, że to Feliks! - Ja też wolałbym, żeby to był Feliks - rzecze łyżwiarz, krzywiąc się Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:15 - Dlaczegoś to się pan wczoraj nie pokazał w biurze? - Panie naczelniku, miałem nieszczęśliwy wypadek.., - Jaki? - Ożeniłem się! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:18 Panno Mario, pani jest tak piękna.., tak piękna.., jak zachodzące słońce! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:21 - Proszę pana, przyszła w tej chwili matka pani... - Czemu nie mówisz od razu, że przyszła moja teściowa?.. . Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:24 - Anno, dlaczego podajesz na stół zanieczyszczone widelce? - Nie mam czasu ich czyścić, proszę pana, bo co dzień muszę szorować pani rower, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:28 - Mój mąż gdy dawniej chodził na polowanie, nigdy nic nie przynosił do domu, A dziś, gdy zaczął jeździć na welocypedzie, zawsze coś przynosi, to kurę, t.o gęś lub kaczkę, którą na śmierć przejedzie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:31 On, Miłość nie powinna nas zaślepiać, i musimy starać się odkrywać wzajemnie nasze błędy, Ona. Daj pokój!... załatwią to nasi wspólni przyjaciele, skoro tylko dowiedzą się o naszych zaręczynach. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:35 Znany nemrod warszawski Iks, podejmuje u siebie Igreka w gościnie. Podają zająca, - Tego zająca-mówi skromnie Iks, wczoraj sam zabiłem, - A ja dodaje z miłym uśmiechem gospodyni - sama go przyrządziłam Komu tu wierzyć? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:37 - A panu co? czy pan wygrał na loterji? - Nie, ale śniło mi się, żem się ożenił! - I z tego pan tak się cieszy? - Właśnie, że to tylko był sen! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:41 Indianie idąc na wojnę malują się. Czy i ciocia Klocia idzie na wojnę, mamusiu? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:43 - Ba! Ten Kukuliński to utopista!_ - Utopista.? - A no, jakże!... chciałby mnie... mnie utopić w szklance wody! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:47 - Więc pan się nie ożeniłeś? I pańska miłość w gruzy się rozsypała'?! Jakże się to stało? - Kamienica mej narzeczonej w przeddzień ślubu runęła Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.09.13, 21:51 - To jednak dziwne -monologuje mamusia, rozkochana w swej jedynaczce- odkąd Manieczka bierze lekcje śpiewu, wciąż dzwonią do drzwi pytają, czy tu mieszka dentysta... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.11.13, 11:39 - Winszuję ci, Feliksie, dzień dzisiejszy będzie najszczęśliwszym w twoim życiu. - Bóg zapłać, ale ślub mój dopiero jutro! - Ba, dlatego mówię że dzisiaj jest twój najszczęśliwszy dzień Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.11.13, 11:40 W b i u r ze. - Panie naczelniku, chciałbym pójść jutro na pogrzeb teściowej. - O, i ja bym chciał. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.11.13, 11:41 Dziwny rachunek. - Wiesz, mam dla ciebie żonę! - No, no? - 50,000 marek posagu! - Świetnie. A ile ma lat? - Hm... dobrze nie wiem, ale w każdym razie jest młodsza od posagu. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.11.13, 11:45 - Jak to Dziuniu, zjadłeś wszystkie ciastka, nie pomyślawszy nawet o siostrzyczce? - Owszem mamo, cały czas o niej myślałem - bałem się, że przyjdzie, zanim nie skończę. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.11.13, 11:52 O 3-c i e j W n o c y. - Din, din, din!... - Kto tam? - Panie aptekarz! Niech pan otworzy. . . Zaraz.. . - Jeno mig-iem, bo pilno! - Zaraz!.... - Niech się pan pospieszy! - Zaraz!. . Czego chcesz? - Przyszedłem po lekarstwo... - Więc czego chcesz? - Za trzy g-rosze dyachilu... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 21.12.13, 23:42 - Jakież były ostatnie słowa twojego męża i o kim myślał? - A o mnie moja droga. O mnie! Zawołał, Agato daj mi tę butelkę ze stołu bo tam został jeszcze dobry kieliszek - Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 21.12.13, 23:44 - Jak dużo piję to nie mogę pracować, wiec przestałem.... - Pić - Nie, pracować Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 21.12.13, 23:45 - Jaka będzie liczba pojedyncza od rzeczownika powidła? - Śliwka, proszę pani Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 21.12.13, 23:48 - Ja poznałem moją żonę na trzy miesiące przed ślubem - A ja tzy lata ze swoją żyj i jeszcze jej nie poznałem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 21.12.13, 23:50 - Nie wiem panie doktorze, co mam robić z mężem...cały czas mówi przez sen - A nich mu się pani za dnia da dojść do słowa Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor:) 21.12.13, 23:52 - Aleście starzy dziadku. Starszego do was nie widziałem! - Oj tam są i starsi. Ja sam znałem jednego co miał ze 170 lat - A to musiał staro wyglądać! - Ej, nie bardzo. Może tak na sto pięćdziesiąt lat Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 21.12.13, 23:53 - Jeżeli zawezwą pana do chorego to o co pan najpierw zapyta? - O adres chorego Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 22.12.13, 00:05 Złodziejska rodzina - Co wy w niedzielę robicie w domu? - O siedzimy wszyscy w koło stołu a tata nam czyta paragrafy z kodeksu karnego Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 22.12.13, 00:10 O kurczę, nie pamiętam czy żona kazała mi wypić dwa kufle i wrócić o dwunastej czy wypić dwanaście kufli i wrócić o drugiej? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 22.12.13, 00:12 Pewien żyd miał bardzo złą żonę a był taki potulny, że na wszystkie jej gderania i krzyki tylko milczał. - Czy ty się żony boisz - zapytał przyjaciel - Nie, żony się nie boję - odrzekł poczciwiec - ale boję się tego hałasu, który ona robi Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 22.12.13, 00:18 Roztargniony profesor opowiada - A więc mój siostrzeniec spadł w Tatrach i zabił się na miejscu. Oby mu to na przyszłość posłużyło za przestrogę. -- Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 22.12.13, 00:20 Raz czesała złote włosy I wplatała w bujne kłosy Mak koloru krwi A jam darmo błagał słowy By choć dała włosek z głowy Luba dała mi Lecz po ślubie za to miła Włosów mi już nie skąpiła Bo gdziem zwrócił wzrok Na komodzie i na stole W kluskach, barszczu i rosole Tkwił z jej włosów lok -- Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.02.14, 17:57 fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/DIfRGWlSobQBI79cRB.jpg Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.02.14, 17:59 fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/bv3LcUgmseu8DVRzZB.jpg Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.02.14, 18:02 fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/o5bA590W3qGNW51ZEX.jpg Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.02.14, 18:04 fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/FDAIFMmi8AWaBW2MbB.jpg Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.02.14, 18:06 fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/A9Y52rcj9O3t186HqX.jpg Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.02.14, 18:10 fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/nxD3Ct00EV3obaxU3X.jpg Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.02.14, 18:12 fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/DBSlacVFlTp8KoJGrX.jpg Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.02.14, 18:14 fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb/qa/5ixj/V6fPYydyuhoS08wGXX.jpg Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 16.02.14, 12:24 Zajechało dwóch do oberży. Jeden z nich woła na chłopca: Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 16.02.14, 12:28 Podróżny, idący piechotą, spotkał w drodze żyda i mówi do niego: Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 16.02.14, 12:30 Pewien młody człowiek przed ślubem poszedł do spowiedzi. Wracając, przypomniał sobie, że mu ksilJ.dz nie naznaczył pokuty, wrócił się więc do niego. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:05 Egipcjanie zapisywali wszystko na papierosach Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:09 Chopin zaczynał od fortepianu a skończył na obczyźnie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:16 Dzwoni telefon.Pies odbiera i mówi: - Hau - Halo - Hau - Nic nie rozumiem - Hau - Proszę mówić wyraźniej - H jak Henryk. A jak Agata U jak Urszula. Hau! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.01.16, 23:21 Piotr Curie zwraca się do żony Marii: - Ależ ty dzisiaj promieniujesz! - Bo jestem uradowana! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 16:34 Linie papilarne pozwalają zdezynfekować przestępcę Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 16:40 Alkohol nie ma blasku ale jak się go napije to mu się oczy świecą Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 16:58 - Zjadłeś już? - Zjadłem. - Wypiłeś? - Wypiłem. - Zapłaciłeś? - Nie... - No to chodźmy, na co jeszcze czekamy? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 16:59 - Słuchaj no, skąd ty masz taką masę pustych flaszek w piwnicy? - Wiesz, sam nie wiem. Jeszcze nigdy nie kupiłem pustej flaszki... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:05 - Wiesz mężusiu, ale te bliźnięta Capkiewiczów, co się kiedyś urodziły, nic a nic nie są podobne do siebie... - Jakże to słyszałem że bardzo... - Wcale nie! Jedno chłopiec, a drugie dziewczynka. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:06 - No i cóż, Stasiu, zachowywałeś się odważnie u dentysty? - Jeszcze jak, mamusiu! W żaden sposób nie mógł sobie ze mną dać rady.. . Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:08 Przyjaciel: - Wiesz, twoja żona dziwnie w ostatnich czasach wyładniała. Wygląda jak anioł. Pantoflarz: - Masz słuszność. Szkoda tylko, że tak silnie wymachuje skrzydłami. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:22 - Co też powie pańska żona, że pan tak późno wraca do domu? - Kiedy ja nie jestem żonaty, proszę pana! Tak? No to dlaczego pan tak wczas wraca do domu? -- Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:25 - Co? ode mnie chcesz jałmużny, czy nie widzisz że sam jestem żebrakiem? - Widzę, ale jak mi nic nie dasz, to stanę obok ciebie i będę ci robił konkurencję! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:26 - No i cóż, mój chłopcze, słyszałem że dziś w szkole znowu dostałeś w skórę - Nie wiem, proszę pana. Nie zajmuję się tem, co się dzieje za mojemi plecami. . . Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:29 Pan Wojciech Muroń, mocno podchmielony, zatacza się nocą po ulicy. Zatrzymuje się wreszcie pod jedną z latarń ulicznych i zaczyna pukać w słup - Czemu pan puka w słup? - woła nadchodzący policjant. - Czemu pan nie idzie do domu Tu przecież nikt nie mieszka! - Jak to nikt? Przecież u góry się świeci! - odpowiada z oburzeniem pan Muroń. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:37 - Panie Goldfaber, pożycz mi pan dziesięć tysięcy złotych. Właśnie spodziewam się ,spadku, mój bogaty wuj jest ciężko chory, jedną nogą stoi już w grobie. - Nu, a co będzie, jak się pański wuj drugą nogą ożeni ? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:39 Moja żona ma bardzo słabą pamlęć. Powoduje to ciągłe nieporozumienia między nami. - Pewnie, to jest bardzo niemiłe. - Prawda! Nigdy nie pamięta, gdzie swoje rzeczy położyłem. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:46 - Ale wie pan, panie doktorze, to lekarstwo, które mi pan kiedyś zapisał, jest przeraźliwie gorzkie. Czy nie można by go po zażyciu zapijać kieliszkiem wódki? - No, wie pan, w ostateczności można by. To zależy zresztą od tego, jaką by pan po niem chciał pić wódkę - Ja, panie doktorze, piję tylko piołunówkę . . . Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:53 - A jak się ma twoja żona.Już jej kilka miesięcy nie widziałem. - Zazdroszczę ci! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 17:56 Policjant do aresztanta, którego prowadzi przez ciemny korytarz: - Tutaj uważajcie, tu jest schód. Aresztant: - Niech się pan o mnie nie obawia, panie przodowniku. Ja ten schód znam od dziecka. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 18:11 W Nowy Rok Gdzieś ty siedział, coś robił, że wracasz do domu rano, pijany jak bela - Widzisz, moja droga, od piątej po południu do dwunastej w nocy żegnałem z kolegami stary rok... - No dobrze, a coś robił od północy do szóstej rano? - Witałem nowy rok! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 18:18 Kwest ja płci: - Świadek Piperon, kawaler czy żonaty? - Żonaty, wysoki trybunale. . . - Z kim? - Co jest panie sędzio, z kim? Z kobietę.... - Świadek pozwala sobie na niestosowne uwagi! Naturalnie, że świadek może być żonaty tylko z kobietą . . . - Przepraszam panie sędzio, to nie jest tak naturalne. Ja mam na przykład siostrę, to ona jest ożeniona z mężczyzną... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 18:20 - Przestań, Stasiu! Lekarstwo musisz zażyć, nic ci nie pomoże. - Jak mi nic nie pomoże, mamusiu, to poco mam zażywać Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 13:55 Ona (z płaczem): Bądź zdrów, ukochany, jedziesz w tak daleką podróż, Pamiętaj, ze wszystkich miejsc, gdzie się zatrzymasz, przysłać mi choć krótki liścik. On (zaniepokojony): Powiedz mi, czy tylko miłość te słowa ci dyktuje? czy chcesz rzeczywiście mieć najczęstsze ode mnie wiadomości, czy może ci chodzi o kolekcję marek!? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 13:58 - Więc, kiedy was Mateusz uderzył pierwszy raz w głowę, co się potem stało? - A no, co miało być. Doł mi trzeci roz i tyla - Chyba drugi raz? - Kaj tam drugi roz w łeb to jo jemy doł Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:13 - Mąż wraca późno do domu, ale zamiast zwykłego kazania, znajduje żonę w twardym śnie pogrążoną! Budzi ją tedy i powiada: - Stara! popyskuj no trochę, boby mi się zdawało, że nie byłem dziś w knajpie! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 17:12 - Jakie jest najszybsze wyjście z kryzysu w Polsce? - Lotnisko Okęcie! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 17:19 - Kumie, ja tę waszą córkę Kaśkę ten tego.... - O....to będziesz się musiał z nią ożenić - Nie, ja ją ten tego...traktorem przejechałem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 30.01.16, 18:20 Gustaw Holoubek jechał kiedyś taksówką. Kierowca z zaciekawieniem przyglądał mu się w lusterku. Nie odezwał się ani słowem. Dopiero kiedy pasażer wysiadał krzyknął: - Panie, pierwszy raz widzę żywego aktora! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 31.01.16, 11:35 Nauczycielka sprawdza zadanie domowe: - Jasiu, wszystko źle pododawałeś - To nie ja, to mój tata odrabiał zadanie domowe - A kim on jest z zawodu? - Kelnerem! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 31.01.16, 11:41 - Co bierzesz na bezsenność? - Szklankę wódki co godzinę - I co po tym zasypiasz? - Nie, ale fajnie się czuwa Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 31.01.16, 11:52 Idzie dziadek korytarzem szpitalnym i mówi do siebie: - Pies?...Kot...Ryba...hmm? Okoń? Szczupak? Nieee....Żaba?... - Raka macie dziadku, raka! - poklepując dziadka po ramieniu mówi przechodząca pielęgniarka Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 14.02.16, 19:08 Para zabawia się w łóżku. Odzywa się ona: - Kochanie, mój mąż wraca za tydzień - Tak wiem, już mówiłaś - To gdzie sie tak spieszysz?! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 14.02.16, 19:13 Ojciec oznajmia synkowi, że mama spodziewa się dziecka: - Jasiu, pewnego dnia przyleci do nas bocian i przyniesie nam dzidziusia - Tato, tylko żeby ten ptak nie przestraszył mamy bo ona jest w ciąży! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 13:55 Substancje toksyczne powodują liczne niedogodności w organizmie a nawet zgon Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 14:06 Żywicielem pośrednim tasiemca uzbrojonego jest wołowina Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 14:16 Wesz ludzka może wywołać falę zachorowań np. w całym domu rodzinnym i szpitalach Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 14:31 - Królowie nie zdejmują kapeluszy przed nikim - mówi nauczycielka - Nieprawda! - krzyczy Jasio - To powiedz nam przed kim niby zdejmują? - Przed fryzjerem! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 14:41 - Baco, co trzeba zrobić jak się w górach spotka głodnego niedźwiedzia? - Nic nie musita robić, on już syćko som za wos zrobi... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 02.05.16, 15:08 Mama pyta Jasia: - Ile minut gotowałeś jajka? - Dziewięć - Przecież ci mówiłam, że masz je gotować tylko trzy minuty - Tak, ale to były trzy jajka! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 10:56 - Dlaczego ściany nie toczą ze sobą wojen - Bo między nimi jest pokój Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 10:58 - Wiecie o co chodzi z Japonią? - JA PO NIĄ przyjechałem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 10:59 - Dlaczego Marsjanie nie robią imprez na Marsie? - Bo nie ma atmosfery Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 11:01 Szkoła jest jak szpital - zawsze są jakieś ciężkie przypadki Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 11:05 Mąż pyta żonę: - Kochanie, gdybym stracił pracę i wszystkie oszczędności czy byś mnie kochała? - Oczywiście skarbie, że bym cię kochała, Tęskniałbym ale bym cię kochała. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 05.06.16, 11:07 Kilkuletni chłopiec i dziewczynka w tym samym wieku kąpią się razem w wannie. Dziewczynka dostrzega siusiaka i pyta: - Czy mogę go dotknąć? Chłopczyk oburzony: - Nie ma mowy, swojego już urwałaś! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 13:53 Przychodzi syn ze szkoły: - Tato, pani od matematyki chce się z tobą spotkać. - A co się stało? - Ona mnie pyta ile jest 7 razy 9. Odpowiadam, że 63. Ona mnie pyta ile jest 9 razy 7. Odpowiedziałem: Do ch*ja, co za różnica? - Rzeczywiście, co za różnica... Dobrze, zajdę do niej. Następnego dnia syn znowu wraca ze szkoły: - Tato, byłeś już w szkole? - Jeszcze nie. - Jak pójdziesz, zajrzyj jeszcze do WF-isty. - Po co? - W trakcie gimnastyki kazał mi podnieść lewą rękę. Podniosłem. Potem prawą. Podniosłem. Potem poprosił podnieść lewą nogę. Podniosłem. A teraz - mówi - podnieś i prawą nogę. Ja mu na to: Co, mam na chu*u stanąć? - No tak, rzeczywiście... Dobrze, zajdę i do niego. Kolejnego dnia syn znowu wraca ze szkoły: - Tato, byłeś już w szkole? - Jeszcze nie. - To już nie chodź. Wyrzucili mnie. - Co ty mówisz? Dlaczego? - Wezwali mnie do dyrektora, wchodzę do gabinetu, a tam siedzi nauczycielka matematyki, WF-ista i pani od polskiego... - Pani od polskiego? Na ch*j tam ona przyszła? - Właśnie tak zapytałem... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 14:03 Dyrektor przyjmuje do pracy nową sekretarkę: - I twierdzi pani, że nie odstraszyła pani informacja w ogłoszeniu, że mam długi? - Prawdę mówiąc - odpowiada lekko się rumieniąc - właściwie mnie to zachęciło. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 14:09 Małe cygańskie dziecko znalazło na podwórku łyżeczkę do herbaty. Nie wiedząc co to, pobiegło do mamy i pyta: - Ja młoda jestem i głupia - odpowiada mama. - Idź spytaj taty. - Tato, mama młoda jest i głupia, kazała spytać ciebie, co to? - Oo, nie wiem dziecko, idź spytaj dziadka, swoje przeżył, wiedzę ma. Dziadek zobaczył, przyjrzał się i krzyczy do dziecka: - Wyrzuć to jak najprędzej! To może być nasionko łopaty! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:14 - Marysiu, czy znasz jaką dobrą kucharkę? - Znam, proszę pani. - Czy umie gotować, jest. pracowitą, łagodną, trzeźwą? - Tak, proszę pani, - To jej powiedz, żeby przyszła tu za tydzień. Zajmie twoje miejsce. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:16 Ona. No, mniejsza o to, przyznaję, mam pewne wady... On, To prawda. Ona (podraźniona), Ciekawa jestem, jakie? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:17 W jednej z warszawskich jadłodajni zdarzył się rzadki wypadek zbiorowej ekstazy po spożyciu obiadu. Jak się okazało, kucharz użył do potraw tak zwanego: masła, zamiast margaryny. Śledztwo w toku. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:19 Gość, - No, jakże z pańskiem zdrowiem, panie gospodarzu, czy lepiej na nogi? Gospodarz, - Dziękuję, lepiej; ale za to mi gorzej na oczy: nie mogę np, zobaczyć tych pieniędzy od pana, co mi się od dwóch miesięcy należą Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:20 - A pańskie obrazy gdzie? - Ta wystawa składa się specjalnie z dzieł malarzy nieżyjących... - Tak? szkoda jednak. że tu pańskich prac niema! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.11.13, 11:24 Sędzia do świadka: - Muszę panu przypomnień, że będziesz swoje zeznania składał pod przysięgą, więc obowiązkiem pańskim jest opowiedzieć tylko to co pan na własne oczy widział a nie powtarzać panu to co ludzie opowiadają. Więc pan praktykuje jako lekarz? Świadek: - Tego nie mogę powiedzieć, panie sędzio. Ludzie tak o mnie mówią ale ja osobiście nie miałem żadnych pacjentów... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.11.13, 11:31 M a ł y A d a ś: Proszę cioci, niech ciocia wetknie swój nos do kałamarza z atramentem. C i o c i a: Ależ Adzio, cóż to ma znaczyć? Ani mi się śni czynić coś podobnego. A d a ś: Widzi tatka, iż to nie prawda, co tatko wciąż powiada, że ciocia wszędzie swój nos wścibia. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:21 - Co to znaczy, że ruch pasażerski na kolejce Wilanowskiej tak się wzmógł w ostatnich czasach? - To nie czytasz w ogłoszeniach, że obecnie wszystkie modniarki warszawskie powracają z zagranicy? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:22 (Do żony). Ten urzędnik z drugiego piętra zawsze tak regularnie płaci komorne-możeby mu od Nowego Roku podwyższyć? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:24 Wierzyciel. Ożenił się pan tak bogato i jeszcze pan mi nie płaci? Dłużnik, Bogato, bogato! Między nami mówiąc, już nie wiele z tego zostało. Ale ja się jeszcze bogaciej ożenię, Niech pan poczeka. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:26 Profesor: Gąsiorkowski! Dlaczego się śmiejesz? Uczeń: Ja się nie śmieję, panie psorze... Profesor: Ja się nie pytam, czy się śmiejesz, ale dlaczego się śmiejesz? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:28 - Moja Marysiu, czy nie było nikogo podczas mojej nieobecności'? - Owszem, proszę pani... były dwie panie i trzech panów. - Zostawili swoje bilety wizytowe'? - Nie było potrzeby. - Jak to? przecież ja muszę wiedzieć, kto był. - Ee, kiedy, proszę pani, ci państwo nie przyszli z wizytą do pani, tylko do mnie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:30 - A, Czemu koniecznie chcesz, żeby twoja żona radziła się kobiety-doktora? - B, Bo ta na złość nie poszle mojej żony do kąpiel, skoro sama jechać nie może. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:32 - Wierzaj mi pan, że Hania, jaką jest narzeczoną, taką będzie jako żona, Jej dobroć, łagodność, miłość.., - Wybaczy pani, jestem dziennikarzem, wiem zatem, co są warte prospekty. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:32 Podobno pański kuzyn jest numizmatykiem? Nie, panie, on jest zupełnie zdrów, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:34 - Więc wuj pański umarł w tak późnym wieku...czy też do końca życia zachował przytomność umysłu? - O tem dotychczas nie wiem bo nie otworzono jeszcze testamentu. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:35 - Mój kochany, czy uważasz, iż od pewnego czasu woźnice warszawcy gwałtem udają krytyków? W jaki sposób? - A no ciągle kogoś przejeżdżają. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:38 - Cóż ty robisz, dziecko, u studni? - Myję rózgę, mamo, bo mam dzisiaj na sobie nowe spodnie! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:48 - Wie pan, Ja tak znam ludzi, że od pierwszego wejrzenia już wiem, co kto o mnie myśli... - Ach, jakież to musi być przykre dla pana! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:50 - Ach, moja droga, tak mnie boli, głowa że ja na ten bal Sylwestrowski nie pójdę. - Et, dla głupiej głowy pozbawiać się przyjemności to niema sensu! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:52 Niewyraźna figura (do spóźnionego warszawiaka): - Panie, nie mam grosika przy duszy; daj mi pan rubla, a uratujesz życie ludzkie! Dowcipny warszawiak. Alboż twoje życie, oberwusie, warte rubla? Niewyraźna figura. Moje nie, ale pańskie to chyba warte. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:53 - Kocham panią tak, że dla pani gotówbym nawet samemu djabłu zajrzeć w oczy! - Tak? To pomów pan z moją mamą... - Z mamą? brrr! - przyznam się pani, że nie mam odwagi... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.04.14, 14:54 - Jakże się pani podoba moja nowa operetka'? - Masz pan szalone szczęście pańskie molodje już były popularne, zanim pan je skomponowałeś. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:16 Młody doktor uskarża się przed młodą panienką: — Wierzaj mi pani, że bardzo mi się żle powodzi. Praktyki nie mam, bo ludzie nie chorują. — Na to łatwa rada. Ożeń się pan tylko ze mną, to wszystkie moje przyjaciółki z zazdrości się rozchorują. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:16 Pan kapitan przystąpił po manewrach do jednego ze swych podwładnych rzekł mu łaskawie: — Zasługujesz na to, aby cię pochwalić, bo przez roztropne zachowanie ocaliłeś całą kompanię od niebezpieczeństwa. Gdybyśmy mieli wojnę, otrzymałbyś medal zasługi. — A teraz co otrzymam, panie kapitanie! — Trzy dni aresztu, za to, że przemówiłeś stojąc w szeregu. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 14:20 Grabarze sobie gadają: - Pogoda ładna, nie za ciepło, ciśnienie stabilne... nie ma co liczyć na sercowców, ciśnieniowców ani cukrzyków. - Taaa... - mówi drugi - martwy sezon... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 15.07.16, 15:54 Polak w sklepie wolnocłowym na nowojorskim lotnisku zwraca się do sprzedawcy: - You, now, wiesz facet, I want to buy...piła. Widząc brak kontaktu mówi piła, piłka, i pokazuje rękoma wielką obłość oraz demonstruje koszykarskie odbijanie - You now, piła - odbija wyimaginowaną piłkę do koszykówki. - Oooh, ball? - pyta sprzedawca - You need to buy a ball? - Yes - cieszy się facet, ball, piła - teraz patrz mi na usta - łańcuchowa. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 19:44 Jeden pastuch siedzioł se na łące. Patrzy se tak na to piękne niebo i tak se myśli patrząc na te skowronki co po niebie furgają: Panie Boże, też mogłeś to i tak zrobić, coby i krowy furgać umiały. Byłoby też to pięknie widzieć jak se tak furgają niby te skowronki. Tak se myśloł i położył sie na trowie i patrzy i spoziero na niebo. Naroz jeden skowroneczek nie wytrzymoł i spuścił mu małą, miękką, mokrą rzecz prosto na gębę. Wtedy sie pastuch zerwoł, zaczął sie wycierać i głośno do nieba zawołoł: - Dyć Tyś to jednak dobrze wszystko obmyślił Panie Boże! Jakbych jo teraz wyglądoł jakby to krowa zamiast tego skowronka furgała! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 19:55 Przyszedł facet do lekarza i mówi: - Panie doktorze boli mnie woreczek. - Mosznowy? - Jak bych mioł nowy, to bych nie przychodził Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 20:01 Przychodzi facet do sklepu i pyta: - Jest mąka? Sklepowa odpowiada: - Mielim - To poproszę 2kg - Mielim wczoraj Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 20:23 Cera Masztalskiego późno wraco do dom. Masztalski przyglondo sie i godo srogo: - Na prawy pończosze puściło ci oczko - No coż tato, to się często zdarzo - Ja, ale jak żeś wyłaziło z domu toś je miała na lewy pończosze Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 20:27 Ojciec mówi do syna: - Podobno przyjaźnisz się z Elą - A masz coś przeciwko temu? - Nie, ja w twoim wieku też się z nią przyjaźniłem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 07.10.16, 20:45 - Tato, kaj wyście sie urodzili - spytoł roz synek ojca - W Bytomiu! - A mamulka? - W Opolu - A jo? - W Strzelacach Opolskich - No patrzcie co to za szczyńście że my sie tak do kupy zeszli Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 19:47 Trefiyło sie dwóch kumpli : - Słyszołech, żeś sie łożyniył? - Ja, dwa miesionce tymu. - No i jak to jes? - Cudownie - odpowiado żonkoś - Nawet sie niy wyobrażosz jak to jest. Prziłazis z roboty padniynty, głodny, zły, a sam chałpa wysprzontano, gorki łobiot podany, na stole kwiotki. Zaczynosz jeś, a kole ciebie piykno kobieta, wesoło ci szczebiocze i szczebiocze i szczebiocze .....pierdolniynto idiotka Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 19:53 Godajom ze sobom 2 Polki: - no i jak Ci sie kochano wiedzie w tym Londynie? - wyśmiynicie, godom już nawet trocha po Albańsku Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 20:04 Prziłazi chop do weterynarza: -Dochtorze, świnie niy chcom żrić! -Coż, musi je pan wzionś do lasa i przelecieć, to dobrze na nie wpływo. Chop zrobiył, jak mu dochtor kozoł, zapakowoł świnie do Żuka, wywioz do lasu i po kolei przelecioł. Niy pomogło. -Panie dochtorze, dalij niy chcom żrić. -Musi pan je wzionś w nocy do lasa. Jak pedzioł dochtor, tak chop zrobiył. Zapakowoł świnie do Żuka, wywioz nocom do lasu i przelecioł po kolei. Wrociył zmęczony nad ranym i położył sie spać. Za godzina budzi go przerażono baba. -Wstowej, stary! Wstowej! -Co? -Świnie! -Żrą? -Niy! Siedzom w Żuku i trombiom. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 20:32 Zając mówi do niedźwiedzia: - Chodź idziemy na imprezkę, tylko proszę Cię nie bij mnie jak ostatnio. Niedźwiedź na to: - Dobra. Rano zając budzi się z ponadrywanymi uszami, zęby bolą jak diabli, palce u rąk połamane i mówi: - Misiek, no kurna, miałeś mnie nie bić. Miś na to: - Zając Ty lepiej mnie nie wkur***aj. Nawaliłeś się, zacząłeś mnie wyzywać - ja nic. Potem doczepiłeś się do mojej samicy, że to dziwka i puszcza się z każdym - to mnie koledzy powstrzymali, ale mówię żeś kumpel, obiecałem i w ogóle... Potem najeżdżałeś na moją matkę - to dobrze żeś upadł, bo bym Ci łeb urwał. No nic, jakoś mi się udało Cię nie bić.... Ale jak żeś wlazł do domu, nasrałeś do łóżka wsadziłeś w to trzy zapałki i powiedziałeś, że jeżyk śpi z nami - to nie wytrzymałem. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 20:55 Rechtor pyto sie dziecie na matmie: - Wiela lot mo wtoś wto sie urodził w 1950 roku Bajtel dropie sie po gowie i tyż sie pyto: - A to jest chop czy baba? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 18.10.16, 20:58 Wiycie jo niydowno byłach w Rydułtowach a tam jest taki wielki tunel, nojwiykszy w naszym województwie i suchom jak sie Ecik z Zeflikiym godajom: - Ty Ecik, a po jakiymu my tak dugo jadymy przez tyn tunel? - A bo mie sie tak zdo, że to beztoż że siedzymy w ostatnimm wagonie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 17.11.16, 11:46 Handlarz zwierzyny do niedzielnego strzelca: Już tak dawno pana nie wudziałem. Widocznie strzelasz pan zwierzynę u mego konkurenta. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 17.11.16, 11:46 - Patrz pan! Pod miedzą siedzi zając, strzelaj pan prędzej! - E, lepiej dam spokój bo jak wystrzelę to zając ucieknie! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 17.11.16, 11:55 - Czemu nie strzelałeś do dzika, przechodził tuż koło ciebie - A po cóż ja miałem zwracać na siebie uwagę? Jeszczeby się na mnie rzucił Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 17.11.16, 12:00 Jak polują na strusie? Myśliwy z ogoloną lub łysą głową zagrzebuje się na pustyni w piasek tak głęboko, że tylko czubek głowy wystaje na powierzchni. Struś sądząc, że to jaje siada nań swobodnie a wtedy czujny myśliwy chwyta ptaka za nogi. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.01.17, 13:25 Czemu to Jureczku, Mówiąc między nami, Tańczysz wciąż z samymi Staremi pannami? Ach, wiedzże mój Stachu, Że powód nie inny, Jak ten, że dziś właśnie Jest bal dobroczynny! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.01.17, 13:41 — Ja używam trzech par binokli — pierwsze do czytania, drugie na daleki dystans, a trzecie — do szukania w razie zgubienia której z tych dwóch. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.01.17, 14:04 — Wiesz, bocian przyniósł twej siostrze synka. Zatem jesteś już wujkiem. (Maty Jasio, płacząc): — Ja nie chcę być wujkiem, ja chcę być szoferem. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 10.01.17, 14:14 Jeden ze znanych poetów z rewjowych teatrów zaczął narzekać na bóie i zawroty głowy, bezsenność brak apetytu i t. p. Koledzy poradzili jemu udać się do doktora N. Doktór po sumiennem zbadanij pacjenta zawyrokował: — Musi pan dobrze wypocząć, wcześnie kłaść się spać, a przedewszystkiem wystrzegać się pracy umysłowej. — To jest niewykonalne, przeciei pstem poetą... — Wiersze swoje może pan nadal r>icvw*ć — była odpowiedź lekarza Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.12.17, 20:45 Zona:—Nastaw no budzik o 5 minut wcześniej, bo muszę jutro zrobić gruntowne porządki przedświąteczne Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.12.17, 20:51 Cięikie czasy. Jedzie sobie tramwaj, ot jak tram waj czerwony ze złości, że mu jacyś „sała- ciarze" przeszkadzają. To stanie, to ruszy z kopyta, aż ludzie z ławek spadają. To znowu osadzi się na zadzie, plunie trosz- ką ludzi i dalej... I kiedy akurat nie miał najmniej szego zamiaru zatrzymać się, musiał jed nak to zrobić, bo pomiędzy jeden a drugi wagon wpadł 4-o letni Henio Z. puszczony bez opieki na ulicę. Z biednego chłopca nic nie pozostało. Tłum ludzi, jak zwykle, zamęt, zja wił się i ojciec. Podrapał się w głowę, splunął na widok krwi. Potem wziął dwuch panów z torbami i jednego z korbą na stronę i mówi: „Ot ciężkie czasy, dajcie tak 200zł. to obejdzie się bez kramów i zrzeknę się dochodzenia". Podobno zaczęto się targować. Na jakiej kwocie stanęło i na ile rat tego nie wiem. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.12.17, 21:32 = Pani do nianki. — Słuchaj, Franiu, jak mały będzie grymasił i nie będzie mógł zasnąć, to pójdę mu zaśpiewać coś. — Oh! proszę pani, już go dosyć straszyłam, ale nic nie pomaga Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:17 Wojak pyta służącej: — Co to pannie Jagnieszce stało się w oko, ż e je ciągle mruży? — A uderzyłam się konewką i nie mogę otworzyć. —To panna Jagnieszka będzie miała lekką śmierć, bo już tylko jedno oko zamknie! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:17 Pani (do służącej): Powiadasz że te ryby są co dopiero zabite, a przecież już zupełnie zimne. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:18 Czy pan zatrudnia wiele reporterów w swojem piśmie? Całe kolumny plotek. Redaktor prowincyonalnego dziennika : Nie — tylko jedną panią. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:21 Pani A .: Więc mi radzisz traktować kucharkę jakby należała do mojej rodziny. Pani Y .: O! nie — owszem trzeba ją traktować bardzo uprzejmie i po przyjacielsku. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:22 Ojciec zobaczywszy dwóch swoich synków, siedzących na jabłoni, pyta groźnie: — A wy co tam robicie. Starszy Józek tłómaczy się : — To proszę ojca, Wacek rwie jabłka. — A ty co tam robisz ? — Ja nic. Ja tylko wlazłem powiedzieć mu, żeby tego nie robił. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:24 — Proszę mamy, czy to prawda, że profesorowie są mądrzy ? — Prawda, kochanku. — A dla czego ten profesor u nas nawet abecadła nie umie ? — Co ty pleciesz, Stasiu ! ? — Jak mamę kocham! Przecież wczoraj pokazał rai abecadło i pytał się, co to za litera Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:26 — Proszę pana japtykarza za 5 groszy lekarstwa. — Ale na co ? — A bo ja to wiem! — Dla kogo ? — A bo ja to wiem! — Kiedy nie wiesz, to ci lekarstwa dać nie mogę, bo też nie wiem, na jaką chorobę ma być. — A to po co pan się podjął za japtykarza, kiej się pan na japtykarstwie nie zna? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:27 Na co się Pański syn uczy? — Na lekarza. — A umie już co ? — No, małe dziecko toby już może wyleczył. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:34 Jeden krawiec pytał na kolei, ile kosztuje jazda do Krakowa. Odpowiedziano mu, że 10 M. pospiesznym pociągiem, a 7 M. znowu osobowym pociągiem, który jednak o trzy godziny dłużej jedzie. Dziwna rzecz, mówił krawiec, więc kosztuje taniej a można dłużej jechać. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.05.14, 16:35 Wieśniak powróciwszy z jarmarku rzekł do swej żony: — To ja dziś wypłatałem figla kolejnikom! — A cóżeś im uczynił? — pytała żona. — Kupiłem bilet, z którem miałem jechać tam i na powrót, a ja z powrotem nie jechałem, — odpowiedział wieśniak. — No, abyś jeno z tego jakiej ostudy nie miał! — rzekła żona. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.06.14, 17:49 - Czemu płaczesz dziewczynko? - Bo mama powiedziała mi, że nie mogę przejść przez ulicę dopóki nie przejedzie tramwaj - I? - No i od pół godziny żaden nie przejechał! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.06.14, 17:53 Pan do żebraka: Co byście powiedzieli gdybym wam zamiast pieniędzy zaoferował pracę? Żebrak: Panocku, przeca jo jeszcze znom się na żartach! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.06.14, 17:54 Przyjezdny: - Czy jestem na właściwej drodze do Psiej Wólki Wieśniak: - Tak ale w fałszywym kierunku Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 28.06.14, 17:56 Wierzyciel: Panie pan siedzisz w restauracji i pijesz szampana zamiast zwrócić część długu... Dłużnik: Wówczas nie mógł bym pić szampana Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:14 Dawniej brano w skórę za Sherlocka Holmesa i Nicka Cartera Dziś mówi księgarz - czytajcie to pikantne! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:16 Dylemat samobójcy Okropność! Jeżeli sobie poderżnę gardło brudną brzytwą to mogę dostać zatrucia krwi! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:17 Codziennie czytam w gazetach o jakichś aferach z fałszywymi pieniędzmi a wszystko to stąd pochodzi że za mało jest prawdziwych Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:18 Policjant: Jakim sposobem przyszliście do posiadania tego banknotu stu koronowego? Włóczęga: Nabyłem go dość tanio...na licytacji Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:19 Adwokat do oskarżonego: - No co pan chce jeszcze powiedzieć na swoją obronę Oskarżony: - Co takiego? Zapłaciłem 1200 franków za obronę i mam sam gadać? To rozbój Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:20 Optymista: Nie ma nic lepszego nad sznycel cielęcy Pesymista: Sznycel cielęcy jest lepszy niż nic Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:21 Mamusiu, mamusiu, chodź szybko! Mały Jasiu stanął na tylnych nogach! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:22 Za to samo? - Ile pan siedzi kolego? - Pięć lat! Obrabowałem Bank Szwindelbauma! A pan? - Dziesięć lat! Założyłem Bank Szwindelbauma! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.12.17, 22:11 Przy budowie Kościoła —Panie architekcie, prze- dewszystkiem niech pan nie zapomni o wybudowaniu drugiej wieży. —Oh, proszę być spokojnym, zrobiłem już supełek na chustce do nosa. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 03.12.17, 22:18 Po ślubie. —Dawniej byłeś bardziej czuły ze mną Władku, zawsze pieściłeś moje ręce w swoich, — Owszem, pamiętam, chciałem cię powstrzymać od grania na fortepjanie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:23 - Potrzebuję zwierciadła! - Małego? Ręcznego? - Nie. Twarzowego... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:23 - Najdroższa żonusiu! Gdyby miano mnie zatrzymać mnie służbowo dłużej przyślę ci kartkę pocztową! - Już ją znalazłam w twojej walizce Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:24 Sędzia: - Co małżeństwo trwa dopiero tydzień a pan już tak pobił swoją żonę?! Miesiąć więzienia! Mąż: Łaski panie sędzio! Pan sędzia popsuje nam nasz miesiąc miodowy Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:28 A. Podróż mojej żony do wód kosztował mnie z okładem pięć tysięcy. B. Jak to? Karlsbad tak podrożał? A. To nie, Ale ja przez ten czas nie mogłem jeść w domu...kolacyj Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:31 Przyjaciółka, I pani w tak późnym wieku rozpoczyna uniwersyteckie studja? Nie boi się, pani przepaść przy egzaminie? Profesorowa - Co? ja? A, niechby tak spróbował odpalić mię mój mąż albo któryś z jego kolegów! O to niema obawy! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:32 On, W mojem życiu spotkałem tylko dwie prawdziwie piękne kobiety. Ona kto była tamta? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:33 - Bardzo mi miłą była pańska rozmowa -ale muszę się panu przyznać że jestem żydem, - Wywzajemniając się panu, przyznam się, że jestem garbatym. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:34 - Co to ma znaczyć? Przed chwilą siostra pana mówiła mi, że ma dwóch braci, a pan mówi, że ma tylko jednego - i komu mam wierzyć? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:36 - Mamusiu, ten pan zachwycał się tobą - Doprawdy? _ - Tak; słyszałam, jak mówił: za taką żonę to bym ślicznie podziękował! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:38 - Czy pan dyrektor już powrócił z kuracji? - Już, ale niema go w domu, - No, a jakże teraz kaszel? poprawił się? - O, poprawił, tera to jak mój pan zakaszle, to aż się szyby trzęsą! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:40 - Wyobraź sobie, właścicielka magazynu mód, pani Fifina, zrobiła swemu mężowi straszną awanturę. - O co jej poszło? - Idąc przez ulicę, ujrzała męża, gdy z panną podręczną spacerował pod rękę. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:41 NIEZBITY DOWÓD, Pan sądzisz, że on się ożenił z pańską córką z miłości? - Niewątpliwie! Gdy wypłacałem mu posag dałem mu o tysiąc marek mniej niż obiecywałem i ani się spostrzegł. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:42 Przede wszytkiem wymagam od pokojówki, aby zwijała sią szybko i zręcznie, Czy to potrafisz? Ojej, proszę pani! Już dwa razy dostałam nagrodę na wyścigach welocypedowych. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:44 - Wiesz, że nie rozumiem, jak ..mogłeś nie być na wystawie paryskiej! - A ja nie rozumiem, jak ty mogłeś być... - To też, co prawda, to i ja nie byłem!!! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:45 Moja żono! Nie możemy urządzać żadnych balów, gdyż mnie stanowczo nie stać na to! Co, co? to ty nawet w nowym wieku będziesz mi brewerie urządzał. Widzisz go, mamut zeszłowieczny! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:46 Doktorze! okropnie mnie boli głowa codziennie. Poradź co.., Niech pani wyjdzie za mąż. A wtedy?... Wtedy to już męża pani będzie bolała głowa, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:48 R o z bój n i k (przeszukawszy swą ofiarę, do towarzysza):-Nic nie ma szelma więcej w kieszeniach, musiał połknąć pewno kilka sztuk złota. Ale mnie nie oszuka: podaj mi aparat Rentgena! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:49 Marysia zarzyna prosię. Z podwórka dochodzi żałosne kwiczenie. A na to dystyngowana pani domu: - Ach! oszczędźcie mi tej katuszy! Jakiż jest żałosny ten jego śpiew łabędzi! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:51 - Za godzinę pójdziesz na szubienicę. Czy masz jakie życzenie? - Chciałbym jeszcze zrobić podróż naokoło świata. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:53 - Jakież brzydkie i drogie w tym roku owoce, już w trzecim sklepie próbujemy i wcale kupić nie mamy ochoty! - To też jest sposób- panienki jeszcze w paru skłepach skośtują-to i kupować nie będą potsiebowały! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:55 - Czytałeś pan? Zacznie wychodzić tygodnik, dający jako premjum każdemu prenumeratorowi...pięć tysięcy franków renty! - Na nic się nie zda! W dzisiejszych czasach to bagatela! Są pisma, które obiecują-więcej Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:56 - Ta suknia, którąś mi wczoraj kupił, nie podoba mi się, - Dlaczego? - Nie pasuje do mojej cery, - No, przecież cerę możesz w każdej chwili zmienić Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:58 Mąż (w Berlinie). Wyobraź sobie, moja kochana, nasze pieniądze stracone! Żona. Bój się Boga! Czyż złożyłeś je w banku?! Mąż, Nie, ale złodzieje się włamali Ona, Chwała Bogu! A tak-em się przelękła... Teraz jest jeszcze nadzieja że je odzyskamy! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 18:59 Ta twoja bitwa jakaś niewyraźna, Z umysłu, bo to bitwa nierozstrzygnięta Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:01 Krawcowa, (biorąc pierwszy raz miarę pewnej panience), - Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:02 - Panie! Jeżeli mi pan za dwa tygodnie nie odda długu, ożenię się z pańską ciotką, po której pan dziedziczy, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:03 Mąż, Zapamiętaj sobie, duszko, że najwięksi idioci. żenią się z najpiękniejszymi kobietami, Żona. Idź już stąd, nieznośny pochlebco! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:04 - Jaka jest różnica między niektórymi wydawcami pism a ojcami córek na wydaniu. - Żadna. Tak pierwsi, jak i drudzy muszą zawsze dużo obiecywać, chcąc kogoś złapać. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:05 - Pan się pewnie domyśla z czem przychodzę, dzisiaj przecie jest pierwszy. - No tak, ale pan nie jesteś pierwszy Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:07 Stu d e n t (budząc się).- Tam do djabła! spałem w cudzem łóżku, w nieznanem mi mieszkaniu"? A to pijany musiał być stróż nocny, który mię tu odprowadził! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:08 - Czegoś kolega jakiś taki skwaszony? - Zamykam księgę i rozchodzi się o głupie trzy centy.., gdzieś się podziały i znaleźć ich nie mogę... - Śmiej się z tego... mnie za młodych lat zapodziały się gdzieś trzy folwarki... i nawet ich nie szukałem... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:09 - No, bądźcie zdrowe dzieci: boję się spóźnić na kolej. - Niech się ciocia nie boi. Tatuś umyślnie dzisiaj posunął zegar o pół godziny! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:10 - A teraz powiedz mi, jaką wyższość, niezaprzeczoną, że tak powiem, mieli nad nami starożytni grecy? - Że nie potrzebowali uczyć się greckiej gramatyki. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:12 Pacjent, budząc się. Nic nie czułem, a wszak obydwa zęby już wyrwane. Dentysta (z kieliszkiem w ręku): Nie, panie. tylko jeden: był to właśnie tysiączny ząb, który wyrwałem w życiu, więc pan musi z drugim zębem poczekać, aż skończymy święcić jubileusz. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:13 - Proszę pana o rękę pańskiej córki. - Zgadzam się, ale muszę pana uprzedzić, że moja córka nie ma posagu, - To dlaczegóż pański hotel nosi nazwę "Pod złotą gęsią"? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:15 Stary radca zachowuje do ostatnich chwil swego żywota uwielbienie dla płci pięknej, - Poczciwa ta pani Iks - rzecze ktoś -od rana do nocy oddaje się czynom miłosierdzia, przy tem szczera, otwarta! Można o niej śmiało powiedzieć, iż ma serce jak na dłoni. - Za pozwoleniem!-protestuje radca-to niepodobna: pani Iksowa ma na to za duże serce a dłoń za mała! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 06.07.14, 19:16 - I ludzie myślą, że to szczyt szczęścia, gdy mamy na zawołanie pieczone gołąbki. A gryzienie? Czy to nie męczy? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:10 - Prawda, panie, że ten artysta ma śliczną dykcję?... - Dykcję?.., A mnie mówili, że Jego żona nazywa się Józia... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:12 Stało się! zaskarżyłem Iksa do sądu! O co? O obelgę, Cóż ci powiedział? Nazwał mnie idjotą! lii... mówiłem ci to samo ze sto razy!... Ty, to co innego! Ty znasz mnie od dzieciństwa!... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:14 - Cóż, panie doktorze? Żona ciągle się skarży, że jest chora... Co pan radzi? - Używać więcej ruchu, spacerów.., - O, doktorze!... nie mogę!... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:15 - Co kolega taki spuchnięty? - A bo gram tytułowego bohatera we wściekle realistycznej sztuce i otrzymuję co wieczór po papie, więc nic dziwnego, że mi twarz coraz bardziej puchnie. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:16 Gościnny bankier (przy bufecie):-A panu niczem służyć nie mogę? Baron C.-Ależ owszem: sam nawet chciałem pana prosić o... rączkę pańskiej córki! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:17 - Jeszcze pan chodzisz w żałobie? Sądziłem, że od śmierci stryja pańskiego upłynęło już więcej niż rok czasu. - Tak, ale opłakuję tę śmierć podwójnie, bo nic po stryju nie odziedziczyłem. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:19 - Po co pan Fajnbube powiedziałeś mi "na zdrowie", jeżeli wcale nie kichnąłem? - Pan mi się podobasz i ja panu potrzebuję dać cośkolwiek na kredyt Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:20 - Wiesz co? zaniosłem do redakcji poezję ośmiowierszową i kazali mi przyjść za tydzień. Jak oni wszystko wolno czytają! - To istotnie rzecz dziwna!... Ja im zaniosłem poemat, zawierający 10 tysięcy wierszy, i wyobraź sobie, już mi go nazajutrz-zwrócili... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:21 Profesor. Co to za stworzenie? Student milczy uporczywie, Profesor, Dostaniesz pan stopień niewystarczający, ale winszuję panu, że nie znasz pluskiew Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:22 - Kelner! to mięso musi pochodzić z bardzo starego wołu i pewno piekła je bardzo młoda kucharka Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:24 Właściciel hotelu do kelnera: Masz tu rachunek i zanieś tej pani z pierwszego piętra, (Po chwili woła za oddalającym się): Hej! A weź tam z sobą wodę i sole trzeźwiące! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:25 Kto był najszczęśliwszym z ludzi na świecie? Adam, Dlaczego? On jeden me płacił rachunków za toalety swojej żony. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:26 - Co byś pani zrobiła, gdybym powiedział, że żyć bez niej nie mogę, że ją kocham nad życie, że widzę w pani całe moje szczęście, że chciałbym ją mieć za żonę i że w razie odmowy strzelę sobie w łeb? - Ja bym panu mimo to dała odkosza... - W takim razie ja pani tego wszystkiego nie powiem Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:27 Wie pan, czytałam już Prevosta, Maupassanta, Mirbeau, Przybyszewskiego, Boccacia, a teraz chciałabym naprawdę przeczytać coś zupełnie niestosownego dla mnie... - A w takim razie niech pani weźmie 365 obiadów" Ćwierciakiewiczowej... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:28 Gość, Proszę sobie wyobrazić, że pan X., człowiek bardzo złośliwy, porozsyłał wszystkim pocztówki z wyobrażeniem nierogacizny. Czy i państwu też przysłał? Pani domu. Nie, osobiście u nas był, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:33 Co to profesor taki zarośnięty? A bo golę się raz na tydzień, co czwartek Czy nie wartoby to robić częściej.., Rzeczywiście, do czwartku za długo czekać będę się więc golił co wtorek. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:34 - Zosiu, czy twój ślub z panem Karolem pewny? - O, naturalnie! przecież on musiał tatusiowi złożyć 10 tys. rubli kaucji. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:36 Pan X, (do służącego), Od jutra chodzić będziesz codziennie do barona B., mego chorego przyjaciela, i dowiadywać się skwapliwie o jego zdrowie, Służący, Dobrze, panie hrabio. Pan X. A pamiętaj mnie nie nudzić tern, co ci tam odpowiedzą, bo mnie to w gruncie rzeczy nic a nic nie obchodzi, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:38 Józefie, czy dużo gości poczekalni'? Niema ani jednego, proszę pana doktora, Tak?... ale czyś tylko dobrze policzył? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:40 - Sprawy pańskiej przyjąć me mogę, gdyż jest brudna! - A to sobie dobre, mój panie! Przecież żebym miał czystą sprawę, tobym do pana nie przychodził! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:41 - Budzę pana! - W kolorze? - Zielonym, - Kocham! - Stolik do kart. - Tak, pani! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:42 Ojciec, Boję się, że on może myśli, że nasza córka mieć będzie posag. Matka. Niema o to obawy: poznali się w lombardzie. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:44 - Kto pan jesteś? - Ja? ja, panie komisarzu, jestem wrogiem alkoholizmu... - Przecież jesteś pan zupełnie pijany? - To też właśnie, panie komisarzu, jako wróg alkoholizmu, tępię szelmę ile mogę, a często nawet więcej niż mogę Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:47 Sędzia (do oskarżonego): Przysięgli uznali, że jesteście winni zarzucanego wam czynu, Co macie jeszcze do powiedzenia? Oskarżony. Sądzę, panie sędzio, że pan jest człowiekiem zbyt inteligentnym, aby polegać na zdaniu tych dwunastu panów, sprowadzonych z różnych krańców miasta. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:54 - Cóż to? Juz od godziny siedzimy tutaj, a nie podają nam tego piwa? - A widzisz, żonusiu! Gniewasz się, że ja czasem późno wracam do domu! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:55 Kucharka (do pani), Nie, dłużej tego nie wytrzymam! Jeżeli pani nie zmieni swego postępowania, napiszę romans: "Z małej gospodarki". Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:57 SKARGA ŻEBRAKA. - Co za ciężkie czasy! Tylu ludzi bez pracy psuje tylko interes człowiekowi... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:58 - Dziwię się, że Janka nie wygwizdano... - Phi... przecież trudno jednocześnie ziewać i gwizdać. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 15:59 - Na czem pan właściwie opiera to przekonanie, że Henrykostwo są szczęśliwi? - Ba, ona wszystko z u wielbieniem czyta, co on napisze, a on z apetytem zjada, co ona ugotuje. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:00 Dyrektor teatru, Żądasz pan 50 marek zaliczki? A jeśli pan jutro umrzesz'? Aktor (z oburzeniem): Panie dyrektorze, biedny jestem, ale uczciwy! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:01 - Czy w rodzinie pańskiej stawiały się oznaki pomieszania zmysłów? - Owszem. - Jakiego rodzaju? - Siostra moja wyszła za mąż za literata. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:02 Pani A, Wiesz, ci Korkowiczowie to idealne małżeństwo; nigdy się ze sobą nie kłócą. Pni B. Niemożliwe! Pani A. A tak. On siedzi w Warszawie, ona w Piotrkowie, a dzieci są u babci na wsi. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:03 - Niech pan sobie wyobrazi, siedziałyśmy w kościele przy kweście udawałyśmy kupcowe. - Ależ wiem o tern, wiem, Toć był taki szwargot, jak w Hallach targowych, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:05 Dobra rada jest droga, ale zła bywa czasem jeszcze droższa. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:06 Tylko człowiek ograniczony wierzy, że dwa a dwa-będzie zawsze cztery Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:08 ...Człowiek nie wie dobrze, czego pragnie, ale za to doskonale wie, czego nie chce Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:10 (Omylił się o jeden guzik przy zapinaniu kamizelki). Djabła wart krawiec! Przyszył mi o jeden guzik za wiele Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:11 Usuńmy różnicę między cyfrą guzików a cyfrą dziurek, odcinając guzik zbyteczny. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:12 (Zapiął kamizelkę jak należy) Teraz znowuż zbyteczna jedna dziurka! Dziwne zaiste kryje w sobie matematyka tajemnice! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:14 - Do kroćset djabłów, coś pan zrobił? Uciąłeś mi pan kawałek ucha! - Z pana dziwny człowiek. Opowiada pan zawsze gościom o tem, żeś pan był w tureckiej kampanji, robi pan z siebie bohatera, a teraz się pan ciska o kawałek ucha, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:16 (Autentyczne ), Warszwa, 28 IX 1904 r. Szanowny Panie. W dniu dzisiejszym, jako w dniu pańskich imienin, życzę mu tyle szczęścia i pomyślności, ile potrzeba, ażeby pan nareszcie mógł uiścić mi należność 12 rubli za kamizelkę i spodnie, wzięte u mnie na kredyt przed trzema laty. Z szacunkiem X. X majster krawiec. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:18 Żenię się i chciałbym się zaasekurować. Od czego? Od teściowej, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:20 - Podobno, Andrzeju, chcecie dzieci kształcić? - Tak jest, proszę dziedziczki. Syna na ogrodnika... - A córkę? - Na mamkę, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:21 - O niechże pan nie klęka, panie hrabio! Jestem twoja na wieki! - Ależ, panno Klotyldo, ja tylko podniosłem guziczek, który pani zgubiła, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 16:41 - Oto w tym domu prosiłem o rękę córki, a otrzymałem-nogę ojca... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 20:46 Pan X. Ach, jakież prześliczne dziecko i nad wiek rozwinięte, Czy mówi już "papa "'? Bankierowa, "Papa" jeszcze nie, ale "kupon" wymawia już doskonale. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 20:48 - Co mówił ojciec wczoraj po moich oświadczynach o twoją rękę? - Uniósł się strasznym gniewem. Nazwał cię osłem, idjotą. - A ty co mówiłaś, naj droższa? - Starałam się go uspokoić, mówiąc, że nigdy nie należy sądzić ludzi z pozoru. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 20:49 Dyrektor. Co robić z dzisiejszym "Lohengrinem"... Zepsuł nam się łabędź,.. Reżyser, Mam pyszną myśl: Lohengrin przybędzie na... rowerze! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 20:50 Willy. Wczoraj słyszałem, że pan prosił moją siostrę o jeden kędzior jej włosów; oto go panu przynoszę, Młodzieniec (uradowany), Czyż sama je sobie dla mnie ucięła? Willy. Nie. Ja sam uciąłem bez jej wiedzy, gdy wyszła z pokoju, zostawiwszy włosy na stole. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 20:51 - A jaki był powód opuszczenia ostatniej twojej służby? - Jestem tak ładna, proszę pani, że wszyscy mnie brali za panią, a panią za mnie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 20:53 A, Ja już mając lat pisałem już wiersze B, (przerywa). Ha, ja w tym wieku już byłem zapoznany! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 20:55 Jaś (płacząc):-Mamo! Michaś znowu nabił mi sińca!... - Co za niegrzeczne dziecko! - Ale bo też i mamusia przyjmuje bez wyboru wszystko, co jej pierwszy lepszy bocian przyniesie! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 20:57 Młodzieniec:-Czy pani nie zechce wyjechać ze mną na rowerze? Dama: - Nie mogę. Lekarz mi zabronił. Młodzieniec. Niechże pani co prędzej zmieni lekarza - i jedźmy! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 01.08.14, 21:07 Wiesz, Alfred zwariował z miłości Pleciesz, Przyznasz sama: - ożenił się! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 18:44 Krawcowa, (biorąc pierwszy raz miarę pewnej panience) - Więc pani życzy sobie mieć ten stanik koniecznie na siedem, nie na sześć guzików? Podlotek: - Tak, koniecznie na siedem, bo to, widzi pani, przy sześciu guzikach on mnie wcale nie kocha, gdy liczę od góry: "kocha nie kocha" Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 18:45 - Panie! Jeżeli mi pan za dwa tygodnie nie odda długu, ożenię się z pańską ciotką, po której pan dziedziczy Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 18:47 Mąż, Zapamiętaj sobie, duszko, że najwięksi idioci. żenią się z najpiękniejszymi kobietami, Żona. Idź już stąd, nieznośny pochlebco! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 18:48 - Jaka jest różnica między niektórymi wydawcami pism a ojcami córek na wydaniu. - Żadna. Tak pierwsi, jak i drudzy muszą zawsze dużo obiecywać, chcąc kogoś złapać. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 18:49 - Pan się pewnie domyśla z czem przychodzi dzisiaj przecie jest pierwszy. - No tak, ale pan nie jesteś pierwszy Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 18:51 Stu d e n t (budząc się).- Tam do djabła! Spałem w cudzem łóżku, w nieznanem mi mieszkaniu? A to pijany musiał być stróż nocny, który mię tu odprowadził! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 18:52 - Czegoś kolega jakiś taki skwaszony? - Zamykam księgę i rozchodzi się o głupie trzy centy... gdzieś się podziały i znaleźć ich nie mogę... - Śmiej się z tego... mnie za młodych lat zapodziały się gdzieś trzy folwarki... i nawet ich nie szukałem... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 18:53 - No, bądźcie zdrowe dzieci: boję Się spóźnić na kolej. - Niech się ciocia nie boi. Tatuś umyślnie dzisiaj posunął zegar o pół godziny! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 18:56 - A teraz powiedz mi, jaką wyższość, niezaprzeczoną, że tak powiem, mieli nad nami starożytni Grecy? - Że nie potrzebowali uczyć się greckiej gramatyki. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 18:58 Pacjent, budząc się. Nic nie czułem, a wszak obydwa zęby już wyrwane. Dentysta (z kieliszkiem w ręku): Nie, panie. Tylko jeden: był to właśnie tysiączny ząb, który wyrwałem w życiu, więc pan musi z drugim zębem poczekać, aż skończymy święcić jubileusz. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 19:00 - Proszę pana o rękę pańskiej córki. - Zgadzam się, ale muszę pana uprzedzić, że moja córka nie ma posagu, - To dlaczegóż pański hotel nosi nazwę "Pod złotą gęsią"? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 19:02 Stary radca zachowuje do ostatnich chwil swego żywota uwielbienie dla płci pięknej, - Poczciwa ta pani Iks - rzecze ktoś -od rana do nocy oddaje się czynom miłosierdzia, przy tem szczera, otwarta! Można o niej śmiało powiedzieć, iż ma serce jak na dłoni. - Za pozwoleniem!-protestuje radca-to niepodobna: pani Iksowa ma na to za duże serce a dłoń za małą Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 19:03 - I ludzie myślą, że to szczyt szczęścia, gdy mamy na zawołanie pieczone gołąbki. A gryzienie? Czy to nie męczy? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 19:05 Lekarz: Chłopiec ten zjadł widocznie coś, czego jeść nie był powinien? Ma tka: Prawda, panie doktorze, Lekarz: I potem bolała go głowa? Matka: Tak jest, panie doktorze, Lekarz: Więc powodem boleści są nieporządki żołądkowe, Pacjent: Nie, panie doktorze, lanie, które otrzymałem od ojca Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 19:07 - Bój się Boga, już trzecia, a ty leżysz? Możeś chory? Dlaczego nie poślesz po doktora? - Nie mój kochany, mnie żaden doktor nie pomoże.., - A co ci brak? - Brak mi spodni, które zastawiłem lombardzie.. . Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 19:09 A: Nie! wynośmy się z giełdy, to mi zbyt humor psuje! Nie pamiętam tak ciężkich czasów, B: A to prawda, Chodźmy na dobry obiadek, przy' szampanie zawsze jakoś łatwiej ciężki czas przeczekać Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 19:11 - Zaręczam, że masło jest naturalne. - Nie wątpię, ale w takim razie pochodzi widocznie od sztucznej krowy Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:09 Pijany (zataczając się): - Panie policjant! Niech-że mi pan pomoże odnaleźć mój dom - Który?.., -A to, widzi pan, taki dom kilkopiętrowy, co się nadaje, jak ulał, do tego oto klucza. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:11 Służąca A, (do koleżanki). Dokąd Się tak spieszysz? Służąca B. Idę na zakupy, bo u nas dzisiaj żur. Służąca A, Cóż to takiego? Służąca B. To jakieś święto wedle Starego Zakonu: wszyscy bankierzy je obchodzą. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:14 - Co to, panna Katarzyna kontredansa nie tańczy? - E, nie, proszę pana Andrzeja, Ja lubię tylko tańce "rewirowe" Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:33 Bądź łaskaw mi wyjaśnić, co to jest właściwie jest etyka? Widzisz, to jest takie wielkie głupie E co się niepotrzebnie wszystkiego tyka Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:35 interwiew. (do autorki). Jeszcze jedno pytanie: w jakim roku... pragnęłaby pani, by się pani urodziła? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:36 - Jak widzę, znasz pan tylko same ostateczności? - O tak pani! Szczególniej w miłości znajduję tylko dwie ostateczności, - Jakież to? - Kamienica, albo majątek ziemski. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:38 NIEWIEŚCIA LOGIKA. Mąż,-Nie dość, żeś sobie sprawiła tyle drogich sukien, ale jeszcze chcesz jechać ze świekrą do Ostendy! Żona, - Ależ, mój drogi, byłoby to prawdziwe marnotrawstwo nosić tutaj tak wspaniałe suknie! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:39 Na warszawskim torze amerykańscy dżokeje jeżdżą na angielskich koniach, a publiczka we francuskim totalizatorze przegrywa żydowskie pieniądze, Ładna kombinacyjka! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:40 - No, jakże tam zdróweczko? jakoś blady jesteś, - Nie mogę sypiać do piątej rano! - Poradź się Władka - dobry doktór i twój przyjaciel.., - Kiedy i on, tak samo jak ja, do piątej sypia nie może, bo także gra w winta, Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:41 Odźwierny: Quo vadis? Przechodzień: Co takiego? Odźwierny: Nie rozumie pan po polsku?... Pytałem, do kogo pan idzie Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:47 - Z cenzury twojej jestem zupełnie niezadowolony. - Przewidywałem to, proszę ojca, i nawet uprzedzałem o tern nauczyciela, ale on nie chciał nic a nic w niej zmienić. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:49 - Prawda, panie, że ten artysta ma śliczną dykcję?... - Dykcję?.., A mnie mówili, że Jego żona nazywa się Józia.. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:50 O obelgę, Cóż ci powiedział? Nazwał mnie idjotą! lii... mówiłem ci to samo ze sto razy!... Ty, to co innego! Ty znasz mnie od dzieciństwa!... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:52 - Cóż, panie doktorze? Żona ciągle się skarży, że jest chora... Co pan radzi? - Używać więcej ruchu, spacerów.., - O, doktorze!... nie mogę!...- odzywa się pacjentka, brak mi... nowego kapelusza! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:53 - Co kolega taki spuchnięty? - A bo gram tytułowego bohatera we wściekle realistycznej sztuce i otrzymuję co wieczór po papie, więc nic dziwnego, że mi twarz coraz bardziej puchnie. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:54 Gościnny bankier (przy bufecie):--A panu niczem służyć nie mogę? Baron C.-Ależ owszem: sam nawet chciałem pana prosić o... rączkę pańskiej córki! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:55 - Jeszcze pan chodzisz w żałobie? Sądziłem, że od śmierci stryja pańskiego upłynęło już więcej niż rok czasu. - Tak, ale opłakuję tę śmierć podwójnie, bo nic po stryju nie odziedziczyłem. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:56 - Po co pan Fajnbube powiedziałeś mi "na zdrowie", jeżeli wcale nie kichnąłem? - Pan mi się podobasz i ja panu potrzebuję dać cośkolwiek na kredyt. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 20:57 - Wiesz co? zaniosłem do redakcji poezję ośmiowierszową i kazali mi przyjść za tydzień. Jak oni wszystko wolno czytają! - To istotnie rzecz dziwna!... Ja im zaniosłem poemat, zawierający 10 tysięcy wierszy, i wyobraź sobie, już mi go nazajutrz-zwrócili... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:00 Profesor. Co to za stworzenie? Student milczy uporczywe, Profesor, Dostaniesz pan stopień niewystarczający, ale winszuję panu, że nie znasz pluskiew! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:01 - Kelner! to mięso musi pochodzić z bardzo starego wołu i pewno piekła je bardzo młoda kucharka. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:03 Właściciel hotelu do kelnera: - Masz tu rachunek i zanieś tej pani z pierwszego piętra, (Po chwili, za oddalającym się): Hej! A weź tam z soba wodę i sole trzeźwiące! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:07 Kto był najszczęśliwszym z ludzi na świecie? Adam, Dlaczego? On jeden me płacił rachunków za toalety swojej żony. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:08 - Co byś pani zrobiła, gdybym powiedział, że żyć bez niej nie mogę, że ją kocham nad życie, że widzę w pani całe moje szczęście, że chciałbym ją mieć za żonę i że w razie odmowy strzelę sobie w łeb? - Ja bym panu mimo to dała odkosza... - W takim razie ja pani tego wszystkiego nie powiem. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:10 - Wie pan, czytałam już Prevosta, Maupassanta, Mirbeau, Przybyszewskiego, Boccacia, a teraz chciałabym naprawdę przeczytać coś zupełnie niestosownego dla mnie... - A w takim razie niech pani weźmie ,,365 obiadów" Ćwierciakiewiczowej... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:11 Gość, Proszę sobie wyobrazić, że pan X., człowiek bardzo złośliwy, porozsyłał wszystkim pocztówki z wyobrażeniem nierogacizny. Czy i państwu też przysłał? Pani domu. Nie, osobiście u nas był. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:13 Co to profesor taki zarośnięty? A bo golę się raz na tydzień, co czwartek, Wartoby to robić częściej.., Rzeczywiście, do czwartku daleko będę się więc golił co wtorek. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:14 - Zosiu, czy twój ślub z panem Karolem pewny? - O, naturalnie! przecież on musiał tatusiowi złożyć 10 tys. rubli kaucji. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:15 Pan X, (do służącego), Od jutra chodzić będziesz codziennie do barona B., mego chorego przyjaciela, i dowiadywać się skwapliwie o jego zdrowie, Służący, Dobrze, panie hrabio. Pan X. A pamiętaj mnie nie nudzić tem, co ci tam odpowiedzą, bo mnie to w gruncie rzeczy nic a nic nie obchodzi. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:17 Józefie, czy dużo gości w poczekalni'? Niema ani jednego, proszę pana doktora, Tak?... ale czyś tylko dobrze policzył? Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:18 - Sprawy pańskiej przyjąć nie mogę, gdyż jest brudna! - A to sobie dobre, mój panie! Przecież żebym miał czystą sprawę, tobym do pana nie przychodził! Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:21 Ojciec, Boję się, że on może myśli, nasza córka może mieć będzie posag. Matka. Niema o to obawy poznali się w lombardzie. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:23 - Kto pan jesteś? - Ja? ja, panie komisarzu, jestem wrogiem alkoholizmu.., - Przecież jesteś pan zupełnie pijany? - To też właśnie, panie komisarzu, jako wróg alkoholizmu, tępię szelmę ile mogę, a często nawet więcej niż mogę. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:25 - Czy pańska córka bardzo kocha swego narzeczonego? - Cóż znowu! Ona ma taki posag, że nie ma potrzeby kochać narzeczonego... Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 09.08.14, 21:26 Sędzia (do oskarżonego): Przysięgli uznali, że jesteście winni zarzucanego wam czynu, Co macie jeszcze do powiedzenia? Oskarżony. Sądzę, panie sędzio, że pan jest człowiekiem zbyt inteligentnym, aby polegać na zdaniu tych dwunastu panów, sprowadzonych z różnych krańców miasta. Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.08.14, 20:16 Kucharka (do pani), Nie, dłużej tego nie wytrzymam! Jeżeli pani nie zmieni swego postępowania, napiszę romans: "Z małej gospodarki". Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 12.08.14, 20:18 Skarga żebraka - Co za ciężkie czasy! Tylu ludzi bez pracy psuje tylko interes człowiekowi Odpowiedz Link
infoman2 Re: Dobry Humor 05.12.13, 13:24 Polecam serdecznie ciekawe artykuły kurierpolski24.pl/ Odpowiedz Link
madohora Re: Dobry Humor 23.02.14, 16:57 - Słuchaj no, skąd ty masz taką masę pustych flaszek w piwnicy? - Wiesz, sam nie wiem. Jeszcze nigdy nie kupiłem pustej flaszki... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dobry Humor 03.03.14, 22:32 Śmiychu richtig jest we wercie www.dziennikzachodni.pl/artykul/3351263,ruda-slaska-wycinka-drzew-w-parku-krajobrazowym-mieszkancy-maja-watpliwosci,id,t.html Z Rudy Ślonski nic niy biercie. Odpowiedz Link