king.james 16.09.10, 09:09 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8382991,Nie_ma_krzyza_przed_Palacem_Prezydenckim.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hardy1 Re: Szoooook! 16.09.10, 09:12 Spoko :) Krzyż powinien zniknąć dzień po zakończeniu żałoby narodowej. Nie byłoby całej tej szopki z oszołomami "spod krzyża" podsycanymi i wykorzystywanymi makiawelicznie przez Jarkacza i jego pretorian. Lepiej późno niż wcale...chociaż bardzo późno. To był przecież śmiech z państwa i przykład anarchizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_1 Re: Szoooook! 16.09.10, 09:16 Przeczytałam o tym z godzinę temu, a na mojej twarzy pojawił się uśmiech :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Szoooook! 16.09.10, 09:23 Sprawdzam w kalendarzu - kurna 16.09. - nie 01.04. No to kogo teraz przez kolano przełoży abepe Michalik, którego to krzyż sprawą nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
redundant Re: Szoooook! 16.09.10, 09:40 Kolega Juliusz, co właśnie odzyskuje wpływy w Poznaniu, podeśle jakiegoś odpowiedniego chłopaczka... :cool: Podobno chętnych do duchownej - w tym kontekście należy chyba dodać: z przeproszeniem :D - sukienki ostatnio przybywa, jest z czego wybierać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Szoooook! 16.09.10, 09:25 Chyba rzeczywiście postanowili poczekać, aż medialnie sprawa ucichnie - wszak ostatnio mało było wiadomości spod pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
redundant Re: Szoooook! 16.09.10, 09:48 A obecna hipertrofia Kaczyńskiego nie utrudniła sprawy... :D Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Szoooook! 16.09.10, 09:38 Ano zgadzam się, lepiej późno niz wcale, ale co złej krwi w narodzie ta sprawa napsuła, to nasze (i podejrzewam ze to jeszcze nie koniec). Odpowiedz Link Zgłoś
redundant Re: Szoooook! 16.09.10, 09:56 Ale plusów dodatnich tej sytuacji też chyba nie brakuje. To jednak jest jakiś przełom, wielu ludzi uświadomiło/przypomniało sobie, że naprawdę nie musimy się na to godzić. Może to pierwsza jaskółka powrotu wolnomyślicielstwa. Chciałbym w to wierzyć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Szoooook! 16.09.10, 22:25 ...a tak, to jest pozytyw. Obudzili się normalni ludzie którzy mieli dość wariactwa i wyznaniowego niekonstytucyjnego państwa... Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Szoooook! 16.09.10, 10:08 Szokuje nas, że nikt nie rozmawiał ze społeczeństwem; to co się dzieje jest nie tak, jak powinno być - mówi Dariusz Wernicki ze Społecznej Inicjatywy Obrońców Krzyża. Od kiedy to garstka fundamentalistów stanowi społeczeństwo? Jakby oni sami posłuchali społeczeństwa, to by się spalili ze wstydu i sami by ten krzyż zabrali. Aż się wpieniłem...:P Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Szoooook! 16.09.10, 10:09 Jeszcze lepsze: W kraju demokratycznym władza powinna rozmawiać i powinien zostać podpisany dokument, że będzie tutaj pomnik - powiedział Wernicki. Rozmawiać owszem, ale czy to ma automatycznie oznaczać, że ów władza się ma zgadzać na to, co oszołomstwo wykrzyczy? No ja pierdolę! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Szoooook! 16.09.10, 10:43 hehehe zobaczcie jak zwolennicy krzyża w komentarzach szerzą cywilizację miłości :D niezalezna.pl/article/show/id/38988 Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Szoooook! 16.09.10, 10:54 Boskie :DDDDD Tacy ludzie jak Dziwisz, Pieronek, Życiński, Nycz, Kowalczyk (żeby wymienić tylko tych najgorszych) - już dawno zaprzedali duszę diabłu (tzn. służbom i PO). Nie wiadomo tylko, która kur.ia gorsza - krakowska czy warszawska. Jeszcze powinni spiewać "Przykazanie nowe daję wam, byście się wzajemnie miłowali" :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Szoooook! 16.09.10, 11:06 Nosz po prostu esencja chrześcijaństwa! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kolczasty_nemo Nie chcę krakać ale... 16.09.10, 12:12 Coś mi się wydaje, że tak nagle jak ten "zniknął" pojawi się kolejny... Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Nie chcę krakać ale... 16.09.10, 12:16 Jak na żwirowisku w Oświęcimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolczasty_nemo Re: Nie chcę krakać ale... 16.09.10, 12:19 Nie wywołujmy..Świtonia...:) Odpowiedz Link Zgłoś
flissy Re: Nie chcę krakać ale... 16.09.10, 13:18 Nareszcie koniec opluwania krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Szoooook! 16.09.10, 17:27 No zabrali. Ale przyniosą następne, jestem pewien. Tyle, że te kolejne będzie łatwiej usunąć, jak te krzyże przydrożne, bo będą mniej obciążone historią. Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: Szoooook! 16.09.10, 19:12 Dziel, dziel, dziel! Nieważne na jak długo. :] Odpowiedz Link Zgłoś
bugelka Re: Szoooook! 16.09.10, 19:31 No to teraz będziem dzielić czas na ten sprzed krzyża i po krzyżu; sprzed krzyża po katastrofie i po krzyżu po katastrofie. Jarek zaraz każe udostępnić kaplicę pałacu dla pielgrzymek, a jak Bronek się nie zgodzi to zdemaskuje (Jarek, nie Bronek) kolejny układ oraz wskaże go jako dowód na kondominium. :P Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Szoooook! 16.09.10, 22:42 Kondom, kondom... Gdyby się w odpowiednim czasie i miejscu znalazł kondom i nie dopuścił do przedostania się zabłąkanego plemnika...:P Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: Szoooook! 16.09.10, 23:17 Uważajcie, bo Imperium może kontratakować! Podobno mają przyniesć nowe krzyże, w liczbie 96! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Szoooook! 17.09.10, 00:00 ...byle nie 69 bo to feee...sprośne ;) Ale wtedy nie trzeba byłoby kondom...kondom...no ten tego...i plemniki by się nie spiknęły tak nieszczęśliwie z jajeczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bugelka Re: Szoooook! 17.09.10, 00:30 same bezeceństwa! ;) tak daleko wyobraźnia krzyżowców nie sięga. rączki na koRDłę zakładają. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Szoooook! 17.09.10, 07:49 NA koRDłę? Taaa...żeby odpoczęły "po pracy"...:D Odpowiedz Link Zgłoś
bugelka Re: Szoooook! 17.09.10, 00:35 Słyszałąm w Trójce... Myślałam przez chwilę że to kaczka (ups!) dziennikarska. Ale nie! Ten co czytał wiadomości w popołudniówce (Beniamin Filip????) gada że 96 nowiuśkich nieśmiganych! Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Szoooook! 17.09.10, 07:52 ...a staruśkie ale też nigdy nieśmigane staną z jeszcze czterema krzyżykami, w rogach czworoboku na straży...będzie okrągła setka aby właśnie "samo 96 się sprośnie nie kojarzyło"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Szoooook! 17.09.10, 09:12 Zgodnie z zapowiedziami władz, należy się teraz 96 mandatów. Ja bym dorzucił gratis 96 nakazów opuszczenia kraju w trybie natychmiastowym. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Szoooook! 17.09.10, 12:33 Będzie kłopot. Nikt ich nie przyjmie. Nie licz nawet na państwo Watykan - ono na pewno nie przyjmie. Może Jareczek i jego pis-partyja wykupi dla nich jakąś bezludną wysepkę? Będą sami się rządzić, krzyży stawiać tyle ile będą chcieli...znaczy ile starczy palm do wycięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Szoooook! 17.09.10, 12:45 Po co wycinać, wystarczy ogolić liście, przybić poprzeczną listewkę i krzyż jak malowany. Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Szoooook! 17.09.10, 13:36 Wyślemy ich tam razem z ich krzyżami, więc nie będzie trzeba krzywdzić palm. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Szoooook! 17.09.10, 13:42 ...a nasze drzewa? Wytną nam pół puszczy aby nie zabrakło na listewki na wysepce... Ten pomysł nie podoba mi się...oni pod palmami a my na karczowisku zostaniemy?! =O Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Szoooook! 17.09.10, 14:39 W ramach kompromisu myślę, gdzie już jest dużo krzyży, by nikt nie ucierpiał. I przychodzi mi do głowy jedynie cmentarz. :D Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Tak sobie kombinuje, 19.09.10, 08:34 taki makiawelizm weekendowy, ze to jest wszystko ze stony wladzy (PO) na zimno przemyslane. Oglaszamy ze w polowie listopada wybory do samorzadow a nastepnie w nocy usuwamy te konstrukcje harcerzy. Chce mi sie w tym widziec zimna kalkulacje: mamy dzwignie, ktora mozemy powodowac taki ruch JK, jaki dla nas jest korzystny. Czyli znow darcie sie na wysokim, histerycznym C. Niech sie rozedra i niech tam jakakolwiek robota organizacyjna przed wyborami nie ma miejsca. Jak przerzna wybory, to beda musieli jako organizacja przezyc nastepne wewnetrzne tapniecie. JK chyba nie do konca do lyknal, bo jezeli dobrze wiem to na razie siedzi cicho, nawet do Rzeszowa nie pojechal (chlip, chlip). Ale on chyba potrzebuje zawsze troche czasu zeby mu "kwas doszedl", by tak gwarowo to ujac. Moze ja to idealizuje i po prostu w tym bajzlu decyzyzjnym bylo to czystym przypadkiem ze tego dnia a nie innego. Ale podoba mi sie mysl ze JW PO ma na JK pomysl oparty na zimnym wyrachowaniu i probach sterowania jego temperamentem. Odpowiedz Link Zgłoś
bugelka Re: Tak sobie kombinuje, 19.09.10, 22:46 Szwagrze, wieszczysz jak ten Wernyhora. cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Tak sobie kombinuje, 20.09.10, 13:02 A ja myślę że strachliwa władza wygladała przez okno i zza węgła, oczekując sposobnej okazji i gdy zmęczenie oraz sen zmorzyły tzw. obrońców, odważyła się chyłkiem wychynąć z pałacowych zakamarków i szybciutko zabrać obiekt do środka :D Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Tak sobie kombinuje, 21.09.10, 09:19 Wodo, brzmi to tak siermieznie oczywiscie, ze to musi byc najbardziej prawdopodobny wariant :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Tak sobie kombinuje, 21.09.10, 09:47 ...ot jak zwykle, najtrudniejsza do odkrycia była prosta prawda :D Tu trwają deliberacje...a ktoś krzyknął "król jest nagi!" :D Odpowiedz Link Zgłoś
woda.na.mlyn Re: Tak sobie kombinuje, 21.09.10, 09:49 Jaka orkiestra, takie brzmienie :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Tak sobie kombinuje, 21.09.10, 10:24 ...jakie brzmienie taka ocena orkiestry przez "melomanów" ;) Odpowiedz Link Zgłoś