Dodaj do ulubionych

Korwin 4-ty :)

20.06.10, 20:24
Pnie się Chłopak, zważywszy że z Pań zagłosowały zapewne tylko te, którym
się ołówek omsknął :)
Obserwuj wątek
    • buena_luna Re: Korwin 4-ty :) 20.06.10, 20:50
      Hej Balti! ;) Daj łapkę! Cyganka prawdę Ci powie ;)
      • gyubal_wahazar Re: Korwin 4-ty :) 20.06.10, 21:01
        Hej Lusia :))

Taa a potem połóż papierowy pieniążek i przymknij oczęta ? A na koniec
        się dowiem, że czeka mnie podróż, duża blondynka kręci się gdzieś w
        pobliżu i że się pieniążki nie będą mnie trzymały ?

Pamiętam jak kiedyś w Bolku kumplowi (w sumie mojemu wodzowi,
        Amerykaninowi) w andrzejki z wosku wywróżyła, że będzie miał 2 żony i 4-
        kę dzieci.

Lekko się skonfudowała jak ryknęliśmy śmiechem, bo Chłopak akurat wolał
        facetów :)) Najlepsze, że On też długo nie miał jasności z czego wyjemy,
        bo nikt będąc w spazmach nie był mu w stanie przez dłuższą chwilę
        przetłumaczyć :))

No to trzymaj. I co widzis ? :)
        • buena_luna Re: Korwin 4-ty :) 20.06.10, 21:09
          ...czekaj, czekaj.... najsamprzód to przestań udawać, że szukasz drobnych...nie
          ma kasy nie ma wróżby...nie bądź chitry...daj miedziaka, nie pożałujesz ;)
    • voker Re: Korwin 4-ty :) 20.06.10, 21:03
      Sondaż Homo Homini dla Polsatu wskazuje, że Bronisław Komorowski otrzymał 46,2 proc. głosów, Jarosław Kaczyński 32,8 proc., a Grzegorz Napieralski 12,4 proc.

Według sondażu OBOP dla TVP kandydat PO zdobył 40,7 proc., prezes PiS 35,8 proc., a lider SLD 13,4 proc.

Badanie SMG KRC dla TVN wskazuje z kolei, że na Komorowskiego głosowało 45,7 proc., na Kaczyńskiego 33,2 proc. a na Napieralskiego 14 proc.
      /gazeta/

Wie ktoś kogo poprą wyborcy Napieralskiegp? Były robione symulacje 2 tury?
      • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 20.06.10, 21:32
        Ja nie bardzo wiem, co miałoby mnie przekonać do głosowania w II turze,
        natomiast zdecydowana większość moich kolegów jest zdania: cokolwiek, byle nie
        Kaczor.
        • voker Re: Korwin 4-ty :) 20.06.10, 21:37
          wybór mniejszego zła
          • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 20.06.10, 21:41
            No właśnie mam wątpliwości, czy aby na pewno...
    • twardycukierek Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 08:35
      Powiedz mi szczerze, za co Ty go popierasz? :)
      I jak Twoim zdaniem wyglądałoby jego realne sprawowanie władzy? :D
      • scorro Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 08:49
        Myślę, że sprawowanie władzy byłoby lepsze od wyglądu, a ten ma lepszy od reszty
        zawodników. :D
      • gyubal_wahazar Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 11:49
        Ok, sama się prosiłaś :)

Po mojemu, JKMość jest zdecydowanie najbardziej inteligentny,
        błyskotliwy, oczytany, bezkompromisowy i ma najlepsze poczucie humoru
        spośród naszych polityków.

Ktoś może powiedzieć, że patrząc na nich, nie jest to jakiś duży wynik i
        absolutnie się z nim zgodzę, ale widziałem go w akcji również z ludźmi
        prezentującymi znacznie wyższy od wspomnianych poziom i wśród nich także
        się wyróżniał.

Chwilami przegina ze swoimi utopijnymi ultraliberalnymi teoriami
        gospodarczymi ale i co ciekawe ultrakonserwatywnymi poglądami
        obuczajowymi, ale wierzę, że czyni to w dużej mierze dla zwiększenia
        przejrzystości wykładu.

Jedyny z polityków którego lubiłem i lubię słuchać i oglądać.

Nie odpowiem Ci na kwestię 'realnego sprawowania władzy', bo nawet nie
        wiem co to jest ;)

Aaa, no i last but not least - wicemistrzostwo Europy w brydżu i seria
        kapitalnych felietonów brydżowych :)

Tak więc, patrząc na konkurujących z nim tytanów intelektu (hehe), nie
        wiem czy się śmiać czy płakać

A czy Cuksik uchyli rąbka komu kibicuje ? ;)
        • twardycukierek Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 12:36
          Tak, oczywiście, że sama prosiłam :) nie pytam o to, co mnie nie interesuje.

Inteligentny, powiadasz? Inteligencja, która nie idzie w parze ze zdolnością do empatii i zwykłym szacunkem dla drugiego człowieka nie jest nic warta w moich oczach. Byle psychopata może się chwalić swoim wysokim IQ, ale bez zdolności poszanowania drugiego człowieka jest właśnie tylko... psychopatą.
          Pan JKM pogardliwie wyraża się o kobietach, o 'homosiach' i o 'czarnych', pozostanę tylko przy tych grupach ale lista tych, którym on chce odbierać prawa jest długa.
          JKM chce przywrócenia kary śmierci i jest przeciwny aborcji. To ultrakonserwatywny, być może i czarujący, ale jednak wariat.
          Jego teorie gostpodarcze są warte śmiechu, szczególnie kiedy się wskaże ich totalną niekonsekwencję: chce znieść podatki ale postuluje dobre drogi, by można było jeździć autem tak szybko, jak się tylko da. :D

Wahazardzie, nie gniewaj się, ale dla dla mnie człowiek, który postuluje cofniecie się w czasie do patriarchatu i odbieranie praw obywatelskich nie jest nawet godny poważnej dyskusji.

Ja? Z żadnym z tych kandydatów nie sympatyzuję. Są dla mnie jak z innej planety, w mniejszym lub większym stopniu, nie wyobrażam sobie nawet powierzchownej z nimi znajomości a co dopiero oddania im swojego głosu! :D
          • scorro Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 13:04
            No, czekam na ripostę Wahazarda.
            <fotel, cola, popkorn ;) >
            • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 13:17
              Przepraszam, czy to miejsce obok Pana jest wolne? :D
              • scorro Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 13:23
                Siadaj, Lupusie i się częstuj. :D
                • twardycukierek Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 14:54
                  A Wy dwaj tylko o jednym: jedzonko i podpitka :D
                  • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 15:09
                    Jak o jednym???
                    Przecież jak zaczynam już pić - ładuję najmniej 3 :D
                    • twardycukierek Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 15:15
                      To nie podskoczysz: Scorro ładuje wiaderko i cztery bałwany (cokolwiek to jest),
                      dowody w mojej sygnaturce ;D
                      • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 17:59
                        No dobra, ale bałwany już są narąbane :D
          • gyubal_wahazar Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 13:54
            Cuxie :)

> Inteligentny, powiadasz? Inteligencja, która nie idzie w parze ze
            >zdolnością do empatii i zwykłym szacunkem dla drugiego człowieka nie
            jest nic warta w moich oczach.

Amen ! Nie umiem się z tym zgodzić bardziej

> Pan JKM pogardliwie wyraża się o kobietach, o 'homosiach' i o
            'czarnych'

Też się zgadzam, że mógłby nieco popracować nad stylem. Nad meritum też.
            Zamiast 'pogardliwie' użyłbym raczej słowa 'lekceważąco', choć gdybym
            należał do którejś z wymienionych grup zapewne odczuwałbym to podobnie
            jak Ty. No cóż punkt siedzenia ... i ciężko od tego uciec

> JKM chce przywrócenia kary śmierci i jest przeciwny aborcji. To
            ultrakonserwatywny, być może i czarujący, ale jednak wariat.

To za trudne tematy dla mnie, nie umiem zająć stanowiska. Po filmie
            pokazującym jakąś bestialską zbrodnię, głosowałbym dodatkowo za
            torturami dla sprawców, ale po Krótkim filmie o zabijaniu - za
            zniesieniem.

> Jego teorie gostpodarcze są warte śmiechu, szczególnie kiedy się
            wskaże ich totalną niekonsekwencję: chce znieść podatki ale postuluje
            dobre drogi, by można było jeździć autem tak szybko, jak się tylko da.
            :D

Akurat jego poglądy gospodarcze są do bólu logiczne a przez to chwilami
            utopijne bo abstrahują od oporu tzw czynnika ludzkiego. A w Twoim
            przykładzie, gdzie widzisz niekonsekwencję ?

Prywatna firma bierze kredyt i buduje drogę a potem stawia płatne bramki
            Nie mówię o naszych realiach z wielu przyczyn, ale w przypadku ogólnym -
            trudno o spójniejszy koncept, imho.

> Wahazardzie, nie gniewaj się, ale dla dla mnie człowiek, który
            postuluje cofnie cie się w czasie do patriarchatu i odbieranie praw
            obywatelskich nie jest nawet godny poważnej dyskusji.

Cooxie, na Ciebie nie sposób się gniewać, nie zachodzi takie zjawisko w
            przyrodzie, po prostu :)

Zgadzam się, że w wielu miejscach przegina, ale na moje, na koniec dnia
            liczy się gospodarka, a na imponderabilia zwraca uwagę promil
            społeczeństwa. Nie ignoruję ich, ale z drugiej strony ludzie nie
            emigrują przez nie tylko przez brak pracy i perspektyw, więc to siłą
            rzeczy ustawia hierarchię, czy nam się to podoba, czy nie. Imho,
            oczywiście

>Ja? Z żadnym z tych kandydatów nie sympatyzuję. Są dla mnie jak z innej
            planety, w mniejszym lub większym stopniu, nie wyobrażam sobie nawet
            powierzchownej z nimi znajomości a co dopiero oddania im swojego głosu!
            :D

Ten Twój pogląd Też mi się podoba :) W sumie nie wiem co mnie
            podkorciło, bo na pewno nie księżycowy pogląd, że jak 'nie poszedłeś
            głosować, to teraz nie masz prawa krytykować'

Mówiłem już dzisiaj, że uroczo się z Tobą gawędzi ? ;)

• twardycukierek Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 14:42
              :)

> Też się zgadzam, że mógłby nieco popracować nad stylem. Nad meritum też. Zamiast 'pogardliwie' użyłbym raczej słowa 'lekceważąco', choć gdybym należał do którejś z wymienionych grup zapewne odczuwałbym to podobnie jak Ty. No cóż punkt siedzenia ... i ciężko od tego uciec.

Trudno? Czy to znaczy, że z racji bycia 'białym' hetero mężczyzną nie czujesz potrzeby traktowania z szacunkiem człowieka, który od tej 'normy' odbiega? Nie przeszkadza Ci, że JKM z pogardą (tak, jestem w stanie to udowodnić z dosłownymi cytatami) wyraża się o kobietach jako ogóle, w tym i o kobietach, które być może są Ci bliskie, jako o istotach tylko z racji urodzenia głupszych i mniej wartościowych?
              Kiedy celem niewybrednych ataków skrajnych grup feministycznych są mężczyźni, nie odwracam się plecami mówiąc: to nie o mnie, nie mój problem. To jest mój problem, kiedy ktoś pogardliwie wyraża się o człowieku tylko z racji jego koloru skóry, płci, orientacji seksualnej czy wieku. I zawsze przeciw temu zaprotestuję.

> Prywatna firma bierze kredyt i buduje drogę a potem stawia płatne bramki Nie mówię o naszych realiach z wielu przyczyn, ale w przypadku ogólnym - trudno o spójniejszy koncept, imho.

A o jakich realiach mówisz? Bo JKM startował w wyborach w Polsce, więc jego teorie dotyczą polskich realiów. Sfera budżetowa zajmuje poważne miejsce w funkcjonowaniu Polski jako państwa, jeśli ją zgodnie z jego poglądami okroić do minimum, trzeba będzie zamknąć szkoły, szpitale i pozostawić drogi, i tak już będące w opłakanym stanie, ruletce: kupi ktoś i wyremontuje albo i nie kupi. A w tak zwanym międzyczasie drogi będą stale podupadać.

A co ze szkolnictwem? 'Firma bierze kredyt, buduje i stawia bramki'??

JKM wielokrotnie podkreślał, że żyć należy tylko za swoje pieniądze. Realne sprawowanie władzy w tym wypadku znaczy, że kaleki, chorzy, starcy i sieroty nie mają miejsca w społeczeństwie, jakie on widzi. Co z nimi zamierza zrobić, nie wiem. Wiem natomiast że pieniędzy na ich utrzymanie mieć nie będzie, bo... zlikwiduje podatki.

Poniższe słowa najlepiej ilustrują moją opinię: JKM jest normalnym wariatem. Nigdy nie dojdzie do władzy, dlatego nie traktuję go poważnie.

"Sztab Generalny ma stworzyć plany wojen zaczepnych przeciwko sąsiadom"

Korwin-Mikke zapowiedział zwiększenie wydatków na wojsko i policje o 50%, stworzenie stanowiska "hetmana polnego" na wypadek wojny, odbudowę Marynarki Wojennej i szkolenie młodzieży szkolnej w jednostkach wojskowych: - Choćby dwa tygodnie, ale z prawdziwym strzelaniem z pistoletu i przyjrzeniem się życiu w wojsku - proponuje. Sztab Generalny, wg Korwin-Mikkego, "ma tworzyć plany wojen obronnych i zaczepnych przeciwko wszystkim sąsiadom".

Pomijając już wszystko inne: skąd weźmie pieniądze na te zbrojenia? Z podatków? :D

> Akurat jego poglądy gospodarcze są do bólu logiczne

Nie widzę tego: mniej pieniędzy w kasie ale więcej na armię?

Nie głosuję i krytykuję, a dlaczego? Dlatego że stosując logikę zawartą w tym co napisałeś, nie mam prawa krytykować Davida Camerona, etc, etc. Bo tam nie głosowałam. Narzekanie dla narzekania a konstruktywna krytyka: wielka jest między nimi różnica :)))

Dzięki i wzajemnie :)
              • scorro Re: Korwin 4-ty :) 22.06.10, 12:18
                wyborcza.pl/1,75248,8044406,W__Brytania__Rzad_chce_sprzedac_licencje_na_koleje.html#ixzz0rYheBKNW
                • twardycukierek Re: Korwin 4-ty :) 22.06.10, 12:31
                  No i? :) Mieszkałam w UK, koleje prywatne są tam od dawna a ich stan jest więcej
                  niż opłakany. Pierwsza klasa w pociągu Londyn-Penzance wygląda jak kolejka w
                  Trójmieście :D
              • gyubal_wahazar Re: Korwin 4-ty :) 22.06.10, 23:54
                Cuksi :)

Nie taję, że wywarłaś na mnie wrażenie przygotowaniem do tematu. Ośmielę
                się zauważyć, że umyka Ci pewien detal. Bierzesz bardzo na klatkę
                wszystko to co JKM pisze czy mówi, a to gość z roznoszącym go wręcz
                poczuciem humoru.

Zgadzam się, że jest w związku z tym nieobliczalny, bo do końca nie
                wiadomo co mówi poważnie a co nie, ale jest to jakiś trade-off za
                intelekt i uczciwość co do których chyba nie żywimy wątpliwości.

Żeby nie być gołosłownym. Recepta jaką onegdaj zaproponował na
                rozwiązanie kwestii kiboli i kontrolowania tego co wnoszą na stadion :
                w ogóle znieść kontrolę. Mało - każdemu chętnemu dać przy wejściu, pałę
                i nóż i zamknąć wszystkie wyjścia ze stadionu na 24h, a problem rozwiąże
                się sam i żaden normalny człowiek nie ucierpi.

Uwierzysz, że faktycznie by to wprowadził nawet będąc w stanie ?

Ja nie i na poważnie przyznam, że pomysł jest skrajny, ale co do jego
                spójności, logiki i skuteczności - imho - genialny.

Fakt, że często przegina i jest żywym zaprzeczeniem poprawności
                politycznej, ale ideału wśród polityków nie ma i zawsze jest coś za coś.

Na koniec powtórzę, że po mojemu JKM miażdży swoją wiedzą ekonomiczną
                dowolnego z pozostałych kandydatów, a wg mnie gospodarka jest (stety czy
                nie) najważniejsza.

Miło było skrzyżować rękawice :) Jakaś wymiana koszulek ? Mokrych, w
                miarę możliwości ? ;)

• twardycukierek Re: Korwin 4-ty :) 23.06.10, 09:07
                  Odpowiedź w poprzednim poście.

Mój drogi, nieprzewidywalny żartowniś, który sypie tak grube żarty ma swoje miejsce w kabarecie amatorskim, nie na scenie politycznej.
                  Jak sobie wybrażasz jego 'żarty' w czasie pierwszej z brzegu wizyty zagranicznej? 'Cześć homosiu, mam nadzieję, że używasz dobrych gum' do Guido Westerwelle i 'Pani jest brzydka jak noc, jakim cudem pani złapała męża?' do Angeli Merkel?

Niczego nie biorę na klatę, podaję Ci te przykłady tylko na potrzeby dyskusji, ponieważ poglądy JKM tyle samo mnie obchodzą, co urojenia wariata aw najbliższym azylu. Równie dobrze mogłabym tam się udać by zasięgnąć języka w sprawach urządzania społeczeństwa.

> Fakt, że często przegina i jest żywym zaprzeczeniem poprawności
                  > politycznej, ale ideału wśród polityków nie ma i zawsze jest coś za coś.

Nie. Polityczna poprawność nie ma tu nic do czynienia. Poglądy JKM są pełne pogardy dla ludzi, LUDZI, nie kobiet, nie homosiów, nie czarnych, ale LUDZI. Mnie nauczono szacunku do człowieka kiedy jeszcze termin PC nie był uniwersalnym wytrychem retorycznym.
              • gyubal_wahazar Re: Korwin 4-ty :) 23.06.10, 00:47
                Żeby nie było, że się migam od odpowiedzi ... :)

> Trudno? Czy to znaczy, że z racji bycia 'białym' hetero mężczyzną nie
                czujesz potrzeby traktowania z szacunkiem człowieka, który od tej
                'normy' odbiega ?

Trochę nadinterpretowujesz to co powiedziałem. Różnimy się tylko na
                poziomie różnicy między 'pogardliwie' a 'lekceważąco'. Chyba naturalne
                dość jest, że ostrzej widzi się pogląd skierowany do siebie niż innych.
                Zgadzam się, że subiektywizm to słabość, ale chyba lepiej mieć go
                świadomość niż się od niego odżegnywać ... Pracuję nad nim w każdym
                razie ;)

Co do rasy, religii, orientacji itd jestem bardzo na lewo, więc w tym
                się nie różnimy. Pewnie to kolejna słabość, że śmieję się z
                szowinistycznych dowcipów, ale myślę, że ludzie powinni mieć trochę
                dystansu i nie brać wszystkiego na klatkę, o ile nie jest to ewidentnie
                poniżające czy wulgarne.

> A o jakich realiach mówisz? Bo JKM startował w wyborach w Polsce, więc
                jego teorie dotyczą polskich realiów.

Np niemieckich lub holenderskich. Wiesz, że km autostrady kosztuje u nas
                prawie 3 razy tyle co u nich, przy płacach o kilkadziesiąt % niższych ?

Nieuzbrojonym okiem widać, że jeśli 20-40% pieniążków nie pójdzie pod
                stołem, nic większego niż wiata nie stanie w naszym pięknym kraju. Nie
                za mojego życia w każdym razie (a prowadzę się nienagannie ;)

>Sfera budżetowa zajmuje poważne miejsce w funkcjonowaniu Polski jako
                państwa

I bardzo źle, moim skromnym

>jeśli ją zgodnie z jego poglądami okroić do minimum, trzeba będzie
                zamknąć szkoły, szpitale i pozostawić drogi, i tak już będące
                w opłakanym stanie,

Ta sfera budżetowa to nie jest manna z nieba tylko _nasze_ pieniądze.
                Jeśli ludziom zostanie 2-3 razy więcej w portfelach, będzie ich stać na
                prywatne szkoły. Nie znam liczb ale szkolnictwo wyższe już chyba jest w
                większości prywatne i jakoś nie słychać narzekań.

Szpitale i wysokie koszty leczenia ? Ubezpieczenia

Najbiedniejsi ? Opieka społeczna z 5% tych urzędników którzy pracują w
                ZUSopodobnych molochach dzisiaj i przejadają większość z wpłacanych
                składek.

>ruletce: kupi ktoś i wyremontuje albo i nie kupi. A w tak zwanym
                międzyczasie drogi będą stale podupadać.

Jak nie kupi tzn że jest tam za mały ruch i pieniądze lepiej
                zainwestować tam gdzie samochodów jeździ więcej.

Chcesz uszczęśliwić wszystko i wszystkich ? Wprowadź 90% podatki i patrz
                jak po chwili potroi Ci się szara strefa, a samoloty będą miały
                nadkomplety pasażerów w 1 stronę. W efekcie, wpływy z podatków spadną a
                dojdą wydatki na budowę nowych więzień (trochę z grubej rury, ale mam
                nadzieję, że obrazowo)

Nie jestem bezkrytycznym zwolennikiem kapitalizmu, ale historia
                pokazuje, że socjalizm nie przewyższa go efektywnością.

> Nie przeszkadza Ci, że JKM z pogardą (tak, jestem w stanie to
                udowodnić z dosłownymi cytatami) wyraża się o kobietach jako
                ogóle, w tym i o kobietach, które być może są Ci bliskie, jako o
                istotach tylko z racji urodzenia głupszych i mniej wartościowych?

To prosiłbym o ten cytat i wtedy gotów jestem zmienić zdanie, bo nie
                twierdzę, że czytałem wszystko co napisał. Wiem, że zdecydowanie wyrażał
                się o niektórych feministkach, w czym jednak w pewnym stopniu się z nim
                zgadzam.

>[b]"Sztab Generalny ma stworzyć plany wojen zaczepnych przeciwko
                sąsiadom"

No to powyżej to już zwykłe, typowe dla niego jaja i nie powiesz mi, że
                inaczej to odebrałaś ? :) Nawet po 'hetmanie polnym' ? ;)

Korwin to jajcarz, trzeba go zobaczyć na żywo i bez kamer :)
                • twardycukierek Re: Korwin 4-ty :) 23.06.10, 08:56
                  Nie, Twoja wypowiedź nie miała nic wspólnego ze zwykłym brakiem obiektywizmu,
                  który jest normalny i ludzki. Napisałeś wyraźnie, że jego poglądy by Cię raziły,
                  gdyby stanowiły atak na Ciebie. Według tej samej logiki nie powinny Cię
                  obchodzić obraźliwe i krzywdzące opinie o dzieciach, bo nie jesteś już dzieckiem.

Próbujesz wszystko co JKM mówi zbagatelizować i zrealatywizować, piszesz, że
                  śmiejesz się z szowinistycznych dowcipów. Też się z nich śmieję, jeśli są dobre,
                  ale nie o tym tu mówimy. Ten człowiek chce odebrać kobietom prawo głosowania w
                  wyborach, o kalekach mówi jako o 'komórkach rakowych', które trzeba zagłodzić
                  zamiast je hodować.
                  Myślę, że sferę niewinnych dowcipów zostwił za sobą już dawno.

Polityk, który epatuje skrajnymi stwierdzeniami, nazywa 99% ludności idiotami i
                  pogardza szerokimi grupami społeczeństwa jednocześnie zasłaniając się
                  infantylnym 'ja tylko żartowałem' zasługuje na zignorowanie. Jest to, powtarzam,
                  normalny wariat.

JKM o ubiezpieczeniach, którymi według Ciebie by finansował służbę zdrowia:

Dopóki ludzie nie zrozumieją, że tzw. „ubezpieczenia” to hazard, na którym
                  zarabia, jak zawsze, dom gry, czyli ubezpieczyciel – zaś „przymusowe
                  ubezpieczenia” to nie „zdobycz świata pracy” tylko ohydny rabunek w biały dzień
                  – przed którym obywatel nie może się obronić – dopóty rządy będą idiotów –
                  wyborców bezkarnie rabowały z pieniędzy.

* Źródło: blog autora, wpis z 21 grudnia 2006

> To prosiłbym o ten cytat i wtedy gotów jestem zmienić zdanie, bo nie
                  > twierdzę, że czytałem wszystko co napisał. Wiem, że zdecydowanie wyrażał
                  > się o niektórych feministkach, w czym jednak w pewnym stopniu się z nim
                  > zgadzam.

Droga Rodaczko! „Obowiązek” oznacza, że ktoś będzie Panią do przeprowadzenia
                  tych badań zmuszał! Pod groźbą 30.000 zł grzywny – o ile pamiętam projekt
                  ustawy. Ponieważ, jak widać, niektóre białogłowy tego nie potrafią swym rozumem
                  objąć, modyfikuję postulata moje: o posyłaniu kobiet na mammografię nie powinna
                  decydować ustawa, nie powinna decydować kobieta – lecz Pan Małżonek! : D Chyba
                  lepiej, gdy decydować będzie wybrany sobie przez Panią Mąż – a nie Ustawodawca,
                  który Pani na oczy nie widział?

* Źródło: blog autora, wpis z 21 września 2008

Słynny wywiad, w którym wyraża pogardliwe i obraźliwe opinie o kobietach, między
                  innymi.

K.S.: To nie można zgwałcić żony, a można prostytutkę?

J.K.-M.: Prostytutkę oczywiście można, bo prostytutka nie należy do mężczyzny,
                  tylko jest wynajęta przez niego na jakiś czas. Jeśli nie została wynajęta, to
                  oczywiście można ją zgwałcić, ale jeśli została, to nie można. Jak przyjęła
                  zapłatę, to trudno powiedzieć, żeby została zgwałcona. Jeżeli zostanie pobita,
                  to nie zostanie zgwałcona, tylko pobita. A to zupełnie co innego.

JKM, przechwalający się swoją inteligencją, pokazuje się tu jako idiota, mówiąc,
                  że nie można zgwałcić żony. Właściwie mówi, że można, ale 'kto to
                  udowodni'? A kto udowodni gwałt w odludnym miejscu, gdzie ofiara nie zna
                  napastnika? Jaka to różnica? Gwałt jest gwałtem i jest przestępstwem. Jeśli i te
                  jego poglądy przedstawiasz jako żarty, nie mamy o czym rozmawiać.
                  • gyubal_wahazar Re: Korwin 4-ty :) 27.06.10, 01:06
                    >Jeśli i te jego poglądy przedstawiasz jako żarty, nie mamy o czym
                    rozmawiać.

Nie uważam by ultimatum stanowiło jakikolwiek argument w dyskusji

>Według tej samej logiki nie powinny Cię obchodzić obraźliwe i
                    krzywdzące opinie o dzieciach, bo nie jesteś już dzieckiem.

Bardzo trudno o trafną analogię, a taka która dodatkowo o rząd wielkości
                    wyolbrzymia pierwowzór ma się do niego nijak. W poważnej dyskusji, od
                    wymiany emocji wolę wymianę argumentów.
                    • twardycukierek Re: Korwin 4-ty :) 27.06.10, 12:01
                      Zarzucanie kobiecie emocji w dyskusji to tani i oklepany chwyt. I o wiele
                      łatwiej tak zrobić niż odnieść się do poglądów Twojego bohatera, takich jak
                      'żona należy do męża', 'nie można zgwałcić żony' albo o wrodzonej głupocie
                      kobiet. I bardzo dobrze to rozumiem, bo cóż na takie dictum można odpowiedzieć?

• gyubal_wahazar Re: Korwin 4-ty :) 27.06.10, 12:37
                        Cuksiku :)

Jeśli 'Twojego bohatera' nie jest wyrazem emocji, to nie wiem czym jest.
                        Od początku pisałem, że mimo ogólnej sympatii do Korwina, zauważam jego
                        ekstremizmy i gotów jestem zrewidować swój pogląd, bo od ładnych paru
                        lat nie śledzę jego twórczości tak jak kiedyś.

Mimo tych zastrzeżeń, uważasz że to 'mój bohater' ...

Nie widziałem wcześniej stwierdzeń które przytoczyłaś, a które uważam za
                        chamskie i po prostu głupie.

Piszesz, że zarzuciłem Ci emocje. A czym jest stawianie ultimatum ?

Jeśli postawiłaś je bez emocji i na zimno to moim skromnym tym jest to
                        smutniejsze.

Szanuję Twoje poglądy a moim celem nie jest wygrana za wszelką cenę.
                        Więcej - w ogóle nie interesuje mnie dyskusja w kategoriach wygrana /
                        przegrana.

Lubię wymieniać poglądy z ludźmi na poziomie, bo dzięki temu mogę się
                        czegoś nauczyć, dowiedzieć czy choćby miło spędzić czas.

Miłej niedzieli :)
                        • twardycukierek Re: Korwin 4-ty :) 28.06.10, 15:46
                          Bardzo gorąco bronisz JKM, nie sądzę aby nazwanie go Twoim 'bohaterem' było
                          niestosowne w świetle Twoich o nim wywodów a tylko na ich podstawie oceniam.
                          Zakładając ten wątek dałeś do zrozumienia, że na niego głosowałeś.
                          Jeśli poczułeś się moją opinią urażony, przepraszam.
    • king.james Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 09:01
      Czy Wam też nie po raz pierwszy staje obraz wyborów sprzed 5 lat? Mam stracha,
      autentycznie.
      • voker Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 09:10
        Ja też. :(
        • scorro Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 09:51
          No! Ja też się boję, że wypadki NIE potoczą się tak jak 5 lat temu.
          ;D
          • king.james Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 10:03
            Ludzie po 5 latach się przekonali, ze Lech Kaczyński to nie jest dobry prezydent
            dla naszego kraju. Czy teraz już o tym zapomnieli i chcą przez następne 5 lat
            się przekonywać, że Jarosław będzie równie nieudanym prezydentem?

Jeśli tak, to za 5 lat Jarek będzie musiał swojego kota uśmiercić, by na fali
            współczucia lud go wybrał.
            • scorro Oh, Jamesie! 21.06.10, 10:28
              Dajesz się podpuszczać. :D
              • king.james Re: Oh, Jamesie! 21.06.10, 10:42
                Ale ja nie tyle, co na Twój post, ile ogólnie na wyniki wyborów. Są
                zatrważające, a rozmowa na weekendzie z babcią mną wstrząsnęła. A ja
                wstrząsnąłem babcią, tylko że co to da, kiedy Rydzyk ich mami, a w kościele się
                ani trochę nie krępują popierać Kaczyńskiego...

Doszukują się cholera wie czego w tym, że to Kaczyński, a nie Tusk, zginął w
                katastrofie. :( Nie mogą pojąć, że to splot pechowych okoliczności. Tak samo nie
                mogą pojąć, że dla Tuska i Komorowskiego byłoby lepiej, żeby sobie Lech
                "dowegetował" jako prezydent do jesiennych wyborów aniżeli mieliby robić zamach
                na jego życie.

To są momenty, kiedy ogarnia mnie bezsilność.
                • scorro Re: Oh, Jamesie! 21.06.10, 10:52
                  Jamesie, czy Ty widzisz istotną różnicę pomiędzy Komorowskim, a Kaczyńskim? Bo
                  ja nie, poza oczywiście składem personalnym zasiedlającym pałac prezydencki.
                  • king.james Re: Oh, Jamesie! 21.06.10, 10:57
                    Różnic jest o wiele, wiele więcej.
                    • scorro Re: Oh, Jamesie! 21.06.10, 11:05
                      Jasne. :D
                  • lupus76 Re: Oh, Jamesie! 21.06.10, 12:33
                    TTM :D
      • kriss67 Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 11:57
        King, a ja sie ciesze na powtórke sprzed lat pieciu:)Oby zostało w
        rodzinie:)
    • razzmatazzy Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 09:05
      Aż się boję, skoro sondaże się o tyle pomyliły, to może Korwin wygrał?! :-o!
      • voker Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 09:09
        dla polsatu i tvn pomulili się, dla tvp niemal idealnie :P

wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8039854,Porownaj_wyniki_trzech_sondazy_wyborczych.html
        • king.james Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 10:01
          Kiedyś robili tylko i wyłącznie sondaże pod lokalami wyborczymi i wyniki były
          bliskie tym oficjalnym. I tak też zrobiła w tym roku TVP. A ci, co robili dla
          TVNu i Polsatu przeprowadzali badania drogą telefoniczną. Chcieli zaoszczędzić,
          palanty, to mają teraz. :D
        • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 12:57
          Bo Homo Homini i SMG robili sondaże telefoniczne, OBOP wyszedł jak
          bozia przykazał między ludzi i zrobił klasyczne exit polls...
          • voker Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 13:22
            Przeczytaj Jamesa
            • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 13:29
              Zacżąłem pisać swojego posta, zanim jeszcze King popełnił swój :)
              • voker Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 13:38
                3 godziny? Nic dziwnego że zajec ciągle zwiewał... ;)
                • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 13:43
                  Faktycznie!
                  Albo go kurde nie zauważyłem, albo mi sięnie wyświetlał :/
                  • king.james Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 13:50
                    FTM (fora tak mają) - czasem mija sporo czasu, zanim wszystkie posty są na swoim
                    miejscu.
                    • king.james Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 13:51
                      Bardziej ciekawe jest jednak, iż Koreańczycy z Północy stwarzają sobie szanse na
                      zdobycie gola. Jestem ich fanem (w tym meczu).
                      • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 14:07
                        Zdecydowanie. Gaynaldo w kanał! :D
                        • king.james Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 14:36
                          Płaczaldo pokazał super trik, kiedy go nikt nie atakował, i który nie przyniósł
                          żadnego pożytku drużynie. Sorry, ale takie zagrywki to zawodnicy ekstraklasy na
                          treningu pokazują...
                          • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 14:59
                            No i niestety. Pozamiatane. Nawet Padaldo nie pomógł Koreańczykom.
                            • king.james Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 15:07
                              Ano nie pomógł. Teraz im coś będzie musiało pomóc przed złością najjaśniejszego
                              cesarza. Ucieczka? :P
                              • lupus76 Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 17:59
                                Kiepsko to widzę. Pierwszy mecz w historii Korei Płn. transmitowany na żywo...
                                No chyba, że propaganda wmówi, że to taka gra, kto efektowniej wpuści.
                                • king.james Re: Korwin 4-ty :) 21.06.10, 20:45
                                  Nie wiem dlaczego Kim był tak głupi, by sądzić, że taka reprezentacja po jednym
                                  dobrym meczu zagra drugi dobry. Polacy by wiedzieli, ale on akurat nie. No i
                                  puścili do transmisji tę klęskę... :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka