Dodaj do ulubionych

Bojkot forum gazety pl.

01.07.10, 17:26
W zamian za umieszczenie reklam w naszych wątkach proponuje trzy dniowy bojkot
forum gazety pl. może do pustych łbów właścicieli portalu dotrze że nie tylko
reklama jest ważna,ważni są tez ci którzy tu na ich zyski na pierdolili juz
ponad 113 milionów postów.
Obserwuj wątek
    • bubster Re: Bojkot forum gazety pl. 01.07.10, 17:29
      To jest dobra myśl.
      Jak się więcej osób skrzyknie jestem za
    • twardycukierek Re: Bojkot forum gazety pl. 01.07.10, 17:31
      Właśnie taki bardzo zakręcony miałam dzień, wchodzę tu i wydaje misie że jestem
      wylogowna, bo wszędzie reklamy ;F A tu klops :/

Wrrrrr. Bojkot nic nie da, jeśli tylko my go zrobimy.
      • flissy Re: Bojkot forum gazety pl. 01.07.10, 17:36
        Każde otwarte forum czyta więcej osób niż na nim pisze,jak się dobrze rozejdzie
        po całym forum to może coś ugramy.Wystarczy by każdy z nas zrobił trochę krzyku
        na jednym otwartym i jednym zamkniętym lub ukrytym a na pewno sie uda.
        • twardycukierek Re: Bojkot forum gazety pl. 01.07.10, 17:40
          Reklam nie zdejmą. Jednak aby zaznaczyć dezaprobatę jestem gotowa ogłosić tu
          bojkot, inna sprawa, że w sezonie skisło ogórkowym i tak większości ludzi nie
          ma. Na to pewnie liczyła szanowna admikastracja GW...

:/
    • milleniusz Dlaczego używacie Internet Eksplodera? 01.07.10, 17:40
      To jest chyba najgorsza przeglądarka na rynku. Najwolniejsza, najmniej
      bezpieczna, najmniej elastyczna.

Proponuję Firefox + Adblock, nie zobaczycie żadnej reklamy. To naprawdę działa! :)
      • twardycukierek Re: Dlaczego używacie Internet Eksplodera? 01.07.10, 17:44
        Wcale nie używam eksplodera, wyciągasz zbyt proste wnioski.
        • flissy Re: Dlaczego używacie Internet Eksplodera? 01.07.10, 17:47
          Mylisz się,ja nie używam,a do tego mam ABP,,,mam w dupie te reklamy które są
          "ozdobą" w koło forum,,,mówię o tych które są pod naszymi postami,a które przez
          krótką chwilę wziąłem za czyjąś sygnaturke.
          • milleniusz Re: Dlaczego używacie Internet Eksplodera? 01.07.10, 17:50
            flissy napisał:

> Mylisz się,ja nie używam,a do tego mam ABP,,,mam w dupie te reklamy które są
            > "ozdobą" w koło forum,,,mówię o tych które są pod naszymi postami,a które przez
            > krótką chwilę wziąłem za czyjąś sygnaturke.

To chyba do mnie było jednak. Hmm, ja nie widzę tych reklam, żadnej nie widzę w
            zasadzie. Wyłączę i sprawdzę.
          • milleniusz Re: Dlaczego używacie Internet Eksplodera? 01.07.10, 17:56
            Jak wyłączę, to widzę trzy - na górze, po prawej i u dołu małą. Naewt nie tak bardzo inwazyjne, wydaje mi się. Jak masz Adblocka, to zasubskrybuj Easylist i z głowy. Najlepiej tę niemiecką, bo to główna amerykańska, trochę zlokalizowana dla Europy.
            • scorro Re: Dlaczego używacie Internet Eksplodera? 01.07.10, 20:24
              Można jeszcze NoScriptem strony potraktować.
              Za Millem - dobra przeglądarka z blockadami i po reklamach. :D
        • milleniusz Re: Dlaczego używacie Internet Eksplodera? 01.07.10, 17:47

> Wcale nie używam eksplodera, wyciągasz zbyt proste wnioski.

Większość używa, wnioski dobre wyciągam, mogę przytoczyć badania nawet. Tak czy
          owak, uważam, że używanie jakiegoś systemu blokującego reklamy jest niezbędne w
          związku z jakimś całkowitym szaleństwem reklamowym na tych portalach.
          • king.james Re: Dlaczego używacie Internet Eksplodera? 02.07.10, 09:14
            Akurat w Polsce jest (albo do niedawna był) najwyższy odsetek korzystających z
            Firefoxa. Nie wiem co prawda, czy dalej jest to więcej niż IE, ale gołym okiem
            widać, jak ludzie masowo rezygnują z MS na rzecz FF albo chociażby Chrome'a.
            • milleniusz Re: Dlaczego używacie Internet Eksplodera? 03.07.10, 01:06
              A masz rację, dawno nie sprawdzałem statystyk, FF przegonił IE w Polsce, choć na
              świecie wciąż IE ma ponad połowę rynku.
    • szwagier_z_niemodlina Nic nie widze... 03.07.10, 12:11
      Nawet jak wylacze AdBlock i zezwole w NoScripcie na jakiegos AdView.pl - i tak
      nic nie widze.
      Fakt, jak uzyje Intelligence Deflorera to cos tam blyska i mieni sie, ale to zawsze.
    • lolcia-olcia Re: Bojkot forum gazety pl. 03.07.10, 12:44
      Mimo włączonego adblocka są reklamy , masakra.
      • szwagier_z_niemodlina Lolciu-olciu! 03.07.10, 13:43
        Albo jest nowa pompa spamu, z jakiegos innego serwera i trzeba nowy filtr w
        AdBlocku zalozyc (przepraszam jezeli to oczywistosc dla ciebie). Jezeli problem
        nie w tym, to znaczy reklamy sa jakims Flashem czy czyms takim. Wtedy trzeba
        zainstalowac NoScript.

noscript.softonic.pl/
        I w leb kazdego flasza. I w morde i nozem... :-)
        • lolcia-olcia Re: Lolciu-olciu! 03.07.10, 16:21
          Instalowałam nowy filtr:) i problem nadal jest dzięki za radę i link:) właśnie
          już mam noscripta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka