Dodaj do ulubionych

Robi się gorąco

30.10.09, 07:43
Badania opinii publicznej pokazują, że ponad 3/4 osób jest zaniepokojonych zmianami klimatu naszej planety. Jeśli i Tobie przychodzą Ci do głowy myśli typu: „To jest poważna sprawa” „Trzeba działać, bo może być niedobrze” i wreszcie „Powinni coś z tym zrobić...” to bardzo dobrze – jesteś po jasnej stronie mocy :)

deser.pl/deser/1,83453,7199289,Supermodelki_rozbieraja_sie_przez_globalne_ocieplenie.html
- Globalne ocieplenie to nie hipoteza – jest rzeczywiście obserwowane
- Naukowcy uważają, że za globalne ocieplenie odpowiada emisja gazów cieplarnianych, głównie CO2, metanu, podtlenku azotu - w przeważającej części powodowana przez działalność ludzi
- Zwiększona emisja gazów cieplarnianych jest związana z naszą energetyką, transportem, budownictwem i przemysłem, a zwłaszcza z przemysłem hodowlano-mięsnym
- Następstwa wzastania emisji gazów cieplarnianych, to nie tylko wzrost temperatury! To także susze i pustynnienie, powodzie, huragany, zatopienie wybrzeży, głód, choroby, setki miliony uchodźców, konflikty, utrata zdrowia...
- Działać należy jak najszybciej, a zwłaszcza koniecznie trzeba: przestać jeść mięso, w szerszym zakresie wykorzystywać technologie mniej szkodzące środowisku, starać się jak najmniej marnotrawić energię

Jeśli masz jakiś własny, ciekawy pomysł w tym zakresie, zapraszamy do współpracy :)
Obserwuj wątek
    • teletoobis Re: Robi się gorąco 30.10.09, 07:48
      350.co2 napisał:

Jeśli masz jakiś własny, ciekawy pomysł w tym zakresie,
      zapraszamy do współpracy :)

Mam pomysl! Natychmiast wystrzelac wszystkich wege, ktorzy emituja
      za duzo ciepla do atmosfery ze swych przegrzanych obydwu synaps.

Poczestowac ich natychmiastowym zakazem dostepu do sieci. ( Czy
      wlaczanie komputera w ich przypadku to nie jest bezsensowne
      zuzywanie energii elektrycznej? No chyba ze maja kompy na pedaly).
      • 350.co2 Re: Robi się gorąco 30.10.09, 07:56
        teletoobis napisała:

> Mam pomysl! Natychmiast wystrzelac wszystkich wege

To jest namawianie do zbrodni przeciw ludzkości :(
        • teletoobis Re: Robi się gorąco 30.10.09, 08:10
          Nie pochlebiaj sobioe. To najwyzej nielegalny uboj :)
          • 350.co2 Re: Robi się gorąco 30.10.09, 08:27
            teletoobis napisała:

Twoje wypowiedzi, świadczą o tobie, są twoją wizytówką :)
            • leftt Re: Robi się gorąco 30.10.09, 08:32
              Jeśli i Tobie przychodzą Ci do głowy myśli typu: „To jest poważna
              sprawa” „Trzeba działać, bo może być niedobrze” i wreszcie „Powinni
              coś z tym zrobić...” to bardzo dobrze – jesteś po jasnej stronie
              mocy :)

Chyba jednak wolę Imperium :-)
              • 60.sekund żadne imperium nie ma szans 30.10.09, 12:09
                leftt napisał:

> Chyba jednak wolę Imperium :-)

Odkąd Bractwo otrzymało Dar Promienia Czwartego Kręgu, żadne imperium nie ma szans ;)
    • aborcyjnokoncepcyjnalustracja Fajny ten filmik 30.10.09, 09:07
      Fajny ten filmik zacytowałeś :)
    • 350.co2 Ty decydujesz 12.11.09, 12:25
      Ty decydujesz :)
      tydecydujesz.org
      • lernakow Re: Ty decydujesz 12.11.09, 12:36
        350.co2 napisał:

> Ty decydujesz :)
        >
        I kasa wydana na Ogilvy Interactive jak psu w budę, bo na blogu jest możliwość
        komentowania i ludzie wrzucają liczne fakty i linki, które bezlitośnie wykazują
        ekoaktywistom błędy i przekłamania.
        Trzeba było zrobić statyczną stronkę - moglibyście kłamać do woli.
        • 350.co2 Re: Ty decydujesz 12.11.09, 12:55
          lernakow napisał:

> 350.co2 napisał:
          >
          > > Ty decydujesz :)
          > >
          > I kasa wydana na Ogilvy Interactive jak psu w budę, bo na blogu jest możliwość > komentowania i ludzie wrzucają liczne fakty i linki, które bezlitośnie wykazują ekoaktywistom błędy i przekłamania.
          > Trzeba było zrobić statyczną stronkę - moglibyście kłamać do woli.
          >

Kasa?
          Wiesz co? Beton jest nadal u nas powszechnie spotykany.
          Zresztą, co może tu powiedzieć ktoś, kto na co dzień fascynuje się praktykami satanistycznopodobnymi? Tego się nie wyprzecie, lernakow ;)
          • lernakow Re: Ty decydujesz 12.11.09, 13:28
            350.co2 napisał:

> Zresztą, co może tu powiedzieć ktoś, kto na co dzień
            > fascynuje się praktykami satanistycznopodobnymi?
            > Tego się nie wyprzecie, lernakow ;)
            >
            Jasne, a Carlos Fuentes organizuje szwadrony śmierci w Meksyku, bo właśnie
            napisał o tym książkę.
            Akurat w środowiskach okultystycznych - ze względu na popularne elementy
            neopogańskie - jest całkiem sporo zwariowanych ekologów. Choć oczywiście w samym
            satanizmie dominuje jednak racjonalizm.
    • strikemaster Re: Robi się gorąco 12.11.09, 17:03
      Oczywiście, że mam pomysł, natychmiast zrezygnować z dress code, szczególnie w lecie (ale w zimie w biurach też bym pozwolił na siedzenie w kurtkach i szalikach, wtedy dla odmiany nie trzeba by było grzać), no i wprowadzić, szczególnie w lecie, dla kierowców kilty :) , klima nie będzie zużywała tyle energii, ludzie będą zdrowsi, więc przemysł farmaceutyczny też zmniejszy produkcje, a więc i emisję. Jakie to proste? Mięsem będziemy mogli się opychać do woli a emisja CO2 spadnie. :)
      • prawy.sierpowy Re: Robi się gorąco 14.11.09, 11:33
        strikemaster napisał:

> Oczywiście, że mam pomysł, natychmiast zrezygnować z dress code, szczególnie w
        > lecie (ale w zimie w biurach też bym pozwolił na siedzenie w kurtkach i szalika
        > ch, wtedy dla odmiany nie trzeba by było grzać), no i wprowadzić, szczególnie w
        > lecie, dla kierowców kilty :) , klima nie będzie zużywała tyle energii, ludzie
        > będą zdrowsi, więc przemysł farmaceutyczny też zmniejszy produkcje, a więc i e
        > misję. Jakie to proste? Mięsem będziemy mogli się opychać do woli a emisja CO2
        > spadnie. :)

To za mało, niestety :(
        • strikemaster Re: Robi się gorąco 14.11.09, 15:47
          Podobnie, jak niejedzenie mięca. Co więcej, ponieraż ludzkość wytwarza ok. 5% całkowitej emisji gazów cieplarnianych, nawet nasze zniknięcie z tej planety niewiele zmieni.
          • strikemaster Re: Robi się gorąco 14.11.09, 15:56
            I jeszcze jedno, rezygnacja z dress code przynosi wymierne oszczędności ekonomiczne i sprawdza się od kilku lat w Bangladeszu. Rezygnacja z mięsa może spowodować nieobliczalne skutki, z całkowitą ruiną gospodarki i systemu ochrony zdrowia włącznie.
            • ekstra.dupcia Re: Robi się gorąco 14.11.09, 18:50
              strikemaster napisał:

> Rezygnacja z mięsa może spowodować nieobliczalne skutki, z całkowitą ruiną
              gospodarki i systemu ochrony zdrowia włącznie.

A rezygnacja z alkoholu?
              • strikemaster Re: Robi się gorąco 14.11.09, 19:22
                > A rezygnacja z alkoholu?

Nie wiem, ja dzisiaj, mimo soboty zrezygnowałem, chory jestem. Zobaczymy, jak GUS poda dane o wzroście PKB za IV kwartał. :)

A poważniej, alkohol szkodzi i co do tego nie ma wątpliwości, mięso nie, bo jest naturalnym elementem diety człowieka, co więcej niezbędnym jej elementem.
    • Gość: observer Re: Robi się gorąco IP: 94.75.112.* 14.11.09, 20:04
      " ponad 3/4 osób jest zaniepokojonych zmianami klimatu naszej
      planety"

odpowiadam za siebie - ja nie jestem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka