Dodaj do ulubionych

Obraza ducha swietego

12.10.10, 09:12
No nie moge, do jakich paranoi dochodzi w naszym kraju. Mularczyk wytacza proces Palikotowi za obraze ducha swietego. Toz to jakis obled, jak mozna reprezentowac jakies wyimaginowane twory, jak duch swiety. Kto to, czy co to jest ten duch swiety, czy moze mi ktos to logicznie wytlumaczyc? Jak on wyglada i w jaki sposob Mularczyk go reprezentuje? Czy sam duch swiety nie mogl wniesc pozwu do sadu? Czy duch swiety potrzebuje mecenasow?

Jeszcze jedno, miejsca wiecow krzyzowych. Wspolczuje tylko pobliskim mieszkancom. Jest to zwykle zaklocanie spokoju. Dlaczego ludzie musza znosic wrzask rozmodlonych tlumow, spiewow przez megafon.

Wystarczy, ze ktos glosniej radia poslucha, zaraz pojawi sie radiowoz.
Obserwuj wątek
    • 33qq Re: Obraza ducha swietego 12.10.10, 09:18
      A spróbuj coś powiedzieć na Kaczora Donalda, skończysz w lochu!
      • manka_swojska Re: Obraza ducha swietego 12.10.10, 09:21
        33qq napisał:

> A spróbuj coś powiedzieć na Kaczora Donalda, skończysz w lochu!

Tu mnie zainteresowal przyklad Dawida od dopalaczy. Dzialalnosc jego zostala przeciez zalegalizowana, placil podatki a teraz nagle Donald chce go do lochu posadzic. Gdzie konsekwencje?
        • 33qq Re: Obraza ducha swietego 12.10.10, 11:49
          Tu można się zastanowić, czy Państwo powinno być równie niemoralne, jak ludzie z którymi walczy (a może nawet bardziej, bo to czysto przedwyborczy gest)
    • manka_swojska PS. 12.10.10, 10:08
      Kilka lat temu Marian Krzaklewski chodzil z duchem swietym pod reke. Czy ktos z Was to widzial?
      • lernakow Re: PS. 12.10.10, 10:11
        manka_swojska napisała:

> Czy ktos z Was to widzial?
        >
        Mariana widziałem. Ducha - jak to ducha - nie.
        • manka_swojska Re: PS. 12.10.10, 10:14
          lernakow napisał:

> manka_swojska napisała:
          >
          > > Czy ktos z Was to widzial?
          > >
          > Mariana widziałem. Ducha - jak to ducha - nie.

Ja tez Mariana widzialam. Ale jak to jest z tym duchem, skoro zapewnial, ze chodzil z nim pod reke, to moglby to jakos przeciez udowodnic.
          >
          • billy.the.kid Re: PS. 12.10.10, 10:18
            że nie wespomnę o prezydencinie walcowej. też cóś tam z duchem jakims spółkowała.
            • manka_swojska Re: PS. 12.10.10, 10:20
              billy.the.kid napisał:

> że nie wespomnę o prezydencinie walcowej. też cóś tam z duchem jakims spółkowa
              > ła.

Tez pamietam, ze cos bylo.
              Mozesz mi wytlumaczyc, co zrobi duch swiety, jak poczuje sie obrazony bez protekcji Mularczyka?
              • yoma Re: PS. 12.10.10, 10:23
                Jak nie pier...! :)
    • piwi77 Re: Obraza ducha swietego 12.10.10, 10:38
      Duch Święty w odróżnieniu od Jezusa, Matki Boskiej, czy Jana Pawła II, jest niewątpliwie postacią niemedialną, bo brakuje jakichkolwiek jego wizerunków. Trzeba wierzyć, że ma powody, dlaczego nie chce się pokazywać ludziom na oczy. Może z tych samych nie chce też brać udziału w rozprawach sądowych i woli być reprezentowany przez pełnomocników?
      • manka_swojska Re: Obraza ducha swietego 12.10.10, 10:44
        Myslisz, ze ma uklady z wybranymi, takimi jak Mularczyk czy Krzaklewski?
      • 33qq Re: Obraza ducha swietego 12.10.10, 14:50
        A to nie jego wcielenia obsrywają pomniki?
    • klosowski333 Re: Obraza ducha swietego 12.10.10, 14:28
      Mularczyk. Na dzwiek nazwiska od razu poczulem sie lepiej. Podobno to pan z wyksztalceniem prawniczym, w dodatku po najlepszym polskim uniwersytecie. To przyczynek do dyskusji na temat poziomu polskich wyzszych uczelni. Moze nie przez przypadek tak daleko klasyfikuja sie w rankingach europejskich i swiatowych. Mularczyk reprezentuja glupote, a absolwent UJ raczej powinien reprezentowac racjonalizm, logike, rozum i umiar. Sa uczelnie, ktore dyscyplinuja swoich absolwentow w trosce o prestiz, ale polskie uczelnie dawno odeszly od tej chlubnej tradycji, niestety.

• ka_p_pa Re: Obraza ducha swietego 12.10.10, 18:58
        Sa uczelnie, ktore dyscyplinuja swoich absolwento
        > w w trosce o prestiz,

Jakie i jak to robią?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka