Gość: Tomeczek IP: *.dialsprint.net 29.02.04, 00:15 jesli forsa nie jest najwazniejsza dla czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maxia Re: W Polsce mozna zyc dobrze !!!..... IP: *.rasserver.net 29.02.04, 01:38 Zeleży co dla ciebie "żyć dobrze" znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomeczek Re: W Polsce mozna zyc dobrze !!!..... IP: *.dialsprint.net 29.02.04, 01:49 skromnie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomiczek Re: W Polsce mozna zyc dobrze !!!..... IP: *.dialsprint.net 29.02.04, 01:50 i uczciwie Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: W Polsce mozna zyc dobrze !!!..... 29.02.04, 13:34 a co to za życie??? Wg Twojej teorii Korea północna powinna być najszczęśliwszym krajem ludzi żyjących skromnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: W Polsce mozna zyc dobrze !!!..... IP: *.chello.pl 29.02.04, 06:00 chyba masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: W Polsce mozna zyc dobrze !!!..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 08:17 i dlatego z niej zwiałeś ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel W Nigerii... IP: *.dip.t-dialin.net 29.02.04, 17:00 ... kilka miesiecy temu jakis instytut w USA robil badania o tym, w ktorym kraju zyja najszczesliwsi ludzie. Najwiecej zadowolonych na ilus tam ankietowanych bylo w Nigerii. Moze dlatego, ze tam zarabiaja malo, maja spokoj i nie mysla o duperelach typu "wakacje w Hurghadzie". A tak na marginesie, co znaczy zyc dobrze?? camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: W Nigerii... IP: 212.191.80.* 03.03.04, 14:04 dobre zycie to ..pojęcie zwgladne..jak wszytko zresztą a mnie si ewydeje..ze zyc dobrze znaczy zyc ...tak zeby byc z wlasnego zycia zadowolonym..to chyba o to chodzi..no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
fartman Gadanie przypala. 03.03.04, 15:49 Dywagacje przyglupa. To zyj dobrze ,cmoku, bez kasy. To nieprawda, ze pieniadze sa najwazniejsze. Bo nie sa. Ale jak bez nich zyc? Chodzic pieszo, jesc byle gowno, nie jezdzic na wycieczki, wczasy, chodzic ubrany w szmaty? Kupowac male piwko w na spolke z kolega i pic je w krzakach w parku? jezdzic na gape tramwajem? Nie zazdroszcze tym, co maja wiecej, bo sam nie mam przesadnych wymagan, ale uwazam, ze zycie na granicy odbiera czlowiekowi godnosc blyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: Gadanie przypala. IP: 212.191.80.* 03.03.04, 23:45 no dobra..niech Ci będzie..trudo zyc bez pieniędzy..ale to nie jest niewykonywalne..weż sobie np spójrz na zycie buddyjskich mnichów...oni nie sa jak wiedomo za bardzo bogaci..zyją na garnuszku innych ludzi..a jednak sa szczesliwi..i nie przeszkadza im to..no nie? pozdrawiam cieplutko! p.s. a tak a propos piwa pitego na wspólę z kolegą..nie wiesz ze tak sie nie robi? bo..... mogą Ci wąsy wyrosnąć :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Gadanie przypala. IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.04, 15:30 > Dywagacje przyglupa. > To zyj dobrze ,cmoku, bez kasy. > To nieprawda, ze pieniadze sa najwazniejsze. Bo nie sa. Ale jak bez nich zyc? > Chodzic pieszo, jesc byle gowno, nie jezdzic na wycieczki, wczasy, chodzic > ubrany w szmaty? Kupowac male piwko w na spolke z kolega i pic je w krzakach w > parku? jezdzic na gape tramwajem? > Nie zazdroszcze tym, co maja wiecej, bo sam nie mam przesadnych wymagan, ale > uwazam, ze zycie na granicy odbiera czlowiekowi godnosc blyskawicznie. Mozna byc biednym i byc szczesliwym, a moze miec wszystko i byc tak nieszczesliwym jak to tylko mozliwe. To czy bedziesz szczesliwy idac pieszo czy jadac samochodem zalezy tylko od ciebie. Ja mam dobry samochod, a chodze do pracy 30 minut pieszo, moge sobie pozwolic na wycieczke dookola swiata, a na wczasy jezdze na mazury albo do miedzyzdrojow., bo tak mi sie podoba. Nie musze kopiowac stada burakow jezdzacych do Hurghady zeby powrzeszczec i pokazac, ze wlasnie z Polski sie wyrwali. Jak to ktos powiedzial: OD siebie nie uciekniesz. camel Odpowiedz Link Zgłoś
fartman Niewiele rozumiesz 09.03.04, 18:08 Mozna byc biednym i byc szczesliwym, a moze miec wszystko i byc tak > nieszczesliwym jak to tylko mozliwe. > To czy bedziesz szczesliwy idac pieszo czy jadac samochodem zalezy tylko od > ciebie. Ja mam dobry samochod, a chodze do pracy 30 minut pieszo, moge sobie > pozwolic na wycieczke dookola swiata, a na wczasy jezdze na mazury Problem zaczyna sie wtedy, kiedy po spacerze piechota i wczasach na Mazurach zachce ci sie kupic BMW albo spedzic 2 tygodnie w Cancun. Tylko ze na to akurat nie bedziesz mial pieniedzy i JEDYNA opcja pozostana wczasy na Mazurach i lazenie piechota. Tyle, ze ty tego nie rozumiesz, bo widocznie jestes za glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Niewiele rozumiesz IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.04, 21:43 z tego co piszesz, wnioskuje, ze jestes bardzo mloda osoba. Bo ludzie dorosli takich bzdur nie gadaja. Idac twoim tokiem myslenia, moznaby powiedziec, ze kazdy z nas bedzie nieszczesliwy bo ni emoze poleciec na ksiezyc. Twoje bycie szczesliwym to kasa. Nawet w BMW mozesz miec wypadek i siedziec na wozku. A Cancun mozesz spotkac morderce na drodze. Czlowiek szczesliwy to taki, ktory potrafi sie cieszyc tym co ma i nie zzera go zazdrosc, ze ktos inny ma cos innego, a juz na pewno nie jest nieszczesliwy, ze nie moze sobie kupic BMW, a ma Matiza. Wazne, zeby nie umierac z glodu i nie marznac. Wakacje w Omanie i Ferrari..coz. nie kazdy moze to miec, ale to nie powod, zeby swoje zycie opisywac jako zle. camel Coz, stada burakow przemierzacja swiat i sa dumni, ze sa burakami (chleje piwsko i wrzeszcze na ulicach i sa radosni ze swojego dostatniego i dobrego zycia). Odpowiedz Link Zgłoś
fartman Re: W Nigerii... 03.03.04, 15:54 Jezeli poldziki czarnuch latajacy na bosaka na codzien i srajacy w dolek w lesie jest dla Ciebie wzorcem zyciowego szczescia , to rzeczywiscie latwo Cie uszczesliwic. Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: W Nigerii... IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.04, 15:32 a ciekawy jestem jaki ty masz wzor zyciowego szczescia. Bo jak do tej pory nic nie napisales. Mysle, ze poldziki moze miec wiecej radosci z zycia niz ty. Tylko jestes za glupi zeby to zrozumiec. camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adre Re: W Polsce mozna zyc dobrze !!!..... IP: 150.254.101.* 09.03.04, 18:24 trelemorele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: W Polsce mozna zyc dobrze !!!..... IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.04, 18:27 Umiecie wytrzymywac z tym smrodem i dymem zimowymi wieczorami.Cale miejscowosci sa skapane dymem z piecow,jak mgla.Jak juz slysze ta gadke,postaw auto przed oknem,podjedz blizej bo tam go nie widac..Ja mowie,jak ukradna to przeciez dostane za niego wiecej odszkodowania niz bym go sprzedal. Takich dziur w drogach jakie widzialem tego roku w Polsce to chyba nigdzie na swiecie nie ma.W Polsce zyc bez pieniedzy to tragizm,z pieniadzami to niebezpieczenstwo dla zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sroka Re: W Polsce mozna zyc dobrze !!!..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 22:19 W Polsce zyc bez pieniedzy to tragizm,z pieniadzami to niebezpiec > zenstwo dla zycia. Zgadzam się z tym w 100%. Najlepiej jest żyć tak jak połowa naszego społeczeństwa, czyli na skraju. Ja nie wybiegam w przyszłość, boję się tego robić. Nie zastanawiam się czy będę miała na chleb i raty na kredyt mieszkaniowy za rok czy dwa. Zazdroszczę tym co pewni są jutra. A są w ogóle tacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: W Polsce mozna zyc dobrze !!!..... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.03.04, 20:39 Pewnie nie. Jutro czlowiek moze na przyklad zachorowac i ma gdzies wszystkie pieniadze swiata, jesli nie moga mu pomoc. Ale jednak zdecydowanie lepiej je miec, choc nie sa najwazniejsze . Odpowiedz Link Zgłoś