wyrzutka 06.04.10, 21:01 Z wielkim bolem serca, moge poinformowac, że coraz mniej osob bierze PELNY udzial we mszy swietej, ale, ale ,ale ci co w niej JUZ uczestnicza spozywaja paschę w pelni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda1001 Re: eucharystia 06.04.10, 21:08 I tak się przejęłaś tym faktem, że aż zaczęłaś się jąkać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nehsa Re: eucharystia IP: *.saite.com.pl 06.04.10, 22:00 Ale! To z francuskiego, nie wyczaiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: eucharystia 06.04.10, 21:36 Skąd wiesz? Kościół opóźnia publikację danych za ubiegły rok. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Wegetarian przybywa, kanibali ubywa... 06.04.10, 22:04 ... więc maleje liczba chętnych do jedzenia "ciała Chrystusa". A Ciebie nie mdli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: eucharystia IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 06.04.10, 22:17 Zauwazylas ten fakt w trakcie, na chwile przed, czy tez zaraz po spozyciu paschy? To pewnie jeden z wazniejszych rytualow obciac ktory z sasiadow byl u komunii, co? Jest o czym na zebraniu partyjnym, ups parafialnym zameldowac. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: eucharystia 06.04.10, 23:00 Do spożywania rytualnych potraw na terenie należącym do związku religijnego nic nie mam. Postulat jest jedynie taki, aby katolicy pozabierali z przestrzeni publicznej swoje gadżety i dobrowolnie zrezygnowali z dalszego dojenia wspólnego budżetu. Czasu zostało mało, wkrótce postulat przemieni się w żądanie, a gdy to nie przyniesie rezultatu, skończy się nieprzyjemnie. Dla kościoła katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
doroteja_z_brzozy swojskość kość ość? ;-) 07.04.10, 17:41 piwi: "...skończy się nieprzyjemnie. Dla kościoła katolickiego." Piwi,chyba błądzisz ;-) dla kościoła katolickiego nic się nie skończy póki lud w ludycznym rytuale swem spacerować będzie snadnie i stadnie w niedzielne przedpołudnia do i z. ;-))) a na to by lud miał przestać, nie wygląda! Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Może coś więcej? 06.04.10, 23:24 Ile lat prowadziłaś te jakżeż dociekliwe obserwacje? Czy badaniami objęłaś kraj nasz jeno czy też szerszy obszar zainteresowaniami raczyłaś objąć? No i czy jakaś teza temuż przedsięwzięciu niczym nimb przyświecała? Cóż wg Ciebie z badań owych wynika? Czyż przyszłość świetlana przed nami czy też... Najniższe ukłony! Ciekaw wielce M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
doroteja_z_brzozy Re: Może coś więcej? 07.04.10, 17:35 mjot: "Ile lat prowadziłaś te jakżeż dociekliwe obserwacje?" dołączam spiesznie do pytań o metodologię tych niezaprzeczalnie nieprawdopodobnie oraz niezwykle frapujących badań! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Może coś więcej? IP: *.mcr-bng-011.adsl.virginmedia.net 07.04.10, 17:43 Ja mysle, ze metodologia jest trans i oswiecenie, jak u Augustyna. Przyjecie komunii wiaze sie z tak glebokim przezyciem mistycznym, ze ja po prostu olsniewa i to za kazdym razem gdy ja przyjmuje. I nagle splywa na nia wiedza i ona widzi i ogarnia wszystko nie otwierajac nawet oczu. Dla przecietnego polskiego katolika to codziennosc, kaszka manna. Odpowiedz Link Zgłoś
doroteja_z_brzozy Re: Może coś więcej? 07.04.10, 22:21 lolek: "...metodologia jest trans i oswiecenie, jak u Augustyna..." szkoda, że nie Kantowskie. to oświecenie. ;-) zdecydowanie za dużo tłuszczów-trans w jadłospisie. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: eucharystia 07.04.10, 08:20 wyrzutka napisała: > Z wielkim bolem serca, moge poinformowac, że coraz mniej osob bierze > PELNY udzial we mszy swietej, ale, ale ,ale ci co w niej JUZ > uczestnicza spozywaja paschę w pelni. No ja się im nie dziwię , bo winka nie dają :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: eucharystia 07.04.10, 11:04 Przyznam, że w święta pożarłam paschę nie w pełni, zostawiłam trochę chłopu, ale to było prawdziwe wyrzeczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: eucharystia 07.04.10, 11:13 yoma napisała: > Przyznam, że w święta pożarłam paschę nie w pełni, zostawiłam trochę chłopu, al > e > to było prawdziwe wyrzeczenie :) Pożarłaś to a chopowi zostawiłaś ino opakowanie ? www.artela.pl/images/poloprince.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: eucharystia 07.04.10, 11:26 Nie, dlaczego? Pożarłam mniej więcej to tinyurl.com/ydzzgba Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: eucharystia 07.04.10, 11:27 PS Patrz na obrazek, nie na przepis, przepis jest do du :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: eucharystia 08.04.10, 07:52 yoma napisała: > Nie, dlaczego? Pożarłam mniej więcej to E tam , czemu nie mówisz ze zjadłaś bułki, rogaliki i suszony schab :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: eucharystia 08.04.10, 10:09 Bułki zjadłam, rogalików nie było, a schab był soczysty :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter66 Re: eucharystia 08.04.10, 13:22 yoma napisała: > Bułki zjadłam, Dobre były ? > rogalików nie było, Kiepskie macie tam zaopatrzenie. >a schab był soczysty :) Ściekał po szyjce :) Odpowiedz Link Zgłoś